Uppehåll v 52+1

 
 
God Jul
 
och
 
Gott Nytt År
 
 
Vi hörs igen den 7 januari 2019
 
Tack för detta år!
 
/Marie
 
 
 

Försvagat hjärta

Inskrivet lördag 22/12 kl 21:22
 
Eric hittar en gymnastikpåse full med sedlar vid dörren till värdshuset. Diane får veta vad han hittat och strax efter kommer Doug. De diskuterar om man ska lämna in pengarna till polisen eller om det var ämnat till dem. Lachlan kommer också dit och då får Eric ett samtal om att polisen har hittat Terry.
 
Paddy vill med hjälp av Marlon ordna en babyshower för Chas. Hon får reda på detta och ber dem att inte ordna någon för det blir ju ändå ingen överraskning nu när hon vet. Faith lägger sig i och tillslut går Chas med på att de kan planera en. Debbie möter Marlon och Faith ute på gatan. När hon får veta att det är en babyshower på gång så vill hon hjälpa till men de andra vill inte ha hennes hjälp.
 
Leanna, doktorns dotter och Jacobs nya studiekamrat, får Jacob att skolka.
 
Joe lämnar in sin bil till verkstan men Aaron som är där vill inte ta emot den. Joe lyssnar inte utan slänger bilnyckeln till Aaron som inte tar emot den. De båda går därifrån så nyckeln ligger kvar på marken.
 
Sarah väljer att gå till skolan istället för att vara hemma med Debbie. Hon kommer inte så långt utan ser det som händer vid verkstan så hon ringer till Noah så han skolkar han också tillsammans med henne.
 
Leanna ser Joes bil så hon får med sig Jacob, Sarah och Noah på en biltur. Plötsligt kommer en polisbil bakom dem så de stannar och springer ur. Alla utom Sarah, som blir väldigt andfådd, hinner springa ifrån polisen så hon blir tagen till förhör. Hon vill ha Faith vid sin sida istället för Debbie under förhöret. Först säger hon att hon var ensam men efter en stund så blir hon trotsig och säger att hennes mamma gjort värre saker. Hon berättar att Debbie anlitat någon för att slänga syra på någon.
 
Liv kommer till värdshuset och får veta om pengarna som hittats. Samtidigt får de besked att Terry som polisen fått tag på är den riktiga morbrodern, inte han som var i byn. Liv ser att Lachlan blir lättad så hon konfronterar honom senare. Han låtsas inte veta vad hon pratar om utan erkänner då att det var han som lagt pengarna till värdshuset. Hon berättar det för Diane, Eric och Doug på puben. De kan inte ta emot pengarna men Lachlan övertalar dem att göra det för han vill ersätta dem för att han fått ha ölen hos dem och hade han inte haft det hade inget hänt.
 
Debbie sitter på en parkbänk och är ledsen över att Sarah inte vill vara med henne och att Joe lämnat henne. Ross kommer förbi och är först lite skadeglad men ändå stannar han kvar hos henne för att prata.
 
Liv kan inte släppa Lachlans reaktion på att de inte hittade rätt Terry. Hon försöker få Aaron till att förstå hur konstigt det är att Lachlan skänker 20 000£ till värdshuset.
 
Sarah och Faith kommer hem och berättar för Debbie vad som hänt. Precis då kommer polisen för att prata med Debbie men Sarah får svårt att andas så de måste åka akut till sjukhuset. Ross följer med dem dit. Det visar sig att Sarah kan ha hjärtfel på grund av cellgifterna hon fått förut.

Läkarens dotter

Inskrivet kl 20:47
 
Det är dags för Gerrys begravning, Doug är lite sen. När han kommer så börjar Harriet prata men när Terry ska hålla tal så börjar han gråta och går ut. Han säger att han inte kan för han är så ledsen så han behöver vara ifred för att sörja i lugn och ro.
 
Lachlan blir misstänksam så han går till värdshuset och rotar igenom Terrys väska. Han upptäcker en ring och en bunt pengar. Terry kommer hem och ser Lachlan. När Lachlan hotar med att gå till polisen så svarar Terry med att Lachlan har mördat sin familj,  Lachlan tystnar så Terry säger att han grävt ned ritboken men tvekar inte att ta fram den för Gerry måste ha haft rätt när han trodde attt Lachlan mördat sin familj. Terry går iväg och Lachlan får ett raseriutbrott och slår sönder massa saker.
 
Polisen söker Charity för att meddela att Bails är far till Ryan, nu finns det bevis på det men Charity vill ändå inte fullfölja rättegången för hon vill skona Ryan.
 
Sarah skäller ut Joe och talar om att hon hatar honom. Det gör att han tänker till så han gör slut med Debbie för att inte komma emellan henne och barnen. När Sarah får veta det blir hon nöjd.
 
Jacobs tjejkompis får höra att Amelia bor i byn men att hon är försvunnen. Tjejen ringer polisen för att lämna tips men endast om det finns en belöning att hämta ut.
 
Diane och Eric kommer hem från kyrkan och upptäcker vad de tror är ett inbrott. De märker snabbt att Terry är försvunnen med vissa värdeföremåt. Doug kommer ned från sovrummet där han hittat en "lycka till i rätten"-lapp. Diane blir förbannad och ledsen för hennes gamla förlovningsring hon fått av Jack Sugden är borta. Hon skäller ut Doug för att ha ställt till det igen och att han blivit lurad. Hon får veta att han sålt bilen och sin fars krigsmedaljer för att ge Terry pengarna.
 
Doug gör slut med henne eftersom hon klart och tydligt sagt vad hon tycker om honom och att hon är så ledsen över en gammal förlovningsring.
 
Megan råkar bli inlåst på toaletten på puben. Den enda som hör henne är Graham. Chas kommer också dit men hon säger åt Graham att hjälpa Megan. Han låter henne vänta lite längre än hon egentligen behöver.
 
Eric erjbuder Diane att köpa hennes del av värdshuset för halva summan av renoveringskostnaden. Hon blir förbannad men han svarar att hon inte får något alls om de går i konkurs.
 
Doug ska till rätten och får sällskap av Laurel och Lachlan. Han kommer tillbaka efter att ha fått vilkorlig dom och 300 timmar samhällstjänst. Doug känner att det inte är rättvist så han attackerar vindrutetorkaren på en polisbil. Han blir arresterad och bortförd. Diane ser detta och blir tyst...

Terry

Inskrivet kl 19:57
 
Doug upptäcker att Terry sovit i sin bil så han erbjuder honom ett rum på värdshuset och frukost, helt gratis.
 
Liv och Gabby går igenom Gerrys saker och tittar i hans teckningsbok. När de sedan påpekar högt på puben angående bilolyckan som är tecknad så blir Lachlan orolig och vill ha boken. Tjejerna har gett den till Terry som vill ha den till Gerrys mamma.
 
Bails kommer till byn och han tackar Charity för att hon tagit tillbaka anmälan. Precis då kommer den andra polisen och meddelar att Ryan är på stationen för att lämna DNA-prov. Bails får följa med polisen men vägrar sedan lämna prov.
 
Debbie försöker att få kontakt med Sarah men Faith säger att Sarah inte vill det. Debbie vänder sig till Charity och ber gråtandes om hjälp men när Charity får veta vad som hänt orkar hon inte med detta så Debbie får inget stöd.
 
Sökandet efter Amelia fortsätter utan resultat.
 
Charity får stöd av Vanessa så de åker till polisstationen för att prata med Ryan. De möter honom och Irene när de är på väg ut. Charity pratar lite med honom men han säger att han inte orkar med allt just nu och vill inte ha kontakt. Hon blir jätteledsen och åker hem och super sig full.
 
Doug har dåligt samvete för Terry men Diane och Eric vill inte ha honom på värdshuset. Terry tar tillbaka stämningen och blir vän med Doug som genast börjar ordna med att få ihop pengar för att stödja Terry som inte har jobb eller bostad. Doug säljer sin bil i smyg så inte Diane får veta något.
 
Lachlan gör allt för att försöka få tag på Gerrys teckningsbok men misslyckas.
 
Faith tar med sig Sarah hem till Debbie men de blir besvikna när Joe är där. Sarah skäller ut honom eftersom han fått hennes mamma till att bli ett monster.
 
Charity ringer till Ryan när hon är full och lämnar meddelande till honom hon vill inte alls ha kontakt med honom utan hon har bara ljugit.
 
Ryan och Irene kommer till byn och när de kommer fram lyssnar han av sin mobil. Han blir besviken när han hör meddelandet från Charity.
 
Doug lovar Terry att han ska få en stor summa pengar nästa dag för att kunna börja om från början när han flyttar söderut som planerat efter begravningen. När Doug gått så ringer Terry till en vän och säger att allt går väldigt lätt, nästan så han själv tror att han är Gerrys morbror... (Jag kände igen Terry men kom inte på från vad tills jag insåg att han var Kommisarie Barnabys medhjälpare Gavin Troy i Morden i Midsomer)

Ryan

Inskrivet kl 22:12
 
Terry dyker upp i byn igen för att planera begravningen och samtidigt ge Doug en stämningsansökan. Eric blir rasande när han hör detta. Det gör att Doug bönar och ber Terry att inte stämma dem för då är det bara Eric och Diane som drabbas och de är oskyldiga. Han säger att han gör vad som helst för Terry.
 
Rebecca kommer inte på lunchdejten med Ross så han blir besviken och går hem. Hon kommer efter ett tag men inser först inte att hon kommit försent.
 
Dawn dyker upp hos Ross för hon letar efter Connor. Hon flirtar med honom när hon förstår att Ross inte vet var Connor är. Det slutar med att hon och Ross hamnar i säng. När de kommer ned från sovrummet efteråt kommer Rebecca, Pete och Victoria in. De inser vad som hänt. Ross råkar förolämpa Dawn med att säga att han inte vill betala för mer än en gång. Dawn rusar ut och Rebecca blir jätteledsen för hon känner att hon inte betyder något för Ross.
 
Polisen fortsätter att leta efter Amelia. De ber familjen att inte prata med journalisterna men Daz råkar svara på några frågor men han nekar till att vara hennes far. Dan blir vansinnig när han hör Daz på tv:n.
 
Sarah och Chas får veta att Debbie är skyldig till syraattacken på Ross. Sarah blir så besviken att hon vill bo hos gammelmormor Faith istället.
 
Liv kommer hem från ungdomsfängelset och får en stor kartong med doughnuts som välkomstgåva. När hon träffar Doug får han en kram för hon anser inte att det är hans fel att Gerry dog.
 
Charity får flera anonyma samtal där ingen säger något så hon pratar in ett meddelande på mobilsvararen där hon ber om ursäkt om hon gjort fel när hon var ung eftersom hon tror att det är Ryan som ringer henne. Strax efter får hon ett sms från Irene som vill träffas.
 
Charity sitter på en parkbänk utanför en stor park vid en kyrkoruin. Först pratar en gammal man med henne men när han gått kommer en yngre kille med en cp-skada fram. Han är glad och något sarkastisk. Det visar sig vara Ryan. Charity blir chockad först men finner sig sedan. De pratar ut och medan Ryan går iväg för att handla en glass kommer Irene fram. Hon har suttit en bit ifrån för att finnas till hands. Hon säger till Charity att antingen finnas där för Ryan helt och berätta hela sanningen annars är det ingen idé att säga något alls.
 
Ryan säger till Charity att han kan lämna DNA för hennes skull men Charity tackar nej. Hon vill inte utsätta honom för mer lidande i en rättegång där han kan bli tvungen att vittna.
 
När Charity kommer hem bryter hon ihop inför Vanessa och Harriet. Hon känner att det är hennes fel att Ryan har fått en cp-skada då hon drack under hela graviditeten.

Barn som försvinner

Inskrivet kl 20:50
 
Amelia vloggar men vill inte prata med sin far. Hon går iväg så Dan och Kerry diskuterar vad som hänt och hur de ska tala om för Amelia om vem som är hennes biologiska far. De märker inte att datorn fortfarande står på inspelning.
 
Charity får veta att polisen har hittat Ryan men att det är vissa problem med adoptionen. De kan inte lämna ut något för att inte förstöra utredningen men Charity listar ut att det är barnmorskan som adopterat babyn. Så hon åker till sjukhuset för att pressa den andra sköterskan om Irene Stocks telefonnummer. Det kan sköterskan givetvis inte ge ut och när Charity inte ger sig kommer en vakt och för undan henne.
 
Paddy tapeteserar och målar babyrummet men Chas låtsas bara att allt är bra. Aaron är orolig för henne men hon säger bara att hon är trött.
 
Amelia kommer hem från skolan och upptäcker vad som spelats in på henne vlogg. Hon börjar gråta och konfronterar Dan. Han blir tvungen att säga sanningen och när Daz och Bernice kommer dit så uppdagas allt. Amelia blir jätteledsen och går upp på sitt rum.
 
Debbie kommer hem från sjukhuset och går till puben men får en utskällning av Pete.
 
Victoria märker att Rebecca pratar väl om Ross så när han kommer in ser hon till att de två får en dejt. Hon lovar att laga en middag åt dem hemma hos henne sedan ska hon gå därifrån så Rebecca och Ross får vara för sig själva.
 
Charity sörjer att hon inte får gottgöra för sin son som hon trodde var död. Hon vill lära känna honom men han har nekat att göra ett DNA test.
 
Dan upptäcker att Amelia inte är hemma på morgonen och att hon inte sovit i sin säng. Han är inte orolig då han tror att hon kommer att komma hem till middagen. Kerry ringer polisen som börjar ställa frågor. Polisen börjar leta efter henne och fråga runt bland hennes vänner. Dan inser vid middagstid att hon inte kommer hem och att något allvarligt kan ha hänt.

Ett slott i Skottland

Inskrivet söndag 16/12 kl 00:40
 
Bob upptäcker att Brenda ljugit om hur den nya vattenläckan uppkommit så han bestämmer sig för att säga ifrån. Han och Laurel säger att från och med nu ska barnen bo hos dem istället.
 
Vanessa lyckas övertala Charity att åtminstone leta efter den döda sonen. När de är på sjukhuset så säger sköterskan, Irene Stocks, att hon inte minns Charity men väl hemma tar sköterskan fram några gamla journaler där det står Ryan Stocks på.
 
Charity, Harriet och Vanessa sitter på kaféet på sjukhuset när kommisarie Bails med fru kommer ut från mödravården. Charity blir så irriterad över att han ska få en ny familjemedlem så hon skäller ut dem. Bails är nedlåtande så hon bestämmer sig för att göra en polisanmälan i alla fall.
 
Marlon och Paddy åker iväg till Skottland för att kolla upp ett slott inför bröllopet. Slottsägaren ville ha personlig kontakt så Paddy åker med Marlon för att kunna överraska Chas senare.
 
Polisen kommer för att ta upp ett vittnesmål av Charity. Senare återkommer polisen för att berätta att sonen överlevde och är bortadopterad. Charity tror att de tagit fel men polisen ska försöka hitta "Ryan" som sköterskorna kallade honom i journalen. De hoppas på att Ryan kommer att ställa upp med att testa sitt DNA.
 
Chas som tagit fel på dag för ultraljud får åka ensam dit eftersom Paddy inte är hemma. Hon tror att Paddy är ute för att kolla ställen för svensexan.
På ultraljudet får hon veta att det är en flicka men tyvärr har inte njurarna utvecklats helt och det skapar problem med lungorna.
 
Paddy kommer hem efter att ha fått nobben av slottsherren. Han får ändå höra att ultraljudet gått bra. Chas låtsas som om allt är ok men sedan går hon iväg och gråter.

En vilsen flicka 1990

Inskrivet lördag 15/12 kl 00:44
 
Charity och Cain kommer till sjukhuset och ser att Joe är där. Cain blir genast misstänksam och vill ha reda på vad som egentligen hände. När han inte får svar där åker han till Home Farm och frågar Graham som genast säger sanningen. Joe kommer hem och när han får veta att Cain vet så berättar han att Ross är försvunnen. Cain lovar att ta hand om saken.
 
Bob och Laurel ska ha en myskväll för sig själva då Diane passar Dotty och Arthur. Brenda får reda på det så hon går hem och fixar en vattenläcka sedan söker hon upp Bob. Det slutar med att han går hem till sitt gamla hem och fixar vattenläckan, alla barnen kommer hem till Laurel även Heath och Cathy medan Brenda ska in till stan för en utekväll. Medan Laurel och Bob ska försöka få alla att samsas står Brenda ensam i lekparken istället för att ha åkt till stan.
 
Pete kommer hem och får veta vad som hänt. Han vill inte att Ross hämnas på Debbie. Pete åker till jobbet på gården och Cain kommer till Ross för att tala om att han vet allt och om Ross skadar Debbie igen så kommer det att gå illa.
 
Harriet pratar med Charity som inte alls vill att Harriet lägger sig i det som hänt för länge sedan. Charity pratar om pojken som är död, precis innan hon åker iväg i bilen. Hon börjar minnas sin ungdom så man får se tillbakablickar. Vanessa som precis kom har hört allt.
 
Vanessa och Harriet följer ett spår som Harriet fått om en sköterska på BB som kanske minns Charitys förlossning 1990. Charity som kommit till sjukhuset ser dem på BBavdelningen och hon blir rasande när hon förstår vad de är ute efter.
 
Ross hälsar på Debbie och han är så besviken på vad hon gjort. Hon vill gottgöra honom bara han säger hur men Ross vill inte ha med henne att göra längre.
 
Charity och Vanessa går till kyrkorummet på sjukhuset. Där berättar Charity hela sanningen om barnet som föddes. Hon säger att hon såg att de försökte rädda pojken men att det var försent så hon fick panik och sprang ut från sjukhuset. Det man sedan ser i tillbakablicken var att han överlevde...
Vem kan det vara? Har han redan visat sig eller kommer han att komma in i handlingen månne?

Ilska på puben, ilska på sjukhuset...

Inskrivet fredag 14/12 kl 19:49
 
Ross och Joe upptäcker att skottet som gick av träffade Debbie som precis kom in. De gör allt för att försöka rädda henne så de åker till sjukhuset medan Graham får ta reda på röran hemma.
 
Mannen som kastat öl på Doug visar sig vara Gerrys morbror Terry som kommit till byn för att Aaron sms:at honom. Han är full av hat och ilska över att Doug mördat Gerry. Terry säger att de kommer att stämma Doug på stora summor pengar. Lachlan hör detta och lovar att betala för en bra advokat till Doug.
 
Bob skäller ut Brenda för att ha eldat upp hans kläder men det visar sig att det var Heath och Cathy som gjorde det. Han blir arg på dem så de vill inte prata med honom. Barnen tyr sig till Brenda som ändå pratar gott om Bob för att han är deras far som egentligen inte lämnat dem utan bara henne.
 
Graham söker upp Connor för att rycka hår ifrån honom. Hårstråna sprider han ut över ett skrivbord på Home Farm och sedan river han runt för att det ska se ut som ett inbrott. Polisen stormar sedan in med skyddsutrustning då de tror att inbrottstjuven är kvar. Graham kommer "hem" och får veta vad som hänt.
 
Belle berättar för Lachlan att hon inte är redo att skaffa barn. Han blir väldigt besviken men sedan lyckas hon ändå få honom att förstå att hon bara vill vänta inte göra slut med honom.
 
Ross och Joe tjafsar med varann i väntrummet men skyndar sedan in till Debbie när det visar sig att hon kommer att klara sig. Ross säger till henne att Joe är skyldig till syraattacken. Joe tar på sig skulden men då kan inte Debbie hålla tyst. Hon erkänner att det var hon som sagt till om den. Ross tystnar och rusar ut från sjuksalen.

Hämnd föder hämnd

Inskrivet torsdag 13/12 kl 21:02
 
Debbie ljuger för Joe om vad som hände när hon blev slagen i ansiktet men när Diane möter dem på gatan kommer sanningen fram. Joe och Debbie bestämmer att de ska berätta för de vuxna i hennes familj innan de berättar för Sarah och Jack men Charity är i stan så inget blir sagt.
 
Polisen hämtar Doug till förhör. Lachlan ser detta och han ser ledsen ut medan Aaron är glad. Doug blir dock släppt mot borgen. Han säger till Diane att han tänker erkänna sig skyldig.
 
Bob pratar med Brenda genom deras advokater. Hon har länsat deras gemensamma konto då hon tyckte hon hade rätt till det. När Bob vill hämta sina kläder så säger hon att hon kan lämna dem. Bob kommer hem och upptäcker en brasa utanför huset. Brenda eldar upp hans kläder.
 
Ross skaffar sig en pistol och hotar sedan Dawn om hon inte får Connor att komma till byn. Connor kommer och säger till Ross att det är tjatigt med frågorna om var Simon är. Han tycker Ross borde fråga om vem som betalade Simon för att sticka efter syraattacken.
 
Lachlan vill att han och Belle skaffar barn och bildar familj. Belle säger ja men till Lydia erkänner hon sedan att hon tvekar.
 
Aaron och Doug blir vänner igen eftersom Aaron tror att det skulle Gerry ha velat. Okänd man på puben kastar en öl på Doug och kallar honom för mördare.
 
Ross går in på Home Farm och slår ner Graham. Sedan väntar han på att Joe ska komma hem. När Joe är hemma vill Ross få veta sanningen. När Joe ljuger hotar Ross med att skjuta honom. Tillslut säger Joe att det var han som betalade Simon. Graham vaknar till och det blir lite brottning mellan Joe och Ross så ett skott går av.

Tjejer

Inskrivet onsdag 12/12 kl 21:47
 
Dawn kommer med mera knark till Ross som han ska sälja även om han inte hunnit sälja det första han fått. Debbie som kommer dit för att tala om för honom om förhållandet med Joe blir förvånad över att se Dawn. När Dawn gått får Debbie reda på vad som händer och hon blir rasande över att Ross ska sälja droger för att hitta Simon.
 
Jacob, Gabby och en tjej från skolan missar bussen så de stjäl Ross bil som står utanför på gatan med bilnyckeln i. Tjejen kör iväg i rasande fart men de kommer inte så långt då bensinen tar slut.
 
Diane och Eric får veta att det blir en andra inspektion av olycksplatsen så de berättar inget för Doug som mår dåligt. De får veta att de är lika skyldiga som ägare till värdshuset som Doug som inte såg till att arbetet blev ordentligt gjort.
 
Belle, Lachlan, Robert och Aaron rensar bland Gerrys saker. Belle saknar hans mobil, ingen vet var den är. När de ska lämna lite saker till återvinningen så möter de Doug som gärna vill ha några tidningar och blomplantor. Aaron blir rasande och vill inte alls ge Doug något. Han råkar knuffa till Belle som ramlar i backen. Lachlan frågar hur hon och barnet mår. Alla där får då veta att Belle är gravid. Sam som hör detta blir förbannad men senare så pratar han med Belle och erkänner att han ser henne som liten fortfarande fast hon är vuxen.
 
Connor med livvakt kommer till Ross för att kolla varför inte knarket säljs. De får veta att bilen blivit stulen och att knarket är där. Debbie erbjuder dem pengar eftersom hon har en rik pojkvän så hon får en timme på sig att fixa fram 10 000£ annars ligger Ross och Moses illa till.
 
Debbie åker iväg till Home Farm men hittar bilen på vägen. Precis när hon kollar bagageutrymmet så kommer polisen. Hon klarar sig och åker hem direkt så Connor kan få knarket. Hon skäller ut honom och då slår han till henne sedan drar de iväg.
 
Belle åker till sjukhuset eftersom hon är orolig över fallet tidigare. Där får hon veta att hon aldrig varit gravid utan hennes medicin kan ha orsakat symptomen.
 
Ross är lättad och tror att Debbie är intresserad av honom. När hon backar när han ska kyssa henne blir han förvirrad. Hon rusar ut och han efter. Ute på gatan frågar han vad hon är ute efter när hon hela tiden räddar honom och sedan backar. Hon kan inte förklara sig. Joe står längre bort och hör dem.

Nedslagen men inte utslagen

Inskrivet kl 19:55
 
Polisen kommer till byn. En söker upp Ross för att fråga om han har något mer att tillägga till utredningen om syraattacken annars kommer den att läggas ned. Ross blir rasande för han känner sig anklagad till att ha gjort något så han får skylla sig själv.
 
Andra poliser söker upp Doug för att ta med honom till förhör på stationen. Han risker att bli dömd för dråp då han inte är säker på om han låst dörren till avspärrningen eller inte. (Diane borde ju veta att det var låst då hon inte kom in fast hon hörde att någon var där)
 
Lachlan blir också inkallad för förhör. Givetvis ljuger han om sista kontakten med Gerry men polisen har fått Gerrys samtalslista även om mobilen saknas. Lachlan kommer med bortförklaringar på allt polisen frågar om. När han kommer tillbaka till byn hör han att Doug kanske kommer få sitta sina sista år i livet i fängelse.
 
Aaron ringer Liv för att berätta vad som hänt Gerry. Liv bryter ihop.
 
Pete erkänner för Ross att det var han som sa åt Dawn att lämna Ross i fred.
 
Debbie vill att Joe och hon visar sin kärlek öppet i byn.
 
Belle berättar för Lachlan att hon är gravid. Först bestämmer de sig för att det är olämpligt att bilda familj just nu men när Lachlan hör om Doug och börjar tänka efter så ångrar han sig. Han berättar för Belle att han vill behålla barnet. Belle säger att hon vill det också.
 
Ross frågar efter Dawn inne i stan. Hon dyker sedan upp hemma hos honom och hon ber honom att sluta lägga sig i. Tillslut hjälper hon ändå honom att träffa Connor. Connor vill inte säga var Simon är så han provocerar Ross till att slå ned honom. Efteråt så vill Connor att Ross jobbar lite för honom, i utbyte så ska han berätta mer om Simon. Ross kommer hem med en större påse knark.

Rasrisk

Inskrivet kl 22:07
 
Doug stänger igen värdshuset och spärrar av området med rasrisk.
 
Ross frågar Moira om hon pratat med Simon sedan Holly dog. Precis då kommer Cain hem och avbryter dem. Ross får återgå till arbetet på gården.
 
Aaron får samtal om att Liv varit i slagsmål så han åker till anstalten. Han får träffa Liv som verkar ha startat bråket för att få träffa honom.
 
Chas och Paddy har sin förlovningsfest på puben. Paddy gör allt för att hålla henne lugn då det mesta inte gått som planerat. Hon blir irriterad när inte Aaron är där men han dyker upp efter att ha besökt Liv.
 
Cain säger åt Ross att sluta ställa frågor om det förflutna till Moira utan att låta henne vara ifred. Ross blir misstänksam och försöker pressa henne ändå. Moira erkänner att hon träffade Simon efter Emmas död för att få något lugnande.
 
Kerry vill att Dan pratar med Amelia innan hon får höra sanningen från någon annan. När Dan ska prata med henne så talar hon om hur mycket hon älskar sin far så han kan inte berätta sanningen för det skulle göra henne ledsen.
 
Dan säger till Daz att aldrig berätta sanningen till Liv och att han ska hålla sig borta ifrån dem för alltid.
 
Gerry vill be Lachlan om ursäkt så de träffas på värdshuset. Lachlan sparkar till en tunna som slår ned en av stöttorna så taket rasar ned på Gerry som dock klarar sig. Gerry är först glad och försöker få Lachlan att hjälpa honom. Sedan börjar han böna och be om att få hjälp men Lachlan blir irriterad på Gerry så tillslut tar han ett stenblock och kastar i huvudet på Gerry. Lachlan går sedan därifrån.
 
Belle försöker få tag på Lachlan för att prata med honom men när de ses blir det inte tillfälle att vara ensamma då de går till Charitys fest. (Antagligen är hon gravid då hon hade en förpackning som hon gömde snabbt när Sam kom eller så var det något med medicinen) Tillslut går de ut men Lachlan är inte så koncentrerad för han ser att Doug och Diane är på väg till värdshuset. De kommer strax utrusande för att tala om att Gerry är där, troligen död.

Dyra hantverkare kan bli billigare i längden

Inskrivet torsdag 6/12 kl 19:51
 
Diane tvingar Doug att anlita en snickare för att kolla sprickan i huset. Doug vill inte betala i onödan så när snickaren har gjort den första kollen så behövs han inte mer utan Doug vill ta hand om allt själv. Diane reser bort så Doug försöker laga sprickan men den blir större och väggen börjar rasa så det är bara att ringa snickaren igen.
 
Chas får åka och hälsa på Liv på anstalten.
 
Cain överaskar Moira med en present på bröllopsdagen. De äter middag hemma och myser. Båda hade tanken på att de ska ta på sig ringarna igen.
 
Pearl tar tillbaka det gamla bokningssystemet på veterinärkliniken.
 
Dan är förbannad på Daz och vill först inte öppna brevet men sedan gör han det ändå. Det visar sig att Daz är pappa till Amelia men Dan säger åt honom att hålla sig undan.
 
Bob får flytta in hos Laurel eftersom det ändå skvallras om dem i byn. Brenda har anlitat en advokat för att få hjälp med skilsmässan.
 
Gerry märker att Rebecca mår dåligt efter olyckan eftersom hon tror att allt är hennes fel. Han konfronterar Lachan som först nekar men sedan erkänner att han gjorde det för att han själv ville dö. Gerry lovar att hålla tyst men sedan när han är full så ger han små pikar ändå.
 
Lachlan blir orolig så han googlar hur man ska kunna mörda någon utan att åka dit ("how to get away with murder" Som även råkar vara en amerikansk tv-serie).

Provsvar på villovägar

Inskrivet onsdag 5/12 kl 22:11
 
Nicola ordnar sin födelsedagsfest för att kunna bjuda in dr Cavanaugh. Hon vill att han ska prata med Jimmy. Jimmy är dock inte alls intresserad av att prata om sina problem.
 
Bob och Laurel möts på gatan och hon inser att han älskar henne. Då berättar hon att hon älskar honom.
 
Pete försöker få Ross att förstå att han ska hålla sig undan Simon och de andra knarkarna.
 
Bernice märker att Daz och Kerry tisslar och tasslar med varann och att han inte säger sanningen. Hon börjar tro att han har en könssjukdom när hon hör dem prata om provresultatet.
 
Bob berättar för Cathy och Heath att det är trassligt just nu men då säger Brenda att det är för att han är ihop med Laurel. Barnen blir besvikna och kallar honom för egoist.
 
Belle, Lachlan, Priya och Gerry får ha en lanseringsfest på värdshuset men när Doug spikar upp en reklamskylt så märker Diane att det är en stor spricka på en vägg.
 
Cain planerar en överraskning till Moira.
 
Laurel berättar för Gabby och Arthur om Bob. De båda barnen vill inte bo kvar om han flyttar in.
 
Kerry berättar för Daz att hon fått veta att svarsbrevet har blivit mottaget av någon redan.
 
Pearl har inte förstått det nya bokningssystemet på veterinärkliniken så det blir fullt med hundar som ska vacineras samtidigt. Eller så ville hon bara protestera för att de inför nytt datasystem för bokningar.
 
Gabby och Arthur pratar med Doug som försvarar Laurel även om det var dumt att bli kär i någon som är gift.
 
Pete ger Dan, som precis kommit hem från Liverpool, brevet som de råkat få av misstag.
 
Bernice konfronterar Kerry angående provsvaret när Daz kommer hem. De vill inte säga sanningen men då kommer Dan hem och har brevet med sig. Bernice vill att han ska öppna brevet medan Daz försöker stoppa honom. Tillslut måste Daz erkänna dna-testet och då går Dan ut med brevet.

En övervintrad enhörning i ett piratskepp

Inskrivet kl 20:26
 
Charity är med i tidningen efter attacken mot kommisarie Bails men hon nämns inte med namn. Hon bestämmer sig för att berätta allt för Noah men precis då kommer även Cain och Moira så alla får veta vad som hände när Charity var 14 år. Noah frågar sedan hur han ska veta att det där är sant eftersom hon ljugit så många gånger förut. Han blir så besviken att han rusar ut.
 
Arthur har tappat bort Dougs pappas krigsmedaljer men Doug ser dem på Gerry. Doug blir förbannad på att Gerry stulit dem men Gerry säger att han hittade dem på busshållplatsen.
 
Bernice gör i ordning Brenda inför bröllopet. Nicola kommer till salongen och viskar till Benice att Bob är försvunnen.
 
Doug råder Laurel till att prata med Bob för att berätta om sina känslor även om det är hans bröllopsdag.
 
Bob är instängd i piratskeppet och han får banka på dörren när han vaknat till något onykter fortfarande. Doug hör det och släpper ut honom. Det visar sig vara Arthur som låst in Bob så Laurel blir rasande på sin son.
 
Knarkartjejen söker upp Ross för att få knark men får pengar av honom eftersom han inte har några droger. Pete ser när hon får pengarna men Ross säger bara att han betalade tillbaka ett gammalt lån. Pete ser sedan tjejen på busshållplatsen så han hotar henne om hon kommer tillbaka och förstör Ross liv. Han tar hennes mobil och slänger i marken.
 
Joe ser Noah ute på fältet. De pratar om vad som hänt och Joe försvarar Charity och säger att hon varit modig som försöker sätta dit en polis efter så många år. Det gör att Noah blir sams med sin mor.
 
Brenda rusar till kyrkan när hon märker att allt inte står rätt till. Hon väntar med de andra när Bob kommer rusande. Vigseln blir av utan större problem. Laurel är på väg till kyrkan men går sedan till kyrkogården. Hon håller koll på alla som kommer ut från kyrkan fast på avstånd.
 
Bröllopsfesten är på puben. Brenda ser på foton som Heath tagit att Bob inte alls ser lycklig ur. Mitt i bröllopsdansen så får hon nog och går därifrån. Bob följer efter henne hem. Där gör Brenda slut med honom för hon har insett att han inte egentligen älskar henne utan nöjer sig med en ersättar för Laurel. Hon kör ut honom. När han går ut från huset med packad väska så ser Laurel det.

RSS 2.0