Guy Fawkes

Kayleigh och Victoria väntar på bussen till skolan och de diskuterar snygga kända killar. När Hannah kommenterar det så börjar de reta henne för äggförsäljningen och att hon är vän med Sam.
Hannah försöker sedan efter skolan att övertyga Bob om att de borde köpa ägg av henne men han säger att de redan har en leverantör. Kayleigh och Victoria står och väntar på henne men Kayleigh är otålig och vill gå därifrån och hon lyckas övertala Victoria att följa med henne trors att Vic lovat att vänta på Hannah.

Leyla mår dåligt efter att ha nobbat David. Hon försöker säga åt Nathan att låta henne va men han säger att det är fortfarande han som bestämmer.
David möter Leyla på cafét men hinner knappt prata med henne förrän Viv ger en pik och Leyla går därifrån.
På jobbet så säger Nathan åt Leyla att städa fast hon gjort det redan och Doug märker att det inte står rätt till. Han besöker Leyla hemma efter arbetstid och säger att han är orolig för henne för hon har blivit som en dotter för honom. Tillslut orkar inte hon hålla emot så hon berättar allt för honom. Doug råder henne till att prata med David, visst kommer han att bli sårad men han kommer att förlåta henne tror han.

Sally är ivrig till att hjäpa till fast Laurel säger att hon inte ska det. När Sally sedan erbjuder sig att laga middagen säger Laurel att just idag vill hon själv ordna med det eftersom hon vill göra något speciellt för sin man och att de får en stund på tu man hand.
När Laurel sedan kommer hem från arbetet så har Sally börjat med middagen i alla fall. Laurel blir besviken men Sally ber om ursäkt och säger att hon måste ha missuppfattat allt.
Laurel och Ashley får sedan en lugn kväll på soffan och de myser. Sally lägger sig i genom att hjälpa Gabby och fråga dem om var Gabbys pyjamas finns. Laurel säger att hon kan ta hand om Gabby men Ashley tycker att det är bra om Sally hjälper till för då får han mer tid med sin fru.

En maskin har gått sönder på fabriken så personalen får ledigt, utom Laurel som måste göra lite pappersarbete. David blir inkallad och får skäll för att han har en blind städerska men han bryr sig inte så mycket eftersom han är ledsen för att Leyla nobbat honom.

Charity dammsuger hemma och hon försöker att flirta med Cain samtidigt. Han är inte helt opåverkad men låter inget hindra att han ska till jobbet. På vägen ut tappar han sin plånbok och Charity är inte sen med att ta den. Hon hittar inga pengar men däremot ett foto på Cain, Debbie och Sarah.
Chas träffar Cain på cafét och frågar honom om varför hon inte blev bjuden på middagen igår. Han säger då att det var Charitys middag, han var bara där och åt av maten.
Charity kommer in på cafét och hon lämnar tillbaka plånboken och säger att hon inte tagit några pengar. Cain säger att han inte förvarar pengarna där och flinar. Sedan kollar han plånboken och ser att hon bytt ut fotot mot en bild på henne och Noah.

Idag är det dags för "Guy Fawkes Night" (wiki: Guy Fawkes Night, även kallad Bonfire Night och Fireworks Night, firas sedan 1606 den 5 november i Storbritannien och Nya Zeeland och påminner om valborgsmässoafton. Skillnaden är dock att ovanpå brasan finns en halmdocka föreställande Guy Fawkes. Innan brasan tänds brukar barnen be om a penny for the Guy. Den firas i åminnelse av misslyckandet av den s.k. krutkonspirationen 1605. Festen firades ursprungligen som en protestantisk protest mot det katolska helgonfirandet.
På grund av det tilltagande avfyrandet av fyrverkerier och smällare som brukar ske veckorna före, och som tilltagit på senare år, har lagstiftningen för fyrverkier och smällare skärpts.)

Moira frågar Marlon om han kommer till deras brasa ikväll men han säger att han ska jobba. När hon säger att hon behöver någon att hålla i handen när det blir fyrverkeridags så ändrar han sig. Han går och köper fyrverkerier hos Viv men hon är grinig och vill se legitimation på att han är över 18 år, Bob bryr sig inte om hennes butterhet utan säljer till Marlon ändå.

Fabriken har kommit efter med produktionen så personalen får jobba över just i kväll. De är inte nöjda men kommer fram till att det är bara att skynda på. Efter ett tag säger Jai att de får gå fast de inte är klara, de får ta igen tiden i morgon i stället.

Ashley som är på väg med familjen till Bartons får höra att Laurel måste jobba. Sally blir nöjd över att få gå på fest utan henne.

Nästan alla i byn kommer över till Bartons som har ställt till med en stor brasa med tre dockor föreställande Mark, Natasha och Nathan. Wyldes är inte allt för glada när de ser det men kallar det för bondhumor.

Sally blir besviken när hon ser att Laurel fått gå ifrån jobbet så hon hinner dit ändå.

Katie och Ryan kommer dit och de berättar för Natasha och Mark att Faye åkt till Barbados på morgonen för hon behövde komma ifrån.

Marlon ger Moira fyrverkerierna han köpt och hon tackar honom med en puss. Han berömmer sedan hennes Chiligryta hon gjort men kan inte komma på den hemliga ingredisensen. Holly berättar då att det är kakao men Marlon tror henne inte.

Nathan ser Leyla och går fram till henne och frågar om hon sagt något till Doug för han verkade så konstig tidigare idag. Hon svarar med en motfråga om vad skulle hon ha sagt, att han utpressar henne?
David som precis kommer in och ser dem tillsammans vänder och går ut igen...

Laurel och Ashley tittar på brasan och kommer fram till att det är dags för barnen att gå hem. Sally erbjuder sig att ta hem dem men Laurel säger att hon ska vara kvar för att träffa lite folk för det behöver hon. Det blir Doug som tar hem barnen tillsammans med Sandy.
Ashley och Laurel sitter sedan tätt ihop och myser framför elden. Ashley går iväg en stund och hon sitter kvar ensam.
Sally står en bit bakom och tittar på henne i smyg. Hon ser att en eldsflaga hamnar i närheten av Laurel och att det börjar brinna. Sally står där och bara ler...





Kommentarer
Postat av: Agneta

Definitivt psykopatvarning på den kvinnan.Hu.

2011-11-03 @ 15:00:24
Postat av: orcid

sally är psyko ju...hon verkar inte ha nått får i hagen...läskigt. och Nathan...fy fan vilket svin han är, tycker synd om layla som försöker göra sig av med honom....men vaaaarför ska allt hållas hemligt?? ja ajg vet det är en äkta såpa ;)



Nikhil verkar slappna av lite det tycker ajg är bra för han var ju helt osympatisk i sin desperation att vara duktig :/

2011-11-03 @ 15:08:39
Postat av: Colin

Ah good, you saved me the need to explain Marie! :) Actually I'd dispute the bit about New Zealand - the English language wiki has no mention of New Zealand. It's interesting to hear you have a day for fireworks, too :)



I hated the bangs as a child. My Dad spent quite some time trying to find somewhere to park for some fireworks at a seaside town. When they started I got really upset and we had to leave! :o

Postat av: Jackson

Den där lilla Kayleigh tycker jag blir allt elakare mot sin omgivning. Fy! Nathan och Sally skall vi inte tala om.... Tror ni inte att Marlon kommer att bli smått förälskad i Moira snart? Det tror jag!

2011-11-03 @ 15:33:53
Postat av: Colin

I think it was nice that they reintroduced Kayleigh but it is a shame that she has turned quite nasty. Remember when Victoria was being bullied after she caused the fire, Kayleigh was a supportive friend. Now it looks like she might be a bully herself.

Postat av: Mariann

>Colin: we don't have anything like Remembrance day because Sweden wasn't in any of the worldwars. In fact Sweden has not been in war since almost 203 years now.

But we do have our Valborgsmässoafton 30 April when we light big fire and sing to celebrate the spring.

But our biggest tradition is the Midsumer eve, no firework or bonfire, but sill och nubbe :)

I agree it's a shame they've made Kayleigh an evil b****

Och så vill jag sen säga att om de nu ska förlöjliga Marlon att han ska missuppfatta Moira's snällhet som invit till romans då blir jag riktigt sur. GE MARLON LITE RIKTIG LYCKA NU! och Paddy också förresten.

2011-11-03 @ 17:01:33
Postat av: Erik

De här dockorna med ansikten som Wyldes var ganska roliga. Och Sallys min på slutet - vilken normal människa skulle bara stå där och le i stället för att släcka elden? Men non är ju inte normal ...

2011-11-03 @ 17:37:09
Postat av: Tina

Om man nu ser elden som ett bål då måste väl Sally platsa in som häxa. Sedan har vi Sathan... eh förlåt Nathan skulle det vara, han skulle man vilja förpassa till ett varmare ställe.



En fråga, hur kan man anställa en blind städerska?

2011-11-03 @ 18:13:36
Postat av: Colin

Mariann: Ah yes, I see that now. Switzerland are well known for being a neutral nation but I thought most of the rest of the world got involved to an extent. I see that Finland had a bit of trouble. Did you not think it a good idea to help them out?! Not that I blame you. It's nice that we like trying to save the world (even though we sometimes go against UN advice!) but its a very unpleasant business :( I'm just glad I'll never have to go to war (health issues) and don't know anyone in the army.

2011-11-03 @ 19:00:13
Postat av: Jackson

Ja, både Marlon och Paddy förtjänar litet lycka nu. Hoppas också att Leyla och David kan reda ut sina problem och att allt blir bra igen.

2011-11-03 @ 19:11:17
Postat av: Jonas

Colin: Sweden are fairly well known for being neutral as well (we're not a member nation of Nato for example)- although some might say we were not that neutral in WWII when we let the Germans use our railways.



Valborg is Walpurgi's night but I am guessing it is not a great tradition in England.



Kayleigh must have a short memory. I remember that she was very close to being bullied herself a few years ago.



By the way, whatever happened with the girl who used to play Victoria? Did she not want to be in Emmerdale anymore? It was so weird when a new Victoria just turned up.



I really hope that Mark could hook up with Faye instead as I cannot stand Natascha (spelling?) at all.

2011-11-03 @ 20:20:25
Postat av: Mariann

Nope. We didn't even help Norway ;( More apalling in my opinion because my mother is from Norway. And my mother in law had to flee the country when she was very young (on skis at night) as her father was involved in the resistant movement. But Swedes at the border helped the Norweigan and Danish resistant movement, and the king Harald of Norway found shelter in Sälens högfjällshotell.

It's said that our Swedish king at the time was Nazi friendly.

I can recommend a great film about the Danish resistant movement by the way: "Flammen och Citronen". Some tough guys...

2011-11-03 @ 20:55:14
Postat av: Carina

Bra att Leyla har berättat för Doug nu. Tror han kommer hjälpa henne, men Nathan verkade väldigt missnöjd när han undrade om hon sagt nåt. Han verkade vöäldigt störd över brasan med hans bild på också, haha.

Det med Chjarity o plånboken, jag trodde inte det var pengarna hon letade efter utan nåt nyckelkort till lagret.

2011-11-04 @ 06:44:04
Postat av: Mariann

Sathan är ett mycket mer passande namn på det lille trollet! :)

2011-11-04 @ 06:50:10
Postat av: Kristina

Kayleigh har ju varit ond tidigare också tillsammans med Victoria, när de gav sig på Edna. Hoppas att Hannah är stark och kan fortsätta stå för sina åsikter. Och hoppas att Victoria kommer till sans och försvarar henne någon gång.

2011-11-04 @ 09:35:41
Postat av: Colin

Hannah Midgley played Victoria from sometime in 1998 until July 2006. When children are cast at such a young age (4 or 5 in her case), it is not uncommon for them to be changed again as they get older and more is expected from them. I think the producers weren't sure if Hannah was capable of more mature storylines. Her appearance may (or may not) have had something to do with this as she still looked really young. In actual fact she was older than Victoria (b.31/3/94) and was born in 1993, but many people hold the mistaken belief that when Hannah got replaced they aged Victoria's character. Actually, Isabel Hodgins was born 23/11/93 so is of a similar age to Hannah Midgley. Isabel has been playing her since October 2006.



Also, Mrs Wylde’s first name is spelt Natasha. :)



It is true of course that Kayliegh has been bad in the past, but as I recall she never meant any real harm. She has been quite bitchy these past couple of episodes though. I must admit I don't recall her being bullied, although for me that would have been 4 or 5 years ago!

Postat av: Jonas

Thanks for the update on "Victoria", Colin! Cheers for the proper spelling of Natasha too.



Yeah, that would have been four or five years ago since we are quite a bit behind here.



Maybe "bullied" was a bit too strong a word but she was getting teased for sticking by Victoria's side. The other girls thought it was weird that Kayleigh wanted to hang out with Victoria (at least this is how I remember it).



Maybe her police father (Martin?) can sort her out.

2011-11-04 @ 16:30:07
Postat av: Carina

Colin: yes it did seem as Victorias character aged o couple of years. She had been to Spain but when she came back alld different ns started wandering HOW long she´d been there - a couple of years. Then again, many other things have not seemed that logic either ;-) But the big difference was maybe not so much the age difference but also the total change of attitude. back came a grumpy teenager!

2011-11-04 @ 16:33:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0