Mentala problem

Lisa är orolig när hon upptäcker att Zak inte sovit i sin säng under natten. Hon frågar Sam om han vet något men det gör han inte. Lisa berättar inte för Belle om oron. När Belle sedan kommer hem från skolan så upptäcker hon att allt inte står rätt till. Hon vill inte gå på Sarahs kalas men Lisa övertalar henne.
 
Jai får veta att Nikhil och Gennie ska ut och springa och det gör honom lite orolig. Han råder Nikhil att vara rädd om Gennie eftersom annars kanske hon lämnar honom.
 
Sandy vägrar att gå till doktorn trots att Ashley tjatar på honom. Han går istället över till Pearl som ska till Hongkong och därmed behöver hjälp med att äta upp maten som finns i kylen.
 
Megan besöker Bartons gård för att försöka prata med dem om fälten. När Adam inser vem hon är blir han förbannad och kastar ut henne. Innan hon går så försöker Megan få det till att hon inte heller gillar Declan men att det här förslaget är bra för familjen Barton eftersom de kommer att behöva pengar.
 
Gennie följer med Nikhil på en joggingtur. Hon är helt slut när de kommer tillbaka. Nikhil däremot vill ut och springa igen på kvällen. Gennie vill att han stannar hemma för att mysa men han säger att det kan de göra efteråt för han håller på att träna inför ett maratonlopp, ett välgörehetslopp för sådana som har samma sjukdom som Sarah.
 
Sarah har sitt kalas. Plötsligt dyker Andy upp och det gör Cameron rasande. Han vill ha bort Andy på en gång och Debbie säger åt Andy att gå. För att Sarah inte ska märka stämningen så tar Charity ut alla barnen till skjulet för att fortsätta leka. Andy går därifrån men han säger att han kommer att fortsätta göra allt för sin dotter.
Senare träffar Debbie Andy och hon säger åt honom att han inte får storma in i deras hem hur som helst.
 
Nicola är barnvakt till Gabby och Arthur. Ashley betalar Sandy för att gå till puben, sedan lagar Ashley middag till honom och Laurel. De har en trevlig kväll trots att maten blir alldeles för stark.
 
Jimmy kommer hem till Dingles och undrar varför deras skåpbil står i stan med öppen dörr och nycklarna i låset. Han skjutsar Lisa och Sam till bilen. När Jimmy åkt tillbaka hem börjar Lisa och Sam att leta efter Zak men det är inte lätt, han kan ju finnas var som helst inne i stan.
 
Megan kommer in på puben. Hon träffar först Jai som hon redan känner men sedan försöker Carl att flirta in sig hos henne. Hon bjuder Sandy på en drink, sedan träffar hon Gennie. Givetvis kan inte Megan att låta bli att jämföra med Nikhils före detta flickvän.
Adam kommer in på puben och när han ser Megan och Declan får han ett utbrott och skriker till Declan om att låta familjen få vara ifred. Megan inser att hon inte lyckats med övertalningen av Adam så hon ber Carl att bjuda henne på en drink.
 
Nikhil är hemma och ska ut på joggingtur. Tyvärr råkar han snubbla på Gennies väska som ligger i trappan. Det gör att han vrickar foten och kan inte ta sig någonstans.
 
Sandy börjar må dåligt på puben. Han ber om något sött att dricka. Pearl blir orolig och följer honom hem. De stör Ashley och Laurel i deras myskväll och Ashley ser väldigt sur ut.
 
Adam kommer hem och ser alla blommor de fått och på köksbordet ligger programbladet för begravningen nästa dag. Han får ett nytt raserianfall och kastar en av vaserna med blommor i väggen. Holly kommer dit och kramar om sin bror. Moira undrar vad som händer men hon lugnar ner sig och får veta att Megan velat prata affärer.
 
Megan kommer hem till Home Farm och hon har Carl med sig. Varken Katie eller Declan ser speciellt glada ut. Carl och Megan flirtar med varann men när hon sagt att han inte får följa med upp till sovrummet som han trodde så är han på väg att gå. Hon stoppar honom och säger att de kanske kan ses igen, sedan kysser hon honom.
Katie varnar sedan Megan för att ha ihop det med Carl men Megan verkar inte bry sig.
 
Lisa och Sam har kommit hem och hon är på väg att ringa polisen när Zak dyker upp. Han vägrar att säga var han varit utan han säger bara att han varit ute och promenerat. Lisa tror honom inte. Hon åker sedan och hämtar hem Belle efter kalaset. Väl hemma försöker hon återigen få Zak till att berätta men han säger inget och han kan inte förstå deras oro. Lisa ger upp och går ut för att tänka.
 
Debbie kommer till gården för att kolla till Lisa hur hon mår. Lisa är frustrerad eftersom hon känner att något är fel men att Zak inte säger vad det är. Precis då kommer Zak ut och säger att Belle frågat efter sin mor. Lisa går in och Debbie pratar med sin farfar. Hon ber honom att tänka på familjen, speciellt Sarah som behöver en stabil tillvaro just nu.
(Jag tror att antingen är Zak sjuk i något allvarligt eller så har han bara fått en kris efter det som hände med Cain och att det blev ännu känsligare när John dog helt plötsligt)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tina V

Vad segt det är med Zaks förvirring, han verkar ha blivit helt senil. Hoppas dom inte drar ut på det i evighet.
Andy verkar tro att bara för att han är pappa till Sahra så kan han klampa in till Debbie hur som helst, han får väl träffa sin dotter någon annan stans, det finns väl ingen som hade tillåtit sitt ex att komma och gå som dom vill.
Allt känns bara tråkigt i serien, tom Gennie som hela tiden tassar runt på tå för Nikhil, livrädd för att bli dumpad om hon inte är perfekt.

2013-09-25 @ 15:01:08
Postat av: Carina

Det var lite trista avsnitt idag. Malde mest på.
Megan verkade inte så mycket smidigare än Declan, lite för pushig.
Zaks beteende, är det depression, krisreaktion eller är det något neurologiskt som ligger bakom?
Andy är pinsam. Vad skulle han på kalaset att göra? leka med de andra barnen??
Lika pinsam är Carl. Ny kvinna kommer till byn, självklart ska han lägga in en stöt, suck.

2013-09-25 @ 16:27:59
Postat av: Catrin

Kan bara hålla med er andra..tråkigt är rätta ordet.
Hur länge ska man få se Andy så pinsam? I 9 månader? Och Zak? Sååå segt. Finns det någon som skrattar i serien nu? (tror jag ställt mig den frågan i tidigare inlägg :) Laurel verkade glad idag iaf, alltid något :) Prällen med ett tag men han är ganska tråkig han med.

2013-09-25 @ 17:53:53
Postat av: Tina V

Jag funderade på en sak, är inte Asley rätt så aggressiv?
Det känns som han ska slå Sandy så fort han ser honom, det måste vara jobbigt att bo under samma tak och vara rädd.

2013-09-25 @ 19:44:18
Postat av: Conny

Mycket klagomål här som vanligt..Trista avsnitt? Tja..det är en dramaserie, ingen komedi. Varför inte bara luta sig tillbaka och njuta av Steve Halliwells skådespel? Tycker han spelar en Zak som är förvirrad/sjuk/deprimerad riktigt bra.

2013-09-27 @ 23:03:02
Postat av: Sanna

Jag tycker att det ska vara mycket mer klagomål! :D Gnäll på bara, ni är underbara! Det är det som gör det så roligt att komma in här och läsa om vad ni andra tycker och tänker!
Varför kan man inte få luta sig tillbaka och njuta av skådespelet - och klaga också? Varför skulle det ena utesluta det andra. Nä, fortsätt klaga, det tänker iaf jag göra, haha! :)

2013-10-01 @ 00:18:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0