När ska prästen få reda på sanningen?

Nicola och Jimmy planerar dopet men de har ingen kyrka eftersom den är brandskadad. Nicola vill ändå döpa Angelica. Hon ber även Jimmy att prata med Scarlett angående hennes födelsedag som är snart. När Jimmy får tillfälle så säger Scarlett att hon inte vill prata om det men sedan berättar hon att det känns så hårt att deras far inte kan vara med, hon hade så gärna velat lära känna honom.

Sam umgås endel med Olena i kojan i skogen. Hon är ledsen över att ha tappat bort sin brors adress så Sam frågar om någon annan har den. Det visar sig att hennes mor i Ukraina har adressen så Sam lovar att hon ska få låna hans mobil men han måste hämta den först. Han återkommer lite senare och lämnar mobilen hos henne så hon kan ringa i lugn och ro.
Sam kommer tillbaka ännu lite senare och då är Olena lite gladare men ändå ledsen för hon har fått prata med sin lilla son. Nu känner hon att hon måste vidare till sin bror. Sam försöker övertala henne till att stanna men kommer hon att göra det?

Rodney vill köpa en riktigt fin doppresent till sitt lilla barnbarn. Han har stora planer och sätter sig vid datorn på cafét för att följa en auktion på nätet. Brenda stör honom med frågor och sedan dyker även Eric upp. Detta leder till att Rodney missar precis när sista budet gått så han blir utan present.

Laurel berättar för Ashley på morgonen att hon sagt åt Sally att hitta eget boende och han blir lite förbannad för han tror inte Sally är beredd att flytta än. Sedan ska Laurel följa med Gabby till skolan så Sally föreslår att hon kan passa Arthur eftersom han inte är riktigt frisk än.
Nicola möter Sally ute på gatan och hon varnar henne för att skada Laurel får då får hon med Nicola att göra. Sally vill givetvis inte lyssna på henne utan skyndar sig för att hinna med bussen med Arthur.

Maisie frågar Katie om hon vill följa med ut på stan i kväll men hon har inte tid för hon ska träffa Ryan och de kommer för en gångs skull att få vara ensamma hemma. Holly som hör samtalet erbjuder sig att följa med Maisie och hon tycker att varför inte. Tjejerna försöker ännu en gång att övertala Katie när de är på kontoret på Home Farm men hon ger sig inte.
Både Maisie och Holly är något onyktra när de återkommer till Home Farm efter en kväll på stan. Maisie försöker få Holly till att stanna kvar och dricka champagne med henne men Holly vill hem eftersom hon ska jobba i morgon. Problemet är att de skickat iväg taxin redan så Holly säger att hon kan gå hem. Maisie tycker inte det är så bra eftersom hon kan gå vilse eller ramla ner i något dike, så hon kommer på en annan "lysande" idé när hon ser en häst i en av hagarna utanför huset...

Natasha kommer in på kontoret på fabriken för att lämna en stor julkorg med godsaker till Nikhil för att han hjälpte till när Will fick sitt anfall. Jai märker ganska snabbt att det är en frostig ton mellan henne och Faye så han bjuder Faye på lunch för att prata om saken. De sitter sedan på puben och äter när Jai säger att han insett att han inte har en chans hos henne. Hon protesterar men han vet att hon är kär i en annan eftersom han märker sånt. Det tar inte lång tid innan han klurat ut att det är Mark som Faye tänker på. Han lovar att inget säga till någon.

Faye är sedan hemma på kvällen och korkar upp en flaska vin. Precis då kommer Ryan hem för att hämta vin som han och Katie ska dela på. Han blir lite förvånad men Faye säger att det är en spricka i flaskan så därför öppnar hon den. Ryan går iväg till Katie och direkt efter dyker Mark upp vid bakdörren. De dricker vin och pratar om framtiden. Han berättar att han börjat lägga undan pengar på ett annat konto så de har pengar i framtiden tillsammans men han blir inte så glad när han hör att Jai vet om deras romans.

Ashley får samtal från biskopen och det visar sig att de fått reda på brandorsaken. Han berättar för Laurel att utredningen visat att det var en gardin som tagit eld för att elementet stått för nära. Laurel som står och fikar med Nicola blir förvånad. Hon säger åt Nicola att följa med till kyrkan och båda beger sig dit. När hon är där så kommer minnet tillbaka och hon inser att någon flyttat elementet. Hon berättar allt för Nicola om vad Sally måste ha gjort och om att dörren var låst. Nicola berättar då att hon sagt till Sally i morse och att hon stack iväg på bussen med Arthur. Laurel blir alldeles vettskrämd och tror att Sally kidnappat hennes son så när Laurel och Nicola kommit hem ringer hon polisen. Polisen kommer dit men de tror inte riktigt på det Laurel säger eftersom Sally bor hos dem och hon brukar passa barnen. Laurel berättar då om "mordförsöket" men de verkar inte ta det på allvar.
Precis då kommer Ashley och Sally hem och polisen inser att inget har hänt med barnet. Ashley undrar varför polisen är där och då kommer det fram om vad Laurel trott. Polisen råder honom att låta Laurel undersökas av läkare eftersom hon verkar må lite dåligt. Ashley blir förbannad på sin fru när polisen gått. Nicola försöker försvara henne men då tror han att det är hon som satt griller i Laurels huvud och han skickar hem Nicola.
Sally spelar oskyldig och ledsen över anklagelserna. Tillslut blir Laurel så förbannad att hon går därifrån. Hon återkommer senare på kvällen och Ashley sitter uppe och väntar på henne. Han vill inte lyssna på vad hon har att säga utan tycker att de kan prata igen i morgon. När Ashley gått upp och lagt sig kommer Sally ner och pratar med Laurel. Hon är hånfull och nästan erkänner för Laurel att hon har rätt men hon kommer inte att flytta från huset, hon vill ha Ashley och barnen som älskar så mycket, hon ska se till att det är Laurel som ska bort...


Kommentarer
Postat av: Erik

Ashley borde tro lite mer på sin fru och inte vara så tvärsäker på att Sally inte har några biavsikter. Nu på slutet erkände hon ju nästan att hon var den som hörde hemma i huset och tänkte stanna där. Då blir det väl Laurel som får flytta ut då. Och vad händer då. Tar Ashley sitt förnuft tillfånga eller är deras äktenskap över? Till och med Doug hade ju en mer förnuftig syn på det hela. Vem som helst kan ju se hur vansinnet lyser ur ögonen på Sally ...

2011-11-21 @ 17:52:17
Postat av: orcid

helt galet att ashley är så blåögd och att han inte kan sätta sig ner och se det från en annan synvinkel än sin egna naiva! HUR kan man tro på en annan kvinna mer än sin egen fru? så tröttsamt att han är såndär...jag brukade gilla honom men han har bara blivit dummare med tiden :/



och mark wyde HUR kunde man gissa att något (med barnen) skulle ske så han skulle ångra sig...så tråkig och ego han är...förstår inte vad faye eller natascha ser i honom..vilken pajas!



och olena...åh så töligt!!!



skönt att marlon sa hur han knde för moira så han liksom kan andas lite och gå vidare.



och en undran..hon holly varför ser hon jämt så där slö ut i ansiktet? får mig att tro att hon är knarkare :/ hon ler sött men ögonen står som kryss i skallen på henne. :(



och nathan...skönt att slippa se honom en stund..fy fan vilken trist snubbe, glad att leyla och David hittar tillbaks :)



och nicola..jag bara gillar henne nu när hon är mamma...för var hon en pain in the ass men nu är hon bara så rolig ;)



och carl och chas...booooring och cain och charity boooring...



har jag dissat de flesta nu? ;P

2011-11-21 @ 18:33:01
Postat av: Katarina-Cinnamon

Gaahhh, så trött jag blir på mes-Ashley som tror på psyko-Sally och inte på sin fru, det är så frustrerande. Så synd att Laurel inte hade mobilen med sig och hade satt den på inspelning, då hade hon kunnat banda det som psyko-Sally sa inne i köket när de pratade med varandra.

Mark är ju som en stenstod.........

2011-11-21 @ 18:47:25
Postat av: Mariann

Hejja Orcid! Mera dissning! :)

Jag håller med om Holly. Och rösten på människan! Så släpigt hon pratar och jag trodde hon va sådär 12 år eller nåt när hon pep.

Dessutom håller jag med om Olena, verkigen töligt. Hur länge ska de sitta i det där skjulet och sarva??

2011-11-21 @ 19:53:00
Postat av: Göran

Vem kan gå och lägga sig när den som du tror planerar att mörda dig erkäner det för dig ?? Gissar att Laurel inte får mycket sömn den natten ...

2011-11-21 @ 20:09:40
Postat av: Em

Töligt? sarva?

Jag trode Olena skulle börja jobba för David, nu när Betty slutat.



Ashley är en sån usel make. Oavsett om han tror på vad Laurel säger eller inte borde han stå på hennes sida, förstå att den senaste tiden varit påfrestande och att det inte blir bättre av att ha ytterligare (Doug bor ju oxå där) en person boendes i huset. Och den där prästkragen han alltid har på sig, hur troligt känns det? Har han inga "privata" kläder?

2011-11-21 @ 21:37:15
Postat av: Agneta

Jag tycker det är dags för en liten,liten flygolycka igen snart i Emmerdale.Förhoppningsvis råkar Sally,Faye och alla i familjen Wylde utom Willy och Maisie stå där planet störtar.

2011-11-21 @ 22:09:51
Postat av: Lena

Töligt? sarva?



ja urgöteborgare är du tydligen inte:-)



2011-11-21 @ 22:16:38
Postat av: Elin

Är så trött på Ashley snacka om ego människa. Tänker enbart på sig själv och det han vill. Bort med honom.

2011-11-21 @ 22:17:37
Postat av: Tina

Verkar lite som om Sam är lite förtjust i Olena. Är det därför som hon görs så töntig? Känns som om hon vore en kopia av (vad hette hon nu, Sam fru, hon som dog).



Sedan är ju historien Sally så genomskinlig. De är ju tvungna att hitta på något för att skådepelaren (Laurel) väntar ju barn. Man sitter bara och väntar på att Laurell ska ge sig av. Hoppas bara att Sally inte lägger klorna på Ashley då.

2011-11-21 @ 22:22:07
Postat av: Em

Jag var visst lite otydlig. Vad menas med töligt och sarva?

2011-11-21 @ 22:52:37
Postat av: Sara

Åh, jag blir så frustrerad över att Ashley är så otroligt korkad! Har alltid tyckt att han och Laurel var ett sånt fint par, men nu pajjar han ju allt... Om jag varit Laurel hade jag dock försökt prata med Ashley på något annat ställe än i huset där Psyko-Sally är, och verkligen få honom att inse att allt är sant...



Haha, om det är något jag lever mig in i så är det Hem Till Gården :D

2011-11-21 @ 23:15:45
Postat av: Lena

Glömde skriva att kommentaren ovan var menad till Mariann . Tyvärr Em så vet jag inte heller vad orden betyde så jag kan inte hjälpa dig.

2011-11-22 @ 00:10:12
Postat av: Madeleine

Faye känns verkligen overklig, har hon väntat i 25 år på Mark Wylde!

Borde hon inte hunnit skaffat ett annat liv, och nu sitta i byn och ta emot honom så

kärleksfullt.

Han lämnade ju henne utan ett ord, stolt är hon då inte.

Sedan hennes hår, gräsligt och dessutom har hon ofta lila kläder på sig, till knallrött hår. Jag minns henne från den läskiga Dalglish deckaren, hon var så bra där, kunde stannat vid det vad gäller henne!

2011-11-22 @ 00:22:31
Postat av: Liina

Jag har alltid också trk att skådespelareskan som spelar Holly ser drogad ut , men det på att hon har sömniga ögon =P

2011-11-22 @ 04:50:54
Postat av: Mariann

Nej nån urgöteborgare är jag ju inte :) även om jag bott här i snart 20 år.

Jag har ju tidigare skrivit att jag alltid åker "hem" vecka 29 för då är det fullt av folk och fart i lilla Malung i Dalarna där jag kommer ifrån. Sarva är malungsmål och betyder tjata. Töligt säger man i grannlandskapet till Dalarna, där min mamma bor nu, Värmland och betyder tråkigt, segt (sarvigt :).



Nej nu får Laurel åka och poppa ut den där ungen så det blir slut på den där sega historien.

Det är kaninkokar-varning på både Sally och Faye. Som sagt, vem sitter och väntar på en karl i 20 år och inte ens har tid att lägga en inpackning i håret??

2011-11-22 @ 06:50:41
Postat av: Tony Harcke

F-n vad dom drar ut på de olika episoderna...man skulle gärna klappa prästen på käften,lika så Mark borde få sig en propp på näsan.

Annars ganska ologiskt skriven manus.

Undrar vad Sally lider av?

2011-11-22 @ 08:24:23
URL: http://asathor.myshowroom.se
Postat av: Carina

ÄNTLIGEN tittat ikapp så jag kan vara nmed och kommentera!!!!

Tycker mer och mer att det vore rätt åt Pucko-Ashley om han får dras med Psyko-Sally! Laurel förtjänar en vettig man, hon kan flytta ut med barnben och hitta nån med åtminstone några hjärnceller i huvudet, vem som skulle vare bättre i nuläget känns detr som.



Och Faye! Hallå, vad hände med hennes hjärna??? När hon äntligen upptäckt vad Mes-Mark går för, så ska hon plötsligt ta honom tillbaka?! Eeeeh? jag får kramp!



Olena + Sam = sant? jo, jag tror nog det är en liten lovestory på gång där...



Cain + Charity. Äntligen fick Charity komma på att familjen o kärleken har ett annat värde än pengar, får hoppas det inte är försent bara. Vad ska hända med pengaväskan? Får hoppas att nån tar hand om den tills alla lugnar ner sig för annars tar väl Carl den. Olena kanske kunde få den så hon kan hjälpa sin familj? Hade ju varit fint.



Marlon + Moira. Äntligen har det blivit ett slut på det och det var väl ändå fint av Moira hur hon pratade med marlon.



Har jag glömt nåt??

Håller med om att Nicola blivit rolig nu!! Bra drag i henne, Laurel skulle bussa henne på Sally.

2011-11-22 @ 11:33:41
Postat av: orcid

japp mariann har rätt töligt är samma som tråkigt här i värmland :)



sarva är nytt för mig men i meningen fatta jag vad det menades ändå :)



och lite mer dissning..valerie..heeerrreeee guuuuud va hon är tölig också och ytlig som få...ja ihop med maisie så har de ytlighet av 200% :P



Sam och olena igen..varför är hon så "bakom flötet" i sitt sätt är det för att det ska passa med sam? dumt!



En positiv karaktär är Doug! gillar honom mer och mer. han börjar bli liksom en stark man igen efter flera nedtryckande år med hillary.



Klar nu :) i alla fall för denna gång ;P



2011-11-22 @ 14:10:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0