God Jul

God Jul
och
Gott Nytt År!
 
Vi ses igen den 7:e januri
Tack för alla fina kommentarer =)
 
 
 

Brendas brön 8

Inskrivet kl 14:21
 
Pete är glad över att Finn aldrig åkte till deras mamma. Moira tycker dock att Finn borde få göra som han vill i den saken. Pete söker sedan upp Victoria och ber henne att inte lägga sig i och att säga till Finn att lyssna på sin bror.
 
Debbie är nära att råka ut för en bilolycka då bromsarna inte fungerar men hon klarar sig. Dan får skulden för att inte ha gjort sitt jobb men han nekar givetvis. Cain påstår att Dan sagt att bilen är klar. Dan blir frustrerad och går till puben där han möter Kerry. Hon uppmuntrar honom att konfrontera Cain. Så när Cain kommit till puben går Dan till honom för att prata. Även denna gång säger Cain att Dan har fel när han säger att Cain sagt att han skulle fixa det. Cain blir irriterad och ger Dan sparken.
 
Lachlan kommer hem till Dingles för att träffa Belle men Lisa låter inte honom göra det. Han säger att de kan inte anklaga honom för allt som hänt för han var inte ens i byn när hon dödade den där flickan. Belle kommer precis ned för trappan och hör det. Hon säger åt honom att gå.
 
Cain söker upp Ross och erbjuder honom jobb i verkstan. Ross oroar sig för vad Debbie ska säga men Cain säger att han tar hand om henne.
Aaron får höra att Ross ska börja och han tycker Cain borde ge Dan en andra chans istället. Cain blir förbannad och säger till Aaron att akta sig så han inte blir av med sitt jobb.
 
Doug håller på att värna om miljön. Han sätter upp post-it lappar om att släcka efter sig och så. När han påpekar för Marlon att de borde lämna alla gamla vinflaskor till återvinningen lite oftare så reagerar Marlon på att det är så många. När Marlon får tillfälle pratar han med Laurel om att de druckit rätt mycket vin senste tiden, så mycket att Doug trott att alla flaskorna var gamla. Han föreslår att de tar en vit månad under januari.
 
Pete frågar efter wi-fi lösenorrdet på kaféet och Brenda svarar "brendasbrön8" =)
 
David och Pete övertalar Lachlan att fortsätta med fotbollen trots att han velat lägga av. David säger att Jacob och Samson ser upp till honom.
 
Cain som är ensam i garaget på verkstan får en yrselattack och svimmar. Han vaknar till efter ett tag och reser sig upp. Charity som precis kommer inser att något är fel men Cain vägrar att erkänna det. Han skriker åt henne att lämna honom i fred.
 
Pete söker upp Finn för be honom att inte ha kontakt med deras mamma om inte så för deras fars skull för det skulle krossa hans hjärta och riva upp alla gamla sår. Så när Finn träffar Victoria säger han att han inte vill ha kontakt med mamman utan det räcker med den familj han redan har.
 
Katie och Andy kommer in på puben och ser Robert stå vid bardisken. Andy går och sätter sig medan Katie ska beställa dricka. Hon påpekar för Robert att hon vet om att han träffar någon med namn som börjar på A och att hon kanske borde prata med Chrissie om det. Han förnekar givetvis det men går därifrån. Katie fortsätter senare att prata med Chas om det hon vet. Aaron som kommer in hör vad Katie fått reda på genom att snoka i Roberts mobil.
 
Debbie blir rasande när hon får se att Ross jobbar på verkstan istället för Dan. Hon talar om för sin far att hon inte tänker vara där så länge Ross är där så de får klara sig själva så länge.
 
Nicola kommer hem till Laurel. Hon är lite ledsen för Angel har gjort ett vänskapsarmband till babyn. Angel vill att de ska skicka upp armbandet till himlen med en ballong. Nicola lyckas sedan övertala Laurel till att dela på Marlons matlagningsvin trots att Laurel har vit månad. De dricker rätt mycket och Laurel får lite ångest över att Marlon kommer märka att det saknas vin. Nicola löser detta med att hälla i svartvinbärssaft i flaskan.
 
Kerry säger åt Dan att prata med Cain om att få jobbet tillbaka för han har ju inte gjort något fel. Dan vill inte det så Kerry tar tag i det själv och rusar iväg till verkstan där hon börjar skälla ut Cain. Charity som precis kommer dit undrar vad som står på. Cain vägrar att säga något.
 
Robert träffar Aaron för att tala om att Katie vet om A. Aaron svarar att han redan vet men att hon tror att det är en tjej så de är inte avslöjade. Robert säger till Aaron att de inte ska prata med varann utan vara som främlingar tills allt lugnat ned sig.
 
Finn är bjuden på middag hos Debbe och Pete. När Pete och Sarah går iväg för att handla potatis så passar Finn på att fråga Debbie om hur det var när hon lämnade Sarah. Hon berättar om det och att det inte var lätt men att hon alltid älskat sin dotter och velat hennes bästa. Det gör att Finn tänker efter, sedan får han bråttom därifrån, han skyller på att hans skift börjar strax.
 
Katie tror att Andy hämtat deras ringar som blivit omgjorda men det har han inte. Hon säger att någon Mr Sugden hämtat dem och då inser hon att det är Robert. (Är det inte lite för lätt att ringa och ändra graveringen eller att hämta ut ringarna, har de ingen id-koll eller ordernummer som måste anges?)
Hon stormar in på Home Farm och stör Robert mitt i ett affärsmöte. Han går undan med henne och hon får ringarna på en gång. Han tar sedan fram kontraktet för Wylies gård och säger åt henne att det kan bli vissa problem. Katie hotar med att avslöja allt om A för Chrissie, hon har ju sett sms:et i hans mobil som ett bevis på att han träffar någon. (Som om sms inte går att radera)
 
Charity ger sig inte så när hon ser att Cain är hemma så konfronterar hon honom om vad som är fel. Tillslut så talar Cain om att han fått problem med synen och fått yrsel. Charity vill att de åker till sjukhuset men Cain vägrar. Då hotar hon med att berätta allt för Moira. Det får Cain till att äntligen söka hjälp.

Cain får göra en datortomografi och neurokirurgen talar om att han fått aneurysm på hjärnan och att de måste operera omedelbart så det inte brister. Han säger till läkarna att han behöver lite tid för sig själv för att tänka på saken. Sedan går han ut till Charity och talar om att han stressat för mycket och inte ska dricka så mycket, att det var därför han svimmat. Hon tvekar till hans berättelse men när Cain ser läkarna så får han bråttom därifrån.
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Skit serie just nu =(

Inskrivet kl 14:16
 
 
Robert försöker prata med Chrissie som är hemma för att hämta saker till Lachlan på sjukhuset. Hon är inte intresserad av att lyssna på vad Robert har att säga. Hon ber honom att hålla sig hemma för att ta hand om allt där.
 
David säger till Rakesh att Pete vill komma Sarah lite närmare så han är tränare för laget igen. Rakesh får veta att han inte behövs längre och han blir besviken.
 
Alicia är ute och går med Jacob. De ser en bil stå parkerad vid skogskanten. Alicia går fram och ser Chrissie sitta och storgråta över Lachlan. De börjar prata om jobbiga söner och om att Robert inte fanns där. Alicia föreslår att Lachlan kan börja med fotboll. Chrissie ser Katie komma ridande och då får hon bråttom därifrån. Alicia pratar med Katie om vad Chrissie sagt och att hon inte litar på Robert.
 
Victoria blir besviken över att Finn inte sagt något till henne om att hans mamma är hittad. Hon får följa med när Eric och Val skjutsar honom till adressen där mamman ska finnas. När en kvinna kommer ut så blir Finn nervös men går fram till henne. Det visar sig vara hans riktiga mamma och de går in i huset för att prata. Allt går bra även om de båda är lite nervösa till en början.
 
Lisa har ordnat så Belle får träffa en terapeut för samtal. Belle vill inte men går tillslut med på det. Efter besöket så börjar Belle prata med Gemma igen och lovar henne att inget säga så alla andra får vara ifred.
 
Robet kommer in på puben och frågar efter Aaron men han har inte tid att prata. Chas går fram till Robert och frågar vad han vill. Hon får till svar att det gäller investeringen. Chas tycker det är konstigt att Robert vill investera i något som kanske inte ens kommer att fungera men han svarar att han tror på dem och att det ger honom och Home Farm ett bättre rykte.
 
Finn kommer tillbaka efter mötet med sin mamma. Han är på gott humör och berättar för Victoria och Val att han ska träffa henne i morgon igen och då med bröderna.
 
Cain ligger på soffan och vilar mitt på dagen men blir störd så han går till Davids affär för att köpa smärtstillande. De har slut på sånt och Alicia påpekar att han köpt en hel del den senaste tiden. Cain köper en flaska whisky istället.
 
Robert kommer hem till Katie och klagar på att hon snackar skit om honom. Han säger att hon måste sluta med det för annars ska han se till att hon och Andy inte får sin gård de drömt om.
 
Lachlan kommer till fotbollsträningen även om han är motvillig till det. Gabby skyndar sig att varna de andra om att han kan ha droger på sig och att de ska vara försiktiga med det de dricker så han inte drogar dem.
 
Finn berättar för sina syskon och James att han träffat deras mamma. De blir som väntat inte speciellt glada och vill inte ha med henne att göra. Finn försöker dock övertala dem att träffa henne en enda gång men Pete är övertygad om att hon kommer att ljuga för dem eftersom hon inte brytt sig om dem under alla dessa 22 år hon varit borta.
 
Katie talar om för Leyla och Vanessa att hon måste sälja huset trots allt. De blir besvikna för de trodde de kan hyra det och nu har de ingenstans att bo. Så när mäklaren kommer med två intresserade köpare så börjar Vanessa och Leyla klaga på värmen och Vanessa struntar i att ta av sig sina stövlar som är leriga och skitiga. Köparna backar och Katie blir förbannad när hon hör vad som hänt.
 
Cain googlar symptom på hjärntumör när han är ensam. Sedan går han till verkstan och skickar hem Dan. Han tar över Dans jobb med att byta bromsolja på en bil. Senare kommer Debbie dit till verkstan. Cain hinner precis gömma undan sin whiskyflaska. Hon frågar om han vill följa med hem till henne men det vill han inte. Precis när hon ska gå säger Cain att han älskar henne. Debbie blir väldigt förvånad.
 
Gabby har fått en fotboll på näsan så hon blöder. Det var Lachlans skott som träffade. David försvarar honom och säger att det inte var med flit. Chrissie erbjuder sig att skjutsa Gabby och Bernice till sjukhuset men de tror inte att man gör något åt en knäckt näsa.
 
Katie är på puben för att köpa en flaska vin till tjejerna för att diskutera husförsäljningen. Robert kommer in och hänger av sig jackan innan han går på toa. Hon skyndar sig att kolla hans mobil som ligger i jackfickan. Hon ser ett meddelande från "A" som frågar om de är vänner igen, (eller ser hon något mer?)
 
Pete ser Finn stå och vänta på bussen på väg för att träffa deras mamma. Han talar om för sin bror att han får välja mellan mamman och familjen för han kan inte ha både och...
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Affärsmöte i en lada, eller...

Inskrivet kl 22:04
 
Robert ser Aaron på kaféet och han ber om ursäkt för att han fått förhinder kvällen innan. Han vill att de ses senare på dagen i ladan men Aaron är tveksam.
 
Pearl hjälper Paddy att satsa pengar på hästar. Det visar sig att hon gissat rätt så han vinner 33 gånger pengarna han satsade. Det vill han sedan fira genom att bjuda på en omgång på puben. Pearl har en bättre idé så hon spelar 21 med honom. Paddy blir onykter och förlorar en del av pengarna han vunnit men Rhona stoppar honom innan han förlorar allt.
 
Nicola pratar med Brenda om det förlorade barnet och om hur man ska tala om det för Angel. Brenda råder henne att berätta så fort som möjligt men på ett varsamt sätt. Senare kommer Nicola in på kaféet och tackar Brenda för hjälpen. Hon säger att hon har berättat allt för Angel nu.
 
David tycker det är jobbigt när Pete tar över tränarrollen för mycket. Han får rådet av Bob att säga som det är. David frågar då om Bob är intresserad av att hjälpa till istället men det är han inte, däremot så rekommenderar han Rakesh som precis kommit in på kaféet. David säger sedan till Pete att han vill hålla det inom familjen för att de ska få tid tillsammans och därför kommer Rakesh att vara hjälptränare. Pete blir besviken såklart.
 
Chrissie ska in till stan för att shoppa med sin far men Lachlan vill inte följa med som planerat så hon ber Robert att passa honom några timmar. Robert ringer återbud till Aaron som då blir irriterad och säger att om de ska ses fler gånger så får han se till att komma idag. Aaron talar om att han inte accepterar att bli nobbad två dar i rad.
 
Belle går över till Lachlan på Home Farm. Robert inser att då kan han lämna dem en stund så innan han går säger han åt dem att inte röra barskåpet bara. Lachlan erkänner för Belle att han aldrig provat tabletterna men nu vill han testa. Belle blir lugn och neddrogad så hon berättar för honom om rösterna i huvudet. Lachlan hör inget för han får plötsligt kramper och börjar kräkas. Belle får panik och rusar ut till Gemmas grav för att be om ursäkt för att hon berättat om rösterna.
 
Aaron och Robert träffas i ladan för att ha sex. Robert stänger av sin mobil för att de ska få vara ifred. Efteråt ligger de och pratar om framtiden. Han gör klart för Aaron att efter bröllopet med Chrissie så kommer han inte att bedra henne mer. Aaron ser lite besviken ut.
 
Rakesh och Priya ska iväg på en affärsmiddag för att knyta kontakter men först går de till puben. Där får han ett samtal från David om att ta hand om fotbollsträningen. Rakesh skyndar sig dit medan Priya går hem. Träningen blir tuff. Han tränar dem mentalt att de ska vinna med tankekraft. David märker att barnen inte riktigt hänger med så när Pete kommer så frågar David om han vill återkomma som tränare. Pete tackar ja.
 
Harriet berättar för Finn att hon hittat hans mamma i Hotten av alla ställen. Finn får adressen så han kan välja hur han vill göra. Han söker upp Val och Eric för att prata med dem. Båda två lovar att ställa upp för honom och skjutsa honom till mamman om han vill ha stöd. Enda problemet Finn har nu är att om han ska berätta för resten av familjen.
 
Zak och Lisa är oroliga för att Belle inte kommit hem i tid som hon skulle men de vill inte missbruka förtroendet för henne genom att ringa och kolla var hon är. Han berättar då för Lisa om vad Belle gjort mot Edna med pengarna och broschen. Plötsligt kommer Belle hem och de märker genast att hon är drogpåverkad. Hon berättar om vad som hänt så Zak skyndar sig till Home Farm medan Lisa ringer efter ambulans.
 
Chrissie och Lawrence kommer till sjukhuset och får veta att Lachlan fått en reaktion på en drog som är laglig. Hon försöker få tag på Robert som inte svarar. Efter ett tag kommer Robert dit och skyller på att han varit på ett affärsmöte men han hinner inte svara på med vem för just då kommer  Lisa och Zak som har tagit med sig Belle till sjukhuset för att undersökas hon också.
 
Belle erkänner att hon tagit tabletterna förut och att det är Lachlan som sålt dem till henne. Först tror de inte på henne men hon talar om att han använt Lawrences kreditkort för att köpa drogerna på nätet. När hon får möjlighet smiter hon in till Lachlan för att prata med honom. Han vaknar till och hon frågar om han minns något om vad som hänt. Det gör han inte och hon blir lättad över att han inte kommer ihåg att hon pratat med honom om rösterna i huvudet.
Chrissie och Lawrence kommer in i salen och blir förbannade över att Belle är där eftersom hon bara lämnat honom på Home Farm först. Belle rusar ut till toaletten där hon börjar prata med Gemma och lovar henne att inte berätta för någon om att de pratar med varann om Gemma lovar att inte ge sig på andra som hon gjorde med Lachlan.
 
Chrissie ber Robert att gå därfrån för hon tror inte alls på hans historia om affärsmöte. Hon är besviken på att någon annan är viktigare för honom än hennes son. Robert åker hem till byn och går till puben. Där får han en utskällning av Zak för att han inte hållt koll på Lachlan. Aaron hör detta och när Robert vänder för att gå igen så följer Aaron efter. Han vill vara ett stöd för Robert men får som svar att de inte kommer att ses mer, att han inte fattar varför han varit med Aaron över huvudtaget. Nu är det i alla fall slut mellan dem för han älskar Chrissie.
 
 
 
Jag har tänkt på en sak, kan det vara första gången någonsin som vi är inne i samma år som i serien? De har 1 januari 2015 medan vi är i december 2015 i några få avsnitt till. Hur var det när serien började, låg vi i fas då?
Någon som vet...
 
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Små båtar med ett litet budskap

Inskrivet onsdagen 16/12 kl 18:28
 
Laurel upptäcker maten Marlon lagat kvällen innan. Hon får dåligt samvete för att hon inte kommit hem men ursäktar sig med att Nicola mådde lite dåligt och behövde hennes stöd.
 
Megan sitter på kaféet och hör när Ali pratar med Brenda om saknaden efter Rachel. Det gör att hon tar fram bilden på Joshs bil. Precis då kommer Jai in och ser att hon inte raderat den. Han blir irriterad och påminner henne om att den kan påverka hans framtid.
 
Belle börjar jobba hos Katie. Hon ser en skolkompis komma för en ridlektion men kompisens mamma vänder så de åker hem igen. Katie säger att det var för att mamman fått akutsamtal från jobbet. Strax efter råkar Belle höra när Andy och Katie pratar om återbudet  på grund av Belle och oron för pengar nu när de ska köpa gården.
 
Jimmy kommer hem och han har köpt en liten t-shirt till bebisen som han kallar Nimmy. Nicola säger inget först så när Jimmy kommer hem till huset och får höra att Angel leker sjukhus och låtsas ta hand om deras baby tillsammans med Rodney så börjar han ana oråd. Rodney tar med sig Angel så Jimmy och Nicola blir ensamma. Hon berättar för honom vad som hänt och han blir förtvivlad. Jimmy lovar att ställa upp för henne så mycket hon behöver, att de är två som går igenom detta tillsammans.
 
Pearl har börjat med aktiehandel för att öka sin kasinovinst så hon kan betala en flygbiljett till Owen. Paddy hör detta och vill ha hjälp med att investera 100£.
 
Megan kommer hem och Jai frågar henne om hon raderat bilden. Det har hon inte så han säger att hon måste tänka på vad det innebär, hon måste välja att stötta honom och Archie eller lämna dem. Hon går iväg för att tänka men återkommer efter ett tag. Megan ber Jai att radera bilden för hon måste ju lita på honom om de ska leva tillsammans. Sedan börjar de prata om att gifta sig i februari, helt utan någon planering alls så det hålls enkelt.
 
Belle söker upp Lachlan på Home Farm. Hon får några tabletter som hon kan betala för i slutet av veckan.
 
Bernice får uppdraget att tala om för Rodney att Nicola förlorat barnet.
 
Nicola pratar med Jimmy om att inte berätta för alla andra om förlusten för om de blir gravida igen på en gång så blir ingen besviken. Jimmy tycker inte alls det är någon bra idé eftersom han behöver tid på sig för att smälta det som hänt. Nicola vill att allt är som vanligt så hon fortsätter att jobba trots att både Jimmy och Rodney säger åt henne att ta det lugnt.
 
Laurel lär Marlon och familjen att göra pappersbåtar där man skriver ned en önskning för att sedan sjösätta båten med ett litet värmeljus. De går ned till ån och när Marlon leker med barnen så tar Laurel upp en båt som fastnat i åkanten. Hon öppnar båten och ser att Marlon skrivit att han lovar att ha kvar Donna i hjätat för alltid.
 
Lachlan kommer hem till Belle med några tabletter. När han gått så tar hon en på en gång. Samson ser henne och vill också ha godis. Hon talar om att det inte är godis sedan går hon iväg.
 
Aaron och Robert träffas på kaféet. De pratar med varann i smyg och gör upp om att ses senare på kvällen.
 
Nicola går hem tidigare från jobbet för hon inte mår bra. Jimmy är förbannad för att hon inte pratar med honom utan bara låter allt vara som vanligt. Han erkänner att han varit i kyrkan tidigare på dagen även om han inte är troende.
 
Samson råkar hitta ett av Belles piller under soffan. Han talar om att det är hennes för Zak och Lisa. De konfronterar Belle på en gång. Först nekar hon till att tagit något men sedan säger hon att de är ofarliga och går att köpas på  nätet. Hon tror inte att de är så skadliga som Lisas tabletter var. Zak blir rasande och kastar tabletterna i soporna.
 
Cain och Moira får veta av Adam att Robert investerar i deras företag. Cain berättar detta för Chas som blir orolig för sin son. Hon ber honom att inte ge sig i lag med Robert.
 
Nicola och Jimmy firar nyår sjäva hemma. De tar det lugnt men plötslgit bryter Nicola ihop och börjar storgråta.
 
Tomten som uppträtt på svensexan är tillbaka på puben för att uppträda på nyårsafton. Han ser Bernice och sjunger för henne. Sedan går han fram till henne för att prata men hon är inte alls intresserad. Bernice och Rodney sitter och firar med en halvflaska champagne. Han ställer upp för henne istället för att vara med Brenda.
 
Marlon och Laurel är också på puben med Bob. När nedräkningen för nya året börjar så säger Marlon mitt i "Grattis Donna på födelsedagen".
 
Zak och Lisa står ute på gården och skålar och tittar på fyrverkerierna. Han säger att det bästa med allt är att nästa år måste bli bättre (Jag håller verkligen med honom)
 
Belle är hemma och när de andra är ute rotar hon i soporna efter sina tabletter.
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Att lita på någon som gjort något fel

Inskrivet kl 13:55
 
Andy blir lite irriterad på Katie som fortsätter att tjata om vad Robert gjort mot dem. Han ber henne släppa det helt för att de ska kunna gå vidare. Katie kommer då på att de kan köpa gården de ska flytta till så de slipper leva under Roberts eventuella nyck. Hon är beredd att sälja huset hon bott i för att kunna ta nya lån. Andy tvekar men går med på det sedan.
 
Jai är besviken på Megan som inte vill gifta sig med honom. Hon talar om att hon tvekar för att hon tror att han bara frågar för att han vill ha en mamma till Archie. Jai nekar och säger att han älskar henne. När Megan sedan pratar med Priya om det så säger Priya att hon måste säga nej om hon inte vill gifta sig. Megan kommer till fabrikens kontor och talar om för Jai att hon vill gifta sig med honom.
 
Belle söker upp Lachlan för att få en till tablett. Denna gång får hon beskedet att det kostar 20£. Belle har inga pengar så hon får återkomma.
 
Adam kommer till Aaron och berättar att Robert ändrat sig angående investeringen i deras företag. Aaron säger att han kan prata med Robert igen. Robert och Aaron möts i en lada och Aaron ber Robert att gå med på investeringen. Robert lovar det om Aaron slutar prata. De börjar kyssa varann.
 
Jai och Megan har varit i stan och köpt en förlovningsring till henne. På parkeringen ser Jai Josh, mannen som lämnat Archie till honom. Jai får panik och vill åka iväg så fort som möjligt. Megan får reda på vem det är och hon vill prata med honom men Jai vägrar. Då fotar Megan Joshs bils registreringsnummer.
 
Nicola vill att de berättar för Angel om att det är ett syskon på väg men Jimmy vill vänta tills den största faran är över. När Nicola sedan försöker muntra upp Bernice som är deppig så nämner hon att hon ska ha barn. Angel som sitter bakom bordet hör det.
 
Andy och Katie söker upp Lawrence för att fråga om de kan köpa gården. Han vill givetvis värdera gården innan han säger ett pris. Chrissie kommer in och får veta deras anledning till besöket. När Andy och Katie gått säger Chrissie till sin far att han borde ge ett bra pris som de har råd med för att gottgöra det Robert gjort mot dem.
 
Belle frågar Chas om det finns jobb för henne på puben. Chas tror inte det är någon bra idé men när hon ser Belles besvikelse över att ingen litar på henne längre så frågar hon Katie. Katie har inte råd men Chas säger att hon kan betala Belles lön.
 
Lawrence talar om för Katie och Andy att de kan köpa gården till ett bra pris. De blir jätteglada. Han säger sedan till Chrissie att han är glad över att bli av med den sophögen som inte är värd något.
 
Megan talar om för Jai att hon har Joshs bil på foto. Hon vill att de går till polisen och berättar vad som hänt men Jai vill inte det. Han säger att han kommer att åka dit för att ha betalat för Archie och de vet inte vad som händer med barnet då. Megan går med på att radera bilden.
 
Katie erbjuder Belle jobb och hon blir jätteglad men när hon sedan hör att Leyla säger att "en sån moster Chas skulle man ha" så ändrar sig Belle för hon vill inte ha jobbet så rusar ut från kaféet där de är. Katie söker upp Belle hemma för att prata med henne. Hon berättar om bilolyckan i ungdomen när gänget råkade köra på skolans rektor som dog. Katie säger att hon vet hur det är att leva med en ångest över att någon har dött. Hon får Belle att ändra sig och när hon ska gå säger hon att Belle som är bra på matte kan hjälpa henne med bokföringen. När Katie gått så börjar rösterna i Belles huvud igen.
 
Bernice fyller år och för att få henne på lite bättre humör så ordnar Diane och Nicola en mindre överraskningsfest hemma hos Nicola. Rodney, Laurel och Kerry är inbjudna. När Nicola upptäcker att hon fått en blödning så åker de till sjukhuset. Diane är barnvakt till Angel och Gabby.
 
Charity kommer in på puben och ser firandet av Jai och Megans förlovning. (Andra kvällen och nu med Georgia första firandet var med Rishi när Georgia var barnvakt) Hon följer efter Megan på toaletten. Megan inser direkt att Charity vill säga något som förstör stämningen så hon förekommer henne genom att säga att hon redan vet om lådan. (Jag kan inte komma på vilken låda de pratar om, är det containern?) Charity kommer av sig men när de sedan kommer ut till bordet så talar hon om villket bra äktenskap hon hade med Jai tills han hade sex med Rachel men han kanske har bättrat sig, de kan ju alltid fråga Leyla. Rachel kan de ju inte fråga för hon kanske ligger i en låda säger hon sen.
 
Megan avslutar firandet genom att gå till sitt kontor. Hon sitter och tittar på bilden på Joshs bil i mobilen, hon hade inte raderat den. Leyla kommer in så Megan frågar henne om man kan lita på Jai.
 
Marlon har lyckat få extra ledigt så han är hemma och fixar till en överraskningsmiddag till Laurel. Bob som ska passa April är där och hämtar lite extra kläder. Han berättar om hur kul barnen har åt Brenda som ser ut som en pudding i ansiktet när hon gråter till filmen E.T och att hon skrattat (?) så mycket att hon råkat fisa. Marlon försöker få tag på Laurel men hon svarar inte eftersom hon är på sjukhuset med Nicola.
 
Nicola får veta att hon har haft en ofostrig graviditet villket betyder att det inte finns något foster men alla andra tecken på graviditet finns. Hon blir mest orolig för vad hon ska säga till Angel. Nicola får veta att hon kan bli gravid igen om hon vill men det vill hon inte för hon ville ha just det här barnet. Hon får Bernice och Laurel till att lova att inget säga till någon förrän Jimmy, som är på affärsresa, fått veta vad som hänt.
 
Rodney kommer in i sjuksalen strax efter att Nicola bett Bernice och Laurel att gå iväg ett tag. Han är så orolig för sin dotter att han nästan gråter. Nicola talar om för honom att hon mår bra och att han inte behöver oroa sig. Rodney blir så lättad över att det inte var något allvarligt.
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

11/12 Inställt

 
Inget Hem till gården idag pga skidskytte!
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Pojkvänskudde

Inskrivet fredag 11/12 kl 11:42
 
Angel kommer ner till köket och ser jultomten rota i kylskåpet. Hon smyger upp igen utan att bli upptäckt. När hon lite senare pratar om det så tror ingen på henne. Det visar sig strax efter att Bernice fått sällskap över natten av jultomten, eller rättare sagt mannen som var jultomte på Andys svensexa.
 
Kerry är väldigt bakfull och kan inte riktigt hjälpa Katie med sminkning och håret utan att må illa.
 
Victoria fixar det sista i köket inför mottagningen. Hon gråter lite emellanåt för hon är ledsen över bråket mellan Andy och Robert. Aaron hör detta så han söker upp Robert och skäller ut honom för att han gör familjen ledsen.
 
Cain går hem till Dingles för att slippa Charity och Moira.
 
Belle fyller år och på morgonen får hon en surfplatta i present. Den är från familjen men även Dom har varit med i insamlingen. Belle får dåligt samvete när hon läser hans namn på kortet. Senare på dagen så "tappar" hon plattan i diskvattnet. Hon skyndar sig till Lachlan som ska få hjälpa henne med den men i själva verket talar hon om att hon är redo för att prova hans tabletter. De gör upp om att ses senare.
 
Marlon och Laurel gömmer undan en julklapp som Donna gjort i förväg till April för de vill inte göra April ledsen. April hittar dock julklappen och får öppna den. Hon får en liten polisuniform liknande den Donna hade i tjänsten. Dessutom får hon ett fint kort där det står att man ska tänka på alla som kanske inte har någon under julen.
 
Bernice är ledsen över ensamheten och hon blir inte gladare när Nicola skojar med henne med en "pojkvänskudde" (en kudde med en halv överkropp och arm man kan lägga om sig som en kram men utan huvud) Hon tar en whiskyflaska och rusar ut. Bernice super sig full och går och knackar på Andys dörr. Ross öppnar och talar om att Andy inte är hemma. Han ser hennes besvikelse och för att retas säger han att Andy saknar henne. Bernice blir gladare och när hon ser Katie och hennes brudtärnor gå hemifrån så önskar hon dem lycka till. Sedan går hon in hos Katie och snor brudklänningen.
 
Ali kommer över med en julklapp till Archie. Det är en träningsoverall och man ser Jais missnöje. Ali undrar om Rachel hört av sig och då säger Jai att hon skickat en julklapp och så visar han upp en nalle.
 
Robert kommer till puben för att be Andy om ursäkt. Han erkänner att han känt sig bitter över vad som hänt tidigare men att han nu vill gå vidare. Andy blir glad och bjuder in honom till bröllopet.
 
Det är dags för vigseln i kyrkan och Andy och gästerna väntar på att Katie ska komma.  Plötsligt dyker Bernice upp, full som en alika och klädd i Katies klänning. Hon bönar och ber Andy att inte gifta sig med Katie utan välja henne istället. Doug och Diane hjälper Bernice att komma därifrån.
 
Katie som precis upptäckt att klänningen är borta ser när Bernice hjälps ut ur kyrkan. Hon är rasande och skäller ut Bernice. Efter vissa problem så får Katie tillbaka sin klänning och kan ledas fram till altaret av Chas.
 
Andy och Katie vigs och de håller sina egna löftes-tal. När de sedan ska få ringarna så upptäcker de att det står något i dem. I Katies står det "byhora" (lite roligare på engelska då det var Villages bike) och i Andys "byfåne". De inser direkt vem som är skyldig. Katie rusar fram till Robert och skäller ut honom. Han försöker be om ursäkt men får inte möjighet utan blir utkastad ur kyrkan.
 
Belle kommer till Home Farm för att träffa Lachlan. Hon får en tablett av honom som hon tar men när han ska ta en kommer Chrissie hem. Belle går hem och hon är på gott humör. Hon går in till Hamish och berättar för ponnyn att hon är lycklig nu för hon inte hör röster i huvudet längre.
 
Cain är hemma med Charity och Noah. Moira kommer hem och blir besviken över att han inte kom till kyrkan till bröllopet. Cain blir irriterad och går till köket för att ta en whisky men råkar att slå ned en mugg som Moira fått i julklapp av Adam tidigare på morgonen. Han skyller på Noah som sitter bredvid. Noah nekar givetvis men Cain säger åt honom att sluta ljuga. Senare säger Noah att han inte hade sönder muggen och Cain ger honom pengar för att hålla tyst om det. Cain sitter ensam och bara skakar i händerna...
 
Jai, som fått höra tidigare när Rishi och Megan pratat om att Megan hjälpt Jai att komma till rätta och må bra, bestämmer sig för att fria till Megan när de är på puben. Det är fullt med folk eftersom Andys och Katies fest hålls där. Megan tittar på Jai som står på knä men hon kan inte svara mer än att hon inte vet om hon vill gifta sig med honom.
 
Ross kommer med en julklapp till April. Laurel vill inte släppa in honom men när April sett att han är utanför så får han komma in en stund. April är glad igen efter att ha varit lite ledsen, hon frågar om han vill stanna på middag men varken Laurel eller Marlon vill det. Då säger April att hon vill göra som mamma sagt, att vara snäll mot dem som inte har någon att fira med. Tillslut så ger Laurel med sig för att göra April glad. Ross äter middag med dem och Paddy och Rhona.  Marlon tackar sedan Laurel för att hon ändrat sig.
 
Robert kommer till puben för att be om ursäkt men får inte komma in för Victoria. Han möter Aaron och de börjar prata med varann. Aaron är glad över att Robert i alla fall hade lyssnat på honom tidigare.
 
Katie har gått in i lägenheten bakom puben. När hon sedan öppnar dörren så ser hon Aaron och Robert. De två har precis kysst varann och var på väg upp men hörde Katie så de hann sära på sig. Hon blir rasande på att Robert är där. Han försöker återigen be om ursäkt och vill betala för att fixa till ringarna. Andy kommer in och undar vad som händer. Katie säger till Robert att han kommer att få ångra det han gjort.
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

En skrikande bajsande ängel

Inskrivet kl 22:06
 
Kirin betalar Pearl för att vara barnvakt eller bara byta blöja (?) på Amba. Rakesh och Priya kommer hem men Pearl har hunnit gå. Kirin säger att allt har gått bra. Rakesh försöker sedan prata med sin son om att inte förstöra sitt liv med att skaffa familj förtidigt, hans mamma skulle hålla med om det. Kirin gillar inte att hans pappa drar in den döda modern. Vanessa och Kirin träffar sedan Priya och Rakesh på puben. Kirin erkänner att han vill jobba och tjäna massor av pengar innan han skaffar barn för han vill kunna försörja barnet...eller allihop för han vill ha många.
 
Charity och Jimmy upptäcker att lastbilarna är borta från gården. Moira vill inte säga var de är men strax efter ringer de från Hottens bibliotek och säger att lastbilarna är på deras parkering. Moira säger åt Charity att börja städa upp efter festen men Charity är bakfull. De båda kvinnorna börjar bråka och kasta saker på varann. När Moira sedan kastar en blöt skurtrasa mot Charity som duckar hamnar trasan på Cain som precis kommer hem från en affärsresa. Cain påstår att hans bil blivit stulen under resan men han vill inte anmäla det till polisen. Han är tvär och grining och vill mest vara ifred. Moira som sagt åt Charity att flytta från gården får medhåll av Cain, trots att det är jul om några dagar.
 
Aaron och Adam sitter på puben och diskuterar vad för slags företag de kan starta. Aaron vill inte börja med en taxifirma för det hade inte funkat för Debbie och Chas. Robert hör deras diskussioner så när Aaron går på toaletten så säger Robert till Adam att han är villig att investera i deras taxibolag.
 
Cain går till verkstan för att jobba. Polisen kommer dit med anledning av den stulna bilen. Det visar sig att Moira anmält den stulen ändå för försäkringens skull. Polisen pratar med Cain och talar om att bilen är hittad och att de sett på en övervakningsfilm att Cain lämnat den på det stället den hittades. Cain erkänner att han varit för trött för att köra så han lämnade bilen. Han ville inte oroa sin fru som mist sin ex-man i en bilolycka. Polisen nöjer sig med svaret och tänker inte gå vidare med anmälan men han talar om att nu blir Cain skyldig honom en tjänst. Charity som tjuvlyssnat på samtalet säger till Cain att hon inte alls tror honom. Han blir förbannad men låter henne bo kvar över nyår men sedan måste hon flytta. När Charity gått får Cain ett utbrott och river ned alla saker från en arbetsbänk. (Vad är felet med honom, är han sjuk?)
 
Bernice har lovat att fixa Katies smink och hår inför bröllopet. Hon gör en provsminkning inför möhippan men det är jobbigare rent känslomässigt än hon tror så efteråt säger hon till Kerry att ta över inför bröllopet. Möhippan hålls sedan hemma hos Katie i lugn och ro. Både Kerry och Leyla håller på att tråkas ihjäl av tristess. Moira och Vanessa blir dock sams på festen.
 
Lachlan pratar med Belle. Han har den perfekta julklappen/födelsedagspresenten till henne så hon kan slippa bli påmind om Gemma hela tiden. Det visar sig att han beställer lugnande tabletter från nätet med morfars kontokort. Belle är dock inte intresserad av att ta några tabletter.
 
Victoria har ordnat med Andys svensexa på puben. Hon är klädd som kille medan Andy ser ut som en mindre elegant kopia av Conchita Wurst. Robert kommer in och för en kort stund blir Andy och Robert vänner. Victoria har hittat ett kärleksbrev som Andy skrivit till Katie när de var små och gick i skolan. Finn får i uppdrag att läsa upp brevet för alla. Robert muttrar när han får höra att Andy nämnt deras far Jack i brevet. Andy försvarar Jack medan Robert får ur sig all ilska han har burit på mot fadern under flera år, sedan han blev ivägkörd från byn. De båda bröderna blir osams igen och Robert är inte välkommen till bröllopet.
 
Andy går till kyrkogården till Jacks grav. Strax efter kommer Robert och börjar provocera Andy till att slå till. Han pratar nonchalant om hur Katie var med honom inför förra bröllopet och hur mycket sex de hade på den tiden. Tillslut rinner bägaren över för Andy så Robert får en knytnäve i magen. De börjar slåss och när Victoria och Finn kommer får de två sära på bröderna.
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Edna <3

 
 
 
Tyvärr ha vår kära Edna lämnat oss =(
 
 
 Har ni något rolig minne av Edna/Shirley Stelfox att berätta
så kan ni diskutera detta  här...
 
 
http://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/emmerdale-actress-shirley-stelfox-dies-6973760?ICID=FB_mirror_main
 
 
 http://www.expressen.se/noje/shirley-stelfox-ar-dod--varit-sjuk-i-cancer/
 
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article21904960.ab
 
Edit: Lagt till länkar till Expressen och Aftonbladet

Pengar löser det mesta

Inskrivet kl 13:11
 
Nicola säger till Jimmy att flytta kontoret från hemmet. Han vill inte bråka med Charity men Nicola står på sig. Charity kommer till huset med Rakesh för att gå igenom allt inför rättegången. Han är orolig för att hon inte kommer att komma undan. Charity säger sedan till Jimmy att de måste ha lastbilarna hos honom, att han får prata med Nicola om saken.
 
Robert lyckas övertala Chrissie att ändra sig angående vittnesmålet mot Ross. Hon talar om för sin far att hon misstagit sig. Lawrence blir upprörd och måste ordna upp allt han ställt till det med för Bartons.
 
Adam lyckas hitta ett slakteri långt ifrån de vanliga de brukar anlita. James blir irriterad över att de blir behandlade på detta sätt så han och Moira går till Home Farm för att prata med Lawrence. De får en ursäkt och ett erkännande att Chrissie hade fel angående Ross. Lawrence vill hjälpa dem och erbjuder en rätt hög ersättning för skadan som skett. Moira är på väg att tacka ja medan James protesterar. Han accepterar inte deras ursäkt för han vill gå vidare med saken.
 
Lawrence kommer hem till Ross och ger honom pengar som ersättning för det som hänt. Ross tar emot pengarna gladeligen. Moira söker sedan upp Lawrence för att även hon acceptera erbjudandet. James blir inte glad när han hör detta men Moira tycker att det kan annars bara bli värre och hon vill inte riskera hela gårdens framtid.
 
Nicola blir rasande när hon upptäcker att Charity inte har flyttat ut kontoret ur huset. När hon råkar nämna att hon är gravid så ger Charity upp, hon tänker inte bråka med en gravid kvinna. Charity lyckas få låna plats hos Moira på gården utan att säga att det inte är tillfälligt bara. Hon lyckas även övertala Moira till att få ha julfesten för firman där. Det kommer givetvis långt fler än Charity tänkt sig så när Moira kommer hem blir hon rasande.
 
Vanessa undviker Kirin och han upptäcker det. Han erkänner att han är kär i henne och att han kan plugga vid universitetet senare i livet.
 
Rakesh vill att han och Priya visar Kirin hur ett förhållande kan vara på riktigt med bråk och tjafs. När Kirin kommer ned för trapporna börjar Rakesh och Priya att bråka med varann och hon rusar upp till övervåningen. Rakesh säger att han vill bjuda Priya på middag för att gottgöra henne så de behöver barnvakt. Kirin inser på en gång att de försöker få honom att se hur livet kan bli men han håller masken. Vanessa kommer över när han är barnvakt och hon blir först irriterad på Rakesh men Kirin övertalar henne att lugna ned sig. När Rakesh och Priya kommer hem så har Kirin och Vanessa det lugnt i sitt "familjeliv" och han säger att det gått så bra. Kirin och Vanessa sitter i soffan och tittar i en tidning för gravida.
 
Ross träffar Lawrence i en bil vid kyrkogården. Han vill att Lawrence hjälper honom vid ett tillfälle som en gentjänst. Lawrence lovar att ställa upp.
 
Nicola kommer till jobbet och ska provsmaka ett vin från en leverantör. Hon kan inte göra det och blir tvungen att erkänna att hon är gravid.  Chrissie och Nicola pratar om graviditeter och när Nicola inser att Andy flyttar från sitt hus till nya gården så kan Bernice flytta in i det gamla. Chrissie blir nöjd med uppgörelsen för då måste de vräka Ross.
 
Lawrence råkar avslöja för Rodney på puben att Nicola är gravid. Bernice som är med vet redan om det och det stör Rodney att alla andra fått veta utom han.
 
Ashley märker att Harriet är gladare än på länge och att hon pratar i telefon med någon. När han ser att hon äter lunch med en annan man går han därifrån. Väl hemma får Ashley sedan veta att mannen ska hjälpa henne att hitta Finns mamma. Ashley avslöjar att han faktiskt blivit lite svartsjuk först.
 
Nicola pratar med Bernice och upptäcker att Jimmy inget sagt om flytten. Bernice blir upprörd när hon får höra att Nicola tycker att hon ska flytta till Andys gamla hus, hur ska hon då komma över känslorna för honom om hon hela tiden ska bli påmind.
 
Festen på gården får ett abrupt slut när Moira kör ut alla. Hon, Finn och Adam börjar städa upp efter Charity.
Moira säger att hon kommer att ge igen på Charity efter att ha blivit behandlad på detta sätt.
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Roulette, en gammal leksak och en krossad mobil

Inskrivet kl 23:19
 
Val säljer biljetter till sitt evenemang som nu blivit en kasinokväll. Biljettförsäljningen går inte så bra så det kommer bara några få personer till värdshuset där de håller till. Dan och Kerry kommer för gratis drinkar, även Pearl och Sandy dyker upp. Pearl satsar på rouletten och vinner men får veta att det inte är riktiga vinstpengar i potten då det är välgörehet det handlar om. När hon sedan även blir vinnare i kvällens lotteri och vinner 250£ blir hon överlycklig för nu får hon pengar så hon kan betala sin katalogskuld. Eric försöker få Pearl att satsa sina nyvunna pengar men hon tvekar. Tillslut gör hon det i alla fall och vinner igen så hon dubblerar sin vinst.
 
På Bartons gård får de problem med att skicka kor till slakteriet då de helt plötsligt inte vill ta emot gårdens djur. Likadant är det på andra slakterier i närheten. Samtidigt så utsätts värdshuset för en kontroll från skatteverket då de kontrollerar Finns papper. Även verkstan får en oanmäld inspektion från Transportstyrelsen.
 
Belle fortsätter att gå runt med hörlurarna i öronen så hon hör inte när telefonen ringer på kliniken. Vanessa blir något irriterad och när Belle får ett utbrott på Edna som råkat titta på henne så säger Vanessa till Paddy att prata med Belle. När Paddy sedan försöker få fram det han vill ha sagt så säger Belle att Vanessa hatar henne och önskar henne död istället för Gemma. Det slutar med att Belle inte vill jobba kvar på ett ställe där hon är hatad och hon säger att nu får Vanessa som hon vill. Vanessa förstår inte alls vad som händer. Paddy talar om för Zak vad som hänt. Zak försöker sedan prata med sin dotter om att alla hatar fakiskt inte henne.
 
Archie har fått en leksak i present av Ali, en leksak som Rachel haft när hon var liten. Jai gillar inte leksaken så han kastar den i soporna.
 
Kirin talar om för sin far att han inte vill fortsätta på universitetet. Det visar sig att Kirin är rätt förälskad i Vanessa och det gillar inte Rakesh.
 
Lawrence kommer till puben och erkänner för alla att han ligger bakom Bartons elände senaste tiden. Han säger att det blir värre om inte Ross erkänner sitt inbrott på Home Farm. Finn talar om att Ross är oskyldig eftersom de var tillsammans den dagen.
 
Ross åker iväg till stan utan att bry sig om Lawrence utpressning. Då går Lawrence hem till Ross och börjar bränna upp en del av Ross saker, bland annat ett foto på Ross och Donna. Ross kommer hem och blir rasande. De börjar bråka och Robert kommer in. Lawrence tänker inte ge sig och när han hittar en mobil och märker att den påverkar Ross som blir desperat och vill ha tillbaka den. Lawrence kastar mobilen till Robert och ber honom att krossa den. Robert tvekar och Ross blir hotfull och säger till honom att låta bli. Plötsligt stampar Robert sönder mobilen och Lawrence släpper taget om Ross för att gå därifrån. Ross är förtvivlad men precis innan Robert går får Ross tillbaka sin mobil som Robert haft i fickan, det var en annan telefon som han stampat på.
 
Ross sätter sig ute vid de uppeldade sakerna och lyssnar på sin mobils telefonsvarare där han har ett meddelande från Donna.
 
Robert vill att Lawrence slutar anklaga Ross så han säger till Chrissie att be sin pappa låta bli eftersom den ende han lyssnar på är henne. Robert säger att om Lawrence fortsätter jaga Ross kommer det att sluta med en hjärtinfarkt till. Lawrence har dock inga planer för att lägga av, han säger att han tänker skada Ross när han inte är beredd på det.
 
Robert går iväg till kontoret. Där sitter Ross som säger åt Robert att se till att Lawrence och Chrissie låter honom vara för annars kommer han att dra med sig Robert i fallet.
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Massa julpynt eller inget alls

Inskrivet söndag 6/12 kl 22:40
 
Jai, Megan och Archie kommer hem till ett fullpyntat hus (nåja köket hade i någon scen inget pynt, inte ut mot hallen heller). Jai erkänner för sin far att han tycker det är jobbigt att Archie inte anpassat sig till familjen så bra. Han tar med sig sonen till jobbet och Ali får hälsa på honom. Hon säger att hon tycker det är konstigt att Rachel struntat i Archies födelsedag, att det är inte likt henne.
 
Adam har fått komma hem och glädjen är stor hemma hos Bartons. De går till puben för att fira, Aaron kommer in och sätter sig hos sin vän för att prata om vad som hänt. Ross kommer in och börjar prata med dem. Chrissie som sitter några bord ifrån med Robert reagerar på Ross röst och ordval "vekling". Hon inser att det är han som är skyldig till inbrottet som var på Home Farm. Hon och Robert åker hem och han försöker få henne att förstå att hon inte har några bevis och att man inte kan anklaga någon bara sådär. Robert lovar att ta hand om Ross.
 
Marlon råkar nämna för Harriet om problemen med Laurel. Harriet råder honom att de kanske bör prata med någon, att hon kan hjälpa dem. När Marlon sedan säger det till Laurel blir hon rasande eftersom det ändå är hennes exmans nya flickvän. Det gör att Marlon får tacka nej till Harriets erbjudande Laurel vill dock att de försöker prata med varann ändå för att lösa problemen. Dessutom vill hon bjuda hem Marlons släktingar till en stor julmiddag. Han blir jätteglad.
 
Megan får veta att Jai är orolig för att Ali ställer frågor om Rachel som missat Archies födelsedag. Hon bjuder då in Ali på Archies födelsedagskalas. Rishi tvekar till idén men kalas blir det. Plötsligt får de ett bud som kommer med ett paket till Archie. Rachel har skickat en present och Ali blir glad över livstecknet. Senare erkänner Megan för Jai att det var hon som såg till att paketet skickades för att få tyst på Ali. Jai blir orolig för att det kan ställa till problem om det har hänt Rachel något, om hon är död.
 
Robert söker upp Ross för att tala om att Chrissie känt igen honom. De börjar slåss och Robert säger att Ross måste lita på honom att han tar hand om Chrissie så hon inte lägger sig i mer. När Robert kommer hem med lite småsår efter slagsmålet så säger han till Chrissie att de inte kan anmäla Ross för då kommer även han att åka dit för misshandel.
 
Adam pratar gamla minnen med Victoria. Han talar om att hon är det bästa som hänt honom och att han ångrar sig med hur han behandlade henne. Victoria säger att han bara är sentimental för att han precis kommit ut från fängelset. Adam säger att han tänker kämpa för att få henne tillbaka.
 
Harriet har bestämt sig för att hjälpa Finn att hitta hans mamma. Hon har ju ett förflutet på polisens avdelning för saknade personer så hon har vanan inne. Finn tackar men säger att han måste prata med sina bröder först.
 
Chrissie får manikyr hos Bernice. Där får hon veta att Ross har ett brottsligt förflutet så när Chrissie kommer hem och pratar med Lawrence så är de övertygade om att de bör ringa polisen. Robert skyndar sig för att varna Ross. Finn kommer hem till sin bror och ser honom packa. Han får veta att Ross är skyldig till inbrottet men precis då kommer polisen för att arrestera Ross. Finn säger då att han varit med Ross vid tillfället, han är Ross alibi. Det gör att Ross släpps efter förhöret.
 
Lawrence är säker på att Ross är skyldig så han säger till Chrissie att om Ross familj ställer upp för honom så får väl de hota hans familj lite....
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

När en ring blir två

Inskrivet kl 21:31
 
Finn och Victoria blir sams, trots att Finn först tvekar på deras vänskap.
 
Val är avundsjuk på Doug som får agera lokalkändis och tända julbelysningen i en grannstad. Hon vill också göra det så hon ringer till kommunen för att få något uppdrag. Val lyckas tjata till sig att få tända julbelysningen i Linton-on- Sea eftersom hon lovat att Daniel Craig skulle vara med henne, allt till förmån för att rädda HIV-sjuka barn. Hon glömde dock att nämna att han inte är tillfrågad än så när hon ringer hans agent så får hon nobben.
 
Eric råder Val att avsäga sig uppdraget för att istället börja med att bygga sitt varumärke i lite mindre skala. Val muttrar men sedan kommer hon på att hon ska arrangera stiftelsens första årliga välgörenhetsbal...på torsdag nästa vecka
 
Belle möter Lachlan vid scoutstugan för att ha sex med honom. Han säger dock att han inte är intresserad av det, Belle vill givetvis att han raderar bilden ändå. De går upp på taket på huset och där får hon radera hans bild. Lachlan börjar prata om folk som får för sig att att hoppa ned från höjder och plötsligt gör Belle det. Hon klarar sig med en stukad hand.
 
Chrissie råkar få höra när Dan nämner den smashade bilen för Robert. Robert förklarar för henne att han ville inte oroa henne efter allt hon gått igenom efter inbrottet så därför sa han inget om det.
 
Pete tar över mer och mer av planering och pappersarbetet i fotbollslaget. Jacob är jätteglad över tricksen Pete lär honom. Alicia märker Davids sura min och hon säger åt honom att antingen säga åt Pete eller vara med och hjälpa till.
 
Zak försöker få tag på Belle men hennes mobil ligger kvar i jackan som hänger på en stol i köket. När han tar upp mobilen så hittar han Ednas brosch (och pengarna?) Han konfrontrar sin dotter när hon kommer hem. Zak är inte arg men orolig för vad Lisa ska säga. Han kommer överens med Belle att om hon börjar skolan efter nyår så ska han inte skvallra för någon. Det innebär att han inte kan lämna tillbaka broschen till Edna så han lägger den i lite hushållspapper i soporna.
 
Andy och Katie tittar på nätet efter vigselringar. Diane som hört att Andy vill involvera sin far i bröllopet ger honom Jacks vigselring som de kan göra om till två ringar. Doug som får höra det erbjuder sig att hjälpa dem att  lämna den till en juvelerare som han känner till.
 
Victoria får förfrågan om hon vill bli Andys bestman och hon blir jätteglad. Hon försöker sig på att skriva ett tal som hon ska hålla. Andy kommer in på puben så hon får sluta skriva för tillfället. Strax efter kommer Robert in och får höra att Victoria är bestman, han blir väldigt besviken och klankar ner på sin bror. Då kommer precis Doug in och berättar vad juveleraren sagt om ringarna. Diane blir tvungen att berätta för Robert att hon gett Andy Jacks vigselring. Robert blir rasande men hon säger att hon gör det hon tror blir bäst. Rober6t rusar ut från puben.
 
Zak kommer ned från Ednas tak och säger att han bytt några beslag som behövde bytas. Edna blir irriterad efter som hon inte bett honom göra det och hon är rädd för att han ska ta mycket betalt. Zak lovar att han gjort det utan någon kostnad för henne.
 
Ali saknar Archie och hon är ledsen för att de inte fått fira hans födelsedag för att Jai och Megan tagit med honom på semester. Hon får veta att Jai pratat med sin far via videosamtal så Rishi hade fått se Archie vara glad över sitt firande utomlands. Hon är orolig för att Archie kommer att glömma henne och den sidan av släkten så hon ber Rishi ringa Jai för att de ska komma hem.
 
Ross kommer hem till Bartons gård för att be om pengar till hyran. Han passar på medan fängelset skickat inspektörer som kollar hemmiljön inför Adams vilkorliga frigivning. Ross lyckas pressa till sig tre månadshyror för att inte ställa till med något som kan äventyra Adams hemkomst.
 
Belle ska tjäna lite extrapengar så Paddy instruerar henne om vad hon ska göra när hon hjälper honom på veterinärkliniken. Hon är måttligt intresserad av det han säger.
 
Robert som rusat ut från puben och går ute på bron möter Aaron som kommer åkandes. Aaron stannar till och frågar om Robert vill ha skjuts någonstans. När Robert svarar att han inte vet vart han vill utan Aaron får bestämma så hamnar de på en gaybar inne i stan. Aaron frågar vad som hänt och varför Robert varit så upprörd. Robert berättar men Aaron tycker att det inte var så illa att Andy fått ringen eftersom han ändå är äldre än Robert. Det gör inte Robert gladare så han rusar ut från klubben.
 
Katie kommer till Home Farm och hon skäller ut Robert för att han lägger sig i Andys lycka. När Katie gått så ringer Robert till juveleraren i Hotten, han låtsas vara Andy som beställer en inskription i ringarna.
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

Låtsas bröllop och låtsas graviditeter

Inskrivet kl 18:56
 
Belle fortsätter att höra röster inom sig och hon går hem och snor en korkskruv för att ha för att skada Edna. Lisa och Zak kommer hem och tar med sig en motvillig Belle till läkaren. Läkaren märker att Belle har problem men hon är inte intresserad av någon form av samtal. När hon kommer hem så går hon till Ednas hus och går in men precis då kommer Ashely så Edna följer med honom. Belle inser att hon kan inte skada Edna så hon river runt i huset och tar pensionspengarna och Ednas brosch. När hon går ut blir hon fotad av Lachlan.
 
Adam ska komma hem snart så Moira måste flytta på Charitys kartonger.
 
Nicola och Jimmy har varit hos läkaren för att kolla graviditeten. Hon blir lite förnärmad när hon blir kallad för äldre mamma. Jimmy lovar att stötta henne fullt ut. Bernice köper silikonmagar som man hänger på framsidan av kroppen för att man ska kunna känna hur det känns att vara gravid. Både hon och Jimmy går runt med sina magar inomhus. När Bernice är ensam hemma kommer Andy med lite av Charitys kartonger, han ser magen på Bernice men vågar inget säga först. Hon spelar med och låtsas vara gravid med tvillingar, Andys barn...
 
David kommer fram till att han inte vill lägga ned tid på att träna ett helt lag utan endast Jacob. Han får höra att tjejerna längtar till träningen. Sarah har till och med fått nya fotbollsskor. Pete får höra Davids tvekan och erbjuder sig att hjälpa till. Det slutar med att båda får hålla i träningen inomhus.
 
Belle som hunnit smita ut innan Edna kommer hem hör upprörda röster när Edna upptäcker inbrottet. Det samlas folk utanför och Belle går dit och upptäcker att hennes föräldrar också är där. Harriet undrar om  Belle vet något men Belle nekar. Trots detta så är Harriet orolig för Belles hälsa. Lachlan hör Belles svar så han mms:ar henne när hon kommit hem. Hon får en bild på när hon smyger ut från Ednas hus. Lachlan går till Edna lite senare och ger henne pensionspengarna som han påstår sig ha hittat på gatan utanför hennes hus.
 
Victoria och Finn har båda blivit bjudna var för sig på Andys och Katies bröllop. Eftersom de inte har någon partner att ta med sig så bestämmer Victoria att de kan gå tillsammans. Båda har ett stort behov av att hitta någon så de börjar göra kontaktannonser åt varann till en dejtingsida. Finn erkänner att han gillade Spice Girls när han var yngre. Hans favorit var Emma Bunton för att det lät så likt hans mammas namn Emma Barton.
 
Andy träffar Bernice på puben och han upptäcker att hon inte är gravid längre. Han blir rasande över att hon lurat honom att han skulle bli pappa till tvillingar. Andy kallar henne för både det ena och andra och talar om att han är glad att han inte är ihop med henne längre. Bernice blir ledsen och går hem. Nicola får trösta henne och hon får höra att Bernice är lite ledsen för att hon saknar Andy som hon ser som hennes sista chans till romans. Nicola säger sedan åt Jimmy att prata med Bernice om att hon måste flytta innan nya bebisen kommer.
 
Harriet har varit på sin rättegång och hon ville inte ha med sig Ashley där utan han fick vara hemma för att planera ett, okänt för oss, pars bröllopsplanering. När hon kommer hem berättar hon att hon bara fått böter så även om hon finns i polisregistret kan hon söka andra jobb än prästyrket.
 
Ross behöver pengar till hyran men Finn har inga att låna ut. Han frågar Moira om hon kan  låna honom pengar eftersom det är indirekt hennes fel att han inte har något jobb längre. Moira totalvägrar.
 
Belle träffar Lachlan. Hon frågar honom vad han ska göra med bilden han har, om han ska skvallra. Lachlan vet inte men han erkänner att det inte var Edna som skvallrade förra gången även om han fick Belle att tro det. Belle blir så desperat att hon erjbuder honom sex bara han raderar bilderna.
 
Finn och Victoria festar till och blir fulla. De bestämmer sig för att gifta sig med varann om båda är utan en kille när de är 30 år. De blir bara fullare och fullare, tillslut går de till kyrkan för att repetera hur deras vigsel kommer att gå till. När de sedan låtsas att prästen säger att Finn kan kyssa bruden så kysser Victoria sin eventuellt blivande man. Finn blir alldeles förskräckt och rusar ut från kyrkan. Hon går hem och är alldeles förkrossad för att hon skall ha försört vänskapen med sin bästa vän nu.
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

O... M... G!

Inskrivet kl 23:01

Ashley blir tvungen att berätta för Harriet om att biskopen erbjudit honom hennes tjänst. Hon blir givetvis besviken över att han inget sagt tidigare och går ut från kaféet där de är. Bob viskar Judas tillhn Ashley, rätt nöjd med sin bibelreferens. Ashley går till kyrkan där han möter Edna. Hon lyckas få Ashley till att berätta om hur han mår och han erkänner för henne att få tillbaka prästjobbet i byn var något han drömt om men han vill inte offra Harriet så han skulle välja henne istället. När Ashley gått säger Edna till Harriet att komma fram. Hon har stått bakom ett draperi och hört allt.
 
Nicola börjar sitt nya hälsosamma liv med att dricka kål-smothies och ut på joggingtur på morgonen. När hon sedare på dagen kommer till puben med Bernice kan de inte motstå Dianes erbjudande om billigt vin och Kerrys smaskande på en nachotallrik får Nicola att dregla. De bestämmer sig för att vara nyttiga i morgon istället. Nicola blir jättefull och Jimmy som kommer in blir jättebesviken på sin fru som inte kan hålla det hon lovat.
 
Chrissie ska träffa Aaron för att betala för bilen han fixat men Robert övertalar henne att han kan lämna betalningen istället. När han träffar Aaron så säger han att all kontakt ska ske via honom, att Aaron får inte komma nära henne.
 
Belle vill inte ha skjuts till skolan. Hon går iväg till skogen där hon ringer till skolan och skriker åt dem att hon hatar dem och att alla hatar henne. Belle säger att hon aldrig kommer att komma tillbaka till dem. När hon går därifrån går hon till puben och snor en flaska vodka som hon börjar dricka på en gång. Hon raglar in i Davids affär där hon börjar skrika och välta saker. David försöker stoppa henne men lyckas inte. Lachlan står en bit ifrån och fotar dem i smyg. Cain som är på verkstan mittemot affären hör allt och rusar dit. Han får Belle att lugna ned sig tills Zak och Lisa kommer för att hämta henne.
 
David får höra att Jacob har fullt upp med träningar efter skolan så för att spara lite av sin tid får David rådet att bli tränare i ett fotbollslag i byn så slipper han skjutsa Jacob till andra träningar. Han sätter upp lappar om att killarna som vill spela fotboll ska anmäla sig till honom. Sarah, Amelia och Gabby protesterar hos honom och kallar honom kvinnohatare och manssvin för att tjejer inte är välkomna. David försöker tala om att de visst är det och visar det genom att måla över ordet "killar" på lapparna. Tjejerna blir nöjda för tillfället.
 
Belle är väldigt skärrad och vill tillbaka till ungdomsvårdsanstalten för hon är trött på allt prat bakom hennes rygg och hon vill att allt ska bli som vanligt igen. När hon inte orkar med föräldrarnas omsorg sticker hon iväg till skogen där hon börjar prata med någon som inte syns. Hon erkänner att hon slagit sönder rutan, haft sönder sin tavla och att hon skapade såren på sig själv.
 
Harriet pratar med Ashley och hon erkänner att hon hört vad han sagt i kyrkan. Hon säger att hon inte vill att han ska välja mellan sitt jobb och henne. Hon kan jobba med vad som helst i framtiden.
 
Dingles får besök från Belles assistent från ungdomsvårdsanstalten. Assistenten undrar varför Belle slutat skolan och skrikit på sin lärare. Lisa och Zak försöker förklara utan att sätta Belle i svårigheter men Belle erkänner direkt. Hon vill tillbaka till anstalten för att få vara ifred men i nästa sekund vill hon bara vara hemma hos mamma.
 
Sandy och Edna kommer hem till Ashley och Harriet. De välkomnar Ashley till det nygamla jobbet och de tackar av Harriet för den tid som varit. När Harriet kysser Ashley framför deras ögon muttrar Edna givetvis att det vore bra om inte två präster lever i synd. Harriet skrattar och säger att det bara är en präst i byn. 
 
Nicola mår riktigt dåligt dagen efter fyllan på puben. Hon försöker klara av dagen men det är inte lätt när man måste spy hela tiden. Plötsligt får hon en idë och åker iväg till Hotten. Hon återkommer med en hel hög graviditetstest. Alla testen visar att hon är gravid och hon blir överlycklig. Hon och Bernice berättar det för Jimmy när de ses på puben och de har fått honom motvilligt att gå till toaletterna för att de ska kunna prata ifred. Jimmy blir jätteglad såklart.
 
Lachlan är ute med sin hund när han ser Belle sitta ute på gården. Han går fram till henne och frågar hur hon mår eftersom han sett hennes utbrott i butiken. Hon frågar om det var han som ringt till anstalten men Lachlan nekar. Han tror att det var den gamla damen med hatt som också såg allt. Lachlan inser att Belle mår rätt dåligt och därför gör galna saker som att lägga sprayfärgen i hans väska. Belle håller med honom. Sedan går hon till minnesplatsen och börjar prata med Gemma. Edna kommer dit och frågar vad Belle gör. Belle svarar att hon bara pratar med sin vän. Plöstlsigt blir hon irriterad på Edna så Edna går därifrån. Belle fortsätter att prata för sig själv och lovar att hon ska göra "henne" illa för att få vara ifred från rösterna i huvudet.
 
 
Juluppehåll 18/12 till 7/1

RSS 2.0