Några flyttar ihop andra skiljer sig

Moira vaknar bakfull hos Marlon. Han håller på att städa undan efter natten då de suttit uppe och pratat eftersom Moira varit ledsen. Rachel kommer dit för att hämta Marlon till jobbet men han blir något sen. (Har Marlon helt glömt sina känslor för Moira?)  

Amy bestämmer sig för att flytta tillbaka till Pollards. Hon ska bara träffa damen från socialen för att lämna babyboken till Kyles nya föräldrar. 

Nicola kör med Sam och ber honom göra det hon säger till om men han lyssnar mer på Declan. Declan vill att Sam jobbar lite övertid så småningom men han berättar inte med vad. Nicola surar för att hon inte heller får veta det. Declan frågar Katie om hon tänkt på att flytta in. Hon vill fortfarande tänka på saken.
 
Diane säger till Chas att skärpa till sig och att lära sig skilja på arbete och fritid så att det inte blir bråk som gårdagskvällen. Chas lovar. Strax efter får hon ett sms och blir väldigt glad. Hon vill ha ledigt för att shoppa som hon säger. Diane säger att det går bra om Moira får rycka in istället. Chas går med på det. När Moira är på väg till arbetet på puben möter hon Adam och Holly. De berättar att John är på ett möte inne i stan. Moira inser genast att John och Chas träffas
 
Rodney ordnar med ett stort kontrakt med en av sina gamla vänner. Carl är irriterad och säger att de faktiskt inte har tid för möte på måndagen som Rodney bestämt eftersom de redan är uppbokade.  

Gennie träffar Katie på cafét. Det är länge sedan de sågs så de bestämmer att de ska ses hemma senare för att prata lite om vad som hänt. När de ses så dricker de lite vin och Katie berättar att Declan vill att hon flyttar in. Gennie tycker Katie ska göra det.
 
När Amy flyttat hem så är Val så glad att hon föreslår att de ska åka på den där semestern till Portugal. Amy går med på det om Eric följer med. Val säger att det är ok och sedan börjar hon planera för resan. Victoria erbjuder sig att sköta hela värdshuset när hon hör att de tänkt ta in en ersättare men Pollards vill inte det. Amy sms:ar till David så han kommer dit och det slutar med att han tar på sig det vikariatet med hjälp av Victoria.

Adam och Holly är på puben. Han känner ingen brådska att skynda sig till arbetet eftersom deras far ändå tagit ledigt. När Aaron kommer in blir Adam lite sur men Aaron har inte så mycket att säga om sin mamma och John. Han vill inte säga åt henne att sluta träffa John, inte ens för Adams skull. Det retar upp Adam ännu mer så det blir bråk mellan grabbarna och Adam kallar Chas både för det ena och andra. Moira och Marlon får sära på killarna och de alla går ut utanför puben. Precis då kommer John och Chas ut ur hans bil. Allt stannar till för en stund men stämningen är inte bra. Chas försöker lugna ner Aaron eftersom hon inte vill ha mer bråk.

Efter bråket söker John upp Chas. Hon ber om ursäkt och säger att hon kan hålla sig undan för att undvika bråk. John vill inte det för han vill att de ses. Han säger sedan att han tänker skilja sig från Moira. Chas hoppas att det inte är för hennes skull och John svarar att det inte är det.

Chas säger sedan till Aaron att ta det lugnt med Adam eftersom de har det rätt jobbigt på gården just nu och att det kommer att bli ännu jobbigare.

Katie flyttar in på Home Farm. Gennie hjälper henne att packa upp lite saker. De båda tjejerna dricker vin och de är på strålande humör. Katie är fortfarande lite tveksam men Gennie uppmuntrar henne till att känna sig som "frun på godset". Declan kommer hem och han ser lite frågande ut när han upptäcker några foton som Katie placerat ut. Han ber om ursäkt för att han haft mycket att göra men han är jätteglad över att hon flyttat dit.

John samlar barnen för att prata med dem. Han försöker förklara att det inte är så enkelt med att bara låta Moira flytta in igen eftersom det hänt så mycket. Precis då kommer Moira in och John ber barnen lämna dem ifred så de kan prata.

Adam får i uppdrag att lämna fyrhjulingen till verkstan. Han är inte glad över det men Holly följer med. Cain lovar att de ska få hjälp med fyrhjulingen fast Aaron muttrar och säger att han inte hinner med den. Adam är irriterad och inte blir det bättre när han ser att Chas är vid verkstan. Hon säger då att det inte är hennes fel att deras föräldrar ska skiljas. Holly hör det och undrar vad Chas pratar om. Chas ber om ursäkt eftersom hon trodde att de visste något.
Samtidigt är John hemma och berättar för Moira att han inte hittat någon lösning på deras problem så skilsmässa är den enda utvägen. Moira blir jätteledsen och besviken.
Holly, Adam och Hannah kommer hem och de frågar John direkt om skilsmässan de hört om. Moira hör det och hon blir ännu mer ledsen när hon hör att det var Chas som sagt det till barnen.


Val går undan när hon får ett samtal när hon sitter på puben med Eric och Amy. Hon viskar att hon vill ha två biljetter till Portugal och sedan nämner hon bara sitt och Amys namn. (Är det hennes hämnd?)
Amy märker att Val beter sig konstig så hon känner att något är på gång. Hon går ut och går. Efter ett tag kommer David ikapp henne. Han undrar vad som står på och Amy säger att hon känner sig i vägen eftersom hon tror att Val vill åka iväg med Eric själv.

John kommer åter igen in till Chas efter att ha bråkat med familjen. Han säger att han och Chas är mer än bara vänner. Sedan kysser de varann men blir avbrutna när Diane kommer in i rummet. John och Chas bestämmer sig för att ta det lite lugnt i fortsättningen, tills allt lugnat ner sig för de har inte så bråttom.

Kommentarer
Postat av: Catrin

Det är säkert det som är Vals "hämnd", att bara hon och Amy åker iväg. Men jag fattar fortfarande inte vad det är hon ska hämnas på...

John och Chas?! Orka!

2013-09-16 @ 14:39:04
Postat av: Tina V

Vilka egoister de vuxna har blivit i HTG, alla tänker bara på sig själva utan hänsyn till sina barn.
John och Chas passar verkligen inte ihop.
Vilka har Chas haft ihop det med i serien?

2013-09-16 @ 15:10:07
Postat av: Sophie

Jag blir SÅ arg på John!!! Och lite äcklad av Chas beteende. Fine, Moira var en idiot, men har John alltid varit en ängel? Och om ungefär alla andra par som gått igenom otrohet i serien klarar det, varför är John så dum och slänger bort Moira!? Irriterande.

Och om Portugal är Vals "hämnd" så tror jag att Eric får nog av Val...

2013-09-17 @ 00:39:33
Postat av: finländskan

Barnsligt och idiotiskt av Adam att ge sig på Aaron för vad som händer mellan John och Chas. Aaron är väl inte den skyldige i dendär soppan. Ja, jag förstår att det var frustration hos Adam, men ändå ..

2013-09-17 @ 05:44:58
Postat av: Jonas

Tack för att du uppdaterar! Längtar tills oktober, då jag åter får möjlighet att se serien igen (i efterhand).

2013-09-17 @ 14:04:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0