Fredagens, mer död och elände

Hej, fredagens resumé kommer här i morgon när jag sett avsnittet.
Vill ni så kan ni diskutera det som hänt ändå i detta inlägg.
 
Trevlig helg!
 

 
Här är fredagens avsnitt:
 
Killen med minivanen kom tillbaka till verkstan. Han ska betala för sig och han berättar att han spelar i ett rugbylag som varit iväg på match och de förlorade med 56-4. Han försöker skoja med Aaron på ett lite flirtigt sätt och frågar sedan om Aaron och Cameron vill komma på efterfesten. Cameron svarar att han är upptagen och Aaron säger att han inte vill men killen ger Aaron en biljett i alla fall.
 
Moira kommer in på puben och frågar Diane och Chas om ledigt eftersom hon ska iväg till hotellet som är bokat. Hon erbjuder sig att börja senare dagen efter bara hon får ledigt på förmiddagen. Chas ger henne helt ledigt, med ett leende på läpparna om än något stelt.
 
Edna är på veterinärkliniken för att höra hur det gått med Tootsies prover. När det visar sig att Rhona haft rätt om att det var lungmask så blir Edna besviken på att Paddy inte upptäckt det utan trott att det bara var en förkylning. Ednas glädje över att Rhona varit så duktig gör att Paddy surar än mer.
 
Både Charity och Nicola tävlar om att ha bäst förslag för Declans festival. Han lovar att tänka på saken men han måste iväg på ett möte. Katie ber om skjuts in till stan för hon behöver köpa en ny handväska.
 
John och Moira ska åka iväg och de är tvungna att låna Andys Land Rover eftersom Johns bil behövs för arbetet på gården. De åker iväg och båda ser rätt glada och förväntansfulla ut. John visar att han sparat ett gammalt kassettband som Moira gett honom när de träffades. Sedan sitter de och pratar gamla minnen och skrattar.
Plötsligt blir det väldigt halt och bilen sladdar ut för en slänt. Bilen voltar och hamnar snett. Både Moira och John sitter fast. Båda två är vid liv och Moira börjar anklaga sig själv eftersom allt detta sker för att hon träffat Cain tror hon. John försöker lugna ner henne och han hjälper henne att ta sig loss trots att han har väldiga smärtor.
 
Katie och Declan som är på väg till stan upptäcker att något hänt utefter vägen. När de stannar och kollar upp saken ser de bilen som vält. De hjälper Moira ut ur bilen precis innan bilen tippar över och fortsätter ner i stupet.
Ambulanspersonalen hjälper John ut ur bilen och de alla åker till sjukhuset.
 
Andy pratar med Diane. Han funderar på det John sagt tidigare under dagen om att det är aldrig försent att lappa ihop ett gammalt förhållande. John hade menat Andy och Alicia men Andy tänker mer på Debbie. Diane varnar honom för att lägga sig i Debbies liv för att hon har ju redan gjort sitt val att vara med Cameron.
 
Debbie har ordnat med en romantisk middag hemma och hon och Cameron får en stund för sig själva eftersom Sarah sover och Cain blir road av Chas på puben. Plötsligt dyker Andy upp för att prata med Debbie men hon ber honom att återkomma. Efter det så är inte Cameron på speciellt bra humör.
 
Diane får veta att Andy ändå sökt upp Debbie trots att hon bett honom att låta bli. Han säger att han kommer att tala om för Debbie vad han känner, en dag. Diane säger att han måste tänka på att han förstör ett hem då, att det faktiskt är det hemmet hans sjuka dotter bor i. Andy blir sur och tycker att det var lågt av Diane att blanda in Sarah.
 
Chas försöker övertala Aaron att gå på festen som rugbyspelaren bjudit in till men det går inte så bra. Tillslut så ändrar sig Aaron men precis då får han veta av Adam, som är på puben och fått ett samtal av Katie, om vad som hänt. Aaron erbjuder sig att skjutsa Adam, Hannah och Holly till sjukhuset.
 
På sjukhuset får de vänta på besked eftersom John måste opereras. Moira mår trots omständigheterna bra. Aaron ber Adam om ursäkt för det som hänt tidigare och de båda killarna blir vänner och kramas innan Aaron åker hem. Operationen går bra men ändå är det några komplikationer. Holly vill att Moira åker hem och sover men hon vägrar. Läkaren säger att i sådana här lägen kan det ändras snabbt. Det gör att Moira vill träffa John på en gång. Han är vaken och vid medvetande även om han har svårt att prata. Hon ber om ursäkt återigen eftersom hon tar på sig skulden och han säger att det inte är hennes fel. Han försäkrar sig om att hon älskar honom och sedan visar han att han älskar henne. När Johns hjärta stannar så skyndar sig läkarna in för att försöka rädda honom. Moira och barnen står utanför rummet och tittar in genom ett fönster när läkarna börjar operera men efter en stund så ger läkarna upp och John dödförklaras. Moira bryter ihop och barnen gråter...
 

 
När jag loggade in här idag såg jag att det var ovanligt många besökare igår och väldigt många kommentarer så jag gissade att något drastiskt hänt men aldrig trodde jag detta =(
 
Ni har rätt, jag censurerar de kommentarer som nämner framtiden men tyvärr är jag inte inloggad hela tiden så ibland kan det ligga kvar en kommentar någon dag, speciellt över helgen.
Ni brukar vara väldigt duktiga på att inte försäga er =)
 
 

Kommentarer
Postat av: M

Fy fan vilka avsnitt, det var inte alls kul att titta idag :( john kan ju inte dö?

2013-09-20 @ 17:24:26
Postat av: finländskan

Nej, inte alls kul, men väldigt gripande där på slutet. Sorgligt.

Paddy uppför sig väldigt barnsligt och löjligt nu, tycker jag. Tidigare har jag nog uppfattat honom som riktigt vettig.

En kul grej är i alla fall att det verkar som att kanske Aaron hittar en ny pojkvän, om jag inte helt missuppfattade situationen.

2013-09-20 @ 17:42:13
Postat av: ELIZA

Grät floder idag..Vilket avsnitt..Är helt mållös..

2013-09-20 @ 17:51:27
Postat av: Anonym

Jo riktigt sorgligt :( jag hade ju sett framemot att dom skulle lösa allt och börja om igen :(

Jo jag trodde också paddy var vettig men det verkar inte så nu..

Jo det verkar ju vara nått på gång där och bra också att han och adam löste de där.

2013-09-20 @ 19:38:09
Postat av: Cilla

Det var första gången på länge som jag inte ville titta på ett avsnitt HTG :-(
Någon som vet varför John inte är kvar i serien längre?

2013-09-20 @ 20:30:37
Postat av: Anonym

Googlade. GÖR INTE DET OM NI INTE VILL VETA FÖR MYCKET. John Barton ville gå vidare i sitt yrke. Hade aldrig arbetat mer än 3 år med en roll. Hade skrivit på för 3 år. Fick välja om han skulle fortsätta. Han valde att sluta.

2013-09-20 @ 20:56:54
Postat av: Catrin

Jag grät också floder...såå sorgligt :( Usch, ser inte fram emot nästa avsnitt, näsdukar fram :(

Tror också att det kan bli nåt mellan Aaron och den där killen. Hoppas det iaf för man vill ju se Aaron glad nångång.

2013-09-20 @ 21:01:53
Postat av: Anonym

Man behöver inte använda Google eftersom det finns andra personer som berättar vilken information som de har hittat.

2013-09-20 @ 21:18:51
Postat av: Anonym

Inte här väl? Hoppas inte det. Vill man veta kan man söka själv.

2013-09-20 @ 21:41:48
Postat av: Anonym

Marie brukar ju censurera.Så då hoppas jag hon hinner före innan man läst nåt.

2013-09-20 @ 21:43:34
Postat av: M

Ser verkligen inte fram emot nästa heller :( jag som trodde det skulle bli bra..

2013-09-20 @ 21:43:40
Postat av: Julia

Hade kollat spoilers och visste att han skulle dö, men jag trodde det var längre fram. Blev så chockad, usch vilket avsnitt. Kommer inte vara roliga avsnitt en tid framöver kan jag tänka mig. Lite det man blir sur på i denna serien. Det kan aldrig få vara bra för alla, alltid är det liksom något. Men annars hade kanske inte serien gått framåt ..

2013-09-20 @ 22:13:04
Postat av: Catrin

Nä precis, det kan aldrig få vara bra för alla. Det händer väldigt mycket i den lilla byn.. Mordbränder, olyckor av alla dess slag, otrohetsaffärer, sjukdomar, rättegångar m.m. Dom lyckas få med det mesta, manusförfattarna :)

2013-09-20 @ 23:34:14
Postat av: Nora

När dom åkte i bilen så kände man på sig att något skulle gå snett, riktigt tråkigt att John lämnar serien och det som stör mig är att nu ska en annan familj börja gråta och må dåligt under en lång tid. Så att det blir långdraget tillslut...

2013-09-21 @ 05:53:31
Postat av: ELIZA

Har skrivit det tidigare, den här serien är värre än Midsommer, vad gäller dödsfall, befolkningsmässigt i alla fall...Ha ha ha ...Nä håller med..Nu blir det väl utdraget igen med sorg, så man hinner ledsna på eländet..Hoppas också på kärlek för Aaron..Sen kan väl konstiga familjen flytta, finns ju heller ingen gnista mellan kvinnorna, lika lite som mellan sur-Debbie och karln som namnet nu flög iväg ...När Cain skulle uppehållas på puben av Chas, så Debbie och Kärleken skulle få vara ifred, SKRATTADE HON EN ENDA GÅNG??? Ser bara stelt och konstigt ut.....

2013-09-21 @ 11:13:39
Postat av: ida

Jag grät också floder igår, visste att det skulle ske men usch så gripande. Jag satt helt stum efteråt och var chockad.

2013-09-21 @ 13:11:34
Postat av: Lena

Funderade just dagen innan på om någon av föräldrarna Barton skulle försvinna.Förstod ju att det inte skulle bli någon återförening för det var ju länge sen (år sen?) det fick hända något bra i HTG. Känns det som i alla fall.
Skönt att det blev träiga tråkiga John då. Moira livar upp det hela lite mer.
Och till sist
Hur i allsindar kan någon överhuvudaget orka med en så sur kvinna som den nyinflyttade mamman. Kärleken är både blind och döv tydligen.

Haha efter att skrivit det här verkar jag kanske lika sur jag....

2013-09-21 @ 13:31:53
Postat av: Tina V

Jag tycker det var konstigt att Moira fortsatte att tjata om Cain det sista hon gjorde i Johns liv.
Det är kanske inte sådant man ska behöva tänka på när man är så allvarligt skadad.
Var inte heller så förtjust i John Barton som han hade utvecklats.
Jag satt också och grät hela min lunch och snörvlade med mitt te och mackor, så synd om barnen.
Som mamma kan man leva sig in i deras sorg och oro.
Nu hoppas jag på glädje i HTG och inte bara bråk och sorg hela tiden.

2013-09-21 @ 19:23:00
Postat av: Kristina

Det var ju skönt att Moira fick Johns förlåtelse annars hade det blivit ännu jobbigare för henne att gå vidare

2013-09-21 @ 20:52:39
Postat av: Linnéa

Det var mycket bra att de blev sams innan han avled.

2013-09-23 @ 20:45:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0