Kossor på rymmen

Victoria säger att hon har studiedag och kan hjälpa Andy på gården men han vill inte ha hjälp. Hon noterar att han inte stänger grinden som han ska. Detta leder givetvis till att hans kor smiter ut.
Betty, Edna och Pearl är ute med sina hundar när det plötsligt dyker upp massa kor på bygatan. Det blir Victoria och Diane men även Bob som försöker att hålla ihop korna tills Paddy får tag på Andy.
Paddy har åkt till gården och när de ska åka till byn är Andy på väg till Dingles. Han verkar rätt förvirrad och pratar om att han besöker Sarah så ofta så han är van att åka till Dingles. De samlar in korna men Andy är på väg att åka tillbaka utan Paddy. Paddy får trots allt åka med eftersom han har bilen kvar på gården. När korna sedan är i säkerhet så bryr sig inte Andy om något annat utan struntar i Paddy som står kvar på gårdsplan.

Marlon ringer synska Irene igen. Han pratar med henne och han blir ännu gladare när hon "ser" att han är lång. Då medger han att han blir kallad för humlestören. Hon "ser" också att han är kock och lagar säkert god mat men precis då kommer Diane in och han avbryter samtalet med Irene.
Marlon ger sig inte utan ringer upp Irene igen för att prata med henne. Han tycker att de får så bra kontakt att han föreslår att de borde träffas, inte som någon dejt utan mer som vänner. Irene nekar dock till att träffas och det är inte så konstigt eftersom vi får veta att det är Lizzie  som jobbar som telefonmedium.

Tanterna i byn är oroliga för inbrott och de sitter på puben och beklagar sig högt så David ska höra dem. De vill inte att någon tjuv ska ta deras identitet och hus eller att det kan leda till att de vaknar upp i en anarki.
David försöker äta upp sin lunch och rusar sedan iväg när tanterna blir upptagna med att titta på korna. Alan hänvisar han till att prata med Eric. Eric säger då att grannsamverkan inte behöver gå via kommunfullmäktige och det ger Eric en idé. Han ska samla folket i byn till ett möte. För att visa att vissa lever väldigt "farligt" så rotar han i Ashleys sopor och får tag på ett lönebesked som visar hur mycket Ashley tjänar.
Sedan blir det möte på cafét. Leyla tycker Eric är smart, först skrämmer han upp byborna sedan ska han försöka "rädda" dem.

Mark besöker Faye och säger åt henne att han ska hitta en annan lägenhet till henne för hon måste flytta. Hon vill givetvis inte det eftersom den lägenheten har nu blivit hennes hem.
Natasha ringer advokaten (?) för att lämna tillbaka nycklarna till lägenheten men blir förvirrad när han säger att det är till nr 32 och inte nr 20 som de var och tittade på.
Hon försöker få tag på Mark för att berätta det men han svarar inte så hon åker till deras nya butik så länge. När hon står där och packar upp saker så kommer Cain in.
Han säger att han vet saker om henne som hon inte vet och att varje ord från henne blir ett steg närmare en katastrof. Han kan krossa henne utan att lyfta ett finger. Hon blir då så arg att hon hotar med att ge honom en ny fläskläpp och att hon gärna betalar för att få ge den precis som Mark gjort. Då berättar Cain att det var inte därför Mark betalat honom utan för att han skulle hålla tyst.
Cain avslöjar att det finns någon i lägenheten i stan och hon är inte lika snygg som Natasha.
Natasha inser att Cain vet något så hon åker in till stan för att kolla upp det.
Hon ringer på dörr 32 och Faye öppnar. Natasha blir chockad och tror att Faye förföljer dem. Faye berättar då att det är hon som är Marks fru eftersom de fortfarande är gifta och att de har en son ihop.

Maisie har varit med Cain i verkstan och bjuder sedan hem honom till Home Farm. Han är inte intresserad av att ge igen på Natasha eftersom han redan sett henne gråta en gång denna dag och att han älskar Maisie så han släpper henne fri...
Maisie kommer hem precis när Mark försöker reda ut vad advokaten sagt till Natasha om lägenheterna. Hon märker att hennes far är upprörd men vill glädja honom med att tala om att Cain dumpat henne. Mark ger henne bilnyckeln och pengar så hon kan handla något inne i stan för att bli glad igen.
Med Maisie ur vägen försöker Mark få tag på Natasha på mobilen. När han väl får det vill hon först inte prata men han säger att han måste få ge sin version av det hela.

Natasha som redan insett att allt verkar vara sant och att deras liv som de byggt upp i 24 år har raserats på några sekunder.
Hon får veta att Ryan antagligen är hans son eftersom han har massa drag som påminner om Will. Hon får veta att Marks/Daniels föräldrar dog av sorg när deras son försvann och sedan förklarades död.
Det blir för mycket för henne så hon packar väskorna för att lämna Home Farm. Hon kan inte vara nära Mark för hon är rädd att döda honom säger hon. Precis när hon ska gå ringer Faye till Marks mobil. Han svarar och säger att han bekräftat hennes historia. Natasha tar mobilen ifrån honom och säger till Faye att hon redan bett henne hålla sig undan.
Natasha hinner precis åka när Maisie, Nathan och Will kommer hem. Maisie ser att det är något som inte stämmer när hon hittar Mark gråtandes i köket och Nathan märker det också så han tar med sig Will upp till övervåningen för att packa upp.
Natasha är så upprörd och ledsen att hon knappt ser hur hon kör. Hon hamnar på fel sida av vägen men lyckas väja i sista sekund när hon möter en bil...

Kommentarer
Postat av: ylva

Ååh, vad han spelar dåligt, "Mark", det är en pina att se honom försöka vara desperat eller arg!

Jaha, då får vi se hur detta slutar, vore ju skönt om hela familjen försvann... Tycker hela historien runt Faye och Wyldes är långdragen och tråkig.

2011-08-15 @ 15:58:00
Postat av: Agneta J

Ja han har bara två ansiktsuttryck,glad eller inte glad.Bort med Wyldes!

2011-08-15 @ 16:22:59
Postat av: Jackson

Ja, hur Daniel/Mark har kunnat bli skådespelare kan man undra. Jag tycker nästan att han endast har ETT ansiktsuttryck - halvt bekymrad med rynkad panna.



Natashas försök att spela förtvivlad övertygar inte direkt heller. Och hennes snipiga mun..... Ljusare

läppstift eller endast gloss skulle nog hjälpa upp det hela, eller vad tror ni. Ett litet leende kanske? Häpp!

2011-08-15 @ 16:55:34
Postat av: Tina

Jag tycker inte att Wyldes är så tråkiga. Då finns det andra som jag gärna snabbspolar, t.ex. Shadrack, Eli och Lizzie.

2011-08-15 @ 17:23:54
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Mariann

Neej nu är det så dåligt så jag ger snart upp. Va det inte nån som sa att det skulle bli bättre?? Är det ännu längre fram? Den där krystade historien om grannsamverkan och ännu sämre Lizzie som medium. Fyyyy så dj... trist!

2011-08-15 @ 17:26:07
Postat av: Katarina-Cinnamon

Mark är som en stenstod...ingen bra aktör. Gillar däremot Natasha. Sett henne som advokat i en serie i USA och där var hon toppenbra.

2011-08-15 @ 17:30:48
Postat av: Erik

Äntligen har sanningen kommit fram. Trodde att de skulle dra ut på det längre. Men allt är ju inte frid och fröjd för det. Kommer Natasha att stanna hos Mark? Eller sticker hon för gott? Hur reagerar barnen? Talar de om sanningen för dem?

Andy blir bara värre och värre.

Håller med Marianne om alla krystade bihistorier som man bara snabbspolar förbi. När blir det egentligen bättre som det utlovats?

2011-08-15 @ 18:38:18
Postat av: Lena

Ja det var väl efter jul det skulle bli bättre. Vilken jul tro?

2011-08-15 @ 21:35:23
Postat av: Conny

Bättre och bättre, allt är ju relativt :) Och som jag skrivit, det blir LÅNGSAMT bättre. I serien är det bara ett par månader sedan nya producenten tog över. Men redan nu märker man att det börjar bli mindre flum med Dingles, mindre Åsa-Nisse-farsartat, mindre av "reportern" John McNally (jag skriver själv för en lokaltidning och en reporter som beter sig som han blir inte långvarig), ingen Doug som kliar sig i skrevet, och så vidare. Håller med övriga här om att Maxwell Caulfield (Mark) är ett pannben till skådespelare, makalöst träaktig.

2011-08-15 @ 22:11:51
Postat av: Bo

"Natasha" är en skådis med lång erfarenhet och jag gillar henne mer och mer liksom makens ex-fru. Två vackra kvinnor med skinn på näsan. Vi ser ju serien med andra ögon än de i UK också.



http://www.imdb.com/name/nm0000372/

2011-08-15 @ 23:10:31
Postat av: Bo

"Mark" har bl.a arbetat som "exotic dancer"...



http://en.wikipedia.org/wiki/Maxwell_Caulfield



Hans meritlista är lång från tv och teater.

Ger kanske en bättre bild av honom?



2011-08-15 @ 23:15:25
Postat av: Mariann

Just det, det va DU Conny som sa det! :) Men du har ju rätt - det är mindre Åsa-Nisse nu, tack och lov! Så vi får hoppas att de skärper till sig lite extra framöver. Jag håller ut ett tag till... :)

2011-08-16 @ 06:52:50
Postat av: ylva

Bo, jag tycker ändå att han är en dålig skådis, han kan inte visa känslor på ett trovärdigt sätt. Eller så är jag bortskämd med de andra fantastiska skådisarna, att alla andra "suger" :-)

2011-08-16 @ 09:45:23
Postat av: Tessan

SPOILERVARNING på Bos inlägg från IMBD. Där står vad som händer i framtiden i Emmerdale med Mark och Natasha!!!!!!!!!!!!!! Läs inte där om du inte vill veta!

2011-08-16 @ 10:42:58
Postat av: Tessan

Förlåt, Wikipedia ska det vara, inte IMBD!!! :)

2011-08-16 @ 10:43:39
Postat av: Adm

>>>Bo

Jag tog bort din kommentar om Mark eftersom länken gav information om framtiden och det framkom inte i inlägget.. (så ingen som inte vill veta något råkar klicka in där för att se att Mark varit "exotic dancer")

2011-08-16 @ 11:55:30
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Bo

Tänkte inte på det. Sorry!



Oavsett det så har paret ovanligt lång erfarenhet av film och teater jämfört med andra i serien men det kanske inte är nån fördel i denna typ av serie.

2011-08-16 @ 12:00:04
Postat av: ylva

"Natasha" ÄR bra! Kanske "Mark" är bra i andra sammanhang, har bara sett honom här, vad jag vet. Måste kolla vem han var i Dynastin, han kan inte ha varit så gammal då?

2011-08-16 @ 12:16:14
Postat av: ylva

Iiiih, idag var det spännande, det tar sig verkligen!

2011-08-16 @ 12:55:07
Postat av: Lena

Ylva

ren nyfikenhet bara

vilka tycker du är fantastiska skådespelare i HTG?

Belle och Laura har jag förstått att alla är överrens om här men vilka mer?



Själv har jag gillat Natasha och Maise ända från början, männen i den familjen har jag svårare för.



Debbie och Katie tycker jag också bara blir bättre och bättre.



Männen däremot är oftas ena riktiga träbockar (förutom min Rodney förstås:.))



2011-08-16 @ 14:24:07
Postat av: ylva

Tycker inte männen är träbockar, utom Mark då förstås. Tycker alla är fantastiska, dom är trovärdiga i mina ögon.

2011-08-16 @ 14:49:35
Postat av: Lena

Tack Ylva

Ja där ser man hur olika man kan tycka:-)

2011-08-16 @ 14:55:50
Postat av: ylva

Lena, ALLA skådisar, menar jag förstås, inte bara männen :-) Men tycker du det är dåliga eller medelmåttiga skådespelare i serien?

2011-08-16 @ 15:12:29
Postat av: SoP

det mest spännade i de här avsnitten var för mig att kunna se Mark´s hår länge o grunna på Om det är en toupé eller inte- Sen dumpade Cain Maisie rätt hyfsat förstås .

2011-08-16 @ 22:05:02
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Lena

Ja jag tycker nog det med ett par få undantag. Eller kanske bara upplever det så eftersom de skall vara överdrivna i serien. (för det skall de väl?)



Men jag skall väl inte klaga för mycket på det, kanske ändå är lite av HTG:s charm, det perfekta blir ju lätt tråkigt

2011-08-17 @ 10:10:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0