Dagen efter olyckan

Hemma på Bartons gård får familjen försöka leva vidare utan John. Holly frågar Moira om de hade bråkat innan olyckan men det försäkrar Moira att de inte gjorde. Byborna kommer dit och lämnar lite mat till dem för att hjälpa till på något sätt. Andy frågar Moira om bilen och hon tror givetvis att han behöver en ny bil men Andy var bara orolig för att det hade varit bilen det var fel på och därför hade det skett en olycka.
 
Aaron kommer till gården och han får en pratstund med sin vän. Adam mår dåligt och under lite över om det kommer att kännas hemst länge till. Aaron berättar att det blir bättre även om det aldrig går över helt.
 
Andy möter Debbie och Sarah i byn. Debbie säger att både hon och Cameron är ledsna över vad som hänt. Andy blir då förbannad över att hon nämner Camerons namn.
Senare när de är inne hos Andy så känner han att han måste prata med Debbie. Det som hänt gör att han inser att man måste ta tillvara på den tid man har så han säger helt enkelt till Debbie att han älskar henne. Hon blir chockad men får sedan bråttom därifrån eftersom hon inte delar hans känslor.
 
Declan får papper från kommunen om att han måste ha en ny avfart ifrån området där han planerar att ha festivalen. När han kollar närmare på ritningarna inser han att enda stället det fungerar att ha en väg på är på en del av Bartons fält. Han och Katie går över till gården för att prata med familjen. Först beklagar han förlusten och han säger att de inte behöver betala hyran den närmaste månaden men sedan kommer han med en förfrågan om att ta en del av fältet i anspråk. Adam blir rasande och resten av familjen blir väldigt ledsna. Katie och Declan går därifrån.
Adam dyker snabbt upp på Home Farms kontor och han är förbannad över att Declan försökt utnyttja en familj i sorg för att få som han vill. Adam ska göra allt för att se till att festivalen inte blir av.
 
Chas besöker Moira för att prata. Moira blir trots allt glad. Chas försöker få Moira att må bättre genom att berätta att John aldrig kunde ha sex med någon annan än Moira. Det gör att Moira blir besviken över att Chas inte kämpat tillräckligt eftersom om hon gjort det hade kanske John levt idag.
 
Andy berättar för Diane att han inte kunde låta bli att tala om för Debbie om hur han känner. Diane blir besviken eftersom hon bett Andy att låta bli för alla vet att Debbie är kär i Cameron. Sedan går Diane till Debbie för att prata med henne om att hon vet vad Andy gjort även om hon försökt stoppa honom. Debbie blir förbannad över att Diane lägger sig i och för att Andy feltolkar allt.
 
Cameron får veta att Diane varit hemma hos dem men Debbie talar inte om varför utan skyller allt på Andy. Det gör att Cameron blir förbannad och söker upp Andy för att be honom sluta lägga sig i Debbies liv. Andy kan inte hålla tyst så han berättar om att han och Debbie hade sex på hotellrummet. Cameron tror inte honom eftersom då skulle Debbie ha sagt något.
 
Killen från rugbylaget dyker upp i verkstan igen. Han har med sig kaffe till Aaron. Sedan ber han Aaron att fixa bilen igen eftersom den behöver lagas. Aaron visar inte allt för mycket intresse.
 
Sarah har ramlat och slagit upp ett sår på knät. Debbie och Charity skyndar sig till sjukhuset med henne. Det visar sig att Sarah behöver en blodtransfusion för att blodet ska koagulera. Andy som fått höra att Sarah är på sjukhuset skyndar sig dit. Han nämner sedan för Debbie att han råkat berätta allt om dem för Cameron.
Debbie försöker få tag på Cameron men han vägrar att besvara hennes samtal. Tillslut får hon ett sms från Cain där han berättar att Cameron är på väg att åka tillbaka till Jersey.
 
Debbie skyndar sig hem för att prata med Cameron. Han är så besviken på hennes lögner så han vågar inte lita på henne mer. Hon bönar och ber om att han ska stanna kvar och hon ber om ursäkt för det hon gjort. Cameron ger sig inte utan packar väskan och lämnar henne ensam gråtandes.

Kommentarer
Postat av: Jackson

Ledsamheterna fortsätter. Det känns som om det, på ett eller annat sätt, inte kommer att gå väl med barnet Debbie väntar. Nu vill vi att det händer något positivt snart!

2013-09-23 @ 18:05:39
Postat av: Catrin

Ja lite positivt vill vi ha nu. Det är ju bara tråkigheter hela tiden!

Andy är ju bara för jobbig. Kan han inte lämna Debbie ifred. Iofs kan jag tycka att det är lite hennes fel också att Andy känner som han gör. Inte det smartaste att hoppa i säng med varandra men med tanke på Sarah så... Hoppas verkligen det slutar väl.

2013-09-23 @ 19:35:46
Postat av: Lena

Jag vet att ni som har följt serien länge har sagt här att Andy var trevlig förut men nu har jag följt med här ett par år och jag har då aldrig sett nåt försonande drag alls hos honom. Alltid lika ego vad det än handla om.

2013-09-23 @ 20:55:16
Postat av: Elin

Har suttit o hoppats på att Andy ska försvinna från serien i snart två år.. händer ju aldrig ;( tycker han är fruktansvärd!

2013-09-23 @ 20:57:58
Postat av: Agneta

Jag är trött på gaphalsen Adam och resten av familjen Barton också. Jag saknar Betty och de andra "gamlingarna".

2013-09-23 @ 21:56:45
Postat av: Tina

..och jag undrar vad Adam egentligen har emot Declan, han hjäpte ju Moira ut ur bilen. Hon hade väl följt med John i fallet annars. Lite otacksamt tycker jag. Sedan var kanske inte tillfället var väl valt att deala med affärer så som Declan gjorde. Men i alla fall......

2013-09-23 @ 22:13:42
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Anonym

Ang bartons och declan så drev ju declan familjen väldigt hårt förut. John hade ju svårt att betala räkningarna och declan jävlades med honom, skulle ha bort honom från gården. Det var därför John jobbade så hårt och försummade Moira. Samtidigt har jag för mig att declan var arg efter att han haft ihop det både med hans dotter och sambo.

Usch vad hemskt för barnen. Undrar hur de kommet att klara det och hur Moira ska klara gården?!

Att declan har mage att komma dit inom 24 timmar efter Johns död är hemskt. Det enda som ursäktar honom är att han var väl ungefär likadan när det gällde Mia, inget får stoppa hans affärer.

Visst är Andy lite underlig. Tycker dock han hör till serien, kommer ihåg honom sedan han (och jag) var ganska liten, det där med branden, styvpappan, Robert osv. De senaste åren har han väl inte varit så rolig, men innan Jo var han "frisk. Han är lite labil, men trevlig att titta på.

Vad är det med zak? Han verkar inte må bra. Det verkar som att han går och grubblar på allt som har hänt under åren.

Borde inte Ashley åka till bartons och hjälpa dem?

2013-09-23 @ 22:56:38
Postat av: Peter C

Tack Adam, tack Cameron! Riktigt bra avsnitt som har varit nu ett tag...

2013-09-24 @ 02:19:37
Postat av: Catrin

Ja det är konstigt att inte Ashley varit på gården ännu. Han var ju inte med någonting igår. Fast för mig får han gärna hålla sig borta, tycker han är så tråkig.

2013-09-24 @ 09:17:13
Postat av: Lena

Det är kanske inte är jag som är grinig utan vi verkar vara ganska överrens här om att de flesta är lite tråkiga för tillfället.
Måste väl bli så ibland med en sån här långkörare. Lite upp och ner så nu är det dags för upp igen

Håller med Agneta fram med tanterna :-)

2013-09-24 @ 09:51:50
Postat av: Lena

Ännu ett sprudlande tillskott till serien :-(

2013-09-24 @ 13:53:27
Postat av: Catrin

Verkligen Lena :( Var är alla glada och roliga människor? Man blir ju nästan deprimerad...

2013-09-24 @ 15:05:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0