Marlons metaforer

Andy kommer in till köket bakom puben. Diane frågar om han vill ha frukost och det vill han men han verkar vara lika förvirrad som förut. Victoria är på väg till skolan och Diane säger att de ska låtsas som att allt är som vanligt så inte Andy blir mer förvirrad.
Diane har ringt efter doktorn som kommer och kollar till Andy. När doktorn kommer så förstår inte Andy varför hon är där. Hon rekomenderar vila och ingen alkohol dessutom borde en specialist titta på honom eftersom han kanske lider av klinisk depression.

Betty sitter på cafét och skvallrar för Lily och Brenda om att det inte står riktigt rätt till hos Andy. De vill veta mer men Chas kommer in och avbryter dem. Hon säger att Paddy varit hos Andy så hon vet vad som händer men det har inte tanterna med att göra.. Betty säger då att det är tur att inte Jack är där och ser detta för det hade krossat hans hjärta. (jag tror inte det hade gått så långt om Jack varit där hela tiden)

Victoria möter Debbie och Aaron ute på gatan. Hon anklagar Debbie för att Andy blivit sjuk eftersom hon tagit Sarah ifrån honom och att hon är rädd för att förlora Andy, den enda hon har kvar av sin familj.
Debbie blir givetvis orolig och söker upp Diane för att höra hur det står till.
Hon får veta att Andy borde få träffa Sarah men kanske inte riktigt än. Hela tiden under samtalet står Betty och lyssnar intresserat.
Senare kommer Debbie in på puben med en teckning Sarah gjort till sin far och Diane lovar att lämna den till honom.
Andy får teckningen men ser inte speciellt glad ut. Han är på väg till gården för att klippa fåren men Diane stoppar honom och frågar om han inte vet var han är. Visst säger Andy, han är på puben och han är där bara för att hämta teckningen.

Victoria kommer hem från skolan och Diane inser att hon har skolkat idag igen. Hon blir arg men hon får Vic till att lova att gå till skolan resten av veckan. Dagen efter när Vic går iväg säger Diane att hon älskar henne.
Nathan frågar Diane hur det står till med Andy eftersom han är orolig för Butlers Farm, han har nämnligen flera spekulanter som vill hyra gården. Diane säger att Andy är sjuk men att han snart kommer att bli bra och att Nathan kan nu välja mellan baren eller dörren...

Paddy märker att Chas håller på med något hemligt. Han är rätt nyfiken så han ställer massa frågor men hon slingrar sig när hon svarar honom. Han går ut ur rummet men rusar in igen strax efter bara för att få se vad hon sysslar med. Chas säger åt honom att gå därifrån och att hon älskar honom.

När Paddy sedan pratar med Marlon på puben så råkar Marlon försäga sig om att det är en fest planerad. Då blir Paddy lite nervös men ändå så kommer han på idén om att han ska fria till Chas. Marlon blir inte riktigt så glad utan mer oroad. Han börjar prata om Paddy verkligen ska styra båten in i stormen osv men sedan önskar han Paddy lycka till och att Chas är en idiot om hon säger nej.
Paddy försöker prata med Chas efter middagen. Aaron har redan gått från bordet och är uppe på sitt rum. Precis när Paddy satt sig närmare Chas och hällt upp vin i glasen så börjar Aaron att spela musik så det dundrar i hela huset. Chas får säga till honom och han slutar... tillfälligt. Paddy gör ett nytt försök men då spelar Aaron musik igen men slutar eftersom han bara "skojade". Stackars Paddy samlar mod till sig och ska precis fråga Chas den viktiga frågan när Aaron kommer ner för att säga hejdå för att han ska gå ut. Paddy tappar då modet och det enda han kan fråga henne är om hon vill ha vin eller konjak. Chas säger att det inte spelar någon roll, men att Paddy är ett pucko och går därifrån...

Val har varit ute på stan och shoppat i två timmar och kommer hem med massa kassar. Eric blir förtvivlad och visar henne att de inte har råd med att hon köper dyra underkläder eller shoppar i onödan. Han förklarar sedan att deras företag går väldigt väldigt dåligt. Då tittar Marlon fram bakom Val och frågar om deras företag är som ett skepp som sakta sakta sjunker...

Nicola ska ha anställningsintervjuer och Rodney bjuder in sig själv som hjälp. Först ut är Leyla men hon verkar ha svårt för att framhäva sig själv. Intervjun går inte alls bra och Nicola blir mer och mer irriterad medan Rodney smörar som vanligt. Nästa man till intervju är Doug. Nu är det Rodney som är tvär medan Nicola mer förtjust. Rodney försöker få Doug att tappa fattningen så han ger ett räknetal som Doug ska klara med huvudräkning. Det lyckas han göra snabbare än Rodney som har miniräknare. De har sedan några intervjuer till med "okända" sökare som man inte får se.. När allt är avslutat så vill Rodders anställa Leyla men Nicola vill det inte.

Leyla möter Rodney ute på gatan och frågar hur det går i rekryteringen och han säger att han inte kan säga något än eftersom det är ett gemensamt beslut.
Han ser Leylas besvikelse och kan inte stå emot så han säger till henne att drinken hon tar på puben kan vara för att fira. Hon tror givetvis då att hon fått jobbet.

Doug berättar för Laurel och Ashley att han sökt jobbet som chef för Wyldes butik. Precis då går Leyla förbi och säger att det var synd om honom och att de inte behövde anställa fler just nu... Doug blir så besviken att han går därifrån.

Edna gratulerar Carl till den lyckliga tilldragelsen. Hon hade fått veta det av Scarlett som inte kunde hålla tyst. Edna säger att det kommer att bli så bra för detta barn som föds i ett så lyckligt äktenskap. Jimmy hör det och sjunker djupare ner i stolen och ser riktigt bister ut.

Lexi vaknar upp och är jättetrött och hängig. Nicola tycker hon ska sjukskriva sig, det är fördelen med att vara gravid men Lexi vill ställa upp och visa enad front med Eric på fabriken eftersom hon numer är den ansvarsfulla Lexi.
Fabriksdamerna gör sig roliga på Lexis bekostnad och ser till att Lexi får fixa te åt dem istället för tvärtom. Plötsligt hör de en dunk och märker att Lexi svimmat av inne på kontoret. Gennie hämtar Carl medan de andra ringer efter ambulans.
Carl kommer dit och han är mycket orolig. Ambulansen kommer och hämtar Lexi till sjukhuset. Där får Carl känna sig utanför eftersom han inte får komma in när de opererar henne. Det visar sig att Lexi fått ett utomkvedshavendeskap och förlorat massa blod. Jimmy och Nicola kommer dit och håller Carl sällskap. Han klandrar sig själv eftersom han inte ens ville ha det här barnet. När operationen är över får Carl komma in till henne. Han säger till läkaren att han kan vara den som berättar för henne vad som hänt.
Carl är riktigt ledsen och förklarar för henne hur orolig han varit för hennes liv. Lexi förstår att hon förlorat barnet och hon blir förtvivlad. Hon hade ju så gärna velat ge honom det barn som han så önskat sig..


Kommentarer
Postat av: Erik

Ganska bra och händelserikt avsnitt i dag utan en massa utfyllnadsstrunt. Det lär nog ta tid innan Andy blir bra. Hur ska en psykiater få fason på honom? Ska han äta antidepressiva tabletter?

Carl var mera mänsklig än han varit på länge i dag.

Synd om Paddy som aldrig får till det.

Vad menade Betty med att det inte är som i Tyskland? Behöver man inte vänta på sin tur där när man ska beställa i en bar?

2011-08-18 @ 17:18:17
Postat av: Tina V

Stackars Lexi, Carl är inte precis en god make.

Bara för att han har barn, kan han väl inte missunna Lexi barn.

2011-08-18 @ 21:42:39
Postat av: Marie G

Härligt att se lite känsla hos Carl för en gångs skull... Men jag fattar inte varför Lexi pratade om på slutet om att hon så gärna ville "ge honom barnet han längtat efter" (eller hur hon nu uttryckte sig) hon om någon visste väl att det inte var efterlängtat från hans sida??

2011-08-19 @ 09:01:01
Postat av: Conny

Fin insats av Sally Oliver (Lexi) idag. Hon är en bättre skådis än jag trott.

2011-08-19 @ 09:36:42
URL: http://emmerdale.bloggplatsen.se/
Postat av: SoP

Är Lexie totalt pom-pom i skallen ? Hon borde väl ha fattat att Carl Inte vill ha barn? Och Andy,kommer han att gå med på att få vård? Eller flippar han ur så de tar in honom helt enkelt?

2011-08-20 @ 00:25:19
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Kristina

Jag tyckte också det var väldigt konstigt att Lexi hela tiden tjatade om att hon var ledsen för att hon visste att Carl så gärna velat ha ett barn när han sagt till henne innan hon blev gravid att han inte var så förtjust i idén. Och nu fattar hon inte att han har dåligt samvete för att han önskat bort barnet och naturligtvis kommer Carl aldrig att berätta det heller så Lexi får fortsätta i denna villfarelsen

2011-08-20 @ 14:33:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0