En blind städerska?

Zak, Shadrack och Sam lugnar Lisa med att de ska fixa maten eftersom de har lite lammkött som de bytt till sig. När de kommer till numera Bartons gård så upptäcker de att det inte finns maskiner i den tomma ladan, istället står där en massa får. De finner sig i situationen och stjäl ett dussin får i stället.
Lisa kommer hem precis när Shadrack ska avliva ett av fåren och hon undrar varifrån de kommer. Zak säger att de hittat fåren. Lisa är skeptisk men finner sig i det. När de sedan upptäcker att fåren har en öronmärkning som Paddy kan identifiera så börjar de måla över siffrorna. För att tjäna pengar så kommer de på att de ska klippa fåren och sälja ullen men ingen av dem har någon erfarenhet av fårklippning. Shadrack får i uppdrag att hitta någon som kan hjälpa dem. Han kommer hem med en man som heter Alan och är fårklippare. Dingles misstror honom men eftersom de inte har någon annan så får han duga. (inte för att jag är expert men kan man klippa fåren så "skinnet" sitter kvar precis som i en färdigköpt fårskinnsfäll?) De säljer ullen men det ger inte så mycket pengar. Istället vill Alan att de säljer fåren till en bonde han känner som vill köpa djur.
Det visar sig att Alan inte är populär på den gården så istället för att sälja får blev de bortjagade med högafflar...

Bartons håller på att måla om i köket på gården. John ska på möte med Nathan så Holly försöker få följa med. Precis då kommer Nathan hem till dem. Han vill diskutera köttet de säljer, eftersom han vill ha del av det så han kan sälja det i deras butik under eget namn. John nobbar det budet eftersom han redan säljer sitt kött till storköp och några restauranger i närehten. Nathan blir inte alls glad över att han blivit nobbad.
Adam upptäcker att det saknas några får och de börjar leta. Han och John går till puben för att fråga om Andy vet något om det och det slutar med att Andy erbjuder sin hjälp till att leta efter fåren.
De hittar inte några får men John erbjuder Andy att hjälpa till med skörden. Andy är tveksam om han klarar av det.
När Diane får höra om erbjudandet så oroar hon sig för att det ska riva upp massa sår inom Andy men han säger att det behövs för att han ska kunna förstå vad som hänt och därefter kunna gå vidare.
Moira är orolig över makens beslut eftersom hon inte är säker på att det är så bra att ha Andy nära barnen.
Andy träffar John som säger att erbjudandet är på Andys villkor eftersom han är så osäker. Andy får jobba så mycke eller lite som han orkar.
När Andy är på väg hem möter han Zak och Lisa. Han frågar om de sett till fåren men det hade de såklart inte.
Lisa inser att det är Bartons får som de fått tag på. Då kommer Zak på att de ska lämna tillbaka djuren och få hittelön istället.

Marlon är orolig för att Viv har åkt till Donna. Han gillar inte att hon ska få höra Donnas version om det som hänt och sedan komma hem och skälla ut honom. Eli är hemma och nyfriserad =) Lizzie kommer hem och är så glad över att ha blivit av med sin fotboja. Nu vill hon fira med ett glas och sedan vill hon ha ett jobb.

Doug pratar om Mark hela tiden så Leyla säger att ha måste vara kär i honom. Precis då ser de lastbilen som kommer med flyttlasset till det tomma huset. Doug känner igen Faye och för att smöra för Natashas "vän" så erbjuder han sig att hjälpa henne att bära in möblerna. Leyla hälsar på Ryan och frågar om han är ihop med kvinnan men hon får snabbt veta att det är hans mamma.
Rodney stoppar Mark på gatan för han vill prata om den nya firmabilen han ska ha. Han säger att han inte vill ha en såndär slimmad cabriolet även om damerna är väldigt förtjusta i sånna för ska sanningen fram så har han lite svårt att kliva i och ur en sådan låg bil.
Senare på puben så nämner Rodney för Mark att Natashas väninna verkligen har sex appeal men Mark fattar först inte vem han menar.
När Doug sedan tar med sig Mark för att visa att Faye flyttat in så inser han att det kommer att bli problem.

Ryan är orolig för sin mamma eftersom hon verkar ha svårt för att glömma Mark. Han förstår inte varför hon vill bo så nära honom fast hon tagit emot deras pengar. Han inser att mamman fortfarande har känslor för Mark.
Hon vägrar att flytta så Ryan känner att han kanske borde stanna kvar i stället för att söka in i det militära så han går till verkstan för att söka jobb. Han får prata med Cain som inte alls behöver någon mekaniker. Men kommer Cain att ändra sig när han ser att Ryan är Fayes son?

Betty har kommit hem och hon klagar på puben över att hon bara ser två män på en trehjuling och massa oljiga motordelar på diskbänken och ingen av dem har lagt märke till hennes nya frisyr.
Hon är på riktigt dåligt humör så hon klagar på Gordon Brown för att hon inte har råd att leva på sin pension utan måste ha inneboende och extra jobb som städerska.
Lizzie hör hennes klagan och  säger att hon vill jättegärna jobba som städerska.
Dagen efter kommer Betty och hämtar Lizzie till första jobbdagen. Lizzie hade inte ens gått upp än men hon skyndar sig så gott hon kan. De ska städa på puben. Lizzie får rengöra toaletterna men sitter och äter choklad i stället. Betty kommer in och ser att det tagit väldigt lång tid men det är inte så rent som det borde. Hon får dåligt samvete och vill inte klaga på en blind kvinnas arbete så hon ger Lizzie rast medan hon själv gör om jobbet.
Lizzie sitter i köket för att inte vara i vägen. Diane är stressad och Marlon har fullt upp. Lizzie erbjuder sin hjälp till Marlon men han avböjder. Då tar hon ett saltkar och saltar maten som ska serveras. Marlon blir förbannad eftersom hon förstört hans mat och dessutom med socker.
Diane frågar Rodney om han kan hjälpa henne i baren eftersom Val är och ser till att Eric mår bra. Rodney vill inte alls men ändrar sig när han ser att Faye kliver in på puben.

Mark kommer också in på puben och han drar med sig Faye hem till henne för att prata. Hon vägrar att flytta eftersom det här är hennes nya liv och hem. Även om hon lovat  Natasha att åka därifrån så räckte det med ett tag. Hon tror inte heller på hotet om att hon och Mark skulle hamna i fängelse för bedrägeri.
Mark blir förbannad och säger att de ska ha pengarna tillbaka om hon ska bo där men då nekar Faye till att ha fått några. Eftersom det inte finns varken kvitton eller bevis så kan de inget göra.
Hon säger till Mark att hon har inget att förlora längre men han har däremot allt att förlora....












Kommentarer
Postat av: Bo

"Fay" är perfekt för sin roll tycker jag. Snygg, smart, beräknande och kan spela helt "oskyldig" men växla till psykopat. Hon och Cain skulle kunna bilda ett framgångsrikt tëam.



Den blinda kvinnan däremot förstår jag inte mig på.

Vad tillför den rollen HTG?



Den nya familjen vänjer man sig nog vid men man undrar om mamman verkligen IRL är över 29 år?

Men det finns en del unga mammor i UK.

2011-08-31 @ 15:33:12
Postat av: Erik

Ja, hur kan någon anställa en blind städerska? "Du mig skämta Aprilo?" som kyparen i Disneys "Lady och Lufsen" säger. Inte ens Betty borde vara så dum, det kan vem som helst räkna ut med lilltån att det inte fungerar. Och vad har Betty gjort med håret? Det var bättre förr.

Bo: hon som spelar Moira är född 1974, så hon var 35 när avsnittet spelades in.

Andy verkade piggare i dag, mer sig själv från förr.

Rodney verkar intresserad av Faye, men inte kan hon väl falla för honom?

2011-08-31 @ 18:36:54
Postat av: Lina

Det är lite för mycket av de nya familjen , men jag antar att det måste vara mkt av familjen , annars så lär man ju inte känna familjen .



Sen jag vet inte faye hon har väl allt att förlora?.. När detta nu kommer att komma ut vllket det förmodligen gör , så lär ju sonen aldrig kunna förlåta sin mamma över hennes falskhet och lögner ?... Så därför har hon en hel del att förlora . Jag tycker inte alls hon är speciellt smart ...



Hur kan man tycka att den nya mamman ser ung ut? hehe ... och om hon var 35 , kan hennes roll vara 37 år...

2011-08-31 @ 20:56:54
Postat av: Bo

Ser knappt skillnad på dottern och mamman...

2011-08-31 @ 22:05:03
Postat av: Colin

I think Natalie Robb would love you Bo haha!



According to wikipedia, "(Take the) High Road" episodes are viewable around the world. The episode of "High Road" broadcast on 6th October 1995 featured Natalie Robb at an almost identical age to Sophie Powles' age when she started in Emmerdale. View it here: http://youtube.com/watch?v=uCzxtR4gp-E&feature+BFa&list=SL&lf=list_related Natalie appears in the second scene.



Sorry if it doesn't work!



Just a reminder that the episodes you are showing tomorrow launched a new-look schedule in the UK - the second episode was shown half an hour after the first. The production team probably had something planned to make us come back for the second episode...

2011-09-01 @ 00:39:03
Postat av: Colin

I don't think I ever sat through a whole episode of High Road but I couldn't resist watching that tonight! It's got most of the familiar Emmerdale elements actually - beautiful scenery, a lady of the manor, village shop and pub, and someone reminiscent of Edna Birch! This particular episode was even directed by Oliver Horsburgh - if you're thinking "who?!", then check out the "Did you know?" section on the wiki front page (which I hope to get back to working on later this week)!

Postat av: Tina

Oh, jag bara älskar den nya familjen. Allra helst John, han verkar redig, jordnära och juste.



Om Eli´s nya frissa. Hehe, det har tydligen trillat ner i ansiktet så man slipper se det.



Om Betty´s frissa. Den ser verkligen ut som en risbuske eller en illa gjord peruk. Det kan väl omöjligt vara hennes riktiga hår, eller?

2011-09-01 @ 10:07:01
Postat av: Mariann

Vad har de för frisör på HTG?? Nog, tyckte jag det va bra att de äntligen klippte till Eli, men nån snygg frisyr va det ju inte. Och Betty - men herregud va f-n har de klämt på skallen på stackarn?? Va det inte nån som sa för ett tag sen att Betty skulle slippa den hemska peruken? Men det där kan då väl inte va hennes eget hår?? Hjälp...

Rodney är överdrivet gubbsjuk. Urrk!

2011-09-01 @ 11:17:56
Postat av: Bo

Mariann:



Jag tyckte väl att moppen som den blinda städerskan hade var lik Betty:s nya peruk...

2011-09-01 @ 11:28:22
Postat av: Lena

Jesper? Om du fortfarande läser här, har saknat dina lite ironiska inhopp:-)



Jag undrar också, Du sa att peruken skulle åka av och det har den ju gjort men en ny kom ju på. Trodde jag skulle få se hur hon verkligen ser ut.



Eli ser likadan ut i This is England (serien, inte filmen) kanske någåt samband där? Tänkte då att han ser bättre ut i HTG, men det gäller ju inte längre nu:-)



Nu har jag ändrat mig (händer ju ganska ofta här) gillade Maise i början men det hände inget med henne, så hon och Natasha får gärna stanna borta för min del och Fayne och hennes son stanna istället.



Sen ang. den nya familjen så håller jag med Bo, mamman känns lite väl ung för att ha så stora barn men annars så verkar de vara ett bra tillskott till serien.

Som någon skrev här, lite vanligt folk kan behövas som komplement till vissa andra.



tills ut med Lizzy

och Rodney gubbsjuk nä nä, bara sitt vanliga charmiga jag och nu har han ju fått konkurrens av motorcykelmannen även han härligt sliskig:-)



säga vad man vill om Cain men han är aktiv och driftig både på gott och ont, har tänkt på det förut att han ofta är den som reagerar direkt när något händer.



2011-09-01 @ 14:06:04
Postat av: Mariann

Jamen Bo - det kanske är så att det är just Lizzie som är hela gängets frisör. Det skulle förklara en hel del.. hahaha!

2011-09-01 @ 15:01:49
Postat av: Tina

Mariann, :D. Det tror jag också. Hehe.



2011-09-01 @ 15:52:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0