Att välja dopklänning

Debbie frågar Cain vad som hände eftersom han inte verkar ha löst situationen med Charity. Hon säger att barnen kan känna av atmosfären. Cain får då bråttom hem för att prata med Charity och han säger att han vill att de och Debbie äter middag ihop.
Andy kommer och hämtar Sarah och Zak har lovat att passa Noah så de andra kan åka till stan för att gå på restaurang.
På vägen dit stannar Cain vid lagret och både Debbie och Charity undrar varför. Han visar sitt låskort och säger att han ska hämta lite pengar i "Cain-banken".
När Cain kommer ut ger han Charity ett kuvert med pengar och precis då ringer Carl men hon svarar inte.

Jimmy och Nicola pratar om att döpa lilla Angelica men de kan inte komma överens om gudföräldrar. Nicola vill ha Natasha som gudmor men Jimmy säger att han knappt känner henne.
Jimmy föreslår Ashley och Laurel men Nicola tvekar på Ashley. Då säger Jimmy att han vill ha Carl som gudfar men det tycker inte Nicola så hon går med på att stryka Natasha om han inte väljer Carl.

Laurel letar efter muggar i köket men Sally har flyttat dem. Sally beklagar sig över att hon visst gör allt fel fast hon menar väl. Sedan ber hon om ursäkt för grälet i kyrkan och hon hade aldrig förlåtit sig själv om dörren råkat gå i baklås när hon gick. Laurel säger då att hon inte minns så mycket om händelsen och att hon bara blir förvirrad när hon tänker på det.

Holly kommer hem till Dingles för att måla av Lisa. De skickar iväg Zak och Shadrach som inte får vara hemma under tiden. Holly säger att Lisa är så duktig som modell och mer naturlig än de i skolan som får betalt. Då blir Lisa lite nyfiken och får veta att de får 10£ i timmen.

Marlon fortsätter att titta på Moira och han verkar så mycket gladare så till och med Lizzie märker det.
Den dagen Moira inte kommer till jobbet fast hon har ett arbetspass blir Marlon väldigt besviken. Han förstår inte varför hon måste hjälpa till på gården. När han sedan kommer hem och upptäcker att Eli, Zak och Shadrach sitter i soffan blir han mer besviken eftersom han ville ha en stund för sig själv.

Nicola går till cafét med babyn. Viv blir sur men Nicola säger att det måste nog vara en generationsfråga det där med att tillåta ammning på offentlig plats. Tillslut har hon lyckats övertala Viv till att det är ok,om babyn är väldiigt hungrig. Sedan går Nicola till Laurel för att se hur hon mår. Nicola kallar Sally för den galna kvinnan fast inte så Sally hör sedan säger hon till Laurel att hon borde utnyttja  Sally till att göra allt städjobb hon själv inte vill göra.

David och Leyla träffas på puben och de försöker prata med varann men det blir rätt stelt. Han säger sedan att han vill att det blir en tidig kväll så hon föreslår att de kan gå hem till honom eller hem till henne. David säger då att han menade att han är trött och behöver sova så han tänkte gå hem själv.

Nicola sitter på cafét med Scarlett och planerar dopet. Rodney kommer in och får höra om planerna och erbjuder en gammal dopklänning som släkten haft sedan 1927, även Nicola är döpt i den. Hon säger att Jimmy vill ha en ny klänning.
När tjejerna sedan går till kontoret för att prata med Jimmy så säger han igen att han verkligen vill att Carl blir gudfar och att han behöver det ansvaret. Då kommer Rodney in på kontoret med den gamla klänningen och Jimmy blir väldigt förvånad. Han vill givetvis ha en dopklänning som gått i arv i hans släkt.
När de sedan är hemma och jämför klänningarna kan inte Nicola bestämma sig. Hon går för att mata babyn och Scarlett säger då till männen att Nicola fått barn utan att vara gift och nu vill de att hon ska ha ett billigt dop, är hon inte värd mer. Jimmy svarar att givetvis ska han inte förstöra allt utan de kommer att köpa en ny klänning.

Cain och Charity får en kväll för sig själva och ska gå ut men hon väljer att de stannar hemma. Hon tackar honom för att han litat på henne tidigare idag. Hon lockar upp honom i sovrummet.
Efteråt ska hon iväg för att köpa lite öl och champagne. Cain är kvar uppe i sovrummet så Charity tar hans bilnycklar och sedan åker hon till Kings kontor för att prata med Carl.
Hon säger att hon ändrat sig angående att lura Cain på pengarna men Carl säger att han inte tänker ge sig. Charity säger att hon inte tänker skvallra på honom men han svarar att då kommer han att göra det eftersom han har inget att förlora.

Dagen efter upptäcker Debbie att det är något på gång mellan hennes föräldrar och de erkänner. Hon vill fira så de går allihop till puben och där träffar de de andra i familjen Dingles. Alla är glada över återföreningen men Shadrach är tveksam till att de kommer att hålla.
Carl kommer in och frågar om han får fira med dem men sedan sätter han sig vid bardisken och bara stirrar på Charity. När Cain kommer fram så säger Carl till honom att passa på att njuta så länge det varar eftersom Charity är ute efter att få reda på var pengarna är gömda.

Senare på verkstan ger Cain henne en chans att erkänna och han frågar om Carl ljugit när han sagt så. Hon lyckas prata förbi allt utan att svara dirket på frågan. Hon säger att Carl försökt komma åt Cain genom Debbie så det är väl inte konstigt om han försöker genom henne nu. Han säger åt Charity att hon ska passa sig för att lura honom igen...
Cain måste iväg och hämta bildelar och han visar Charity att han gjömt växelkassan under den understa byrålådan. Hon lovar att pengarna kommer att vara kvar när Cain återvänder.
Så fort hon får chansen så undersöker hon kassaskrinet men upptäcker inget annat än pengar där men när hon vänder på byrålådan ser hon en nyckel fasttejpad i botten. Hon tar nyckeln innan hon sätter tillbaka allt det andra...


Trevlig helg mina kära vänner!





Kommentarer
Postat av: Madeleine

Börjar tycka att Cain är ganska snygg ändå, synd att han är så ärrad i facet.

Men jag retar mig så på Ashley och Laurel, kasta ut Sally bara, jäkla mesar!

Och Kristina, jag håller med dig, hur många galningar kan det varit nu i den lilla byn.

Jag tycker nog att vanliga vardagliga problem och glädjeämnen kan vara mer intressant faktiskt.

Trevlig helg till alla HTGårdare!

2011-11-11 @ 15:51:21
Postat av: Erik

Carl var otäck i dag, otäck min och käppar i hjulet mellan Cain och Charity. Är hon att lita på - väljer hon kärleken eller pengarna - eller både och? Känner jag henne rätt är hon nog ute efter pengarna, trots allt. Eller har hon verkligen förändrats?

I dag var Schadrach och den här ljushåriga äldre kvinnan som jag glömt namnet på tillbaka. hon satt bredvid Edna. De har inte synts till på länge. Och Andy lekte trevlig pappa och tog hand om Sarah.

2011-11-11 @ 17:55:44
Postat av: Erik

Jag menade förstås Pearl, Len Reynolds kvinna. En trevlig gammal man som säkert många av oss saknar.

2011-11-11 @ 18:33:12
Postat av: Mariann

Jag saknar Len! Och oj vad jag grät när han dog. Jag va knäckt :) Som tur är dog ju inte han på riktigt utan hade annat han skulle syssla med. Som Donna; jag läste nånstans att hon spelar (eller kanske är klar nu?) i Sound of Music.

Trevlig helg på er alla HTG-vänner!

2011-11-11 @ 18:43:36
Postat av: Colin

Verity Rushworth (Donna) joined musical Hairspray in February 2009 (shortly after leaving Emmerdale) until the end of its run in March 2010. Since January she has indeed been in the Sound of Music - as Maria!

Postat av: Colin

Apparntly the tour of the Sound of Music finished last month!

Postat av: Tina

Kan inte förstå att man kan tycka att Cain är snygg, men smaken är ju olika.

2011-11-12 @ 13:08:01
Postat av: Jonas

I want Donna back.

2011-11-12 @ 13:23:43
Postat av: Jonas

Några reflektioner gällande serien:



1. Carl hade seriens i särklass snyggaste och bästa tjej (Lexie), men gjorde slut med henne för att återförenas med Chas - som ser ok ut i bästa fall, men som oftast mest grimaserar och/eller surar.



2. Jimmys totala förvandling. När han kom till byn var en rå sälle som inte drog sig för sabotage. Nu är han som en snäll nallebjörn.



3. Att Nicola är på pass populär i byn, men tanke på att hon ser hemsk ut (i sina bästa stunder) och har en ännu hemskare personlighet. Att Carl inte kickar ut henne från huset är obegripligt.



4. Vissa tycker att 20 pund är en oerhört stor summa att lägga ut, men att de ändå kan köpa x antal pints inne på Woolpack. Likaledes köper de mat ute i stället för att laga själva.



5. Löner verkar alltid betalas ut kontant. Jobbar alla svart?



6. Toleransen för rattfylleri är skyhög. Jag är medveten om att det inte förekommer nykterhetskontroller i någon stor utsträckning i England och att deras tillåtna promillehalt är högre än hos oss, men ändå. Nathan kan dricka sprit direkt från flaskan och hans föräldrar tillåter ändå att han tar bilen.



7. Det går alltid dåligt för Paddy och Marlon, två av seriens mest sympatiska karaktärer (även om Marlon är rätt jobbig).



8. Charity och Debbie anses vara snygga. Båda, framför allt Charity, ser otroligt dumma ut och inte snygga på något sätt.



9. Byinvånarnas korta minne. Andy har skjutit sin far, försökt döda sin bror, bränt upp sin mor och slagit sin fd flickvän Jo, men bor fortfarande kvar i byn. Det enda trubbel han har fått är pga misshandeln av Jo. Karaktärerna i serien kommer alltid undan. Nicola borde vara byutvisad vid det här laget.



10. "Ingen" kan laga mat. Så fort någon säger sig kunna lag mat anses det som helt otroligt.



11. Seriens häxor, Natasha och Sadie, har ett irriterande läte efter och före de öppnar munnen.



12. Översättarna är tämligen usla på engelska och verkar inte förstå Yorkshire-dialekten.



Ja, det var några få reflektioner. Givetvis förändrar inte dessa det faktum att Hem till gården är en riktigt bra serie.

2011-11-13 @ 12:14:24
Postat av: Erik

Att alla går på puben eller kaféet och äter eller fikar trots att de bor alldeles intill en hel del av dem, har alltid också förvånat mig. Men utan det blev det förstås ingen serie, det är ju naturliga mötesplatser-

2011-11-13 @ 15:53:42
Postat av: Tina

Något som har förvånat mig är det att Dinglarna inte åker fast för något av sina brott de har gjort, förutom Debbie.

2011-11-13 @ 16:40:27
Postat av: Lotta

Plus att det är hysteriskt kul att ingen har dator hemma utan använder Caféts...roliga reflektioner att läsa =)

2011-11-13 @ 18:07:07
URL: http://tenderee.blogg.se/
Postat av: Bella

Håller med om de flesta punkterna där, men att Charity och Debbie inte skulle vara snygga..?! O: Tycker båda är jävligt vackra. Särskilt Debbie; Charley Webb är seriöst en av världens vackraste personer. ♥

2011-11-13 @ 20:32:04
Postat av: Jonas

Lotta: håller helt med. Det är väldigt märkligt att i stort sett ingen har Internet hemma.



Bella: vi har nog olika smak. Min personliga topp tre är:



1. Lexie

2. Jo

3. Donna

2011-11-13 @ 20:34:10
Postat av: Liina

Jag håller med Bella , Charley Webb är seriöst en av världens vackraste personer♥



Lotta- Jag har sätt att debbie har en dator och även Carl , komisk nog är det samma sort dator =P

2011-11-13 @ 21:38:48
Postat av: SoP

Debbie är ju snygg- men inte Charity. Vad hette han,som åkte t australien o dog på hemvägen? Åh nu tog mitt minne slut helt- men Han hade ju dator hemma o livesände - ja, vad hon nu heter ;-) när hon gick o stökade hemma o alla satt o starrglodde på caféet.

2011-11-16 @ 02:25:06
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: SoP

PS- varför är dopklänningar alltid 2 meter till en halvmetersunge?

2011-11-16 @ 02:26:01
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0