Bättre skvaller från döda fiskrullar

Marlon möter Rachel ute på gatan. Han pratar med henne och plötsligt erbjuder han att låna ut pengar till hennes syster så de kan bo kvar i byn. Rachel tvekar men lovar att prata med Ali. När hon gör det så inser hon att Marlon är en fin kille och med Alis kommentarer om att Marlon kanske är intresserad av henne så gör hon sig fin när hon ska till puben. Ali blir glad över erbjudandet även om hon först tvekar. Ruby blir inte alls lika glad.
 
Diane söker upp Eric för att varna honom om Vals planer att flytta till Portugal. Han tror inte alls att det stämmer men sedan börjar han tänka efter. Han kommer hem och ser att Val har väldigt många väskor som hon tänkt ta med på resan. Hon är ivrig över att komma iväg så fort som möjligt. Eric frågar henne om vad hon har för planer men givetvis försöker Val slingra sig. Amy hör deras bråk men tror inte Val har sådana planer. Diane kommer dit och allt uppdagas. Eric och Amy blir besvikna och det gör att Amy inte vill följa med på resan. När taxin kommer ber Eric Val att stanna kvar för deras skull men Val insisterar på att hon måste åka för sin egen skull.
Amy tror inte att Val åker till Portugal utan att hon stannar hemma på något hotell bara för att tänka.
 
Rachel kommer in på puben och hon går in till Marlon för att tacka honom för lånet av pengarna. Han retas lite med henne och men när han ser att hon blir lite stött försöker han ändå trösta henne med en kram. Rachel försöker då pussa honom på munnen men han rycker undan. Hon blir generad och rusar därifrån. Hon säger sedan att hon är sjuk och Chas låter henne gå hem. När Ali och Ruby får veta vad som hänt säger Ruby att det vore pinsamt att ta emot pengarna i detta läge.
 
John och Adam är på puben. Adam har fått reda på att det är slut mellan deras far och Chas. När John står vid bardisken kommer Moira in och sätter sig hos dem. Adam berättar att det är slut men märker att Moira inte blir överraskad. John får bråttom hem igen.
Moira dyker upp hemma på gården eftersom hon vill prata med honom. Han gör klart för henne att det aldrig kommer att bli de igen eftersom han mår illa så fort han tittar på henne eftersom han bara kan se Cain framför sig.
 
Ali söker upp Marlon på puben och hon lämnar tillbaka pengarna. Hon anklagar honom för att bete sig illa men han förstår inte vad hon menar.
 
Bob får veta hur jobbigt Ali har det så han erbjuder henne extra jobb på cafét eftersom Hazel slutat så behöver de ny personal. Ali säger att hon har svårt att hinna med två jobb samtidigt.
 
Nicola ser Ali och Rachel när de hämtar barnen från samma ställe. Hon påminner Ali om att räkningen måste betalas för det är inte många dagar kvar. Ali ber om att få vänta några dagar extra men Nicola går inte med på det. Laurel dyker upp och det gör Rachel irriterad så hon råkar nämna att Laurel bara förstör för Marlon genom att hon haft känslor för honom. Ali som inget vetat blir väldigt nyfiken på vad som hänt.
 
Marlon vill be Rachel om ursäkt för det som hänt. Hon vill helst glömma det men precis då kommer Nicola och Laurel in på puben så hon säger snabbt till Marlon att hon råkat nämna för Ali om deras affär. Laurel undrar om Rachel ska fortsätta skvallra om dem men då svarar hon att "jag har hört bättre skvaller från döda fiskrullar" (Marlon hade precis erbjudit Rachel laxroulader men hon tackade nej)
 
Chas ber Moira om ursäkt för det som hänt. Moira är inte speciellt glad ändå. Chas säger till Moira att försöka få tillbaka John eftersom han älskar henne. Moira berättar det John sagt om att se Cain när han tittar på henne men Chas säger att Moira måste böna och be eftersom de passar så bra ihop.
 
Zak ska vara barnvakt till Sarah och Samson. Debbie ber honom att tänka på att det är alla hjärtansdag i morgon så han bör uppvakta Lisa. Zak svarar att Lisa inte bryr sig om sådant trams men Debbie säger att hon skulle nog behöva en uppvaktning i alla fall. Zak lovar att han ska göra något för sin fru.
 
Nicola och Laurel är inne på pubtoaletten och pratar om Ali och Ruby. Nicola kan inte låta bli att spy galla över Ruby som precis kommer in och hör det. När Nicola kommer ut och ser att hon står där så står hon fast vid det hon sagt.
Ali ber Ruby att ta extrapassen på cafét men hon är inte intresserad. Hon vill hellre flytta tillbaka. De tjafsar återigen om de ska flytta och om vem ska säga det till barnen. Ali blir så frustrerad att hon lämnar Ruby hemma när resten av familjen ska hem till Rachel.
 
Eric berättar för Amy att Val åkt till Portugal och han vet det eftersom Paul skickat ett sms och berättat att han hämtat henne vid flygplatsen. Amy blir så besviken att hon säger att hon önskar att Val stannar där för alltid. Eric lovar att han aldrig kommer att svika henne på det sättet.
 
Moira kommer tillbaka till gården. När John ser henne säger han att han inte ändrat sig angående att de ska bli ihop igen. Då svarar Moira att det är inte därför hon är där. Hon säger att hon vill skiljas, att han har haft rätt. De måste skiljas för att kunna gå vidare. John verkar tveka, först tror han att hon kör med omvänd psykologi men det förnekar hon. När Moira erbjuder sig att kontakta advokat så verkar han tycka att det går lite för snabbt.
 

Kommentarer
Postat av: Linn

Tyckte att det verkade lite konstigt att Chas och Moira blev så där sams helt plötsligt. Nästan förtroliga med varann. Kanske att båda har fått nog av bråk?

Hoppas att Val stannar i Portugal ett bra tag och lugnar ner sig ordentligt! Den senaste tiden har hon varit ovanligt jobbig, så Eric & Amy behöver verkligen lite lugn och ro.

Och Moira & John. Var det bara jag som fick den känslan att Moira går med på skilsmässa bara för att se hur John skall reagera?

2013-09-18 @ 19:08:27
Postat av: Kristina

Javisst, hoppas Moira på att detta ska få John att tänka om! Tror jag i alla fall :)

2013-09-18 @ 19:45:29
Postat av: Maria

Ja det gick lite väl fort ang chas och moira om man tänker på att chas ville ta hennes man och splittra hennes familj.

Den lesbiska styvmammans förklaring till varför hon inte kunde ta emot pengarna var inte riktigt juste. Tycker synd om lebbmamman som verkligen kämpar och försöker utefter sin förmåga. Styvmamman motarbetar henne och ser hinder i allt. Hon vill bara flytta så fort som möjligt och lägga pengar på fest och alkohol. Tycket att allt i deras liv verkar vara så eländigt. Stackars barn.

2013-09-18 @ 19:54:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0