Var måttlig med allt, inklusive måttligheten

Kings flyttar in i det nygamla kontoret igen. För att tråka ut Scarlett så ger Jimmy henne i uppgift att träna sin telefonröst. Hon får presentera företaget på ett affärsmässigt sätt och tillslut så tycker han att det duger. Då får hon ringa runt till företag och erbjuda deras tjänster. Han tror att hon kommer att tröttna efter en dag och sedan vilja tillbaka till skolan.
Hon går till cafét och träffar vännerna på lunchen och då fortsätter hon att prata som hon gjort i telefon. De blir lite trötta på henne men tillslut kan de skratta åt alltihop. Daz erbjuder sig att göra lite reklam för åkeriet på verkstaden. Efter lunchen återkommer hon till kontoret med ett företag som eventuellt är intresserade av samarbete.

Jamie stapplar runt i butiken och försöker att jobba. Han har bestämt sig för att åka till Australien för pengarna han fått av Mark.

Paul är orolig för Rodney så han pratar tillslut med Nicola om saken. Hon blir givetvis väldigt orolig. När hon sitter på cafét och deppar kommer David och pratar med henne. Hon säger som det är och han tar med henne hem för att hon ska kunna prata ut. Han måste dock fråga henne om det här är ett av hennes vanliga intriger men det förnekar hon.
Hon tar emot ett brev som levereras till huset men lägger det så slarvigt på en byrå att brevet ramlar ner i en papperskorg. Det visar sig innehålla Erics provsvar och han blir orolig för att Val ska ha sett det och sedan undanhåller det för honom. Inte känner han sig bättre när han tror att alla pratar om honom när det viskas på puben.
Rodney lovar Paul att han är måttlig med allt inklusive måttligheten men Paul är ändå orolig. Inte blir han lugnare när han inte får veta vad Rodney ska göra under dagen när han ska till stan och Paul får inte följa med.

Laurel haffar Jasmine ute på gatan och tar med henne hem för att prata. Först pratar de mycket om Arthur och om hur svårt det kan vara men tillslut försöker Laurel få Jas att säga vad som står på. Hon missuppfattar situationen och tror att Jas är gravid. Det får Jas till att erkänna att hon tyckte Shane var äcklig och strax efter berättar hon att han försökte våldta henne. Just då blir de avbrutna av Natasha så Jasmine går därifrån.

Strax efter så rusar Laurel ut för att prata mer med Jasmine. Det slutar med att Jas berättar allt om våldtäktsförsöket och att Debbie kommit dit för att hjälpa henne och att hon sedan slagit ihjäl Shane. Laurel vill gå till polisen men Jas bönar och ber om att inget säga.
När Ashley sedan frågar Laurel hur det gått med Jasmine så kan Laurel bara säga att det är problem och att hon ska prata med henne igen.

Zak tar med sig Eli på en fisketur och för att kunna prata lite med honom. De har det rätt lugnt och skönt nere vid sjön men sen kommer Mark och ser att de tjuvfiskar. De får en tillsägelse om att inte göra om det för då kommer han att kontakta polisen och de får lämna ifrån sig fisken de fångat.
Väl hemma så frågar Zak om Eli är inblandad i mordet på Shane men Eli svarar inte riktigt på det och det gör Zak misstänksam.  Eli berättar då att han inte mördade Shane... men att han är inblandad ändå.
Mer hinner han inte tala om eftersom polisen knackar på dörren för att arrestera honom för mordet.
Det har kommit fram att Shanes blod finns i skåpbilen.

När Zak är på puben och berättar att Eli blivit arresterad för Lisa så hör Laurel det. Hon skyndar sig till Debbie för att prata ut med henne eftersom hon nu vet hela historien. Debbie vill fortfarande inte gå till polisen.

Debbie försöker sedan att övertala Jasmine om att de ska inte gå till polisen, de ska istället rymma. Hon älskar ju Jas...
Efter lite övertalning går Jas med på att de ska rymma tillsammans.

Spiken i kistan för det äktenskapet...

Edna störs av Scarlett som inte verkar jobba så mycket utan lyssnar mer på musik. Jimmy kommer ner och upptäcker detta. Han skickar iväg Scarlett på jobb till Leeds, till en adress som inte finns. På det sättet får de en lugn dag på kontoret.
Scarlett har dessutom glömt sin mobil så när den ringer så upptäcker Jimmy hennes brev från skolan och att hon klarat av alla prov. När hon kommer tillbaka försöker Jimmy få henne att säga något om proven men hon gör inte det.

Eli är under förhör men han förnekar givetvis och skyller allt på att det är Donna som satt dit honom för att rädda Ross.
Han blir fri och söker upp Marlon och berättar allt. Marlon tror honom inte förrän han får veta att Donna besökt Ross i fängelset.
När Donna kommer hem konfronterar han henne och inser att hon satt dit hans bror för att rädda Ross och det gör honom så himla arg och samtidigt ledsen.
Nu inser han att deras äktenskap är över och han kastar ut henne.

Donna flyttar hem till Jamie och Bob. När Marlon söker upp henne för att prata så tror hon att han vill göra allt bra igen men han är så besviken att han inte har de planerna. Han blir så arg att han säger att alla har rätt, man finner bara sann kärlek en gång i livet och för honom var det Tricia. Donna har alltid varit näst bästa för honom...

Lily drar iväg med Paul fast han har ett arbetspass. De hamnar i stan på ett hotell och där väntar Jonny.
Paul blir givetvis glad men det grusas snabbt. Jonny säger att det enda sättet för dem att vara ihop är att Paul följer med till Sydney. Paul blir jätteledsen och säger att det inte går, han berättar att Rodney är svårt hjärtsjuk och kan dö närsomhelst så han kan inte lämna byn. Paul lämnar Jonny i baren och går därifrån, jätteledsen...

Betty är i skvallertagen och står i butiken och skvallrar om Dingles skåpbil som blivit beslagtagen av polisen. Det är Ashley och Brenda som får lyssna på hennes teorier. Betty är helt säker på att man använt bilen till att flytta en kropp för man använder väl knappast en cykel till sådant. Jasmine som precis kommer in blir riktigt förbannad på skvallertanten och skäller ut henne.
Ashley återvänder hem och berättar för Laurel att han är orolig för Jasmine. Hon säger då att Diane sagt att Jas varit sjuk mycket den senast tiden. Då beslutar sig Ashley för att söka upp Jas och prata med henne. Han märker ganska snart att hon mår dåligt och tror det är för Shane men Jas förnekar det.
Ashley återvänder hem och pratar med Laurel och hon föreslår att hon kanske ska prata med Jas så småningom.

Betty ska städa i Pear Tree Cottage men Mark har annat för sig så han vill inte ha henne där. Hon får betalt för att gå därfrån utan att ha städat. Strax efter kommer Jamie för han har hört att de behöver fönsterputsning. Mark går med på det efter en viss tvekan.
Medan Jamie putsar fönstrena på utsidan av huset sitter Mark och kollar igenom papper som handlar om Jimmy King. Plötsligt känner han det som om Jamie ser vad han kollar på så han går ut och säger till Jamie att det räcker nu. Jamie är på väg att gå därfrån men när Mark ska ge honom den jättestora stegen så ramlar den och smäller till Jamie på benen så han ramlar i backen.
Mark hjälper Jamie att plåstra om såren och sedan skriver han ut en check på 1000£ för att Jamie inte ska prata mer om saken.

Natasha är förvånad över att de äger bondgården också så hon pratar med Diane om kontraktet. Diane berättar allt om familjen Sugden och hon får behålla gården så länge hyran betalas in.

Mark träffar sedan bröderna King och erbjuder dem att hyra Pear Tree Cottage precis som förut, dessutom mycket billigare än marknadspriset.
Det gör Kings lite misstänksamma...


Att ange sin mans familj för polisen


Mark fixar frukost i köket till sin fru men hör inte att det är Betty som kommer in. Hon vill fortsätta städandet på Home Farm. Natasha som precis kommer in är inte så förtjust i att Betty fortfarande har nycklarna kvar. Betty får trots allt fortsätta städandet men hon ska inte svara i telefon och ta meddelanden.
Natasha besöker Debbie i verkstaden och blir imponerad av Debbies driftighet så hon öppnar ett konto i företaget.
Jimmy pratar med Mark för han vill fortsätta hyra Pear tree cottage för att ha kontoret kvar men Mark säger nej. När Natasha får höra det tycker hon att visst kan de väl få stugan men Mark säger att han inte vill att de ska vara välgörare för hela byn, det räcker med att de köpt kyrkan. Däremot så försöker han få sin fru att ändra sig angående Katies kontor.
Rodney får inte fortsätta arbetet som förvaltare på Home Farm och han är rätt bitter över det, han tror inte att Natasha kommer att klara av det. När hon  sedan säger att han kan söka tjänsten precis som alla andra, det är bara att skicka in sitt cv, så känner han att han inte alls är välkommen.

Aaron försöker att smita från skolan men Chas är på honom om att han måste plugga. Hon får hjälp av Paddy som försvarar henne.
Senare när Paddy kommer hem så är Aaron i alla fall hemma. De börjar prata och Aaron försöker få fram om Paddy är intresserad av Chas. Paddy förnekar det men när Aaron säger att hans mamma är lite intresserad av honom så erkänner han. Aaron peppar honom till att försöka bjuda ut Chas och han säger att Paddy kan bli hans styvfar om det vill sig väl. När Chas kommer hem så är hon arg för att Aaron skolkat men Paddy försökte att skydda honom. Nu hade ju rektorn ringt och berättat att Aaron inte var i skolan så Chas visste att de ljög. Hon orkar inte tjata på grabben om hur viktigt det är med utbildning så hon låter honom slippa skolan men han ska jobba i stället. Hon säger att från och med nu är han Paddys assistent. Paddy ser väldigt förvånad ut men när han får veta att det är hennes "omvända psykologi" så går han med på det.
När Chas gått därifrån så säger Aaron att Paddy är en medelålders patetisk tönt som borde hålla sig till sina tidningar och inte dregla över hans mamma för han har ändå ingen chans. Paddy står bara tyst och tar emot all Aarons kritik utan att säga något. Sedan säger han bara att Aaron ska vara på jobbet 06.45 nästa dag.

Jasmine är nervös för att Eli spårat ur på festen och hon tror att det är Eli som kommer att sabba hela deras hemlighet. Inte lär han bli gladare när han får veta att hon och Debbie är ihop igen..

Donna pratar med Charlotte om sin upptäckt med loggan på djurfodersäckarna och Charlotte säger att de säckarna från Seddons djurfoder har inte använts på tio år. Tack förresten allihop för att ni sa att det var säckar, jag missade det totalt och det skyller jag på min snoriga förkylningshjärna.
Bob ser att Donna mår dåligt och han försöker att prata med henne. Först tror han att hon är gravid med Ross barn men det förnekar hon. Det tar inte lång tid innan hon har talat om för Bob att hon misstänker att Eli mördat Shane.
Hon kan inte låta det bero så hon återvänder till ladan för att snoka. Hon skär bort en bit från en fodersäck men precis då dyker Eli upp. Då låtsas hon att hon tappat ett örhänge där och Eli hjälper henne att leta. Hon kan inte låta bli att prata om mordet på Shane och hon frågar Eli om det är rätt att Ross ska sitta inne för ett mord han inte begått.

Donna besöker Marlon för att förklara att hon verkligen älskar honom och att han betyder allt för henne. Han blir jätteglad över hennes känslor men när han gått får han en känsla av att något inte står rätt till.
Donna går till polisen och berättar vad hon misstänker sedan besöker hon Ross och berättar att något är på gång.

Eli är på väg till Debbie men blir stoppad utanför av Daz. Daz har nämnligen sett Debbie och Jas kyssa varann och han stod och tjuvkikade på dem. Eli rusar in och ser tjejerna och då blir han förbannad. Han tror att han blivit lurad av tjejerna och nu är Donna efter honom.

Det blir en husrannsakan hos Dingles men Sam lyckas smita undan och ringa till Eli för att förvarna honom men Eli svarar inte eftersom han bråkar med Debbie så han hör inte signalen.
Polisen tar Dingles mobiler men tänker inte på att Belle också har en. Lisa får den så hon kan gå på toa för att ringa. Hon får tag på Chas och berättar allt. Chas får tag på Marlon som rusar från puben för att få tag på Eli.
Precis utanför huset så kommer polisen, Eli hinner smita undan och det blir en polisjakt genom byn.
Ute på huvudgatan kommer Donna åkandes på sin moped precis när Eli rusar över. Hon faller och blir liggandes på gatan. Eli stannar till och blir därmed tagen av polisen. Donna reser sig upp och ser när de för bort Eli, hon har tårar i ögonen.

Lögner döljs bäst med nya lögner...

På morgonen när Katie kommer till stallet så hittar hon paret Wylde liggandes nakna i ladan. Hon blir lite generad men de verkade inte bry sig.

Lisa bjuder Marlon och Donna på Zaks födelsedagskalas och Marlon ska tänka på saken. Det hon glömmer att tala om är att det är en överraskningsfest så Zak vet inget. Därför blir Zak något förvirrad när Marlon tackar ja till festen men han inser snabbt att det är en överraskning. Shadrach är inte alls glad över att Donna är bjuden.

Aaron och Belle är på väg till skolan men han bestämmer sig för att skolka och Belle gör honom sällskap. De går till Home Farm för att kolla in flyttlasset som kommer. Aaron ska sno några saker för att kunna betala tillbaka 50£ till Chas men när han hör att Natasha är på väg till lastbilen gömmer han sig. Belle står kvar utanför och tittar på en film på en skärm (jag uppfattade inte om det var en portabel dvd-spelare eller om det var en dator).
Natasha hittar Belle och undrar vad hon gör där och när Belle inte svarar på hennes frågor så åker hon till fabriken för att träffa Lisa.
Lisa blir givetvis förbannad på Belle och de går hem för att reda upp saken. Belle skvallrar inte på Aaron men när han dyker upp hemma så fattar Lisa vad som hänt. När Zak och Chas sedan kommit hem så säger Lisa att hon inte vill ha Aaron boendes där längre. Det slutar med att både Chas och Aaron lämnar Dingles hus.
Eftersom Paddy har gott om plats så kan Chas och Aaron flytta in hos honom. Han verkar vara nöjd över att ha henne så nära.

Paul har berättat för Diane om Rodneys sjukdom och hon blir givetvis upprörd och ledsen över att Rodney inte vågat berätta något.
När Lily får höra att Paul tänker stanna hemma och inte åka till Australien så får hon också höra att Rodney är sjuk.
Rodney får höra att Paul inte ska åka och han misstänker genast att det är på grund av Val. Hon förnekar det först men sedan säger hon att det beror på att hon mår dåligt för att Eric har ett svagt hjärta och kan dö närsomhelst.
Rodney säger sedan det till Paul som undrar vad det är frågan om. Då säger Val att hon hittat på det för att inte oroa Rodney för att Paul stannar i byn.

Laurel och Ashley berättar för Jas att de inte kommer att flytta och Jas ser inte alls glad ut. När hon sedan träffar Debbie så säger hon att hon kommer att bo kvar för att hon kommer att sakna Debbie så mycket. Fast Debbie genomskådade henne eftersom hon redan hört att kyrkoherden skulle bo kvar i byn.

Lily, Betty, Doug och Rodney snokar runt bland möblerna på gården utanför Home Farm. När Wyldes kommer tillbaka så får de börja bära in saker och även umgås lite för att lära känna varann. Även Shadrach och Eric dyker upp för att hälsa på de nya byborna.
Betty är för söt när hon skulle beskriva Tom King "en liten man med Napoleonkomplex, han såg ut som en persika med ett påritat ansikte"

Katies kontor är fullt med möbler. Hon erbjuder Mark att hjälpa till att flytta på sakerna men han tackar nej. När hon kommer tillbaka lite senare så har han fastnat i dörröppningen med en säng. Hon hjälper honom tillrätta. De verkar komma bra överens. Undra om det inte blir en liten flirt där...

Betty sitter på puben och blir bjuden på sherry av Natasha och dessutom får Betty chansen att berätta allt hon vet om byborna.

Natasha meddelar Katie att de behöver kontorsutrymmet själva så hon måste leta efter nytt kontor. Kan det vara svartsjuka?

Zak har fest hos Dingles. Donna känner sig rätt utanför och Shadrach pikar henne så fort han kommer åt. Eli blir förbannad eftersom Shadrach inte är så oskyldig själv. Gennie hade ju inte funnits om Shadrach inte varit otrogen.
Senare hör Donna att Debbie och Eli bråkar, hon följer efter dem ut på gården. Debbie åker sedan hem till Jasmine. Eli och Donna pratar med varann och Donna känner igen en logga på Elis kläder. (Eller vad var det hon reagera på? Jag uppfattade inte det)
Sen måste Donna åka och jobba, hon smyger in på kontoret där utredningen av Shane ligger framme. I en låda hittar hon sedan ett foto med samma logga (?)

Snälla kan ni bringa lite klarhet i vad Donna reagerade på och varför?

Dj-a kärring!

Då menar jag Val!


Biskopen besöker familjen Thomas och berättar att kyrkan är köpt så de bör ta tillvara på sina personliga saker.
Ashley hälsar på hos Jasmine för att berätta att flytten till Leeds blir av lite tidigare än beräknat. Debbie hör det och Jas känner sig rätt obekväm. Ashley går därifrån så Jas kan berätta om flytten för Debbie.
Debbie blir givetvis väldigt besviken men även orolig för hur Jas ska klara av allt utan att säga något om vad som hänt

Lisa upptäcker att det fattas 50£ i pengaburken. Hon pikar Aaron om det men han låtsas vara oskyldig.
När Lisa sedan tar upp saken med Zak när de är på puben råkar Chas precis komma förbi. Hon märker genast att det hänt något och Lisa berättar om pengarna. Då säger Chas att det var hon som lånat pengarna men glömt att säga något, hon behövde nya skor nämnligen.
Sedan konfronterar hon Aaron om pengarna men han verkar inte bry sig.

Val vill be Paul om ursäkt men han undviker henne. När hon sedan hör att Líly och Leyla pratar om Paul kan hon inte låta bli att tjuvlyssna. Då får hon veta att Lily gett honom pengar så han kan åka till Australien. Val får panik, hon rusar hem till Rodney för att få tag på Paul. Hon hittar honom inte så hon återvänder till puben och blir sittande helt apatisk.
Rodney och Paul dyker upp på puben och de pratar med Val. Hon är först besviken för att Paul inte sagt något, sedan när hon får veta att han bestämt sig för några timmar sedan så blir hon besviken på att han ska åka.
Rodney orkar inte med hennes utbrott så han ger Paul sitt medgivande och önskar honom lycka till med kärleken innan han går därifrån.
Då kommer Val på ett sätt att försöka få Paul att stanna, hon säger att Rodney är svårt hjärtsjuk och kommer att dö snart men han vill inte tala om det för någon. Hon råkade få veta det av misstag men har lovat att inte säga något.
Paul måste lova att inte nämna att han känner till det för Rodney...
Paul blir givetvis mycket orolig.
Sedan kommer Rodney in på puben medan han pratar i mobilen med Pam. När han pratat klart så försöker Paul prata med honom men Val avbryter dem. Hon är orolig för att Paul ska fråga Rodney om sjukdomen men han säger bara åt sin far att ta det lugnt.
Senare när Paul kommer hem till Rodney som har svårt att andas blir han jätteorolig. Det visar sig att Rodney tränar till en träningsvideo och bara är lite anfådd. Då tror Paul att hans far försöker att förneka sjukdomen.
Ska han satsa på kärleken på andra sidan jorden eller vara hemma med sin far innan han dör...

Lite gulligt var det när Paul sitter vid gungorna och skriver brev och så kommer Nicola och börjar gunga liggandes på magen.  =) Han frågar henne om hon märkt någon skillnad på deras far men det hade hon inte.

Scarlett vill börja jobba hos Jimmy men när han säger att hon ska få en speciell bonus för jobbet så är det inte riktigt det hon vill ha. Han säger att hon får två års ledigt för att gå på college.

Donna är på cafét för att köpa en tårta till Marlon när Ross ringer. Kommer hon att sluta prata med honom över huvud taget?

Natasha och Mark Wylde, Home Farms nya ägare rider in i byn för att titta på kyrkan som de också köpt. Efteråt ska de  möta byborna på puben. Där har man en liten tillställning för att säga farväl till Laurel och Ashley så Wyldes blir inte så välkomnade. Alla ger dem pikar för att de köpt upp halva byn.
Tillslut så får Natasha nog och ställer sig upp för att prata med allihop.
Då berättar hon att de köpt Home Farm till sig själva men kyrkan har de köpt till byborna. Stor förvirring bland folket men även glädje. När hon sedan bjuder alla på nästa runda så har hon lyckats omvända alla till vänner i stället.
Det blir lite spänd stämning när Carl och Jimmy träffar de nya Home Farm ägarna.Zaks kommentar om att "Kings var gosedjur i jämförelse med Tates" var rätt kul och när Betty bad Wyldes att inte lägga sig i och Natasha svarade att det var ju det Betty gjorde och då ser Betty väldigt förnärmad ut. Plötsligt säger hon bara "Buu" =)Trevlig helg allihop, njut av den vårvärme som kanske kommer!

Jimmys ångvältar eller Emmerdales åkeri?

Jamie lämnar över post till Donna som får ett besökstillstånd för att kunna besöka Ross.
Marlon berättar för Zak att han tänker flytta hem igen och det gör Zak besviken. Han och Eli talar om för Marlon om hur mycket Donna faktiskt svikit honom men Eli verkar inte helt övertygad. Han ställer frågan till Zak om vad han skulle ha gjort om det gällt samma sak med Lisa. Zak blir förbannad och säger att Eli aldrig ska säga så igen... Då börjar Eli att fnissa eftersom han hört att Lisa haft en affär med Bobs bror när Zak var bortrest.

Edna har inte tillräckligt med pengar när hon ska betala för sig på cafét. Jimmy ställer upp och lägger ut för henne om hon har tid att prata lite. Han verkar lita på hennes goda omdöme så han pratar om hur svårt de har med att hitta ett namn till nya företaget.

Ashley bjuder Shadrach på lunch. Laurel varnar honom för att Ashley kanske vill predika lite för honom nu när de ska flytta. Shadrach kommer dit iklädd en kråsskjorta och träningsoverallsjacka. Lunchen verkar gå bra men tillslut så börjar Ashley prata om alkoholens faror och att Shadrach borde tänka på sina döttrar. Då säger Shadrach att Ashley har rätt, från och med nu är han nykterist.
Det höll ända tills att han skulle gå hem och Ashley ville ge en flaska konjak. Det kunde ju inte Shadrach motstå.

Victoria råkar nämna för Chas att Aaron inte var i skolan under dagen. Det visar sig att Aaron var hos bröderna Kings för att hjälpa till att måla om. Han passar även på att prata med Lexi och han måste bara påpeka att hans mamma hatar Carl eftersom hon blivit sviken av honom.
Lexi blir nöjd med det beskedet och hon ber Chas om ursäkt för kommentarerna igår.

Marlon kommer hem och han förklarar för Donna att han vill försöka igen. Han har några villkor, de ska aldrig mer prata om händelsen eller nämna hans namn och hon får givetvis inte ha kontakt eller träffa Ross. Hon går med på det.
Det dröjer inte länge innan Ross ringer henne från fängelset och vill prata. Han vill verkligen att hon kommer dit på besök, han måste ha hjälp för han håller på att gå under.
Givetvis kan inte Donna hålla sig därifrån utan hälsar på honom.
Ross ber henne om hjälp, hon måste prata med Jasmine som ljuger.  Han säger att det var hon som kom ut från lägenheten inte han...

Scarlett får jobba som sekreterare hos Kings men det går inte så bra. Hon räddas av Edna som precis kommer med soppa och Jimmys pengar hon är skyldig honom. Edna hjälper Scarlett att arkivera alla dokument och svara i telefon så när Jimmy och Carl kommer har hon full kontroll på allt.
Det leder till att Jimmy vill anställa Edna men Carl protesterar för de har ju inga pengar. Edna tackar jag även om hon vet att det inte kommer att ge så mycket betalt.

Paul är sur på Val för det hon gjorde kvällen innan. Val försöker att bli sams men Paul vägrar och säger bara att hon ska ordna upp allt hon ställt till med.
Då bjuder Val hem Patricia för att de ska prata.
Först går det inte så bra men när de upptäcker att deras söner fortfarande älskar varann så börjar de titta på gamla foton och minnas. Givetvis blir de osams om vems son som verkligen var mannen i förhållandet och det slutar med att Val blir förbannad och kastar ut Patricia.
Precis då kommer Paul och undrar vad som händer. Han blir rasande på Val och ber henne gå sedan kan han prata ut med Jonnys mamma. Hon ger honom Jonnys telefonnummer så han kan ringa honom i Australien.

Lily ger Paul en check för att han ska ha råd att åka till Jonny, hon har avbokat sin Rio-resa.

Ashley ser att Jasmine mår dåligt och vill att hon ska prata men hon vill inte det. Han säger att han förstår att hon har det jobbigt eftersom en nära vän precis dött. Sedan erbjuder han henne att flytta med till nya församlingen och hon ska tänka på saken.

Donna söker upp Jasmine för att fråga henne om det Ross påstår. Jasmine står på sig om att hon såg honom komma ut ur lägenheten men efter ett tag blir hon mer och mer nervös. Då kommer Debbie in och frågar ut Donna om vad hon gör där och talar om för henne att Jasmine sagt som det är till polisen.

När Donna kommer hem undrar Marlon var hon varit och nu börjar lögnerna komma igen. Hon säger att hon varit på jobbet för en utredning som bara hon i princip kan vara med på.

Jasmine möter Ashley i byn och då tackar hon ja till hans erbjudande om att flytta med dem.


"Glad skilsmässa till diiiig....."

Doug är orolig för Laurels och Ashleys flytt. De har fått besked om att församlingen som de ska flytta till vill att de börjar om 14 dagar men ingen har frågat Doug om han vill flytta med så han söker bostad eller rum att hyra.
När han sedan hittar ett rum i Hotten och meddelar Laurel det så säger hon att de tagit för givet att han vill flytta med dem och därför hade de inte frågat honom. Han blev mycket glad över det beskedet.

Aaron bryter sig in hos bröderna King och börjar vandalisera huset. Plötsligt kommer Carl hem och Aaron försöker smita ut men blir jagad ut på gatan in i byn. Carl hinner i fatt honom precis framför ögonen på Chas som givetvis undrar vad som händer. Hon får följa med till huset för att se själv vad Aaron gjort. Hon blir förbannad och skäller ut honom och råkar nämna att det är en sak att klottra på en gravsten men att bryta sig in hos någon... Carl hör det och blir riktigt förbannad men lugnar ner sig och skickar hem Aaron.
När Chas sedan kommer hem försöker hon prata med sin son om vad han gjort och varför. Han vill inte att hon ska bli sårad av Carl igen och om de blir ihop så tänker han sticka.
Chas söker upp Carl och säger att hon ångrat sig, det kommer aldrig att bli de två igen. Carl förstår inget för han såg på henne att hon älskar honom.

Jimmy har varit på auktion och köpt en ny, nåja bättre begagnad lastbil som de kan ha när de ska starta ny verksamhet. De åker till verkstan och Debbie får veta att hon får ha kvar verksamheten men Carl höjer hyran och dessutom ska hon ge dem förtur och fri service på lastbilen de just köpt.
Nu ska bröderna försöka få arbete också, Scarlett får hjälpa till som sekreterare. Första försöket blir inte så lyckat då företaget de kontaktar tackar nej till samarbete. Scarlett har råkat skriva ut brevet med deras gamla logga och den är förknippad med konkursen.

Marlon kommer hem för att hämta lite saker och Donna försöker att prata med honom. De har det inte lätt med alla känslor och Donna vill att de ska försöka på nytt. Marlon vill så gärna men kan inte se på henne utan att tänka på vad hon gjort.
Paddy hälsar på Ross i fängelset och Ross frågar efter Donna. När Paddy kommer hem så besöker han henne för att fråga om hon fortfarande är intresserad av Ross men hon förnekar det.

Paul är ledsen för att Jonny vill att de ska avsluta deras gemensamma bankkonto och gå vidare.
Lily frågar Katie efter Jonnys adress. När hon väl fått den så skickar hon blommor i Pauls namn och sedan skickar hon sms (från sin mobil som hon påstår är Pauls nya nr) och bjuder honom på middag. Jonny svarar att han kommer. Lily bjuder hem Paul till denna middag utan att Paul vet att Jonny också är bjuden.

Val vill också muntra upp Paul så hon skickar iväg honom till Hotten för att fixa till sig lite. Sen säger hon att han måste jobba just den kvällen han ska på Lilys middag. Paul måste givetvis säga återbud till Lily som snabbt sätter in en reservplan.
Lily ber Leyla att möte Jonny på cafét för att sedan kunna gå till puben.
När Paul kommer tillbaka från Hotten har Val sett till att det kommit en dragqueen med dansare till puben.
Det första han ser när han kommer in är en utklädd lättklädd man som sjunger "glad skilsmässa till dig..."
Paul blir inte glad över Vals överraskning och hon tvingar honom upp på scenen för att sjunga karaoke med henne.

På cafét sitter Leyla och väntar på att Jonny ska dyka upp. Alan som hjälper till med serveringen är på väg att stänga så hon får hitta på något för att kunna vara kvar. Hon beställer en baconsmörgås men Alan serverar inte frukost på kvällen. Då låtsas hon att hon måste äta på grund av att hon har en parasit i magen och blir sjuk om hon inte äter regelbundet. Det gör att Alan ordnar en ostmörgås till henne. Jonny dyker inte upp så hon går till puben efter ett tag.
Däremot dök det upp en annan dam till cafét som verkar vänta på någon.

Damen är Jonnys mamma Patricia och hon går in till puben och får se Paul uppe på scenen sjungandes karaoke.
Paul ser henne och försöker att säga att han inte alls firar, att allt detta inte är hans idé utan hans mors.
Patricia tror att det var därför han skickat blommor och bett henne komma för att Jonny skulle se att han minsann gått vidare efter skilsmässan. Då fattar Paul ingenting eftersom han inte skickat blommor. Lily hör det och hon förklarar att det var hon som gjorde det. Men hur kan Patricia veta om sms:en och blommorna?
Det visar sig att Patricia har Jonnys mobil eftersom han inte behöver den för han har åkt till Australien.
Paul blir jätteledsen...


Vad ska Shadrach säga när han upptäcker att damen han flirtat med är en man?

Återigen ett skottdrama

Chas konfronterar Aaron om den upphittade sprayburken men han nekar och påstår att det kan vara vems som helst i familjen.

Pam gör allt för att få iväg sin man Richard ur huset för hon vill ta det lugnt och tillbringa dagen i sängen som hon säger samtidigt som hon flirtar med Rodney.

Katie råkar nämna för Jimmy om helgaktiviteterna som pågår vid Home Farm och han som inte vet vad det gäller blir fundersam. Hon visste ju inte att han inte visste.
När Jimmy inser att Rodney är inblandad i något så rusar han iväg till fältet där jaktlaget är. Rodney är givetvis inte med eftersom han har hamnat i säng med Pam.
Jimmy är störtförbannad och han får ur Jamie om var Rodney är. Lite kul är det när Shadrach talar om för jaktlaget att inte bry sig om han som kommer springandes för det är byns alkis.
Richard hör också om vad Rodney är så han blir rasande och rusar till B&B:t. Jamie försöker att lugna ner dem men det går inte så bra.
Rodney som precis är klar och sitter på sängkanten hör att det är kalabalik utanför och han får bråttom därifrån och hinner därför inte klä på sig. Han genar igenom syfabriken och det blir glada leenden från damerna som ser en halvnaken Rodney som springer därifrån.
I B&B:t är Richard och Jimmy på väg för att få tag i Rodney men det slutar med att Jimmy råkar bli skjuten i baken av Richard när Jamie försöker ta geväret i från honom när de rusar upp för trappan.
De får ringa ambulansen som sen kommer för att hämta Jimmy till sjukhuset.

Chas skjutsar Carl till sjukhuset och där får de veta att Jimmy inte kommer att opereras. Tack och lov var det så ytliga skador att operation inte behövdes.
När Lexi kommer till sjukhuset ser hon Carl och Chas sitta tätt intill varann och hon blir svartsjuk.
Detta gör att hon senare söker upp Chas för att få reda på om de har ett förhållande men Chas säger som det är att de inte har det.

Jasmine mår inte bra över att veta att Ross sitter inne och kommer att bli åtalad för mordet på Shane. Hon är på väg att ringa polisen och erkänna men säger sedan inget. Debbie som precis kommer hem är orolig för henne.  Tillslut måste Jas åka till polisen eftersom hon känner att hon måste erkänna. Debbie skjutsar henne dit men utanför försöker hon övertala Jas att inte göra det. Hon till och med hotar med att ljuga för polisen och säga att hon också var med på mordet för att i sånna fall få sitta inne med Jasmine, allt för att få vara nära henne. Det får Jas att tänka efter och plötsligt kysser de varann.
De åker hem igen utan att ha pratat med polisen.

Debbie har andra problem också eftersom Carl vill ha hyran för verkstaden. Eftersom hon varit med Jasmine när hon skulle ha betalat så blir hyran en dag försenad och det gör att Carl inte längre vill ha henne som hyresgäst. Debbie blir förtvivlad, hon har äntligen fått pengar (från Jasmine) men Carl är stenhård, hon betalade inte i tid.
Hon vänder sig till Chas och ber om hjälp eftersom hon kommer att få mera problem om det kommer fram till Carl att hon inte står på kontraktet.

Rodney söker upp Jimmy för att be om ursäkt och Jimmy säger att han är väldigt besviken på att Rodney, som de har hjälpt, gick bakom ryggen på dem. Jimmy vill ha telefonnumret till Montclares för att kunna prata med Richard.
Richard kommer dit och Jimmy säger att det kostar en del att gå skottskadad utan att kunna jobba och att om han ska vara tyst så det inte blir en polissak av det hela, dessutom så säger han inget om att frun varit otrogen.
För det får Jimmy 10 000£.

Chas försöker att få Aaron att göra rätt för sig genom att rengöra Toms gravsten. Han är arrogant och förstår inte varför han skulle behöva göra det och inte blir det bättre när Debbie dyker upp precis och berättar att Carl ska vräka henne från verkstaden.

Chas pratar med Carl och han erkänner sina känslor för henne. Lexi är snäll men den enda han bryr sig om är Chas. Hon vet inte riktigt hur hon ska göra så hon lämnar Carl vid bron för att gå hem och tänka efter.
När Debbie söker upp henne igen för att höra hur det gått med verkstaden så har Chas bara tänkt på att Carl verkligen älskar henne och hon kommer att ge honom en chans till för annars kommer hon att ångra sig resten av livet.                                     ~*~*~*~*~*~*~*~*~


Är det inte någon annan som tycker att Richard Montclare är lik den gamle skridskokungen Tomas Gustafsson?

Ännu en begravning...

Polisen fortsätter att förhöra Ross och de har även gjort en genomsökning hos Paddy för att se om Ross lämnat några bevis där. Ross får många frågor om hur mycket han egentligen säger är sant eftersom det har kommit fram att olyckan han var inblandad i så lät han Paddy ta på sig skulden.
Ross erkänner sedan att han varit vid Shanes lägenhet men att Shane inte varit hemma då. Sedan kommer han på att han faktiskt mötte Jasmine där.

Aaron är inte allt glad överf att Chas ska på Matthews begravning, han försöker övertala Chas att låta bli. Hon lyssnar inte på honom utan säger att hon faktiskt vill gå dit.
Ashley besöker bröderna Kings och försöker att få begravningen framskjuten eftersom det kommit fram att deras fars grav blivit skändad. Lexi tar på sig uppgiften att rengöra gravstenen så bröderna kan gå på begravningen.

Eli som hör av Paddy att Ross är misstänkt för mordet på Shane blir glad över den nyheten. Polisen måste ju ha bevis eftersom de inte släppt honom än anser han.
Han berättar det för Jas och Derbbie men Jas verkar inte övertygad. Hon mår inte alls bra över situationen.
När hon sedan blir hämtad av polisen när hon jobbar på puben så blir det inte lättare. Av någon anledning så lyckas hon hålla sig lugn när polisen frågar henne om sista besöket i Shanes lägenhet. Hon kommer också ihåg att hon mötte Ross den kvällen och att han skjutsade henne. Hon släpps och kan åka hem.
Debbie har bara hört att Jas blivit hämtad av polisen så hon var jätteorolig. Hon kan lugna sig när hon hör att Jasmine lyckats ljuga för poliserna och allt verkar lugnt. Jasmine mår ännu sämre och nu säger hon att hon önskar att det varit Shane som tagit livet av henne i stället...

Lexi rengör Tom Kings gravsten när Bob och Jamie kommer dit och säger att de kan fortsätta så hon kan gå på bergravningen i stället.
Jimmy ska hålla tal men han är så ledsen, bitter och onykter att han börjar anklaga byborna för att ha skändat hans fars grav istället för att prata om Matthew. Det var inga snälla ord han hade om folket, tillslut fick Carl ut honom ur kyrkan.
Carls tal blev något finare. Han berättade att Matthew antagligen slutat älska när deras mor dog men att han äntligen hittat kärleken när han träffade Anna.
Anna hade precis smygit sig in i kyrkan och hörde det.

Shaddrach är den som grävt graven men när han ska täcka den vill han hellre vara med och dricka öl med de andra så han lämnar kyrkogården. Jimmy som suttit och druckit vid en grav ser den otäckta graven så han börjar skyffla över jord som en galning.

Efter begravningen så samlas sällskapet på puben. Anna är där ett litet tag men sedan åker hon i från byn gråtandes. Chas är där ett tag men går sedan iväg, efter henne kommer Carl. Han erkänner att hon är den ende som förstår honom och att hon var den enda som han verkligen ville se i kyrkan. Han förstår inte varför han lät henne gå...
Chas går hem och sitter och dricker en öl. När hon vill ha en till hittar hon inga fler men däremot hittar hon en sprayburk som ligger gömd i soffan.

Donna besöker Ross i cellen. Hon frågar honom om han hade mördat Shane. Ross blir ledsen över att hon tvivlat men förstår att hon måste fråga. Eftersom hon inte hade rätt att träffa Ross får hon skäll av förhörspolisen som upptäcker henne i cellen.
Donna åker till Marlon och skäller på honom. Hon säger att han anmälde Ross bara för att ge igen, för att han var sviken men Marlon kontrar med att om Ross är oskyldig skulle polisen släppt honom.

Richard och Pam Montclare dyker upp på B&B:t en dag för tidigt. Tyvärr finns inga lediga rum men Jamie tycker att de kan bo hos Rodney en natt. Givetvis har Pam inget emot det och hennes man är glad så länge frun är glad.
De sitter hemma hos Rodney sedan och dricker vin. Richard blir full och måste gå och lägga sig men Pam ska bara dricka upp först. Hon blir ensam med Rodney på nedervåningen och de sitter bredvid varann i soffan. De börjar kyssas men blir avbrutna när Richard ropar på henne och vill att hon ska komma upp.
Kommer Rodney att få till det med denna dam månntro...


Att försöka sätta dit en oskyldig för mord

Idag hade Kings affärsmöte för att försöka komma på benen igen men Jimmy brydde sig inte så Carl fick gå själv på mötet. Precis utanför deras dörr klev han i en hög med hundbajs som någon lagt där. Kan vara Aaron eftersom han verkar ha agg mot Kings, han var även på kyrkogården och sprayade på en gravsten. Vems och vad han skrev vet vi inte.
Jimmy blir bara mer och mer deprimerad och därmed dricker han mer och mer alkohol. Han blir så pass full på puben att han inte blir serverad mer och Carl och Scarlett får försöka att få hem honom.
De insåg att det är dags att ta itu med begravningen av Matthew för att kunna komma vidare. Anna hade fått några veckor på sig att ordna sitt men inte hört av sig.

Leyla är på väg att flytta från Pearl men Lily övertalar henne om att hon kan bo kvar. När Lily och Pearl pratar om Leylas föräldrar blir hon lite kort och vresig. Det är tydligen ett  känsligt ämne för den damen.
Sedan försöker damerna att komma överens om vilka husregler de ska ha och Pearl är lite emot att de skulle ta med sig främmande karlar hem men låter dem göra det eftersom de betalar hyran.

Daz ska tvätta en bil på verkstaden och Victoria är där för hon ska hjälpa honom dela ut reklamblad. De småkäbblar med varann och han kastar tvättvatten på henne och de småbusar lite. Plötsligt kommer Scarlett med lunch och leken upphör. Scarlett är rätt sur för att hon känner sig lite utanför. Victoria är på väg att gå därifrån eftersom hon inte vill störa. Daz förklarar att han tar hand om Vic eftersom hon haft det så jobbigt och Scarlett bjuder även henne på lunchen.
Senare försöker Daz och Scarlett att vara ensamma hemma och de har precis blivit av med Jake som inte vill kolla på deras "tonsills-tennis" när Victoria dyker upp och Daz släpper in henne.

Bob hjälper till på B&B:t medan Terry är borta och han upptäcker att Jamie och Rodney anordnar jakter. Han blir mycket upprörd eftersom Home Farm är beslagtaget och att det de gör är olagligt.
Rodney får även problem när Marlon inte bryr sig om att han lovat att ordna med maten till dessa jakter.

Marlon har sovit hos Diane och när Paddy kommer dit frågar han Paddy hur länge han vetat. Själv har han vetat om affären i flera månader säger han. Redan efter kursen i London visste han att det hänt något.
Donna försöker be om ursäkt men Marlon kan inte förstå hur hon kunnat göra som hon gjort. Hon råkar säga att hon aldrig trodde att hon skulle kunna älska två personer samtidigt och det gör Marlon ännu mer förtvivlad eftersom han trodde att hon inte älskade Ross. Sedan nämner hon att Shane utpressade henne och Ross och då inser Marlon att det var därför de slogs ute på gatan.
För att hämnas går Marlon till polisen och berättar om förhållandet och utpressningen och att det måste ha varit Ross som mördat Shane.

Donna får givetvis åka in till stationen för förhör men hon kan inte tro att Ross haft ihjäl Shane.

Marlon söker sig till Dingles och där får han tröst av alla utom Aaron som mest är kaxig. Donna kommer dit men hon är inte välkommen där.

Ross kommer tillbaka till byn eftersom polisen sökt honom. Han hinner inte in hos Paddy förrän han ser Donna och Marlon.  Marlon blir förbannad och ger sig på Ross. Det blir slagsmål och polisen kommer. Både Marlon och Ross blir arresterade. Marlon släpps medan Ross får rådet att skaffa sig en advokat.

Liten lustig sak tycker jag att det var när översättaren förkortade polisens fråga till Donna så det stod "...Ross Doyle..." (polisen sa Ross Kirk och Shane Doyle) varför översatte de ena polisen med förnamn och den andra med efternamn? Min tanke blev genast Roz Doyle var en karaktär i Frasier. Jag vet, helt utanför handlingen.

Trevlig helg allihop och försök att hålla sams!Vad jag förstår så är det delade meningar om vad som är närmasteframtid och nutid i framtidsflikarna. Vad anser ni andra som läser där?  Kan man inte dela på de två begreppen eller är det en gräns som man sätter själv om vad som är nära eller vad som är nutid? Går det att använda dessa flikar eller ska de bort?


Stackars Marlon!

Polisen undersöker Shanes död och med ultraviolett ljus hittar de blodspår i hans lägenhet. De tar in både Donna och Jas var för sig på förhör. Donna frågar de ut om Ross och hon är något nervös över frågorna. Hon får även frågor om hon visste om att Shane var inblandad med MacFarlanes och varför hon inte sagt något på stationen.
Jas får frågor om hur hon fått reda på att Shane var inblandad med MacFarlanes och vad hon gjort när hon fått reda på det. Polisen misstänker inte henne och hon klarar nog av förhören rätt bra.
Senare får polisen en lista över Shanes samtal och sms och de upptäcker att hans mobil varit i Emmerdale när det sista sms:et skickades till Jas.

Aaron får biljetten som Victoria har över till den kommande nyårsfesten i Hotten. Hon lyckas övertala Diane om att hon ska få åka till en kompis och sova över där för de ska ha pyjamasparty och att hon kan ta taxi dit så hon behöver inte får skjuts av Diane.
Daz kommer på vad hon är ute efter så han ändrar sina planer med Scarlett så de kan följa med på festen och hålla ett öga på Victoria.

De flesta andra i byn firar nyår på puben. Val har anordnat ett togaparty och de flesta kommer dit i vita lakan och romardräkter, utom Paddy som kommer i grå joggingoverall och pannband för han fått ett sms från Marlon om att det skulle vara yogaparty =)
Dingles som inte har vita lakan hemma har löst utklädselproblemet med att låna lakan från B&B:t. När Jamie upptäckte det så bestämde han sig för att hämnas.
Paddy försökte pussa Chas vid tolvslaget men Val hann emellan och han fick sig en rejäl puss.

Lily upptäcker att Leyla smyger in på fabriken och hon följer efter henne. Då märker hon att Leyla sovit där. Leyla försöker att få det som om det bara var över natten men Lily genomskådar henne.
Lily tar med sig Leyla hem till Edna och säger att hon får bo där men Edna vill inte gå med på det. Det slutar med att Lily och Leyla flyttar in hos Pearl.

Jasmines pappa ringer och hälsar gott nytt år och hon får låna pengar av honom. Hon erbjuder dessa pengar till Debbie som inte vill ta emot det för det skulle kännas som en muta. Debbie är så van att försöka klara sig själv.

Scarlett pratar med Jake om festen dagen innan och om att Victoria är en riktig knäppgök men precis då kommer Vic in och hör allt. Hon rusar ut från huset och Daz följer med henne. Han övertalar henne om att han inte tycker hon är knäpp och att han ska få de andra att sluta prata skit. De låtsas sedan att de måste städa för Diane för att inte behöva umgås med Scarlett och Jake.

Jamie hämtar sina lakan hos Dingles och säger att det visst blivit något förväxling i tvätteriet. Det är bäst att lakanen kokas eftersom de kan ha kommit från ett ställe som har skabb. Genast börjar det klia på hela kroppen hos Dinglarna.
Nöjd över sin hämnd kan Jamie gå därifrån med ett leende.

Polisen fortsätter att höra byborna om Shanes förehavande och de får då veta av Leyla att Ross och Shane råkat i slagsmål. Marlon hör det och kontaktar Paddy för att fråga om han vet varför de bråkat.
Paddy inser att det måste ha gällt  Donna så han möter henne när hon kommer från jobbet. Hon erkänner att hennes första tanke var när hon fick veta att Shane var död var att nu behöver inte Marlon få reda på något men Paddy säger åt henne att hon måste berätta om henne och Ross.
Precis då kommer Marlon hem och han märker av den tunga stämningen. Paddy går sin väg och Donna erkänner affären med Ross. Som väntat blir Marlon helt förstörd. Han är så besviken och han bara gråter och gråter så han knappt kan andas.Eddie Hope, Bobs bror, är med i Holby City just nu =)


Vin från Australifornia

Lily träffar Leyla ute på gatan och de blir snabbt vänner. De går till fabriken och dricker te och sedan hjälper Lily Leyla med att sy. Vad blev jag inte riktigt klar över eftersom hon ena stunden sa att det var extra jobb till Eric och i andra att det var till en kompis.

Gennie förbereder sin resa till Costa Del Sol och Brenda blir mer och mer orolig. Bob föreslår att hon ska åka med men när Brenda säger det till Gennie så blir det inte så populärt. Gennie säger då att det är en resa för bara dem som är under 30 år. Brenda blir givetvis ledsen igen och när Bob hör det så säger han åt henne att boka ett hotell i närheten i stället.  Gennie kan inte annat än acceptera att hennes mamma kommer att följa med.

Paret Montclares är på väg att checka ut från B&B:t innan Rodney fått tillfälle att träffa Pam så hon skyller på huvudvärk så hon orkar inte åka bil just nu. Jamie får gå runt och visa trakten för hennes man Patrick.
Rodney flirtar hejdlöst med Pam när de tar en drink på puben och hon vill att de ska hem till Rodney. Det blir riktigt hett mellan dem tills Jamie råkar komma in i huset. Strax efter kommer även hennes man in. Pam säger att Rodney visat henne lite exklusiva viner. Jamie och Rodney försöker att övertala Patrick om att komma på en jaktträff ganska snart. Pam kommer nog att lyckas övertala sin man eftersom hon verkar vilja träffa Rodney igen.

Victoria är nedstämd och orkeslös. Hon har ingen lust att göra någonting men hon lyssnar ändå på Val som försöker få henne att förstå att Diane bara är orolig och omtänksam.
Daz är den enda som kan få Vic att prata och han lovar att de ska gå ner till sjön för att se om de ser något konstigt där.

Jasmine är väldigt nervös över att Victoria kan ha sett något i sjön och hon försöker få Eli och Debbie till att de måste flytta på liket. De tycker att det är bättre om det ligger kvar, för hur ska de kunna flytta på kroppen nu.
Eli ser att Jasmine står på bryggan vid sjön och han försöker få henne att förstå att de inte kan göra något.
Plötsligt dyker Daz och Victoria upp men Jas och Eli hinner försvinna innan de blir sedda.

Daz tar en lång gren och sticker ner i den nu helt isfria sjön, han känner runt hela bryggan. Rätt som det är så låtsas han att han har något som fastnat och Victoria får panik. Det visar sig bara vara en säck och hon blir arg på honom för att han driver med henne.
När de är på väg att gå därifrån så vänder sig Daz om för han tycker att han hör något konstigt ljud. De går åter igen ner mot sjön och plötsligt ser de något som flyter lite längre bort, en hand sticker upp ur sjön. 
De ringer polisen och nu blir det fullt pådrag med dykare.

Dykaren får tag i säcken med kroppen och även en resväska med lite kläder i. När polisen upptäcker bilden på Shane i passet så ber hon Donna att hjälpa till med identifieringen. Donna bekräftar att det är Shane.

Jas blir väldigt orolig nu när hon får höra att kroppen är hittad. När sedan polisen kommer för att berätta att de hittat Shane är hon väldigt nervös. Hon lyckas lugna ner sig och se riktigt ledsen ut när Donna berättar att Shanes kropp hittades i sjön.
Kommer de att klara sig från misstankar nu?


Mardrömmar, värmepanna, taxikrock och jaktmyteri

Biskopen ska besöka Laurel och Ashley men de är återigen inte hemma. Nicola tar emot biskopen och försöker att samtala med honom. När han är på väg för att gå så försöker Nicola att sälja en kostym till honom. Hon hade en över eftersom hon köpt den till David men det hade hunnit ta slut mellan dem innan han fick den.
När Ashley och Laurel äntligen kom hem fick de veta att de kunde bo kvar i prästgården tills nya köpare dök upp.
Nicola får även tillfälle att berätta för Laurel sin version om kyrkoköpet, allt hon ville i början var en bostad åt henne och David.

Lisa är orolig för att Debbie jobbar så mycket och hon tror att det är för att slippa ta ansvar för Sarah. För att Debbie ska få tid att vara med Sarah så låtsas Lisa beställa en taxi. När Debbie sedan kommer säger hon att nu kan hon leka med Sarah, hon får ändå betalt. Debbie försöker att förklara att hon inte kan ta hand om Sarah just nu eftersom det är så osäkert med allting.

Chas berättar för Debbie om Victorias olycka på isen. Debbie berättar det för Jas och Jas grips nästan av panik. Tänk om Victoria sett något, snart kommer isen att smälta ändå och allt kommer att avslöjas. Debbie försöker lugna Jasmine.

Victoria har mardrömmar efter händelsen ute vid sjön. Diane och Andy är oroliga för henne och de funderar på att kontakta en psykiatriker. Daz pratar med Victoria eftersom Val tror att det beror på honom att Vic mår dåligt.
Han erkänner kyssen men säger att det var dumt gjort av dem eftersom de är som syskon. Victoria frågar honom om han sett något under isen och berättar sedan om kroppen. Daz tror inte att hon sett något egentligen utan att det säkert var något annat. Han berättar det för Diane som kontaktar psykiatriken ändå.
När Victoria får veta det blir hon arg och besviken. Hon vill inte alls prata med någon proffesionell så hon säger till Diane att hon bara hittat på allt om kroppen i sjön eftersom hon bara är en tonåring som söker bekräftelse...

Lily vill flytta hem till Pearl igen eftersom hon tror att hon är i vägen för Edna. Edna pratar med Pearl om saken och ber om hjälp. Pearl hittar då på en historia om att hennes värmepanna har exploderat så det är alldeles för kallt hemma hos henne. Lily går inte riktigt på historien och när hon är ensam med Pearl så undrar hon vad som är på gång. Pearl förklarar då att Edna kanske behöver ha Lily där hos sig eftersom hon bryr sig om sin syster.

Gennie planerar en resa hon vill göra med sin syster Chas. Chas verkar inte vilja åka med så hon skyller på att det är mycket på veterinärkliniken så hon kan absolut inte resa nu. Då vill Gennie åka själv till Costa Del Sol men Brenda tycker inte det är en bra idé.

Brenda får annat att tänka på när hon får mail av Terry som berättar att han inte kommer hem från Marocko som planerat eftersom Jean krockat med en taxi och brutit benet och behöver hjälp.

Rodney och Jamie planerar jaktevenemanget som inte blivit avbokat på Home Farm när plötsligt han som bokat dyker upp. Det visar sig att frun till mannen som bokat vill ha uppmärksamhet och det kan Rodney ge henne.
Han flirtar hejdlöst med Pam Montclare för att hon ska hålla sig nöjd och därmed kommer hennes man att vara nöjd. Rodney engagerar Zak för att hjälpa till vid jakten och Marlon får ordna med maten. När de får höra av Lee att jaktintresserade betalar tusentals pund för att få jaga så inser de att Rodney lurat dem.
Zak och Jamie gör jaktmyteri och ser till att inga fåglar släpps ut när jaktlaget ska börja skjuta. Rodney blir givetvis väldigt orolig och försöker att få Zak och Jamie att ge med sig men de står på sig, vinsten skall delas på tre annars blir det inga fåglar att skjuta för laget. Rodney måste gå med på utpressningen och allt slutar med att alla är nöjda. Jamie inser att de kan ju fortsätta att ordna jakt på gården och tjäna en hacka på det, Rodney är först tveksam men går sedan med på det.


"Under isen kan ingen höra dig skrika"

Först vill jag tacka för alla fina kommentarer, det är härligt att ni kan hjälpa till när det behövs och ni finns där för varann.

Idag fortsatte den kusliga stämmningen med vyer över den frusna sjön. Det var juldagsmorgon och alla firade på sitt sätt.

Eli hade stulit pengar från Shane och köpt julklappar till Debbie och Jas men Jas blev inte alls glad utan de fick elda upp alltihop, Eli slängde på en bunt med sedlar på elden.
Senare så ger Debbie en ring i julklapp till Jasmine, en ring hon köpt för egna pengar.

Zak och Belle var ute vid sjön för att skjuta en kanin till middagen.

Lexi hade försökt göra en kalkon men märkte att inte allt stod rätt till när hon upptäckte att en plastpåse med inälvor låg inne i kalkonen och påsen hade börjat smälta i ugnen.

Victoria har köpt ett halsband till Daz men när han visar det han fått av Scarlett så lägger hon undan sin present.
Sedan när Daz och Victoria blir ensamma på puben för Diane och Andy åker till Sarah hos Dingles så hittar Daz presenten. När den enda gästen gått (Jimmy som inte har pengar och inte får dricka egen medhavd sprit) så kysser Victoria Daz som inte verkar ha något emot det. Precis då kommer Val in och blir förfärad. Plötsligt inser Daz vad som hände och han skyller allt på Victoria.

Ashley ska ha sin sista gudstjänst i byns kyrka och Nicola samlar kören igen. Hans tal innehåller tacksamhet, han tackar Laurel som betyder mest för honom och han citerar henne när han säger att de har "allt att vara tacksamma för". Efter gudstjänsten ska kören sjunga men Nicola har något att säga först. Hon vill att alla stannar kvar och visar sitt stöd för kyrkan när biskopen kommer dit för att stänga ner allt. Först verkar folk vara ovilliga men sedan tycker det att det är en bra idé. De som kan hämtar dit lite julmat som de har hemma.

Aaron lämnar Chas som är på väg till kyrkan, han vill inte vara med. Han tar med sig en kasse öl och går ner till den frusna sjön. Där dricker han öl och åker kana på isen. Strax efter kommer Jake dit och han får en öl av Aaron. Strax efter får man se hur det rör på sig under isen, säcken med Shanes kropp i går upp lite och en hand kommer fram.

Andy och Diane som är på väg till Dingles råkar köra över en av deras kalkoner.  Diane är ledsen över det inträffade men det visar sig att Shadrack är glad över att få en kalkon till julmiddag istället för en kanin. Andy, Diane, Shadrack och Sarah har jättekul hos Dingles och stämningen verkar uppåt. Sen kommer Sam med Samson och Donna och Marlon och Belle eftersom barnen inte orkar vara kvar i kyrkan under protesten. De får en mycket trevlig kväll med lekar och god mat. Alla somnar lite varstans hos Dingles medan Shadrack fortsätter att äta av kalkonen.

Val lurar iväg Eric och David till den gamla stenbron för att "träffa" biskopen som ska lämna över nyckeln till kyrkan. När de åkt tar hon med sig kalkonen till kyrkan och delar den med sina vänner.
Eric fattar att han blivit lurad när han ser att nyhetsbilar åker in mot byn. Han och David åker tillbaka till byn och kommer precis samtidigt som biskopen. När kyrkans folk ser det så stänger de in sig i kyrkan och sjunger en protestsång. Det slutar med att Eric ger med sig och säger att han inte kan köpa kyrkan eftersom han inte har folket i byns godkännande som han "trodde" att han hade. Det slutar lyckligt och alla är glada. Laurel och Nicola är åter vänner. Biskopen menar att det är bara tillfälligt, snart kommer någon annan att ändå köpa kyrkan.

Aaron och Jake har kul ute på isen när Victoria dyker upp. Hon vill inte gå ut på den frusna sjön eftersom hon fortfarande har obehag av minnena av bilolyckan. Sedan dyker även Daz och Scarlett upp.
Ungdomarna har kul men Vic känner sig lite utanför på strandkanten. Hon är rätt ledsen över att behöva se Daz och Scarlett som skojar och gosar. När Daz kommer och pratar med henne blir hon arg på honom och vill ha tillbaka halsbandet hon gett honom. Han säger att redan kastat det. Då blir hon så arg att hon sliter av honom det halsband han fått av Scarlett och hon kastar ut den på isen. Han blir givetvis väldigt arg på henne och även de andra ungdomarna bråkar med henne.
Victoria trotsar sin rädsla och går ut för att hämta halsbandet men när de andra fortsätter att vara elaka så kastar hon det ännu längre ut på isen. Daz går för att hämta det och Victoria står och ser på. Plötsligt hör de hur det börjar knaka i isen, Daz går tillbaka till stranden men Vic hinner inte undan utan ramlar i. Hon hamnar under isen och hon försöker att simma till ytan.  Tyvärr hamnar hon en längre bit bort än där hålet är. Sedan ser hon något där på botten och hon tar tag i det. Det visar sig vara en hand... och när hon rycker åt sig sin hand så ser hon även en kropp. Jag uppfattar inte om hon inser att det är Shane eller om hon bara är rädd.
Daz dyker ner i vaken och lyckas få upp Victoria efter ett tag. Han ger henne första hjälpen, mun mot mun och hon piggnar till. Undrar varför han som också varit i vattnet skulle hjälpa henne och inte någon av de andra som varit på land hela tiden?
Ambulansen kommer och de två får åka iväg till sjukhuset. Victoria får panik varje gång hon blundar, hon ser den döda kroppen framför sig.

Åter igen så slutar det med en tung stämning över byn, kören som sjunger Adams julsång som sedan övergår till HTG-låten i en annorlunda version...

Just idag...


...ska jag på begravning så jag kommer inte att hinna se HTG och därför kommer det inte någon uppdatering av bloggen.
Jag vet inte när jag hinner se avsnittet så ni får vänta till måndag i värsta fall.

Om ni vill så får ni jättegärna göra en egen summering av dagens avsnitt bland kommentarerna i detta inlägg, precis som ni hjälpt mig tidigare.Ha det så bra som ni bara kan, ta tillvara på livet!

Fin tjej men usel lögnare

Igår skrev jag att det var lugnt och inte hände så mycket och med det menar jag att det kan vara svårt att skriva en resumé. Däremot så har jag inget emot när det är lugnt, det är lite så det ska vara i Emmerdale.

Idag fick vi veta vad för hjälp Jo ville ha av Lee. Han fick hjälpa henne att sälja fåren och traktorn bland annat. Hon höll på att packa för att flytta. Diane kom på besök för att höra hur det var med henne efter att Andy varit där och bråkat och då sa Jo att hon ville att Andy ska få träffa Sarah på juldagen. När han fick veta det så blev han jätteglad.
Mick som är orolig för hur det går för Jo är lite i vägen eftersom hon inte vill att han ska veta vad hon har för planer för hon tror att han kommer att skvallra för Diane och Andy då.
Jo finner ingen annan lösning än att låsa in Mick i ett förråd för att kunna sticka i fred. Hon skickar dock ett sms till Lee och berättar att Mick finns där på gården. Problemet är att Lee tappat sin mobil i Jos kök så han får inte meddelandet.
Morgonen efter skickar Jo ett sms till Andy och ber honom att åka till gården. Han och Diane kommer dit och upptäcker att det är tomt, förutom Mick i förrådet. Andy blir rasande när han inser att Jo stuckit med Sarah. De letar i byn efter spår efter dem och Diane föreslår att de ska till Dingles för att höra om de vet något.
Andy blir lättad när han upptäcker att Sarah är där men sedan inser han att Dingles inte kommer att släppa henne till honom hur som helst.

Nicola står i prästgårdens kök och hon har endast morgonrock och en tjusig ansiktsmask på sig när biskopen tittar in. Han blir något förvånad över att se henne där. När Laurel och Ashley kommer hem så får de veta att kyrkan stängs på annandagen.

Jasmine är orolig för idag är dagen som Shane beräknas komma tillbaka och därmed kommer att anses saknad.
Hon sjukskriver sig från jobbet för att vara hemma, till sällskap har hon sett till att få ta hand om Arthur.
När hon pratar med Debbie om att de borde åka iväg tills allt lugnar ner sig säger Debbie att det är lika bra att stanna för de är ändå fast i byn på ett eller annat sätt.

Donnas kollega (kommer inte ihåg namnet på henne) kommer och hälsar på hos Donna och hon berättar att det är kaos på stationen för det är så många sjuka, enda fördelen är att Shane inte dykt upp än.
Donna möter sedan Debbie och Jas på cafét och hon frågar dem om de hört ifrån Shane. Givetvis har de inte det...förutom sms:et Jas fick i början av semestern.
Väl på stationen sedan så blir Donna orolig för att det hänt något så hon övertalar kollegan att de ska kolla Shanes lägenhet. De står utanför hans dörr och försöker komma in när det kommer en granne och frågar vad de gör och hur de kommit in. Han hotar med att ringa polisen men lugnar sig när han förstår att de är poliser.
I lägenheten så hittar Donna ett kvitto på en enkel resa till Malta. De tar med sig beviset och visar upp det för en av cheferna på stationen. Först får de skäll eftersom de brytit sig in utan tillstånd hon Shane men han lovar att kolla upp saken. Chefen får även namnet på Shanes  flickvän, Jasmine.

Carls humör går verkligen upp och ner. Han är i ena stunden väldigt trött på Lexi och anser att hon är klängig men i nästa så ångrar han sig. Lexi vet inte vad hon ska göra och frågar Jimmy om råd men han säger bara åt henne att inte vara så självisk.
Lexi får också skulden för att Carl inte fått med sig sin mors smycken från kassaskåpet på Home Farm. Eftersom Chas har erbjudit sin hjälp när han var ledsen så vänder han sig till henne och ber att hon distraherar vakten så han kan smyga in för att hämta smyckena.
Chas hälsar på Katie på Home Farms kontor och får på så sätt träffa vakten men när de går ut därifrån så låser vakten kontoret. Carl står gömd utanför men hur ska han nu komma in till kassaskåpet?

Byn ska ha ett jippo som kallas "hemliga tomten" och Paddy köper ett dyrt armband han ska ge till Chas. När Marlon får se det inser han att Paddy är kär i Chas och då kan inte Paddy mer än erkänna sina känslor.

Polisen kommer till byn för att prata med Jasmine om Shane. Han frågar ut henne om deras förhållande och semestern. Jas berättar det hon sagt till alla andra, att de var inte ihop och att hon inte kunde följa med.
Då säger polisen att hon är en fin tjej men en usel lögnare, nu ska hon ta och berätta sanningen...


Angående framtidsflikarna så får ni använda er eget omdöme om vad som är nära framtid och vad som är nutid. Jag gjorde bara om och delade upp "framtidsfliken" efter önskemål.
Ni löser nog det där tillslut...


Sen vill jag meddela att igår hade vi rekord igen, över 300 eller rättare sagt 307 unika besökare på en dag =)

 


"Det står en flaska glömska där ute"

Idag var det lugnare igen i byn.

Jo är orolig för att bli vräkt nu när Kings blir av med husen.
Andy kommer för att hjälpa henne med pumpen. Hon erbjuder honom att få träffa Sarah en hel dag helt själv och han blir glad.
Dagen efter kommer han med en julgran till Jo men hon ser inte så glad ut. Däremot så visar han den för Sarah som blir överlycklig men sedan frågar han Jo om hon vill att han tar tillbaka den. Kanske lite fel ordning för nu kan ju inte Jo säga nej. När han pyntat granen måste han påpeka att vardagsrummet ser grått och trist ut, han kan hjälpa henne att måla om. Jo vill inte ha den hjälpen.
Mick och Lee kommer för att hjälpa henne på gården och hon går ut med dem. Andy passar då på att mixtra med tvättmaskinens ledningar. Lee som blir klar tidigare kommer in och upptäcker vad Andy gjort och de börjar bråka.
När Jo får höra om det så tror hon först inte att det är sant men när Andy inte kan se henne i ögonen inser hon att han förstört saker för att få komma till gården.
Lee lovar att hjälpa henne oavsett vad det är.

Jimmy är orolig för att inte ha pengar till begravningen av Matt. Scarlett erbjuder sina pengar till honom men han vill inte ta emot det.
Han frågar sedan Anna om hon vill vara med och planera för begravningen och hon blir glad över att få vara delaktig. Hon frågar sedan om Matts personliga tillhörigheter och Jimmy lovar att hon ska få vad hon vill ha.
Det enda hon ville ha var klockan hon hade reparerat åt Matthew, den han fått av sin far för länge sedan.

Anna vill även ha tag på Miles innan begravningen så hon ber dem att flytta den några veckor.

Scarlett vill flytta till sin mamma i Kanada för hon känner sig verkligen utanför familjen och hon har ingen framtid i byn. Carl håller med henne och tycker att även de ska flytta från byn för att börja om på nytt. Lexi och Jimmy är inte lika säkra på att det är bäst.
Lexi vill att de ska fira julen och ta alla beslut sedan, efter julen. Carl blir irriterad och går för att supa sig full.

Marlon är glad för att han lyckats fixa till ny skylt till bilen. Paddy och Donna ser inte alls lika glada ut och när Marlon går iväg en stund så pressar Donna Paddy på information om Ross.
På stationen sedan får hon jobba extraskift eftersom de fått problem med att Ross lämnat dem. Hon blir rätt besviken när hon får veta att han inte kommer tillbaka utan han har begärt förflyttning.

Lily är tillbaka och ska bo hos Edna. Nicola är därmed utan bostad på en gång.
Hon frågar Paddy om hon kan bo hos honom och om hon får jobbet tillbaka men han säger nej.
Hon frågar Paul och Rodney om att få bo där men de säger också nej.
Då tänker hon sova i kyrkan men när Laurel ser det låter hon henne få komma till prästgården. Ashley blir inte alls så glad när han upptäcker det.

Aaron får skala potatis och sedan ska han mata grisarna med skalen. Just då kommer Gennie på besök och Aaron försöker lura henne att han har en grisfobi så hon kanske kan hjälpa honom. Chas kommer precis hem och säger åt honom att inte vara så lat, han måste fixa det själv.

Terry får vykort från Jean och hon vill att TJ ska fira jul hos henne. Han berättar det för Brenda och hon tycker att klart ska TJ träffa sin mormor. Hon tycker att Terry ska följa med, även när hon får veta att han och Jean har ett förflutet ihop.

Diskutera den närmaste framtiden här...

Den som vill veta vad som händer snart i serien, alltså i svensk tv kan diskutera detta här.

OBS! OBS! OBS!

Vill du inte veta i förväg så läs inte kommentarerna..


Som vanligt får ni maila mig om det uppstår problem bland dessa inlägg eftersom jag inte kommer att läsa här själv..

Hälsningar

Marie
 
(tyvärr har det varit lite prolem med att kommentera här, jag vet inte varför...men kollar upp det när jag hinner)


emmerdalebloggen@gmail.com

Ännu ett dödsfall...

...jag tycker det är lite trist att "rollfiguren" måste dö för att bli avskriven ur serien..

Victoria hittar Aaron i scoutstugan. Han sitter där och dricker vinet han stulit från puben. Victoria fotar honom med mobilen men han tar den ifrån henne. Han hotar henne och säger att han kommer inte att vara så trevlig nästa gång hon gör något mot honom.

Jo får hem 7 ton foder till fåren och hon fattar ingenting. Hon ringer upp företaget och de bekräftar att det står så mycket på ordern. Lee fattar först ingenting han heller men inser sedan att det måste ha varit Andy som ändrat i ordern.
När han konfronterar Andy om det på puben så nekar han givetvis. Andy får stöd av Diane som inte tror att han skulle göra något sådant.
Jo har även problem med vattenpumpen på gården. Mick försöker att laga den men kan inte hjälpa henne. Eftersom det inte var länge sedan det var fel på pumpen senast och då var det Andy som fixade den så säger Mick att hon borde nog fråga honom om hjälp.
Det enda hon kan göra är att fråga Andy om han kan hjälpa henne. Han verkar först lite motvillig eftersom han inte är välkommen på gården men sedan ställer han ändå upp.


TJ skriver en önskelista och vill att den ska postas. När Jamie hör det så säger han att han kan hjälpa till men det vill inte TJ. Då kommer Jamie på att han ska bygga en egen "specialbrevlåda från tomten", så när TJ kommer hem från skolan får han den speciella lådan. Belle som hört om specialbrevlådan när de träffades i butiken kommer hem till Terry tillsammans med Samson och Samsons kompis Luke. De var alla nyfikna på tomtens brevlåda. TJ blir besviken eftersom hans brev ligger kvar i lådan allt för lång stund. Belle tar honom avsides och förklarar att hon vet mycket om tomten eftersom hon är född på juldagen och hon heter ju Tinkerbelle (älvan Tingeling från Peter Pan) och hon är en alldeles speciell första klassens Dinlge-älva. Hon hjälper TJ att posta önskelistan och strax efter är brevet borta från lådan. Terry och Jamie blir väldigt förvånade. Senare så ser man när Jamie försöker att själv lägga i en önskelista i denna magiska låda...

Vigselakten mellan Matthew och Anna hinner precis börja när Carl kommer inrusande och börjar gapa om att Polek ägs av DeSouza och att Matthew vet det men han tänker bara på pengarna. Matthew försöker att lugna Carl för att kunna fortsätta vigselakten men det blir tumult och bråk. Inte blir det bättre när Carl råkar säga att Matthew var hos Donald när han dog. Anna får höra det och börjar undra vad det handlar om.
Det slutar med att Anna rusar ut och Carl och Matthew börjar bråka, de slåss för livet. Carl är arg för att Matt svikit dem och Matthew är arg för att Carl förstört hans bästa dag i livet. Jimmy försöker att skilja dem åt men lyckas inte. Tillslut lugnar de ner sig, blodiga och eländiga.
Carl åker hem till sig med Lexi och Scarlett.
Jimmy försöker prata med Matthew men han är inte riktigt lugn än så Jimmy låser in honom i köket. Matthew slår sig ut genom fönstret.

Anna rusar iväg med Katie efter sig. Hon vill bara bort, bort från byn och alltihop för hon tror att Matthew bara försökt att manipulera henne. Katie försöker att få henne att lugna ner sig. Tillslut så vill Anna fråga Matthew själv om vad som hände när hennes far dog.

Scarlett känner sig utanför familjen och hon säger det till Carl som bara struntar i hennes känslor. Sedan blir han så arg att han ska åka iväg för att konfrontera Matthew igen och Lexi försöker att stoppa honom.

Matthew tar en bil utanför huset och kör iväg i raseri. På vägen ser han Carl som kommer gåendes emot honom och Matthew är på väg att köra på honom men så ser han att Anna går bredvid och då väjer han för henne. Det vill sig inte bättre än att han åker av vägen och flyger ut genom vindrutan. Anna rusar fram till honom och håller om honom och ber att han ska kämpa.
Hans sista ord blir att han älskar henne..

Kings problem fortsätter, dagen efter kommer utmätningsmannen tillbaka och han beslagtar huset och alla andra hus  och även bilarna Kings äger. Carl blir rasande men det hjälper tyvärr inte. Jimmy tycker att de borde åtminstone ha rätt att ha kvar ett av husen men det bestämmer banken.

Anna besöker Jimmy och Carl för att få höra om vad som hänt när hennes far dog. Carl vill först inte berätta utan målar ut Matthew som ett monster som i princip orsakat Donalds död men då säger Jimmy att det inte alls var på det sättet. Han tröstar Anna med att Matthew hade sökt upp Donald för att han älskade Anna så och han ville att hon skulle bli lycklig och att Matthew inte kunnat göra något åt dödsfallet. De orden lugnar henne.

Nu måste Kings ut från Home Farm... vart ska de ta vägen?

Kaos och bröllopsplanering

Edna ber Rodney om ursäkt och säger sedan att hon är tacksam för att han ställt upp för hennes syster.

Mick och Lee hjälper Jo med att laga ett tak på gården. Lee blir alldeles dyngsur så han måste byta kläder när han kommer in. Jo kan inte låta bli att glo när han tagit av sig sin tröja och står där i bar överkropp.
Senare frågar Jo om han kan åka och köpa 1 ton foder till fåren för hon har beställt för lite. Givetvis ställer han upp och hjälper henne, samtidigt ska han hämta ett papper till Mick som finns hos Diane.
När han är på puben så frågar Diane honom om Andy kan åka med till grossisten eftersom hennes bil är på service. Han kunde inte säga nej.
Efter ett tag så måste Lee stanna för att uträtta sina behov  och Andy sitter kvar i bilen och väntar. Andy ser att ordern om djurfoder ligger på instrumentpanelen och han kan inte låta bli att skriva om 1:an till en 7:a så det blir 7 ton djurfoder i stället.

Victoria ser att Aaron är elak mot en yngre kille när de väntar på skolbussen. Hon säger åt honom att lägga av men han blir kaxig mot henne. Då sparkar hon honom på smalbenet och han lugnar ner sig.
Nästa dag så är det hon som är kaxig mot honom när de väntar på bussen, hon retar honom för att han är en Dingle. Aaron blir förbannad och smetar sin matsäcksmacka i ansiktet på henne.

Gennie råkar på Aaron när han rusar ut från butiken. Det visar sig att han stulit några burkar öl därifrån. Hon lovar att inte skvallra på honom när han ber henne låta bli.
Senare så stjäl han en låda med vin när Jake tagit emot en leverans med varor till puben. Tyvärr så blir Victoria anklagad för den stölden och hon förnekar allt.

Nicola försöker att be Laurel om ursäkt men Laurel och Ashley är stressade för de ska iväg. Det slutar med att Laurel ska lyssna på henne senare och Nicola får uppdraget att hämta Gabby.
Nicola ser att David pratar med Leyla och hon blir en aningen upprörd och svartsjuk men försöker att låtsas som det inte berör henne.

Kings har väldiga problem, de får veta att de inte kan stämma Polek för den försenade fakturan.
I samma stund får Anna veta att hon inte kan sälja sina aktier i företaget för Donald har skrivit det i testamenten, men hon skulle kunna göra det efter bröllopet. (eller hur det nu var)
Hon får på styrelsesammanträdet veta att Donald köpt upp Polek strax före sin död och att Polek kommer att avsluta samarbetet med Kings eftersom de inte varit riktigt ärliga när de genomförde affären.

Nu har Kings bara 11 timmar på sig att ordna med pengarna annars kommer banken att begära utmätning.
Matthew tror att han kommer att få hjälp av Anna men när de ses så måste hon lämna de dåliga nyheterna. Matthew får också veta att DeSouzas äger Polek och han tror att det är Annas fel. Han ber henne att packa sina väskor och sticka därifrån. Hon bönar och ber och säger åt honom att hon inte gjort något för att skada dem, hon har bara blivit kär i honom. Matthew smälter för han är verkligen kär i henne och bröllopsplanerna fortsätter.

På bröllopdagen är det fullt kaos på Home Farm. Marlon har inte plats för att laga maten eftersom alla blommor ligger i vägen. Rodney stressar runt och ska få allt att fungera.
Carl märker att elen och telefonen på kontoret blir avstängt och han försöker att få tag på advokaten för att få ordning på affärerna och får då veta om att Polek dumpar Kings som partner och att det är DeSouzas som äger Polek. Carl blir förbannad och ringer Jimmy och vill att de ska stoppa bröllopet för varför vill Anna gifta sig med Matthew som hon kommer att göra bankrutt. Varför vill Matt gifta sig med Anna som gör så att Kings förlorar företaget... Jimmy svarar inte för Matt har stängt av hans mobil för att han ska ägna sig åt bröllopet.

På Home Farm fortsätter kaoset när en utmätningsman kommer för att hämta saker. De tar ingen hänsyn till att det är Matthews bröllopsdag. Anna får reda på det och åker dit även om det ska betyda otur att ses innan bröllopet. Hon har inga pengar att ge utmätningsmannen men han accepterar hennes BMW när hon erbjuder honom den som betalning så länge. De ska komma tillbaka i morgon för resterande betalning.
Sedan får hon åka hem för att fixa till sig och hon återvänder så småningom till en väntande Matthew.

Kommer Carl att hinna stoppa vigselakten...

"Hangover from hell"

Förlåt förseningen men jag får skylla på att det varit sportlov.

Nicola pratar med Kenneth som är ansvarig för körtävlingen och han lovar att de får en chans till. Denna gång har de västarna på fast det fattas bokstäver.  Nicola börjar med att hålla ett litet tal om att de kanske inte är bästa kören men de har en vilja...en vilja att rädda deras kyrka. Sen börjar de sjunga men Gennie vågar inte så Nicola tar solot. Det låter inge vidare men de kämpar på. Plötsligt börjar Gennie sjunga och sen kliver hon fram och står och sjunger med hela kören, i början något nervös men sedan släpper det.
Det slutar med en jublande publik.
David och Eric är inte alls glada och när de kommer till kören bakom scenen så kan inte David låta bli att avslöja deras planer och att Nicola gått med i kören för att sabotera. Alla körmedlemmar blir väldigt besvikna på henne och vänder henne ryggen. De är så upptagna av sveket att de inte hör att de blir inropade på scenen igen för att de har vunnit ett nytt pris, bragdpriset.
De säger åt Nicola att hon inte är välkommen med upp på scenen.

Betty som av blivit utsläppt av någon, har en helvetisk baksmälla och hon är sur på David och Eric.
Biskopen besöker Ashley och Laurel och berättar att kyrkan accepterat Erics bud så de spelade ingen roll att det gått så bra för kören som det gjorde. Givetvis är de mycket besvikna men Ashley försöker att se det som en nystart...
(Hoppas att de inte försvinner ur serien.)


Lily blir till slut opererad och när hon vaknar upp igen så sitter Edna där och vakar över henne. Lily blir så rörd över sin systers kärlek och hon vill att de ska åka för att träffa Peter båda två.
Då måste Edna erkänna att pengarna inte kom från Peter utan från henne och att han aldrig varit intresserad av att hjälpa dem.

Jo får problem med fåren som börjar bli sjuka. Mick hjälper henne men de borde kalla på veterinären. Jo säger att hon inte har råd med det så Mick erbjuder sig att kolla vad han kan göra.
När Mick är på puben sedan så sitter Andy där. Andy hör att det är problem med fåren och han säger att det kan vara levermask så de borde vaccineras. Mick som redan konstaterat det låtsas som om han fått goda råd av Andy för att behålla lugnet och få Andy till att må bättre.

Jake blir kvar hos Jasmine även när Daniel fått gå och lägga sig. De ska titta på en film och dricka lite vin. Det verkar vara lugnt och mysigt, ända tills Jake börjar kyssa henne och hon är med på det. Plötsligt får hon panik och blir helt hysterisk. Hon gråter och ber honom att gå. Han förstår ingenting men lämnar henne. Jas ringer Debbie och hon och Eli kommer till Jasmines hjälp. Jas berättar att hon "såg" Shane framför sig när Jake kysste henne och hon greps då av panik.
Eli gick till puben för att prata med Jake för att höra hur mycket Jas kanske sagt till honom om vad som hänt. Hon hade inte berättat något så de var lugna igen.

Matthew planerar bröllopet och vill lägga lite extra pengar på det även om de inte har pengar.
Kings får mera problem för banken vill ha tillbaka deras lån inom 36 timmar.
Hur ska de få ihop pengarna på så kort tid. De försöker få tag på Danusia på Polek för att höra vad som händer där eftersom de dröjer.
När Anna får höra om problemen så erbjuder hon Matt att ge dem allt de behöver, inte bara en liten summa utan hur mycket som helst. Hon ska bara på ett extra styrelsesammanträde först.Trevlig helg allihop!

S A V E O U R C H U R C H !

Gennie råkade få veta att det var uppträdande i kyrkan och hon blev helt sjuk och låste in sig på toaletten. Nicola fick komma och försöka prata ut henne. Det var inte mycket de kunde göra. Doug kom på att om de sjöng så skulle Gennies nervositet kanske släppa. Det lyckades och hon kunde komma ut från toan.
Uppträdandet var nära och David och Eric var nöjda när de hörde att kören hade problem. De gick till kyrkan för att lyssna på "eländet" men blev väldigt förvånade över att det lät så bra som det gjorde.
Nicola hade löst det genom att låta Betty mima medan Gennie stod bakom kulisserna.

Lily fick en yrselattack och rasade i golvet. Som tur var kom Rodney precis så hon fick hjälp. Han lyckades övertala henne att åka till sjukhuset för operation, utan att säga något till Edna.

Jimmy och Carl ser över deras tillgångar och om de har några skulder de kan kräva in.  Matthew kommer in och bara ler men hinner inte tala om varför för Anna kommer in. Hon får berätta den glädjande nyheten själv, att hon lånar 35 000£ till dem.
Carl känner sig tvungen att sälja huset Daz bor i. Daz ser det och blir helt förtvivlad, han tror inte att Carl kan göra så men lagen är på husägarens sida. Debbie försöker lägga ett gott ord men det hjälper inte.

Eric är irriterad på Victoria för att hon låser in sig på badrummet på morgonen så han säger åt Val att Vic måste flytta. Val berättar det för henne och hon blir inte glad. Diane välkomnar henne hem igen, precis innan hon får veta att det finns ett husdjur som också kommer hem...

Jake vet att Jas och Shane gjort slut så han tror att han kommer att få en chans till. Daz tror honom inte...
När Jake sedan ser att Jas är ute och går med Daniel så passar han på att få träffa sin "lillebror". Det slutar med att han får följa med Jas och Daniel hem.

Nu är det dags för den stora körtävlingen. Lily och Rodney kommer inte vara med eftersom de är på väg till sjukhuset. Lily är jättenervös och när Rodney är och hämtar en vas till hennes blommor så sticker hon.

Kören är på plats, även Eric och David smyger runt där. Val har sytt västar till medlemmarna så de kan bilda meningen " save our church!" när de står på scenen. Gennie är supernervös.
David och Eric är endast ute efter att förstöra så de lurar Betty att Nicola vill skämma bort henne lite och bjuda på sherry. Betty blir givetvis smickrad och kan inte säga nej. Det slutar med att hon är något onykter och glömmer bort tävlingen. När hon sedan kommer ihåg den så "råkar" dörren vara låst.
Då ringer Rodney till Nicola för att få prata med Edna och han talar om att Lily har försvunnit. Edna lämnar kören och får sällskap av Pearl som vill hjälpa till.
De åker hem och Rodney berättar till slut om Lilys situation. Då kommer Lily precis hem och Edna visar att hon är väldigt orolig för sin syster.

Kören ska upp på scen och nu fattas det som sagt ännu fler medlemmar. Västarna kan tyvärr inte användas längre eftersom de är så få. De får göra så gott de kan och Val tar på sig rollen som solosångare. Det börjar rätt bra och Gennie står vid sidan om och sjunger hur bra som helst eftersom hon inte syns. Plötsligt får Val en hostattack och det märks att det inte var hon som sjöng.
Publiken börjar bua och kören lämnar scenen i panik...
Eric och David är synnerligen nöjda, de kunde inte ha gjort det bättre själva.


Undrar om det verkligen är Gennie som sjunger eller om det är en sångerska?

Hår format av vinden (gårdagens avsnitt)

Jag gör ett nytt försök och ser vad jag minns...

Jas har mardrömmar efter händelsen och man märker att hon inte mår speciellt bra.
Eli hittar Shanes mobil i vanen och de kommer på att de ska använda den så det ser ut som om Shane fortfarande lever.  De skickar ett sms som Jas "råkar" visa för Ashley. Det lugnar Ashley eftersom han varit mer orolig för att Jas mått dåligt för att det hade tagit slut med Shane. Hon låtsas om att de fortfarande är bra mellan dem fast de är egentligen inte är ihop och det har väl aldrig varit allvar.
När Chas frågar om de anmält Shäne än och att han faktiskt är värd all skit han kan få så verkar det som om Jas "piggnar till". Hon träffar McNally och säger att hon inte kommer att skriva om MacFarlanes utan om kyrkan och dess problem med få besökare och ekonomin.  Det verkade inte uppskattat men Jas såg onekligen mycket gladare ut.

Donna och Ross råkar på varann i butiken och de ser olyckligt på varann. Ross som redan packat sina saker i bilen åker därifrån med en rivstart.

Kören fortsätter att öva men har problem med Gennies blyghet. Ashley erbjuder dem att sjunga på söndagens gudstjänst som en slags generalrepetition inför tävlingen.

Nicola hade ingen aning om att det var Donalds begravning så hon kom till övningen. Hon låtsades att hon visste det och att hon kom för att tala om att hon inte kunde medverka. När Ashley skulle åka fick hon följa med honom.

Zak hade varit ute och letat efter Aaron och tillslut hittat honom i den gamla scoutladan (?). Strax därefter kommer Gordon med Aarons väska som han packat.  Gordon ville inte ha Aaron hemma längre för han hade fått kontoret vandaliserat och trodde att det var Aaron.  Chas sa att Aaron varit där hela tiden så det kan inte vara han. Aaron undrade varför Chas ljugit för Gordon och hon förklara att  som Dingle ställer man upp för varann.

Anna var på Donlds begravning och läste en dikt som hon skrivit som 7åring till sin far. Hon visste inte att han sparat den i alla dessa år. När de sedan fikar efteråt så får Carl ett samtal från deras investerare och de börjar dra tillbaka sina lån.  Kings måste snabbt få fram 35 000£.
Matthew blir orolig och det märker Anna. Hon lyckas tillslut få fram varför och erbjuder direkt att han ska få pengarna av henne eftersom hon älskar honom så och han har varit sånt stöd för henne under den här tiden.

Diane kom tillbaka från Brighton och hon hade ny frisyr. Jag tycker personligen inte den passade, så ut som om hon stått i motvind allt för länge. Hon hade fått veta om bråket mellan Andy och Daz och hon hade förståelse för dem båda.  Victoria blev sur och sa att hon inte ville bo i samma hus som Andy utan hon flyttar till Val istället. Det tyckte Val inte var så kul :)


Angående att stara ett forum, jag har inga kunskaper i det men det kanske är lätt. Om det inte tar för mycket tid så kan det vara ett alternativ. Eller kan man lösa detta med äldre kommentarer på annat sätt? Jag ser ju när ni kommenterat och kanske ska meddela det? Självklart kan man kommentera äldre händelser i det senaste inlägget. Vad tycker ni? Forum eller blogg...eller både och?
Dum fråga kanske ;)

Dagens

Dagens inlägg kommer i morgon för allt jag skrev tidigare har försvunnit så jag får återkomma då.
Det har varit problem med blogg.se hela dagen idag...

Ni får diskutera dagens händelser här om ni vill...

Konsten att dumpa ett lik

Debbie och Jas visste inte riktigt vad de skulle göra med kroppen. Tillslut så ringer Debbie Eli men han svarar inte utan Zak säger att han är på puben. Debbie åker dit och övertalar Eli till att hjälpa henne men hon säger inte med vad. Han följer med henne till Shanes lägenhet och där får han höra vad som hänt. Problemet är att få bort kroppen utan att det ser misstänkt ut. Eli hämtar en stor soptunna och de kan lägga Shane där i och sedan dumpa kroppen i bilen. Sedan uppstår en diskussion om vad de ska göra här näst och de kommer fram till att Jas ska fixa en spade så de kan gräva ner kroppen.

Aaron är inte allt för glad över att vara hos Dingles. Gennie kommer dit och han får för första gången träffa sin moster som han inte vetat om. Han lyckas övertala Chas om att de ska åka till Gordon för att se om han är välkommen dit. Chas ska hämta vanen som Eli har och de kommer till byn och ser att Debbie och Eli är där med bilen. Givetvis vill inte Eli att Chas ska ta vanen och hon blir misstänksam. Eli lyckas övertala henne att låna taxin i stället. Aaron träffar sin far och upptäcker att han inte är välkommen där, då vill han dra till en kompis men Chas säger att han får ta och följa med till Dingles. Han finner sig i det men mitt i natten så smyger han iväg i alla fall.

Paddy sitter kvar hos Donna för att han vill vara hos Marlon när han får höra om vad hon har att berätta. Han lyckas övertala henne till att stanna hos Marlon och göra slut med Ross.
Marlon kommer hem och märker att stämningen inte är som vanligt men Donna lyckas förklara det med att hon bara varit så orolig för honom.
När Paddy kommer hem träffar han Ross och berättar för honom att Donna kommer att göra slut för att fortsätta med Marlon.
Ross vill givetvis träffa Donna för att få det bekräftat och hon smyger ut för att prata med honom. Hon gör slut för hon kan inte såra Marlon. Ross går därifrån och han är väldigt ledsen. Han står på bron och tittar upp mot deras hus medan han kastar några stenar i vattnet.

Debbie, Jas och Eli ska gräva ner Shanes kropp i skogen en bit utanför stan men det är svårt att gräva i den hårda jorden. Jas tycker att de ska sänka kroppen i sjön i stället. Sagt och gjort, efter lite möda så får de i kroppen i sjön.

Jag trodde att Ross stenkastning skulle hamna på en flytande kropp men så blev det inte...

RSS 2.0