Kniv under kudden

 
Trevlig valborg!
 
Inskrivet tisdag 1/5 kl 21:51
 
Nell är besviken över att Jai inte friar men hon börjar ändå använda sin kamera hon fått i present. Bob ger henne i uppdrag att fota Brenda i kaféet. Nell vill inte visa någon bilderna men Jai passar på att kolla när han får tillfälle. Han visar även Bob. Bilderna är inte så bra så Jai påpekar att Nell ska redigera dem när hon hinner. Nell kommer in och blir väldigt arg och besviken över att Jai visat bilderna fast hon inte velat att någon ser dem.
 
Robert ber Jimmy att posta ett brev i Bryssel när han är där på en körning. Jimmy blir förvånad då brevet ska till Home Farm men går med på det när Robert lovar att betala en frukost (eller vad det nu var, jag har glömt)
 
Daz ska lämna byn men Dan hejdar honom när han upptäcker att Daz har stukat handen i fallet efter Dans slag. Dan låter Daz få sova i Hettie. Daz har en jättestor kniv gömd i sin packning. Amelia råkar skära sig lätt på kniven när den ligger under kudden i bilen. Ingen annan är i närheten.
 
Rebecca hör när Robert och Emma pratar om en läkartid. När hon frågar Robert om det nekar han och säger att han frågat Emma om gravidgrupper. Rebecca frågar honom om han är intresserad av att följa med och han svarar ja.
 
Eric vill att både Debbie och Chrissie lägger sina bud så får han se vem han säljer till. När de gjort det så bestämmer han sig för att det ska bli en auktion istället så de får buda över varann om de vill ha huset.
 
Charity vill hjälpa Debbie med pengar till huset så hon lyckas hitta en affärsman som vill hyra Bentleyn. Hon ska möta honom på ett hotell men Debbie vill ta över. När Debbie inte får det kommer hon dit ändå men krockar med en man i foajén. Hon tappar sina papper och väskan men plockar upp allt. Debbie ansluter till mötet och vid en paus ser hon till att hotellpersonalen kör ut Charity för de tror att hon är prostituerad.
 
Debbie ska visa affärsmannen bilen men då är den borta. En rasande Debbie åker hem och skäller ut Charity men det visar sig att Charity inte tagit Bentleyn hem. Bilen är stulen. Charity får panik då hon belånat hela puben för att kunna köpa bilen och Chas vet inte om det.
 
Jag blir också förvirrad av vem som bor i vilket hus men orkar inte uppdatera huskartan då de flyttas runt så mycket.

Rikt liv, tom plånbok

Inskrivet tisdag 1/5 kl 17:25
 
Robert lyckas få Emma att tro att han är beroende av sin medicin och därför är han på läkarmottagningen för att få tag på sitt recept.
 
Kerry och Bernice hjälper till att klippa de hemlösa personerna som kommer till Harriets soppkök. Tillslut dyker även Daz upp och Kerry kan prata med honom. Hon erbjuder honom att sova i salongen så han kan ta det lugnt inför en jobbintervju nästa dag. Daz får en klippning (så han inte ser ut som Eric Gadd längre) och han får låna Dougs kostym. Bernice är orolig för all smuts men ändå ser hon ut att vara intresserad av honom. Kanske nästa kärlekspar?
 
Laurel ställer in Dottys ettårskalas men då protesterar Nicola. Nicola ordnar med ballonger och lite annat och hälsar på hos Laurel så de båda familjerna kan fira tillsammas. Laurel blir glad.
 
Eric lånar Bentleyn och åker omkring med Pearl, Tracy och Marlon för att reta Faith som väntar på bussen med Rodney. Eric fortsätter sedan att dricka champage och leva lyxliv för att reta henne.
 
Debbie letar hus för hon vill inte bo i byn. Sarah skriver mail i Debbis namn till mäklaren och avbokar mötet.
 
Rebecca säger åt Lawrence att skärpa till sig för hon orkar inte med hans halvhjärtade hjälp. Istället för pension så bestämmer sig Lawrence att sluta dricka och börja jobba på heltid. När Rebecca berättar detta för Robert när de ses på skrotens kontor så får han ett raseriutbrott när hon gått. Han slänger runt med saker och slår i väggen och skriker.
 
Dan som blivit övertalad av Amelia att ge Daz en chans åker ut och letar efter honom. Han hittar Daz liftandes ute på vägen. Dan blir förbannad för han känner sig lurad eftersom Daz inte alls ser ut som en uteliggare i Dougs kostym. Det gör att Dan smäller till Daz som rasar baklänges. Daz tar sig upp och Dan åker därifrån.
 
Eric säger till Chrissie att han tänker sälja sitt hus så hon är beredd på det. Hon blir besviken för hon vill bo kvar men då säger Eric att hon får köpa det i så fall. Han hör att Debbie letar hus också så han erbjuder även henne att köpa huset.
 
Robert smyger in på Home Farm för att leta efter papper som Ronnie skrivit. Han hittar det och går till butiken där han köper ett kort som han skriver till Lawrence men förfalskar Ronnies namnteckning. Det ser ut som om David ser vad Robert gör.
 
Daz kommer hem till Dan och det visar sig att han inte fått jobbet han sökt. Kerry blir rasande på Dan när hon hör att han slagit till Daz och kanske därför Daz inte fick jobbet. När Dan går ut så tar hon hans nycklar. Hon ropar åt honom att nu ska du få känna hur det är att vara hemlös. Kerry låser dörren och låter Dan stå utanför och banka på utan att få komma in.

Stark medicin

Inskrivet lördag 28/4 kl 22:52
 
Aaron hittar en blåslagen Jason på kyrkogården. Jason får följa med hem till Aaron för omplåstring. De pratar med varann och lyckas hålla sams.
 
Bob hör när Eric pratar om en undervärderad antik klocka på en auktion. Han råkar sedan nämna det för Rodney som lyckas köpa klockan som telefonbudgivare. Eric får veta det och blir sur. När Eric och Faith sitter på puben tillsammans kommer Rodney in och nämner sin kväll med Faith. Eric blir återigen besviken och lämnar henne.
 
Rebecca är orolig för sin far som bara sover hela tiden. Efter att Lawrence somnat på kaféet och Emma börjat bli orolig så ringer Rebecca efter en läkare som kommer hem för att ta prover på Lawrence.
 
Kerry vill hjälpa de hemlösa i Hotten. Hon hoppas att hon kan få Daz att komma till Harriets soppkök.
 
Emma får hjälpa Bob i kaféet för han har mycket att göra. Plötsligt kommer Brenda hem med tvillingarna. Hon blir rasande över att Emma jobbar där. Bob anklagar Laurel för att ha spridit rykten om Emma men Brenda förnekar det utan säger att hon pratat en del med Pearl medans hon var borta.
 
Faith börjar träffa Rodney och gör allt för att Eric ska höra hur kul hon har det .
 
Robert som inte kunnat stoppa läkarbesöket åker till vårdcentralen istället. När han inte får komma in och träffa läkaren startar han brandlarmet. Alla rusar ut utom han som går in på kontoret och letar fram Lawrences prover. Han byter ut dem och låser skåpet. Precis då kommer Emma in.

Tråkig med boxning

Inskrivet fredag 27/4 kl 21:48
 
Aaron vill fortfarande gå till gymmet där Jason håller till. Även denna gång utmanar Jason Aaron så de bestämmer att ta en match nästa dag. Robert söker upp Jason för att betala honom för att backa ur. Jason tar emot pengarna men vägrar backa.
 
Frank hämtar sina saker och säger att han kommer sakna Eliza. Megan är ledsen och ångerfull men han lyssnar inte på henne. Även om Vanessa ber honom tänka om när det gäller Megan så vägrar han.
 
David varnar Eric för att Faith är en lyckosökerska som bara utnyttjar honom för att få allt betalt. Det gör att Eric och Faith hamnar i bråk efter en dag ute på stan. Hon tror att han inte vill ha henne på grund av hennes mastektomi. Tillslut blir hon så irriterad på honom att hon kallar honom för snåljåp.
 
Rodney passar på att flirta med Faith när hon är ledsen och full men han utnyttjar henne inte. Han vill ses fler gånger men det vill inte hon.
 
Robert ber Cain om hjälp att övertala Aaron att inte boxas mot Jason. Inget hjälper så alla åker till lokalen för att stötta Aaron i matchen.
 
Laurel vill fortfarande inte komma i närheten av Emma så hon vänder när hon ser Emma på kaféet.
 
Frank säger åt Charity att om hon lurar honom en gång till kommer han skada henne riktigt illa.
 
Aaron börjar matchen med att psyka Jason. Det gillar inte Jason så han får till ett slag som fäller Aaron en kort stund men sedan ställer sig Aaron upp och säger att han är inte rädd för Jason utan tycker bara synd om honom. Sedan går han därifrån.
 
Rebecca är orolig för att Lawrence går ner sig. Hon ser honom dricka alkohol på kaféet. Robert lovar att hjälpa henne.
 
Jason kommer hem till Aaron för att mucka gräl. Han är full så Aaron bryr sig inte om honom. Aaron kastar sedan ut Jason ur huset.
 
Faith ser Eric vid cricketpaviljongen. Hon går dit och ber om ursäkt. De kysser varann.
 
Jason återvänder full till Aarons hus. Han ska precis kasta en stor sten ( eller vad det nu var). Cain dyker upp så Jason tappar stenen. Cain slår till på en gång...

Blod svett och tårar

Inskrivet torsdag 26/4 kl 21:49
 
Aaron upptäcker att killen Victoria lär sig boxas med är Jason får fängelset. Jason blir kaxig och börjar hacka på Aaron men de går därifrån utan att hamna i bråk. Adam tycker de ska hitta ett annat gym men Aaron vägrar.
 
Frank letar efter Megan och hittar då väskan med pengarna. Han inser att hon ska sätta dit honom. Frank skyndar sig till butiken när han ser att polisen kommer och han berättar allt för Vanessa och Tracy. Först tvivlar tjejerna på hans historia men när han kan berätta detaljer så inser de att Megan verkligen jobbat för att kunna sätta dit deras far. De säger åt honom att lämna pengarna hos polisen och sedan sticka.
 
Marlon upptäcker att Megan är inlåst i källaren så han sänker musiken och ska släppa ut henne men Charity försöker stoppa honom. Marlon ger sig inte utan släpper ut Megan och får veta att Frank ska sticka med deras pengar.
 
Jai har ordnat en liten överraskningsfest för Nell på kaféet. Han ställer sig på knä en kort sekund för att ge henne ett paket. Hon får en kamera men verkar lite besviken. Priya säger åt Jai att prata med Nell som inte är van att ha kalas. Det visar sig att Nell trodde att Jai skulle fria till henne.
 
Kerry går runt på stan med Bernice men de hittar inte Daz. De återvänder hem och då råkar Dan höra var de varit. Han blir besviken på Kerry som struntar i hans känslor. Hon försöker be om ursäkt för att hon inget sagt men hon vill fortfarande bry sig om Daz som är uteliggare. Amelia försöker få sin far att förstå hur det är att vara uteliggare så hon häller vatten och is på honom när han vilar på soffan. Dan går till Kerry på salongen för att be om ursäkt och då erkänner hon att hon varit uteliggare själv när Amy var liten. Dan lovar att hjälpa sin bror.
 
Aaron och Adam återvänder till boxningslokalen och Jason är där igen och försöker hetsa Aaron till att slåss. Adam stoppar honom eftersom han riskerar att åka i fängelse då han bara är villkorligt frigiven. När de går därifrån så får Adam Aaron att springa hem för att få ur sig aggresionerna istället. Sedan går han och startar ett bråk med Jason som slår ned Adam rätt lätt.
 
Megan försöker få tag på Frank som inte svarar. Han dyker dock upp på puben och vill ha svar från henne. Han inser att hon hatat honom så mycket att hon ville ge igen. Polisen kommer och arresterar Frank.
 
Marlon anklagar Charity och vill att hon personligen ser till att han och April får pengarna tillbaka annars ska han tala om för alla att hon är inblandad.
 
Eric och Faith väljer att åka till kapplöpningsbanan tillsammans.
 
Tracy och Vanessa konfronterar Megan som beslutar sig för att åka till polisen och erkänna att hon gjort fel och att Frank är oskyldig. Det leder till att Frank släpps men han vill inte ha med henne att göra mer.
 
Adam kommer hem alldeles blodig och Zak tar honom till Victoria på puben. Adam vill inte att Aaron får veta att det är Jason som ligger bakom misshandeln utan de ska säga att han blev rånad. När Aaron träffar Adam så inser han direkt att det inte är något rån utan Jason som slagit Adam blodig. Adam varnar Aaron för Jason som är galen men då svarar Aaron att det är han också.
 

Vem lurar vem, del 629

Inskrivet kl 21:31
 
Rishi är orolig för att byggföretaget ska ha gått i konkurs och att han ska ha förlorat sina pengar, även Marlon börjar undra vad som händer. Frank pratar med Megan som säger att hon pratat med sin vän Marcela i Spanien och allt är under kontroll. När Frank lånar Megans mobil för att själv ringa till Marcela blir Megan nervös. Numret som Frank ringer är det senast slagna numret Megan ringt, som går till Charity men han ser inte det eftersom Megan har henne på snabbval under namnet "Slampa"
 
Charity finner sig snabbt och låtsas vara Marcela. Hon hittar på svar och nämner ett byggföretag från ett namn som hon ser i en tiding. Frank blir nöjd när han pratat med henne.
 
Bob pratar med Nell och får reda på att hon fyller år nästa dag. Han lovar att inget säga till Jai för Nell vill inte ha någon uppståndelse. Bob kan inte hålla tyst utan skvallrar så Jai börjar planera något speciellt för Nell.
 
Kerry berättar tillslut för Dan att hon sett hans bror gå och tigga i Hotten. Dan bryr sig inte alls och vill inte göra något åt det. Kerry kan inte låta bli att oroa sig så hon får med sig Bernice för att åka och leta efter Daz i stan.
 
Adam ska följa med Aaron till en boxninglokal inne i stan eftersom Zak inte längre orkar träna Aaron. Victoria blir medbjuden att följa med av Aaron. Adam protesterar men blir ändå glad när Aaron säger att det är för att hon vill bli imponerad av Adam. Efter träningen när killarna duschar får Victoria boxningstips av en annan man.
 
Lydia råkar försäga sig till Megan angående strandbröllopet och klänningen till Eliza.
 
Rhona pratar med Paddy och erkänner att hon älskar honom men hon är inte redo för att börja om just nu. Paddy blir besviken och bjuder ut Pearl istället för att få sällskap till ölen på puben.
 
Frank och Megan ska packa bilen för att snart åka iväg men hon börjar tveka på att sätta dit honom. Charity får veta detta och försöker övertala Megan till att tänka på vad Frank har gjort. De är på puben när Frank kommer dit för att fråga efter Megan. Charity säger att hon inte är där. Just då hör Megan att Marlon reagerar på Franks mobilsignal som är en gammal Beach Boyslåt. Marlon säger att det är samma som Charity har. Då inser Megan att Charity lurat henne och att hon skrivit sms:en själv från Franks mobil.
 
Charity låser in Megan i källaren på puben, höjer musiken fast gästerna protesterar och sedan ringer hon polsen fär att anmäla Frank för bedrägeri.

En kakadua för varje tillfällle

Inskrivet söndag 22/4 kl 08:52

Kerry åker iväg till stan för att köpa nya gympadojor till Dan inför välgörenhetsloppet. Inne i stan ser hon en man som tigger pengar. Kerry känner igen honom så hon smyger efter mannen för att se vad han gör. När Dan ringer så svarar hon inte men plötsligt inser hon att hon är försenad hem till loppet.
 
Bob är domare till välgörenhetsloppet och han har byggt upp en mindre hinderbana i byn. Jimmy och Dan börjar även om Kerry inte hunnit hem. Dan vinner tramsloppet för Jimmy ramlar precis vid mållinjen.
 
Rishi söker upp Frank för att han kollat upp andelslägenheterna och upptäckt att byggföretaget gått i konkurs. Frank tror att Rishi tagit fel men lovar att kolla upp det.
 
Lydia lovar att sy en fin tärnklänning till ELIZA (förlåt jag kunde inte låta bli 😉 ) hon fäster även en liten bild på en kakadua på ett av banden för som hon säger så finns det en kakadua för varje tillfälle.
 
Rhona åker till Bartons gård för att hjälpa till vid en kalvning men när hon hör att Pete stänger boxdörren och de är ensamma där får hon panik och han försöker stoppa henne från att rusa iväg så det blir inte bättre.
 
Charity fortsätter att påminna Megan om att de måste fullfölja planen att sätta dit Frank.
 
Kerry pratar med Bernice om mannen hon sett och det är Dans bror Daz men hon vill inte säga något till Dan.
 
Paddy tröstar Rhona och det slutar med att hon ber honom stanna hos henne över natten. Morgonen efter får hon panik när hon ser Pierce ansikte i sängen bredvid men i verkligheten är det Paddy som ligger där. Rhona bestämmer sig för att besöka Pierce i fängelset.
 
Frank talar om för Megan att det är problem med företaget i Spanien. Hon lovar att ta hand om det eftersom hon har en vän som kan hjälpa henne.
 
Bob och Nell pratar med varann om hur det är att förlora en dotter. Det är 11 år sedan Dawn dog.
 
Rhona träffar Pierce i fängelset och han ber om ursäkt för vad han gjort. Han beklagar sig sedan om hur han har det i fängelset men Rhona tycker inte synd om honom.
 
Paddy pratar med ett får om sina känslor för Rhona. Sedan talar han om för Rhona att han finns där för henne och kan börja om så fort hon är redo.

Ilska, sen sex

Inskrivet lördag 21/4 kl 12:47
 
Pete och Leyla blir förvånade och sedan lite sura när de ser varann när de hänger halvägs ut ur fönstret. Båda två har fastnat och får hjälp av Ross och Priya. Givetvis går Leylas låneklänning från bröllopsfotograferingen sönder.
Pete erkänner att han friat på grund av en missuppfattning och Leyla erkänner att hon tycker att det gått lite för fort fram. De bestämmer sig för att inte gifta sig.
 
Kerry och Nicola hetsar Dan och Jimmy till att springa ännu mer och de vill samla in pengar till välgörenhet genom detta. När inte männens protester hörs så springer de iväg och Jimmy visar Dan cricketpaviljonen där han gömt lite sprit som de dricker. De kommer tillbaka till tjejerna och är något onyktra och går in på puben utan att bry sig om vem som vann.
 
Harriet hittar Cain i kyrkan och han berättar om mötet med Moira. Han talar om för henne att det inte finns känslor kvar för Moira. Harriet vill då att de går hem till Cain. Han bor ju hos Dingles så när de kommer ned tillsammans nästa morgon så blir Zak, Belle och Sam väldigt förvånade. Vid frukostbordet har de en hel del skämt som anspelar på Harriets yrke. Hon håller god min men när hon råkar kalla Cain för sin pojkvän så stelnar han till.
 
Pete sitter i parken utanför kyrkan och tänker. Ross kommer för att muntra upp honom men det hjälper inte. Priya kommer dit och då blir Pete förbannad och anklagar henne för att allt är hennes fel så hon går därifrån.
 
Martha söker upp Rhona på kaféet och hon ber om ursäkt. Hon vill att Rhona besöker Pierce i fängelset för att han har ändrat sig totalt. Rhona vägrar.
 
Priya kommer till bröllopssviten på hotellet för att hämta Leylas saker. Pete är där och det slutar med att Priya sover över med honom. Leyla kommer dit på morgonen men Priya har hunnit klä på sig så hon låtsas ha kommit dit alldeles nyss för att hjälpa Leyla med sakerna. Hon hinner putta undan ett användt kondompaket under sängen. Priya går därifrån så Leyla och Pete får prata ut.
 
Leyla återkommer sedan till byn och hon är jätteledsen eftersom Pete gjort slut med henne.
 
Rhona super sig full på puben för hon är ledsen och bitter. Hon tycker det är jobbigt att höra om bröllop och annat som har med kärlek att göra. När hon är tillräckligt full börjar hon stöta på Cain som inte reagerar och då blir hon arg på honom. Hon ramlar när hon ska gå så Harriet hjälper henne hem. Rhona ber om ursäkt för sitt beteende och sedan bryter hon ihop och blir tröstad av Harriet.

Inne att hänga ut

Inskrivet fredag 20/4 kl 17:56
 
Emma är orolig för vad Finn ska göra men han vill inte förstöra familjen inför Petes vigsel.
 
Leyla får en snabbordnad möhippa. Tjejerna blir fulla och plötsligt kommer Emma dit och får vara med. Emma berömmer Leyla och erkänner att hon inte gillade henne först.
 
Pete börjar tveka på om han verkligen ska gifta sig med Leyla men Adam övertalar honom till att göra det.
 
Kerry och Nicola forstätter att mana sina män till att springa för att vinna över den andre. Varken Jimmy eller Dan är speciellt entusiastiska.
 
Moira ska fixa avfallskvarnen i sitt kök men fastnar med håret. Ingen annan är hemma så hon blir stående över diskbänken ett tag. Cain kommer dit och lyckas hjälpa henne komma loss. Som tack kysser hon honom men han drar sig undan och går däirfrån. Han glömmer dock berätta för Harriet var han är istället för att träffa henne på lunchen. Harriet får dock reda på det efteråt.
 
Martha söker upp Rhona för att prata men Paddy stoppar henne. Rhona kommer hem och bara går förbi dem, helt utan intresse av att höra vad Martha vill.
 
Cain stoppar Moira ute på gatan och frågar henne om hon är ute efter att förvirra honom eftersom hon sagt att hon inte älskar honom längre men ändå kysste honom. Moira erkänner att hon fortfarande har känslor kvar.
 
Harriet ser när Moira och Cain pratar med varann och hon konfronterar sedan Moira. Hon frågar om Moira fortfarande älskar Cain. När Harriet inser att det finns känslor kvar ber hon Moira  att antingen ta tillbaka Cain eller säga åt honom att det är slut så hon och Cain kan försöka bli lyckliga ihop.
 
Pete och bröllopsgästerna väntar i kyrkan på att Leyla ska komma. Han blir nervös och behöver gå iväg. Adam försöker stoppa honom men då går Pete på toaletten.
 
Leyla dyker upp och även hon är nervös och vill skjuta upp början. Hon skyller först på håret och sminket men Priya säger att allt är perfekt. Då går Leyla på toaletten.
 
Pete ska rymma från toaletten och öppnar fönstret och hänger sig ut. Då upptäcker han att Leyla hänger halvvägs ut från fönstret på damtoaletten. (Fullt normalt att hänga sig ut med huvudet före när man ska ut genom ett så litet fönster, eller...)

Ömma kärleksord till en ko

Inskrivet fredag 20/4 kl 16:03
 
Sarah ber Pete om mer pengar och när hon hotar med att prata med Leyla så ger han henne pengar. Adam ser detta och frågar sedan Sarah om varför. Adam lyckas få reda på att Sarah inte ska berätta om att Pete pratat med Priya.
 
Adam konfronterar Pete som erkänner att han varit med Priya och har dåligt samvete för det. Pete vill berätta för Leyla men Adam säger att han måste vara säker,  Adam ångrar att Victoria fått reda på om Vanessa för annars hade de varit lyckliga idag.
 
Cain får be biskopen om ursäkt för att han låtsats vara präst med egen kyrka vid biskopens förra besked. Harriet tackar honom för det men då säger Cain att hon inte får låta biskopen bestämma över hennes val. Det gör att Harriet låter Sarah sjunga en valfri poplåt istället för en psalm på körövningen.
 
Finn konfronterar Emma om lappen ur hennes ficka. Hon hittar på lögner men  han tror henne inte så sakta börjar hon berätta en del av sanningen. Han märker sedan när hon råkar få se en bild på sin brudklänning så blir hon nervös. Finn ger sig inte utan får veta att hon eldat upp den. Sedan pressar han henne till att berätta hela historien.
 
Leyla blir misstänksam när hon hör att Moira vill att Pete jobbar över. Hon pratar med Priya som säger att Leyla inte ska oroa sig och att Pete kanske bara ordnar en överraskning till bröllopet. Leyla blir inte lugn så hon åker till gården och hör Pete prata ömt med någon. När hon kommer fram så ser hon att det är en ko Pete pratar med.
 
Frank fortsätter planera den hemliga vigseln men får sedan rådet av Tracy och Vanessa att prata med Megan istället för att överraska. Han vill inte eftersom det är mer romantiskt med en överraskning.
 
När Finn kommer hem så hittar han lappen som Emma glömt. Han bryter ihop och börjar storgråta. Ross kommer hem och undrar vad som händer. Finn erkänner att han tänkt på deras far. Ross säger att James inte hade velat att de sitter och sörjer utan att de ska gå vidare. Han tackar även Finn som fått honom att inte bry sig om lögnerna Laurel sagt. Finn är på väg att säga något men ångrar sig.
 
Emma kommer hem och undrar vad Finn kommer att göra med all vetskap. Han säger att han inte sagt något till varken Pete eller Ross. Hon tackar honom men då säger Finn att han inte alls bestämt sig men att hon antagligen inte kommer ha något att tacka för sen.

En hemlig lapp

Inskrivet torsdag 19/4 kl 07:30
 
Jacob följer med Josh till stan men när de är vid tågstationen så ångrar han sig. Han tänker på David som ställt upp och på Leyla som ska gifta sig så han ger Josh sina pengar och åker hem.
 
David och Leyla är oroliga och letar efter Jacob men när de inte hittar honom i byn ringer de polisen. Jacob kommer hem precis när polisen tar uppgifter om vad som hänt. Han ber om ursäkt för att han rymt.
 
Charity har stulit Franks mobil och skriver ett sms ifrån den innan hon lägger tillbaka mobilen i hans kavajficka. Frank börjar sälja andelslägenheter till vännerna i byn och alla är intresserade. Det oroar Megan som vill att de bara säljer till brudpar. Charity säger åt henne att fortsätta låta Frank sälja även om det är deras vänner som blir lurade. Hon visar Megan ett sms som Frank ska ha skickat till henne om hur mycket han saknar henne och hennes kropp.
 
Finn kommer hem och berättar att Wylies gård fått köpare så han måste städa upp där. Emma vill inte följa med för hon har dåliga minnen men när Finn återkommer med en spruta så smyger hon dit när han inte är där.
 
Ross är vid Donnas grav eftersom det är treårsdagen för hennes död. Han möter Laurel och frågar henne om det som hänt hemma hos dem. Laurel står fast vid att hon tror att Emma är skyldig. Det får Ross till att börja tvivla men när han berättar det för Finn så tror inte Finn på honom.
 
Jacob följer med David och Leyla till polisen där han berättar sanningen. Han blir friad och Josh blir arresterad istället vilket ger Jacob dåligt samvete.
 
Emma går runt på farmen och upplever massa minnen. Hon kollar i luckan i golvet efter en lapp men precis då kommer Finn så hon gömmer den i fickan.
 
Pete vill att Leyla har Emmas gamla brudklänning men han kan inte hitta den.
 
April vill att Marlon använder hennes pengar för att köpa del i andelslägenheten i Spanien.
 
Charity fortsätter att pusha Megan till att fullfölja planen på att sätta dit Frank. Frank däremot börjar planera en vigsel i Spanien för att överraska Megan.
 
Finn kollar i Emmas jackficka när de kommer hem och han hittar lappen där det står  "I DO   NOT"

Att skydda sin vän, oavsett...

Inskrivet tisdag 17/4 kl 06:54
 
Polisen kommer för att prata med Jacob och Eric eftersom Eric ringt vapenavdelningen hos polisen men lagt på. Jacob nekar till att ha varit på plats men David anger Josh och då försvarar Jacob honom. Polisen tror inte på Jacob så han blir anhållen och tas in till stationen på förhör. Där visar det sig att hockeyväskan innehåller spår från geväret.
 
Priya blir bjuden på en drink av Hugh på puben.  Pete ser det och skickar ett sms till henne om att han blir svartsjuk men råkar skicka det till Leyla istället. Leyla som sitter och pratar om bröllopet med Adam undrar vad Pete håller på med. Han svarar att han bara skojar. Leyla är inte övertygad och börjar känna att något är fel. När hon pratar med Vanessa om det så säger Vanessa att man ska vara försiktig med män som blir svartsjuka.
 
Rhona låter Leo vara hemma istället för att vara med på utflykt med skolan.
 
Frank känner sig skyldig för att Jacob blivit arresterad så han börjar planera för en välgörenhetstillställning för att hjälpa utsatta barn. Megan börjar vekna så Charity säger åt henne att de måste sätta dit Frank oavsett vad han gör nu.
 
Adam berättar för Victoria om att Jacks gravsten blivit lite förstörd vid skottlossningen. Hon blir ledsen och rusar dit. Diane kommer för att trösta henne och då erkänner Victoria att hon blev rädd när Adam tänkte krama henne och hon ville det.
 
Lawrence blir rasande när han ser Robert på Home Farm. Robert säger att han stöttar Rebecca och det innebär att han bryr sig om Lawrence. Efter att Lawrence fått tjafsa lite så går han med på att acceptera att Robert är där. Senare får Robert tillfälle att hälla i sömnmedel i Lawrence nya spritflaska.
 
Jacob får komma hem under utredningen och han vill flytta hem till Leyla. Han träffar Josh på bakgården och Josh berättar att han ska rymma till Birmingham och vill att Jacob följer med. Jacob som på kvällen hör att Leyla är rädd för att han ska hamna i fängelse smiter ut när alla lagt sig.

Skottlossning på kyrkogården

Inskrivet måndag 16/4 kl 23:06
 
Pete pratar med Priya i skogen. Han är ledsen för att han gjort henne ledsen och han önskar att läget hade varit annorlunda. Sarah går förbi dem och han blir orolig över vad hon hört. Pete går efter Sarah för att tala om att han inte borde ha varit där men precis då kommer Debbie så Pete springer iväg. Senare så betalar han Sarah pengar för att hon ska hålla tyst om det hon sett. Adam ser detta så Pete säger att han betalade tillbaka en skuld till Debbie.
 
Lawrence bara sover och dricker. Rebecca blir orolig så hon häller ut hans whisky. Hon berättar om det för Robert som lovar att hjälpa henne med fakturorna nästa dag
 
Josh och Eric blir vänner när Josh visar honom hur han kan mixa ihop rap med klassisk musik. Jamie ser detta och filmar, sedan lägger han ut det på nätet för att reta Josh. Josh vill hämnas så han stjäl Erics gevärr och hotar Jamie och några vänner på kyrkogården. Josh tror geväret är oladdat men plötsligt skjuter han ett skott som lyckligtvis inte träffar någon. Frank hör det och rusar till kyrkogården men ser inte vem som rusar därifrån.
 
Aaron hittar ett piller i skrotupplagets kontor. Han konfronterar Robert som erkänner att han har svårt att sova efter uppbrottet.
 
Jacob ska lämna tillbaka geväret hos Eric som precis upptäckt att det saknas och är på väg att anmäla det till polisen.  Jacob säger att han lånat den för häftiga foton men Eric tror honom inte. Som straff får han hjälpa Eric med små lättare arbeten.
 
Frank vittnar för polisen om att han sett två killar med en hockeybag på kyrkogården direkt efter skottet.

Zombielopp

Inskrivet söndag 15/4 kl 21:44
 
Robert hör när Rebecca kommer hem till Home Farm. Han berättar för henne att han ordnat ett zombielopp till nästa dag för att blidka Hugh. Han får veta att övervakningskamerorna fungerar så Robert skyndar sig att radera filmerna så ingen ser att han och Tim träffades.
 
Laurel har dåligt samvete för att hon behandlat Emma illa så hon går dit för att be om ursäkt. Hon säger att hon inte vill bråka mer utan tänker lägga ned stridsyxan. Emma bjuder in Laurel som då frågar hur hon kan leva med vetskapen om att man dödat sin man. Hon säger att hon tänker inte tala om något för någon men båda två vet att det är sant. Emma erkänner då att hon inte skulle bli lycklig utan James som tänkt lämna henne. Precis då kommer Ross hem och hör detta. Laurel går hem och Ross får en bortförklaring av Emma om att Laurel pressat henne till att säga något bara.
 
Eric får problem med hyrbilen han har medan hans bil är på verkstan. Cain går förbi men kan inte säga vad som är fel utan en felsökning. Josh kommer förbi och ordnar allt eftersom en kabel lossnat. Eric har svårt att tacka grabben men Faith övertalar honom så senare bjuder Eric Josh på te på kaféet.
 
Lawrence kommer hem från sjukhuset och börjar genast att ta en drink för att trösta sig. Rebecca blir orolig och berättar detta för Robert. Robert utnyttjar situationen och går in på Home Farm och lägger i sömnmedel i Lawrences spritflaska. (Fungerar inte övervakningskamerorna längre?)
 
Rebecca orkar inte ta tag i zombieloppet så Lachlan tar över ansvaret. Belle som ska passa Sarah hjälper honom så Sarah får vara med. Jai har lovat fabriksarbetarna att få vara med, några som zombies och några som vanliga människor. Priya är inte intresserad så hon super sig full och går runt och är ledsen och besviken på livet. Nell ringer Pete för att tala om att Priya kanske råkar säga något om dem. Pete kommer dit och försöker prata med Priya.
 
Lawrence vaknar och är dimmig men han tar sig till bilen men hamnar mitt i zombieloppet. Han blir givetvis rädd även om allt är dimmigt. Rätt vad det är gasar han och kör in i området där målgång och maten är. Lawrence bilfärd tar slut när han kör in i ett träd.

Oväntade kumpaner

Inskrivet söndag 15/4 kl 13:47
 
Hugh lyckas släcka branden och han är väldigt irriterad över händelsen. Rebecca tror inte han kommer att höra av sig igen. När hon går igenom det stora huset ser hon en dörr stå öppen fast hon vet att hon stängt den. Det gör att hon ringer ett säkerhetsföretag för att fixa de befintliga larmen och övervakningskamerorna.
 
Polisen kommer hem till Ross och Emma för att ta med sig Laurel. Emma kommer hem och när hon upptäcker vad som hänt ber hon polisen att inte arrestera Laurel för det är ett misstag bara. Ross blir vansinnig över mammans beslut. Alla går därifrån utom Lydia som blir omplåstrad av Emma. Emma försöker då få Lydia att tro att Laurel börjat dricka igen. När Lydia gått så letar Emma fram minneskortet som låg i en grön låda, den låda som Laurel precis skulle ha kollat i om inte Ross kommit hem.
 
Aaron ber Robert att inte lägga sig i hans liv. När han sedan möter Cain så lyckas Cain övertala Aaron att hänga med honom istället för att ut och springa.
 
Sarah blir arg och besviken över att hennes mamma läst dagboken. Debbie tar med sig Sarah en sväng ut i skogen. Där möter Cain och Aaron upp dem för att skjuta paintball. Det piggar upp både Sarah och Aaron.
 
Eric skaffar vapenlicens för att skjuta lerduvor som han säger men han känner sig trygg även om det gör att han kan hålla busar borta. De upptäcker att Josh stulit ett paket tvättmedel ur butiken så Jacob pratar med Josh och löser problemet. Josh säger att han behövde tvätta eftersom hans mamman inte gör det.
 
Arthur tappar bort sin Nerf-pistol så Laurel letar efter den. Lydia kollar efter spår av alkohol i huset men säger att hon letar efter leksaken hon också. Laurel genomskådar henne och när de kommer till piratskeppet hittar de en halv flaska vin under en filt. Laurel nekar till att ha druckit och hon inser att det är Emma som försöker sätta dit henne. Laurel är på väg att konfrontera Emma men Bob möter Laurel ute på gatan och stoppar henne eftersom Emma inte lär erkänna något.
 
Rebecca upptäcker att någon skriver nedsättande kommentarer om Home Farm på deras hemsida. Victoria får veta det och ber Robert att hjälpa Rebecca att hålla koll på huset. Robert tvekar men ger med sig tillslut.
 
Emma ser att Arthur går in i kyrkan för att leta efter något. Hon konfronterar honom och han blir nervös och säger att han letar efter papper och penna till Harriet.
 
Harriet ser att Emma åker iväg med bilen och Arthur är med henne. Hon berättar det för Laurel som blir vansinnig. När Emma kommer hem igen får hon en örfil av Laurel. Emma förklarar att hon åkt till sjukhuset eftersom Arthur fått en allergisk reaktion från ett bistick. Laurel inser då att hon förhastat sig.
 
Robert är på Home Farm för att hålla koll på huset. Tim kommer dit och talar om att han vill avbryta deras samarbete innan det går för långt. Robert hotar med att polisen kommer inte gilla det Tim redan gjort så det är bäst att han reser bort och glömmer alltihopa.
 

Jakten på bevis

Inskrivet fredag 13/4 kl 10:51
 
Sam är glad efter att ha varit på dansen med Lydia så han vill fråga henne en sak men vill vänta till lunchen. Lydia är full av förväntan och gör i ordning en jättelunch till honom. När Sam sedan frågar henne om hon vill städa på puben så blir hon besviken.
 
Laurel ringer polisen och anmäler Emma. Polisen kommer för att ställa frågor till Emma som givetvis nekar och kallar Laurel för instabil och förvirrad.
 
Lawrence har drabbats av ett akut aneurysm. Rebecca vakar vid hans sida på sjukhuset. När han vaknar är han besviken över att Ronnie inte hört av sig.
 
Robert får biljetter till en festival som han tänkt på gå med Aaron. Han frågar Aaron hur han vill göra med biljetterna och de kommer fram till att gå tillsammans ändå. Robert ber Aaron att vara försiktig med boxningen för att det kan vara skadligt.
 
Polisen går ifrån Emmas hus och Laurel ser det. Laurel blir rasande över att de inte griper Emma så hon börjar skrika om att Emma är skyldig till mord och hon ska minsann bevisa det. Flera bybor hör detta.
 
Rebecca får besök av en klient på kontoret på Home Farm. Det är en ung man vid namn Hugh som har haft kontakt med Lawrence och Chrissie tidigare. När Hugh ska gå till sin bil så ser han att det är ett rep (?) instoppad i bränsletanken och andra änden av repet brinner. Han springer fram och trampar på elden för att den ska slockna.
 
Lydia och Sam ses och hon berättar om sin besvikelse men han missuppfattar henne och tror att hon vill bli ihop med Paddy som hon tittar på när han går förbi. När Lydia förstår att Sam missuppfattat allt så säger hon att det är honom hon vill vara med, inte Paddy. Sam blir glad och de kysser varann.
 
Debbie hittar Sarahs dagbok och börjar läsa i den. Hon blir besviken när hon läser att Sarah ser henne som tråkig.
 
Robert ber Zak att ta det lugnt med Aaron och boxningen. Han säger att det är Zak som har ansvaret om det händer Aaron något. Det gör att Zak undviker Aaron och träningen. Han blir dock tvungen att berätta för Aaron om att Robert pratat med honom.
 
Laurel ser att Finn glömt nycklarna i dörren så hon tar dem. När Finn åker iväg i en taxi så går hon in i huset och börjar leta efter minneskortet. Bob som letar efter Laurel får veta av Ross att nycklarna är borta så han skyndar sig till huset. Bob tar med sig Lydia som går utanför. De hittar en helt rasande Laurel som letar efter minneskortet.
 
Ross kommer hem och ser Laurel, Lydia och Bob är där. Han är beredd att ringa polisen men Laurel är inte rädd. Hon är övertygad om att hitta bevis på att Emma mördat James.

Danskurs, boxning och en trasig mobil

Inskrivet torsdag 12/4 kl 08:48
 
Lachlan och Gerry har Simon bunden i stallet på Home Farm. De ska låta Simon få dricka och äta om han lovar att hålla tyst. Simon sparkar ned dem när de tar bort tejpen från munnen och sedan ropar han efter hjälp. Chrissie och Lawrence hör det och rusar till stallet. Simon kommer loss och Chrissie får veta allt som hänt. Hon blir besviken både på sin familj och sin farbror Tim som låtsas vara Simon.
 
Ronnie får veta det Lawrence dolt i alla år och blir besviken över ännu en lögn. Han packar ihop sina saker för att lämna Lawrence.
 
Sam har vunnit biljetter till en dans inne i stan. Han tvekar på att gå men Lydia ger honom danslektioner hemma så han frågar om hon vill följa med, som en dejt. Lydia blir överlycklig. (Kul att Samson putar med underläppen precis som Sam)
 
Emma hör att Laurel pratar med Faith om henne så hon konfronterar Faith senare och får veta att Laurel tror hon dödat James. Emma söker även upp Laurel för att neka till anklagelsen. Bob dyker upp för han har hört av Belle att Emma är hos Laurel så han blir orolig. Emma låtsas att Laurel är förvirrad och ber henne söka hjälp. Hon går därifrån och väntar på Bob. När Bob kommer ut så lyckas hon övertala honom om att det är Laurel som behöver hjälp.
 
Rhona är besviken för att hennes äktenskap med Pierce inte kan upphävas utan hon måste vänta ett år på att ta ut skilsmässa.
 
Aaron börjar boxas med hjälp av Zak efter att ha fått höra att Robert kanske flyttar in hos Victoria där även Rebecca bor.
 
Ronnie får skjuts av Lisa till tågstationen. Han erkänner att om Lawrence ringer så åkar han tillbaka till honom. Rebecca som pratat med sin far ringer och ber Ronnie komma tillbaka. Eftersom det inte är Lawrence som ber så vägrar Ronnie och då lovar Rebecca att hennes far kommer att ringa om fem minuter.
 
Lawrence deppar ihop och tror att allt är över med Ronnie så när Rebecca kommer in i rummet och ber honom ringa så vill han inte. Plötsligt får han ett anfall och ramlar ihop. Rebecca och Lachlan ringer ambulans. Chrissie står stelt och tittar på. Hon har tidigare sagt att hon önskar att det var Lawrence som dog och inte hennes far.
 
Ronnie är besviken över att Lawrence inte ringer tillbaka så han kastar iväg mobilen och kliver på tåget.

Ut i skogen...

Inskrivet måndag 9/4 kl 16:31
 
Chrissie träffar Simon hemma och bjuder honom på en drink. Hon är på väg att kyssa honom men han backar och då känner hon sig rätt dum och han går iväg. Lachlan som hinner se vem som är där berättar det för Lawrence. Lawrence lovar att ta hand om saken innan Chrissie får veta vem Simon är.
 
Adam säger åt Robert att flytta från huset innan Aaron kommer hem i morgon. Robert vill ändå försöka få Aaorn att ändra sig men när Aaron kommer hem så funkar det inte. Robert får lov att packa sina väskor och flytta in på värdshuset.
 
Laurel pratar med Finn om present till Arthur som snart fyller år. Finn erbjuder ett tv-spel och hon går hem till dem för att hämta spelet. Hon passar på att prata med Finn om att förlora en far och hon ställer frågor om James depression som kom till kännedom efter dödsfallet. Emma kommer hem tidigare från bibellägret och blir nervös av att se Laurel hemma hos dem. Emma får sedan veta av Finn vad han pratat med Laurel om.
 
Rhona är i rätten för att få veta vad juryn beslutat. De finner Pieerce skyldig till våldtäkt och han får fem års fängelse. Rhona är lättad. Lisa tackar Rhona som kämpat så för det kommer att hjälpa kvinnor i framtiden. Martha ber Rhona om ursäkt för att hon betett sig illa och för det hennes son utsatt henne för.
 
Moira pratar med Cain och ber honom ta hand om Harriet och inse att han kan ha fel i bland. Det gör att Cain köper en blombukett till Harriet för att be om ursäkt.
 
Lachlan ser att Simon är på väg för att träffa Chrissie igen så han stoppar honom. Med lite hjälp av Gerry får Lachlan ned Simon i bagageutrymmet i bilen. De kör iväg till skogen. Lachlan återkommer sedan till Home Farm och talar om för sin morfar att Simon inte kommer att störa dem mer.

Öga för öga

Inskrivet kl 22:47
 
Chrissie fortsätter att träffa SImon/Tim.
 
Lachlan hittar burken med laxermedel och inser att Gerry är skyldig till att ha lagt det i whiskyn dagen innan. Han blir så förbannad att han slänger ut Gerry. Gerry blir ledsen och går till Davids affär där han träffar Belle som bara får höra att Gerry blivit utslängd men inte varför. Hon ber Lachlan ändra sig vilket han gör för hennes skull. Lachlan ger sedan igen på Gerry som får en öl spetsad med laxermedel. Lachlan säger sedan åt Gerry att flytta för han hade bara gett med sig för Belles skull.
 
Polisen kommer för att prata med Harriet angående knivöverfallet. Hon identifierar killarna men när polisen pratar med dem har de alibi. Ray, polisen som är i byn och pratar med Harriet, får höra att hon är ihop med Cain. Då börjar Ray att kolla upp äldre fall. Cain tar Rays anteckningsbok för att hämnas på killarna men polisen upptäcker att den är borta. Harriet lovar att försöka hitta den. Hon söker upp Cain och varnar honom eftersom Ray genast förstått vem som stulit anteckningsboken. Cain lämnar tillslut tillbaka den och Harriet säger att hon hittade boken på parkeringsplatsen.
 
Rhona ser Pierce ensam i ett rum i rätten. Hon går in och låser dörren för att konfrontera honom och be honom säga sanningen. Han vägrar och hotar med att anmäla henne men då säger hon att hon kommer att anklaga honom för att ha låst in henne i rummet. När Pierce sedan ska vittna så verkar han tveka men tillslut håller han fast vid sin historia.

Inställt pga dödsfall

 
 
Dagens program har utgått då tv4 valde att hedra Lill-Babs som gått bort.
Helt rätt av tv4!

RSS 2.0