Proteindrink med hamstersmak

Val talade om för David att han får inga pengar för städningen på puben eftersom han är skyldig sin far för det s.k. lånet. Det gör David rasande och han söker upp Eric för att försöka få pengarna därifrån.
Eric som verkligen ligger illa till säger att han inte har pengar men han har ett kontrakt på gång. Damen som vill anlita Eric dyker upp och vill ha lite smakprover på vad de kan göra men hon vill ha det snabbt så personalen får jobba hela natten med att sy kuddar. Hon blir nöjd med resultatet men vill ändå sänka priset och då säger Val absolut inte. Eric blir förtvivlad eftersom han verkligen behöver pengarna.
Det slutar med att han måste prata med Val om situationen och hon blir inte alls glad. När hon sitter i rummet bakom puben och beklagar sig för Paul och Jonny får hon veta att hon borde stå vid sin mans sida för man kan inte få allt man vill. Då går hon tillbaka till Eric för att stötta honom men han är så utblottad att han ber henne sälja sin del i puben. Det gör Val rosenrasande, hon kommer INTE sälja sin del...

Rodney får passa Gabby eftersom hon inte sover ordentligt hemma. Han är rätt charmig som barnvakt. Leker med hennes björnar och papegoj/pingvinen.  Tyvärr så är hennes dvd-intresse endast filmer med féer och älvor så Rodney tröttnar rätt snart men som en god barnvakt/morfar så hittar han på en egen saga om Bergodalbanebosse, en röd och fin bergodalbana på en marknad.
Rodney blir rätt orolig när han märker att Gabby inte vill att Arthur ska bo hemma hos dem.

Alan kom tillbaka från sin semester i Australien och Marlon hade givetvis glömt att han skulle hämtas på flygplatsen. Nu fick stackars Alan ta en taxi i stället.... vilken katastrof...NOT!

Perdy ville ut på picknick och Gray och Katie följde med. Hon var jättenöjd och glad över att få komma ut lite. Katie fortsätter att spela med och går med på nästan allt Perdy önskar, men hon har ju sina planer ändå.

Donna pratar med Katie om vad Ross erkänt och hon råder Donna till att säga ifrån, de är ju endast vänner. På stationen sen blir det rätt konstig stämning mellan dem men de försöker ändå att umgås som vanligt.
Under tiden får Marlon en massa beundrare som kommer till puben och vill se honom. Han blir fotograferad tillsammans med en del och någon dam ger honom sitt telefonnummer. Undrar om det är ett sätt för manusförfattarna att mildra katastrofen som kommer om Donna och Ross får ihop det, för då har Marlon kanske fått andra att tänka på? Nåja det är mina tankar.. Nu retas ju kompisarna att Marlon är snyggare på tv än i verkligheten.

Eli får tag på billig sprit, olagligt. Gennie som hade velat följa med för att hämta den fick stanna kvar hos Dingles. Men när Eli är tillbaka så slår han och Gennie vad om att hon ska kunna sälja spriten till Marlon för mer än vad Eli tänkt sig. Självklart försöker Gennie med Marlon men Diane sätter stopp för det. Han är ju gift med en polis, han kan inte göra något olagligt men han kan byta till sig spriten mot en mixer värd 300£.
Gennie är stolt över att hon lyckats byta till sig något värdefullt som hon sen kan sälja.
Shadrach och Zak vill prova mixern på en gång och börjar kasta in hela frukter i den.  Zak vill slänga in några frysta hamburgare också för att det ska bli en riktig proteindrink men Shadrach vill inte ha hamstersmak på den.
Eli kommer hem och får höra att han är skyldig Gennie pengar för att han förlorat vadslagningen men han kan inte betala henne, mixern är ju inte värd mer än spriten. Diane har lurat Gennie.


Ha en riktigt skön och trevlig helg kära vänner, ni är så underbara allihop!

Catfight på puben

Nicola och David skulle in på B&B:t för att få tag på en av hundarna som smitit. Det visade sig vara en schäfer som inte var att leka med och både Nicola och David blev rädda. De stängde in sig i ett av sovrummen och väntade på att hunden skulle lugna ner sig. Då kommer Sharon hem, pratandes i sin mobil. Hon snackar massa skit om David och avslöjar att hon är på jakt efter en riktig miljonär. När hon får syn på hunden  blir hon tvungen att rusa därifrån eftersom hon är allergisk. David och Nicola ska försöka smita ut men stegen de klättrat upp för är borta. Senare lyckas de få fast hunden och de kan gå därifrån. Under tiden de varit instängda i huset så har David insett att det är Nicola han vill ha. De går till puben för att berätta för Sharon att det är över. Eftersom Sharon inte är van att bli dumpad så blir hon förbannad och häller en ishink full med vatten och is över Nicola och sen är fighten i full gång. Till och med David hinner få en rejäl snyting innan de lugnar ner sig.
Nicola ber David att välja på att antingen vara med henne 24 timmar om dygnet eller inte alls och han väljer henne. Det leder till att Nicola inte dyker upp hos Paddy på veterinärkliniken.

Paddy ger Nicola sparken och Chas blir nöjd ända tills Paddy talar om för henne att nu får hon vara hans chaufför och tillgänglig dygnet runt.

Hamstern Fluffy fick sin begravning och Belle var nöjd. Gennie blev väldigt tagen av ceremonin och började tänka på sin far som dött för några år sedan. Chas blir sur för Gennie alltid lyckas vända så allt handlar om henne till slut. Dagen efter vill inte Belle gå till skolan och skyller på att hon fortfarande har sorg. Chas låter sig inte luras utan vet att Belle har en redovisning som ska göras och skickar henne till skolan ändå.
När skoldagen är slut kommer Belle hem och strålar som en sol, hon gjorde sin muntliga redovisning om Fluffy och hela skolklassen hade blivit gripna av hennes sorgliga historia. Fast hon hade inte berättat hur han dog utan sa att han rymt... ända till ladugården där livet tagit slut.

Viv vill inte sälja sin butik eller cafét så när Louise kommer med ett affärsförslag om att köpa in sig så blir Viv förbannat och kastar ut henne.
Viv har ändå tur för Grayson och Katie kommer in och ska handla och Katie lyckas få Gray att lyssna på Vivs problem. Senare får hon Gray till att ta sig an fallet, helt gratis. Viv och Bob blir överlyckliga men Gray är inte allt för glad men vad gör han inte för Katie.

Jas skäller ut Donald som pikar henne för att hon inte följde med Miles till Frankrike och han hoppades på att sonen skulle klara sig där utan att dränka sina sorger över att ha blivit lämnad.
Hon säger åt honom att det är inte hennes fel att Miles blivit alkoholist utan det är Donalds.

Marlon blir uppjagad över tv-framträdandet så han missar nästan tiden han ska träffa Donna för att de ska gå på fest. Donna som sitter och väntar på Marlon har sällskap av Ross och en flaska vin. De har mycket trevligt ihop och är på väg att åka själva eftersom Marlon inte dykt upp. Till Ross förtret kom Marlon, i sällskap med Paddy, hem i sista sekunden. Paddy var väl söt när han skulle visa hur man gör på en ravefest =)

Dagen efter är det dags för Marlon och hans stora dag. TV-teamet dyker upp och börjar rigga kameror i köket. Då visar det sig att Marlon måste ändra på menyn för att det ska vara enkel vardagsmat som tittarna kan göra själva. I början är han väldigt nervös men så fort han slappnar av och börjar laga maten blir han lugn, han vet ju vad han gör. Lite ledsen är han över att Donna inte är där med honom.

Donna och Ross har fått en bevakning av en bil som haft massa kokain i däcket. Ett ganska långtråkigt uppdrag för bilen står i skogen. De börjar prata med varann och Donna frågar Ross om alla hans tidigare tjejer. Hon pikar honom för att han var med Chas och Lexi på en och samma dag. Även Donna får berätta om sina kärlekar och hon berättar om Max som hon var besatt av. Då säger Ross att han faktiskt har en speciell tjej han är kär i. Donna fortsätter att pumpa honom på information men han vill inte säga mer än att hon jobbar på polisstationen. Det gör Donna än mer nyfiken men hon kan inte komma på vem det är.
Då säger han rakt ut att det är henne han är kär i.

Fryst hamster


Så det kan gå, Gennie kom på besök och hade med sig hårsnoddar till Belle. Belle som precis börjat i den vanliga kommunala skolan hade fått ta hand om klassens hamster. Det visar sig att när Gennie gosar med hamstern och Zak kommer hem så glömmer hon att stänga buren ordentligt. Hon börjar hjälpa Zak att plocka in matvarorna som han handlat. Efter ett tag så upptäcker de att hamstern är borta. Alla börjar leta men ingen hamster syns till. Inte förrän de ska laga mat och tar upp hamburgarna från frysen så hittar de hamstern som dött i burgarpaketet.
Gennie blir förtvivlad men Belle tar det med ro, hon vet att djur på landet dör för det är inget ovanligt. Tillslut så för att lugna Gennie mer än för Belle skull tycker jag så ordnar de med en begravning för det lilla djuret.

Nicola fortsätter att jaga hundägare för att få ta hand om deras hundar.  Helt plötsligt har hon flera stycken att ta hand om men Rodney är inte speciellt förtjust över att de ska bo i hans hem. Tyvärr så säger inte Nicola till hundägarna att hon har flera hundar på en gång utan hon låter dem tro att hon bara ska ta hand om deras lilla älskling. Hon får Victoria till att hjälpa henne med att gå ut med hundarna men inte gratis.  Pearl som behöver hjälp med sin Bolan måste vända sig till Nicola eftersom hon inte kan ta med sig hunden till tandläkaren och Bolan ska kastreras samma tid. Victoria råkar blanda ihop en fin champion med Bolan skickar den andra hunden till Paddy men som tur är upptäcker de fadäsen i tid.
Nicola var verkligen rätt rolig när hon trasslade in sig i alla hundkoppel. Till råga på allt så lyckas hundarna smita och de får leta rätt på dem över hela byn. Betty blir inte allt för glad när hon hittar sina trosor, som hängt på tork, söndertrasade. Marlon som är nervös inför tvframträdandet får besök i köket av en chihuahua och hotar med att den kommer att hamna på menyn om ingen tar bort den.

Miles fortsätter att kasta arga blickar på Jake så Jas blir mer och mer tveksam till resan. Donald kommer till puben och berömmer henne för allt hon gjort för Miles och sen ger han henne ett kuvert med pengar som han tycker att de ska sätta sprätt på i Frankrike. När sen Miles kommer för att hämta henne så kan hon inte åka. Hon förklarar för honom att hon inte kan följa med och han far iväg ensam.

Viv och Bob får besök av en ung cyklande advokat som knappt vet vad de heter. Han kallar dem oftast för Mr & Mrs Holmes. Han råder dem till att erkänna för att få ett lindrigare straff men Viv är säker på att de kommer att inse att det inte behövs någon rättegång så fort domaren sett bevisen. Jag tycker att de verkar ha ett rätt krångligt rättssystem där i England och olika advokater för olika tillfällen. Idag hade de i alla fall ett inledande förhör för att se om det skulle bli någon rättegång. De fick även två nya försvarsadvokater (?) men  vad gör då den cyklande advokaten där? Mycket krångligt tycker jag.
Bob menar att de måste sälja butiken och cafét för att få loss tillgångar så de kan betala en bättre advokat. (Hmm, jag känner att jag inte riktigt hänger med här... fyll gärna i mina luckor)

Någon nämnde i kommentarerna att Nicola såg gravid ut och jag måste instämma idag. Det är nog inte bara blusens skärning som gör att hon ser rundare ut. Undrar om hon kommer att resa bort om ett tag  eller bli utskriven ur serien igen eller om hon ska få barn med någon, typ David?

Prinsessan Perfekt

Ashley är så inne i att ta hand om Arthur så han hinner inte med Gabby. Hon vill ha pappas uppmärksamhet när hon klätt ut sig till prinsessa men Ashley tittar knappt på henne. Sen får hon lyssna till när Ashley och Laurel grälar om att Ashley bett Mel att hjälpa till med pojken. Hon blir så trött på allt så hon tar vagnen med barnet i och går ut för att lämna honom utanför Mels hus. Då först inser Ashley att han försummat sin dotter.
Det leder till att nästa dag när Gabby ska till skolan så säger han att hon inte behöver det utan de drar iväg på picknick i stället. De verkar ha trevligt hela familjen och Ashley jagar Gabby med "picknickmonstret"
Mel som gått till Ashley och Laurel blir lite orolig när de inte är hemma och de har inte meddelat var de är.

Greg blir arg på Mel som vägrar släppa taget om Arthur och han blir även förbannad på Ashley som fortsätter ta emot Mels hjälp.

Sharons kompis Colette behöver id-märka sin lilla hund för de ska resa utomlands på semester. Paddy har tid för id-märkningen men säger att det tar lite längre tid att få papprena i ordning. Då erbjuder sig Nicola till att vara hundvakt. Det hon inte tänkt på är vad hon ska göra med hunden när hon jobbar. Först försöker hon få ha med honom på veterinärkliniken men Paddy säger nej sen vill hon att Rodney ska hjälpa henne men han kan inte ha hunden på Home Farm så hon blir tvungen att låta hunden vara ensam hemma. Det leder till att hunden rivit upp en kudde från soffan. Senare får Nicola erbjudande om att ta hand om fler hundar och hon säger inte nej.

Lexi har sin första arbetsdag som städerska. Betty försöker att få henne till att inte arbeta så fort, för då sätter hon standarden för resterande dagar. När de sen fikar försöker Betty att få reda på lite skvaller från Lexi men hon säger inget. Efter arbetsdagen tar de en drink på puben och Lexi möter Carl.  Han kan inte låta bli att ge henne en pik men Jimmy säger åt honom att inte vara så taskig. Sen berättar han för Carl att Lexi inte tagit emot pengarna av Matthew. Då går Carl fram till Lexi och ber om ursäkt, han vill ju att de ska försöka igen.

Jake vill ha jobb och genom tillfälligheter och Jasmine får han jobb (en veckas provanställning gratis) på puben för att hjälpa Marlon. Det gillar inte Miles eftersom Jake då kommer att vara nära Jas hela tiden. Då tipsar Donald honom att ta med Jas på semester. Miles frågar henne om hon vill följa med till Frankrike och hon tackar ja med tveksamhet. Hon vet ju inte om hon kan vara ledig men Val säger att självklart ska hon med. Problemet är bara att Miles köper biljetter till nästa dag och Jas var kanske inte beredd att åka så snart.
Jake har mycket roligt på jobbet och han bjuder Jas på en smörgås pepprad med chili så hon börjar jaga honom med en slev med massa kletig mat på. Tyvärr hamnar kladdet på Miles som står vid bardisken. Han blir mer och mer svartsjuk på Jake så han passar på att prata med honom när de är på toaletten. Han vill att Jake ska låta bli hans flickvän. När Jas får veta vad han sagt blir hon ännu mer irriterad. Hon vill inte att han lägger sig i i hennes liv på det sättet. Miles lovar att inte göra om det bara hon inte lämnar honom.

Resan till Kanada

Jimmy frågade Jamie om vad han ville göra när han hade slutat skolan och det gjorde Jamie lite misstänksam. Förklaringen var att Carrie hade skickat biljetter till Scarlett så hon skulle kunna komma över till Kanada i sex veckor. Jamie hade väl inget svar till Jimmy men Scarlett däremot blev jätteglad. Hon packade väskan och sa adjö till Daz (nu var han tillbaka i verkstaden igen precis som vanligt) och Lexi.

Andy försökte förklara för Sarah att han råkat snubbla på dockskåpet och därför var det trasigt men han skulle laga det åt henne. Sen tvingade han Jo att sparka Sam. Sam märkte att inte allt stod rätt till så han sa till Jo att hon kunde alltid prata med honom. Alice hade alltid sagt att han var en bra lyssnare. Tyvärr hann inte Jo anförtro sig för Andy dök upp och blev misstänksam. Han försöker sedan att skylla på Jo att det kanske är hennes fel att han tappar humöret och blir våldsam.
Jo erkänner i alla fall att varken hon eller Sarah är lyckliga just nu och att det beror på Andy. Han blir orolig för att hon kanske kommer att lämna honom så han ändrar attityd. Debbie får besök av honom och han lämnar Sarah där så de får träffas på tu man hand.

Sharon fortsätter att pika Nicola så fort hon kommer åt. Hon lyckas få ett städkontrakt till David och vill genast fira med champagne på puben. Dessutom tror hon att David ska göra henne till kompanjon vilket han verkar vara ytterst tveksam till.

Lexi som inte har så mycket att göra just nu och behöver pengar söker jobb hos Diane på puben. Där får hon nobben eftersom Diane precis anställt Jasmine. David erbjuder Lexi städjobb och först nobbar hon det men senare så ändrar hon sig och tar jobbet.

Ashley försöker att vänja sig med det nya livet men Arthur verkar inte må så bra. Han vägrar att äta. När de är ute på promenad möter de Jake och Arthur visar att han blir glad av att se honom. Jake tipsar om att Arthur aldrig ätit om det inte varit Mel som matat honom. Det gör att Ashley till slut frågar Mel om hon kan hjälpa till. Hon blir jätteglad över att vara behövd.
Greg blir inte alls glad över att Ashley frågat hans fru för det gör det svårare för henne att klippa banden till Arthur. Dessutom har hon nu ändrat sig angående deras semester han försökt att få henne med på.

Mr Punch slår till

Andy hade gett Jo taskiga kommentarer om docksåpet hon köpt till Sarah så hon kände att det var bäst att lämna tillbaka det. På vägen till leksaksaffären stannar hon till hos Debbie som får kolla bilen som låter konstigt. Tydligen var det bara fläktremmen som måste bytas så Jo kunde åka iväg.
Sarah får istället en docka som hon vill döpa till Debbie =)
Andy såg inte alls glad ut.

Mel och Greg var tvungna att lämna ifrån sig Arthur idag och det var svårt för dem. Mel bröt ihop och fick ett utbrott på Greg för hon ansåg att det var hans fel att detta hände. Han lät henne anklaga honom eftersom han märkte att hon måste få det ur sig.
Senare ser Mel när Jake pratar med Jasmine och hon följer efter dem för att se vad som händer. Jag tycker han verkar ovanligt klok för att bara vara 18 år.
Han behövde bara någon att prata med.

Pearl kom tillbaka från kryssningen. Vart tog Joe vägen?

Val går med på att låna pengar till David men han måste betala bankränta.
Hur ska det gå om inte Eric kan prata med sin fru?

Ashley försökte få sin familj att fungera men Laurel har problem. Hon vill inte vara nära Arthur så hon höll på att få panik när Ashley var tvungen att åka till en församlingsmedlem. Doug erbjöd sig till att vara barnvakt så problemet löste sig tillfälligt. Betty kom på besök och var sådär nyfiket gullig som bara hon kan vara men Doug sa att han klarade sig bra i barnpassarrollen.

Diane ordnar ett överraskningskalas för Sarah som fyller 3 år. Hon bjuder in TJ men Terry tror inte att de är välkomna. Då övertalar hon honom att komma ändå för att främja vänskapen. Hon bjuder även Debbie som tror att det inte är någon bra idé att hon kommer men hon skulle ändå lämna en present senare.

Barnkalaset blir lyckat med flera barn. Även TJ är där och Andy säger inget om det. Sen blir det underhållning för de små barnen. Terry har lånat Sandys gamla handdockor och spelar upp en liten teater med "Mr Punch som bråkar med sin fru och sen kommer polisen."
När Sarah ser det blir hon rädd och springer till Jos famn och Andy ser besvärad ut.
Efter kalaset återvänder de hem till Sugdens och där står Debbie för att lämna sin present. Hon har köpt dockskåpet som Jo lämnat tillbaka och Andy blir förbannad men lugnar ner sig när Diane är i närheten.
När alla gått börjar han skälla på Jo och anklaga henne för att skvallra för alla att de inte har råd med saker och ting. Han menar att presenten förstört hela Sarahs födelsedag, hur tänker han då?  Jo vill att de ska ta det lugnt så inte Sarah får uppleva bråket så hon tar barnet och går upp för att låta henne bada.
Då blir Andy så förbannad att han sparkar sönder dockskåpet!


Var är Daz? Honom har man inte sett till på länge, har jag glömt något?


En stor helgkram till er alla!Ska Arthur bli Daniel?

Idag var det den stora dagen då Arthurs riktiga föräldrar skulle avslöjas i domstolen. Mel hade tidigare försökt få Laurel till att avstå Arthur om det visade sig att han var Ashleys och Laurels. Ashley hade däremot sagt till Laurel att om hon inte är beredd att kämpa för Arthur så kommer han att leva ensam med barnen, Gabby och Arthur.
Stackars Laurel som inte får sörja klart Daniels död...
Nu visade det sig att det var familjen Thomas som är Arhurs föräldrar och domstolen tilldömde vårdnaden till dem.
Ska de nu "ta över" barnet, kalla honom för Daniel eller Arthur? Daniel kan de ju inte ta eftersom det skulle bli fel men hur känns det att han ska heta Arthur som de inte valt själva? Kommer de att ge barnet ett nytt namn för att kunna känna att han är en av dem?

Andy sålde getterna och Jo stod och såg ledsen ut. Sam är orolig för sitt jobb men Jo har inte hjärta att sparka honom. Självklart blir Andy svartsjuk när han ser att de två står och snackar men han lugnar sig efter ett tag, som tur är.
Jo köper ett stort rosa dockskåp och bakar en rosavit tårta till Sarah som fyller år. Jag fattar inte hur Andy kan säga att hon inte bryr sig tillräckligt?

Marlon ringer upp tv-kocken från pubtävlingen efter många om och men. Det leder till att han får provfilma för att själv bli tv-kock och allt går så bra att han får jobbet.

Eric och Val kommer hem efter två dagars bröllopsresa och hittar en lättklädd Sharon i vardagsrummet. Strax efter dyker även en naken David upp och Val blir hysterisk. Hon tycker att det är fel eftersom de är "syskon". Nåja, Sharon kollar upp det och det är inga problem eftersom de endast är styvsyskon. Hon är väldigt nöjd när hon kan stoltsera med David framför Nicola.

Eric vågar inte säga till Val att han har en stor momsskuld som måste betalas så han får David till att låtsas be om ett lån på en stor summa pengar. Vore det inte enkalare att berätta sanningen?

"Jag förblir kidnappad"

Idag var det den stora dagen med pubtävling och överraskningsbröllop. Som vanligt så finns det inga "normala" välplanerade tillställningar som går efter planerna i byn.

Alla var mer eller mindre hispiga inför dagen. De som inte var inblandade började undra vad som stod på eftersom de hörde ordet "bröllop" viskas emellanåt.
Lisa är och fixar dukarna till borden och packar allt i en stor svart sopsäck. När hon bär ner den för trappan i fabriken krockar hon med Val som ska kolla läget. Det gör att Val ramlar ner för trappan och svimmar av. Eli som följt med Lisa får stanna med Val medan dukarna lämnas till festarrangörerna. När Lisa kommer tillbaka är Val och Eli borta.

Marlon försöker laga maten och blir väldigt förvånad när bröllopstårtan kommer. Dessutom blir han än mer nervös när han inser att han inte har några grönsaker till dagens meny. Donna får fixa fram kål, tyvärr så lånar hon från Jamies odling utan att han vet om något. Chas och Paddy länsar butiken på Vivs grönsaker.
Domaren i pubtävlingen, Antony Worrall Thompson anländer något tidigt i helikopter. Han är en stor stjärna i England och alla i byn blir alldeles imponerade.

Jo som ska lämna getost till Marlon ber Andy om skjuts. Han är helt emot att hon ska hålla på med getterna så han tar det lugnt och byter om inför festen först. Sen när Jo har försökt att odla kontakter på festen märker man hur svartsjuk han blir. Det kommer nog inte sluta bra...

Eli som försöker tjäna pengar till Belles skolgång har kidnappat Val. Zak och Lisa tycker inte att det är en bra idé. De står och diskuterar saken medan Val sitter bunden med en säck över huvudet. När Lisa är på väg för att släppa henne så råkar Shadrach försäga sig om bröllopet och Val blir rosenrasande på Eric som snålar. Hon vill helt enkelt förbli kidnappad och ha del av lösensumman. Eli ringer Eric och låtsas vara kidnappare för att få pengarna, 10 000£.
Eric fattar ganska snart vart Val är och åker dit. Eftersom Val gömmer sig så hittar han inte henne och Dingles erkänner inget. Eric medger att han snålat på kostnaderna men han ville ändå ge henne något speciellt eftersom han älskar henne. Då kommer Val fram och givetvis börjar paret att munhuggas med varann. De får skjuts in till byn i Lisas skåpbil full med hö...och en höna eller två...

När Val ser hur fint det dekorerats i byn inför bröllopet smälter hon och hon får skynda sig för att göra sig i ordning. Tillslut så blir det ett fint bröllop i kyrkan och Eric ser lycklig ut.
På väg ut ur kyrkan ser Val helikoptern som Anthony W Thompson kommit med och tror att det är en överraskning av Eric så hon rusar dit. Eric lyckas övertala piloten att flyga en stund och Val blir överlycklig.

Belle som vet hur svårt familjen har för att få ihop hennes terminsavgifter säger att hon inte vill gå kvar i den skolan. De är alldeles för högfärdiga där..eller som hon sa : " I'm a Dingle, I don't do posh" =)

Visst ja... Sharon flirtade med David ganska rejält och han verkade först inte intresserad men sen lossnade det lite.


"Lugna puckar pojk"

Det var vad Donald sa till Miles när de pratade med varann angående Jasmine. Fast Miles tyckte inte att pappan skulle prata så... "Chill out boy".
Donald gillar i alla fall Jas och godkänner deras förhållande.

Lisa hintade Eric om att han borde kanske välja en bestman men han fattade inte det. När Paul sen gav Eric en lapp med uppgifter som hans bestman skulle göra så insåg Eric att han måste välja en, David.
David försökte sedan ordna en svensexa med bara honom och Eric men det blev inte myckte till firande.

Diane ville bjuda Sharon till bröllopet och Paul fick i uppdrag att ringa henne. Sharon som verkar ha ändrat sig tackade ja och kom. Val råkade se henne komma ut ur ett hus fick bråttom att gömma sig men Sharon hade sett henne. Förklaringen till varför Sharon kommit till byn var för att hon ville stötta sin mor i pubtävlingen men Val var lite misstänksam.

Belle ville följa med sin far till jobbet men eftersom Zak sagt upp sig hade han inget jobb att gå till. Han tog med henne ut och fiska i stället. Belle som inte är som andra barn upptäckte ganska snart att det här var inte alls viltvård utan tjuvfiske. Hon lyckades få ur Zak att han var arbetslös och rådde honom att prata med Lisa.
Lisa blev så förbannad att hon började kasta kastruller och var på vippen att kasta stekpannan på Zak. Äntligen vågade han säga som det var, att han inte hade jobbet kvar och att skolavgiften inte var betald.
Det blev inte bättre sen när Belle kom hem från skolan och hade blivit retad för att vara en fattiglapp som inte har råd med terminsavgiften.

Jake fyllde 18 år och firade det på puben. Lite ledsen över att Mel och Gregg glömt att det var hans dag. Jas fick veta det så hon gick över till dem och talade om att de faktiskt glömt sonens födelsedag. Både Mel och Gregg blev väldigt tacksamma för påminnelsen. Gregg gick till puben och pratade med sin son och gav honom ett smycke som tillhört Jakes mamma.

Jimmy behövde Carls underskrift när han skulle avsluta sin del i Kingsföretagen. Väl på Carls kontor så vill han starta ett företag tillsammans med Carl för att visa Matthew att de inte är att leka med. Carl ville inte jobba med Jimmy eftersom han trodde att Jimmy var en svikare. Då kunde inte Jimmy hålla tyst längre utan sa att den som svikit Carl var någon helt annan... Lexi. Det ledde till att Donald avskedade Lexi på direkten.

Lite kul var det sen när Jimmy bestämt sig för att vara kvar på Kingsföretaget och ville krama Matthew. Matt såg helt förskräckt ut först men tänkte sen ge sin bror en kram =) Nu behövde han inte göra det eftersom Jimmy skämtade bort det...

Långbord tvärs igenom hela byn

Marlon vill vinna tävlingen om bästa puben så han övertalar Val att de borde duka upp långbord på huvudgatan som går tvärs igenom hela byn. Det skulle vara bockbord, dukar och blomsterarrangemang, alla i byn skulle få plats. När Val inser att hon kan tjäna pengar på detta går hon med på det och sedan börjar hon sälja biljetter till evenemanget.
Samtidigt försöker Eric tillsammans med Paul planera bröllopet. Han hade tänkt sig bockbord, dukar och blomsterarrangemang...just på tisdagen.
Paul och Diane blir misstänksamma och konfronterar Eric. De inser att de inte kan göra så mycket, Eric vill kanske göra något romantiskt för Val. Vad kommer Val att säga när hon får veta att hon sålt biljetter till sitt eget bröllop?
 
Zak har lagt ut pengar på att få ordning på det som gick sönder när Eli backade in i kartonghögen men när han går till Matthew får han inte tillbaka något. Matthew anser att Zak får stå för kostnaden själv eftersom han tagit med Eli fast han vet hur Eli är. Nu saknas det pengar till Belles terminsavgift men det vet inte Lisa för Zak vågar inget säga.
Rodney pratar med Zak och säger att han ska försöka hjälpa honom. Visst går Matthew med på att låta försäkringen täcka det som gått sönder så Zak kan få tillbaka sina pengar men han får vänta tills försäkringspengarna är utbetalda. Då är det försent för att hinna betala Belles avgifter. Det gör att Zak blir så arg att han säger upp sig. Hur ska han kunna berätta för Lisa att att det inte finns pengar till terminsavgiften och att han inte har något jobb kvar?

Carl och Donald upptäcker att mötet som de ska gå på är inställt och får då veta av Lexi att det är p.g.a. något som händer hos Kings. Carl åker dit och inser direkt att han blivit lurad av Matthew som nu lanserar miljövänliga Kings & sons inför stort pressuppbåd. Han blir så förbannad att han rusar in på Kings kontor och kastar saker omkring sig. Till och med Jimmy som följt efter får sig en snyting.
Donald blir förbannad på Carl som låter känslorna ta över och nu är han trött på brödernas fejd. Han säger till Carl att om han hämnas så kommer han att bryta samarbetet dem emellan.
Carl känner att den enda han kan lita på numera är Lexi. Hon har däremot väldigt dåligt samvete för att hon spionerat så hon lämnar tillbaka pengarna hon fått från Matthew.

Jimmy bestämmer sig för att sluta i företaget och att flytta från Home Farm, han är så trött på bråket mellan bröderna. Scarlett blir jätteledsen för att han ska flytta och hon känner att han lämnar henne så han beslutar sig för att ändå bo kvar i byn.Förnuftet tog semester

Bob åker till området där det så kallade huset finns och går runt där för att försöka få svar. Han blir så småningom inbjuden till grannen/vittnet och de börjar prata. Då vittnet inte kan komma ihåg alla dessa gånger "Viv" setts i grannskapet blir Bob förtvivlad. Plötsligt kommer vittnet ihåg att det var ett hiskeligt bråk hos grannen och det var på hennes dotters födelsedag 17 februari. Det gör att Bob rusar hem för att kolla vad Viv gjorde den dagen och det visar sig att hon var ledig och kunde ha gjort vad som helst. Viv märker att han inte tror på henne så hon kastar ut honom. Han går till B&B:t och pratar med Jamie och Louise.
Då säger Louise att den dagen tillbringade hon hela dagen på en marknad i Skipdale. Med det nya vittnesmålet åker Bob och Lou till polisen för att berätta allt. Väl hemma så är Bob jätteglad för att han haft fel om sin fru men hon är djupt besviken på honom för att han inte trott på henne. Tillslut blir det bra och de förlåter varann.
När Bob inte hör så frågar Viv Louise om varför hon ljugit och Lou svarar att man hjälper sin familj och de man tycker om, i hennes fall Jamie som mått dåligt av allt detta. Sen frågar hon Viv om allt detta med otroheten har hänt men vi får inget svar från Viv för Bob och Jamie kommer precis in i rummet.

Nu har förhållandet mellan Carl och Lexi blivit officiellt och de kysser varann fullt öppet. När de är på puben behöver Carl gå på toa och då kommer Matthew fram och säger åt henne att deras överenskommelse fortfarande gäller så hon ska inte strula till det. Jimmy ser att något är på gång och senare så konfronterar han Lexi och får veta att Matt ger henne pengar i utbyte av information. Nu mår Lexi jättedåligt och är rädd att hennes svek kommer att komma fram till Carl.
Hon försöker att säga något till honom men får aldrig rätt tillfälle...

Jas börjar jobba på puben. Marlon skämtar med henne och säger att hon är två timmar försent till första passet. Sen får hon lära sig att hälla upp en öl och det verkar inte vara så lätt. Halva ölen är full av skum så Matthew som får den säger att hon borde ta jobb som mattant för det där ser ut som potatismos. Då går Jas in i köket och hämtar en korv som hon lägger i ölen. =)

Den jobbiga stämningen mellan Dolands och Ashley fortsätter. Nu har Mel börjat kolla upp skolor i Spanien för Arthur. Hon vill vara ute i god tid...

Matthew ger Zac en lista på saker han måste göra för att få en bonus. Zac behöver ju pengarna till Belles skolgång så det är bara att sätta fart. Han ringer Eli för att få hjälp men vi vet ju att Eli inte är någon större stjärna när det gäller arbete så det går åt skogen. Eli tar emot massa utställningsföremål och en stor plasma-tv men backar sedan i i alla kartongerna som står på gårdsplanen så det mesta förstörs. Det gör att Zac inte hinner med alla göromål eftersom han måste ordna allt på nytt. Matthew säger åt honom att det är bara att fortsätta jobba om han vill ha någon bonus¨...


Trevlig helg alla HTG-vänner! =)

Kan man jobba på en pub om ens pojkvän är alkoholist?

Gaby var upprorisk och gjorde inte alls som Ashley ville. Hon smet ut och gick till Laurel eftersom hon ville att Laurel skulle komma hem igen.

Andy hittade en köpare till Jos getter men precis när affären skulle avslutas kom Terry som fått ett samtal från hälsovårdsmyndigheten om att de hittat varifrån E-colibakterierna kommit och det visade sig vara från en butik i Hotten. Han bad så mycket om ursäkt för att han dömt dem innan svaren kommit. Nu kunde Jo behålla getterna om hon ville men Andy tyckte inte det var någon bra idé. Han vill att hon ska ägna sig åt Sarah och familjen så kan han försörja dem.

Jas och Miles sitter och myser i soffan när Debbie ska iväg till jobbet. Hon pikar dem om att man måste jobba för att kunna betala hyran. Det leder till att Jas känner att hon måste börja söka jobb eftersom hon inte har kontorsjobbet hos Kings kvar.Diane erbjuder henne jobb på puben. (Tänk om det vore så enkelt...) När hon pratar med Miles om det tycker han att det är lite lustigt att det som han måste hålla sig ifrån ska vara hennes levebröd.

Bob fortsätter att tvivla på Viv. Han blir mer och mer som ett vandrande nervvrak. Louise och Jamie försöker att prata med honom.

Gray fortsätter att ljuga för Katie och hon vet om det. Hon söker upp Perdy för att få veta vad som händer och inser då att Gray gått bakom ryggen på henne länge. När Perdy säger att Gray bara är ute efter barnet så tror inte Katie på henne men när hon pratar med Grayson senare så fattar hon att Perdy har rätt.
Då bestämmer hon sig för att hon ska hämnas på Gray så hon låtsas att allt är bra och att Perdy ska få ta del av barnets uppväxt men i själva verket kommer hon att ta barnet och sticka så fort det är fött.

Val fortsätter med sina bröllopsplaner men Eric blir nervös för att pengarna inte kommer att räcka. Han får ett brev från skattemyndigheterna och det visar sig att han har en momsskuld på 30 000 £.
När han är på puben hör han Jo prata om det första bröllopet som planerades för att överraska henne och hon tyckte att det var väldigt romantiskt. Det gav Eric idén att han ska ordna med något liknande för att överraska Val och han frågar Paul om han kan hjälpa honom. För att övertala Paul kommer han med en gammal LP-skiva med Barbra Streisand.... hahhaa lite typiskt Pollard för Paul har inte ens någon grammofon.
Eric bjuder in sig själv för Paul lagar mat och rätt vad det är kommer Jonny ner nyduschad och ska flasha lite för Paul men upptäcker att Eric står där i sista sekunden. 
Eric känner att han stör men blir kvar ändå men tyvärr så vill Paul inte ställa upp som festfixare på deras bröllop. Då säger Eric att han blir tvungen att anlita någon annan och det kan inte bli bra eftersom ingen känner Val lika bra som Paul. Självklar ändrar sig Paul efter ett tag och tackar ja till erbjudandet.

Sönderskurna däck


Jake pratar med Mel och ber henne komma hem. Han tycker det är jobbigt när hon är borta och han ser hur hans far lider. Han säger till Laurel att han vet var Mel är och Laurel berättar det för Ashley.
Ashley blir eld och lågor och konfronterar Greg och Jake. Tillslut får Greg veta var Mel är och han och Jake åker och hämtar hem henne. Nu släpper hon inte Arhur ur sikte  för hon vill passa på att ha honom nära så länge hon kan.

Bob mår dåligt och tvivlar på Viv.
Jamie och Louise är barnvakt till tvillingarna men Louise är lite orolig för hon har inga modersinstinkter. Då säger Jamie att det är antagligen de som får ta hand om barnen om Bob och Viv åker i fängelse. Det gillade nog inte Louise.

Bedömningen av pubarna i området är klar och det visar sig att Woolpack är en av finalisterna.  Dock hade tidningen skrivit att maten på puben var bra och det gjorde Marlon missnöjd eftersom han ville ha ett bättre erkännande.

Val har börjat planera för bröllopet igen. Om hon kunde skulle det få kosta tusentals pund men Eric försöker att stoppa henne.  Tror ni han lyckas?

Andy försöker övertala Jo att det är rätt av henne att säga att hon halkade och bröt armen men när Sam kommer verkar hon inte riktigt övertygande. Tur att Sam inte fattar allt..
Andy lyckas hitta någon som vill köpa getterna i alla fall.

Grayson får sms från Perdy och han åker dit. Hon vill få del i barnets uppväxt och han lovar att prata med Katie om Perdy går med på att de får vårdnaden. Hon går med på det men Katie vill inte ha med Perdy att göra. Gray vågar inte säga att han har kontakt med Perdy utan låtsas som om frågan var helt hypotetisk.
När han ska åka ifrån Perdy så är alla fyra däcken på hans bil sönderskurna. Hur ska han förklara det för Katie.
Dagen efter så vill Perdy veta vad Katie sagt om att hon vill vara med så Gray åker dit igen. Till Katie säger han att han ska på affärsmöte.  Eftersom han inte har någon bil som är hel får han ta en taxi från Debbies firma.
När Katie kommer hem ser hon att Gray glömt viktiga papper hemma så hon söker upp Chas som får kolla upp vart Gray åkt. Hon lyckas få med sig Chas till adressen och när de precis kommit fram ser de Gray komma ut ur en port...
och strax därefter kommer Perdy. Vad ska Katie göra nu?


Återigen får Dingles gratis mat och dryck

Det började lite lugnt med att Jamie blev jagad av en hund när han gick sin brevbärarrunda. Det var lite gammaldags filmkomik... när han sen kom till Louise ville han vila på hennes kuddar ;)

Val gjorde allt för att bli av med Diane så hon fick Victoria till att ta med sig Diane ut på shoppingtur inne i stan. Så fort de gett sig iväg så började Val med storstädning av puben. Alla möbler åkte ut på gatan med hjälp av Paul och Jonny. Allt skulle vara skinande rent när recensenten kom.

Dingles som kämpar för att få ihop pengar till Belles skolavgift känner att de måste fråga Debbie igen. Nu visade det sig att när de åkte förbi puben med alla möbler utanför så kunde de inte låta bli, så möblerna försvann från gatan snabbare än någon anat.

När Val upptäckte att möblerna försvunnit så anade hon att det var Dingles och hon konfronterade dem. De nekade givetvis till anklagelserna. Paul och Jonny fick gå runt i byn för att låna möbler ifrån hushållen.  Det blev en väldigt udda inredning i puben den dagen. Marlon hade lagat till fläskkött med palsternacksmos och Viv var först lite orolig för" tänk om  recensenten är jude... eller vegetarian? Eller ännu värre, judisk vegetarian" men sen smakade hon på maten och tyckte den var underbar. När journalisten från "Horses and Houses" kom fick hon äta lite snabbt eftersom Diane var på väg tillbaka från stan och Val hade ju inget sagt om vad som skulle ske. Allt gick bra förutom att recensenten tyckte att ibland kan det vara värt att ha en pub med klassisk inredning.
Diane kom hem precis när allt var klart och hon blev inte alls glad på Val som gått bakom ryggen på henne. Hon fick Val till att be Dingles om ursäkt för att få tillbaka möblerna. Det kostade Val 600£ och en massa mat.

Lily hade organiserat hela kryssningens utflykter efter egen smak och Pearl fick inte chansen att planera in egna önskemål. Det gjorde att Joe tappade väskan på Lilys fot när han skulle lasta in bagaget i taxin. Hon blev tvungen att vara i stillhet hemma så kryssningsplatsen fick övertas av Joe efter mycket övertalning.

Bob och Viv har det svårt. De har inte kunnat fylla på med varor i affären och allt börjar ta slut. Jamie och Louise hjälper dem med att åka och handla lite så de kan fylla på hyllorna.
Vivs och Bobs pengar har gått till att anställa en detektiv för att hitta Freddie. Tyvärr har hon endast hittat huset som de hyrt..och vem som identifierat Viv vid konfrontationen.
Viv får bråttom att åka till vittnet för att försöka få henne att ändra sig. Både Bob och detektiven avråder henne eftersom det inte är lagligt. Lyssnar Viv på dem? Nej, vi känner väl Viv. Hon åker dit men vittnet är helt säker på att det var Viv hon sett i huset. Bob som inser vart Viv tagit vägen åker dit för att hämta henne. När han hör att vittnet inte kommer att ta tillbaka sitt vittnesmål så börjar han att tvivla på Viv. Är hon så oskyldig som hon påstår? Hon kan ju ha haft en affär med Freddie....

Snigelrisotto

Marlon har det inte lätt när Val vill göra om puben och ändra på det mesta medan Diane försöker att behålla den lantliga stilen och stamgästerna.
Eftersom Marlon vill ändra på menyn för att de hemliga krogrecensenterna ska komma och vill då ha lite finare mat likt den i Skipdale som har rådjurssadel och snigelrisotto....hmm..låter inte gott i mina öron.
När systrarna inte kan komma överens så säger han att han inte lagar en enda bit mat förrän de enats.

Jo vill ge TJ Sarahs gamla spel så hon går över till Terry trots att Andy inte vill det. TJ blir glad över presenten men han får inte behålla den eftersom Terry fortfarande anser att det är Jos fel att TJ blev sjuk.
Andy vill att Jo ska göra sig av med getterna eftersom ingen kommer att vilja köpa hennes ost längre men hon vill behålla djuren och försöka satsa igen.
Sen när Terry klagar hos Andy över att Jo varit där så blir Andy förbannad. Han hade ju bett Jo att inte gå till Terry. Det slutar med att Jo hamnar på sjukhus med bruten handled... och en Andy som ber om ursäkt för vad han gjort. Nu måste väl Jo inse att det är bättre att lämna Andy.

Pearl har svårt att välja vem som ska med på kryssningen. Hon får Rodney till att hjälpa henne med att göra en plus- och minuslista. När hon är klar så dyker Joe upp igen för han har fått översvämning hemma. Pearl erbjuder sovplats på hennes soffa till honom. När hon visar honom sitt hem tappar hon lappen med betygssättningen av sina vänner och de hittar givetvis den.  De blir upprörda över vad hon gjort, utom Betty som fått högst betyg och tror att hon ska få följa med. Nu visar det sig att den som fått lägst betyg får chansen och det var Lily. Hon börjar genast att planera resan och Pearl blir rädd att hon kommer att ta över allt.

Laurel får skäll av sin far för att han tycker att hon är självisk men det får henne inte att ändra sig. Hon vill inte kämpa för att få Arthur att bli deras. Han har ju redan en mamma och det är Mel. Ashley kan inte sluta att kämpa för sin son och det slutar med att Laurel flyttar hem till Betty. Hon har dock dåligt samvete för att Gabby ska må dåligt och tro att hon överger henne.
Edna berättar för Ashley om hennes vän som tagit hand om sin systers son. Hon försäger sig och råkar nämna att det var hennes kärlek han fick som liten och Ashley reagerar på det men säger inget.

Greg vill polisanmäla Mel för att få tag på henne men Jake är emot det. Det visar sig sen att Jake har kontakt med henne utan att Greg vet om det.

Vad hände idag då?

Idag kan jag knappt ihåg vad som hände i HTG.

Nicola vill fortfarande ha jobbet hos Paddy och gör därför allt för att få det. När hon hörde att Ross skulle skjutsa Paddy till rätten så fixade hon att Ross inte kom dit och Paddy blev orolig för att bli sen. Då kunde hon erbjuda Paddy skjuts. Paddy blev avstängd (?) i två månader och med det antar jag att de menade att han blev av med körkortet. Återigen utnyttjade Nicola situationen och såg till att hon blev Paddys chaufför. Chas som hade avbrutit semestern för att börja jobba igen var rejält bakfull första dagen. Hon blev inte allt för glad när hon insåg att Nicola nästlat in sig som Paddys chaufför.

Viv och Bob blev fria mot borgen. De var väldigt trötta och humöret var inte på topp. När Viv ser Donna blir hon än mer grinig och kan inte förstå att hon valde arbetet före sin familj. Även förhållandet mellan henne och Bob blir ansträngt. Hon anser att det var Bobs fel som gjorde inbrottet  och han tror nästan att hon hade ihop det med Freddie. Givetvis blir de sams igen och bestämmer sig för att ta sig igenom detta tillsammans.

Jamie får slita i cafét och även passa tvillingarna. Lite hjälp med barnen får han av Louise men vem sköter då B&B:et?

Miles ska hjälpa Jas med att fotografera till tidningen. De ska ta bilder inför marknaden som ska vara i byn. Först blir det Rodney som ska fotograferas och han börjar posa för fullt för bilderna. Både Jas och Miles blir en aning förskräckta, det var inte riktigt så de hade tänkt det. Sen när Rodney ska luta sig mot en vägg så ramlar han nästan och då visar det sig att han bara skämtade.

Terry och Tj är tillbaka från sjukhuset. Jag har fortfarande lite svårt för den ungen, gillar inte honom alls. Idag störde jag mig på att han skulle ha godis hela tiden...

Laurel möte Greg på kyrkogården vid Daniels grav. Hon bjöd hem honom och visade bilder på Daniel och berättade lite om hur han varit. De verkade ha en trevlig stund men så dök Ashley upp och den goda stämningen försvann. Greg gick hem eftersom han inte kände sig önskvärd. Ashley är irriterad över att Greg varit där och det blir bråk. Då råkar Laurel säga att hon hade kysst Greg. Det gör Ashley helt förtvivlad. Han har ju märkt att Laurel inte varit sig själv. Hon säger att det inte betydde något men hon ville bara känna sig vid liv efter allt som hänt.
Ashley säger då att att han ska kämpa för sin familj och sitt barn om det visar sig att Arthur är hans son vare sig hon är med på det eller inte.

Sen var det något med Belle och hennes stora potatis som hon tyckte såg ut som Zac men Eli tyckte den såg ut som drottningen istället. Dessutom hotade hon med att klippa av en bit av håret och skylla på att det var Shadrach och Eli som gjort det för att få bort ett tuggummi. Om de betalade 2 £ var så skulle hon inte göra det.
Jag blir lite irriterad på mig själv som tycker att det är gulligt det hon gör för jag skulle ju inte acceptera att mina barn höll på så...


När Bob hade sönder ett glas på puben sa han att "it's only a slim jim". Jag visste inte att det var ett glas som kallas så, det jag tänker på är en av Britt Eklands män som hette så.

Hmmm...det blev rätt lång text ändå med tanke på att jag inte kom ihåg vad som egentligen hände...

Ha det så bra i helgen gott folk, det är alltid trevligt med era kommentarer och att ni är så underbara mot varann =)


Sanningen framför allt?

Viv kan inte släppa tanken på att hitta Freddie Yorke. Hon får Donna till att åka och knacka dörr på Wiking Street. Ross som hör övertalningen följer med henne. De lyckas hitta huset Freddie och hans fru hyrt och av en granne får de veta att paret inte synts till den senaste tiden. Donna bryter sig in i huset tillsammans med Ross och det märks att det stått tomt en längre tid. De hittar massa post på golvet och allt visar sig vara adresserat till Viv.
De lämnar allt eftersom de inte borde ha varit där. När Viv får veta det åker hon och Bob dit för att ta reda på posten. Grannen som visat Donna och Ross vilket hus det var börjar bli misstänksam och ringer polisen. Donna som alltid vill göra rätt för sig och vara ärlig säger till polisutredaren att hennes mamma pratat om huset på Wiking Street. Detta och grannens anmälan gör att polisen åker dit för att se vad som händer. De tar Bob på bar gärning och han tas in för förhör. Först försöker han att hitta på någon bortförklaring men polisen har hittat posten med Vivs namn. Bob träffar sin advokat men får sen höra att de inte kan gripa honom för inbrott eftersom de äger huset. När Bob inte fattar vad de pratar om inser polisen att han kan vara oskyldig. Då blir teorin att Viv och Freddie gjort detta tillsammans. Viv blir ställd inför vittneskonfrontation och konstigt nog finns det två vittnen som sett henne i huset tillsammans med Freddie. Det slutar med att både Bob och Viv blir arresterade.
Donna mår jättedåligt eftersom hon känner att det är hennes fel...
Vi fick i allafall veta att tvillingarna var hos Jamie och Louise ett tag under dagen, undrar om de får ta hand om barnen helt nu så länge ?

Nicola fyllde 30 år men ingen verkade vilja fira. Hennes mamma skickade ett kort och grattade på 29-årsdagen och hennes syster Bernice skickade ett kort. Rodney gav henne parfym och bjöd på champagne, nåja inte äkta men mousserande vin från Spanien.

Paddy övertalar Chas att avbryta semestern och börja jobba lite tidigare för att han ska slippa Nicola.
Det gör att Nicola blir ännu mer deprimerad när hon hör att hon inte har något jobb kvar. Han erbjuder henne full lön resten av veckan (hur har han råd med det?) men hon ger sig inte, hon vill jobba kvar.  Sen råkar hon stänga bagageluckan över Paddys fingrar så de måste åka till sjukhuset och gipsa. Hon får vara kvar på jobbet den dagen och assistera på en koloskopi på en katt. Trots alla hennes försök att få vara kvar är Paddy stenhård, hon ska sluta.

Diane är orolig för att kundunderlaget minskar och inte blir det bättre av att Val förbjudit Dingles att komma dit.
Marlon kommer på den lysande (?) idén om att döpa en ny maträtt efter Zac. Betty hade några roliga förslag på lokala kändisrätter =) När Diane ska presentera förslaget för Zac och Lisa så blir han givetvis rätt hedrad. Tänk att få en viltpaj uppkallad efter sig. Lisa säger nej, de kan inte gå med på denna muta så länge Val beter sig som hon gör.
I dag tänkte jag på vad Katarina sagt om hundarna, visst såg det roligt ut när det såg ut som om hundarna reagerade på varje ingrediens som Diane räknade upp skulle ingå i pajen =)"Horse and house magazine"

Det var just den tidningen som hört av sig till Woolpack och meddelat dem att de är en av 20 kanditater som de kommer att göra en krogtest på. Val blev helt hispig och såg den anonyme domaren i var och varannan gäst. Det påminner lite om när Marlon var med i någon mattävling och det kom domare anonymt och skulle bedöma maten på puben. Nåja, Val ville givetvis inte ha Dingles som gäster så hon portade dem alla.

Dingles som inte vill att någon kör med dem startade en protest utanför puben. De sa till alla som var på väg in att de inte borde göra det, maten var dålig... det var fel på avloppen m.m.
Val blev inte alls glad när hon fick veta vad de gjorde. 
Chas som hade dåligt samvete för vad hon sagt till Gennie fick henne att komma tillbaka för att prata ut. Det slutade med att de allihop stod utanför puben och protesterade i sann familjeanda.

Nu visade det sig att Gennies mamma Brenda ville besöka henne på Paddys klinik men det kom ganska snart fram att  Gennie inte alls jobbade där. När Brenda skulle åka hem så såg hon Gennie utanför puben ihop med Dinglarna. Givetvis blev hon arg och chockad. Gennie åkte hem med sin mamma men de återkom senare för att hälsa på hos Dinglarna och be om ursäkt. De blev kvar där på middag och verkade ändå ha det trevligt.
Gennie försöker att få kontakt med Chas och vid diskhon när de hjälps åt med disken så verkar det ha lyckats.

Jamie ritade av en bild av Freddie för nu skulle Viv ut och efterlysa honom. Det slutar med att hon går runt på stan och knackar dörr för att se om någon känner igen honom. Trött och besviken så blir hon mer och mer nedstämd.  Så råkar hon se en man bakifrån som hon tror är Freddie och i sin ilska så attackerar hon honom bakifrån med sin handväska. Naturligtvis är det fel man och han är nära att polisanmäla henne för attacken men Bob lyckas övertala honom att låta bli. Både Viv och Bob försöker få Donna att hjälpa dem eftersom hon är polis och borde kunna utnyttja det. Donna vill inte det men verkar gå med på det ändå eftersom det gäller hennes mor.
Men jag undrar var är tvillingarna?

Gray vill ordna en förlovningsmiddag med Katies vänner. Problemet blir att ingen kommer. Jonny säger återbud redan vid inbjudan eftersom han och Paul är även vänner med Perdy. Chas ringer i sista minuten och säger att hon fått förhinder för hon ska äta med familjen. Donna lämnar även hon återbud eftersom det är familjekris och hon känner att hon måste vara hos Viv och Bob.
Det Gray glömmer att berätta är att han ordnat med en lägenhet till Perdy.

Eli är trött på att sova på soffan så han låtsas ha ont i ryggen för att sätta press på Debbie för att få sova i hennes säng. Hon är inte så lättpåverkad som han tror.


Detta kan aldrig sluta väl

Jag kan hålla med er som tycker att det gått för långt när det gäller Arthur/Daniel...
Laurel vägrar att se Arthur som sin son, hon tror att hon aldrig kommer att kunna älska honom och Hilary kan inte få henne att ändra sig. Det gör att Hilary känner att hon måste lämna byn för det är förjobbigt att se sin dotter förneka sitt barn.
Nu börjar även ryktet sprida sig om förväxlingen...och det gör det inte lättare för Laurel.

Gennie kommer för att träffa Paddy och märker inte att hennes mamma följer efter henne. Mamman tycker att hon betett sig lite konstigt så hon ville se vad som var på gång. Paddy löser situationen genom att säga att hon sökt jobbet som receptionist, vikariat på en vecka eftersom Chas ska på semester.

Chas försöker att hitta en vikarie till receptionen men både Edna och Doug tackar nej. Kvar blir bara Nicola som erbjuder sig att ta jobbet. Det gör inte Paddy överförtjust men när Nicola börjar snacka vågar han inte säga nej.
David blir inte glad när hon struntar i städjobbet för att jobba hos Paddy.

Viv orkar inte med alla pikar om att hon inte är riktigt ärlig. Pearl och Betty tisslar och tasslar i butiken, sedan vill Donald få sitt fika på cafét gratis för att han skänkt så mycket pengar som tydligen inte gått till det det skulle.

Shadrach som mår dåligt över att fått veta om att barnen blivit förväxlade men han kan inte prata med någon om det sätter sig på puben och super sig full. När Lisa och Zac ser honom lyckas de med lite list få honom att öppna sig. Shadrach är ordentligt full när de ska därifrån så Lisa och Zac får hjälpa honom.
Tyvärr så möter de Gennie och hennes mamma och Gennie låtsas som om hon inte känner dem eftersom hon inte berättat för mamman att hon sökt upp sin biologiska far. Chas ser detta och blir förbannad så när Shadrach nyktrar till är hon inte sen med att tala om att Gennie inte velat kännas vid dem.
Shadrach blir givetvis så ledsen att han bestämmer sig för att sluta dricka.

Gennie återvänder dagen efter för hon vill be sin far om ursäkt men träffar på Paddy först och vill förklara för honom om vad som hänt. Chas ser henne på fiket och ger henne en ordentlig utskällning och säger åt henne att inte förstöra för Shadrach något mer så han inte behöver bli än mer besviken på henne.
Gennie sticker därifrån, hon vågar inte annat efter den utskällningen.
Paddy talar om för Chas varför Gennie var där och då får Chas dåligt samvete. Vad har hon ställt till med...

"kommunfullmäktige lurad av grym konkubin"

Så kunde det stå i tidningen om Val gjort som hon tänkt.
Eric gjorde allt för att få Val tillbaka, alltså bjöd han in Rosalind  för att hon skulle säga som det var att det inte hänt något mellan henne och Eric. Men det verkade inte som om hon hade några planer på att erkänna något och Eric bad henne helt desperat att säga något för han älskade Val mer än sina pengar och sitt rykte. Sen när Val var på väg att kasta ut henne så råkade Rosalind försäga sig om att hon sett dem bråka på parkeringen. Val behövde inte många minuter på sig för att förstå att det var Rosalind själv som pressat pengar av Eric. Antingen skulle hon få betala tillbaka allt plus lite till eller så skulle Val gå till polisen, hennes man och till pressen.
Något senare så blev Val och Eric hämtade av polisen för att de hade "firat" i bilen på en rastplats.
"kan det bli rejälare än rumpgung i baksätet" säger Diane när Val säger att hon vill bli rejält bortskämd.
Lite roligt var det innan när Val sa att hon var fantastisk och att hon går som tåget... ;) sen gör Diane, Paul och Jonny  en parodi på det när Val inte ser.

Jamies kålplantor har dött. Han mördade dem med kärlek...eller lite för mycket gödning. Han är så inne i sitt odlande att han försummar Louise och det gillar hon inte.  Hon går ändå med på att han får sköta om Terrys kålplantor som egentligen varit Jamies.

Greg och Mel tänkte rymma och ta flyget till Spanien. De får skjuts av Shadrach till Hotten i första hand men ändrar under resans gång till flygplatsen. Allt för att ingen ska misstänka att de ska sticka. Jake blir kvar hemma för att komma med väskorna lite senare men han hinner inte åka för det kommer två personer från sjukhuset som ska prata om provtagningen. Ashley ser att de ska till Dolands och springer dit, även Hilary följer efter. Ganska snabbt så upptäcker hon att väskorna är packade i hallen och befarar det värsta. Ashley får då bråttom att åka till flygplatsen.
På flygplatsen säger Mel och Greg att Shadrach ska vänta för de ska snart komma tillbaka. Han ser att de glömt en väska med passen kvar i taxin och ropar på dem. Väl vid incheckningen så fattas ett pass. Det är Shadrach som tagit det och när han ser Ashley komma farande ger han honom passet. Eftersom Dolands inte kan checka in kommer de ut till taxin igen och då ser Ashley dem. Mel blir helt hysterisk men Ashley lyckas lugna ner henne.
De åker allihop tillbaka till byn.
Hemma väntar resterande familjemedlemmarna och Donna i tjänst. Sjukhuspersonalen säger att Greg var biologiske fadern till Daniel och då inser Ashley att Arthur är hans son. Laurel vill inte att det ska bli mera tjafs och bråk, hon vill inte ta Arthur ifrån Dolands. Ashley kan inte släppa tanken, så när Arthur behöver byta blöja får inte Mel gå iväg med honom. Tillslut får de med sig Donna som eskort men Mel ger sig inte. Hon får Donna till att hämta en balja på övervåningen medan hon själv sticker med bilen och barnet....

Shadrach som blivit skakad av det som hänt kommer hem något försenad till sitt möte med Genesis. Lyckligtvis har hon funnit sig tillrätta och har det ganska trevligt med Zac och Paddy. Chas känner sig mer och mer utanför.
Shadrach erkände till och med att han tänker på Genesis varje morgon istället för på cider =)Kålplantor, frieri, DNA och utpressare...

Matthew vill att Zac ska lämna en tidrapport varje dag där han fyllt i varje halvtimme vad han gör på arbetstid eftersom han missat att Eli gjort inbrott och stulit dynga. Dessutom var Matt arg för att han fått massa gödsel på bilen. Nu visade det sig att Eli var oskyldig utan det var Belle och hon fick vackert be om ursäkt.

Grayson fick ett utbrott när han skulle skruva ihop en spjälsäng och hade druckit lite. Han kände sig deppig och värdelös så när Katie kom hem så började han gråta för att hon inte litade på honom och att allt var så jobbigt. Det slutade med att han friade till henne och hon som inte tänkt på saken sa tillslut ja.

Eric fick ett nytt utpressarbrev och kände att han måste betala igen. Val började bli misstänksam så när hon fick tag på hans mobil så kollade hon hans sms...som inte fanns eftersom allt var raderat och då blev hon än mer misstänksam. Hon pressar David om vart Eric tagit vägen och han säger det. Hon åker dit och när Eric sitter på pass för att se vem som ska hämta pengarna är det givetvis Val han ser. Då tror han att det är hon som är utpressaren men det är det inte. Nu måste han tala om allt för henne och hon blir jätteledsen och kan inte tro honom när han säger att inget hände för att han faktiskt älskar Val.
Hon bestämmer sig för att flytta tillbaka till puben.

Jamie glömmer att ta hand om Terrys kålplantor så Louise blir förbannad och säger att han måste ge några av sina plantor så inte Terry står utan nu när hans kål vissnat. Motvilligt går Jamie med på det men sen köper han någon slags växtnäring till sina plantor. Nu ska han tydligen få jättefina kålhuvuden.

Mel och Greg packar och stressar för att de ska hinna med flyget till Spanien. Hilary erbjuder sig att hjälpa till så hon passar Arthur. Givetvis så sticker hon i väg med barnet så Mel och Greg missar planet. Detta leder till att Ashley känner sig tvungen att berätta allt om vad som hänt. Mel vägrar att tro på honom men Greg börjar tänka på att det faktiskt kan vara sant. De åker till sjukhuset för att få veta. Arthur är alltså ett av flera barn som kan vara Laurels och Ashleys. Eftersom Greg vill veta hur det verkligen ligger till går han med på ett DNA-test men Mel är svårare att övertala.Trevlig helg allihop!

RSS 2.0