Ny bondefamilj på gården

Andy är ute och går i byn. Han möter Cain som frågar om vad som hände igår när Andy gjort Sarah upprörd men Andy ber honom att sluta skrika. Cain som inte alls skrikit åt honom bara skakar på huvudet och går därifrån.
Andy fortsätter sin promenad tills han hamnar på gården. Han går som i trance upp till höskullen. Där uppe lägger han sig och vilar. Efter ett tag så vaknar han av några röster som kommer långt i från. Han börjar gå runt på gården och tillslut kommer han in i huset. Där står en man och en kvinna och tre ungdomar som plockar upp saker ur kartonger. Andy blir förvirrad och undrar vad de gör i hans hus. Det visar sig vara den nya familjen som hyr gården av Wyldes.
Mannen presenterar sig som John Barton och han hade känt Jack för länge sen. De får reda på att Andy numer håller till på puben och då tror barnen att han alkoholist. Mamman ringer till Diane och får henne att komma och hämta Andy. De blir bjudna på fika innan de åker därifrån. Precis när Diane ska gå så blir hon lite sentimental och får en tår i ögan. Vad mamman i familjen heter uppfattade inte jag men ungdomarna heter Adam, Holly och Hannah.

Jimmy kommer in på puben och ser att Nicola försöker gömma sig för honom bakom Mark. Han är orolig för att barnet kan få diabetes eller någon annan sjukdom eftersom hon ständigt äter något. (jag hoppas på en "normal" födsel för en gångs skull)

Viv jobbar i cafét tillsammans med Bob och det fungerar bra. Terry kommer in efter lunchrusningen och Bob föreslår att de ska gå och ta ett glas på puben på eftermiddagen för att fira lite. Viv är helt emot förslaget för hon tycker att det är lite väl snart för att träffa på fler bybor. Tillslut så ändrar hon sig och följer med. Allt går bra och Diane vill bjuda på drickat men Viv säger att hon vill betala för dem. När Diane sedan undrar varför det dröjt så innan hon visat sig på puben och påpekar att det är "väl inte för att jag legat med din man"? Bob blir stel och Terrys leende stannar till... Viv tar det bra och skämtar bort allt. Hon är ändå nöjd över att det gått så bra att vara ute bland folk men nu vill hon träffa Donna. Sagt och gjort, hon åker iväg med tvillingarna och Bob får stanna hemma och ta det lugnt.

Cain gillar inte att Andy får träffa Sarah. Debbie försvarar Andy och säger att Sarah faktiskt behöver båda sina föräldrar. Hon säger också att han själv borde veta hur det är när man mår så dåligt att man spårar ur eftersom han gjort det när den där polisen dog, Angie. Cain blir förvånad över att Debbie visste om det.
Debbie har i allafall bestämt sig för att åka på semester till Skegness. När hon hämtat Sarah från förskolan möter de Andy som då får veta om hennes planer. Eftersom hon inte har så bråttom så får han leka en stund med sin dotter i parken. Hon ska gå och köpa lite juice så Andy blir kvar ensam med Sarah.
Då kommer Cain förbi och blir förbannad. Debbie som kommer tillbaka får höra hur orolig han är över att hon lämnat Sarah ensam med en galning men hon försvarar Andy även denna gång.

Andy kommer tillbaka till puben och är på mycket gott humör. Han berättar för Diane att han träffat Sarah och nu ska han bli bättre för hennes skull. Strax efter ser han när det nya familjen Barton kommer in på puben och då åker mungiporna ner och han går därifrån.

Lisa sitter och räknar pengarna de lägger i potten. Det finns inte alls så mycket i burken,  ca 16£. Shadrack och Zak som ser det säger att de kommer att fixa fram pengar.
När Lisa gått iväg så sitter de och tittar på tv. Det är ett program som pratar om antikviteter och gubbarna kommer på att de ska sälja saker. Problemet är att de inte har några saker av värde att sälja.
Då kommer Sam in och ska äta sin lunch han har med sig. Zak och Shadrak kastar sig över matlådan och börjar äta hans pommes.
Senare sitter Zak, Shadrack och Sandy utanför puben och dricker öl. Sam kommer förbi när han ska hämta Samson. Han hör att de har planer på gång men får inte veta vad. Gubbarna diskuterar vad de ska sälja och först tänker de på kyrkan eftersom det inte hindrat dem tidigare att sälja något som inte är deras. Sen kommer de på den för dem så geniala idén att sälja Andys redskap och maskiner från gården, eftersom ingen bor där...

Doug är så inne i sitt nya arbete att han inte kan släppa det. Han kommer med nya idéer hela tiden. Natasha säger åt Mark att nu när hon ska på semester måste han ansvara för butiken. Doug frågar henne om vad de ska göra med mat med kort datum och hon säger att han kan ge stor rabatt på det eller ta det själv. Han kommer då på att grilla maten utanför butiken och sedan ge det som smakprov till förbipasserande. Mark får hjälpa honom under dagen. När han står där ute på gatan ser han ett hus som är ledigt för uthyrning.
Leyla säljer en burk ansjovis till Jamie med förevändningen att det är bra afrodisiakum. Hon kände att hon måste säga något eftersom det var så dyrt.

Wyldes ska äta lunch på puben när de möter Cain och Debbie. Maisie påpekar att hon måste varit galen som träffat en sån som han men att det skulle bli skönt att komma till Rio snart. Cain kontrar med att hon passar i Rio bland alla andra slampor. Sedan säger han till Mark och Natasha att de ivisst nte kan komma bort ifrån varann snabbt nog. Maisie frågar föräldrarna vad han menar med det men de viftar bort det.

Natasha är på väg att åka och står färdigpackad i hallen och väntar på Maisie. Mark som precis kommer hem från butiken inser att hon tänkt åka utan att säga adjö. Det accepterar han inte så han drar in Natasha i vardagsrummet för att prata med henne. Han frågar henne om hon ska straffa honom resten av livet och hon svarar med att du kan inte räkna med att vi är gifta så länge. Hon förklarar att hon måste komma härifrån för att få tänka för just nu älskar hon inte honom. Han frågar om hon vill skiljas men hon säger att då hade hon redan gjort det. Sedan får hon skynda sig till taxin som väntar utanför.
Mark är hemma och spelar tv-spel med sönerna. Efter ett tag ledsnar han så han drar iväg till puben.
Det han inte ser innan han går in är bilen som kommer in i byn.
Det är Faye och Ryan som hyrt huset som Mark sett var ledigt.


Återigen ett jättetack för hjälpen med resumén.
Jag är verkligen jätteglad över er hjälp! =)





Kommentarer
Postat av: Erik

Nu börjar det hända saker! Sju nya personer i byn på en gång. Är det nu den stora vändningen till det bättre ska ske, om den inte gjort det redan? Den nya familjen verkar ju trevlig. Synd bara om de ska råka ut för de tjuvaktiga Dinglarna på en gång. Kämpigt för Diane att återse gården en sista gång. Både Andy och Sarah mådde bra av att vara med varandra, Sarah verkade lite blyg i början, Andy har nog lång väg kvar.

Och Faye och Ryan boende i byn, det kan aldrig gå bra. De fick ju så mycket pengar, kunde de inte hålla sig borta då? Vad säger Natasha när hon kommer hem. Det händer mycket nu, nya karaktärer och nya eventuella relationer, ska bli spännande att se hur det utvecklar sig.

2011-08-30 @ 17:54:33
Postat av: Erik

Nu börjar det hända saker! Sju nya personer i byn på en gång. Är det nu den stora vändningen till det bättre ska ske, om den inte gjort det redan? Den nya familjen verkar ju trevlig. Synd bara om de ska råka ut för de tjuvaktiga Dinglarna på en gång. Kämpigt för Diane att återse gården en sista gång. Både Andy och Sarah mådde bra av att vara med varandra, Sarah verkade lite blyg i början, Andy har nog lång väg kvar.

Och Faye och Ryan boende i byn, det kan aldrig gå bra. De fick ju så mycket pengar, kunde de inte hålla sig borta då? Vad säger Natasha när hon kommer hem. Det händer mycket nu, nya karaktärer och nya eventuella relationer, ska bli spännande att se hur det utvecklar sig.

2011-08-30 @ 17:55:07
Postat av: Tina

Kul med nya människor vanliga i byn, alltså inte fler Dinglar.

2011-08-30 @ 18:44:30
Postat av: LIna

Adam är ca 16-17 , Holly är 19 och hannah är ca 13-14 år om någon undra åldern på de nya barnen :P

2011-08-30 @ 19:06:08
Postat av: Mariann

Det förstod man ju att det skulle bli nåt med Mark. Han började spotta upp sig och känna sig orättvist behandlad. Typiskt ego-gris. Så nu ska han väl hamna i säng med klängiga Faye.

2011-08-30 @ 19:37:13
Postat av: Agneta J

Pappan i den nya familjen är mycket stilig. Trevligt:)

Faye är såå pinsam.

2011-08-30 @ 20:33:13
Postat av: Colin

A slightly edited extract from Gavin Blyth's June 2009 interview:



What can you tell us about the new family, the Bartons?



"They're a traditional nuclear family! Yes! God forbid! I think that's a soap first! Stories with younger characters are only relevant if they have a family that they can affect. I don't want to make Emmerdale a show about teenagers and young people, it's about family values. The Bartons are sexy, modern and contemporary. They're almost happy - and in soapland that's quite strange!



"John's a very charismatic and modern farmer who's actually a success. He's not weighed down with the troubles of the land. He'll take farming forward in the show really - it's a modern business to him. It's not all about flat caps and tractors. He's content and exciting and is about more than farming. Moira's beautiful yet homely, and she'll ____. She's not there to be a farmer's wife - she's independent and supportive of what her husband does. She'll kind of plough her own furrow, to use a farming expression. John and Moira are fairly young parents with the notion that they've been together since they were about 16/17.



"Then the three kids Holly, Adam and Hannah. The kids are great because there's ambition and acceptance of who they are and what they are. Even though they're quite close together in age, they're really different."



(from digitalspy.co.uk)



Some may recognise Natalie J Robb (Moira) from Sunhillpolisstation where she played undercover journalist PC Andrea Dunbar. She also has soap experience having been on Scottish soap Take the High Road (later just High Road) from 1990 - 1999. In fact all 5 actors were well known faces when they joined (as long as you watched the shows they were in, of course!)



The actual ages of the childrens are: Holly - 18, Adam - 17 and Hannah 14 (nearly 15).



The Lamb's have moved into the Sugdens old home - unoccupied since the Dolands left.

2011-08-31 @ 01:00:22
Postat av: Mariann

Men den sista meningen där? Vilka är the Lamb's??

Är jag för trött nu eller?

2011-08-31 @ 07:02:19
Postat av: Mariann

Ja, det va jag. NUUUU fattar jag. The Lamb's är ju desperata Faye och hennes son. Snacka om tokig kärring som klänger sig fast vid en karl som rymde ifrån henne för så många är sen...

2011-08-31 @ 07:03:48
Postat av: Adm

>>>Colin

Thanks for the information.



Jag har noll koll på husen i byn. Så det var alltså Sugdens gamla hus Faye och Ryan flyttade in i. Ibland känner man igen husen innifrån men jag glömmer lätt om vad husen kallas.

Moira...nämndes det igår att frun i nya familjen hette så? Jag känner inte igen det heller...

2011-08-31 @ 08:16:04
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Colin

Moira is fairly uncommon in Britain, and most of them, like Mrs Barton, come from Scotland!

2011-08-31 @ 10:37:11
Postat av: Mariann

neeeeej! jag orkar inte se det där blinda aset mer! bort, bort!

2011-08-31 @ 13:29:18
Postat av: Honey

jag höll på att tröttna lite på HTG....men va kul med en ny familj, nu vill jag inte missa ett endaste avsnitt. Pappan i familjen är precis i min smak. Moira som spelar hustrun har jag sett i The Bill så henne gillar jag också. Barnen verkar också vara duktiga skådisar. Hoppas familjen Barton blir kvar länge i serien. För min del får gärna Wylde´s försvinna...men jag gillar Faye (hon har också varit med i The Bill) och hennes son.

2011-08-31 @ 17:39:16
Postat av: SoP

Jag är så trött på the Wyldes-kan inte den där gården explodera igen-?

2011-09-03 @ 03:45:07
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: XTIO - UNDERHÅLLNING TILL 100%

GOD MORGON, har du sovit gott? :) Eller har du somnat as packad och är as bakis nu? :) Hmm i vilket fall som så har jag den perfekt morgon låten för dig så du vaknar på din bästa sida. :D sen får vi ju inte glömma dom nya BILDERNA jag har lagt upp också. :) SIST men INTE MINST, MIN HEMLIGA PLAN. Den kommer idag (03,09,11 kl 09:00) Anledningen till varför jag berättar om den här är att jag vet att många har velat få reda på den. OCH NU KOMMER DEN. :) Hoppas du får en underbart perfekt dag. KRAMAR XTIO

2011-09-03 @ 04:35:00
URL: http://xtio.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0