Slutet för Sugdens på gården?

Aaron sparkar boll på gårdsplanen utanför puben. Han skjuter iväg bollen och Lily och Pearl måste ducka, det gör att David får tillfälle att nicka bort bollen. Aaron sparkar till bollen igen så den hamnar på Ashleys bil så larmet går igång. Eftersom Paddy dykt upp precis och fångat bollen så får han skulden först.
Senare beter sig Aaron illa när han vägrar att betala för en bulle på cafét. Brenda hotar med att ringa till Chas.
Ännu mer senare så är Brenda på Aaron igen eftersom han inte betalat för en chokladbit i affären. Precis då kommer Paddy och givetvis rycker han in och betalar för grabben.
Chas har gett Aaron 10 £ för att köpa en present till Paddy men det har han inte gjort. Hon har däremot köpt en skiva som hon säger att han kan ge men han måste slå in den och köpa kort själv. Aaron verkar inte bry sig speciellt mycket och när Paddy kommer in och ser skivan så får han veta att det är hans present men Aaron orkar inte slå in den eftersom nu vet ju Paddy vad det är.

Eric låtsas prata med en kund när han hör att Val är på väg in på kontoret. Hon är orolig men han säger att det är på väg att lösa sig.
Alan möter sedan Eric ute på gatan och frågar om övervakningskameror men Eric har inte tid att prata. Val är på honom igen om att de behöver kunder så Eric säger att han är på väg för att träffa en just nu. Val vill följa med men han stoppar henne.
När Eric sedan kommer hem från stan säger han till Val att läget är väldigt illa. De har inga pengar kvar och leverantörerna har inte fått betalt. Val undrar varför och han säger att han varit tvungen att betala löner i stället.
Eric får kalla in arbetarna på möte och han låter Lexi få berätta att de inte har så mycket jobb att en av dem måste gå. Fabriksdamerna undrar hur de ska bestämma vem så de diskuterar med varann och kommer fram till att det borde bli lottdragning där även Lexis och Dougs namn skall vara med. Eric  säger att han vill ha vetorätt men det går damerna inte med på. Det första namnet som dras är Lisa och då protesterar faktiskt Eric eftersom han inte kan bli av med den bästa sömmerskan. Han får dra en ny lapp och då blir det Doug som får gå.
Doug är inte där just då men han möter gänget på puben lite senare. Det blir Lisas uppgift att berätta för honom att han blivit av med jobbet. Han undrar hur han kunde få sparken när han inte ens varit där (skulle det vara en anledning till att INTE få sparken?) sedan när han får höra hur det gått till och att Lisas namn dragits först så blir han arg och hotar med att vidta lagliga åtgärder.

Nicola söker ett butiksbiträde som helst ska vara ung och snygg och passa i ett märkesförkläde eller en äldre sofistikerad dam.
Rodney träffar på Leyla och föreslår att han ska prata med Natasha om att Leyla vore perfekt för det jobbet.

Lexi står med ett graviditetstest när Scarlett kommer in. Hon säger att hon inte vågar testa även om mensen är en vecka sen. Tillslut gör hon det och det visar sig att hon är gravid.
Lexi blir överlycklig och skyndar sig till Carl för att berätta det. Han blir inte alls lika glad över nyheten.
När Lexi gått från kontoret så berättar Carl det för Jimmy. Jimmy blir glad men han vet ju hur Carl tänker.
Nicola möter dem ute på gatan och undrar vart de är på väg eftersom de "slinsar" aldrig från jobbet. (Jag har aldrig hört talas om det uttrycket tidigare förrän igår i HTG). Hon får veta att Lexi är gravid och Nicola blir först väldigt irriterad eftersom nu blir inte deras barn speciellt.
Jimmy försöker övertyga Carl om att han är en fantastisk pappa och att han kommer att älska det här barnet jättemycket. Carl är inte alls lika säker på det.
Nicola och Lexi pratar om barnkammare och hur de ska göra i framtiden.
Lexi föreslår att barnen kan dela rum men det vägrar Nicola att gå med på. När sedan Lexi får höra att Nicola och Jimmy inte köpt något till barnkammaren föreslår hon att de ska ut och shoppa. De gör upp en lista på vad som behövs innan de åker iväg. När de sedan återkommer har de inte köpt något från listan men däremot har Nicola köpt kläder till sig själv.

Katie åker till Andy för att kolla hur han har det. Han verkar förvirrad och är inte påklädd fast klockan är 12:30. Andy börjar yra om att hon varit där på morgonen och prata om Robert och frågar vart hon vill åka på semestern, de kan åka till Sicilien och Jack kan låna dem pengar säger han och då inser hon att det är något fel, allvarligt fel. Katie söker upp Diane och berättar allt. Diane tror att allt kommer att ordna upp sig men det tror inte Katie. Då lovar Diane att hon ska försöka reda ut allt. Hon åker ut till gården och ser att det är väldigt rörigt i huset men hon hittar inte Andy. Katie kommer dit och båda kvinnorna letar efter honom när Paddy dyker upp. Han är där för att ta emot Jordbruksverket som ska kolla upp djuren. Tillslut hittar de Andy sittandes högst upp på några höbalar. Katie får ner honom och för in honom i köket för att prata. Andy kommer ihåg att de pratat om Sicilien men han är fortfarande väldigt förvirrad.
Paddy meddelar att endel av boskapen måste avlivas eftersom de har tuberkolos.
Diane och Katie försöker få med sig Andy ifrån gården för de inser att han måste ha lugn och ro och framförallt läkarvård. Andy vill inte åka någonstans så han protesterar, inte blir det lättare när han ser att djuren lastas in i lastbilar.
Victoria har kommit dit eftersom hon är orolig för sin bror.
Kommer Sugdens någonsinn att återkomma till gården?



Kommentarer
Postat av: Lena

Det kändes lite som ett avslut när Diane stod i dörren och tittade. Sorgligt.

2011-08-17 @ 14:05:30
Postat av: Erik

Vad är det för fel på Andy egentligen? Tror att Jack lever och att Katie och han är gifta. Något slags psykisk sjukdom måste det vara, så apatisk och borta som han är. Nu måste de ta honom till en läkare, hans tid som bonde är nog slut. Sorgligt, precis som Lena sa. kanske var det sista gången som Diane kom till gården. Nu måste nog någon annan ta över snart. Dubbelt sorgligt i så fall, eftersom Sugden-gården (Butler's Farm heter den väl) ju är en av de äldsta som varit med från första avsnittet i serien. Det här var väl det enda logiska men kanske lite grymma sättet att få bort Andy därifrån så att någon ny bonde får chansen. Det måste ju vara med i varje fall EN bondgård i Hem till Gården, annars får de byta namn på serien i Sverige också. Andy behöver bli frisk och träffa en ny tjej.

2011-08-17 @ 16:59:17
Postat av: Jackson

Ja, det är verkligen ledsamt att se hur Andy mår. Man blir riktigt illa berörd.



Hur skall det gå för Lexi och Carl? Allt fler dåliga sidor hos Carl kommer fram. Det känns som om det var ljusår sedan han var den helyllekille jag vill minnas honom som. Hoppas bara att inget går fel med barnet. Lexi verkar ju så glad över graviditeten och är ju så kär i Carl.

2011-08-17 @ 17:18:15
Postat av: Lina

Bort med Andy !!!

2011-08-17 @ 19:38:10
Postat av: Tina

Varför det?

2011-08-17 @ 20:44:04
Postat av: Madeleine

Tycker Lexie är som ett plåster på Carl, det kan inte sluta väl, för övrigt Jackson har väl aldrig Carl varit en helyllekille, han har ljugit från den dag han kom till byn. Men han har blivit mer kall och osympatisk med tiden.

2011-08-17 @ 21:41:48
Postat av: Annette

Butlers Farm är inte samma gård som var med i början av serien. Det var Emmerdale Farm då. Jack blev tvungen att sälja den för hans ekonomi var så dålig.



/Annette

2011-08-17 @ 23:52:30
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Liiina

Tina : för jag är VÄLDIGT trött på andy och allt som har med hans olika Beteende . Jag tycker verkligen inte om Andy....

2011-08-18 @ 04:07:57
Postat av: Mariann

Nej, tillbaka med den GAMLE Andy!

Men bort med den äckliga Aaron!!!

Och vad är det för jöns med fabriken och uppsägningar. Fy rutte va dåligt.

2011-08-18 @ 06:46:59
Postat av: Conny

Andy har fått någon form av nervsammanbrott eller depression efter allt som hänt. Tycker dagens avsnitt är några av de bättre som varit på sistone, även om det med fabriken är lite för mycket i "gammal stil". Antar att facket inte är lika starka i England som i Sverige?

Även om Butlers inte är "originalfarmen" så är det lite en epok som går i graven. Ingen Sugden som driver bondgård längre.

2011-08-18 @ 10:05:16
Postat av: Lena



"så är det lite en epok som går i graven"



Där var orden jag sökte men inte fann igår när Diane stod i dörröppningen.

2011-08-18 @ 10:52:51
Postat av: Conny

Delta gärna i min nya omröstning :)

2011-08-18 @ 11:48:28
URL: http://emmerdale.bloggplatsen.se/
Postat av: Lena

Oj då. det här var jag inte beredd på. Bästa avsnittet jag sett på bra länge, innehöll allt.



Blev ju inte sämra av att mina favoriter Betty o Rodney var tillbaka gammal god form.



2011-08-18 @ 13:07:40
Postat av: SoP

blir så förbannad när det ska pjåltas med folk så djur far illa. fegPaddy som inte anmälde. sånt där verkar vara en regel mer än undantag,ofta hintas det om " tragedier" när djur vanvårdas ! Folk går runt o viskar bakom ryggen men ingen Gör något.Har avskytt Katie sen jag började se serien igen, men än en gång får jag ge henne en eloge, hon växer verkligen.

2011-08-19 @ 23:26:10
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0