Sinnessjuka Sally flyttar...men inte så långt

Katie upptäcker att en häst saknas när hon kommer till stallet på morgonen. Hon frågar Maisie som kommer gåendes men hon vet inte var hästen kan vara och hon hade visst ställt in den i går kväll. Maisie tror att Natasha kan vara ute på en morgonritt. Katie kollar på Home Farm och ser att Natasha är i köket. För att inte avslöja sig frågar hon bara om hon kan låna en nyckel.
Maisie frågar sedan Holly om vad som hände med hästen igår och de trodde att den skulle springa hem av sig själv.

Laurel pratar med Ashley på morgonen om vad Sally sagt men han tror henne inte. Hon fortsätter att påpeka att Sally måste flytta men Ashley säger att hon är en gäst och har det svårt och han måste ta hand om folk i nöd. Laurel frågar honom om inte det gäller hans fru också men han tycker inte att hon är rättvis. Hon ber honom att fråga Sally om vad hon sagt under kvällen.
Laurel går hem till Nicola för att prata med henne om vad Sally nästan erkänt. Dessutom är hon orolig för vad som kan hända eftersom alla andra i byn tycker så mycket om Sally.

Ashley pratar med Sally och han vill ha ett ärligt svar från henne om vad hon sagt till Laurel. Givetvis så säger hon att hon bara försökt att vara så snäll och vänlig mot Laurel som hon tyckt att de har varit mot henne. Hon råder Ashley till att anlita proffesionell hjälp till Laurel.

Leyla ser när David går hemifrån och hon ropar på honom. Han är lite stressad för han har mycket att göra med fullmäktige och städfirman. Man märker hans stela sätt mot henne, det är inte som förr.
Senare kommer David in på puben när Leyla äter lunch. Stämningen är fortfarande tryckt mellan dem. Leyla frågar honom om hur länge detta kommer att pågå innan allt blir som vanligt men David vet inte det. Hon skyndar sig tillbaka till butiken.

David pratar med sin far som säger att det tar tid att komma över sånna saker som hänt. David ger sig inte så han går in i butiken och frågar Leyla om de inte kan börja om med dejtandet. Hon blir glad och säger att givetvis kommer hon att nobba honom några gånger innan hon tackar ja...

Sam kommer till hyddan i skogen men Olena är inte där. Strax efter dyker hon upp. Hon berättar att hon ville säga hej då innan hon sticker till London. Sam ber henne stanna men hon lovar att skriva till honom. Innan hon ska bege sig av så vill Sam att de delar den picknickkorg han har med sig. När de varit ute i skogen och ätit av maten han haft med sig så packar de ihop. Sam fortsätter att försöka övertala Olena till att stanna men hon vill iväg. När de går där i skogen så möter de hästen som försvunnit.

Katie har bett Ryan att hjälpa henne leta efter hästen. De går runt där i skogen och tillslut träffar de Sam som går och leder hästen bredvid sig. Olena som hört att andra kommer hade sprungit iväg till kojan. Katie blir glad och hon säger att Sam är en riktig hjälte som först hjälpt ett barn och nu hittat hästen.
När Katie kommer till puben frågar hon Maisie om hur hästen kunnat ta sig ur boxen. Maisie försöker slingra sig men sedan så berättar hon att Holly och hon ridit iväg med den på natten. Katie blir förbannad och besviken.

Faye och Mark har haft en trevlig stund uppe i hennes sängkammare och kommer ner medan han knäpper skjortan. De skojar och känner sig som busiga barn. Mark hinner precis gå ut när Ryan kommer hem.

Sam är på väg till skjulet i skogen men han möter Olena som är på väg att sticka. Han är glad över att ha hunnit träffa henne igen för han har något att berätta. Det visar sig att Sam fått Lisa till att passa Samson så att han kan följa med Olena till London. Fast han sagt till Lisa att han ska till Alices faster i Norfolk. Sam kan alltså skjutsa Olena till London och hon blir jätteglad över erbjudandet.

När Laurel kommer hem så ser hon en terapeut hemma med Ashley. Hon blir så förbannad att hon säger åt terapeuten att gå därifrån. Hon säger att hon inte vill ha någon terapi utan bara få bort Sally ur deras liv.
Laurel är så upprörd över Ashleys val att hon packar ihop barnen och säger till sin man att om inte Sally är ute ur huset i morgon så kommer de inte tillbaka. Laurel tar barnen och stannar över natten hos Jimmy och Nicola.

Natasha har fått höra om vad som hänt med hennes häst och när hon möter Katie och Maisie så frågar hon om de har något att berätta. Katie börjar men Maisie säger att det var Hollys fel men strax efter så erkänner hon för sin mamma vad hon gjort. Natasha skäller ut sin dotter men hon verkar inte riktigt ta det till sig.

Brenda får höra rykten om Terry och Val som jobbar så bra ihop. Inte blir det bättre när alla råkar nämna alla dessa män som Val har varit med. När Brenda sedan hör att Val och Terry är på puben så får hon bråttom dit. Där ser hon hur kul de har ihop och hon blir lite orolig. Hon får i alla fall Terrys uppmärksamhet och Val går därifrån.

Doug säger åt Ashley att han måste bry sig mer om sin fru om han vill rädda äktenskapet och det innebär att han måste säga åt Sally att flytta. Sally står i trappan och hör när Doug säger det och givetvis låtsas hon bli ledsen och hon säger att hon ska packa ihop på en gång. Ashley säger att det måste inte ske idag men hon står på sig.

Sally flyttar ut från familjen Thomas hus men inte så långt, hon hamnar återigen hos Edna. När Doug får veta det blir han rasande och undrar vad Ashley tänker på.

Ashley besöker Laurel hos Nicola och han berättar att Sally flyttar på en gång. Laurel flyttar hem och de försöker prata med varann. Hon får veta att Sally bor hos Edna och det gör henne riktigt förbannad. Laurel säger till Ashley att "även om hon har helt fel vad det gäller Sally så gör det ont att han inte sätter sin fru i första hand".
Det går så långt att han vägrar att inse att det är fel att Sally bor i byn även om Laurel säger att det gör henne otrygg. Laurel blir så förbannad att hon tänker väcka barnen och sticka därifrån. Ashley försöker stoppa henne och det leder till att de brottas och skriker på varann. Gabby vaknar och ser dem men då lugnar de ner sig.
Laurel säger då att hon tar barnen och åker till sin mamma och att Ashley får hämta hennes pappa så han kan köra dem dit eftersom hon inte kan köra i det tillståndet hon är i just nu. Ashley vill inte det men han går iväg för att hämta Doug.






Kommentarer
Postat av: Carina

Åååååh, kan nån göra en lobotomi på Ashley, jag blir galen (Laurel också!) såååå trög han är. Hon gör rätt i att dra därifrån MED barnen. Kanske han märker då hur koko Sally är , för Sally kommer ju vara hur nöjd som helst om hon får vara ifred med sin kära prälle. Men Doug har ju börjat vakna till. Äntligen. Han var lite träig ett tag men har ryckt upp sig. Kul att det verkar gå på rätt håll med Leyla & David nu. Även glädjande att Sam följer med Olena, de blir nog ett par ska ni se...

Men jag undrar varför inte Georg, biskopen, tryckte mer på att sally borde flytta från huset, istället fäör att dra dit en terapeut till Laurel. Konstigt. De borde ju ta kontakt med vincent, för han har nog en del att berätta.

2011-11-22 @ 14:25:40
Postat av: Katarina-Cinnamon

Himmel, när skall Ashley och alla andra fatta att Sally är inte riktigt klok. Jag börjar bli stressad nu

2011-11-22 @ 17:11:40
Postat av: Tina

Jag tänkte:Yes!!... när de hade fixat en terapeut till Laurel. Då Skulle det väl uppdagas vem som egentligen var i behov av vård, och det skulle inte vara Laurel. :P

2011-11-22 @ 17:42:32
Postat av: Erik

Ashley är ju hopplös, ska han vakna till liv innan det är för sent och tro på sin fru, annars är det risk att äktenskapet spricker så som de grälar. Laurel sa verkligen till på skarpen i dag. Charlotte Bellamy spelar så bra och med inlevelse. Ashley är en godtrogen mes. När ska han upptäcka vad Sally går för? Hur kan Edna låta henne bo hos sig? Snart gör hon väl något dumt mot henne också. Ut med Sally ur byn!

2011-11-22 @ 17:57:27
Postat av: Conny

Något jag reagerade på i dagens avsnitt..Vet inte om det är någon miss av manusförfattarna, tycker bara det kändes fel..Men Jimmy skämtade flera gånger med Bob om "hur många ungar han hade"..vet inte, men det borde vara ett lite känsligt ämne att ta upp med tanke på att Bob förlorade Dawn och att Bob länge höll familjen King ansvarig för hennes död..Visst, Bob kanske inte heller tänkte på det, men i riktiga livet tror jag nog man hade reagerat på det med den bakgrunden.

I övrigt - har Laurel skrivits ut ett tag ur serien nu tro?

2011-11-22 @ 17:58:01
Postat av: Tina V

O vad trött jag är på Ashley, det är han som behöver en psykolog, som han uppför sig skulle man kunna tro att han är kär i Sally.

Det är väl lite väl mycket begärt att Laurel skulle vilja ha en före detta flickvän till honom boende där i evighet.

Det finns ju ingen hotbild mot henne längre, så hon måste väl kunna börja ett nytt liv någon annan stans.

Jag gillar Niccola nu när hon har blivit snäll.

2011-11-22 @ 20:43:30
Postat av: Sara

Jag håller med Katarina, jag blir så stressad av hus Sally håller på!

2011-11-22 @ 21:35:44
Postat av: Madeleine

Nicola hittar säkert på något dumt igen, men det här med prästen och Sally är bara för mycket. Och denna Olena, vad är det till för.

Jag vet , jag bara gnäller, men har man som jag kollat på HTG sedan jag var ca 10 år så har man rätt att klaga.

Varför bor Laurels pappa där, borde han inte gå vidare, och Ashleys pappa, bor han med Betty nu?

Sedan det här gapande mellan Cain och Charity, börjar bli tröttmössa på det.

Och hur kan David gått från snygg till nja nothing!

Inte en snygg karl i byn, och vad gäller kvinnor ska väl Katie vara snyggast, men en hårklippning skulle inte skada!

Annars tycker jag Natasha ser fräschare ut än Faye, inget botox och blankt hår, jag är frissa så man kollar in .

Jaha fick skriva av mig, over and out for now!

2011-11-22 @ 22:00:01
Postat av: Tina

Det dät med frisyrer är kul. Min dotter Marie ville ha en ny klippning á la Lexie, kort nacke, längre fram och lockar. Vad gör man då? Jo, man visar frisören en snutt av HTG. Resultatet blev jättefint. :)

2011-11-22 @ 22:32:35
Postat av: Anna

Tycker Laurel ser gravid ut..??

2011-11-22 @ 22:48:34
Postat av: Erik

Anna: att Laurel ser gravid ut beror på att hon, dvs skådespelerskan Charlotte Bellamy är det på riktigt. Det är därför som manusförfattarna hittat på hela den här sjuka historien med psyk-sally och mesiga Ashley för att kunna skriva ut Laurel ur handlingen ett tag.

2011-11-23 @ 09:11:08
Postat av: Lena

Suck! Nä nu ger jag upp:-(

2011-11-23 @ 14:09:39
Postat av: Anna

Erik, jag tänker som du. Sally kommer säkert att flytta in till prällen nu, men vart tog hennes man vägen?

2011-11-23 @ 17:34:21
Postat av: Jonas

Madeleine: jag håller med om att Katie är i desperat behov av en klippning.



Däremot håller jag Faye högre än Natasha (som är en fruktansvärd person och som ser maskulin ut).

2011-11-23 @ 19:26:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0