Att kyrkoherda

Carl letar efter pengarna i garaget. Debbie säger att de inte är där men han tror henne inte. Hon tar en skiftnyckel för att slå till honom men han ser det och grabbar tag i hennes hand. Nar han inser att pengarna inte är där så tvingar han Debbie att gå hem så han kan leta där. Carl river runt i hela lägenheten men hittar inget. Han blir bara mer och mer förbannad. Debbie säger att han hittar inte väskan i Sarahs rum om han nu tror det och då inser Carl att pengarna ligger i en väska. Han tvingar med sig Debbie till skjulet bakom huset.
Charity som är på väg hem från jobbet hör hur Carl skriker på Debbie så hon rusar dit och får tag på en spade som hon slår honom med. Hon är så förbannad att hon skäller ut honom. Carl får gå därifrån utan pengarna och Debbie tackar sin mor för hjälpen.
Dagen efter kommer Charity hem till Debbie för att höra hur hon mår och då passar Debbie på att bjuda över henne och Noah till julen.
Charity säger till Chas vad Carl gjort. Chas går hem och konfronterar Carl men han bryr sig fortfarande bara om pengarna. Som tur är ska han iväg på långkörning några dagar så allt kanske kan lugna ner sig...

Terry, Brenda, Val och Eric tittar på menyer för att komma på vad de ska ha för slags mat i restaurangen. Val vill givetvis ha ostron, kaviar och annat dyrt men Terry tror att det blir bättre med billigare mat. Hon säger sedan att Eric kan laga sin berömda hummer han alltid gör när hon fyller år. Både Brenda och Terry ser skeptiska ut. Då säger Eric att han ska bjuda dem på en middag de aldrig glömmer och även David som sitter bredvid blir bjuden.
När de sedan kommer till middagen på B&B:t så är Terry nöjd med hummern medan Brenda inte tycker den var så märkvärdig. Eric blir lite sur och säger att de inte har så bra mat på cafét. Brenda ser det som en utmaning och hon säger att hon ska minsann visa dem.

Ashley är på väg hem för att skriva klart julkorten medan Sandy är med Gabby och Rodney på puben. Sally kommer precis till Ashley för att lämna en julklapp till Gabby och hon vill komma in för att prata med Ashley.
Han låter henne komma in men han säger att han behöver lugn och ro och inte hennes sällskap. Hon går därifrån.
När Sally sedan pratar med Edna så säger Edna att de måste prata med Ashley. De går över till prästgården och Sally går in i köket för att fixa te. Hon ser julkorten som föreställer familjen Thomas och hon stoppar ner ett kort i handväskan.
Edna pratar med Ashley men han blir förbannad och börjar skälla på henne för att han tycker att hon läxar upp honom. Edna blir skakad och hon och Sally går därifrån. De går till puben för att lugna ner sig och där möter de Betty och Pearl. De funderar på vad de ska göra och hur det ska bli med julen när Ashley inte har tid att göra sina plikter. Edna undrar om de ska ringa biskopen för att be om råd. Sally blir arg och kallar dem för att vara egoister för de inte bryr sig om hur Ashley känner sig, de är inga riktiga vänner. Sedan rusar hon ut från puben. De andra sitter kvar förvånade utom Doug som följer efter och säger till henne att det är hon som förstör för Ashley.

Faye får tillfälle att träffa Mark när de åker ut med bilen. Han vill nästan tala om för alla hur han känner men de kommer överens att de ska vänta tills julen är över som de bestämt. Sedan är han och Natasha på puben och han blir orolig när Faye går fram till Natasha för att prata. Natasha säger att han inte behöver oroa sig eftersom det är bara ren artighet mellan dem.

Maisie är sur och grinig när hon jobbar. Jimmy som berömmer henne för att hon ser bra ut får sig en utskällning. Diane säger åt henne att gå till rummet bakom puben. Katie säger till Ryan att be om om ursäkt för att han retat henne tidigare. När Maisie kommer ut till baren igen så är hon på strålande humör. Ryan kommer fram och ber om ursäkt och då ber hon om ursäkt. De båda står där och ber varann om ursäkt flera gånger tills Katie kommer fram och avbryter dem. Nu är de vänner i alla fall och det skrämmer Ryan en aning.

Moira är glad över att det snart är jul och hon vill ha en puss av Paddy så hon ställer sig under misteln som hänger på puben. Paddy surar och vill inte alls. Då berättar John att Paddy är rätt ensam eftersom han inte har någon familj. Moira bjuder över Paddy till julen och då måste ju givetvis Aaron följa med...

Ashley pratar med Laurel i telefon. Han berättar sedan för Sandy att han får komma över några timmar på juldagen för att träffa barnen för Gabby ska givetvis fira julen med sin lillebror. Ashley mår inte alls bra av att sakna sin familj.

Sally sitter och klistrar ett foto på sig själv, över bilden på Laurel, på julkortet hon snodde hos Ashley...


Colin, jag ordnar en ny flik för de som är intresserade av Emmerdalebesök, i morgon.


Kommentarer
Postat av: Erik

Carl är bara otäck och Sally börjar visa sin otäcka sida igen också när hon klistar ett kort på sig själv på Laurels plats på julkortet.Kan man ana att det ska bli något mellan Ryan och Maisie? Det finns antydningar åt det hållet ...

Och Ashley som skäller ut Edna. Så gör väl inte en präst. Han är verkligen inte sig själv.

2011-11-30 @ 17:48:22
Postat av: Katarina-Cinnamon

Skönt att Charity kom och smockade till Carl med spaden, man vet ju aldrig vad han kan ta sig till med nuförtiden. Psyko-Sally blir ju bara ruggigare och ruggigare...

2011-11-30 @ 18:01:20
Postat av: Erik

Det verkar som att Fyran börjar sända HTG redan 11.45 från och med måndag. Samma sluttid 12.50. Bra att veta för alla som spelar in, så att ingen missar början. Fråga mig inte varför. Man vill väl klämma in mer reklam bara.

2011-11-30 @ 18:21:19
Postat av: Erik

Fredag nästa vecka blir det bara ett avsnitt 12.20 på grund av skidskytte.

2011-11-30 @ 18:30:31
Postat av: Colin

If the extended slot time is only on Monday, it could be because it was the christmas episode...



Interesting to hear there is only one episode next Friday. If it is a one-off event it will put you back in synch with the double episodes and mean that you WILL see christmas 2010 and 2011 on a single day as well, afterall!



Adm >> Regarding the Pink Teapot, it is worth mentioning also that customers rate it VERY highly.

Postat av: Erik

Colin: no, it's the whole week, probably until Christmas. After Christmas I don't know yet.

2011-11-30 @ 18:59:56
Postat av: Mariann

Tack för upplysningen Erik!

Jag har nyss kollat skidskytte på tv4 och saknar Christer Ulfbåge & Kalle Grenemark och så segt med massa reklam hela tiden. Fyyyyy!

2011-11-30 @ 19:04:39
Postat av: Agneta

Tack ännu en gång för en ypperlig resumé.

2011-11-30 @ 21:50:03
Postat av: Mariann

Som någon nämnde så tror nu också jag att det kommer att bli nåt mellan Maisie och Ryan. Då måste hemligheten att de är halvsyskon fram och förhållandet mellan Ryan och Katie tar slut. För säg den lycka som varar i HTG...

2011-12-01 @ 07:35:10
Postat av: Jackson

Usch, nej! Hoppas att det inte tänder till ordentligt mellan Maisie och Ryan. Det skulle ju resultera i ytterligare ett antal olyckliga människor.



HUR har Mark tänkt lösa den situation han har försatt sig och det två kvinnorna i? Jag skulle inte bli förvånad om han lämnar byn och smiter i väg från allt. Eländiga karlslok!!



Litet gullig tycker jag att Paddys och Aarons relation är när de är på god fot med varandra.

2011-12-01 @ 11:12:07
Postat av: SoP

Nu har jag inte sett längre en hit,men har tänkt på Sally,hennes man,Vincent,om han verkligen vet hur skum hans förlupna fru är,som antytts förut,VARFÖR försöker han inte få tag i henne Lite ivrigare än han gör? Förklarar för biskopen eller sjukvård/polis? försöker varna Ashley? För kyrkbrand osv kan ju inte bara ha gått honom helt förbi?

2011-12-05 @ 05:16:30
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0