Ett tårfyllt farväl

Paddy möter Aaron utanför puben. De pratar med varann och Paddy frågar vad som hänt med Aarons panna.  Till svar får han att Aaron råkat slå i en motorhuv. När Hazel kommer gående får Aaron bråttom till jobbet. Paddy träffar sedan Chas på cafét. Hon berättar att Aaron slagit i pannan när han hjäpte Hazel med en hylla. De båda inser att Aaron ljugit för dem och Chas får bråttom till Hazel för att ta reda på varför.
 
Aaron hör när Chas bankar på dörren hos Hazel så han springer dit. Chas är rasande på Hazel och hon vill att Hazel lämnar Aaron ifred. Hazel svarar med att hon försöker bara få Aaron att må bra och det gör han inte med familjen Dingle i närheten eftersom de är byfånar och ska lösa allt med våld. Aaron hör det när han kommer in och han blir arg. Han talar om för Hazel att han inte har problem med familjen utan att det är hon som är problemet. Det var hennes fel att han bankat huvudet i väggen för att hon pressar honom så. Det slutar med att Aaron säger åt Hazel att lämna byn själv, att det är bäst för alla.
 
Laurel ber Ashley prata med Marlon innan de berättar för Sandy att de inte ska flytta. Ashley söker upp Marlon hemma hos honom. Han anklagar Marlon för att vara orsaken till allt och att från och med nu så får han inte lägga sig i eftersom Ashley och Laurel ska bo kvar i byn.
När Ashley kommer hem så passar han och Laurel på att berätta för Sandy om att de inte flyttar. Sandy blir förstås jätteglad.
 
Charity vill att Chas ordnar en möhippa. Chas är inte så förtjust i tanken så det blir lite som det blir. Det blir Georgia och Priya som kommer. När Georgia säger att hon bokat bord till dem så ledsnar Charity. Pearl som försökt att få vara med blir inbjuden av Georgia.
 
Jai, Declan och Rishi har en lugnare variant av svensexa. De är ute på jakt och sedan är de hemma hos Declan där de spelar på flipperspelet. Både Declan och Rishi försöker få Jai att ändra sig angående Nikhil.
När Jai kommer hem efter att ha lämnat kvar sin far som somnat på Declans soffa så hittar han Charity sittandes i trappan. Hon har smitit från sin egen möhippa för att träffa honom.
 
Ruby kommer till fabriken för att prata med Ali (Hon var med i Holby City idag och när jag kollade hennes namn så har hon tydligen spelat Melanie Say i några avsnitt av HTG för över tio år sedan. Någon som kommer ihåg det? Inte jag...) Hon berättar att Nicola varit över och sagt åt dem att de måste byta ut en matta i huset. Ali försöker då få lite övertid men Nikhil nekar henne. Hon blir väldigt sur när hon sedan hör att Lisa får jobba övertid
 
John kommer med köttleveransen till puben men han vägrar att prata med Moira. Det gör att hon dyker upp på gården. Hon märker att allt inte står rätt till så hon börjar kolla hur det går för företaget. När hon upptäcker att det slarvats med bokföringen så erbjuder hon sig att komma tillbaka för att hjälpa till med den.
Hannah har det jobbigt och börjar komma efter i skolan eftersom hon får hjälpa till en hel del hemma och då blir skolarbetet lidande. Moira berättar det för John som inget märkt. De bestämmer att låta Hannah få sköta skolan och Moira kommer att komma för att hjälpa dem där hemma lite oftare. Holly blir inte alls glad över det.
 
Hazel bestämmer sig för att resa ut i världen ändå, utan Aaron. Bob ska skjutsa henne till flyget men innan dess får några av vännerna ta farväl. Pearl, Paddy och Rhona önskar henne lycka till när de ses på puben. Hazel är besviken över att Aaron inte är där. Innan hon ska åka så går hon till Jacksons grav på kyrkogården. Hon lägger lite blommor där och pratar lite med honom. När hon är på väg att gå därifrån så ser hon Aaron. Han säger att hon gör det enda rätta och att han kommer alltid att komma ihåg henne. Hazel går iväg med tårarna rinnandes när Aaron ropar efter henne. Hon stannar till och han kommer fram och kramar henne länge medan han också gråter.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vill bara säga tack igen för att du driver denna bloggen och skriver varje dag så bra.

HTG är lite seg nu, hoppas det snart blir ändring på det.

Trevlig helg.
Lisa

2013-09-06 @ 19:57:52
Postat av: finländskan

Det var gripande scener där på slutet mellan Aaron och Hazel.

Har Brenda faktiskt varit sådär "dum" hela tiden hon varit med? Jag hade inte uppfattat henne sådär tidigare, då hon först kom med i serien och då hon var med Terry. Eller kanske jag bara har varit ouppmärksam angående henne.

2013-09-07 @ 11:13:41
Postat av: Catrin

Ja det var verkligen gripande. Det var inte bara dom som grät, även jag...

Jag tror nog Brenda varit så "dum" hela tiden, iaf så länge jag kan minnas. Men jag gillar henne, även fast hon irriterar mig ibland.

Skönt att man slapp Val i dagens avsnitt, hon irriterar mig VERKLIGEN!

2013-09-07 @ 11:44:47
Postat av: ELIZA

Brenda har varit "len i roten" hela tiden,men nu värre än någonsin...Ha ha ha...Den där "familjen" med dom lesbiska damerna.. Argsint uttryck, i ansiktet och argt tonläge heeeela tiden, på alla utom lillflickan och hon den mörka som inte har barnen..Vaaad tillför dom??? Ingenting!!!! Förutom att Nicola har en arbets uppgift med att gå dit och vara "boss"...Adjöss med Hazel, har jag väntat länge på..Slut med allt grinande och snörvlande i tid och otid...(Fast är inte helt hjärtlös själv,grät när dom tog avsked)...Laurel och Prästen,vilket skämt.. Fast Präster är ju inte mer än människor dom heller...Kan bara gå åt helvete med det äktenskapet.. Han vill inte och är inte beredd att förlåta varken Laurel eller Marlon...Sista ordet inte sagt där..Han kommer att återkomma till "otroheten"...Varför stannar hon egentligen? Utbrottet när han trodde hon var gravid,hade räckt för mej att dra....Blev för lite från Charitys möhippa, fast vad att visa? "Ingen" ville komma ...Och Nikhil borde få en riktig käftsmäll,så han vaknar till den här världen, gudars vilken bortkommen stackare..Allt överslätande med vad Zak gjorde,är jag lite förvånad över.. Kanske det ordnar sej,när Cain tillfrisknat...

2013-09-07 @ 15:54:50
Postat av: Sanna

Visst är det kul att vi alla verkar "irritera" oss på någon mellan varven? Själv irriterar jag mig just nu på Hollie som är så hatisk och hätsk mot Moira när hon än uppenbarar sig. Har Hollie helt glömt bort hur mycket Moira gjorde för henne när hon höll på att knarka ihjäl sig? Det här oresonliga tonårshatet, då allt är svart eller vitt är väldigt bra skildrat, tycker jag.
Sen tyckte jag att det var skönt att Hazel drog, hennes putslustigheter och käcka ton har inte jag varit någon direkt beundrare av... Farvälscenen var välspelad, dock.

2013-09-07 @ 16:27:21
Postat av: Carola

Det lesbiska paret begriper jag mig inte på. Båda damerna har jobb, men dom har varken råd med mat eller värme?
Riktiga ragator är dem också. Dags för att på klassiskt HTG manér att rensa upp medelst bilolycka, storm eller psykopat!

2013-09-08 @ 12:45:53
Postat av: Maria

Hej!

Har varit utomlands den senaste tiden och därför missat en del avsnitt. Har sett den som är gratis på TV4 play. Det är ett glapp för mig: hur kom det fram att Jai inte hade misshandlat cain?!

Måste hålla med er andra: de lesbiska paret är bara jobbigt. Hesiga whiskeyröster, skrikiga, sura, packiga. Får inte heller ihop deras ekonomi, hur kan man på två löner ha sådana problem och är det bästa sättet att lösa situationen på att dricka och elda i en tunna. Tala om att verkligen se hemlös ut. Kommer ihåg när Nicola bodde där, snyggt inrett och rent. Nu är det skitigt och inredning är tom förstörd.

Tycker även att laurel är oförstående när det gäller Ashley förhållande till marlon. Hur tusan har hon mage att kräva att han ska be marlon om ursäkt?!?!? Är det fel i huvudet på henne? Jag hade inte accepterat det...

Har blandade känslor ang hazels flytt. Jag tyckte hon var lite väl klämkäck när hon kom in med sedan fick hon ett djup. Senaste tiden känns det som att hennes karaktär inte har gått vidare och det enda hon har gjort är att gråtit. Det kan ju inte ha varit roligt för henne heller, att "fastna". Tycker även bobs sätt mot henne har varit lite konstigt, han har behandlat henne som en barnflicka/hushållerska. Hon är väl vuxen nog att kunna avgöra vad som är viktigast: att prata med aaron eller att hans ungar får plaska runt i en pool.

Det skulle vara skönt om debbie Någon gång skulle vara lite självkritisk. Hon tycker att hon Alltid har rätt och aldrig behöver lyssna på ngn annan. Fint att hon verkligen vill rädda Sarah men hon behöver inte lura Andy så där. Finns snyggare sätt att göra det på, särskilt med tanke på hans tidigare depression och att han faktiskt har Alicia.

Ser fram emot en höst med emmerdale och alla på bloggen! Tycker det är kul med andras åsikter och tankar, trots att vi ibland inte har likadana. :)
/Maria

2013-09-08 @ 16:42:58
Postat av: finländskan

Angående Jai och Cains misshandel: Sanningen kom fram på det sättet att Zak inte klarade av att en oskyldig skulle få fängelsestraff för nåt som Zak själv hade gjort, så han berättade för Cain att det var han själv som misshandlat honom. Cain berättade då för polisen att han ljugit angående Jai och att det hade varit nån bekant som han haft nåt otalt med från Spanien som hade utfört misshandeln. Han angav inte Zak av hänsyn till Debbie och Sarah. Zac har också berättat sanningen åt ett antal andra personer, bland andra Charity, Jai, Nikhil, Aaron, Hazel, Lisa vet sanningen, och kanske fler, jag minns inte riktigt.

2013-09-08 @ 17:23:14
Postat av: Maria

Tack!!

/Maria

2013-09-08 @ 17:31:25
Postat av: Tina

Visst är det roligt att läsa om vilka rollfigurer ni andra retar er på. Jag håller med er andra om att lesperna är tradiga likaså Hazel( hoppas att hon verkligen flyttar. Aaron är jobbig med sin självömkan och Cain kan sticka till Spanien igen. Däremot kan jag ibland lite tycka synd om Brenda, Hon vill så mycket men det blir fel för att hon inte riktigt fattar. Att Laurel och Marlon har blivit förtjusta i varandra, vad är fel med det förutom att Laurel är gift.Känslor kan man inte styra över. Jag avundas inte Laurel som hur hon än väljer kommer att välja "fel".

2013-09-08 @ 17:45:00
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Kristina

Jag tycker inte att Brenda var så korkad från början. Hönsmamma och kontrollerande gentemot Gennie, ja.
Sanna - jag håller med dig angående Holly. Kanske hon tar otroheten extra hårt för att det var med Cain det hände? Hon var ju själv intresserad av honom.
Maria - jag tycker också att Debbie är jobbig just nu. Ibland är hon väldigt förnuftig men nu, nä tack!

2013-09-09 @ 14:44:05
Postat av: Sanna

Eliza: "Len i roten" hahaha! Det uttrycket snor jag på direkten! Jo, Brenda är verkligen för skön med sina korkade kommentarer, jag uppskattar verkligen dem och hur hennes omgivning reagerar med himlande ögon och kvävda suckar. Enkel och effektiv (och engelsk) situationskomik, så olik den amerikanska och så mycket skojigare.
Extra kul tycker jag också att det är att "Brenda" i verkligheten är gift med "Eric". Undrar hur snacket går vid deras frukostbord? :)

2013-09-09 @ 15:56:22
Postat av: Sanna

Btw, thank you so much Colin, for all the interesting triva you shared the other day! Especially the info concearning who are married to who irl! :D

2013-09-09 @ 15:59:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0