En bil med udda registreringsskylt

Första avsnittet idag började i tystnad, det enda som hördes var när folk gjorde sig i ordning inför begravningen.

Moira och resten av familjen stelnade till när de kom ut på gårdsplanen och såg bilen med kistan i.
 
Sandy vill gå på begravningen men Ashley tycker han ska stanna hemma.
Lisa är arg på Zak som inte vill gå.
Declan och Katie går dit och han erbjuder sig att hjälpa till att bära kistan istället för Adam men det vill inte Adam.
 
Bob jobbar extra i puben medan alla andra är på begravningen. Megan kommer in och börjar prata med honom och de kommer bra överens. Carl och Jimmy kommer in och Jimmy frågar Megan om hon verkligen skickat hem Carl kvällen innan. Hon svarar att det stämmer. När hon får veta att Bob varit gift fem gånger och Carl bara två så säger hon att Bob måste vara populärare än Carl. Sedan nämner hon att vissa är ändå värda att vänta på.
 
Hannah ska läsa upp sin text om John men det brister för henne så hon kan inte fortsätta. Holly och Adam kommer fram och hjälper henne. Adam fortsätter att läsa texten och det blir väldigt sorgligt. Kistan åker iväg direkt till kremeringen. Gästerna går förbi familjen och alla säger något. Alex ger Adam en flasha whisky i smyg. Declan går förbi och Adam tar honom i hand efter viss tvekan.
Efteråt på puben blir Adam väldigt full. Moira tycker att det räcker så hon ska precis ta med sig Adam hem när  Declan och Katie kommer in. Givetvis blir Adam förbannad och anklagar Declan för att ha förändrat John och familjen eftersom han hämnades på alla när det var Adam som legat med Ella. Holly går därifrån tillsammans med Roz. Holly anklagar Moira för att allt är hennes fel. Hon får då veta att Roz ska flytta till London och det gör Holly väldigt ledsen.
 
Alex kommer till gården dagen efter och han ber om ursäkt för att han gett Adam whiskyn.
 
Amy träffar Victoria på cafét och Amy kollar mobilen hela tiden. Victoria inser att Amy verkar besviken på att Val inte hör av sig ifrån Portugal. Amy förnekar det och säger att Val kan gärna träffa en portugis och stanna där för alltid.
 
Rachel kommer in på cafét och försöker få Bob att låna pengar till henne. Ashley hör det och han har ett förslag till henne. Han vill att Rachel kommer hem till dem och städar. Hon accepterar förslaget och vill börja på en gång.
 
Victoria som sett att Rhona är stressad och får massa samtal går till kliniken för att söka jobb. Paddy tycker Victoria är för ung men Rhona ger henne jobbet som receptionist.
 
Declan vill ha svar av Megan men hon skyller på att hon inte bestämt sig än. Han bjuder henne och Katie på lunch. Megan gör allt för att Katie ska lämna sällskapet men Katie blir kvar så Megan går iväg istället.
Katie säger till Declan när de kommer hem att hon tycker det är jobbigt att umgås med Megan. Declan förstår det men vill ändå att de båda två kvinnorna kommer överens. Megan kommer in i rummet så Katie går iväg. Declan får veta att Megan kommer att hjälpa honom med festivalen.
 
Rachel försöker komma överens med Sandy när hon ska jobba hos Ashley. Hon märker att han har svårt när han ska röra på sig och att han drabbas av yrsel. Sandy säger att det beror bara på att han är gammal. Rachel har tagit med sig en byggsats på ett fartyg. De sitter i köket och hon hjälper honom med bygget när resten av familjen kommer hem. Laurel blir inte så glad när Rachel inte gjort sitt jobb. Rachel får återkomma nästa dag men när hon gått säger Laurel till Ashley att de inte har råd men han tycker att det är väl investerade pengar.
Däremot vill han inte ge Sandy hela pensionen på en gång eftersom den då kommer att gå åt på puben.
 
Diane kommer över till gården med en lasagne. Hon pratar med Moira som berättar att hon inte ens städat ur Johns garderob eller tagit bort tandborsten. Diane får dock Moira till att börja ringa några samtal. Det visar sig att John inte hade kvar den försäkring som Moira trodde. När Diane gått så berättar Moira för barnen att de inte har några pengar så de kan inte betala Declan. Hon måste sälja gården.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Catrin

I dag var det sorgligt igen, jobbigt med begravningar :(

Undrar om Holly kommer börja med droger igen...en känsla jag fick bara.

Usch vad jag inte tycker om Megan!!

2013-09-26 @ 14:48:47
Postat av: Tina

Jag fick också dessa vibbar när Roz kom, hoppas bara att vi har fel, @Carina.

Begraviningar är aldrig roliga. Dock är det väl ganska lågt att dricka sig berusad så som Adam gjorde.

Att Megan skulle vara Declans syster, det känns så overkligt, de är ju så olika.

Tradig handling nu med hela godsägare-arrendarorköret. Det känns så klichéaktigt.

2013-09-26 @ 15:58:24
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: finländskan

Jag undrar vad rubriken syftar på. Var det nåt med registerskylten på bilen som körde kistan? Nån annan bil? Och vad stod det på skylten? (Jag var nog för ouppmärksam för att märka det.)

2013-09-27 @ 05:38:38
Postat av: Catrin

Jag missade också registeringsskylten...Det var inte bara du "finländskan" som var ouppmärksam :) Men det måste nog ha varit på en begravningsbil

2013-09-27 @ 10:01:55
Postat av: Maria

Det var bokstäverna på registreringsskylten på limousinen som familjen åkte i. Ordet var det manliga könsorganet. Lade märket till det direkt och det blev lite "fel" IOM att det var en så sorglig del av programmet...

Har en fråga som är mer praktisk, kremerades John där direkt när kistan åkte ned och gardinen åkte för?

Borde verkligen inte Sandy åka till läkaren, är rädd att han ska falla ned och dö när som helst? Måste vara jobbigt för Ashley som verkligen kämpar med en person som hela tiden recenserar hans förhållande.

2013-09-27 @ 11:36:01
Postat av: Gerd

Det var nog på likbilen som ordet stod, märkte det medsamma jag såg bilen, Annars tycker jag så om Rachel hon var ju så rar mot Sandy !!

2013-09-27 @ 20:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0