Minnesgudtjänst, adoption och en rostig Merca

Sarah får inte följa med skolklassen på en resa till djurparken eftersom hon har lätt för att bli uttröttad. Givetvis är hon besviken.
 
Debbie talar om för Cameron att hon och Andy tänker försöka igen för att bli gravida, genom provrörsbefruktning denna gång.
 
Jai ser Zak på puben och Charity får lugna ner honom eftersom han blir väldigt irriterad. Zak försöker att be om ursäkt. Jai säger då att han kommer att vara tyst om det som hänt men endast för Charity, Sarah och Debbies skull.
 
Rodney talar om för Carl att han är redo för nya uppdrag men Carl säger att de har inte jobb åt honom och att han kommer inte att få fler uppdrag. Rodney blir inte alls glad.
 
Val kommer in på puben och ser när Amy och Sandy sitter och pratar med varann. Hon blir sur eftersom hon märker att Amy hellre pratar med en gammal gubben än med henne eller Eric.
 
Alicia jobbar men tar en paus för att kunna prata med Andy. Hon är ledsen för att hon varit grinig men hon är glad över att han är ärlig mot henne och att han inte legat med Debbie i smyg. Andy säger inget om det som hänt. Alicia vill att de blir ihop igen men då säger Andy nej och går därifrån. Alicia står kvar och fattar ingenting.
 
Debbie märker att Andy mår dåligt. Hon erbjuder sig att följa med honom på minnesgudtjänsten för Terry och Viv så han slipper gå ensam.
 
När det är dags för minnesgudtjänst så är nästan alla i byn där. Inte Hazel och det gör Bob besviken. Brenda läser upp en dikt och efteråt så pratar Ashley om att det är svårt när man förlorar den man älskar men att man måste gå vidare. Det Ashley pratar om passar in på flera av besökarna, bland annat  Brenda och Bob givetvis men även Val, Andy, Declan och Laurel.
Efteråt tackar Bob Ashley för det fina talet och han säger att det hade inte varit samma sak med en annan präst.
Det får Laurel att tänka till och börja tvivla på om det är rätt att flytta. När hon nämner det för Ashley så håller han inte med henne.
 
Declan får förfrågan om att bli Jais bestman och han tackar ja. Charity nämner då att hon ska se till att Katie fångar buketten men Katie vill inte prata om det.
 
Amy pratar med Zak och berättar att hon ska skriva på adoptionspapprena i morgon. Hon är orolig för hur Val ska ta det.
 
Andy söker upp Debbie hemma hos henne och säger till henne att han kan boka hotellrum nästa gång så hon inte behöver oroa sig för att Cameron ska få veta något. Debbie är inte speciellt förtjust i tanken och hon säger att det kanske inte ens blir någon nästa gång.
 
Jacob säger att han är sjuk så han inte kan gå till skolan. Alicia säger då till honom att stanna i sängen hela dagen.
 
Rodney ska sälja sin taxibil och det finns en man som verkar intresserad. Mannen tycks se rost på bilen men Rodney säger att det är smuts. Inte blir det lättare för Rodney när Carl går förbi och säger att man inte ska köpa något från Rodney. Brenda som hör allt och precis får veta av Rodney att bilen måste säljas för han ska kunna betala hyran säger till mannen att köpa bilen eftersom Rodney är i desperat behov av pengar.
 
Brenda pratar med Bob på cafét. Hon vill ge Rodney jobb hos dem eftersom han behöver pengar och så har han en unik charm. Rodney vill däremot inte ha jobbet, speciellt inte när Carl hört det och retat honom om att bli barristapraktikant.
 
Mannen som tänkt köpa Rodneys bil vill att Debbie kollar in bilen åt honom. Han vill ha ett expertutlåtande. Debbie säger till Sarah att gå iväg en bit utanför verkstan och vänta så länge. Jacob kommer förbi och får med sig Sarah till skogen för att jaga kaniner.
När Debbie upptäcker att Sarah är borta blir hon jätterädd. Hon och Andy springer runt i byn och letar. De möter David och Alicia som precis upptäckt att Jacob är borta. Det tar inte lång tid innan de hittar de försvunna barnen i välbehåll. Andy är dock lite orolig för att Sarah har ramlat. Han följer sedan med Debbie och Sarah hem. När Cameron kommer hem så får Andy motvilligt gå hem till sig.
 
Hazel är på puben när Aaron kommer in. Han hälsar på sin mamma som står vid bardisken. Chas nämner att Zak är på väg dit men då vill inte Aaron vara kvar. Hazel märker det och räddar honom med att säga att virket till hyllan han ska hjälpa henne att sätta upp har kommit. De båda går sedan till Hazel för att prata. Hon berättar att hon inte orkade gå till minnesgudstjänsten eftersom det är fortfarande svårt att gå till kyrkan.
 
Val ska vara med när socialen kommer med adoptionspapprena till Amy. Eric och den ena tanten går ut ur rummet men Val vägrar. Hon vill försöka få Amy att ändra sig och börjar tjata om att Amy borde veta hur illa det kan gå hos fosterföräldrar. Socialtanterna är nästan på väg att omboka mötet men Val får lov att gå därifrån så Amy kan skriva på. Efteråt går Amy till David och ber om en tjänst.
 
David och Amy kommer till Pollards och hon talar om att han ska hjälpa henne att flytta. Val blir ursinnig och förtvivlad. Hon säger massa elaka saker om David och Amy, att David tröstar sig med Amy för att Leyla lämnade honom och att Amy gärna tar av sig trosorna för vem som helst. Amy ger sig inte utan går upp för att packa.
Eric säger då till Val att hon får skylla sig själv, att hon drivit Amy till detta beslut.

Kommentarer
Postat av: Catrin

Jag blir sååå trött på Val!! Skönt att Amy har Erics stöd iaf.

2013-09-02 @ 21:33:53
Postat av: Carina

Håller med. Trött på Val. Hon är som ett tjurigt barn. Inte mycket stöd för Amy. Hur kunde hon bara säga så om David, fy så lågt.
Ibland undrar jag om Brendas hjärnceller har någon som helst kontakt, hon är sanslös.
Och Debbie... suck!

2013-09-02 @ 22:04:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0