Mån, tis och onsdagens avsnitt

Jag är hemskt ledsen över att jag inte kunnat blogga när serien började igen men nu ska allt vara som vanligt =)

Här är först en kortare resumé av måndagens och tisdagens program.

Jimmy försöker få Nicola till att berätta om graviditeten men hon gör inte det. Då råkar han försäga sig när de pratar med Carl och Lexi så Nicola kan inte annat än erkänna att hon är gravid. Hon blir så arg på sin pappa som skvallrat och hon tror att Jimmy friat till henne bara för att hon var gravid så hon dumpar honom. Jimmy försöker få henne att förstå att han vill ha henne i sitt liv men hon vägrar att lyssna på honom.
Lexi gömmer ett graviditetstest men Carl upptäcker det. Han är inte glad och inte blir det bättre när han får veta att Lexi slutat ta sina p-piller. Hon blir besviken på hans inställning och osäker på om han verkligen älskar henne.

Doug anordnar en överraskningsfest för Laurel som fyller år. Brenda ger Gennie pikar om att hon inte träffar killar och att hon alltid varit så osäker. Gennie blir tillslut ledsen och går därifrån. Bob följer med henne och när de kommer till cafét så uppstår det känslor och de kysser varann. Precis då kommer Terry för att hämta tårtan till Laurel och han ser dem. Terry konfronterar Bob och får veta att det inte varit något mer än bara en kyss.

Andy får brev från advokaten om att Jo lämnat ett skriftlig redovisning om hur han är och det var inte bara positivt. Han blir orolig för rättegången och tänker rymma med Sarah till Spanien. Mick som upptäcker det åker till Debbie och talar om att något är på gång. Debbie skyndar sig till gården för att ta reda på vad som händer. Andy förnekar först men sedan blir han aggresiv och hotar Debbie. Han låser dörren så hon inte kan ta sig ut. Debbie lyckas kontakta Cain som genast åker dit och slår in dörren. De tar med sig Sarah hem till Debbie och Andy inser att han sabbat sina chanser ännu en gång.

Val är orolig för Erics hälsa så hon håller koll på honom. Hon vill att han berättar om hjärtattacken för David men Eric vägrar.


Så till dagens avsnitt:


Lexi är inte alls glad för hon känner att de aldrig får en lugn stund för sig själva. Carl lyckas skicka iväg Jimmy på en affärsresa men Scarlett är fortfarande hemma. Lexi bjuder Carl på ostron till middag. Han blir inte alls glad eftersom han inte tycker om skaldjur och dessutom är han hungrig efter en dags arbete. Lexi håller även koll på att Carl inte använder för tajta byxor eftersom det inte är bra om man vill försöka få barn. Scarlett råder henne till att ta det lite lugnt eftersom man inte bör pressa Carl.

Lizzie som ska flytta in hos Marlon håller på att packa sina väskor hos Dingles. Lisa upptäcker att flera av Chas gamla klänningar ligger i Lizzies väska. (Kan de verkligen passa?)
Eli blir inte glad när Lizzie flyttar in för han tycker att Marlon fjäskar för mycket för henne.

Det är dags för rättegång om vårdnaden av Sarah. Lisa, Zak och Cain följer med som stöd för Debbie. Victoria och Val är med på Andys sida. Lagmannen förklarar att inga andra än Debbie och Andy får följa med in i rättssalen. Val försöker komma in för hon är ju trots allt gift med kommunfullmäktigeledamoten Pollard men lagmannen håller stenhårt på reglerna så alla andra får vänta utanför.
I rättssalen vill Debbie först säga något och hon förklarar att hon varit ung när Sarah föddes och att hon gjorde det hon då trodde var bäst. Nu vet hon bättre och hon kommer aldrig att svika sin dotter igen. Dessutom behöver en liten flicka sin mamma...och pappa. Andy lyssnar på det och när han sedan ska säga något så drar han tillbaka ansökan om ensam vårdnad. Rätten tilldömer då vårdnaden till Debbie. När de kommer ut ur rättsalen och de andra får veta om resultatet så börjar Dingles att jubla. Andy säger ingenting.

Andy packar ihop Sarahs saker på gården. Victoria vill att han överklagar beslutet men han säger att det inte är någon idé. Han lämnar sedan säckarna hos Debbie men han vill inte komma in och träffa sin dotter. När han sedan ska åka ser han Sarah stå i fönstret och vinka till honom.
Dingles firar stort och går sedan till puben. Där får Val reda på att Andy gett upp frivilligt så hon söker upp honom.
Victoria blir besviken över att Andy gett upp men han trodde att han ändå inte skulle ha någon chans efter det som hänt igår.

Valarbetet fortsätter och jagandet av röster pågår ända in i det sista. David ser i tidningen att det är rätt jämt i opinionsundersökningen. Han märker att Eric inte är sig själv och han följer efter sin far när han ser att Eric går iväg till fabriken istället för att stå utanför vallokalen. När Eric sedan tackar nej till en whisky så inser David att det är allvarligt. Han får tillslut ur sin far om vad som hänt men hinner inte prata mer eftersom Val kommer in och säger åt dem att de ska till vallokalen.
Valresultatet ska redovisas och det visar sig att Eric fått 212 röster medan David fått 421 st. Eric säger åt David att nu är det dags för honom att ta över, han är stolt över sin son och att han hoppas att David kommer att bli stolt över sin far någon gång.


Kommentarer
Postat av: ylva

Härligt att se dig skriva om avsnitten igen! Nu är det som det ska vara :-)

Måste säga att Debbie imponerar mer o mer på mig, idag var hon fantastisk i rätten!

Men varför har dom inte delad vårdnad, som vi har? Dom kunde ha varannan vecka, dom bor ju för fasen i samma lilla by! Lilla Sarah kan träffa både mamma och pappa ute på byn varenda dag ju!

2011-08-03 @ 14:40:07
Postat av: Kristina

Jag trodde faktiskt att Debbie skulle föreslå delad vårdnad efter tisdagens avsnitt för delad vårdnad använder de sig av i England också. Men, men, alltid något att reta sig på

2011-08-03 @ 16:21:04
Postat av: Erik

Andy verkar börja strunta i allt nu, tar han det här med Sarah så hårt eller blev han bara skrämd av Cain? Tycker också att Sarah kunde få träffa sin pappa också, även om han inte är Guds bästa barn alltid. Men Debbie var bra - och snygg är hon också!

Blinda Lizzie blir man bara irriterad på. Stoppa på sig Chas kläder - hur kunde hon hitta dem när hon är blind. Det huset skulle jag inte vilja bo i - med både Eli och henne (+Marlon)

2011-08-03 @ 17:41:40
Postat av: Agneta J

Jag gillar familjen Dingle.Är jag ensam om det?

2011-08-03 @ 20:46:56
Postat av: ylva

Nej, Agneta J, jag gillar dom också! :-) Dom är helsköna!

2011-08-03 @ 20:51:22
Postat av: vera

Är det nån som vet var i England Serien spelas in för jag gillar byggden och tänkte att man kunde ta semester där.

Gillar att serien är igång redan

2011-08-03 @ 20:52:20
Postat av: Hanna

Vera: Den spelas in i Yorkshire i norra England.



I bland funderar jag på om Lizzie verkligen är blind...

2011-08-03 @ 23:41:33
URL: http://karusellflickanskrypin1.blogspot.com
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag tror inte att Lizzie är blind, hon vekar ha för mycket koll för det, verkar som om hon ser och det har jag tyckt hela tiden..

2011-08-03 @ 23:45:24
Postat av: SoP

http://www.digitalspy.co.uk/soaps/s12/emmerdale/news/a148246/soaps-first-blind-actress-joins-emmerdale.html

2011-08-04 @ 05:10:43
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: ylva

Hon har så "seende" ögon, blindas ögon brukar röra på sig åt olika håll och det syns verkligen att dom inte ser. Lizzie ser verkligen inte blind ut.Inte på bilden heller. Mysko är det, men man måste väl tro det som står i tidningen :-)

2011-08-04 @ 09:49:50
Postat av: Erik

Vill bara tala om att jag inte fått svar på mina frågor på någondera av TV4-adresserna. HTG-frågan är väl överspelad, men den andra äldre frågan vet de antagligen inget om. Det handlade om en annonserad serie som plötsligt togs bort bara. Man tycker ju att de borde svara åtminstone.

2011-08-04 @ 10:37:05
Postat av: Liina

Det är bra att det löste sig med Sarah. Debbie verkar vara den bästa för sarah =) . Andy skulle ha blivit av med sarah för länge sedan . Hur som helst så blir jag irriterad på hur manusförfattare kan bara sluta att vissa andra historier i serier , handlar ju ingeting om den "nya familj" får hoppas det kommer något idag... Det slutade ju så spännande innan uppehållet

2011-08-04 @ 10:56:06
Postat av: Liina

+ Andy får skylla sig själv så som han uppträder , dessutom så vill han inte träffa sarah + han tittade ej på henne när hon stod i fönstret och vinkade ... Hur sjukt är inte det?.. Förlåt mig nu men Andy är ingen favorit här.. karaktär Andy som en gång skapades är nu borta i mina ögon , tänk så man kan förstöra en karaktär ....

2011-08-04 @ 11:04:33
Postat av: Erik

Ja, det är verkligen en skillnad som natt och dag på Andy när han kom in i serien som liten pojke - och även när han var med Katie. Synd att de förstört hans karaktär. Synd att det bara blivit skräp av den gamla anrika familjen Sugden.

2011-08-04 @ 11:19:18
Postat av: Mariann

Och så är jag tillbaka!

Har precis tittat mig ikapp. Ser att den tröttsamma Lizzie är kvar. Och att vårdnadstvisten är lika orealistisk som mycket annat. Naturligtvis hade Andy fått umgängesrätt och även i viss mån delad vårdnad. Men då blir det ju inget drama.

Du Liina: du tänkte inte på att Andy kanske inte kunde titta på Sarah, för att han inte ville att hon skulle se honom bryta ihop och gråta?

En annan sak som irriterar mig mer är att nu är Viv helt bortglömd. Inte ett ord om att Bob fortfarande är gift och att det därför inte passar sig med ett förhållande med Gennie.

Vad tror ni? Kommer David att avsäga sig uppdraget han precis fick, och låter pappa va kvar i kommunfullmäktige? Han såg lite tveksam ut...

2011-08-04 @ 11:26:33
Postat av: Lina

Varför skulle andy har rätt till vårdnad ? Det finns inget som tyder på att han skulle kunna ha rätt till det NÄR han ger upp vårdnad...

Debbie är en mer lämpad person ut ifrån vad man har på Andy.

Debbie ville lösa allt , men andy gav upp. Jag tycker inte man skall döma ut Debbie som från skillnad från andy vill sin dotter väl.



Viv är ej bortglöm hon kom på tal här om dagen



2011-08-04 @ 16:30:32
Postat av: SoP

apropå Lizzie, har tänkt förut på hennes ögon, om man blir blind sent i livet kanske man inte får "de där ögonen"? Och Andy är ju dum som ett spån-hoppas de skriver ut honom snart!

2011-08-04 @ 20:48:26
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0