Dåligt samvete

Debbie frågar Andy om inte de kan ses inne i stan för att prata lite om det som händer. När Andy gått så kommer Chas så Debbie ber henne om hjälp med att inget säga till Cameron eftersom hon ska träffa Andy på ett hotell senare under dagen. Chas vill inte ljuga för Cameron men när han dyker upp på puben så låtsas hon vara försenad till mötet med Debbie.
 
Laurel vill att de förbereder Sandy för att de ska flytta men Ashley vill att de väntar tills det blir klart med nytt jobb. Senare så tar hon med sig en tårta hem så de ska kunna prata ut medan de äter tårta. Sandy säger då att han vet om planerna för att Ashley berättat. När han blir ensam med Ashley så försöker han pressa honom till att erkänna att de flyttar bara för att Ashley ska få ha sin fru ifred. Det blir upprörda känslor mellan de två männen och Sandy säger att han tänker inte flytta och Ashley svarar att det är lika bra.
 
Laurel och Nicola träffas vid lunchen. Nicola får veta om att Laurel och Ashley ska flytta och hon blir väldigt besviken
 
Heath och Cathy frågar efter sin mamma och Bob får försöka förklara att hon inte kan komma till dem. Hazel hör det och hon säger sedan till Bob att hon förstår inte hur han klarar av att se sina barn så ledsna. Hon hjälper honom med att lova att skjutsa tvillingarna till simskolan. Precis när hon ska iväg kommer Aaron och hon märker att han mår dåligt. Det slutar med att hon låter tvillingarna titta på en film medan hon pratar ut med Aaron. Han berättar om sin besvikelse över Zak och att han allra helst bara har lust att sticka långt bort från byn. Sedan säger han att han har bara henne, Hazel.
Bob får veta att Hazel inte åkt till simskolan med barnen och han blir mycket besviken.
 
Lisa pratar med Zak angående Belle som vill umgås med Sean. Han tycker inte det är ok men ändrar sig eftersom han vet Belle ändå kommer att träffa grabben i smyg. Zak berättar sedan för Ali att det är ok för honom om Sean träffar Belle.
 
Alicia är på gott humör och hon berättar för David att Andy nobbat Debbie. Hon är rätt nöjd och säger att det inte är konstigt eftersom Debbie inte är så snygg men då svarar David att det är hon visst det och att han inte skulle ha något emot att vara med Debbie. (Lite kul att höra det eftersom skådespelarna David och Debbie är ihop på riktigt)
 
Debbie bokar rum på ett hotell sedan gör hon sig ordning, sminkar sig och byter om till en klänning. Hon väntar på Andy i baren. Han kommer dit i tron om att de bara ska prata. När han får veta att hon har ett rum till dem så tänker han inte ställa upp. Debbie lyckas övertala honom och när de kommer in på rummet så förför hon honom. Hon säger att de två är speciella och Andy faller för det.
 
Ashley står i cafét och pratar med Bob. När Marlon kommer in så börjar Ashley prata om att man ska förlåta och gå vidare i livet, speciellt när man kan göra det på en annan plats så som de ska göra i Leeds.
Marlon hör det och blir ledsen. Han går ut med Leo som är med honom. Ute på promenaden möter han Laurel och han frågar om det är sant att de ska flytta. Hon svarar att det stämmer men han kan inte tro att hon verkligen vill det. Tillslut säger Laurel att hon önskar bara att han vill att hon blir lycklig med det hon väljer.
 
Alicia har bestämt sig för att tona ner sin sexighet så hon minskar ner på sminket och köper en klänning som inte är urringad. Chas säger att hon bör byta klänning när hon är på jobbet eftersom brösten är det som drar till sig kunder.
 
Sandy försöker hitta ett nytt boende och han frågar både Pearl och Edna om de har plats för honom. När de inte svarar så inser han att de inte vill ha honom där.
Han går till värdshuset och knackar på. Val som hör att han ska bo där tror att han börjar bli gammal och senil så hon säger åt honom med hög och tydlig röst, samtidigt som hon pekar, att han bor i grannhuset. Sandy ger sig inte så han får flytta in. Eric och Val ringer dock Laurel och talar om att Sandy är där.
 
Nicola har kommit fram till att hon inte vill ha fler barn och hon ska försöka säga det till Jimmy utan att han ska bli besviken. Han tror att hon fortfarande vill försöka bli gravid, fast han inte egentligen vill det. När han får veta vad Nicola tycker så blir han mycket lättad.
 
Debbie kommer tillbaka till byn och hon möter Chas som berättar om lögnen för Cameron. Strax efter möter Debbie Cameron och de går till puben. Han erkänner då att han inte klarade av tanken på Debbie och Andy ihop och att skulle det ha skett så hade han stuckit från byn. Precis då kommer Andy in på puben och Alicia skiner upp. Han ser Debbie och när hon går på toa följer han efter. Andy erkänner att han känner sig förvirrad efter deras träff och det som hände eftersom hon sagt att de var speciella ihop.
Chas kommer in på toaletten och kör ut Andy. Debbie är förtvivlad och hon känner sig äcklad av vad hon gjort och det dåliga samvetet över att ha bedragit Cameron börjar ta över. Chas påminner henne om att det kanske inte ens var en engångsgrej eftersom det kan ta tid innan Debbie blir gravid.

Förföra för att få som man vill

Charity vill ha en förklaring av Cain innan han åker iväg men precis då kommer Zak så Cain säger till Charity att fråga honom. Sedan säger Cain att han är på väg till polisen för att be dem lägga ner åtalet mot Jai.
Zak och Charity går hem till Dingles där han berättar vad som hänt. Strax efter kommer Jai som får svårt att tro det när de andra säger att han kommer att gå fri eftersom Cain tar tillbaka anmälan.
 
Val kommer hem efter att ha försökt träffa Kyle men inte fått det för Amy har sagt till om att Val inte får stå på listan över besökare. Val är så besviken och undrar varför Amy hatar henne så.
 
Victoria klagar på att hon och Alex aldrig har råd att göra något. Sandy hör det och kommer med ett förslag till ungdomarna. Han bjuder hem Alex, Victoria, Hannah och Amy. De får pizza och alkohol.  Ungdomarna säger att det här är mycket bättre än en fritidsgård. Amy håller sig undan spriten och börjar sedan prata med Sandy. Han tycker hon var modig som vågade göra det hon kände var rätt angående Kyle.
 
Andy och Debbie träffas hemma hos honom. Hon häller upp vin och börjar dricka snabba klunkar, hon verkar rätt nervös. Han tar ifrån henne vinglaset och försöker sedan kyssa henne. Debbie som inte alls var beredd på den intima gesten backar undan. När hon sedan insett att han kanske behöver lite uppvärmning så böjer hon sig fram för att kyssa honom men i sista sekunden så ändrar hon sig. Debbie säger att hon kan inte genomföra detta, inte ens för Sarahs skull. Andy blir förbannad på sig själv som gått med på detta.
 
Ashley bjuder Laurel på champagne uppe på rummet. Han försöker förklara vad han känner men det går inte så bra men ändå så får han fram att han vill att det ska bli som förr. Laurel och han har sedan sex och efteråt ligger de och pratar. Ashley berättar då att det finns en ledig tjänst här i Leeds som han kan söka så de kan flytta hit. Laurel blir inte speciellt glad men lovar att tänka på saken.
 
Jai blir upprörd när han får veta att det var Zak som är skyldig. Han vill gå till polisen men Charity ber honom vänta så får de se vad som händer. Jai får sedan veta att åtalet är nedlagt och att han är fri.
 
Aaron förstår inte varför Cain tagit tillbaka anmälan mot Jai. Han försöker få reda på vem som kan ha varit skyldig men Cain säger inget. Tillslut orkar inte Cain med Aarons frågor så han säger att det var en kille från Spanien som suttit i fängelse och nu blivit frisläppt.  Aaron tror honom inte utan han tror att Cain bara vill skydda Charity.
 
Cain söker upp Zak och Lisa. De är tacksamma för att Cain inte sagt något till polisen. Cain säger att det är för att skydda Debbie för hon ska inte behöva få veta vilken ynkrygg hennes farfar är.
 
Laurel och Ashley kommer hem från hotellövernattningen i stan. De möter Pearl och Edna utanför på gatan. Pearl berömmer Sandy för att vara ett föredöme av återhållsamhet eftersom han inte druckit så mycket medan Ashley var iväg. När Ashley och Laurel sedan ser att ytterdörren är öppen och att Sandy slocknat på soffan så inser de att Pearl inte haft riktigt rätt.
Senare så möter de Pearl ute på gatan igen och då anklagar Ashley henne för att ha festat med hans far. Pearl som inte vetat om vad som hänt nekar givetvis. Ashley frågar Sandy om vem som varit med honom och får då veta att det var ungdomarna. Han blir inte glad.
 
Aaron tror att Zak övertalat Cain till att ta tillbaka anmälan. Zak säger att det har han inte men att Aaron ska låta det vara.
 
Debbie möter Andy ute på gatan. Han gör klart för henne att han inte vill att de försöker på samma sätt igen utan nästa gång kommer det att bli provrörsbefruktning.
 
Nikhil kommer till kontoret och får veta att Jai är frikänd. Han hade redan hört det från deras föräldrar. Han ber sedan Jai om ursäkt för att han försökt sätta dit Charity.

Charity och Jai kommer in på puben för att fira. Chas vill bjuda dem på drickat och sedan ber hon om ursäkt för att hon betett sig illa och inte trott på dem. Aaron som precis kommer in börjar hota Jai med att säga att han inte kommer undan för det han gjort. Zak som är på puben tar tag i Aaron och går iväg med honom.
 
Aaron är besviken på Zak som inte ställer upp för Cain. Han säger att Cain förtjänar bättre ifrån Zak. Då svarar Zak att han gett Cain vad han förtjänar. Aaron vill inte låta det bero utan han ska hitta den skyldige. Zak varnar då Aaron för att annars kommer han att göra likadant som han gjorde med Cain. Aaron blir riktigt besviken när han inser att det var Zak som var skyldig eftersom Zak alltid predikat att man ska ställa upp för familjen.
Zak ber Aaron att inget säga till Debbie men Aaron kan inte lova det. Då säger Zak att Cain kommer bli rasande om Debbie får veta något.
 
Andy träffar Alicia på puben. Hon får veta att inget hände mellan honom och Debbie. Det gör henne glad.
 
Ashley hittar Laurel på kyrkogården vid Daniels grav. Han ber om ursäkt för att han försökt få henne att lämna alltihop för att flytta till stan. Hon säger att kan det göra så att deras äktenskap fungerar igen så är hon beredd att flytta.
 
Debbie väntar in Andy utanför hans hus. Hon vill att de försöker igen men han totalvägrar. Han går in och Debbie står kvar utanför. Chas kommer förbi och börjar prata med Debbie. Hon får veta om Debbies planer om att bli gravid med Andy på det vanliga sättet men att Andy inte vill. Debbie säger sedan att hon tänker se till att han ändrar sig, det finns alltid sätt att göra det på...
 
 
 

Flytta från byn?

Laurel lämnar barnen hos Nicola och Jimmy. Det blir genast väldigt stojigt.
Sandy pratar under tiden med Ashley och frågar när han ska berätta om flytten för Laurel. Ashley säger att först måste Laurel se stället och sedan kommer hon att bli glad. Han är övertygad om att det är bäst för familjen om de flyttar till Leeds.
 
Efter att ha pratat med Cain går Zak till Chas för att be henne hålla ett öga på Aaron, åtminstone tills polisen gjort sitt vilket de kommer att göra snart. Sedan går han hem och berättar allt för Lisa. Hon blir besviken och ännu mer orolig när hon inser att han tänker gå till polisen för att anmäla sig själv. Zak säger att det inte var meningen att det skulle gå så illa han ville bara lära Cain en läxa för att ha behandlat Amy illa men även Charity och Moira.
 
Val har besökt Kyle hos fosterföräldrarna. Hon är fortfarande besviken över att Kyle inte får vara med sin riktiga familj. Hon skickar en bild på Kyle till Amys mobil så när Amy kommer hem vill hon vara ifred eftersom hon vill glömma Kyle och gå vidare.
 
Jimmy smiter iväg till puben för att få lite lugn och ro efter att Arthur och Gabby kommit till huset. Efter en stund kommer även Nicola. Det visar sig att hon också behövde komma ifrån så Rodney är hemma hos dem och läser saga för barnen.
 
John kommer till puben och Chas frågar honom hur det är. Han säger att han måste förbereda sig inför maten när det är Hannah som lagar den. Sedan säger han att Moira kunde i alla fall laga mat men i övrigt så saknar han henne inte.
 
Cameron märker att Debbie verkar stressad så han bjuder ut henne till nästa kväll men hon kan inte för hon måste träffa Andy då. Givetvis blir Cameron besviken så han går därifrån. Hon blir irriterad på att Cain bara ställer till det med massa problem så hon blir stressad och det är inte bra nu när hon försöker bli gravid.
 
Ashley och Laurel är på restaurang och äter en middag. Han ska skoja till det och säger att den här maten är bättre än Marlons. Laurel stelnar till och tittar på honom. Ashley märker att han sagt något galet och när han ska försöka skämta bort det med att det är ju bara Marlons restaurangmat i byn så blir det bara mer konstigt. Laurel påminner honom att Eric serverar mat också men det hade Ashley inte tänkt på.
 
Lisa besöker Cain för att få honom att stoppa Zaks erkännande, genom att fria Jai, men ändå slippa fängelset. Cain säger att det är bara för Zak att låta blli att gå till polisen så slipper han straffas men då åker Jai dit.
 
Moira träffar John på puben och hon vill prata med honom men han är inte intresserad. Chas dyker upp och bjuder honom på ett glas whisky (?) som tack för att han varit snäll mot Aaron.
 
Debbie köper en flaska vin i butiken eftersom hon behöver den till kvällen. Precis då kommer Cameron in och ser det. Han blir inte alls glad när han inser att hon tänkt ta med den när hon ska träffa Andy.
 
Ashley visar Laurel en ganska stor kyrka inne i Leeds. Han visar tydligt att det är en dröm att arbeta där det finns många församlingsbor. Laurel är mer intresserad av att få veta hur det går för barnen och Sandy. Hon ringer Pearl när hon inte får tag på varken Nicola eller Sandy. Efter kyrkobesöket så går de runt på stan och Ashley visar tydligt sin kärlek till Laurel genom att stanna mitt på gatan och kyssa henne.
 
Sandy har det trevligt på puben med Edna, Alan och Pearl. När han vill fortsätta dricka hemma i prästgården med sina vänner så tackar de nej. Han säger att det är bara för de är gamla som de inte följer med.
 
Cain ber Aaron om skjuts till Jai. Det är bara Charity hemma men han får komma in ändå för att prata. Han säger sedan att han insett att det är helt slut mellan dem men att han måste tänka på att hon trots allt är Debbies mamma och Sarahs mormor. Han lovar att det kommer att ordna upp sig för Jai och när han går ser han faktiskt lite ledsen ut.
 

Någon erkänner misshandeln

Jimmy är nyfiken på hur Rodney fått Carl att ändra sig men Rodney svarar inte utan börjar alltid prata om annat.
 
Charity bjuder Debbie till bröllopet. Debbie vägrar att gå, hon säger att hon går hellre på Charitys nästa bröllop.
När Charity kommer hem från stan träffar hon Sarah som har en glassätartävling med Jacob och David vid ett bord utanför cafét, obs! det är januari där ;)
Debbie blir rasande när hon hör att Charity pratat med Sarah men lovar sedan att Sarah får vara med på bröllopet men däremot kommer Debbie inte komma.
 
Zak har ingen lust att gå till puben med familjen för att fira Aarons födelsedag. Lisa och Sam blir förvånade men det gör att Lisa inte heller vill gå dit så hon går tillbaka till jobbet istället.
 
Aaron firar lite motvilligt med Chas och Hazel på puben. Han får en mobil av Hazel och hon har redan lagt in bilder från när de var i Whitby med Jackson. När Adam kommer in så få Aaron en öl av honom men det uppskattas inte. Aaron passar på att smita så fort han kan.
 
Jai kommer till kontoret och där är Nikhil och pappa Sharma. De är missnöjda med att få höra om bröllopet ifrån andra men Jai trodde inte de tänkt komma så han struntade i att bjuda dem. Nikhil och Jai börjar tjafsa så det leder till att Jai säger till personalen att gå hem på en gång. Nikhil försöker protestera men Jai säger att de måste gå annars har de inget jobb kvar. Zak som precis ångrat sig angående puben möter upp Lisa utanför fabriken.
 
Aaron är förbannad och frustrerad så han går iväg till familjen Sharmas hus och börjar skrika att de ska öppna. När ingen öppnar tar han en stor sten och kastar på en ruta. Precis då kommer Zak, Lisa, Hazel och Chas. Jai öppnar men Zak lyckas lugna ner Aaron och de får honom därifrån hem till Chas.
 
Lisa är helt förstörd efter händelsen när de kommer hem. Belle blir orolig över vad som hänt och hon försöker trösta sin mamma.
 
John lastar av några paller utanför Dianes pub. Chas hör det och kollar vad som händer. De pratar lite men John vill inte riktigt berätta om hur han egentligen mår. Hon ber honom att tacka Adam som grattat Aaron tidigare under dagen och att hon uppskattade det. (Jag tycker det kändes som en viss spänning mellan dem, något som inte funnits där tidigare)
 
Zak bestämmer sig för att besöka Cain. Cain är inte alls glad över besöket. Zak säger åt honom att inte sätta dit någon som är oskyldig till misshandeln eftersom de båda vet att det inte var Jai som gjorde det.
 
Belle träffar Sean i smyg. De går iväg ner till ån och hon fryser. Han erbjuder sig att fixa fram sprit så hon blir varm men det vill hon inte.  De går till en lada (Jag har aldrig fattat vad det är för ställe med soffa och andra möbler) Debbie dyker upp och säger åt Belle att gå hem. Lisa blir först arg men säger sedan att hon ska prata med Zak så Belle ska kunna träffa Sean utan att smyga runt.
 
Zak erkänner att det var han som slog ner Cain. Cain är bitter över att en far kan göra så mot sin son men Zak säger att det behövdes för att Cain blivit ett svin. Cain är besviken över att Zak lämnat honom med Shadrack som pappa utan att tala om sanningen. Zak säger att Cain måste ta ansvar för sin familj och sina barn men får då som svar att den som sticker till sydamerika inte tar ansvar för familjen heller.
Tillslut säger Zak att Cain måste gå till polisen och tala om att Jai inte är skyldig. Om Cain vägrar så kommer Zak att gå dit själv och erkänna för det är bättre att hamna i fängelse än att låta någon annan ska lida för det han gjort.

Att ställa upp för familjen

Nikhil vägrar att arbeta för Charity om så skulle bli fallet. Han är så irriterad att han ställer ett ultimatum till Jai. Antingen flyttar han eller Charity. Jai väljer Charity så Nikhil packar väskan och flyttar hem till Gennie.
 
Kyrkoherden Jude kommer hem till Ashley medan familjen är kvar hemma. Ashley får då bråttom att få iväg Laurel och Sandy eftersom han inte sagt något till dem om varför Jude är där. Jude märker av den spända stämningen så han frågar Ashley om hur det egentligen ligger till med begäran om förflyttning till en annan församling. Tillslut erkänner Ashley att det inte står så bra till mellan honom och Laurel och att det kanske blir bara han som flyttar.
 
Rodney kommer inte få jobb hos Kings så Nicola blir den som får berätta det för honom. Hon kommer till cafét och ser sin far hjälpa till där medan Brenda är och handlar så hon passar på att tala om den tråkiga nyheten.
 
Charity kommer hem och hon berättar för Jai att hon varit hos advokaten och fått reda på att hon inte kommer att få några problem med att ha lämnat Cain efter misshandeln eftersom Cain nekat till att ha hört det. Jai berättar då att Nikhil tror att hon och Cain iscensatt alltihop för att få tillgång till fabriken.
 
Laurel försöker prata med Ashley om deras problem. Han föreslår att de ska resa iväg någonstans, till en stad eller så. Varför inte till Leeds. Laurel blir förvånad men andå glad över att Ashley vill försöka lappa ihop äktenskapet. När Sandy får veta det så konfronterar han Ashley om orsaken. Han inser att Ashley är på väg att byta församling till en inne i stan och att det är därför de åker iväg men vet Laurel om det. Ashley blir så arg att han kastar en psalmbok mot Sandy men den träffar inte.
 
Carl träffar Rodney ute på gatan. Han har ett förslag om att hjälpa Rodney med lite extra körningar och lite extra pengar men då måste Rodney ta på sig skulden för Carls fortkörningar. (Tydligen så har de ett system med prickar för varje fortkörning och efter ett visst antal prickar så dras körkortet in och det vill inte Carl riskera). Rodney går med på det om han får 500£ istället för 200 som Carl erbjudit. Carl säger att det är ok men Jimmy och Nicola ska inte få veta något.
 
Aaron fortsätter att ta hand om Cain även om Cain inte vill det. De går till puben tillsammans. Cain ser Zak och blir irriterad över att han inte hälsat på eller brytt sig om hur det gått. Strax efter kommer Jai och Carity in. Zak är på väg att gå därifrån men Chas ber honom vara kvar ifall det skulle bli bråk.
Charity går iväg en kort stund för att ringa. När hon kommer tillbaka frågar hon om Jai vill gifta sig så fort som möjligt. För då skulle hon vara hans fru som väntar på honom om han hamnar i fängelse. Jai blir glad och tycker det är en bra idé.
 
Ashley köper en whisky till Sandy för att be om ursäkt för incidenten med psalmboken. Han vill också att gubben inte säger något om händelsen till Laurel.
Sandy lovar att inget säga men efter att ha ramlat i trappan så råkar han nämna att det hänt något men han lyckas få Laurel att inte fråga mer.
 
Givetvis blir de nästan bråk mellan Jai och Cain, eller rättare sagt mellan Jai och Aaron som försvarar Cain. Declan som är på puben ställer upp på sin väns sida. Chas får be Zak att lägga sig i och ta med Aaron ut från puben.  Aaron är besviken på Zak som inte ställer upp för Cain utan verkar tycka det var bra att han blev misshandlad. Han kallar Zak för fegis men då blir Zak förbannad och säger till Aaron att Cain förtjänar det som hänt.
 
Jai söker upp Declan på Home Farms kontor och han har whisky med sig. Han tackar Declan som ställt upp för honom på puben. Declan frågar då om allt löser sig med en flaska whisky och Jai svarar "nej men med två" sedan tar han upp en till flaska. De pratar ut och Declan råder Jai att lösa problemen med Nikhil innan det är försent.
 
Jimmy får veta att Carl anställt Rodney i alla fall och han blir misstänksam. Nicola kommer precis förbi så Carl säger till Jimmy att berätta den glada nyheten. Hon blir jätteglad men man ser att Jimmy anar att allt inte stämmer.
 
Cain är hemma men tycker det är jobbigt med Aaron och Chas som är där. Han smiter ut för att få vara ifred. Precis utanför dörren möter han Jai. Jai som är irriterad på Cain knuffar till honom så han ramlar. Han säger till Cain att ska man ändå åka dit för misshandel så är det lika bra att man har gjort det man anklagas för. Jai trampar och stampar till på Cains onda ben innan han går därifrån. Cain ligger kvar och försöker få tag i sina kryckor.

Att skvallra eller inte

Laurel ska på lunch med Nicola och hon ser till att Ashley inte kommer att få ett utbrott och börja leta efter henne. Stämningen mellan dem är allt annat än bra. Hon föreslår att de ska åka iväg några dagar för att rädda äktenskapet men Ashley vill inte lämna jobbet.
 
Charity berättar för Jai att hon varit desperat när hon sökte upp Cain och att hon erbjöd honom vad som helst. Jai blir förtvivlad och ber henne att aldrig gå i närheten av Cain. Han vill inte att hon offrar sig på det sättet.
Hon går sedan till Zak och Lisa för att reda ut saker och ting. Charity säger att hon endast vill Debbies bästa.
 
Nikhil pratar med Jai och han är övertygad om att Charity är skyldig. Inte blir det bättre när han får veta om att hon varit på brottsplatsen och lämnat Cain där.
 
Rodney kämpar på och han tror att nyårsafton kommer att ge honom fler uppdrag med taxiservicen. Det visar sig att så inte är fallet. Nicola får veta det och hon blir extra gosig mot Jimmy för att få honom att anställa Rodney. Jimmy går med på det men Carl vägrar.
 
Marlon berättar för Rachel om att Ashely stormat in hos honom. Precis då kommer Sandy in på puben och hör det. Han skäller ut Marlon för att förstöra andra människors liv offentligt.
 
Nikhil ringer polisen och berättar att Charitys vittnesmål inte stämmer. Polisen kommer till Sharmas och förhör henne. Hon säger att det är någon som ljuger. När polisen gått blir hon konfunderad eftersom hon inte tror att hennes familj skvallrat.
Jai konfronterar Nikhil och får då veta att det var han som ringt. Nikhil säger att det var för att skydda Jai från Charity.
 
Laurel och Ashley sitter på puben när Paddy och Rhona kommer. Ashely vill att de sitter hos honom och Laurel. Stämningen blir väldigt stel. När Ashely går iväg så pratar Rhona med Laurel om det som hänt med Marlon. Ashley hör dem när han kommer tillbaka. Han är trött på allt tisseltassel så han går därifrån.
Senare så pratar Ashely med en kyrkoherde om att bli förflyttad till en ny församling.
 
Polisen kommer hem till Debbie och Cain. Chas är där. Polisen frågar om bråket härom dagen och om Charity erkänt att hon varit på brottsplatsen. Cain nekar till det och låtsas som om det bara var allmänt bråk.
När polisen gått blir Debbie nyfiken på vem som skvallrat. Hon tror att det var Cain men han nekar, han skulle aldig utsätta Debbie och Sarah för något sådant.
 
Jai var på väg att skriva över fabriken på NIkhil eftersom man aldrig kan vara säker på att bli frikänd. När han får veta att Nikhil ringt polisen ändrar han sig och säger att han skriver över alla papper på Charity istället för han litar mer på henne.
 

 
 
Gerd, jag tog bort din kommentar i förra inlägget eftersom vi inte berättar vad som kommer hända, eller på annat sätt talar om framtiden.
Vill man diskutera framtiden finns det en flik uppe som heter "Närmaste framtiden" där man kan göra det.
 
Trevlig helg allesammans!

Svartsjuka och göra allt för den man älskar

Nikhil säger åt Charity att inte komma på Jais rättegång för att familjen vill inte ha henne där. Hon tvekar men han lyckas få henne att stanna hemma.

Laurel pratar med Nicola och talar om att hon är besviken på att det inte blivit bättre i förhållandet med Ashely sedan de förnyade löftena. Nicola påpekar att de fortfarande är ihop så det måste ju vara ett tecken på att Ashley bryr sig om henne.
De båda tjejerna ska iväg och shoppa i stan men Ashley är inte så glad över det. Han vill följa med men får inte det. Han och Sandy är hemma och passar barnen.
 
David och Alicia trivs med varann och de småbråkar på skoj. Hon talar om att hon aldrig kommer att göra som han gjorde, dansa i brudklänning mitt i byn.
 
Debbie besöker Charity för att prata med henne. Hon talar om för sin mamma att hon tror att Jai är skyldig. Charity försöker få Debbie att förstå att det inte stämmer.
Jai blir släppt mot borgen så han och familjen kommer hem. Mamma Sharma är inte alls glad över att Charity är där. Efter massa tjafs så säger Nikhil till föräldrarna att Jai faktiskt mixtrat med bromsarna i Cains bil.
 
Debbie kommer in i butiken när Alicia jobbar. Givetvis fortsätter deras ordväxling tills Alicia frågar Debbie om hon får låna Cameron medan Andy är i Debbies säng. Debbie blir helt tyst...
 
Charity är desperat så hon söker upp Cain. Hon försöker få honom att ta tillbaka vittnesmålet mot Jai eftersom de vet att det inte stämmer. Cain vägrar och då säger Charity att hon gjort slut med Jai och nu kan hon göra precis vad Cain vill. Han har svårt att tro henne så han säger att han inte vill ha henne.
 
Ashley är ute med barnen när han möter Jimmy och Nicola. Han blir förvånad över att hon är hemma redan men att Laurel inte dykt upp. När han kommer hem och upptäcker att Laurel fortfarande är borta blir han vansinnig. Han rusar hem till Marlon och börjar ropa efter Laurel.  Ashley hör att någon duschar på övervåningen så han rusar upp. Lizzie blir chockad när hon hör att prästen i byn rusat in när hon duschar. Ashley ber om ursäkt men han varnar Marlon för att träffa Laurel.
 
Chas berättar för Debbie om Camerons planer med Kings. Debbie tror henne inte eftersom om det vore sant skulle Cameron ha sagt något om att han tänkt flytta. Hon konfronterar honom när de ses men han nekar till påståendet. Cameron säger att allt är ett missförstånd och att han aldrig kommer att lämna henne.
 
Val är så besviken på Amy att när de ses på puben så kommer anklagelserna om att Amy bara tänkt på sig själv. Hon menar att Amy visst kunde ha tagit hand om Kyle med hjälp av Val. Eftersom både hon och Eric försökt ge Amy ett kärleksfullt hem kunde Kyle också ha fått det.
Amy ringer till socialen för att de ska låta Val träffa Kyle så länge han är på ett barnhem.
 
Laurel möter Nicola och Jimmy när hon kommer hem från stan. Nicola varnar henne för att Ashley letat efter henne. Väl hemma så försöker Laurel få Ashley till att förstå att hon valt honom och att det faktiskt inte hände något mellan henne och Marlon. Hur ska de kunna gå vidare om Ashley inte litar på henne?
 
Charity försöker övertala Cain men han vägrar att göra som hon vill. Debbie kommer hem och tillslut blir Charity så desperat att hon vill berätta allt hon vet. Hon berättar att Jai är skyldig till att ha förstört bromsarna men att han skulle aldrig ha slagit ner Cain. Både Cain och Debbie inser att det ger Jai ännu mer problem om det kommer fram. De tjafsar med Charity som inte vill ge sig och när de alla kommer ut på gatan så hör Chas och Aaron dem.
De får veta vad som hänt och Chas blir förbannad. Charity säger att hon ska erkänna en annan sak för att få dem att förstå att Cain bara jäklas med dem. Hon säger att hon också varit på platsen och sett Cain ligga där blödandes men att hon inte ringde ambulans för hon ville att han skulle dö. Chas blir så rasande att hon hoppar på Char och börjar slå henne. Aaron och Debbie får bort henne ifrån Charity. Det slutar med att både Debbie och Chas säger att de vill inte se Charity något mer.
Cain njuter av att alla tar avstånd mot henne.

En slagen man återkommer

Idag blir det en kort resumé och det gör att jag kanske glömmer något viktigt. Snälla hjälp mig då...
 
Alicia är förtvivlad men säger sedan att hon förstår Andy. Det innebär inte att hon accepterar hans val så hon lämnar honom.
 
Ashley blir besviken när Laurel går till puben för att träffa Nicola. Sandy erbjuder sig att spionera på henne men Ashley säger nej.
 
Cain får komma hem. Han är sur och grinig och han vill inte ses som en krympling trots att han har kryckor.
 
Cameron får veta Debbies och Andys planer. Han surnar till rejält och frågar Kings om de kan samarbeta och kanske kan de öppna en filial söderut där han kan utgå ifrån med lastbilen. Carl låtsas vara intresserad av förslaget.
 
Moira tröstar Hannah som mår dåligt men John blir rasande när han hör att Hannah tror att de ska bli en familj igen. Han säger till Moira att det är slut mellan dem.
 
Zak hotar med att misshandla Sean om han går i närheten av Belle.
Ali blir förbannad när hon hör det och hon säger att Belle inte är så oskyldig.
 
Jai blir arresterad för mordförsök på Cain och för stöld av Cains bil som har hittats dumpad i en sjö.
 
Cain är besviken när bara Lisa och inte Zak kommer på besök.

Inte en jul utan sorg

Bråket mellan Alicia och Debbie fortsätter och det slutar med att först ger sig Cameron iväg till puben och strax efter går Alicia och Jacob. Andy är kvar ett tag till.
 
Zak och Lisa firar Belles födelsedag och Lisa vill att de leker någon lek men Belle har ingen lust eftersom hon hellre vill ut. Efter en stund får hon i alla fall gå iväg och hon träffar Sean. Han vill överraska henne och när Belle blundar så pussar han henne på munnen. För att få veta om hon gillar det eller inte så ber hon Sean att pussa henne en gång till. Belle får förtroende för Sean och berättar om att hon föddes i svinstian. Han lovar att inte berätta det för någon.
 
Hazel kommer in på puben och ger Aaron en julklapp. Han ber om ursäkt över att han inte har något till henne. Chas som hör det muttrar om att hon inte heller fått något av honom.
 
Adam kommer också in på puben och han talar om för Moira att han är besviken på henne för att hon aldrig kom till julmiddagen.
 
Debbie besöker Cain på sjukhuset. Han vill veta vad som händer men inte lyssna när Debbie berättar om Amy och Kyle. När Debbie gått så rakar Cain av sig det hår som finns kvar på huvudet.
 
Amy och Victoria kommer hem och Amy går upp till rummet för att vila. Val som varit orolig lugnar ner sig. När det sedan ringer på dörren visar det sig att Amy ringt till socialen för att be dem hämta Kyle. Val blir hysterisk och försöker övertala Amy till att behålla barnet. Amy tar farväl av sin son och hon berättar för honom att hon bara vill hans bästa och att hon är rädd för att bli som hennes egen mamma.
 
Debbie gör ett graviditetstest när hon kommer hem. Det visar sig att hon inte är gravid. När hon sedan berättar det för Andy så vill hon att de försöker få barn på naturlig väg. Andy vill inte alls det och tycker att hon överdriver men Debbie ger sig inte för hon tänker göra allt för sin dotter.
 
Pearl och Edna är på väg hem efter att ha ätit julmiddag i prästgården. Laurel vinkar av dem utanför huset. Marlon går förbi och de båda ser på varann. Hon skyndar sig in och frågar Ashley om han vill ha något starkt att dricka men han avböjer. Ashley går upp och hjälper Lizzie som håller på att natta barnen. Laurel blir kvar nere och hon hittar ett paket ifrån Ashely som hon öppnar. Det visar sig vara en bok om hem och trädgård.
 
John kommer in i ladan de har på gården. Han upptäcker en hög med paket som ligger på några höbalar. Moira har lämnat paket till hela familjen.
 
Chas sitter i soffan och dricker lite vin. Helt plötsligt får hon syn på ett paket i granen. Hon går fram och tittar och det är till henne från Aaron.
 
Hazel går hem från puben och hon hittar julklappsetiketten Moira tappat tidigare. Hon ser det som ett tecken så tittar upp på himlen och önskar Jackson god jul.
 
Val är arg och mycket besviken. Hon håller på att städa upp Kyles alla saker. Eric försöker lugna ner henne och han säger att de måste stödja Amy i detta. Val vill inte eftersom hon redan ställt upp för Amy och ändå blir de behandlade på detta sätt. Tillslut blir Val så arg på Eric för hon tror att han inte vill ha Amy eller Kyle där för han vill ha hela Vals uppmärksamhet själv.
 
Holly har varit på puben och lämnat julklappar till Moira. Moira öppnar säcken och ser att det är de paket hon gett familjen. Givetvis blir hon ledsen men sedan bestämmer hon sig för att inte ge upp. Hon tar säcken och åker till gården. Barnen är i stan och shoppar men hon träffar John. Moira stannar kvar och väntar på barnen. När de kommer hem så är Holly på sitt vanliga spydiga humör men Moira accepterar inte det utan säger ifrån. Holly fortsätter att sura men Adam är glad över att deras mamma inte ger upp. Moira säger att hon ska göra allt för att hela familjen ska fira jul tillsammans nästa år.
 
Belle träffar Sean återigen i en lada. Hon har med sig en julklapp till honom. Han får en nyckelring med en liten bil på. Hon påpekar att han är skyldig henne en födelsedagspresent och julklapp. Sean säger att hon fick ju en överraskning tidigare. Innan de skiljs åt så kommer de överens om att Belle är hans flickvän.
 
David sitter med Amy på cafét. Han tycker hon gjorde rätt som lämnade ifrån sig Kyle. Zak kommer in och börjar prata om barnet. Amy blir tvungen att berätta om vad hon gjort. Först blir Zak väldigt besviken och arg men han lugnar ner sig rätt snabbt. Hon ger honom pärmen med foton på babyn som hon fått av Belle.
Zak berättar sedan för familjen om vad som hänt. Belle blir ledsen och vill prata med Amy för att försöka övertala henne att ändra sig. Hon blir ännu mer ledsen när hon hör att det redan är försent.
 
Andy och Alicia ska äta en julmiddag i lugn och ro hemma eftersom det slutat i kaos hos Debbie. Jacob är hos sin far så de två är ensamma hemma. Det börjar lugnt och stilla och båda ber om ursäkt för det som hänt och de säger att de älskar varann. Alicia märker snabbt att det är något Andy vill berätta. När han sedan talar om att Debbie vill skaffa barn den naturliga vägen och att han går med på det bllir Alicia helt förtvivlad och vill inte tro att det är sant. Hur mycket ska hon orka med innan hon ger upp?
 
 
 
 
Någon som kan berätta om HTG-träffen som var i Linköping i helgen?
 
 
 

Tillbaka med massor av julstämning

Amy ser att hon har fått post och hon tittar i kuvertet. Det är ett julkort från hennes mamma men Amy är inte intresserad utan kastar kortet på golvet.
 
Laurel blir orolig när hon inser att Sandy sovit på soffan under natten och att han är alldeles kall om händerna efter det. Hon säger till Ashley att de måste hålla bättre koll på Sandy så det inte händer igen.
 
Charity säger till Jai att hon vill prata med Cain för att få honom att erkänna att det inte var Jai som slog ner honom men Jai vill inte att hon gör det.
 
Pearl försöker fråga ut Amy om Kyle när de ses i butiken men Debbie ber Pearl att sköta sitt. Amy söker sedan upp Debbie för att tacka och för att prata lite med henne. Debbie råder Amy att göra det hon känner verkar bäst när det gäller adoptionen och om hon väljer att behålla barnet så kommer det är gå bra.
Amy berättar sedan att hon låtit Kyle testas för donation av benmärg men att han inte passade.
Zak dyker upp och talar om att han är på väg att hälsa på barnet på sjukhuset. Han ger Amy en julklapp och hon får dåligt samvete för att inte ha något till honom. När Zak gått så påpekar Debbie att Zak ser lycklig ut när han pratar om Kyle.
 
Lizzie träffar Laurel på fabriksarbetarnas julfest. Hon säger att hon är orolig för Marlon som inte verkar må så bra. Laurel ber då Lizzie att prata med honom.
Nikhil är något spänd på festen och Gennie gör allt för att han ska koppla av. Han blir jätteorolig när han hör att Lisa och Ali tjafsar med varann men Gennie säger att de bara skojar. Strax efter börjar Lisa och Ali att skratta och kramas.
Ashley står utanför fabriken och väntar på att Laurel ska komma ut.
 
Andy får låna pengar av Diane för att köpa ett stort leksaksslott till Sarah. Han kommer hem med jättepaketet och Alicia upptäcker att han inte köpt något till Jacob och det gör henne ledsen.
 
Amy går över till värdshuset och berättar för Val och Eric att hon tänker behålla Kyle. Val blir överlycklig men när Eric säger att de borde meddela Zak så vill hon vänta med det. De hämtar hem bebisen men Amy verkar tveksam. Eric frågar henne flera gånger om det är vad hon vill och Amy svarar ja.
 
Marlon jobbar och han berättar att han kommer att träffa Leo lite senare under dagen. Chas talar om hur besviken hon är över att Aaron inte gett henne något. Moira ser ledsen ut och hon längtar efter sina barn.
 
Adam går över till Aaron med en Justin Bieber-cd och får en Spice Girl-cd tillbaka i julklapp. Väl hemma så håller Bartons på att ordna med julmiddagen. När de ska äta så är inte kalkonen riktigt klar så John föreslår att de äter den senare. Hannah är ledsen eftersom hon saknar Moira.
Moira får tillslut nog för hon saknar sina barn. Marlon säger åt henne att gå och besöka dem. När hon kommer till gården så hör hon familjens glada skratt så hon stannar kvar utanför men sedan går hon därifrån. Hade hon stannat hade hon hör när Holly sagt att "om mamma är intresserad av oss hade hon kommit hit oavsett vad jag hade tyckt"
 
Val ringer Dingles och berättar den glada nyheten. Zak med familj kommer genast över och hälsar på Kyle. Alla är glada över Amys beslut men hon ser inte speciellt glad ut själv.
David som också är där gullar med Kyle och varnar honom för tjejer som heter Leyla. =)
 
Cameron ska precis ge Debbie en julklapp när Andy, Jacob och Alicia kommer över. Stämningen mellan Debbie och Alicia är inte speciellt bra. Jacob blir svartsjuk på att Sarah får så många klappar. Det gör Alicia mer och mer irriterad. Inte blir det bättre när Diane och Victoria kommer över och har glömt att köpa en julklapp till Jacob. Diane försöker lösa problemet med att ta en burk kakor och ge honom, tillsammans med pengar så han kan köpa det han vill ha. Tyvärr så var det en kakburk som Alicia och Andy haft med sig så Alicia blev ännu mer besviken.
 
När sedan Dingles dyker upp hos Debbie med en levande griskulting i julklapp till Sarah så blir Jacob ännu mer avundsjuk. Han säger att han vill också bli sjuk så han kan få massa julklappar. Detta startar ett ordkrig mellan Debbie och Alicia och det slutar med att Debbie häller en tallrik med mat över Alicia.
 
Val är så ivrig över att få ta hand om Kyle att Eric måste säga till henne att låta Amy ta hand om sin son för hon måste lära sig hur man gör. När Amy ska bada Kyle får hon minnen från sin egen barndom och börjar gråta. Val ser det och blir förskräckt över att Amy tappat uppsikten över babyn.
 
Dingles är på väg hem och Belle som varit upptagen med att sms:a någon träffar Sean. Han vill att de hittar på något men hon tvekar och säger att de kanske ses senare. Han grattar henne på födelsedagen innan hon går iväg.
 
Amy som rusat ut får sällskap av Victoria som kommit på besök med Diane. De två flickorna står på bron och pratar. Amy berättar att hon känner sig värdelös och sedan berättar hon om sin mamma. Victoria håller givetvis inte med Amy utan försöker att trösta henne så gott det går. Hon säger att Amy måste tänka på vad hon själv vill, inte vad Val eller alla andra vill. Amy säger då att utan Val skulle Kyle inte få en bra framtid.
 
 
 
Jaa nu var det äntligen dags, som vi har väntat hela sommaren ;)
Vi fick till och med en liten extrasnabb paus i sista delen av andra avsnitten.
Är det någon som vet varför, har det varit ett extra långt avsnitt i England?
 
 
 

RSS 2.0