Djävulen vs Satan

Paddy och Rhona vaknar upp i samma säng. De båda är bakfulla och undrar lite vad som hänt eftersom de inte verkar minnas något.  De kliver upp i alla fall och då ser man att de sovit påklädda åtminstone. Rhona vill inte att de säger något till Marlon eftersom det ändå inte hände något mellan dem.
 
Det är dags för Natasha att vittna. Hon är inte lika kall som vanligt utan börjar staka sig när hon ska läsa vittneseden men sedan lugnar hon ner sig.
 
Betty ser till att Paddy får veta att Pearl klätt upp sig för festen och då inser han att hon hade velat följa med. Paddy lovar att ta med Pearl på nästa fest och Pearl blir nöjd med det.
 
Isaac pratar med Victoira i byn medan han väntar på att Hannah ska komma till bussen. Han vill att de ska ses men Hannah bara muttrar. Hon säger sedan att han kan ju höra av sig.
 
Jai går med Eric utanför den gamla fabriken. Zak kommer dit och de pratar om byggnaden och ägorna. Det de inte vet är att Nathan hålls fången där inne.
Det är Cain som bundit Nathan. Han är förbannad över Nathans lögner och han vill se Nathan lida, riktigt mycket.
 
Jai kommer hem till familjen Dingle med två sexpack öl. Han vill köpa deras hus och marken runt omkring och han är villig att betala 20% över marknadsvärdet men Zak blir förolämpad och kör ut honom. Inte ens ett bud på dubbla marknadsvärdet accepteras av Zak. När Jai sedan träffar Charity på puben kommer han på den storslagna idén med att ge henne jobb som projektledare över bygget vid den gamla fabriken.
 
Hannah är lite nedslagen i humöret och Moira ber Holly prata med sin syster. Det tar emot i början men sedan börjar systrarna att prata. Holly försöker sedan få följa med Moira in till byn, för att köpa glass till dem, men Moira vill inte ta med henne. Då smyger Holly iväg och ringer en kompis som ska komma dit med lite droger dagen efter.
 
Ryan ska svara på frågor i rätten och givetvis irfrågasätts hans hetsiga humör. Efter det är det Maisies tur och hon säger att hon vet att Nathan mördat deras far men försöker skylla det på Ryan. Domaren säger åt rätten att inte bry sig om det uttalandet eftersom det är Ryan som står åtalad. Sedan blir det kaos när åklagaren pressar Maisie med frågor om hennes förhållande med Ryan. Ryan står inte ut med hur de behandlar Maisie utan han får ett utbrott och rätten måste ta en paus till dagen efter.
 
Moira och John låter Holly få följa med till byn när Hannah ska träffa Isaac. Holly sätter sig på andra sidan cafét när Isaac kommer. Hannah har inte riktigt tid med att lyssna på honom när han försöker be om ursäkt och vill att de fortsätter att träffas. Hon håller koll på Holly som smiter ut så Hannah följer efter. Holly står framåtlutad vid en bil och pratar med någon som sitter vid förarsätet. Hannah inser att systern köper droger men Holly förnekar det och säger att hon inte ska lägga sig i, sedan knuffar hon Hannah som ramlar omkull. Holly hjälper sedan Hannah upp och ger henne handväskan hon tappat. De åker hem och Hannah berättar vad som hänt. Holly nekar förståss och hon har inga droger på sig när de kollar. Senare tar hon något ur Hannahs handväska i smyg utan att någon märker det.
 
Cain ser att Charity och Jai är på väg till gamla fabriken och han lyckas få Charity till att övertala Jai att inte gå in just nu. Så fort han sedan får chansen tar Cain med sig Nathan i bagageutrymmet i bilen och åker iväg...
 
Trevlig helg allihop!
 
 

 


Dags för rättegång (gårdagens avsnitt)

Upptäcket nu att allt jag skrivit igår bara är borta =(
Så jag får försöka komma ihåg vad som hände.
 
Viv var tillbaka och hon blev sur för att Hazel inte var på jobbet. Hon bliev ännu surare när hon fick veta varför, inte för att Hazel var hos Jackson utan för att hon inget fått veta.
 
Laurel pratade med Diane eftersom hon var orolig för Doug som gett henne alla sina besparingar. Diane fick lova att inte svika Doug igen.
 
Det var även dags för rättegången mot Ryan idag. Cain ville dit för att ge Sam sitt stöd eller för att hålla koll på honom. Charity blev sur och sa att hon tänker inte vänta på Cain om han bestämmer sig för att vittna och därmed riskerar att åka i fängelse.
 
Jai söker upp Val och Eric för att få köpa den gamla fabriken. Girige Val låtsas genast att det finns en till köpare men Jai går inte på det. Han lyckas pruta ner deras ockerpris från 150 000£ till 120 000.
Val vill inte berätta för Diane om försäljningen för då kanske Diane vill ha pengar av dem. När Diane sedan säger till Val att Laurel pratat med henne om Dougs pengar så kan inte Val hålla tyst utan erbjuder sin syster pengar. Diane vill inte ta emot några och Val blir lättad och jätteglad över känslan av att ha varit en god människa.
 
Pearl piffar upp sig för festen men när hon kommer till Paddy så upptäcker hon att det är Rhona som får följa med. Hon lyckas dölja sin besvikelse och låtsas som om hon ska ut och storshoppa i stan, att det är därför hon har med sig en stor väska.
Paddy och Rhona åker iväg och givetvis så är hotellet fullbokat och de måste dela rum.
 
Rättegången mot Ryan pågår och Cain kommer dit för att se hur det går.
Nathan får vittna och han vet precis vad han ska säga, så han låtsas vara förstående över Ryans desperata handling och tårarna kommer. Han blir även tvungen att berätta om Ryans och Maisies förhållande och det blir en stor snackis i byn. Cain märker direkt att Nathan är en bra skådespelare och ljuger helt utan att blinka.
Sams vittnesmål går bra och han säger ingenting om plånboken han hittade. Doug vittnar också om bråket mellan Nathan och Ryan.
 
Efter första rättegångsdagen kommer Natasha hem utan att ha fått vittna. Hon försöker få tag på Nathan men han svarar inte. Det är för att Nathan ligger i någon källare fastbunden...
 
 

Ny omröstning: ny karaktär

Om ni fick önska er en viss typ av karaktär som skulle flytta in i byn, vad önskar ni er mest?
Givetvis inser jag att svaret "Ung tjej" kan ingå i "Ny Dinglessläkting" osv men försök att välja ett alternativ.
Som vanligt så får ni gärna motivera era val genom att skriva en kommentar.
 
Förra omröstningen som handlade om sommaruppehållet, hur långt uppehåll ni önskade, så blev resultatet så här:
 
Inget uppehåll 48%
3-4 vecor 11%
6-8 veckor 10%
4-6 veckor 9%
8-10 veckor 8%
1 vecka eller mindre 5%
1-2 veckor 4%
10 veckor eller längre 3%
2-3 veckor 2%
 
Totalt 261 röster

En mors uppgift att skydda sin son?

Brenda påminner Alicia om att TJs kalas är senare under dagen. Alicia måste jobba så Leyla erbjuder sig att ta med sig Jakey. Alicia är inte så förtjust i tanken men ger med sig bara Leyla lovar att försöka säga nej när Jacob tjatar om något.
 
Natasha kommer in på kontoret på Home Farm och ser Maisie som letar runt bland posten. Natasha försöker be Maisie om ursäkt och lyckas nästan när Nathan kommer in. Han ser Maisie och inser att det är hon som rotat runt i hans rum. Maisie blir upprörd och sticker därifrån.
 
Aaron är hos Jackson på sjukhuset och Jackson börjar bli lite mer talför. Han frågar efter sin far och Aaron berättar att han varit där och att Aaron fått veta allt som varit tidigare mellan dem.
 
På TJs kalas är det full rulle. Jake vill ha en tårtbit och han frågar om det är ok. Leyla frågar Brenda om det är nötter i och får till svar att det inte är det. Efter ett tag får Jacob en allergiattack. Leyla försöker hjälpa honom medan Terry hämtar Alicia. Alicia blir hysterisk och vill inte ha skjuts av Leyla till sjukhuset. Terry kör dem istället och återkommer när allt är lugnt med Jacob igen.
Alicia anklagar Leyla för att inte kolla extra noga på förpackningen innan hon ger Jake något och Leyla anklagar Brenda för inte ha koll på vad hon serverar.
 
Maisie kommer till fabriken efter att ha varit på Home Farm. Hon är fortfarande upprörd och Faye tar med henne hem. Nikhil gör några tafatta försök för att trösta henne men hon vill bara att han finns där som vän.
 
Aaron pratar med Jackson om olyckan och det visar sig att Jackson minns en hel del. Aaron känner sig skyldig till vad som hänt men Jackson håller inte med.
 
Natasha träffar Faye i byn och pratar med henne. Det slutar med att Natasha anklagar Faye för att vara skyldig till alla händelser för hade hon inte blandat sig i deras liv hade Mark levt idag. Faye ger Natasha en örfil och går därifrån.
 
Jerry besöker Aaron på verkstaden och får höra lite ovandligt goda råd av Aaron. Så goda råd att Jerry vågar besöka sin son på sjukhuset igen.
 
Paddy får en inbjudan till en fest där han kan ta med sin respektive men han tackar nej. Pearl tycker han borde gå och att det finns en mycket speciell dam som jättegärna vill gå med honom. Paddy tänker till och tackar sedan Pearl med en stor kram och puss på kinden. Sedan går han iväg och Pearl blir kvar och börjar tänka på vad hon ska ha på sig medan Paddy går till Rhona och bjuder med henne och hon tackar ja. (Var är Marlon?)
 
Faye besöker Ryan i fängelset för att få upp humöret på honom så här strax innan rättegången. Hon tror inte Nathan kommer att klara av korsförhöret men Ryan är inte lika säker.
 
Natasha är orolig för rättegången men Nathan är säker på att Ryan kommer att åka dit för mordet. Han är säker på att det kommer att gå precis som de planerat och han är mycket nöjd.
 

Barnvakt eller barjobb

Dingles är tillbaka och de får veta vad som hänt Jackson utav Paddy.
 
Eric ringer bilbärgaren för att få bort Amys skrothög från gatan utanför B&B:t. Amy protesterar först men ger sig ganska snabbt. Det tar inte lång tid innan Amy åter igen försöker sticka utan att betala för sig. Val upptäcker henne och frågar vad som händer. Amy tycker att betalningen för städningen är så dålig och dessutom ökar skulden för varje natt hon är kvar så hon tänkte sluta. Precis då kommer polisen för att kolla den stulna bilen som ska bärgas och för att leta efter rymlingen som stuckit från sitt fosterhem. Amy tvingas tillbaka till fosterföräldrarna även om hon påstår att de slår henne. Eric och Val står och ser på när hon förs iväg, de ser väldigt ledsna ut.
 
Hazel vakar hos Jackson när Aaron och Paddy kommer in i sjuksalen. Paddy föreslår att han och Hazel ska gå och fika så Aaron får lite ensamtid med Jackson. Aaron ser väldigt förvånad ut och kan inte förstå vad de skulle göra om de fick lite privat tid.
 
Aaron sätter på bandspelaren med Jacksons favoritmusik trots de andras misstänksamhet mot tilltaget. Jerry kommer in och säger åt honom att sänka volymen.
 
Zak får knuffa fram skåpbilen till verkstaden medan Lisa styr. De vill ha hjälp av Cain att laga bilen som inte startar. Cain frågar om de har tankat nyligen och då minns Zak att han glömt det.
 
Diane kommer till Alicia och frågar om hon vill jobba. Det vill hon men inte på kvällar då hon behöver barnvakt. Leyla erbjuder sig att passa Jacob så Alicia kan jobba.
 
Maisie träffar Nathan för att prata och han fortsätter att neka till mordet. Han hävdar envist om att det är Ryan som gjort det men Maisie tror honom inte.
Hon beslutar sig sedan för att bo kvar i byn och frågar Diane om jobb men det är försent eftersom Alicia precis fått det.
 
Jackson vaknar till liv och den första han frågar efter är Aaron. Aaron kommer in till Jackson och håller honom i handen. Jackson är fortfarande i dåligt skick. Senare beställer Aaron hamburgare och milkshake av Paddy som  kommer dit med maten. Aarons tanke var att Jackson skulle få lite anständig mat..
 
Leyla tar hand om Jacob på kvällen. Han lyckas få henne att ge honom glass till efterrätt trots att David säger åt henne att inte göra det. Leyla har fått stränga order av Alicia om vad Jakey får äta eller inte äta.
Alicia kommer hem under rasten för att kolla läget. Jakey sover och när hon går ner för trappan hör hon Leyla prata med David om vem som är riktiga mamman till Jakey. Både David och Alicia blir arga på henne för att hon inte släpper det och Alicia är orolig för att Jake ska få veta något.
 
Faye besöker Ryan i fängelset och berättar om Abi som fått förflyttning och inte kan hjälpa honom längre.
När hon kommer tillbaka till byn så lyckas hon övertala Maisie att flytta in hos henne i huset. Hon säger att Ryan är orolig för vad Nathan kan göra med Maisie och att Ryan (inte Brian som överättaren kallade honom) vill att hon bor hos Faye.
 
Testerna visar att Jackson är förlamad från nacken och neråt. Familjen har svårt att tro att det är sant, speciellt Jerry har svårt att acceptera det.
 
Rhona är tilbaka och hon följer med Bob till sjukhuset för att hon är orolig för Paddy. Jerry blir sur när de kommer dit och han vill inte prata om förlamningen. Han vill inte att de berättar för Jackson heller.
 
Hazel beslutar att Jackson måste få veta. Läkaren berättar sedan för Jackson om att förlamningen kan vara tillfällig men man måste vara beredd på att den är bestående.
 

Förhinder igår, kort sammanfattning idag istället

Tyvärr kunde jag inte skriva något igår men idag är jag här igen. Därför blir det bara en kortare sammanfattning om vad som hände, kanske missar jag något men ni är duktiga på att fylla i det som saknas.
 

 
Amy försöker smita från B&B:t för hon inte kan betala för övernattningarna men upptäcks och det slutar med att hon får jobba av skulden.
 
Alicia kommer på den storslagna idén om att hon borde jobba på puben men det finns inget ledigt jobb där.
 
Nicola berättar för de på puben att sms:en Carl fått inte var till Jimmy utan de var till Carl och att det var Carl som flirtat med någon annan. Scarlett får höra det och blir orolig över att Carl behandlar Chas som han behandlade Lexi.
 
Abi kommer till fabriken för att prata med Faye. Hon berättar att hon blivit förflyttad eftersom ledningen tyckte hennes relation med Ryan var opassande.
 
Maisie kommer hem till Home Farm och talar om för sin mamma att hon kommer att vittna även om det skadar Nathan.
 
Nathan kommer hem och ser Maisie. Hon vill inte umgås med en mördare och han blir besviken. Maisie flyr från Home Farm och träffar Faye i byn. Nathan kommer efter Maisie och försöker bedjande att få henne att tro att han inte är så ond och att han inte är någon mördare. Han säger att allt han gjort är för att skydda henne och Will.
 
Maisie vill tro sin bror men Faye säger att det måste vara lögner det han säger.
 
Nathan bryter nästan ihop men Natasha står fast vid att de inget kan säga för då måste Nathan även avslöja att han hjälpt henne hålla tyst och att han pressat henne på pengar.
 
Aaron besöker Jackson på sjukhuset. Jerry blir förbannad över det men Aaron skäller ut honom och allt blir lugnt. Jackson drabbas av andningsuppehåll men läkarna tar hand om det och allt lugnar ner sig. Han har inte vaknat än.

Hemligheter, lögner och lite smygande...

Holly mår dåligt dagen efter heroindosen. John blir frustrerad och skäller ut henne och Moira blir förtvivlad och undrar vad de kan göra för att hjälpa Holly.
(Jag tycker de borde ta hjälp av ett vårdhem eller vad det nu heter, ett ställe för Holly att bo på för det blir förmycket för familjen att ta hand om)

Carl och Jimmy går på gatan och Carl blir glad när han ser en taxi och att Eve kommer hem. De ses sedan på kontoret. Jimmy är besviken på Carl som ställt till det för Jimmy även om nu Nicola förlåtit honom. De står och diskuterar Charitys nästa resa när Nicola kommer in på kontoret. Charity kan inte låta bli att retas så hon skickar ett sms till Jimmy och låtsas att det är från Wendy, tjejen på grossistlagret. Nicola blir först rasande men inser att det bara var Charity som skojade. Hon vill få slut på retandet så hon säger till Jimmy att de ska till grossisten för att prata med Wendy. Jimmy gör allt för att slippa men Nico ger sig inte.

Moira tar ett glas vin på puben och pratar med Diane som frågar hur det är med Hannah. Då inser Moira att Diane vet något som hon själv inte vet men Diane vill inte säga mer utan hänvisar Moira till att prata med sin dotter.

Hazel letar efter Aaron men hittar honom inte. Hon träffar Paddy och frågar var Aaron är. Sedan berättar hon för Paddy om att Jerry haft svårt att acceptera Jacksons homosexualitet men att hon vill att Aaron besöker Jackson.

Eric lastar ur bilen med varor han köpt till värdshuset. Precis då ringer det i hans mobil och Amy som finns i närheten hjälper honom att hålla mobilen medan han pratar med Val. Val har tagit ledigt fast det är mycket att göra så Amy erbjuder sig att hjälpa honom.
När sedan Eric skär sig på en kniv är han glad över att ha en sjuksköterskestudent i närheten. Amy får plåstra om honom men det blir inte så fint. Victoria börjar undra lite över Amy och frågar henne om utbildningen. Amy säger då att hon inte praktiserat på ER än och det gör att Vic blir misstänksam. (ER verkar vara ett amrikanskt uttryck för akuten)

Nicola tar med sig Jimmy till grossisten och tvingar honom att peka ut Wendy. Jimmy vill inte men känner sig tvingad och pekar sedan ut en tjej bland några i personalen som står ute och röker. Nicola skyndar sig fram och talar om för "Wendy" att låta bli hennes man. När Nico är klar går hon därifrån, Jimmy ber tjejen om ursäkt och ger henne lite pengar och skyller på att Nicola är lite konstig.

Carl talar om för Eve att de kommer att ha huset för sig själva i två veckor och Eve blir jätteglad. De skyndar sig hem och hamnar i soffan  på en gång, lika snabbt försvinner kläderna...
Plötsligt knackar det på dörren och det är Jimmy som är rasande. De låtsas inte vara hemma men då går Jimmy runt huset och kommer in från baksidan. Han blir ännu mer förbannad när han ser Eve och Carl nakna i soffan.

Moira pratar med Hannah och det går bra. Hannah verkar lättad över att ha pratat om problemen med sin mamma. Moira berättar sedan allt för John som blir arg först men lugnar sedan ner sig. De bestämmer sig för att finnas där för sin yngsta dotter.

Ryan får besök i fängelset. Det är Maisie som hört från hans advokat att hon kanske kan hjälpa Ryan. Ryan vill att hon vittnar men hon tvekar. Efter att ha pratat lite mer om det så lovar hon att ställa upp för honom, även om Nathan kan råka illa ut.

Cain är tillbaka från Jersey och han tar en öl på puben. När andra frågar honom om Jackson och Aaron så inser Amy att Cain jobbar på verkstaden. Hon frågar hur det går med hennes bil och Cain säger att det kommer att kosta henne 300£. Amy vill provköra bilen först men Cain säger att hon får inte bilen förrän hon betalat.

Victoria är nyfiken på Amy så när hon ska städa hennes rum så snokar hon i Amys ryggsäck. Hon hittar ett id-kort precis när Val kommer in. Val inser att Vic snokat och säger till henne att låta bli men hon vill ändå veta om Vic hittat något.
Senare konfronterar Victoria Amy och det visar sig att Amy är bara 16 år och på rymmen från ett fosterhem. Ska Vic berätta för någon om att hon vet eller kommer hon att vara tyst och kanske råka illa ut när de får veta att hon visste något.

Jimmy hotar med att berätta för Chas om Carl och Eve men Carl säger att han lovar att det inte var något seriöst och att Chas inte behöver få veta något. Istället vill Jimmy att Carl berättar sanningen för Nicola.
Carl pratar med Nicola om att sms:en egentligen var till honom och inte Jimmy men att de inte vågat säga något eftersom Chas skulle bli så förbannad. Nicola blir glad för då kan hon skratta åt Chas när hon berättar som det är men Carl får henne till att inget säga.

Eve flyttar hem till Edna som blir glad över sällskapet. Carl säger sedan till Jimmy att det inte är något mellan honom och Eve längre och Jimmy blir lite lättad. När sedan Carl blir ensam med Eve vill inte hon fortsätta som de gjort för hon vill inte vara den "andra kvinnan". Carl lyckas få henne att tro att de ska bli ihop och att han ska berätta allt för Chas...

Trevlig helg mina vänner!

Em fejkad graviditet men vem är hon?

Paddy kommer tillbaka till sjukhuset där Hazel sitter hos Jackson medan Aaron står utanför rummet. Han berättar att han ringt Chas som vill åka hem för att stötta sin son. Aaron säger till Paddy att ringa henne och säga att det inte behövs för han vill inte ha henne där.

Adam kommer hem till gården på morgonen efter att ha vakat på sjukhuset med Aaron. Holly säger att hon inte vill gå till terapeuten men lovar sen att göra det ändå.
Hannah mår inte bra men familjen vill inte lyssna på henne så hon skyndar sig till Victoria för att prata om sin oro för att vara gravid. Victoria tar med henne till ungdomsmottagningen för att ordna med ett dagenefterpiller.

När Andy kommer åkandes på en av byvägarna träffar han en tjej som fått fel på sin bil. Hon låtsas vara gravid men han genomskådar henne. Han bogserar hennes bil till verkstaden i byn men sedan upphör hjälpen. Andy råder henne ta in på B&B:t för han vill inte låna ut sin soffa till henne.

Jacksons pappa Jerry kommer till sjukhuset. Hans oro gör att han anklagar Aaron för att vara skyldig till olyckan och Aaron är inte sen att hålla med honom. Paddy försöker att tala om att det inte är Aarons fel men Jerry lyssnar inte. Aaron är förtvivlad och lovar att göra precis det Jerry vill för att gottgöra sitt misstag. Jerry ber då Aaron att aldrig mer visa sig i Jackson närhet så länge någon av dem lever.

Carl sitter på puben med Charity, Nicola och Scarlett. Han klagar över Charitys dyra omkostnader när hon är ute på körningar men hon vägrar att ta in på billiga motell. Han får flera sms från Eve och det gör att Charity tillslut inte kan hålla tyst utan frågar honom om det är fler snuskiga sms till Jimmy. Jimmy kommer precis då till bordet och Nicola blir förbannad och går därifrån. Jimmy följer efter henne och försöker förklara men hon vill inte lyssna.
Sedan försöker han prata med Carl om att sköta sina snuskiga affärer utan att blanda in honom i det men Carl försvarar sig med att Chas inte kommer att ge honom fler chanser.
Senare dyker Jimmy upp på Home Farms kontor och lyckas be Nicola om ursäkt och tala om att inget faktiskt har hänt.

Tjejen med den trasiga bilen heter Amy för hon presenterar sig dagen efter för Victoria och Andy när hon träffar dem ute på gatan. Andy följer med henne till verkstaden och hon får böna och be om att få Aaron till att hjälpa henne med bilen.
Amy charmar in sig hos Val och Eric när hon säger att hon vill bo flera dagar hos dem på B&B. Hon lyckas så bra att Val bjuder henne på cappucino och ger henne rabatt på vistelsen. Hon lyckas till och med med att slippa betala hyran i förskott.

Hollys vän Roz kommer på besök och tjejerna tar en promenad för att kunna prata med varann ostört. Det tar inte lång till innan Holly ber om droger men Roz har inget med sig. Det gör Holly förbannad och börjar skylla allt på Roz och att det är hennes fel att Holly blivit som hon är. John och Adam ser deras diskussion på avstånd och går fram till dem och då lugnar Holly ner sig.

Hannah möter Isaac i byn men vill knappt prata med honom. Han ber om ursäkt men hon är sur för att han inte hört av sig. Hannah säger att hon tänker lösa allt själv så han inte behöver oroa sig.

Hazel blir arg på Jerry när hon får veta att han jagat iväg Aaron. Hon säger att Jackson vill att Aaron är där eftersom han älskar honom.

Moira följer med på Hollys terapi. De hinner knappt börja prata förrän Holly måste gå på toa. När det tar tid för henne att återvända går Moira för att kolla varför. Hon upptäcker då att Holly har stuckit och dessutom tagit pengarna ur mammans plånbok.

Hannah är hos Victoria men Vic måste jobba så det slutar med att Hannah öppnar sig för Diane som råder henne att prata med sin mamma för det är det mammor är till för.
När hon kommer hem får hon chansen att prata med Moira men precis när hon ska säga något kommer Holly hem och fokuset flyttas till henne. Holly ger tillbaka pengarna, nästan allt eftersom hon bara tagit lite för att äta och till en taxi hem.
John kommer hem och han pratar med Moira om att de borde göra något hela familjen tillsammans. De bestämmer sig för att de ska ut och äta så han går upp till Holly för att berätta det. John ser att Holly beter sig konstigt och inser att hon tagit droger igen. Det visar sig att denna gång har hon tagit heroin...

Orolig väntan på sjukhus

Aaron springer till olycksplatsen och han blir förtvivlad över det han ser. Tillslut kommer ambulansen och för Jackson till sjukhuset.

Paddy och Marlon fortsätter festandet på gayklubben utan att veta om vad som hänt. Eli ringer Marlon för att prata men Marlon är rätt trött på det.

Jai frågar Andy om vart Adele tagit vägen eftersom hon sagt upp sig från jobbet. Andy fattar inte vad han menar och undrar varför han skulle veta något. Jai sätter sig sedan med Faye och pratar med henne när Nathan dyker upp och måste tala om att han varit och hälsat på hos Ryan. Han nämner även att han fått stryk av Ryan som inte kan behärska sitt humör. Faye och Jai går därifrån hem till henne. Plötsligt knackar det på dörren. Faye öppnar och där står Abi. Hon får komma in för att prata och Jai går därifrån.

Abi vet att hon inte borde besöka Faye men hennes oro för Ryan gör att hon berättar allt. Hon berättar om sitt och Ryans förhållande. Hon ber Faye att säga till Ryan att ta det lite lugnt ett tag framöver. När hon sedan skyndar sig därifrån möter hon givetvis Nathan som känner igen henne. Han kan inte hålla tyst utan försöker få reda på vad hon gjort i byn. Nathan säger till henne att hennes arbetsgivare inte kommer att gilla hennes besök hos Faye.

När Faye sedan går in i vardagsrummet så står Nathan där. Han vill veta vad Abi gjort där och säger till Faye att hon vet vad hon bör göra för att han ska hålla tyst.

Diane har problem med att betala bryggeriet och det gör henne på dåligt humör. Hon skäller ut Rodney eftersom han påtalat att hon borde ha semester. Hon säger att det är hans fel att hon inte har pengar eftersom han tog dit sin kompis som lurade henne. Bob säger sedan åt Diane att gå och vila ett tag och hon gör det.
Andy som hör Dianes utbrott går in till henne för att höra hur hon mår. Han får då veta att hon funderar på att sälja sina ringar för att få ihop en del av skulden.

Doug som också hör Dianes utbrott går hem och börjar räkna på sina tillgångar. Han säger till Ashley att han vill hjälpa Diane men att hon inte vill ha hans hjälp.
Senare säger han till Diane att han verkligen vill hjälpa henne och efter lite tjat kan hon inte tacka nej.

Holly går på terapi men blir sur för att terapeuten behandlar henne som en fyraåring. Hon lovar dock sin far att gå nästa gång det är dags.

Paddy kommer till sjukhuset och får veta vad som hänt. Han ringer dit Hazel som får skjuts av Bob. Hon kommer dit och pratar med personalen och får reda på att Jackson har blödningar i hjärnan och buken. De vet ännu inte hur det kommer att gå för honom.

David, Leyla och Alicia sitter och tittar på tv när Jakey kommer ner. Han ska sova men är rädd för monster och Leyla erbjuder sig att läsa en saga. Alicia går upp med sin son och David försöker prata med Leyla om att låta Alicia vara mamman till Jakey. Det är inte vad Leyla vill höra så hon sätter sig och surar.

Victoria hör att det är tomt hemma hos Andy så hon bjuder dit några vänner på fest. Isaac och Hannah kommer dit och  de dricker lite cider. När en annan tjej pratar med Isacc så kommer Hannah fram till honom. Tjejen går iväg och Hannah säger att de kan gå någonstans där det är avskilt istället. De hamnar i ett av sovrummen. Efteråt ber Isaac om ursäkt eftersom kondomen hade spruckit. Hannah blir inte alls glad över att få höra det. När de kommer ner så har Diane kommit dit och säger åt alla att gå därifrån. Hannah går hem men vill inte ha sällskap av Isaac.

På sjukhuset väntar Hazel, Paddy och Aaron på besked. De får veta att läkarna stoppat blödningarna i buken men att de närmaste 24 timmarna blir avgörande...

Blod, (lite) svett och tårar

Chas håller på att packa inför resan och hon har problem med att få plats med allt. Charity kommer och säger att hon inte kan följa med för Noah är orolig.
Carl blir besviken när han hör det och att Chas också tänker stanna hemma i så fall. Han träffar Katie i butiken och erbjuder henne den andra biljetten.
Senare på puben får Chas veta att Katie vill följa med och hon blir jätteglad. Hon tycker att Carl är världens bästa pojkvän som ordnat det så bra för henne.

Marlon kommer hem med massa öl till Paddy för de ska spela spel. De fastnar i dörröppningen och Marlon böjer sig fram mot Paddy som rycker undan huvudet för han tror att Marlon ska kyssa honom. Det visar sig att Marlon bara ville lukta lite eftersom det luktade gott där. Paddy säger att det är Aaron som ska gå ut som gör att det doftar gott.
Aaron som träffat Jackson och bjudit ut honom kommer hem till Jackson med Marlon och Paddy i släptåg. Han försöker be om ursäkt över sällskapet men Jackson har inga problem med att de följer med. Jackson ringer efter en taxi och då inser Paddy att de kommer att de kommer att åka till en gaybar.

Holly mår dåligt och humöret pendlar, ena stunden är hon aggresiv och irriterad för att i nästa börja gråta. John gör sitt bästa för att finnas där. När John sedan hämtar hem Moira från puben så råkar Brenda påpeka att Gennie också var jobbig under tonåren eftersom hon endast tänkte på håruppsättningar och Westlife. John blir rätt irriterad på hennes jämförelse och ber henne hålla tyst.

Nathan besöker Ryan i fängelset. Han sitter och talar om allt han gjort i sin frihet. Ryan sitter och försöker att inte påverkas av Nathans provokationer. Sedan säger Nathan att han vill att Ryan ska få Faye till att godkänna testamenetet för då kommer hon att få vara i fred. Ryan blir förbannad över hotet och det utbryter ett slagsmål där han hotar att döda Nathan om han rör Faye. Vakterna särar på dem.

Declan får samtal från någon som heter Ella. Det visar sig vara hans ex som meddelar att deras gemensamma dotter råkat ut för en mc-olycka och att han bör komma dit även om det inte är så allvarligt. Detta innebär att han inte kommer att vara hemma när Ryans rättegång startar.

På gayklubben så blir Paddy uppraggad och det roar de andra i sällskapet. Aaron och Jackson får chansen att prata med varann och de blir sams igen. När Aaron går ut för att röka ser han att Mickey (Mannen som dödade Aarons hund Clive) på andra sidan gatan.

Efter bråket med Nathan ligger Ryan på sängen och vilar. Abi kommer in och försöker muntra upp honom. Hon lyckas och efter ett litet tag är Ryan lite gladare.

Marlon och Paddy har kul på klubben. Marlon saknar Rhona och pratar med henne i telefon. Sedan "tröstar" han Paddy och säger att det kommer att lösa sig för honom också. Paddy lovar att ingen tjej kommer någonsin att komma mellan dem och förstöra deras vänskap.

Jackson saknar Aaron och går ut för att kolla var han är. Han ser Aaron på andra sidan gatan smygandes efter Mickey. Jackson försöker stoppa Aaron från att göra något men givetvis lyssnar han inte. Då säger Jackson att det är slut mellan dem och går därifrån.
Aaron följer efter ett tag efter Jackson utan att ha bråkat med Mickey men får höra att det är försent. Jackson sätter sig i bilen för att köra iväg och Aaron sätter sig bredvid. (Tog de bilen i alla fall?)
De försöker prata med varann men det är svårt och tillslut ber Aaron Jackson att stanna bilen. Han kliver ur och börjar gå. Jackson kliver ur och följer efter honom. Aaron försöker få fram hur han känner och han erkänner att han inte är van vid att någon bryr sig om honom och att han aldrig lärt sig att älska. Jackson som verkat ge upp åker iväg och lämnar en gråtandes Aaron på vägen. Aaron ringer genast upp honom och när Jackson sträcker sig efter mobilen får han väja för att inte köra in i en mötande bil och det leder till att bilen kör i diket och voltar in på ett järnvägsspår. Jackson är vid liv men kommer inte ur bilen.
Aaron börjar springa (Jag vet inte om han hörde kraschen, vilket borde vara konstigt eftersom bilen borde ha kommit en bit på väg).
Precis då kommer ett tåg och kör in i bilen...

Antonio Banderas bor i byn

Nathan vill prata med Declan men Declan verkar inte speciellt intresserad av att prata med honom.

Holly ber pojkvännen om ursäkt för att hennes far dykt upp. Hon vädjar gråtandes om att det inte ska upprepas och att hon ska förlåtas men han ger henne några påsar att packa i. Hon dyker sedan upp i byn och går in på puben. Byborna är inte allt för glada över att se henne igen.

Carl pratar med Eve i telefon och får veta att hon kommer hem om några dagar.
Jimmy får tacka nej till arbetstillfällen eftersom de har brist på chaufförer när Carl ska på semester med Chas. När Carl får veta det så erbjuder han sig att stanna hemma. Han berättar det för Chas när hon är på puben med Charity. Chas blir besviken men gladare när hon får veta att hon kan åka ändå bara hon hittar någon att åka med. Charity säger att hon vill följa med men då protesterar Jimmy. Carl tycker att det är ok att Chas åker med Charity. (Det löser väl inte chaufförsfrågan, så Carl hade kunnat åka med Chas)
Charity och Chas sitter och fnissar åt Nicola och Jimmy tills Nicola får nog och går därifrån. Carl tar med Jimmy avsides för att berätta om sms:en som han säger att de var till Jimmy för att inte Chas skulle få veta något. Jimmy blir sur och säger att det blir inte roligt om Nicola får veta det.

Bob och Hazel äter middag på B&B:t. Val är lite nyfiken så hon sätter sig vid deras bord och lägger sig i deras samtal. Tillslut får de bort Val så de kan vara ostörda. Efter middagen går de hem till Bob. Hazel säger till honom att hon inte är ute efter någon pojkvän just nu men att hon behöver en riktigt bra vän. Bob blir givetvis besviken men finner sig i det ganska snabbt.

Holly har tuppat av på Frank Tates grav. Ashley och Doug hittar henne och tar med henne hem. Moira och John kommer till prästgården och hämtar hem sin dotter.
Moira är förtvivlad över vilket skick Holly är i. De inser ganska snabbt att de behöver hjälp för att hjälpa Holly så de ringer efter en läkare. Holly vill inte alls prata med någon. Läkaren får ändå veta att Holly tagit piller men när Holly vill ha sömntabletter så säger läkaren nej.

Nathan kommer in på puben och ser Declan och Faye sitta tillsammans vid ett bord. Han går fram till dem och säger att de kommer inte att lyckas med sina planer. Faye säger då att de sagt till Natasha att Faye avstår från arvsrätten om Natasha överlämnar Nathan till polisen.

Doug erbjuder Diane att låna pengar av honom eftersom hon jobbar och sliter så för att få det att gå ihop. Hon tackar honom men tackar nej till erbjudandet. Doug pratar sedan med Leyla om saken och hon låter honom gå tidigare så han i alla fall kan hjälpa Diane på puben.

Faye besöker Ryan i fängelset och får veta att Maisie skrivit ett brev till honom där hon erbjuder sin hjälp. Han ska precis ge Faye brevet men får då en tillsägelse av Abi att man inte får lämna föremål till besökarna men hon kollar kuvertet och låter sedan Faye få brevet.

Andy träffar Katie i affären och han inser att hon fortfarande är hans vän bara han fortsätter att gå i terapi. Senare vill han bjuda Adele på en öl på puben men hon pikar honom om att bjuda Katie istället. Hon går ut och Andy följer efter. Han försöker be henne vara vän med Katie även om hon är sur på honom men Adele är inte intresserad.

Hazel kommer in på puben med Jackson. De ställer sig vid bardisken och pratar. Aaron sitter en bit ifrån och Hazel ber Jackson om att gå fram och prata med pojkvännen. När Jackson inte vill det går hon fram till Aaron och ber honom sluta vara så tuff och hård och att man måste komunicera i ett förhållande. Tillslut så pratar Aaron och Jackson med varann men det fungerar inte så bra för Aaron kan inte släppa det att Jackson sagt att han älskar honom.

Chas är orolig för Aaron så hon pratar med Paddy. Hon får då rådet att låta grabben vara eftersom han kanske inte alls älskar Jackson så mycket som Jackson älskar honom. Paddy säger att man inte kan tvinga någon att älska någon och då förstår Chas hans pik.

Chas frågar Hazel om hur träffen med Bob gått. Hazel tycker det är lite jobbigt att hela byn vet om att de träffats. Hon säger att Bob är trevlig men att hon inte vill ha något förhållande. När Chas sedan säger något om hans utseende så försvarar Hazel honom med att jämföra hans utseende med Antonio Banderas.

Holly håller på att avtända och börjar få svår abstinens. Hon försöker sticka från huset men föräldrarna stoppar henne. Hon knuffar till Moira som blir så förbannad att hon skriker åt sin dotter att sticka och fixa sina droger och skita i familjen. Holly blir chockad och börjar gråta. Hon säger att det inte var meningen att det skulle gå så här.
Moira kramar om henne och lovar att de ska göra vad de kan för att allt ska bli bra igen.Det var ett jättekul initiativ av Kristina att anordna en träff men tråkigt att det blev så många återbud. Kul ändå att ni hade trevligt ni som var där.

Den nya designen/headern som jag lovat skulle komma under sommaren har strulat så det dröjer tyvärr ett tag till innan Edna och Rodney dyker upp på bilden.


edit: Efter finländskans kommentar så ändrade jag, självklart var det Val som satt med Bob och Hazel.

 


Snart är det dags för både träff och säsongsstartNu är det inte många dagar kvar tills det börjar igen.
Ni är väl beredda på måndag ;)
Vi får hoppas att det inte blir något hopp i säsongerna som Thomas befarat
(i kommentarer om planerade uppehåll)

Jag önskar er en riktig lyckad träff ni som ska ses.

Om ni vill kan jag göra ett specialinlägg sedan om hur det var, det är bara att ni mailar era upplevelser till mig. Annars får ni skriva om det i kommentarerna, ni bestämmer.

 

Trevlig helg allihop, vi hörs igen på måndag =D


RSS 2.0