Varför har alla äldre män beiga byxor?

Moira berättar för Andy och Alex om att hon måste sälja gården. Givetvis blir de besvikna eftersom de arbetat hårt och företaget går bra. Sedan gör Moira sig i ordning för att åka till stan och hon vill inte ha sällskap av någon av döttrarna. Efter advokatbesök och bankmöte så söker hon upp Declan för att fråga om han vill köpa gården. Declan säger nej även om Moira sänker priset. Han säger att han kanske kan köpa gården om några månader men inte just nu.
 
Debbie och Charity kommer in på cafét och möter Cameron där. Charity är snabb med att säga att han och Debbie har huset för sig själva just nu eftersom Cain är på återbesök på sjukhuset och att de borde passa på. Cameron ursäktar sig med att han måste jobba.
 
Ruby börjar jobba på cafét. Nicola kommer in tillsammans med Laurel. De pratar om Rachel och att hon är bara en städerska. Ruby blir irriterad och kallar Nicola för den som gör Declans skitgöra.
 
Eric får en stor beställning så han säger att Victoria och Amy inte får vara lediga på torsdagen på grund av det. Amy är orolig för att Eric tar på sig för mycket arbete nu när Val inte är hemma och hon erkänner för Victoria att hon saknar Val.
 
Moira berättar för barnen om besöket hos Declan. Adam blir förbannad och säger att Declan bara försöker utnyttja dem och att deras far hade hatat detta. Moira surnar till och säger att John inte är här men hon är det och hon bestämmer.
(Jag tror faktiskt inte Declan försöker utnyttja dem utan han vet att Moira inte tänker helt klart nu och det vill han inte utnyttja utan vänta tills det gått en tid efter Johns död)
 
Cameron äter lunch på puben men när Debbie och Chrarity kommer in så får han bråttom tillbaka till jobbet.
 
Rhona kommer in på puben och hon ser Rachel och Marlon prata med varann. Hon tror att det är något på gång mellan dem men Marlon förnekar det. Rhona berättar för Marlon att hon tänker fria till Paddy. Han säger att man friar inte till någon bara för att muntra upp personen. Rhona svarar att hon märkt hur vilsen Moira är utan John och att hon då insett att hon älskar Paddy så mycket.
 
Adam kommer in på Declans kontor och han skäller ut honom för att försöka utnyttja familjen. Declan svarar att han inte gjort något eftersom han inte är intresserad av gården. Adam får gå innan Declan blir mer uppretad.
 
Rachel har städat klart i prästgården och hon frågar Sandy om han vill följa med till puben. Han vill men har inga pengar och precis då kommer Ashley hem. Hon går därifrån.
 
Amy ringer till kunden som bokat ett stort kalas senare i veckan. Hon ska precis ge återbud när Eric kommer in och tar luren ifrån henne. Han säger till kunden att det bara blev ett misstag av personalen och att bokningen är kvar som vanligt. Eric blir sedan förbannad på Amy och han påpekar att de klarar sig mycket bättre utan Val.
 
Adam säger till familjen att han vill ta hand om gården. Moira frågar om han verkligen är redo för det och det svarar han att han är.
 
Debbie får ett brev där det står att de nästa vecka kommer få besked om matchningen på babyn hon väntar.
Senare kommer Andy och ringer på dörren. Han vill träffa Sarah. Debbie blir irriterad eftersom han inte borde dyka upp så där hur som helst. Hon berättar om brevet och låter honom träffa dottern en stund i alla fall, bara de inte är hemma hos henne.
 
Rachel kommer in på cafét och frågar Bob om han sett hennes mobiltelefon. Det har han inte och då gissar hon att hon glömt den i prästgården. Bob skojar med henne om att Sandy sitter och skickar sms i från den till alla sina penionärsvänner.
 
Rhona säger till Paddy att vara finklädd och klar för middag kl 18:30. Han hade sett fram emot att få spela tv-spel på kvällen men Rhona säger att det får han inte. Paddy är klar i tid och han sitter vid ett bord på värdshuset och väntar på henne. Under tiden dricker han en flaska vin. Rhona som blivit försenad av akutbesök dyker upp en timme senare än avtalat. Då är Paddy rätt full och jättebesviken. Han skäller ut Rhona och anklagar henne för att försöka ta över hela hans veterinärklinik. Rhona försöker försvara sig men får inte tillfälle att prata klart. Paddy är så arg så han går därifrån till puben istället.
 
Marlon står vid bardisken och pratar med Alan och Rodney. Han frågar gubbarna om varför äldre män alltid har beiga byxor. Alan skrattar och tittar på sina byxor men Rodney ser förolämpad ut. Innan Marlon får ett svar så kommer Sandy och Ashley in. Sandy vill sitta med de andra männen så sällskapet sätter sig vid ett bord. När det är dags för nästa runda vill Sandy bjuda sina vänner men Ashley säger att han betalar. Sandy blir förbannad och skäller ut sin son innan han går därifrån.
 
Rachel knackar på hos Ashley och Laurel men ingen öppnar. Hon tar sin nyckel och låser upp och går in för att kolla efter mobilen. Hon hör att Ashley och Sandy kommer hem och de grälar med varann. Rachel visar sig och förklarar varför hon är där innan hon går. Ashley följer med henne ut och han ber henne om ursäkt över att hon hört deras bråk. Hon säger att det inte är hennes ensak men Sandys pengar är ändå Sandys. Ashley blir grinig och ber henne lämna tillbaka nyckeln och sedan kommer de att höra av sig när hon behövs igen.
 
Debbie och Cameron äter middag på värdshuset. Hon berättar att de kan sova över om de vill eftersom Charity är barnvakt. Debbie frågar Eric om det finns ett ledigt rum. Eric blir förvånad eftersom hon bor tvärs över gatan men innan han säger något opassande så tar Victoria honom i armen och går iväg med honom. Hon och Amy säger till honom att han inte får förolämpa gästerna och att han måste ta det lite lugnare så han inte jobbar ihjäl sig. Tillslut erkänner Eric att han faktiskt saknar Val.
 
Paddy kommer in på puben. Marlon frågar hur det är och märker att Paddy är full och irriterad. Då blir Marlon förbannad på sin vän och skäller ut honom. Han försöker få Paddy till att förstå vilken dag det är idag. När Paddy inte förstår så påminner Marlon honom om att det är skottdagen och kvinnor får fria till sina män. Paddy tror inte det är sant men sedan skyndar han sig hem. Han försöker be Rhona om ursäkt men hon är väldigt sur. Hon säger att han behöver inte någon fru utan en psykolog. Sedan går hon upp på övervåningen och kvar står Paddy.
 
 

Kommentarer
Postat av: Catrin

Där hade han en poäng våran kära Marlon :) Varför har äldre män alltid beiga byxor? Ja kanske inte alla men många...

Tror inte heller Declan försöker utnyttja dom men man kan ju förstå att Adam tror det. Dom är ju inte bästisar precis.

2013-09-27 @ 22:28:19
Postat av: Anna

Ok då var det bara en massa bråk igen , emellan alla . Tycker nog att prästen är värst mot sin pappa ,han är ju riktigt elak mot honom .

2013-09-27 @ 22:48:45
Postat av: Lena

Ja vad har hänt med Ashley. Helt föränrad. Obalanserad och rent av elak. Visst är Ashles pappa ganska förfärlig (hur står Laurel ut egentligen?) men ändå.
Sådan har ju pappan varit länge så räcker ju inte som förklaring.

2013-09-28 @ 01:49:54
Postat av: ELIZA

Skrev ett lååångt inlägg som bara försvann..?? Ut i cyber rymden..Skit...Återkommer..

2013-09-29 @ 00:01:20
Postat av: Tina

Alltså, Sandy skulle inta alls bo hos Ashley och Laurel. Situationen tär ju på alla parter, alla retar sig på alla.

2013-09-29 @ 14:49:06
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: finländskan

Vad Adam har blivit gapig!

Paddy är nog rolig med sina miner och gester, även om han gjorde rejält bort sig i detta avsnitt (och annars också varit rätt fjantig senaste tiden med sin avundsjuka över att Rhona är så populär)

2013-09-30 @ 05:43:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0