Brand i kyrkan


Laurel sitter i kyrkan och skriver breven och lyssnar på klassisk musik. Utan för sitter Sally och gungar i mörkret (riktigt kusligt)
Ashley börjar undra var hans fru är så han ringer henne och hon säger att hon bara ska avsluta en sak innan hon kommer hem.
Laurel känner röklukten och ser sedan branden. Hon försöker ta sig ut genom en dörr och sedan ett fönster men allt är låst. Hon upptäcker att hon inte har sin mobil och är på väg in för att hämta den men branden tar sig och blir häftigare.
Sally ser branden men gör inget. Laurel kämpar inne i kyrkan och lyckas tillslut ringa i kyrkklockan.
Zak som kommer på gatan får precis höra av Sally att han måste larma brandkåren eftersom hon inte har någon mobil. När han går till telefonkiosken så passar hon på att låsa upp porten.

Rodney och Gabby håller på och dansar och har kul i väntan på att Laurel ska komma hem. Ashley blir orolig och ska gå och kolla hur det går för henne. Han möter en orolig Zak och Sally. Även de andra byborna börjar förstå vad som händer och de rusar dit. Ashley och Zak går in och ska rädda Laurel. Efter ett tag får de tag på henne och kommer ut, precis när brandkåren och  ambulansen kommer. De tar med sig en medvetslös Laurel till sjukhuset och Ashley och Doug följer med.

Val och Eric håller på att bädda i ett rum på B&B:t. Helt plötsligt börjar de ha kuddkrig och det blir lite livat. Terry hör det ända ner till receptionen och han går upp  och säger till dem.

Leyla söker upp Nathan på Home Farm. Hon begär bara lite respekt av honom för hon tänker inte sluta. Hon hotar med arbetsdomstolen om han fortsätter. Som avslut på besöket så knäar hon honom i skrevet.

David har möte på fabriken för att Betty inte kommit och städat eftersom hon mår så dåligt på grund av branden. Han lovar Sharmas att det kommer en vikarie i morgon. På väg ut så frågar Priya honom om han vill gå ut men det känner han inte för.

Aaron ska köra upp och Ryan och Adam retar honom. När Aaron återkommer efteråt så ser han nedslagen ut och de börjar trösta honom men sedan skiner han upp och säger att han klarade sig.

Val klagar på servicen på cafét och hon säger åt Terry som är där att hans sambo måste lära sig serviceyrket. Terry får nog efter att ha slitit ensam hela dagen på B&B:t och han skäller ut både Val och Eric som inte ens hjälper till, sedan går han därifrån.
Både Eric och Val får dåligt samvete och går till Terry för att be om ursäkt. De kommer sedan överens om att Val får göra vissa förändringar och de ska dela upp arbetsbördan på alla tre personerna. 

David som suttit med Eric och Val på cafét ser att några av fabrikstjejerna kommer in. När Val påpekar att Priya tittar på honom så säger Eric att Val ska sluta säga något eftersom David fortfarande tänker på Leyla. Då får David nog och säger att Val har rätt, så han går fram till Priya och säger att han gärna går ut med henne.

Han hämtar upp henne hos familjen Sharma. Både Jai och Nikhil börjar förhöra honom om hans avsikter. De sätter sig på varsin sida om David på soffan och ställer sina frågor. David känner sig något obekväm men sen kommer Priya och säger åt sina bröder att sluta retas med honom.
David och Priya går till puben. Leyla och Gennie är där. Priya pratar på men David har sin uppmärksamhet på annat håll. Leyla går sedan fram och frågar om de har trevligt innan hon och Gennie går därifrån. Priya fortsätter att prata med David men hon inser att han inte kommit över Leyla och säger åt honom att han kanske borde gå hem. David tackar henne innan han går...

Belle och Will är oroliga för att Olena inte finns i ladan. De tror att hon kan ha hittat en annan lada som hon gömmer sig i. Belle säger att hon aldrig haft en så bra kompis som Olena...

Ashley och Doug vakar vid Laurels sida. Sally är hemma och tar hand om barnen med hjälp av Diane och Rodney.
De får veta att Laurel fått massa koloxid i blodet och måste ha syrgas och att lungorna är skadade så hon får andningshjälp.
Laurel vaknar sedan upp men minns inte så mycket. I takt med att orken kommer tillbaka så börjar hon minnas och hon talar om för Ashley att porten var låst men han tror henne inte eftersom Sally som varit först på plats visat att det var öppet.
Senare kommer hela familjen och Sally på besök. Laurel är glad över att få träffa sina nära och kära. Hon ber Ashley att ta hand om barnen för att Sally inte ska behöva göra det men Sally hör det och säger att det inte är några problem alls för hon han full kontroll på allt. När besökstiden är slut så ser Laurel när Sally går hem med Gabby och Ashley...



Kommentarer
Postat av: Erika

Är det någon som kan uppdatera mig ang Mark och Faye. Har missat några veckor och det verkar som de har haft nått på g.

Försöker Mark lura henne, eller är de på riktigt intresserade av varandra?



Sally är verkligen obehaglig! Och Nathan, vilket litet svin!

2011-11-09 @ 18:22:19
Postat av: Erik

Härligt att se när Leyla knäade Nathan i skrevet. Såg ut att göra ont. Rätt åt honom!

Och Sally försökte förstås spela hjälte. Men jag undrar om inte Laurel anar att Sally inte är riktigt att lita på. Verkar som om hon undrade över den låsta kyrkdörren. Hoppas att Ashley fattar snart vad hon är för en typ, men han är förstås blind som alltid.

2011-11-09 @ 18:35:53
Postat av: Bella

Måste bara säga att Rodney är så söt med Gabby. Man blir så glad när man ser dem tillsammans. ♥

2011-11-09 @ 18:49:13
Postat av: Sara

Åh, jag som tyckte HTG var så himla bra nu för tiden. Nu blir jag bara ledsen när jag kollar på det!

2011-11-09 @ 19:01:25
Postat av: Anna A

Jag älskar Emmerdale! Är det någon fler här som tittat på Emmerdale sedan 70-talet?

2011-11-09 @ 19:37:07
Postat av: Monika

jo ,jag på den tiden sprang jag in från lagår för att titta. Håller med Bella om Rodney ovh det var riktigt skönt när Leyla knäa svinet.

2011-11-09 @ 19:41:52
Postat av: Colin

Laurel lives!! Though who knows if Sally will come up with another idea! irene came up with a good (but now clearly wrong) theory that Laurel would be stuck in hospital with severe burns. Yet, she still needs to be written out somehow...



Never has someone swinging on a swing been so creepy and sinister (at least, not to my knowledge!) I thought it was another great episode from Lee Salisbury (director of Daniel's death, Victoria falls through the ice, Lexi on the hospital roof, among others).



Watching the following episode I suddenly realised that the boy playing Samson was now the one who plays him today. It was actually the second appearance of Sam Hall, having first been seen getting ready to go to the fireworks. Funnily enough that was the same day I was asked about the replacing of the actress who played Victoria! The previous Samson was last seen at the restaurant where they were celebrating Debbie's birthday.



It was great to see Nathan receive one of his many injuries haha. I'm sure the writers know we love to see him get hurt! Remember when he hurt his own hand when he went to punch Andy and hit a brick wall instead? :D

Postat av: Sara

Förresten, är det någon som fattade ifall det var Sallys fel att Laurels kappa fattade eld vid bålet? Eller det var bara en olyckshändelse?

2011-11-09 @ 22:22:06
Postat av: Colin

It was an accident. Although she saw it happen straight away and did nothing.

Postat av: Tina

Laurell anar nog att där är något skumt med Sally, då hon inte riktigt ville lita på henne när det gällde barnpassningen. Sedan kan jag ju bara säga att det är tur att Nicola finns. Vad hade annars hänt?

2011-11-10 @ 17:36:18
Postat av: SoP

Nu grät jag nästan när de kom ut ur kyrkan- Jag undrar,om det blr Zac som genomskådar henne? Psyko-Sally.Lite konstigt att varken Ashley eller Zac blev inlagda för observation- de Borde ju ha blivit rejält rökskade båda två!

2011-11-12 @ 05:40:18
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0