Ofödda barn och okända barn

Nathan är bakfull men det hindrar honom inte från att kalla in Lee och Sam på kontoret. Han ber dem om ursäkt för att han varit så jobbig mot dem. De blir något förvånade och när Nathan sedan ber dem att ta emot ett bud nere på ängen och sedan får de gå hem blir de lite misstänksamma.
Sedan pratar Nathan med Katie och ger henne några visitkort från gårdagens fest. Hon frågar hur hon ska tacka honom men han är nöjd med som det är.
Han frågar om de kan ta en ridtur lite senare och hon blir förvånad men accepterar det.
Det visar sig att uppdraget Lee och Sam har är att sätta upp ett partytält och bord och att ta emot mat och servitör från en cateringfirma. Lee stannar kvar en bit därifrån och ser när Nathan och Katie kommer ridandes till lunchen som står uppdukad. Katie blir imponerad och de får en trevlig lunch med champagne. Nathan förklarar att han är ledsen över hur han behandlat henne tidigare och att han behandlat Lee illa eftersom han kände att han behövde hävda sig mot honom men att han ändrat sig nu för att han vill ha Katie som mer än bara vän.
Hon faller för hans prat och bjuder hem honom på direkten. När Nathan sedan är på väg hem ifrån Katies hus ser Lee dem kyssas. Han frågar Katie om de är ett par nu igen och hon svarar att det vet hon inte men han kan fråga samma sak i morgon så kanske hon har ett svar på det...

Jimmy möter Nicola på gatan och han säger att han drömt om barnet, att de var ute och campade och han skulle lära sin son att fiska. Nicola säger då att han är världens tråkigaste pappa och när hon ändå pratar med honom så kan han få veta att hon tänker adoptera bort barnet när det väl är fött.
Jimmy blir helt förkrossad, han vill ju bara vara en pappa som läser sagor och tar hand om sitt barn.
Nicola pratar med Laurel när de är på cafét. Hon beklagar sig över att Jimmy och alla andra bara frågar om hur barnet mår ingen bryr sig om henne. Laurel säger att hon borde vara glad eftersom många inte har en far som är så engagerat i sitt barn som Jimmy är.
Eftersom Jimmy är så deprimerad över adoptionen så går Lexi över till Nicola för att prata med henne men Nicola säger att inget kan stoppa henne. Lexi till och med erkänner att hon är avundsjuk på Nicola som har allt det Lexi önskar sig. Laurel hör när de pratar och när Lexi gått pratar hon igen med Laurel. Då börjar Nicola att tveka för hur kan man veta att adoptivföräldrarna är bra?
Hon bestämmer sig för att trots allt behålla barnet och Laurel går till Jimmy för att berätta den glada nyheten. Jimmy blir inte alls glad för nu bryr han sig inte.
Han säger att det inte går att lita på Nicola eftersom hon hela tiden ändrar sig och för hans del kan hon lägga ut ungen på försäljning på E-bay.

Edna har sett till att medborgarna i byn får en ny frågestund med David eftersom förra gången blev inställd. Det blir kö utanför Ednas hus och Eric ser det. När han ska gå därifrån håller han på att snubbla över hålet utanför Bettys hus. Det ger honom en idé. Han mäter hålet och Val som ser det blir orolig för hans hälsa. Sedan går Eric till David och tränger sig före i kön. Eftersom han är så besviken på sin son som bara ställt massa frågor till honom bara för att göra honom glad så ska han visa hur svårt det är att vara ledamot i kommunfullmäktige.
Eric funderar på att stämma kommunen på massa pengar för sveda och värk som han fått när han snubblat över hålet i gatan, ca 20 000£ vore lagom.

Diane hittar små visitkort på damtoan på puben. Det är Irene ett telefonmedium som lämnat dem. Val blir intresserad men Marlon säger att det bara är nonsens. Val ringer mediet i smyg för att få veta lite om framtiden men Marlon kommer på henne. Hon tror att det mediet har sagt är sant men Marlon säger att det bara är allmänt prat som kan passa på vem som helst och för att bevisa det ska han själv ringa henne.
Eli är hemma när Marlon ska ringa Irene. De ber mediet att bevisa att hon inte är en bluff genom att tala om vilken hund som vinner hundkapplöpningen men hon vill inte göra sånt eftersom spel är syndigt. Eli tar det som ett tecken på att de borde satsa på en hund som heter Syndiga systern men de gör inte det.
Nu visar det sig att just den hunden vann trots att den aldrig vunnit tidigare och de skulle ha vunnit 66 gånger pengarna. De blir något frusterade och tjafsar om saken när Lizzie kommer hem. Eli säger att de ska ringa mediet i morgon igen för att få redan på mer. Jag fick den känslan av att det är Lizzie som är telefonmediet...

Andy blir bara konstigare och konstigare. Han plockar isär traktorn och sedan tvättar han delar av den i köket. Han verkar vara riktigt frånvarande och gör allt som i trance.

Cain ser när Mark upptäcker att Faye är i byn. Hon pratar med Mark och säger att hon måste träffa honom och de gör upp om att ses snart i lägenheten.
Mark förklarar för Natasha att han ska på golflektion så hon får plocka upp varor i den nya butiken själv. Så fort Mark åkt besöker Cain Natasha i butiken. Han är mycket vänlig men ändå är stämningen inte den bästa och Natasha vill ha ut honom ur lokalen. Han går och säger att hon ska hälsa till Maisie.

I lägenheten försöker Mark få Faye att förstå att han är lycklig utan henne i sitt liv och han vill inte ha med henne att göra. Då säger hon att han måste träffa deras son Ryan Daniel Lamb. Mark tror att det är ett av hennes desperata försök till att få hans intresse så han är på väg därifrån men precis då kommer Ryan hem.
Ryan som tror att Mark är mammans nya pojkvän vill lära känna honom så han bjuder Mark på en öl på puben. Mark accepterar det och följer med. De sitter och småpratar men Mark förnekar att han har en familj när Ryan frågar om det.
Efter ett tag kommer Faye dit och undrar hur det går. Mark reser sig upp och ska gå precis och på vägen ut säger han till henne att han inte vill ha med dem att göra, Ryans far är död och det kan han fortsätta tro.

Väl hemma så får Mark höra av Natasha att Will har det bra på sin klassresa men han saknar pengar. Hon säger att det är iallafall ett barn som han inte behöver oroa sig för....

När Mark sedan är på puben så säger Cain att han kanske talar om för Natasha om den rödhåriga damen som Mark åkte till idag. Mark försöker spela oförstående men Cain vet och för att inte säga något till Natasha så vill han ha pengar..


Kommentarer
Postat av: ylva

Har inte ett pappa rätt att säga nej till adoption och ta hand om barnet själv? Nicola är labil, helt olämplig som mamma, ungen är nog redan sönderstressad i magen!

2011-08-10 @ 17:39:31
Postat av: Erik

väldigt mycket fram och tillbaka i gammal välkänd HTG-stil, både med Nathan/Katie/Lee och Nicola och jimmy. Nathan har aldrig verkat pålitlig, tycker jag och när Nicola äntligen har veknat sätter sig Jimmy på tvären. Ska de någonsin kunna bli ihop på riktigt? Jimmy vill nog, men Nicola... Kan man tänka sig henne som mamma över huvud taget? Och Cain pressar Mark på pengar, men sanningen lär väl komma fram ändå på något sätt. Natasha blir säkert misstänksam, om hon nu inte är det redan. hon har verkat ganska godtrogen hittills och inte ifrågasatt Marks golflektioner. Pollards fånande med skadestånd från sonen känns mest som utfyllnad bara ungefär som det här mediet ...

2011-08-10 @ 18:30:13
Postat av: Mariann

Haha nu blev jag full i skratt åt vad adm skrivit. Nog för att Andy bara blir mer och mer underlig. Men att tvätta motordelar i köket är inte alls konstigt... :)

2011-08-10 @ 20:00:12
Postat av: Jackson

Skall man tro på Nathans nya jag? Verkar alltför bra för att vara sant. Och vad vill Katie egentligen? Är hon lika intresserad av båda killarna eller endast smickrad av deras uppvaktning?



Är det någon fler än jag som tycker att Faye påminner mycket om Matthews sista stora kärlek? (Namnet har dessvärre flugit bort....)



Mark blir allt fånigare. Vad ser kvinnorna hos honom? Visst, smaken är förstås olika....



Andy får väl snart läggas in på psyket. Det kan aldrig gå väl som det är just nu.

2011-08-10 @ 23:32:10
Postat av: Mariann

Det är ju inte första gången Katie dribblar med två gossar samtidigt.

Jag har hela tiden tyckt att Faye påminner väldigt mycket om fröken de Souza.. men vad hette hon??

2011-08-11 @ 00:18:25
Postat av: SoP

instämmer med Mariann ,bildelstvätt i köket känns inte det minsta underligt,har känt killar med bildelar i ugnen,o hela motorcyklar demonterade,i köket. Men,När var det någon sa att HTG skulle bli Bättre igen? Ärligt, om hela Wyldefamiljen brann inne i nästa avsnitt skulle jag inte sakna någon av dem- falska o fula o slätstrukna o-- dötrista. Och tror någon på att Nicola o Jimmy Inte blir ihop t slut? är så trött på det hattandet.

2011-08-11 @ 02:24:41
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: SoP

PS- Anna- de Souza. har tyckt de varit lika också,samma typ.

2011-08-11 @ 02:28:37
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Adm

>>>Mariann & SoP

Hahahaha jag menade ju inte att det var konstigt att han tvättade traktordelarna i köket utan mer att han gör det i trance och att han verkar så frånvarnade. Det är Andy i sig som är konstig =)

2011-08-11 @ 07:51:50
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: ylva

Adm, ja, han verkar vara i trance hela tiden, undrar vad som rör sig i huvudet på honom? Det känns som att det kommer att sluta med en katastrof. Eller så kommer herrarna i vita rockar och hämtar honom :-)



2011-08-11 @ 09:35:18
Postat av: Jackson

Just det - katastrofläge när det gäller Andy. Riktigt läbbigt.



Vore inte Gennie och Jamie ett passande litet par? Några fler vänskapliga träffar, så kanske det tänder till ordentligt.

2011-08-11 @ 10:28:16
Postat av: ylva

Jackson, det vore nåt! De passar ihop, tycker jag!

2011-08-11 @ 11:24:06
Postat av: orcid

andy= psykbryt...



jimmy och nicola= psyksjuk unge...eller ja...ni fattar..herre jesus va nicola är jobbig.



sen undrar jag om lizzie...jag tror jag missat en viktig detalj säg men men är det så att hon inte är blind och att Zak vet o det?

alltså nu senaste ser hon ut som hon är blind (dvs rörelserna) men i andra avsnitt där jag sett henne verkar hon inte ah något fel alls på ögonen... är det så?

2011-08-11 @ 15:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0