Stick, du är ju redan död

Inskrivet kl 21:06
 
Rose ringer på hos Amelia och börjar prata om Daz. Hon lyckas få Amelia till att släppa in henne men när Rose börjar prata om nycklarna till Hetty så blir Amelia misstänksam. De börjar bråka och Amelia biter Rose i armen.
 
Moira blir grinig när Harriet frågar om vad sonen ska heta.
 
Daz, Dan och Kerry hör när Amelia skriker så de rusar hem. De upptäcker Rose så Daz måste berätta allt om vem det är.  Det slutar med att Rose får ta tv:n eftersom Daz inte har några pengar. Daz få även gå till Brenda och Bob för att berätta sanningen, att det var Rose som stal pengarna. De blir sura men sedan övertalar Dan dem att låta Daz jobba kvar så han kan betala av sina skulder.
 
Robert är förtvivlad över vad som hänt och han hävdar att han råkat döda Tim i slagsmålet. Han säger att det var för att skydda Lawrence. Lawrence blir uppskärrad men lugnar sedan ner sig när han hör att Robert fått undan kroppen. Polisen kommer för att ställa frågor om de känner Tim eftersom de hittat ett visitkort från Home Farm i rummet Tim hyr. Lawrence och Robert svarar på polisens frågor och de går efter ett tag.
 
Moira får besök av en sjuksköterska som ska kolla till barnet. När sköterskan frågar Moira hur många barn hon har sedan tidigare så varar Moira två, Adam och Hannah. Moira får sedan dåligt samvete för att hon utelämnat Holly så lätt.
 
Debbie kommer hem med barnen och hon hälsar på sin lillebror. Hon går sedan till Cain för att säga åt honom att ta hand om sin son. Polisen kommer för att ta Cain till förhör för att han hotat Emma samma dag hon dog.
 
Robert träffar Tim ute på en landsväg. Han ger Tim en stor summa pengar så han kan hålla sig borta. Robert säger åt honom att njuta av sin död för nu får han inget mer.
 
Moira får höra att Cain blivit arresterad för mordet på Emma. Då minns hon att han var med henne vid den tiden och att Victoria ringt precis för att berätta att de hittat babyn. Hon ber Victoria leta reda på samtalsloggen i sin mobil, sedan meddelar de polisen.
 
Chrissie, Lachlan och Rebecca kommer hem och får höra att Lawrence inte ringt polisen för mordförsöket som Tim gjorde. Robert och Lawrence lyckas övertyga dem om att Tim inte kommer att göra om det.
 
Lydia städar på kontoret på Home Farm och påpekar att bilden har fått en ny ram och att hon är ledsen över att ha haft sönder kameran. Chrissie och Lawrence undrar vilken kamera. Robert förklarar att han varit tvungen att ha koll på Tim som brutit sig in förut. Han talar om att Lachlan vetat om kameran. När Chrissie gått så undrar Lawrence om vad som hänt. Robert säger att han bara gör allt för säkerheten även om han varit utanför familjen ett tag.
 
Mora kommer hem och babyn bara skriker. Hon får panik och tillslut rusar hon ut och låter barnet ligga hemma och skrika.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Spelad hjälte

Inskrivet kl 21:56
 
Daz lånar en kostym av Dan för att söka jobb. Det är på kaféet och hans skjorta matchar mosaiken på väggen. Han får provjobba för att Brenda och Bob ska se hur det går. Daz charmar in sig hos Pearl som först är misstänksam eftersom han rånat Davids affär en gång i tiden men sedan faller hon för hans charm.
 
Chrissie möter Kath lite innan tiden för mötet. De är på puben och Chrissie vill ställa några frågor. Det går bra, Kath hittar rätt svar men känner pressen så när Rebecca kommer och Chrissie frågar om hur hon känner Robert Sugden så hon går ut en sväng. Kath ringer Robert och säger att hon inte kan ljuga längre. Rebecca råkar komma precis och höra detta. Kath följer med in och säger att det var helt privat det hon sa men hon orkar inte med deras misstro så hon vill lägga ned affärsplanerna.
 
Megan och Jai får besked att Eliza fått ett anfall till. Läkaren säger att de kan inte veta än om det påverkat barnet negativt utan det ser de om några år. Jai vill inte se att det skulle vara något problem medan Megan tror på en gång det värsta. När hon kommer hem så träffar hon Frank och berättar vad som hänt. När han vill trösta henne med en puss blir hon rasande på honom.
 
Amelia lägger upp en bild på Daz på kaféets hemsida så fort hon får veta att han fått jobb där. Daz ser lite obekväm ut när han får höra att han är med på hemsidan. När han jobbar så är han lite folkskygg när okända kommer in. Brenda och Bob åker iväg till grossisten. Daz blir ensam med en okänd kvinna som låser dörren och påpekar att hon är Rose, som är ihop med en man som Daz är skyldig pengar. När Daz inte har några pengar så öppnar hon kassalådan och tar pengar därifrån. Precis då kommer Brenda och Bob tillbaka och ser detta. Rose knäar Bob och går därifrån.
 
Moira städar och gör allt för att slippa vara med babyn. Hon har städat undan saker som Victoria köpt till barnet. Hon vill inte heller tänka på vad barnet ska heta.
 
Tim dyker upp på skroten och vill ha mer pengar. Robert utnyttjar detta och gör upp en plan. Sedan ber Robert Lawrence att vara med på det nya mötet med Kath.
 
Kerry och Dan går iväg så Amelia blir ensam hemma. Rose ser det och smyger fram mot huset.
 
Chrissie och Rebecca träffar återigen Kath på puben men de går ut när Kath börjar tvivla på att det är rätt efter att hon hört allt familjen råkat ut för. Precis då kommer en bil farandes med hög fart så Robert kastar sig över Chrisse för att hon inte ska bli påkörd. Lawrence kommer precis dit och ser allt. Chrissie är chockad men lättad över att ha klarat sig. Hon tackar Robert och tillslut går Kath med på att skiva på papprena. Robert säger att han såg att det var Tim som kört bilen.
 
Robert träffar Tim på ett hotellrum för att ge honom pengar för utfört uppdrag. Tim vill ha mer pengar för att försvinna för gott men Robert vägrar att betala. Tim hotar med att skvallra för Lawrence. Robert tar då upp en kniv från köksbordet.
 
Lawrence är hemma när Robert dyker upp alldeles chockad. Robert är blodig på skjortan och skärrat säger han att han bråkat och nu kanske han har dödat Tim.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Sirapsdusch och kostym till en död fågel

Inskrivet onsdag 30/5 kl 19:03
 
Vanessa försöker smyga hem igen efter en natt med Charity men även denna gång möter hon Paddy utanför. Hon ber Paddy prata med Charity. Han vägrar men ger sedan med sig. Det går inte alls bra så inget är löst. Vanessa bjuder då ut Daz. De ses på puben och Charity kan inte låta bli att tala om för honom att hon varit med Vanessa natten innan. Även Frank, Rhona och Robert hör detta. Vanessa blir generad och går därifrån.
 
Lydia är ledsen för att någon flyttat på hennes Steve. Det visar sig vara Sam som varit i stan och köpt en kostym till fågeln inför bröllopet.
 
Chrissie pratar med Lachlan för hon är orolig över att investeraren inte har något om företaget på Internet.
 
Rebecca klagar för Robert om att Chrissie lägger sig i affären med den passiva investeraren. Robert nämner det för Lawrence och säger att Rebecca blir stessad så Lawrence säger åt Chrissie att backa och inte lägga sig i.
 
Megan blir förbannad på Leyla som återigen sagt nej till Sharmas samarbete. Hon säger åt Leyla att gå och be om ursäkt.
 
Polisen kommer till fabriken för att förhöra Priya angående hot mot Emma. När polisen går så kommer Leyla för att göra affärer igen. Hon och Priya går in på kontoret och verkar sams men när Leyla ska gå så visar det sig att hon inte alls förlåtit Priya. Det slutar med bråk och trasiga chokladlådor och inget samarbete. Det är dessutom Leyla som tipsat polisen att Priya hotat Emma strax före Emmas död.
 
Vanessa söker upp Daz i hans bil. Hon har med sig öl och vill ha sällskap. Vanessa tillbringar natten i bilen men när hon dagen efter pratar med Rhona erkänner hon att inget hände. När de sedan diskuterar killar och tjejer så inser Vanessa att hon gillade att vara med Charity.
 
Tracy får Leyla till att ge igen på Priya så de ringer efter henne för att be om ursäkt. Priya kommer dit men då står de båda andra tjejerna i dörren och sprutar sirap på henne. Priya går hem, ledsen och förnedrad.
 
Rebecca ger Chrissie telefonnumret till affärskontakten Kath. Kath söker upp Robert för att berätta hur det går och att hon behöver nya kläder inför mötet med Rebecca nästa dag på Woolpack.
 
Pete och Ross är deppiga och ledsna och ingen av dem orkar riktigt ta itu med det som måste göras. De kan inte planera Emmas begravning då de inte fått kroppen från polisen än.
 
Leyla är ångerfull och söker upp Jai på fabriken. Hon vill be Priya om ursäkt. Han påminner henne om att hon faktiskt varit med honom så hon är inte felfri hon heller.
 
Priya blir lurad att komma hem och där väntar Leyla för att prata ut. Först vill inte Priya men går med på det sen trots allt. Megan och Jai går ut och låter Eliza sova hos Priya. Leyla har svårt att förlåta och tjejerna höjer rösterna. Eliza vaknar till i någon slags krampanfall. Leyla ringer Megan och Priya ringer ambulansen.
 
Jai och Megan pratar med läkaren och får veta att det finns en risk för CP-skada efter anfallen som Eliza fått.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Alla blir misstänksamma

Inskrivet kl 21:40
 
Zak och Sam kör iväg med Gerry för att återigen försöka hota fram ett erkännande. De kör runt runt och låtsas komma till en bro. Gerry får ställa sig på kanten och han blir rädd när han märker att det inte finns något framför honom. I själva verket står han på en stenmur på gården. Plötsligt säger Gerry att han likagärna kan hoppa själv och han tar ett steg ut i luften. Fallhöjden är så låg att han står kvar och håller balansen när han landar på marken. Gerry erkänner att han känt igen den dörr som gnisslade och grislukten så därför var han inte rädd.
 
Belle pratar med Liv och får veta att Liv är rädd eftersom hon inte har känslor för någon, varken kille eller tjej. De går sen och berättar för Zak och Sam att Gerry faktiskt inte gjort något opassande.
 
Polisen letar efter Emmas handväska och mobiltelefon som plötsligt är borta.
 
Leyla är full och kommer till fabriken för att tala om att hon tänker inte bli vän med Priya igen utan hon tänker säga upp kontraktet de har ihop. När Megan får veta det blir hon irriterad eftersom de har ett bröllop som ska ha massa choklad. Leyla försöker lösa problemet men lyckas inte. Hon går sedan tillbaka till fabriken men återigen så säger hon att hon inte behöver deras hjälp.
 
Charity har spydiga kommentarer till Megan och Frank när de är på puben. Vanessa blir arg och följer efter Charity ner i källaren. De blir inlåsta där för låset är trasigt och kan bara öppnas utifrån. Vanessa skäller ut Charity som inte bryr sig. Charity börjar psyka Vanessa och sedan lockar hon med sig själv. Tjejerna kysser varann.
 
Victoria är orolig för Adam som inte varit med på begravningen. Hon är rädd att han kanske är skyldig till Emmas död.
 
Pete och Ross tjafsar med varann eftersom båda anklagar varann för att ha följt efter deras mamma till bron. Ross har bränt hennes handväska och plånbok.
 
När Vanessa vaknar i källaren nästa dag får hon en chock över att Charity ligger bredvid. Hon smyger ut och när hon träffar Paddy berättar hon vad som hänt.
 
Liv erkänner för Doug och Diane att hon tog vodkaflaskan så Gerry får jobbet tillbaka.
 
Polisen söker upp Moira på gården för att höra var hon var när Emma dog.
 
Vanessa vill prata med Charity om vad som hänt och Charity fortsätter att flirta så Vanessa följer med henne upp till sovrummet.
 
Ross sitter vid graven när Pete kommer dit. De fortsätter tjafsa om att vara ärliga och ingen av dem har alibi. Pete är orolig i och med att Ross bränt upp bevismaterial.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

"This little piggy..."

Inskrivet måndag 28/5 kl 17:42
 
Jag har haft problem med att se det enda avsnittet som sändes i fredags och när jag tittade på tv4-play så var det otextat. Det gör att jag tappade koncentrationen så jag vet inte allt vad som hände.
 
Polisen gör husrannsakan hos Ross och Pete precis när begravningen ska börja. De misstänker att Emma blivit mördad.
 
Zak och Sam låser in Gerry i ladan och försöker skrämma honom med en gris för att få veta sanningen om vad som hände mellan Gerry och Liv. Gerry blir inte rädd för grisen utan börjar sjunga för den.
 
Lisa vill försöka prata med Gerry för att få veta vad som hänt men eftersom hon inte vet att Gerry är i ladan så måste Zak och Sam stoppa henne.
 
Tracy läser upp en dikt hon skrivit på Finns begravning. Pete blir irriterad eftersom han precis fått veta att Emma dödat deras bror och sedan själv blivit mördad. Leyla försöker trösta honom.
 
Priya pratar med Rishi för hon är orolig för att Leyla inte kommer att förlåta henne.
 
Faith får höra när Pete skäller ut Cain och anklagar honom för att ha mördat Emma. När Pete gått frågar Faith Cain om han har alibi.
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

Kyss eller spya

Inskrivet kl 22:01
 
Lydia städar i smyg på fabriken i hopp om att Rishi ska ha glömt att hon fick sparken. Han kommer dit och frågar henne vad hon gör och när hon gråtandes förklarar att hon behöver jobba massor för dubbelt boende kostar pengar. Rishi låter Lydia vara kvar med bara en varning. Hon får även 50£ och hon blir så glad att hon pussar honom. Givetvis ser Kerry det och skvallrar för Sam att Lydia får pengar och pussar Rishi.
 
Sam blir ledsen och berättar för Charity som råkar nämna filmen Pretty woman så Sam får en idé. Han åker till fabriken iklädd kostym för att fria til Lydia. Han får tillslut ett ja efter hon berättat att det inte är något mellan henne och Rishi.
 
Gabby lyckas övertala Liv till att skolka så de går till Livs hus. De upptäcker att någon är där och plötsligt dyker Gerry upp. Han övertalar tjejerna till att ha en liten fest. De super till men Gabby tycker det är tråkigt eftersom hon märker att Liv är intresserad av Gerry. Gabby går hem och Liv är på väg att pussa Gerry som backar ur. Då blir hon spyfärdig och rusar iväg. Det slutar med att de bara är vänner och Liv somnar på soffan.
 
Victoria hjälper Moira med babyn så mycket hon bara kan.
 
Diane berättar för Pete och Ross på puben att hon släppte ut Finn ur skrubben när Emma låst in honom härom dagen. Pete blir rasande över att hon inte sagt något tidigare för då hade de kanske kunnat hjälpa Finn.
 
Leyla och Vanessa börjar planera nästa singelkväll. Priya kommer till puben och vill be Leyla om ursäkt men Leyla är inte alls mottaglig för det.
 
Zak och Lisa letar efter Liv och de får reda på att hon är i sitt hus. De går dit och hittar hennen sovandes på soffan och Gerry kommer ned, med bar överkropp, från övervåningen. Zak blir rasande även om ungdomarna säger att inget hänt. Lisa oroar sig för vad Aaron ska säga.
 
Pete och Ross får hem Finn i kistan. De har svårt att ta farväl. Även Tracy, Victoria och Eric kommer dit för att säga några ord i sin ensamhet.
 
Zak och Sam tvingar in Gerry i skåpbilen för att åka iväg efter att Sam hört att Gerry sagt till Liv att de inte ska prata om det som hände i huset.
 
Det är dags för Finns begravning men polisen kommer för att berätta för Ross och Pete att de misstänker att Emma blivit mördad, att hon inte var ensam på bron. Pete ser blek ut och Gabby blir ännu blekare
 
Hem till gården har sommaruppehåll från 21/6 och åter den 20/8.

En anställd - Una

Inskrivet kl 23:14
 
Rishi börjar ställa frågor till Lydia om hennes personal som heter Una. Lydia kommer med bortförklaringar och säger att Una inte tycker om andra människor och därför jobbar på udda tider. När han ställer fler frågor så säger Lydia att Una är sjuk. Rishi lyckas ändå få Lydia att ge honom Unas telefonnummer.
 
Kerry ser att Lydia ger Rishi ett telefonnummer så hon talar om för Sam att Lydia och Rishi har något ihop. Sam som redan är ledsen för att Lydia inte vill ses blir mer ledsen.
 
Pete kommer till sjukhuset för att be Moira om ursäkt för att han inte visat något intresse för sonen och be henne att sonen kan få heta Finn i andra namn. Då erkänner hon att hon inte vet om han är fadern eftersom det även kan vara Cain. Moira säger att hon var tvungen att säga att det var Pete för att få Emma att rädda henne ur den brinnande ladan. Pete blir rasande och Moira lovar att göra ett faderskapstest.
 
Polisen kommer hem till Ross och berättar att de har bevis för att Emma sköt Finn. Ross blir förtvivlad så när polisen gått ringer han till Debbie, med gråten i halsen ber han henne ringa honom när hon får tid.
 
Eric säger åt Gerry att betala för sitt boende på värdshuset. Doug hör detta och låter Gerry få hjälpa till. Även Liv och Gabby får jobba på värdshuset. När det försvinner en flaska vodka så säger Doug åt ungdomarna att erkänna. Liv nekar så Gerry tar på sig skulden och får därmed sparken. Gabby tackar honom sedan för att han inte avslöjat henne.
 
Rishi ringer till Una men det är Lydia som låtsas vara henne. Han ställer frågor men när han hör Lisa i bakgrunden blir han misstänksam. Det visar sig att Lydia tar allt jobb själv men låtsats ha en anställd eftersom hon inte får jobba så mycket.  Rishi blir förbannad. Kerry som inte hört allt berättar för Sam att Rishi gjort slut med Lydia.
 
Adam får höra att han inte längre är misstänkt för att ha skjutit Finn så han berättar detta för Victoria på puben. De har precis bestämt sig för att flytta ihop igen. Pete kommer dit och är förbannad och på väg att ställa till bråk med Adam eftersom han inte hört nyheten än. Ross kommer in i sista sekund och berättar vad polisen sagt. Pete har svårt att tro sin bror.
 
Pete träffar Harriet och Cain ute på gatan och han talar om för Cain att Moira inte vet vem som är pappan av de två. Cain blir tyst och går därifrån. Harriet åker till sjukhuset för att prata med Moira men Moira vill inte ha med Cain att göra även om det skulle visa sig att han är pappa till babyn.
 
Cain och Pete kommer till sjukhuset strax innan Moira får faderskapstestresultatet. Hon läser det och det är inte Pete som är pappa. Cain gör klart att han inte har något behov av att ta ansvar för barnet och Moira är nöjd med det.
 
Harriet träffar Cain och ber honom hjälpa Moira för hon märker att han har känslor för henne fortfarande. Cain nekar men Harriet står på sig och lämnar honom med orden att han borde ta sitt ansvar när det gäller sonen.

En föds och två dör

Inskrivet onsdag 23/5 kl 21:31
 
Emma åker iväg med babyn från sjukhuset och hon pratar med James hela tiden för hon ser honom i bilen emellanåt.
 
Läkarna kan inte rädda Finn som drabbats av hjärtstopp.
 
Moira vaknar upp och får veta att hon fått ett barn och han mådde bra. Hon får veta att Emma tagit honom och polisen letar överallt. Hon får panik och vill prata med polisen för att berätta att Emma erkänt att hon dödat James.
 
Victoria ringer till Tracy för att berätta att Moira fått barn och att Finn dött. Tracy bryter ihop och Eric blir riktigt ledsen. De går till Vals grav för att sörja tillsammans och prata om Finn som nu kan hålla Val sällskap.
 
Emma bestämmer sig för att lämna babyn i kyrkan sedan åker hon till en stor bro där hon ställer sig på räcket.
 
Moira skriver ut sig själv och tar sig hem för att ladda geväret.
 
Adam släpps av polisen och kommer till sjukhuset för att få veta att babyn är borta och att Finn dött.
 
Harriet hittar babyn i kyrkan och tar med sig honom till sjukhuset.
 
Cain får veta att babyn kommit till rätta och att Moira är hemma så han hämtar henne och tar henne till sjukhuset.
 
Emma kastar sig från bron.

Storebror och farbror i samma person

Inskrivet kl 21:57
 
Moira ber förtvivlat om hjälp men Emma bara står där. Emma tror inte på Moira som säger att vattnet gått och barnet håller på att födas. När Moira sedan säger att det är Petes baby så börjar Emma dra ut Moira. Sedan försöker Emma hålla Moira vid medvetande medan barnet föds.
 
Adam och Victoria blir sams och de åker till gården för att få vara lite för sig själva. De upptäcker den brinnande ladan så Victoria går till huset för att kolla efter Moira medan Adam går till ladan. När han kommer dit så blir Emma förskräckt och rusar iväg. Victoria kommer tillbaka så  Adam tar geväret som ligger på backen och rusar efter Emma.
 
Diane kommer till kyrkan för att prata med Emma men hon får låsa upp så Finn kommer ut ur skrubben. Han går hem och försöker få tag på sin mamma för att tala om att hon inte är ensam.
 
Adam hittar Emma i skogen och hon förklarar skräckslaget att hon gjort allt för att Moira och babyn skulle överleva. Hon knuffar sedan till Adam så han ramlar och hon tar geväret och rusar iväg. Plötsligt hörs ett skott.
 
Cain och Harriet bestämmer att de är som ett vanligt par och de ska åka iväg några dagar för att få vara tillsammans bara de.
 
Adam går mot gården och hittar geväret men Emma är borta. Han ser ambulanserna som kommit och han följer med sin mamma till sjukhuset.
 
Finn ligger skottskadad i skogen och är knappt vid medvetandet.
 
Harriet och Cain är på väg till sin lilla semester men stannar till för att handla chips. Cain har glömt sin plånbok så de ska åka hem för att hämta den. Precis när de ska åka ser de Emma sitta i en bil och hon ser ledsen ut. Harriet vill kolla läget men Cain övertalar henne att de ska åka.
 
Victoria söker upp Pete och Ross för att berätta vad som hänt. Pete blir chockad över att plötsligt blivit far till en son men de följer med till sjukhuset.
 
Emma smyger runt på sjukhuset iklädd arbetskläder. Hon går till avdelningen där babyn ligger för att kolla till honom. När hon ser att poliserna går iväg så tar hon babyn och går därifrån.
 
Finn vaknar upp och stapplar sig fram till vägen där Harriet och Cain kommer körandes. De stannar upp och hjälper Finn till sjukhuset.
 
Adam blir irriterad på att Pete inte verkar ha något intresse av att ta i sin son. Alla är fortfarande chockade över nyheten om babyn för ingen har vetat om något.
 
Polisen kommer för att ta med sig Adam för han blir anklagad för mordförsök på Finn. Han försöker förklara att han hittade geväret i skogen efter skottet och att de ska leta efter Emma istället.
 
Finn får plötsligt hjärtstopp så personalen skyndar sig in i rummet för att ge honom elchocker.

Puppy eller Paddy

Inskrivet lördag 19/5 kl 13:24
 
Moira blir lite ledsen när hon får höra att Hannah inte kommer till Hollys minnesstund. 
 
Lachlan ser Gerry på kaféet och blir förbannad för att Gerry har skvallrat om Tiffany för Robert. Lachlan slår till men sedan blir bedd att gå ut. Belle förstår ingenting men Lachlan vill inte tala om varför han blivit så förbannad.
 
Chrissie märker att Gerry är skakad och får veta att Lachlan kanske är orolig för att Robert är så mycket på Home Farm. Hon söker upp sin far och de kan sedan tala om för Robert att hon ingår i företaget igen.
 
April blir först besviken över att inte få en valp men glad när Paddy kan spela spel med henne.
 
Gabby hör att Emma ska till kyrkan så hon skyndar sig dit. När Emma kommer in så ser hon en stor filmvisning av henne och Ashley. Hon rusar ut och hinner ikapp Gabby och de bråkar men Gabby sliter sig loss. Emma hinner ikapp Gabby igen och återigen sliter sig Gabby loss och Emma ramlar och slår huvudet i en sten nere vid ån så hon hamnar i vattnet.
 
Finn hittar en ledsen Arthur och de går till kyrkan där även Finn får se filmvisningen. Finn blir chockad av det han ser och när han börjar leta efter sin mamma hittar henne i ån. Han hjälper henne upp och tar henne till kyrkan där han pressar henne till att säga sanningen. Emma erkänner att hon dödat James. Finn vill att hon berättar för Pete och Ross annars kommer han att göra det.
 
Moira hittar inte sin mobil så hon hör inte när doktorn ringer henne och säger åt henne att ringa honom på en gång.
 
Bernice och Diane märker att Gabby inte mår bra och de får henne till att berätta allt som hänt. De båda äldre kvinnorna går iväg för att leta rätt på Emma men hittar henne inte.
 
Emma låser in Finn i en skrubb i kyrkan. Han ber henne öppna men hon vägrar. När Diane knackar på kyrkdörren så låtsas Emma inte höra även om Finn försöker göra sig hörd.
 
Vanessa och Leyla ordnar en singelkväll på puben. Adam ser Victoria prata med en ung man och han blir svartsjuk. Victoria ger Adam en ram med bilder på honom och Moira och en bild med honom och Holly. Adam förklarar sin svartsjuka med hur mycket han älskar Victoria.
 
Emma åker till Bartons gård och konfronterar Moira om känslorna för James. Moira nekar till att ha känslor för honom och hon tror inte att han hade känslor kvar för henne. Emma tror henne inte så det blir bråk och Moira tar tag i en högaffel som kommer åt en lampa så det blir kortslutning i ladan de är. Det gör att det börjar brinna och Emma lyckas ta ifrån henne högaffeln.
 
Moira ramlar ihop och säger plötsligt att hon håller på att föda barn. Hon vill ha hjälp i elden för att komma ut men Emma säger att det kanske är meningen att det ska bli såhär.
 

Bästa vän eller människans bästa vän

Lördag 19/5 kl 00:26
 
Pearl och Vanessa kommer till kliniken på morgonen och ser Paddy fastbunden vid burarna. De släpper loss honom och fnissar när de inser att det är hans dejt som bundit honom.
 
Jai och Moira pratar om att ha en minnesstund vid trädet för att hedra Holly som dog för ett år sedan. De frågar Adam som inte vill ha med Jai. Victoria försöker sedan övertala Adam att ändå vara med på minnesstunden.
 
Belle och Lachlan lagar mat och busar i köket. Plötsligt säger Lachlan att han älskar henne. Belle blir förstenad, sedan säger hon att hon måste gå.
 
Lydia städar på Home Farms kontor och när hon dammar råkar hon riva ned en inramad ultraljudsbild. Hon upptäcker då kameran som Robert gömt. När Lachlan kommer hem ber hon om ursäkt och berättar om olyckan. Lachlan inser direkt att det är Roberts kamera.
 
Gabby upptäcker att hon tappat halsbandet. Arthur påminner henne om att den kan ha ramlat av i kyrkan så de går dit för att leta. Emma kommer dit och när hon ser barnen så vill hon be med dem. Hon säger att hon har halsbandet. Gabby lurar iväg Emma för att hämta ljus och då passar Gabby på att ta Emmas nycklar och rusa hem till henne. Arthur ursäktar med att Gabby behövde gå ut för att ringa.
 
Marlon gör sig lustig över att Paddy blivit bunden och Paddy blir ledsen. När de sedan ses på kaféet så ber Marlon Paddy om ursäkt. De blir vänner igen och när Marlon ska fråga Paddy om att skaffa hund, eller en inneboende som han säger så tror Paddy att Marlon frågar om han vill flytta in hos dem. Paddy blir rörd och tackar ja. Då först inser Marlon vad som hänt men kan inte säga nej så Paddy flyttar in.
 
Liv hör att Aaron pratar med sina vänner i telefon och de vill ha med honom på en resa i Europa. Hon säger åt honom att följa med dem men han vill inte lämna henne. När Liv säger att han behöver åka iväg och att hon kan bo hos Dingles på gården så tackar han tillslut ja.
 
Emma inser att Gabby inte kommer tillbaka till kyrkan så hon ska gå hem. Arthur försöker stoppa henne men lyckas inte. Emma kommer hem till ett hus som är i oordning. Gabby har hittat sitt halsband men när hon hör att Emma är på väg in gömmer hon sig i sovrummet. Emma blir förtvivlad när hon ser vad som hänt, hon hittar minneskortet på golvet och gömmer det i lådan igen. Gabby ser det så när Arhur ringer på dörren och Emma går och öppnar så tar Gabby minneskortet och rusar iväg. Emma blir helt förstörd när hon kommer tillbaka och ser att minneskortet är borta och att ett kassettband James spelat in till henne är trasigt.
 
Lachlan söker upp Belle för att be om ursäkt för det han sagt. Hon talar om att hon blev glad men inte var beredd. Han hör när hon ropar till sin pappa att vara lite tyst för hon ska säga till Lachlan att hon älskar honom. Sedan säger hon till Lachlan att hon inte är riktigt redo för att säga det men de kramar varann och blir sams.
 
Robert upptäcker att Lachlan upptäckt kameran så han konfronterar honom. Lachlan vill berätta för Lawrence men då hotar Robert med att berätta om Tiffany den prostituerade kvinnan som Lachlan träffat.  Lachlan nekar och säger att han kommer att neka inför andra också. Då ordnar Robert så Tiffany kommer till Home Farm. Lawrence undrar vem det är och då säger Lachlan att hon är en städerska.
 
Finn ordnar en middag till familjen för han vill ha den gemenskapen. Emma tackar och säger att hon är lycklig som har sina tre söner.
 
Gabby och Arthur tittar på vad som finns på minneskortet som först verkar vara förstört men sedan funkar det. De ser vad som händer när Emma är på Ashley angående det han sett vid olyckan. Gabby bestämmer sig för att Emma ska få sitt straff.

Bunden vid ett djur...eller bur

Inskrivet fredag 18/5 kl 21:17
 
Kerry får hjälp av Chrissie i smyg med solduschen. Bernice kommer tillbaka till salongen tidigare och då upptäcker hon att Chrissie är där igen. Hon blir misstänksam och får då veta allt. Bernice blir rasande och ber Chrissie att gå och Kerry får sparken. Strax efter ångrar hon sig eftersom hon upptäcker att det var inte så lätt att solduscha en kund. Bernice blir tvungen att be dem båda komma tillbaka.
 
Emma är vid James grav och hittar ett inplastat kort med ett bibelcitat att herren ser allt. Hon är övertygad om att det är ett tecken från James som vakar över henne. Ross är inte lika säker för han tror att det är Laurel så han konfronterar henne på puben. Givetvis nekar Laurel och hon skäller ut dem. Gabby ser något besvärad ut.
 
Robert träffar Gerry vid cricketstugan. Han vill veta mer om Lachlans träff med den prostituerade kvinnan och han vill att Gerry skvallrar om vad Lachlan har för sig. Gerry tvekar men när han får en bunt pengar så tackar han ja. Gerry skyndar sig för att boka rum på värdshuset. Eric vill inte ha honom där men när Gerry visar pengarna säger Diane att han är välkommen.
 
Marlon har en dejt med en kvinna och de ses på puben. Hon heter Lindsey och hon tror att Marlon äger puben de är på. När sanningen kommer fram att han bara är kock på stället så lämnar hon honom.
 
Paddy möter Lindsey när hon väntar på taxi ute på gatan. De börjar prata och när hon får höra att han äger kliniken och är veterinär ger hon honom sitt mobilnummer innan hon åker iväg.
 
Gabby erkänner för Arthur att det var hon som lagt bibelcitatet på James grav för att jävlas med Emma. Hon får Arthur till att hjälpa henne med att lägga i en fjäder i Emmas väska i smyg. När Emma upptäcker den när hon är på kaféet tror hon återigen att det är ett tecken från James. Hon skyndar sig till kyrkan för att be.
 
Laurel har bestämt sig för att åka iväg till sin syster Caroline i några dagar för att hon känner att hon måste komma ifrån lite.
 
Marlon fortsätter att reta Paddy som inte fått någon dejt ännu även om hans egen inte blev så lyckad. Det gör att Paddy ringer till Lindsey som kommer tillbaka till byn för en dejt på puben. Där låtsas Paddy först knappt känna Marlon men blir tvungen att erkänna när Marlon nämner för Lindsey att de är bästa vänner. Lindsey blir först sur för Paddy ljugit men sedan följer hon med honom till kliniken. Där binder hon fast hans händer i en djurbur och tvingar honom att ge koden till hans mobil. Hon ser att han skickat en bild på dem till Marlon.
 
Emma sitter i kyrkan och ber när hon får höra en röst som säger att hon är en lögnare och det hjälper inte att be. Det är Gabby som i smyg lagt ut en walkie-talkie och hon sitter i ett rum bakom kyrksalen och viskar.  Emma blir först rädd och tar tag i en ljusstake och går till rummet. Gabby som hört att Emma är på väg hinner smita men hon har tappat sitt halsband med ett kors som hon fått av Laurel efter Ashley.
 
Emma går hem och tänder upp ljus och börjar be. Hon har lagt en bibel, bibelcitatet och Gabbys halsband på sängen. Sedan ber hon för Gabby som behöver hjälp för det hon gjort.

Rug Tree Bonds

Inskrivet torsdag 17/5 kl 21:23
 
Bernice vill att Kerry går en kurs i solduschning men det vill hon inte så hon övar på Dan och Daz med misslyckat resultat.
 
Gabby kommer hem och märker att Bernice är kort mot Emma men som inte vill säga varför.
 
Lawrence är orolig för att Robert ska berätta sanningen för Lachlan och Rebecca. Det gör att Robert kan få Lawrence  att låta honom få ta del av företaget. Han lyckas få Lawrence att gå med på att sälaj en del av företaget till en passiv investerare. Rebecca träffar kunden och de går runt på Home Farms ägor. Efteråt träffar kunden Robert i enrum och det visar sig att hennes företag Rug tree bonds är ett anagram av Robert Sugden och hon kommer få en summa pengar för att hon hjälpt honom.
 
Gerry är tillbaka och försöker flirta med Chrissie men det går inte så bra. Han vill sedan ha pengar att Lachlan men det räcker inte med 100£ utan han vill ha 1000. Lachlan går inte med på det.
 
Marlon övertalar Paddy att gå med på en dejtingsida men när Paddy inte får några träffar försöker han att få Paddy att dejta Bernice. Hon kommer till puben men både hon och Paddy inser vad Marlon är ute efter. Bernice är inte alls glad eftersom hon ser sig som för fin för Paddy.
 
Laurel får hjälp med en kran som gått sönder. Hon råkar då kalla Jimmy för Ashley. Laurel ber genast om ursäkt.
 
Lawrence säger åt Robert att hålla sig borta ett tag för Lachlan börjar bli misstänksam över deras vänskap.
 
Gabby får veta att Emma förstört minneskortet med inspelningen av Ashley. Hon säger åt Emma att hålla sig undan hennes familj.
 
Nicola och Jimmy är ensamma hemma när Laurel knackar på. De gömmer sig för henne och låtsas att ingen är hemma men Laurel ser dem. Hon blir ledsen och går hem. Nicola får dåligt samvete så de går hem till Laurel för att be om ursäkt.
 
Gerry pressar Lachlan på pengar och hotar med att berätta för Belle om kidnappningen av Tim. Lachlan säger att Belle redan vet allt. Robert sitter hemma framför en dator och ser och hör vad killarna gör på kontoret på Home Farm.

Det som händer på Home Farm, stannar på Home Farm...

Inskrivet kl 21:32
 
Lawrence vaknar upp bakfull på golvet hemma på Home Farm. Rebecca ser honom och får veta att brevet Lawrence fått var från Serge (eller egentligen Robert), Ronnies nya man och att de ska flytta ihop.
 
Arthur är orolig för att Gabby ska komma hem för då måste de berätta för henne att minneskortet med inspelningen med Ashley är sönder. Laurel talar om för honom att de kan berätta för Gabby vad Ashley sagt. Hon blir dock lite besviken när Bernice berättar att Gabby vill bo hos henne och inte hos Laurel.
 
Alex har sovit över på soffan hos Aaron. Han försöker få klarhet i vad Aaron egentligen vill men det är svårt. När han vill ses på lunch säger Aaron först nej men ändrar sig sedan. De ses men när Robert kommer in på puben och börjar prata med dem om att Aaron fortfarande är hans make så blir det jobbig stämning. Robert går iväg och efter ett tag säger Aaron att han inte är intresserad av Alex.
 
Rebecca behöver ha hjälp med att kolla till Lawrence som är deprimerad och ledsen över att Ronnie gått vidare. Finn och Lachlan får höra att Lawrence håller på att göra en brasa på baksidan av huset. De och Lydia skyndar sig och hon hoppar på Lawrence när han tar fram tändstickor framför den bensindränkta brasan. Hon tar tändstickorna och Lawrence skriker åt dem att sticka därifrån direkt.
 
Rebecca frågar Robert om han kan hjälpa till och hålla koll på Lawrence medan hon åker på möte. Han åker till Home Farm och där super han Lawrence full. Sin egen sprit han har i glaset häller han ut. De pratar om hur svikna de har blivit av männen de älskar. Lawrence blir så full att Robert hjälper honom upp till sovrummet och i säng. Sedan klär han av sig och lägger en öppnad kondomförpackning på bordet. När Lawrence vaknar blir han förvånad över att Robert ligger bredvid.
 
Robert låtsas att de haft sex men Lawrence har svårt att tro det eftersom han inte kommit så långt i förhållandet med Ronnie. Robert fortsätter och tillslut tror Lawrence honom.
 
Nicola och Jimmy har det mysigt hemma och under en paus så får Nicola massa sms från Laurel som behöver ett fat. Nicola bestämmer sig för att gå och lämna fatet för att spara tid. Lydia som kommer hem till dem blir lite rädd när Jimmy öppnar dörren iklädd en Tarzandräkt i leopardtyg. Lydia skyndar sig hem och Jimmy följer efter för att förklara.
 
Lawrence försöker förstå vad som hänt mellan honom och Robert. Robert säger att de måste berätta för Rebecca eftersom han vill inte gå bakom ryggen på henne, allt kommer ju ändå att komma fram så småningom. Lawrence vill absolut inte att någon får veta.

En pirat, en gravid man och en skarpsynt flicka

Inskrivet kl 21:19
 
Liv vaknar upp och det visar sig att socialen vill prata med henne senare eftersom de tror att hon försökt ta livet av sig.  Aaron som pratat med Robert vet att om Liv säger något om spetsad sprit så kommer Robert nämna att Liv stal hans bil så Aaron övertygar Liv till att säga att hon gjort ett misstag, att det inte alls var meningen med en överdos.
 
Bernice är överlycklig över att Gabby snart ska komma hem så hon vill köpa en banderoll för att fira hemkomsten men det är för dyrt så hon köper ett lakan för att skriva själv. Hon och Laurel går till Nicola för att fråga efter färgpennor men de kommer precis när Nicola och Jimmy ska ha sex i soffan. Nicola bjuder på te så kvinnorna blir kvar. Laurel visar ett halsband med ett kors hon hittat bland Ashleys saker så hon ska ge det till Gabby.
 
Lachlan blir misstänksam när han hör att Lawrences blodprover blivit förväxlade, precis den dagen det blev falsklarm på brandlarmet. Provet hade först visat att Lawrence är gravid. Lawrence däremot är glad att de nya proverna är bra så nu vill han börja jobba igen. Han vill inte att Rebecca tar in en passiv investerare utan han ska jobba ihop pengarna själv.
 
Victoria får höra att Adam har problem med synen så hon ringer läkaren direkt. Hon kör Adam till sjukhuset och när de kommer hem har Adam en lapp över ögat även om han inte behöver det. Ögat kommer ändå att bli bra snart. När hon skjutsat hem honom till gården så kysser de varann. Hon får bråttom därifrån även om hon sedan erkänner för Diane att det kändes så bra.
 
Liv blir utskriven och hon försöker få Aaron att förstå att hennes läkare är intresserad av honom. De åker hem för att ha en grillfest tillsammans med Paddy och Adam. Liv har tagit läkarens mobil för att han ska komma dit och hämta den. Han pratar lite med Aaron men Aaron är inte riktigt redo så Alex som läkaren heter åker hem.
 
Adam får meddelande från Victoria som vill ses så han blir genast gladare och tror att hon vill bli ihop igen. När de ses säger hon att hon älskar honom och att det var mysigt med kyssen men hon behöver mer tid på sig.
 
Debbie säger åt Ross att inte vara svartsjuk men han vill inte ens erkänna att han är det. Hon går hem och tittar på mobilen och tvekar på om hon ska radera Toms mobilnummer eller inte.
 
Paddy säger åt Aaron att bestämma sig om han kommit över Robert eller inte. Det gör att Aaron ringer Alex som kommer tillbaka dit. Robert står en bit ifrån och ser när Alex går in hos Aaron. Då börjar Robert gråta.

Majonnäsa

Inskrivet fredag 11/5 kl 16:39
 
Charity pratar i telefon med försäkringsbolaget så Debbie blir tvungen att erkänna att de inte får ut något på försäkringen i och med att hon varit oaktsam. Hon får berätta om vad som hänt och att hon träffat Tom Waterhouse igen men hon utelämnar de intima delarna. Plötsligt får de veta att ett bud kommer och behöver en underskrift. Gordon lämnar en splitter ny Bentley till Debbie. Charity blir eld och lågor men Debbie är mer misstänksam och vill inte ta emot bilen. Hon går ändå med på en lunch med Tom.
 
Liv pressar Aaron till att berätta varför det tagit slut med Robert. Hon blir förbannad så när hon ser Robert och Rebecca i byn skäller hon ut dem. Hon låtsas sedan åka till skolan men hoppar aldrig på bussen. Liv träffar sedan Robert och frågar honom om vad som hänt och varför det inte kan bli bra mellan honom och Aaron igen. Robert erkänner att allt han vill är att bli ihop med Aaron för han älskar honom och han hatar Rebecca och babyn.
 
Nicola och Jimmy ska ha en lunch och några timmar för sig själva men precis då kommer Laurel med ett fat mat så Nicola bjuder in henne. Nicola verkar göra allt för att inte bli ensam med Jimmy.
 
Dan och Daz vill gottgöra för förödelsen på salongen så Kerry säger åt Bernice att gå hem och vila. När Bernice återkommer senare har Dan och Daz målat om så de kan öppna salongen igen.
 
Ross är svartsjuk när han ser att Debbie klätt sig fin för lunchen med Tom. Han pratar med Charity och varnar för att Tom kanske är en galning så Charity ringer Debbie flera gånger för att kolla att allt är okej men Debbie svarar inte.
 
Adam kommer till puben med Finn för att äta lunch men klagar på att han inte ser så bra längre. Han har sämre syn efter att ha blivit slagen av Jason.
 
Debbie blir hämtad av Tom och de åker iväg. Han berättar att hans föräldrar är döda och han har byggt upp företaget helt själv. Tom går med på att bara få 5% av vinsten i Debbies företag. De åker till en liten foodtruck ute längs vägen för att äta hamburgare. Han har även tagit med sig en ishink med några flaskor öl. Tom retar Debbie med att hon har majonnäs på sin näsa.
 
Liv kommer till Home Farm för att skälla ut Rebecca som gått emellan Robert och Aaron. Robert är där så han säger åt Liv att gå därifrån men då säger Liv att han hatar ju Rebecca och babyn. Rebecca blir ledsen och vill att de båda går därifrån men Robert nekar till att ha sagt det och skäller ut Liv. Liv blir ledsen och tar en flaska konjak och Roberts bilnyckar. Hon åker iväg och super sig full och repar bilen med nycklarna.
 
Robert ser den övergivna bilen vid vägkanten. Han hittar en medvetslös Liv i skogen i närheten. Robert ringer efter ambulans och följer med till sjukhuset där han berättar att Liv druckit konjak och antagligen fått i sig medicin också. Han ringer till Aaron som kommer på direkten. Aaron pressar Robert om vad som hänt så Robert erkänner att han spetsat spriten för förgifta Lawrence. Aaron blir rasande och hotar med att döda Robert om Liv inte överlever.

Jag är inte den du tror

Inskrivet torsdag 10/5 kl 12:12
 
Debbie gör upp planer på att stjäla Waterhouses klocksamling. Ross tycker inte om hennes planer för de är alldeles för riskfyllda.
 
Nicola frågar Jimmy om de kan åka iväg till Rom eller så över en weekend och att de kan kolla broschyrer efter att han har hjälpt Laurel att skruva ihop en byrå. Han blir inte glad men ställer upp. Väl hemma hos Laurel så tar det sin tid och när han är klar ber hon honom att kolla tvättmaskinen som strular. Jimmy kan inte säga nej.
 
Vanessa och Megan försöker muntra upp Leyla så de går ut på stan men avslutar på puben i byn. Leyla är inte alls glad utan mest bitter. Det står två män i baren och de kommer fram till kvinnorna. Männen flirtar men Leyla är bitsk och inte alls på humör. När männen riktar in flirten mot Vanessa istället så säger hon att hon är ihop med Megan. Då vill männen veta mer om lesbiskt sex. Frank kommer in och hör männen och han försvarar tjejerna. Ena mannen blir förolämpad när Frank kallar honom neandertalare och grottmänniska så han slår till Frank. Männen går och Vanessa får plåstra om sin far.  Leyla säger sedan till Vanessa att Frank är en perfekt man och det oroar Vanessa att Leyla ska försöka flirta in sig hos honom.
 
Kerry tar med sig Daz för att hjälpa dem på salongen med vattenläckan. Bernice är inte alls glad men när Daz erbjuder sig att montera deras nya soldusch så går hon med på det. Tyvärr gör han något fel så han råkar duscha både Kerry och Bernice. De blir väldigt bruna på vissa ställen, även väggen har fått sig en dusch. Nicola kommer in precis och börjar hånskratta.
 
Aaron får samtal från Chas om att Liv försvunnit från dem på Irland. Han är på väg att åka och leta efter henne när hon dyker upp hemma. Aaron blir arg över att hon sticker utan att säga något och hon blir arg över att han inget sagt om att det tagit slut med Robert.
 
Waterhouse ringer upp Debbie för att han vill göra affärer med henne. Hon blir förvånad över att han hann höra av sig eftersom hon själv tänkt ta kontakt. Ross blir återigen orolig för att Debbie ska råka illa ut.
 
Nicola upptäcker att Elliot gömmer något bakom ryggen. Hon upptäcker en stor kniv och Elliot erkänner att han hittat den i bussen där Daz sover. Nicola blir rasande och konfronterar Daz på salongen. Han försöker förklara men blir ledsen och rusar ut. Dan som också kommit dit följer efter honom. Det visar sig att Daz blivit misshandlad som uteliggare och inte kunnat försvara sig ordentligt så nu behöver han en kniv som trygghet för att kunna sova. Dan blir så berörd att han låter Daz flytta in hos dem.
 
Debbie träffar Waterhouse på hotellet. De tar en drink ihop i baren och hon stjäl hans nyckelkort som hon ger Ross. Ross smiter upp på rummet för att leta efter klockorna. Waterhouse råkar då spilla sin drink över sig så han och Debbie går upp till rummet. Debbie är väldigt nervös men Ross lyckas smita innan han blir upptäckt. Waterhouse, eller Tom som han heter i förnamn säger hela tiden att hon inte alls känner hans rätta jag och han börjar flirta med Debbie och hon faller för det. De har sex men efteråt visar han en mobilbild på Ross. Tom inser att Debbie är inblandad men tänker inte ringa polisen eftersom inget är stulet. Han erbjuder även Debbie pengar men hon vill inte ha dem. När Debbie går därifrån och möter upp Ross så ser Gordon dem.
(Det känns som om namn börjar återanvändas mer och mer typ Gordon, Tom, Daz osv...jag vet att det är vanligt att folk har samma namn i verkligheten, Marie är jag ju inte ensam om, men det är inte lika vanligt i serier eller så har jag bara missat det)
 
Ross och Debbie är på puben och han försöker få reda på vad som hänt men Debbie vill inte prata om det. När han närmar sig sanningen om att Tom gjort närmanden går Debbie därifrån. Hon möter Tom som kommer körandes i sin bil. Han vill visa henne att han inte är den hon tror. Tom vill att hon hör av sig till honom.
(Undrar vem han egentligen är och vad han är ute efter. Hans tjat om att han inte är den hon tror får mig att tro att det finns en rejäl twist med det hela)
 

Oss skojare emellan

Inskrivet kl 21:16
 
Tracy är fortfarande ledsen och besviken över att David inte frågade henne om att låna ut pengarna till Leila. När han inser det ordnar han en riktig överraskning till henne på födelsedagen. Han ser till att de bygger upp en mindre oas på gården vid värdshuset. De pyntar med exotiska blommor och ett fint blomstervalv. Gästerna är finkläadda och med blomsterkrans runt halsen.
 
Jai stämmer träff med Nell på kaféet för att få svar på alla frågor han har.  Hon har tagit tillbaka polisanmälan. Han frågar henne om varför hon lurat honom och han vill att hon är ärlig denna gång. Nell berättar om att hon hade cancer när hon var liten och blev instängd i en sjukhussal och då kände hon sig ensam. Jai har svårt att tro henne men hon lovar att det är sant. Hon säger att hon ska åka till sin mamma och Jai lovar att skjutsa henne dit. Nell vill försöka igen men det vill inte Jai så han släpper av henne utanför hennes mammas hus och sedan åker han därifrån.
 
Nell ringer på en dörr i huset hon blivit avsläppt utanför. En kvinna öppnar och Nell säger att hon var kompis med kvinnans döda dötter. Det visar sig att kvinnans dotter dött av en överdos. Nell presenterar sig som Holly.
 
Laurel, Nicola och Bernice träffas och äter lunch ihop och de bestämmer sig för att ha en tjejkväll även om Nicola och Jimmy är barnfria.
 
Debbie ska träffa Gordons chef för att prata affärer. Hon kommer att begära förskott på deras hyra för att kunna hyra en bil åt dem. Ross är orolig för henne och vill följa med till hotellet där mötet ska ske men Debbie vill inte ha honom där för hon tror att han kan sabba hela affären.
 
Bernice och Kerry har en vattenläcka på salongen så Kerry frågar Daz om hjälp.
 
David friar till Tracy igen och hon säger nej. Han blir förvånad men då säger hon med ett leende att hon alltid säger nej första gången så han får fråga en gång till. David  friar igen och nu blir det en ny ceremoni som Jacob håller i. Efteråt firar de på puben. Leyla ser väldig ledsen och besviken ut. Vanessa inser att Leyla sitter och tittar på David. Leyla erkänner att hon är ledsen för att hon släppt David som varit den bästa mannen i hennes liv.
 
Megan hör när Vanessa säger åt Leyla att inte förstöra för David och Tracy. Leyla lovar att hon inte kommer att göra något.
 
Debbie kommer till hotellet och träffar Gordon som visar henne upp till en svit. Hon tror att det är en ung butler som häller upp en drink men det visar sig vara Mr Waterhouse, mannen hon ska göra affärer med. Hon blir förvånad över att han är så ung. Det visar sig att Waterhouse inte är intresserad av att göra affärer med henne eftersom han vet om att bilen är stulen och hon inte får ut pengar från försäkringen. Debbie säger att hon kollat upp honom också och att han inte har så mycket pengar som han låtsas eftersom allt han har är hyrt. Hon är besviken och går däirfrån. Utanför möter hon Ross som kommit dit för han är orolig. Han tror att det är kört men när Waterhouse åker iväg från hotellet så har Debbie en idé om hur de ska lösa allt.
 

Hur stor kan en oljepöl bli

Inskrivet kl 15:36
 
Priya och Megan pratar med varann medan de väntar på att Rishi ska hitta Jai som är försvunnen. Megan berättar att Leyla borde veta hur det känns att vara den som sviker sin vän med vännes man. Jai kommer hem för han har varit ute och promenerat. Han lovar att han inte tagit droger.
 
Moira hittar Nell i ladan. Nell berättar lite av det som hänt, eller i alla fall hennes version. Moira säger att Nell får bo hos henne så länge. När Moira frågar om Jai slagit Nell så nickar hon som svar. När Moira kommer in lite senare igen i huset hittar hon Nell liggandes utslagen på soffan. På bordet ligger en spruta och aluminiumfolie. Moira blir orolig och lyckas få liv i Nell.
 
Ross kommer med Bentleyn han stulit för att ge den till Debbie men hon inser att hon inte kan ta emot den utan att riskera hela företaget. Hon tackar för hans stöd. När hon ska gå så ser hon att det läcker olja ifrån bilen så Ross blir tvungen att fixa den.
 
Tracy får ett kuvert av David och i det ligger en broschyr om Thailand. Hon blir överlycklig över att han ska boka en resa till dem. David ska bara åka in till grossisten sedan kommer han hem för att betala resan och fira hennes födelsedag.
 
Megan träffar Leyla och det får Leyla till att inse hur det var för Megan när hon hade en affär med Jai. Megan berättar att designern vill ha tillbaka sin klänning. Leyla har inga pengar att betala den dyra bröllopsklänningen men lovar att lösa det. När Megan gått tar Leyla på sig klänningen och super sig full.
 
Polisen kommer för att hämta Jai för förhör. Han är anklagad för att ha misshandlat Nell.
 
Pete är besviken på sin mamma och anser att allt är hennes fel att Leyla lämnat honom. Hon pratar med Finn och känner att hon måste berätta "sanningen" om James död för Pete och Ross. Finn avråder henne eftersom de inte kommer att vara lika förstående som han.
 
Leyla tar sin champagneflaska och går ut och gungar i den dyra bröllopsklänningen. Hon jagar bort April som kommer dit. Sedan ska Leyla gå iväg men halkar i oljepölen och blir sittandes där. David kommer och hon börjar gråta. Han tröstar henne och sätter sig i pölen brevid henne. När hon berättar att hon inte har pengar till att betala den förstörda klänningen lovar han att hjälpa henne även om det innebär att det inte blir någon resa.
 
Jai kommer till Moira för att prata med henne om Nell. Hon vill inte tro på Jai eftersom Nell redan berättat att Jai inte tror henne. Han lyckas ändå få Moira till att fråga Nell hur det står till och när Moira inser att Nell inte alls tagit droger för hon har inget sprutmärke så kommer sanningen fram. Moira säger åt Nell att ta av sig Hollys kläder och sticka därifrån.
 
David kommer till Tracys födelsedagsfirande. Han ger henne en presentkort på en thaimiddag på värdshuset. David förklarar att han betalat för att hjälpa Leyla så de har inga pengar till resan. Tracy blir ledsen och går ut. David följer efter och förklarar att han hjälper Leyla för att hon är Jacobs mamma så hon tillhör familjen. Tracy är så besviken över att han inte frågar henne fast de är gifta. Hon är trött på att alltid komma i andra hand, efter alla andra. Tracy säger att hon alltid tyckt att han är för fin för henne men nu inser hon att det tycker han också. Sedan går hon iväg och gråter.

Några lögner börjar avslöjas

Inskrivet kl 21:19
 
Jai köper en ram med bilden på "Rosie" och åtevänder till byn och kaféet. Nell ska precis börja fotograferingen och pressen har kommit dit för att skriva om henne. Hon visar lite fina naturbilder som hon ska ha tagit men vill inte att hennes bilder ska tryckas eftersom hon inte vill stå i centrum utan hon vill ha fokus på Anonyma Narkomaner istället för det är de som hjälpt henne.
 
Debbie försöker förklara för Ross att hon inte vill att han stjäl för hennes skull även om han bara vill hjälpa henne få en bostad.
 
Leyla går till salongen och Priya följer med för att prata med henne. Sanningen kommer fram och Leyla blir jätteledsen och besviken. Hon får även veta att Pete och Priya använt bröllopssviten på hotellet. Leyla ställer massa frågor och vill ha svar.
 
Jai åker iväg till kyrkogården där Rosie är begravd. Där träffar han kyrkoherden och får då veta att det inte alls är Rosie som begravdes den dagen han var där med Nell.
 
Pete möter sin mamma och hon berättar att hon råkat försäga sig till Leyla. Pete blir rasande och går till salongen. Där får han stå till svars för det han gjort.
 
Cain skäller ut Ross som försvarar sig med att han tänkt på att ge pengarna för den stulna bilen till Debbie. När Cain sedan pratar med Harriet så säger han att han slutat med brott. Debbie råkar höra det så hon vill inte fråga sin far om hjälp med pengar till huset. Ross inser då att Debbie inte sagt något till varken Cain eller Charity om att det inte kommer några pengar från försäkringen.
 
Jai letar bland Nells saker i huset. Han hittar tillslut en mapp med massa barnbilder och en artikel om Holly. Han konfronterar Nell som rusar iväg ut från kaféet. Jai springer efter och får veta att allt bara varit en lögn och att Nell inte alls varit någon missbrukare utan hon ville bara hjälpa honom och så ville hon ha en familj. Hon kastar sig på Jai och ber om ursäkt med att säga att hon älskar honom. Jai knuffar undan henne och hon slår i ögonbrynet i ett bordshörn och börjar blöda.
 
Tracy tjatar om sin Thailandsresa hon inte kommer att få och hon påpekar att David är snål. David erkänner för Eric och Jacob att han vill spara pengar till Tracy och Jacob ifall det händer David något. Jacob säger då att om det händer David något så kommer Tracy vilja ha ett superbra minne från sin drömresa med David. Det gör att David tänker boka en resa i smyg.
 
Megan och Rishi kommer till församlingsalen där Jai och Nell bråkar. De lämnar sedan Nell där för Jai vill inte se henne mer. Nell ligger på golvet och gråter. Jai åker hem och när han står ute på gården och tänker så kastar han bort ringen han köpt till Nell.
 
Moira ordnar på sin gård. Hon ser inte att Nell står i en lada och stirrar på henne.
 

En himla många Rosiesar

Inskrivet kl 20:52
 
Jai ordnar med utrustning till en fotografering för Nell så hon ska ha lite proffsiga saker att jobba med. Hon blir inte alls glad utan känner en press när han är så ivirig. Jai blir misstänksam när hon är så nere och hetsig. Hon rycker till när han är nära hennes handväska så när han får tillfälle frågar han henne om hon börjat med droger igen. Då berättar Nell att hon tror hon är gravid och har köpt ett gravtest. De gör testet tillsammans och det visar sig att Nell är gravid. Jai ser inte så glad ut men säger att det är bra.
(Jennifer, jag tror inte Nell har en tatuering på halsen utan ett plastigt halsband. De var populära även här i Sverige för 10-20 år sedan)
 
Emma klagar på Pete som deppar över Leyla. Det gör att han erkänner att det var han som var otrogen och inte Leyla. Emma lyckas även få ur Pete att det var med Priya.
 
Amelia pratar med Daz om kniven hon hittat under hans kudde. Hon säger att det är farligt med en kniv så han borde kasta den. Daz tvekar men slänger kniven i soporna när Amelia ser på men när hon inte är nära tar han upp den igen.
 
Debbie får veta att de får pengar från försäkringen nu när Bentleyn blivit stulen. Charity och hon träffar sedan Gordon (?) affärsmannen de träffat på hotellet när han kommer till puben i byn. Hans chef är fortfarande intresserad av att hyra en bil och Debbie lovar honom att ordna det.
 
Ross hör när Debbie får samtal från försäkringsbolaget igen. Det visar sig att hotellet har en film på inbrottstjuven som har en bilnyckel till Bentleyn så Debbie får inte ut försäkringen. Ross lovar att hjälpa henne så han snor Cains mobil från verkstan och drar iväg för att göra affärer.
 
Emma skäller ut Priya på kaféet. Leyla hör att det är något som händer så hon går dit. Då berättar Emma att Pete varit med Priya.
 
Ross ska smyga tillbaka med Cains mobil på verkstan men Cain är där med Harriet för leta efter mobilen. Ross låtsas hitta mobilen under en tidning men Cain tror honom inte eftersom han letat där tidigare.
 
Debbie vill inte ta emot pengar om Ross ska göra något kriminellt så han kan åka dit för det.
 
Jai berättar för sin far och Priya att Nell är gravid. De blir inte glada och frågar Jai om han verkligen vet vad han ska göra. Nell märker deras aversion så hon går iväg för att få vara för sig själv. Moira som hört diskussionen hittar Nell ute och de pratar lite med varann. Nell berättar att hon saknar sin döda dotter och Moira förstår känslan.
 
Jai vill överraska Nell och visa att han verkligen vill bli en familj med henne. Han köper en fin förlovningsring. När han går runt i ett varuhus för att titta på babysaker upptäcker han en hel vägg med fotoramar. I varje ram finns den bild som Nell visar upp som sitt barn Rosie.
 

RSS 2.0