Makaroner och glitter

Eric och Val fortsätter att tjafsa om Amy. Tillslut så talar Eric om att socialen hittat en ny familj till Kyle. Val blir givetvis besviken över att inte fått reda på något tidigare.
 
Ashley vill gå på bio på kvällen med Laurel men hon trodde han skulle skriva en predikan först. Han svarar att han kan återanvända en gammal predikan.
 
Nicola vill bjuda Rodney på middag för Angels skull men han tackar nej eftersom han lovat laga mat till Brenda. Nicola blir besviken över att han inte lämnar återbud till Brenda.
 
Pearl kommer fram till Nicola på puben och visar en tidningsartikel om Rodneys smitning och fortkörningsböter. Nicola skyndar sig till Kings kontor. Rodney är inte där så hon pratar med Jimmy som erkänner allt och att Rodney pressat Carl på massa pengar. Nicola tror att Carl bara vill skydda sig själv och därför säger han att de båda kan hamna i fängelse. Jimmy påpekar att Rodney inte är så oskyldig trots allt.
 
Val pratar med Eric och hon säger att hon vill att allt ska bli bra igen, som det var förr. Eric frågar henne om hon menar för att Amy ska ändra sig och ta tillbaka Kyle eller om hon menar för deras skull. Amy hör deras bråk och återigen blir hon besviken. Val frågar henne om de ska ta reda på vart Kyle hamnar men det vill inte Amy.
 
Carl kommer tillbaka till kontoret. Han berättar att han får inga lån, inte på 10 000£ utan högst 2000. Jimmy säger åt Carl att lösa det på något sätt innan Edna börjar undra vart pengarna tagit vägen.
 
Amy berättar för Eric att hon vill träffa familjen som ska adoptera Kyle men att hon fått reda på att familjen inte vill träffa henne.
 
Laurel pratar med Nicola på puben. Ashley har precis gått iväg för att handla något att dricka. Hon berättar för Nicola att hon önskar att Ashley slutar försöka så mycket, att det mer blir som det var förr.
 
Nicola träffar Rodney och hon kräver att han följer med hem och pratar om det som hänt. Hon är besviken men sedan säger hon att hon måste gå till polisen bara för att Carl inte ska komma undan. Rodney säger då att tyvärr kommer det att drabba även honom.
 
Val fortsätter att sura och hon muttrar för hon tycker att hon gjort allt för Amy och Eric men att de inte förstår det.
Hon vill att Amy flyttar hem igen men Amy trivs bra hos David.
Nästa dag får de inte tag på Amy och när de ringer David får de veta att hon inte varit där. Val börjar ringa runt där hon tror att Amy kan vara.
 
Nicola pikar Carl på morgonen och hon är tydlig med att hon när som helst kan gå till polisen. Hon njuter av att se Carl lida.
 
Amy dyker upp hos Zak. Han låter henne komma in men själv måste han iväg. Belle som inte gått till skolan än pratar lite med Amy. Då ber Amy Belle att ta fram babyboken om Kyle. Hon vill ha den för att ge Kyles föräldrar om några år.
 
Jimmy berättar för Nicola om att Carl gett företagets pengar till Rodney och det skapar problem för företaget eftersom det inte finns mer pengar. Det gör att Nicola går till Rodney och ber honom att betala tillbaka alla pengar.
 
Sam kommer till Rhona på kliniken. Han ger henne en "medalj" som Sarah och Samson gjort av kartong, glitter och makaroner. Det står "superveterinär" på den. Rhona blir glad och hon har den på sig när de går till puben. Marlon kan inte låta bli att reta henne och Paddy genom att erbjuda massa olika pastarätter.
 
Val och Eric får reda på att Amy är hos Dingles så de går dit för att prata med henne. Givetvis slutar det illa och Val skäller ut Amy för att hon är dålig för alla andra och hon skämmer ut sig själv hela tiden. Amy blir givetvis ledsen men Val är så arg att hon inte kan vara kvar utan går därifrån. Hon möter Belle vid busshållplatsen i byn. Val frågar Belle hur Amy var under graviditeten. Belle har inte så mycket att berätta mer än att hon en gång fick känna på magen när babyn sparkade.
 
Chas och Debbie sitter vid bardisken på puben. Moira arbetar när John och Adam kommer in.  John sätter sig vid ett bord tillsammans med Chas och Debbie. Moira håller ett öga på dem. Chas tycker det är jobbigt och tillslut så kommer pikarna. Moira blir rasande och säger att Chas knappt jobbar där och hon är bara ute efter en gift man, att hon flirtar mitt framför ögonen på hans fru. Diane ber Moira att gå hem. Adam som hör allt blir besviken på sin far.
 
Rodney kommer till Kings kontor. Han ger Jimmy och Carl ett kuvert med pengarna som han fått. Rodney säger att han njutit av att se Carl lida men att om företaget går omkull så påverkas hela familjen och det vill han inte. Han vill däremot att de går med på några villkor. Rodney vill godkänna alla sina körningar först, han vill ha provision och dessutom vill han ha tillbaka sin bil, gratis. Carl och Jimmy har inget val utan måste gå med på det.
 
Ashley har bjudit familjen på middag på puben. Marlon serverar maten och Laurel ser lite besvärad ut. Plötsligt ringer Sandy och behöver hjälp eftersom han skurit sig. Ashley går iväg för att hjälpa sin far medan familjen äter klart. När de sedan kommit hem och Sandy fått sitt sår omplåstrat är Ashley irriterad. Han fräser till när Laurel frågar något. (Nu kom hans arga humör fram igen)
 
Val kommer till värdshuset där Eric och Amy är. Hon säger att hon bryr sig inte om Kyle utan det är Amy som är viktig. Amy blir glad men hon vill att de tre ska vara som en familj. Val är fortfarande sur på Eric. Hon ger sedan Amy några bilder på byn som hon skrivit ut och vill att Amy sätter in i babyboken.
 
Senare kommer Val in på puben och ser att Eric och Amy redan sitter där vid ett bord. Hon pratar med Diane och hon är på ett uselt humör. Diane frågar sin syster om hur det är och får då tillsvar att hon är så sur på Eric att det är bara hämnd som gäller.
 

Kommentarer
Postat av: Jackson

Upphör aldrig att förvånas över att så många av allas gräl sker inför "öppen ridå". Pubgäster m fl måste ju undra var de har hamnat....

2013-09-13 @ 17:59:16
Postat av: finländskan

Jag tycker att John borde begära skilsmässa om han ändå inte kan förlåta Moira eller tänka sig att de skulle bli tillsammans igen.

2013-09-13 @ 19:32:29
Postat av: Catrin

Val, så trött jag blir på henne. Tänker bara på sig själv. Det är ju hon som är den vuxna och ska stötta Amy men hon tycker ju bara synd om sig själv hela tiden. Och varför ska hon hämnas Eric? Är det bara för att han är på Amys sida eller har jag missat nåt?

Håller med att John borde begära skilsmässa om han inte vill ha Moira. Fast jag tror att han innerst inne vill ha henne men han är för stolt för att erkänna det.

2013-09-13 @ 21:10:58
Postat av: ELIZA

Hämnd för vad? Ang Bartons, tycker dom är barnsliga...Säg hur Ni ska ha det,så är det bra med det...Eller, sätt på Chas , så är ni kvitt...

2013-09-13 @ 22:15:27
Postat av: ELIZA

3 ggr.....

2013-09-13 @ 22:17:55
Postat av: ELIZA

Var det väl...?

2013-09-13 @ 22:18:41
Postat av: ELIZA

Eller...?

2013-09-13 @ 22:19:21
Postat av: Catrin

3 gånger hon satte på Cain..? Ja det var väl nåt sånt.. Ja Chas verkar ju inte vara den som säger nej.

2013-09-13 @ 22:37:31
Postat av: Anonym

Tycker det är så kul och gulligt när Sarah säger "morfar Butter" till Cain :-)

Ha en fortsatt mysig lördag. Lisa

2013-09-14 @ 19:34:41
Postat av: ELIZA

Har Ni tänkt på att Charity kallar alla för "Babe"..Ja "alla" utom Cain då...

2013-09-14 @ 22:21:06
Postat av: Ulrika

Om Moira och Johan skiljer sig, är inte halva "företaget" hennes då? Kan ju bli en rolig tvist längre fram isf.

2013-09-14 @ 23:38:57
Postat av: Kristina

Förstår inte Vals slutkommentar - det är dags för hämnd! Vad har hon att hämnas för? Det är ju hon som gjort fel hela vägen som vanligt

2013-09-15 @ 18:53:23
Postat av: Tina V

Jag förstår inte heller vem Val ska hämnas på, en ung flicka som inte kan ta hand om sitt barn, eller Eric som faktiskt reagerar helt normalt?

2013-09-16 @ 09:49:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0