"Hoppa upp och jag tar dig till paradiset"

Eric är på väg ut och Val följer efter honom och ber om ursäkt för att hon jämfört honom med Alan Turner. Han säger att han inte alls är som honom eftersom Alan aldrig kommer ut och för att göra något. Precis då ser han att Alan sitter bak på Eddys motorcykel.
Eric verkar vara lite rastlös så han går runt och pratar med folk. Först blir det Rodney för att få veta hur han tar det med att vara anställd hos någon efter att ha haft eget företag. Rodney ser sig själv som egen företagare som erbjuder sina tjänster till Wyldes.
Sedan går Eric till gårdsbutiken och kollar runt. Han frågar lite lätt om chefsjobb och assistentjobb så Doug undrar om han söker jobb. Oh nej säger Eric det var bara på skoj.
Eric går till puben för att trösta sig. Han är irriterad på att till och med Alan har något att göra och att han själv varit hos Doug och frågat om jobb.

Eddy och Alan kommer tillbaka till byn efter mc-turen. Eddy vill ta en öl fast det är mitt på dagen och Alan protesterar lite. De träffar även Edna, Pearl och Lily där. De sitter och pratar om ungdomsåren och Eddy berättar att Alan var bra på att ragga. Alan hade tydligen den bästa raggningsrepliken efter att ha åkt upp bredvid en tjej med mc:n: " Hoppa på och jag tar dig till paradiset". Eddy flirtar ganska öppet med både Pearl och Lily. Edna blir trött på att höra om deras ungdomssynder så hon går därifrån. Eddy frågar om Pearl vill följa med på en tur till skogen, bara de två men hon tackar nej eftersom han druckit en del.
När Alan och Eddy blir ensamma berättar Alan att Pearl faktiskt betyder lite mer för honom och att han inte tycker om att Eddy flirtar med henne. Eddy säger då att Lily faktiskt är mer hans typ så det gör inget.

Michael Conway, kylskåpsföretagaren, lämnar in bilen på verkstan. Aaron lovar att kolla till den. När Michael återkommer senare för att hämta den så är bilen inte klar. Han frågar Aaron om det ger honom rabatt på priset och Aaron hänvisar till chefen. Michael får då se att det är Debbie som är chef där. Precis då kommer Cain och hon presenterar honom som sin far. När Cain gått får Michael en kopp kaffe i väntan på bilen. Då erkänner han att han trodde Cain var hennes pojkvän. Han försöker ta reda på om hon är singel eller inte men hon svarar inte direkt på det. Sedan frågar Michael om han får bjuda henne på lunch. Eftersom han inte ger sig så går Debbie med på det. De åker iväg till någon fin restaurang och han ställer massa privata frågor om henne. Tillslut får han reda på att hon inte träffar någon just nu och han verkar nöjd. Efter lunchen kör han henne hem och släpper av henne innan han åker vidare.

Bob vaknar på morgonen och upptäcker Gennie på andra sidan sängen. Han smyger ut och träffar givetvis på Jamie som är på väg till jobbet. Bob blir lite nervös och börjar plocka undan vinflaskor och glas men Jamie tänker inte på det.
Brenda frågar sedan Bob om han hört hur det gått för Gennie kvällen innan och Bob är väldigt nervös och på offensiven. Gennie kommer ner så Brenda frågar henne i stället. Gennie svarar att allt gått bra.

Bob skyndar över till Terry för han behöver någon att prata med. Han erkänner att han inte orkade åka till fängelset igår och att han sen gjort något annat dumt. Bob talar om att han legat med Gennie.
Terry bara skakar på huvudet... han råder Bob att prata med Viv för att få reda på vad hon egentligen ville men han ska inte berätta något om Gennie.

Brenda är orolig för Gennie så hon ber Jamie att prata med dottern för att få veta hur hon mår. Jamie kommer in i butiken glad som alltid och frågar Gennie om hur det går med hennes kärleksliv. Gennie är ledsen och sakta kommer det tårar. Jamie erbjuder sig att prata med henne under en promenad.

Bob samlar mod till sig och åker till fängelset. Där blir han inte insläpp eftersom besöksordern bara gällde för igår. Han tigger och ber om att få tillständ ändå eftersom det är så viktigt. Polisen ska höra med huvudkontoret om det går att göra ett undantag. Då får Bob veta att Viv inte är kvar där. Hon har blivit frisläppt redan.

Viv kommer till byn i taxi. Hon har inga pengar för att betala men får lov att hämta det. Hon går in i butiken som är tom och öppnar kassapparaten. Brenda hör det och kastar sig över Viv som hon tror är en rånare. Paddy kommer in och förklarar vem Viv är. Han får sen gå ut och betala taxichauffören.
Viv pratar lite med Brenda som ber om ursäkt för sitt beteende. Eftersom Bob inte är hemma så vill Viv hämta tvillingarna från förskolan men när hon kommer dit så får hon inte det så hon återvänder till cafét.

Gennie har kommit tillbaka från promenaden och sedan hämtat tvillingarna. Bob kommer farandes i full fart från fängelset och han stoppar Gennie. Han berättar att Viv kommit hem och att det är nog bäst att han går hem med barnen. Gennie blir lite ledsen men säger att hon förstår att han vill hem till sin fru.
Bob kommer in på cafét med tvillngarna men de vill inte gå fram till Viv. (Det är inte så konstigt eftersom hon har varit borta ett år)

Viv och Bob försöker prata med varann. Det är inte lätt eftersom hon är besviken över att han inte kom på besök igår och han är besviken för att han inte fått träffa eller prata med henne under det år hon satt inne. Hon hittar ett par trosor på elementet och undrar vems det är eftersom det inte är hennes. Då säger han att det är Gennies eftersom hon och Jamie bor där för att hjälpa honom med hyran. Det han ännu inte berättat är att Brenda är delägare i företaget och Brenda är orolig för att det ska komma fram från annat håll i byn.

Bob säger till Viv att han önskar att han kunnat ändra på de senaste 24 timmarna för att han inte vågat hälsa på henne eftersom han varit rädd för att hon skulle be om skilsmässa. Hon berättar att hon överklagat i början av vistelsen och att hon vetat om länge att hon skulle bli släppt tidigare. Han blir ännu mer besviken över att inte fått veta något om det.

Terry som vet vad som hänt erbjuder Gennie att sova hos honom och Brenda. Även Jamie får sova över så Bob och Viv får lite ensamhet. Gennie går ut och sitter på en bänk och gråter medan hon tittar mot cafét.

Viv har ingen matlust så hon väljer att gå och lägga sig. Bob erbjuder sig att sova någon annanstans så hon får sova i fred men hon säger att han kan sova i sovrummet så sover hon i ett gästrum. När hon gått ut från köket säger Bob tyst för sig själv: "Välkommen hem"


Visst var Cain fin när han fick sitta med färg i ansiktet och rosetter i håret när Sarah fick leka hårfrisörska med honom =)



 



Göran undrar i kommentaren i ett äldre inlägg om någon vet vad vinjettmusiken heter för han vill ha den som ringsignal. Någon som kan hjälpa honom?




Kommentarer
Postat av: Liina

Jo Cain var gullig ;) .. Men han KOMMER aldrig låta debbie ha något förhållande med den där killen som hon träffa idag , för det verkar ju lite på G där , annars skulle väl han aldrig dykt upp eller?.

2011-08-26 @ 14:55:21
Postat av: Anonym

kolal bloggen:D

2011-08-26 @ 15:07:17
URL: http://vafanheterjag.blogg.se/
Postat av: Monika

Till Göran, ringsignalen heter Emmerdale.mid.Den vaknar jag till. Ha en trevlig helg.

2011-08-26 @ 15:38:58
Postat av: Bella

Cain är alltid fin. ♥

2011-08-26 @ 16:36:12
Postat av: Erik

Roligt att Viv är tillbaka, men inte så roligt för henne kanske med alla bekymmer. Hon har ju saknats, eftersom hon är en dem som varit med länge i serien. Hur det sedan ska gå med allt återstår att se. Säkert skvallrar någon om Brendas delägarskap i rörelsen, kanske oavsiktligt. Men det tar nog lång tid innan det kan bli som vanligt mellan henne och Bob igen.

2011-08-26 @ 18:30:09
Postat av: Colin

Were people surprised to see Viv return or did you generally know that Deena Payne was only taking a year off?



Today was the final regularly scheduled UK hour-long Tuesday episode. From the following week two episodes were shown on a Thursday, but with a half hour break in between (which is how we still see the show now). You will see the first of these new doubles next Thursday. You might think that to launch the new look schedule they might have a big stunt or something to encourage us to come back for the second episode. You'd be right to think such a thing...



Marie, Eddy Fox was played by Paul Darrow, most famous for being in "Blake's 7".

2011-08-26 @ 18:52:27
Postat av: Colin

The translated version took my pargraphs away!! Happily I see they are still intact for you. Though very strangely Google have (as usual) very kindly "translated" my English into something that looks a little similar to English. The oddest translation is that my first "Thursday" has become "Sunday"!!

2011-08-26 @ 18:57:19
Postat av: Bo

Den där motorcykelmannen verkar ju vara mer vild än tam. Och att Viv är tillbaka blev man ju inte glad av. Henne har jag inte saknat. Och Debbie på date är ju ingen glad lax heller. Jag hade gått efter 5 min. Men hormonerna rör på sig i alla åldrar i HTG.

Bland 20-åringar som 70-åringar. Tronföljden är nog säkrad!

2011-08-26 @ 19:17:10
Postat av: Mariann

Ja, titta manusförfattarna hörde mig :) för nu fick gamlingarna plötsligt liv igen. En sak som oroar mig dock är att den där knutten pratar om sin jorden-runt-resa. Är det nu nån av gamlingarna som ska bort ur serien? Ett alternativ till: "jag flyttar till Spanien"

Och ja, Colin. Åtminstone jag visste att Deena Payne bara tagit ledigt och skulle komma tillbaka.

2011-08-26 @ 19:21:50
Postat av: Lina

Jag fick reda av Erik här en gång att hon hade tagit ledigt för att umgås med sin dotter/barn(?) som hon inte hade fått träffa så mkt under hennes/deras barndom? ... Men det brukar inte vara så svårt ibland att lista ut saker , min mor hade listat ut att viv skulle komma tillbaka i går ...

2011-08-26 @ 21:46:18
Postat av: Tina

Det lättaste sättet att få vijettmusiken som ringsignal är att spela in den med hjälp av mobilen och sedan välja den som ringsignal.



Ja, Cain var snygg i sminket, utan ser han ingenting ut. ;)

2011-08-26 @ 22:05:03
Postat av: Erik

Det var en son som Deena Payne eller vad Viv nu heter på riktigt skulle ta hand om, hon hade inte träffat honom mycket under sin uppväxt, eftersom hon varit med i HTG i sexton år eller något sådant. Nuförtiden skvallrar vi inte om sådant om vi mot förmodan skulle råka veta det. Viv är väl inte världens roligaste, men hon är i alla fall en liten färgklick och manusförfattarna har väl tagit henne tillbaka, precis som med Cain, för att röra om lite i grytan, så att det händer något. Ja, ibland är det inte så svårt att lista ut saker, så som Bob betedde sig kunde man ju ana att det var något på gång. Hur det ska gå med den här historien med Gennie återstår att se, om Viv får reda på det eller inte, hoppas inte det. Hoppas att Gennie och Jamie blir ihop i stället, de passar för varandra, precis som Carl och Chas, som verkar vara en återkommande följetong.

2011-08-27 @ 08:55:33
Postat av: Jackson

Jag tycker också att det är kul att både Viv och Cain är tillbaka och, som Erik säger, "rör om litet i grytan". Känner starkt för Gennie efter hennes natt med Bob. Hon passar mycket bättre ihop med Jamie än med hans pappa.

2011-08-27 @ 11:25:55
Postat av: Kristina

Nä, låt det inte bli Chas och Carl igen! Jag tycker att hon och Paddy passar bra ihop och Paddy förtjänar verkligen att vara lycklig. Men jag håller med om att Gennie och Jamie borde bli ihop.

2011-08-27 @ 12:15:54
Postat av: Lena

Tycker det är roligt att Viv är tillbaka ifall de har tonat ner henne lite. Ni som följt det här länge har ju sagt att hon var så bra förr.

Det mesta var ju farsartat vid den tiden då hon "försvann ut" så även hon.



Som jag skrev förra veckan så har ju familjen Dingles tonats ner ganska rejält, Zak o Lisa kan ju prata vanligt nu igen efter att ha skrikit i flera månader.



Ser med nyfikenhet fram mot HTG:s utveckling i höst, tror det kan bli bra:-)



2011-08-27 @ 14:30:10
Postat av: Lena

och

klart att det skall bli Gennie och Jamie, de verkar ha så roligt ihop och det är ju viktigt, visst finns kemin där (eller är det önsketänkande från min sida tro:-)



Chas o Paddy -- nja det tror jag inte på i längden, finns inget utrycmme för Chas i det förhållandet, hon blir lite för blek så det ändrar dom nog på även om jag önskar Paddy allt väl.



Såg ett kort på Paddy (när jag letade efter lite information om HTG aj aj jag var där igen;.))

där han såg riktigt bra ut.



Kan tyvärr inte säga var det var eftersom jag trycker bort direkt när jag riskerar att få reda på något om framtiden;-)



2011-08-27 @ 14:40:52
Postat av: SoP

Hm, var Viv tvungen att komma hem o vara en sån rent ut sagt j*vla hagga? - sen undrar jag,nu är vi inte Så himla långt efter England i sändningarna va?

2011-09-01 @ 02:21:50
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0