Gravidyoga och en lastbil med lite blod

Sam kommer in på Home Farm och berättar för Declan att en mur har rasat ute på ägorna. Declan frågar om Sam kan fixa det och det kan han. Mia föreslår att Adam ska hjälpa honom och Declan går med på det.
När Adam kommer in på kontoret och får veta vad som ska göras så får han även veta att det var tack vare Mia som han får det här extra jobbet.
Senare när allt är ordnat så skjutsar Mia hem Adam. Han tackar henne för att hon gett honom chansen till att tjäna en extra hacka. Hon ska precis till att pussa honom när Roz kommer och stör. Precis då kommer även John in och han är inte alls glad över att Adam inte varit på gården och jobbat.
 
Nicola är orolig och frustrerad. Hon börjar söka igenom Jimmys kläder för att hitta en ledtråd men finner inget.
 
På fabriken så passar Lisa på att säga till Derek att låta Lizzie vara ifred men då säger han att deras flirt som de hade inte ger henne rätten att bestämma vem han träffar nu.
 
Marlon läser tidningar om graviditet och föreslår att de ska prova gravidyoga. Rhona är inte så entusiastisk men går med på det. På yogakursen så ska de jobba ihop två och två vilket gör att Paddy känner sig ivägen. Då passar en ensamstående dam på att be honom hjälpa henne. Efteråt säger Rhona till Marlon att han och Paddy måste lugna ner sig lite och inte försöka så mycket som de gör, hon behöver lite utrymme för sig själv.
 
Polisen kommer in på Kings kontor och berättar att lastbilen är hittad på en öde parkering och att de hittat lite blod i förarhytten men inga andra spår efter Jimmy.
Nicola kan inte bara sitta hemma så hon bestämmer sig för att ge sig ut och leta själv. Carl erbjuder sig att följa med henne och hjälpa till. De besöker polisen för att få veta mer sedan åker de runt i Petersborough för att fråga på alla möjliga ställen om Jimmy synts till.
 
Efter arbetsdagen på fabriken så frågar Lisa om Lizzie och de andra vill följa med till puben. Derek skyndar sig att tacka ja men då säger Lisa att det är en tjejkväll idag. Lizzie blir sur och frågar varför Lisa är så otrevlig och ber henne att gå hem till sin man istället.
 
Charity får punktering på nya sportbilen och givetvis vänder hon sig till Cain för att få hjälp. Efter lite tjafs så lovar han att hjälpa henne..
De bitska kommentarerna mellan Cain och Charity fortsätter även på puben men hon kan ändå inte låta bli att titta på honom och le

Alicia är på puben och städar. Jake är med henne och passar på att busa lite med Zak som är där och lagar darttavlan. Andy är också där och han busar med Jake, de verkar komma bra överens. Diane ber Alicia att jobba över och då erbjuder sig Andy att skjutsa Jacob till skolan (?).
 
Diane frågar Zak om hur Lisa mår eftersom hon verkar må lite dåligt. Zak blir orolig och frågar Lisa vad som står på men hon lyckas få honom att tro att det var ett missförstånd. Det lugnar inte Zak så han vänder sig till Debbie och ber henne att prata med Lisa.
 
Lisa sitter ensam i fikarummet på fabriken. Jai kommer in och frågar om hon vill ha lite övertid och om hon kan hjälpa Lizzie och Derek i kväll men då blir Lisa förbannad och säger åt honom att anställa fler om det är så mycket som måste göras.
 
Senare när tjejerna jobbar i fabriken så får Lisa nog av alla kommentarer om att hon är sur och Lizzies prat om att träffa Derek. Hon ber Lizzie komma in i fikarummet och där ber hon henne att avstå från övertiden men hon säger inte varför utan ber vännen att lita på henne. Lizzie förstår inte alls varför Lisa säger som hon gör.
Nikhil kommer ut och ser att något är på gång så han går in till dem, även Derek dyker upp.
Det blir lite höjda röster eftersom  Lizzie inte vill avstå från övertiden när Lisa ber henne och Nikhil vill att de ska jobba men tillslut får Lisa nog och skriker ut att Derek våldtagit henne...
 
 

Kommentarer
Postat av: Tina V

Äntligen Lisa!

2012-11-15 @ 14:30:56
Postat av: Erik

Ja, äntligen, men det satt långt inne. Frågan är om hon blir trodd och om Derek kommer att erkänna vad han gjort. Och hur kommer Zak att reagera? Och var är Jimmy?

2012-11-15 @ 14:41:51
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag hoppas att de tror på Lisa nu, för det blir ju ord mot ord eftersom hon inte gjort någon anmälan i tid och varit till sjukan och säkrat bevisen när det hände.

2012-11-15 @ 15:42:45
Postat av: emma

Börjar bli trött på Rhona-Marlon-Paddyhistorien som bara känns larvig, overklig och utdragen.

Skönt att Lisa fick det ur sig, men som sagt är det ord mot ord så det blir nog svårt...

2012-11-15 @ 15:57:49
Postat av: Andrea

Lisa har ju varit konstig en längre tid och hon har ju berättat för Debbie så de borde tror henne.

2012-11-15 @ 16:38:42
Postat av: Tina

Är så trött på Lisa-historien. Har faktiskt lite svårt att tycka synd om henne. För det första uppmuntrade hon honom att tro att hon gillade honom sedan var hennes motstånd väldigt tamt när han förgreps sig på henne. Vet vi egentligen om hon verkligen blev våldtagen. Vi såg bara före ...och efter.

2012-11-15 @ 17:04:47
URL: http://schottistina.blogg.se.blogg.se
Postat av: Conny

Där håller jag inte alls med Tina. Hon slog mot honom och kämpade emot, sedan drabbades hon kanske av någon form av chock och blev paralyserad. Men att hon inte ville var väldigt tydligt. Tycker inte det finns några som helst tvivel om att hon blev våldtagen.

Tycker personligen att Lisas historia är intressant, det finns många som drabbas av våldtäkt av någon de känner mer eller mindre och det är inte bara unga snygga tjejer som råkar illa ut. Dessutom har hon som spelar Lisa varit helt fantastisk i de här avsnitten.

2012-11-15 @ 17:18:01
Postat av: Sanna

Vad skönt att Lisa äÄNTLIGEN kom ut med det! Har börjat tycka att det är helt skruvat att hon inte kan varna sin kompis, som dessutom är blind och extra utsatt. Har haft väldigt svårt att förstå hur hon (eller manusförfattarna, då :)) resonerar. Ja, det här tar nog en sväng till. Derek kommer inte att låta sig bli beskylld, det visade han ju tidigare. Hon kommer att få frågan varför hon inte sa något tidigare? Varför hon inte polisanmälde eller åkte till sjukhus? Derek kommer framställa henne som den försmådda kvinnan som hämnas med att rikta lögner mot honom.... upplagt för konflikter!

Håller med Conny om att historien med Lisa är väldigt intressant. Det är inte bara unga, snygga tjejer som utsätts. Det är ovanligt att se en sån här gestaltning, det är kanske därför jag tycker att det är extra gripande?

Håller också med emma om att Paddy-Rhona-Marlon-historien börjar bli tradig nu. Jag tycker inte att det är så JÄTTECRAZY med gravidyoga, måste vara någon kulturskillnad. Men jag har å andra sidan aldrig tyckt att Emmerdales egna Helan & Halvan varit speciellt roliga. Tur att jag bandar, så jag kan spola förbi. ;) Och tur att det finns något för alla smaker i denna fantastiska serie som liknar livet! <3

2012-11-15 @ 17:55:46
Postat av: Kristina

Har Jimmy tappat minnet och örlar omkring någonstans?
Ja, hoppas nu Lisa blir trodd på.
Jag fattar inte hur Bartons gård kan inbringa så mycket pengar så att de kan ha tre som jobbar heltid där.

2012-11-15 @ 21:56:11
Postat av: Anonym

Ett nej ska alltid tas på allvar. Det är ju just sånt resonemang som du Tina för här som ökar på skuld o skamkänslor för våldtäktsoffer.

2012-11-15 @ 22:16:34
Postat av: Nina

@kristina:

Tänkte precis som du hur den gården kan försörja Andy och en familj på fem vuxna personer.

Tycker Tinas resonemang ang Lisa och våldtäkten är hemskt. Förstår inte hur du är funtad. I vissa delar av världen tycker man att om kvinnor går ut ensamma utan ett lakan över huvudet så är man värd att bli våldtagen, det låter som du håller med dem. Jag skäms å dina vägnar och hoppas att de kvinnor som råkat ut för detta inte stöter på dig. Usch!

2012-11-15 @ 23:17:08
Postat av: Andrrea

ropade inte Lisa sluta sluta sluta jag vill inte ???

2012-11-16 @ 02:26:15
Postat av: Pandora

Undrar litet när det gäller Jimmy.
1: Är han död? Han såg ju rätt avliden när man såg honom sitta där likblek och blodig.
2: Varför höll han kontakt med Kelly? Dom skiljdes ju inte som vänner sist direkt=P
Vore trist om han försvann nu! Genom åren så har man ju märkt att när någon dör så brukar den avlidne/Utflyttade/Inlagda på dårhuset/Fängelset följas åt av några andra. Antingen genom direkta dödsfall eller genom utfytt till Spanien/Australien.
Manusförfattarna avlivar några stycken för att sedan introducera några nya helt enkelt.

Jag hoppas att så inte är fallet med Jimmy! Nog för att han var osympatisk i början, men han är nu en av dem trevligare byborna. Speciellt nu efter att Terry försvann. Vilka trivselnissar är kvar? Allan, Jim och Rod. Inga flera dödsfall bland dem "Gamla" tack! Det räckte med Viv och Terry!

2012-11-16 @ 06:12:15
Postat av: Thomas

Självklart ska man tro på en kvinna som säger att hon blivit våldtagen. Ett NEJ är ett NEJ oavsett vad som skett innan. Gäller även i ett förhållande. Hoppas Lisa driver fallet vidare så att våldtäktsmannen Derek försvinner ur serien.

2012-11-16 @ 07:56:17
Postat av: Caroline

Tina: Du borde skämmas som resonerar så kring våldtäkter. Det är sådana som du som ökar på stigmat som redan finns och är stort kring våldtäkter. Särskilt sådana som sker i hemmet eller av någon som man står nära, vilket för övrigt är den vanligaste formen av våldtäkt.
Ett nej är ALLTID ett nej och att hävda att det "är hennes eget fel" för att hon var flörtig med honom är bara helt absurt. Det är en vidrig kvinnosyn och människosyn som du ger uttryck för.

2012-11-16 @ 15:02:17
Postat av: Linnéa

Jag tror att de som är runt henne, de som finns i byn kommer att tro på henne. Hon har det rykte som hon har och det kommer att vara till hennes hjälp! Det finns inte tvivel hos mig om att det har hänt och det är alltid fel, det kan inte vara personens fel att den har varit med om övergrepp.

2012-11-16 @ 15:20:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0