Fear of the dark

Marlon och Eli är oroliga för Lizzie som bara sitter på soffan och lyssnar på tv:n. Hon vill inte ut bland folk. Marlon pratar med Lisa och frågar om inte hon kan prata med Lizzie. Lisa kommer dit och Lizzie är på sitt tvära humör och vill inte alls ha sällskap eller prata. Lisa ger sig inte och efter en stund så bryter Lizzie ihop och börjar gråta. Hon berättar att hon blivit rånad en gång förut och det var en obehaglig upplevelse så numer är hon alltid rädd när hon ska gå ut. Hon är rädd för mörkret hon lever i...

Fabriksarbetarna jobbar på och Charity är glad över att ha klarat av sin andra arbetsdag. Chas vill ha sällskap till puben och Charity och Faye följer med. De frågar Jai som först tackar nej med förklaringen att han inte får umgås med personalen men sedan kommer han med ändå. Han bjuder tjejerna på en drink.

Även Katie, Ryan, David och Leyla är på puben och står och pratar med Maisie som är lite svartsjuk på alla par. Katie säger sedan till Jai att Maisie är en glad tjej som gillar att ha kul och hon är väldigt flirtig av sig.
Faye ser att Mark kommer in på puben så hon skyndar sig till bardisken för att hämta vatten. Hon ställer sig nära honom och de tar varandras hand i skydd av disken. De träffas sedan en snabbis utanför för Mark har saknat henne och han vill hålla om henne. Faye vill inte gå hem med honom eftersom Ryan kan dyka upp och hon skrattar åt Marks förslag att åka väg med bilen.
Jai flirtar med Maisie och när hennes arbetsdag är slut så följer hon med honom hem. Han bjuder henne på vin och de sätter sig i soffan. När han böjer sig fram för att kyssa henne blir hon lite sur. Hon påpekar att hon inte är en lösaktig tjej som bara vill ha någon för natten. Jai säger då vad Katie sagt och det retar Maisie så mycket att hon går hem. Hon är väldigt ensam och gråter när hon går därifrån.
Ryan som precis är på väg hem från Katie retar henne lite för att hon inte fått stanna över natten och det gör Maisie ännu mer ledsen.
Dagen efter är hon väldigt tvär på jobbet och när Katie kommer in på puben så går Maisie på rast. Katie frågar Diane om hon får gå in i rummet där bakom puben för att prata med Maisie. Tjejerna reder ut missförståndet och blir vänner igen.

Ashley sitter hemma och skriver julkort medan Gabby och Sandy klär granen. Gabby vill att pappa hänger upp en julängel hon gjort men han har inte tid och då undrar hon varför han är så arg. Ashley svarar att han inte är arg utan han saknar bara Laurel och Arthur. Gabby säger då att om hon hade vingar skulle hon flyga till Laurel.
När granen välter så blir Ashley rätt irriterad men då säger Sandy att de tre ska gå till puben. Ashley protesterar men följer med sedan ändå.
På puben får Ashley höra pikar om familjen och om julkorten som inte kommit än och om julgranen som inte kommit upp i byn, både av Betty och Doug så han blir förbannad och går därifrån.

Aaron träffar Holly ute på gatan och de pratar om dejten de hade igår. När Adam kommer så skyndar sig Aaron att fråga henne om de kan träffas ikväll och hon tackar ja. Adam får då bråttom att säga att hon har sin teckningskurs på kvällen så Holly lovar att höra av sig.

Lisa ska iväg till modelljobbet så hon ber Zak laga mat. Olena som precis kommer hem med Sam erbjuder sig att laga maten. Hon och Sam går till köket och börjar fixa, hon är väldigt vänlig mot honom och pussar honom på kinden.
Lisa får massor med beröm för hon modellar så bra. Ledaren för kursen frågar om hon kan tänka sig att modella naken och Lisa säger att hon ska tänka på saken. När hon kommer hem berättar hon det för Zak som börjar skratta. Hon tror då att han inte gillar hennes kropp men han säger att det gör han. Lisa funderar på om hon ska ställa upp, julen är ju på väg och Belle önskar sig en laptop... Kommer Lisa att kasta kläderna?

Val bjuder Zak, Shadrach, Lisa, Sam och Olena på en drink eftersom deras "polska" husa är så duktig på jobbet. Shadrach säger sedan till Val att hon inte ska räkna med att han bjuder igen ;)
Maisie som kan en fras på polska säger den till Olena men får inte höra något svar eftersom de andra drar iväg med henne.
Senare så frågar Val om Olena är intresserad av att hjälpa till i restaurangen när den är klar och Olena blir jätteglad. Sam hör det och när Val säger att Olena kanske tycker det är så bra i byn att hon stannar för all framtid ser han väldigt generad ut. Hon ger också Olena rådet att aldrig skaffa barn för då kan man inte förverkliga sina planer på att se världen...

Aaron kommer hem till Holly på gården. Adam blir inte alls glad över sällskapet så han går iväg för att titta på tv. De frågar sedan honom om han vill följa med ut på stan nån kväll men Adam är inte intresserad.
Adam ska sedan tömma en gammal lada med Andy som råkar vara lite sen så han börjar själv. De ska flytta på gamla oljetunnor men märker inte att den ena läcker.
Efteråt går Andy och Adam till puben och när de går därifrån så vill Adam fråga Andy en sak. Han frågar om Andy kan tro att Aaron skulle vara bög. Andy som inte fattar frågan får då veta vad som hänt men han tror att Adam missuppfattat situationen eftersom Aaron varit ute efter både Victoria och Holly.

Carl möter Debbie och han frågar henne om varför Charity är kvar i byn. Debbie som inte vill prata med honom säger att hon inte vet. När hon sedan kommer till puben och ser Carl sitta där och vara oförskämd mot Charity blir hon irriterad. Charity som tröttnar på pikarna går därifrån. Debbie möter Chas på toa  och säger till henne att hon borde försvarat Charity när Carl är elak. Debbie går ut från toan och säger sedan till Carl att han får med henne att göra om han är elak mot hennes mamma igen. Carl som är arrogant undrar vad hon kan göra åt saken, hennes mamma är ju bara ute efter pengar i alla fall. Då blir Debbie arg och säger att det inte stämmer eftersom Charity haft pengarna men gett bort dem. Sedan går hon också ut från puben.
Chas kommer ut från toa och Carl vill givetvis veta vad hon vet. Hon vill inte diskutera det på puben så de går hem. Väl hemma blir han som besatt av att få veta vad Chas vet men hon säger inte så mycket. Det gör honom mer irriterad eftersom hon vetat om att Charity haft pengarna men att hon inte sagt det till honom. Han pratar knappt med henne och det enda han säger är att han vill veta var pengarna finns. Chas tröttnar tillslut och säger till honom att han får välja mellan henne och pengarna.
Hon tror att han lugnar ner sig och hon säger till Debbie att det var dumt att berätta att Charity haft pengarna men hon tror att Carl lämnat det bakom sig nu så hon behöver inte vara orolig, annars hade han nog redan dykt upp.

Debbie som är utanför verkstan när det är stängt och igenbommat märker att någon är inne i garaget. Hon går in genom den lilla dörren bredvid garageporten och ropar "är det någon där?". Hon hör att dörren stängs igen, när hon vänder sig om ser hon Carl....

Kommentarer
Postat av: Erik

Varför är Carl så elak? Till och med mot Chas,kommer deras relation att hålla? Skönt att Debbie börjar försvara Charity nu, kanske de kan bli sams igen så småningom. Och i dag fick Lizzie äntligen vara något annat än ett dåligt skämt och ha en del fina repliker tillsammans med Lisa. Vet Maisie vad hon vill egentligen? Varför följde hon med Jai hem? Även om hon är väldigt flirtig borde hon väl ha förstått att han tog det som en invit.

2011-11-29 @ 17:56:00
Postat av: Jackson

Många känslor i svallning idag. Intressant att se andra sidor hos Lizzie m fl. Skådespelarna blir mycket trovärdigare när man får se olika svagheter hos dem. Kanske vi kommer att hitta en allvarligare sidan även hos Maisie, vad det lider.



Carl blir allt obehagligare. Tror nästan att Chas kommer att sticka så småningom.



Har Faye tappat omdömet totalt????



Nog är det väl Kayleigh, kanske med hjälp av Victoria, som är så elak mot Hannah?



2011-11-29 @ 19:28:16
Postat av: Tina V

Carl är otäck, det enda han bryr sig om är pengar han hade passat bättre ihop med Niccola.

Vad har Chas gjort för fel, det var ju Carl och Charity som gick bakom ryggen på alla.

Hoppas att Debbie behåller pengarna för egen del, Carl har alltid visat sin makt mot henne och krävt ockerhyror.

2011-11-29 @ 19:57:11
Postat av: Carina

Jag tycker Carl har varit ganska elak mot Chas hela tiden, bara olika grader. Känns inte som att det är så mycket äkta känslor ändå när det väl kommer till kritan. Han vill alltid ha det han inte kan få. Visst är det "egentligen" Carls pengar men jag tror knappast han skulle bli lyckligare med dem än han är nu. Jag tycker de (Charity/DEbbie/Chas) är märkligt oförsiktiga när de pratar om pengarna, och att de bara förvarar dem i en väska hemma?! När Cain åtminstone såg till att ha dem inlåsta, väldigt korkat. Och att Chas säger till Debbie, säg till mig om Carl kommer hit. Jaha?! Vad ska hon göra åt det då? Precis som hon skulle ha en chans mot Carls behov av hämnd och girighet?

Maisie har nog lite identitetskris just nu. Vet inte vad hon vill (hon heller)det enda som är helt uppenbart är att hon har väldigt stort behov av bekräftelse, som hon inte får just nu eftersom föräldrar och andra är upptagna med sitt.

Bra episod med Lizzie. Verkar som att det är så att flera karaktärer utvecklas mer på djupet nu.



2011-11-29 @ 20:00:31
Postat av: Agneta

Jag saknar den Carl som stod på en flygplansvinge trots att han var flygrädd för att bevisa sin kärlek till Chas.

Det var rörande att se Lizzie idag.

2011-11-29 @ 22:29:46
Postat av: Jonas

Finns Woolpack kvar i Esholt fortfarande? Ska till England i december och tänkte i så fall ta en tur till Esholt.



For English readers: is the Woolpack still in Esholt? I am going to England in December and thought I might pay Esholt a visit given that the Woolpack still is there.

2011-11-30 @ 08:51:31
Postat av: Linda

Håller med Agneta, vad har hänt med den "gamla" Carl? Men å andra sidan kanske det inte är så konstigt att han har förändrats med tanke på allt han har gått igenom...

2011-11-30 @ 09:47:20
Postat av: orcid

ja jag tror Kayleigh är den den drivande mobbare men victoria är nog lika go hon :(



maisie maisie va fan trodde hon så som hon beter sig och ajg tror hon kan ha känslor faktiskt för ryan så som hon dissar honom hela tiden.



Carl är bara så jävla vidrig (och ser så jävligt risig ut)och jag hoppas chas lämnar honom för han ska fan inte få det han alltid vill ha. psycho dude! hoppas nästan att han pucklar på debbie så chas fattar hur jävla puckad han är.



Jonas: woolpack finns i Esholt det är en riktig pub byggnad men inne är baren helt annorlunda och utanför är det byggnader men jag vet inte om de är öppna, det var dom inte när jag var där men puben var öppen och god mat hade dom :)



2011-11-30 @ 11:34:23
Postat av: Stina

Förstår mycket väl varför Debbie inte vill ha med sin mamma att göra, hon har ju svikit henne så många gånger. Cain som jag tidigre har ogillat, tycker jag har visat mer sympatiska sidor den här hösten.

2011-11-30 @ 11:41:57
Postat av: Colin

Hi Jonas, actually I think I'm the only english reader here! :)



I haven't been to Yorkshire for many years but my understanding is that at this time of year the Woolpack is very quiet. In actual fact the pub shut down for 3 months last year. It was said that although it is attracts lots of tourists in the summer it isn't enough to keep it going through the winter months. Other reports said the owners left for other reasons so I'm not sure. It seems odd that it shut at the beginning of August if lack of winter trade was a deciding factor though!



Be aware that the interior of the pub is nothing like what you see on TV but of course for long term fans it is still worth going to, and the shop sells Emmerdale souveniers.



Further to what I said in Mondays blog about the public footpath at the Harewood Estate set, I forgot that the road on which the Dingles and Sharmas live is also publicly accessible.



The most complete guide to Emmerdale filming locations can be found here: http://www.emmerdale.me.uk/emmerdale.htm Be warned there is a BIG spoiler on this page. But there is a wealth of information on this page so it is worth following my spoiler-free guide!



1. Open the page up and read the introduction if you wish. It ends "You might need to close some pop-up advertisement windows when exploring these links." Although if you happen to see the next heading it is a relatively minor spoiler.



2. The site uses "more" links to expand sections of text. In order to avoid seeing the spoilers imagine the section you need to avoid is as long as the introduction. Scroll down so that you are sure that amount is clear from the screen.



3. Scroll back up until you see "Emmerdale Murder: Who Killed Tom King?" and carry on reading!



4. After the section "Emmerdale filming locations revealed!" is a section "Emmerdale's opening title sequence". Immediately after this heading is an image from the new title sequence launnched in May this year. If you do no want to have a peek at this scroll down enough to clear one image - it's slighlty smaller than the Haulage Yard photo that precedes it. That is the last spoiler on the webpage!



Note there is a "Other soaps and TV shows" section, although it does go back to Emmerdale again afterwards so keep going! This section also includes a picture of "Hotten General Hospital" so you might want to click the "more" button! One section even tells you where to find the airfield where Carl took his wingwalk (as mentioned by Agneta earlier)! You could spend a couple of days or more trying to find all the places this site mentions!



One place that is particularly worth going to is the town of Otley which doubles for Hotten Town Centre. Although Hotten town hasn't featured much in the show for some years, it appeared quite a number of times during 2010, particularly the area around New Inn Court, including the Pink Teapot cafe!



While you are in England, if you really don't care about spoilers check out channel 3 at 7pm, or channel 33 at 8pm for the latest goings on! Repeats of the previous days' episodes can be found at various times on channel 6 and an hour later on channel 27. I hope you enjoy your visit! :)

Postat av: Colin

Adm: I was thinking it might be a good idea to have a "visiting England?" or "Emmerdale locations guide" (or whatever!) section where my above guide can be reproduced. If someone wants to have a go at translating it into Swedish that's fine by me! The site doesn't get updated much these days and any new spoilers are likely to remain at the top anyway so just alter step 2 to allow for missing a greater chunk and it should be fine. The particular spoiler I'm trying to avoid people seeing will remain a spoiler for nearly a years worth of storylines so the bit in step 3 about scrolling up to the Tom King murder heading will remain correct for a few months yet! I just thought it might be useful if people can find a locations guide easily. :)

Postat av: Colin

If you like zoos or gardens, some Emmerdale characters earlier this year visited Tropical World at Roundhay Park in the City of Leeds, so that may be worth adding to the list!

Postat av: Jonas

orchid: tackar för infon! Om Woolpack är öppen ska jag äta där.



Colin: thanks for the information! I am glad the Woolpack is still there, open or not. Will read up on your links, cheers!

2011-11-30 @ 18:42:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0