Ännu ett dödsfall...

...jag tycker det är lite trist att "rollfiguren" måste dö för att bli avskriven ur serien..

Victoria hittar Aaron i scoutstugan. Han sitter där och dricker vinet han stulit från puben. Victoria fotar honom med mobilen men han tar den ifrån henne. Han hotar henne och säger att han kommer inte att vara så trevlig nästa gång hon gör något mot honom.

Jo får hem 7 ton foder till fåren och hon fattar ingenting. Hon ringer upp företaget och de bekräftar att det står så mycket på ordern. Lee fattar först ingenting han heller men inser sedan att det måste ha varit Andy som ändrat i ordern.
När han konfronterar Andy om det på puben så nekar han givetvis. Andy får stöd av Diane som inte tror att han skulle göra något sådant.
Jo har även problem med vattenpumpen på gården. Mick försöker att laga den men kan inte hjälpa henne. Eftersom det inte var länge sedan det var fel på pumpen senast och då var det Andy som fixade den så säger Mick att hon borde nog fråga honom om hjälp.
Det enda hon kan göra är att fråga Andy om han kan hjälpa henne. Han verkar först lite motvillig eftersom han inte är välkommen på gården men sedan ställer han ändå upp.


TJ skriver en önskelista och vill att den ska postas. När Jamie hör det så säger han att han kan hjälpa till men det vill inte TJ. Då kommer Jamie på att han ska bygga en egen "specialbrevlåda från tomten", så när TJ kommer hem från skolan får han den speciella lådan. Belle som hört om specialbrevlådan när de träffades i butiken kommer hem till Terry tillsammans med Samson och Samsons kompis Luke. De var alla nyfikna på tomtens brevlåda. TJ blir besviken eftersom hans brev ligger kvar i lådan allt för lång stund. Belle tar honom avsides och förklarar att hon vet mycket om tomten eftersom hon är född på juldagen och hon heter ju Tinkerbelle (älvan Tingeling från Peter Pan) och hon är en alldeles speciell första klassens Dinlge-älva. Hon hjälper TJ att posta önskelistan och strax efter är brevet borta från lådan. Terry och Jamie blir väldigt förvånade. Senare så ser man när Jamie försöker att själv lägga i en önskelista i denna magiska låda...

Vigselakten mellan Matthew och Anna hinner precis börja när Carl kommer inrusande och börjar gapa om att Polek ägs av DeSouza och att Matthew vet det men han tänker bara på pengarna. Matthew försöker att lugna Carl för att kunna fortsätta vigselakten men det blir tumult och bråk. Inte blir det bättre när Carl råkar säga att Matthew var hos Donald när han dog. Anna får höra det och börjar undra vad det handlar om.
Det slutar med att Anna rusar ut och Carl och Matthew börjar bråka, de slåss för livet. Carl är arg för att Matt svikit dem och Matthew är arg för att Carl förstört hans bästa dag i livet. Jimmy försöker att skilja dem åt men lyckas inte. Tillslut lugnar de ner sig, blodiga och eländiga.
Carl åker hem till sig med Lexi och Scarlett.
Jimmy försöker prata med Matthew men han är inte riktigt lugn än så Jimmy låser in honom i köket. Matthew slår sig ut genom fönstret.

Anna rusar iväg med Katie efter sig. Hon vill bara bort, bort från byn och alltihop för hon tror att Matthew bara försökt att manipulera henne. Katie försöker att få henne att lugna ner sig. Tillslut så vill Anna fråga Matthew själv om vad som hände när hennes far dog.

Scarlett känner sig utanför familjen och hon säger det till Carl som bara struntar i hennes känslor. Sedan blir han så arg att han ska åka iväg för att konfrontera Matthew igen och Lexi försöker att stoppa honom.

Matthew tar en bil utanför huset och kör iväg i raseri. På vägen ser han Carl som kommer gåendes emot honom och Matthew är på väg att köra på honom men så ser han att Anna går bredvid och då väjer han för henne. Det vill sig inte bättre än att han åker av vägen och flyger ut genom vindrutan. Anna rusar fram till honom och håller om honom och ber att han ska kämpa.
Hans sista ord blir att han älskar henne..

Kings problem fortsätter, dagen efter kommer utmätningsmannen tillbaka och han beslagtar huset och alla andra hus  och även bilarna Kings äger. Carl blir rasande men det hjälper tyvärr inte. Jimmy tycker att de borde åtminstone ha rätt att ha kvar ett av husen men det bestämmer banken.

Anna besöker Jimmy och Carl för att få höra om vad som hänt när hennes far dog. Carl vill först inte berätta utan målar ut Matthew som ett monster som i princip orsakat Donalds död men då säger Jimmy att det inte alls var på det sättet. Han tröstar Anna med att Matthew hade sökt upp Donald för att han älskade Anna så och han ville att hon skulle bli lycklig och att Matthew inte kunnat göra något åt dödsfallet. De orden lugnar henne.

Nu måste Kings ut från Home Farm... vart ska de ta vägen?

Kommentarer
Postat av: Åsa

Jag har följt Hem till Gården i över 17 år nu!



Tycker det är otroligt sorligt när underbara roller måste dö när de skrivs ut.

Matthew är en underbar person som äntligen börjat finna lycka och jag GRÄT trots att jag redan visste att han skulle dö på detta viset då jag tjuvläst lite innan.

Jag gillar HtG liiiite mindre nu.

Komemr sakna snyggingen!

2011-03-08 @ 16:58:34
Postat av: Honey

I början avskydde jag Matthew, han var arrogant och jäkligt taskig mot Louise minns jag. Jag har gillat honom sen han hjälpte Perdy och Katie. Typiskt att han måste dö nu när han äntligen funnit lyckan. Hade också tjuvkikat lite på youtube, men det är sorgligt ändå. Undrar om Anna lämnar byn nu?

2011-03-08 @ 17:51:13
Postat av: Erik

Vilken gång i ordningen är det som ett bröllop blivit avbrutet mitt i/inställt i HTG? Kunde de inte ha fått bli lyckliga? Och varför måste just Matt dö, som alla åtminstone här tycker är så snygg, en läckerbit eller vad man nu kallar honom. Sorgligt och nästan i våldsammaste laget i dag, det var ju nära att Carl slog ihjäl Matt redan innan.

Och vad ska man säga om Andy - har han saboterat saker i smyg för att få komma tillbaka till gården "bakvägen" så att säga?

2011-03-08 @ 18:30:00
Postat av: Liina

Hej vi som brukar diskutera framtiden här på bloggen , skulle gärna vilja komma med ett nytt förslag om en ny flik .



Det är nämligen mänga som vill ha en flik som heter "ta reda på framtiden" eller likande ,



För det är många som vill ta reda på vad dem missat från 2008 fram till 2011.Och de frågar detta i fra framtids fliken ,



vilket blir lite förvirrande och svårt för folk som vill diskutera det som händer just nu i emmerdale



MVH

2011-03-08 @ 18:43:01
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag som trodde att Matt skulle få gifta sig innan han dog. Har vetat ett tag att han skulle dö, men jag trodde inte att det skulle bli så snart och inte i en bilolycka.

Så trist för jag hade ju börjat gilla honom nu sen han träffade Anna.

2011-03-08 @ 18:54:47
Postat av: Marie

Tråkigt att Matt är ute, men han var inte min favorit även om jag också börjat gilla honom sen han blev lite trevligare. Det känns som att det blir en nystart för Kings nu, bara Carl och Jimmy kvar... får börja från noll.

2011-03-08 @ 20:09:00
Postat av: Bo

Typiskt att kvinnor skall hylla Matthew på Kvinnodagen då han är ett svin. Men alltför

många kvinnor tycks välja den vägen trots

att dom vet att de förnedras.

2011-03-08 @ 20:41:53
Postat av: Mariann

Men hörre du Bo! Nu va ju inte Matt en kvinnohatare eller kvinnomisshandlare. Han va lika elak mot alla. Matt hör inte till mina favoriter, men jag kan ändå förstå hur han kan ha blivit så självisk och beräknande, och misstänksam. Kolla vad den där tokiga Tom King gjorde med sina barn. Och sen kom Sadie och utnyttjade bröderna för sin egen vinnings skull.

2011-03-08 @ 21:13:52
Postat av: Mariann

Men hörre du Bo! Nu va ju inte Matt en kvinnohatare eller kvinnomisshandlare. Han va lika elak mot alla. Matt hör inte till mina favoriter, men jag kan ändå förstå hur han kan ha blivit så självisk och beräknande, och misstänksam. Kolla vad den där tokiga Tom King gjorde med sina barn. Och sen kom Sadie och utnyttjade bröderna för sin egen vinnings skull.

2011-03-08 @ 21:16:01
Postat av: Mariann

jaha, nu är det svårt att få in en kommentar. Då kanske mitt tidigare inlägg kommer med repris :)

2011-03-08 @ 21:21:18
Postat av: Colin

I'm glad people mentioned that Matt was a "hottie" as I'd forgotten I was going to myself - I understand from other females that the forthcoming new man at Home Farm is also a favourite with women. He will be played by well known actor Maxwell Caulfield. His IMDb profile is spoiler-free if people want to see if they know him/what he looks like: http://www.imdb.com/name/nm0001028/



I think one of the reasons there have been several deaths recently could be because of the number of people leaving the show - there are another five leaving before you reach the end of January 2009 - sadly they can't all have happy endings.



As for weddings not going without a hitch - this seems to be the way weddings are now in all UK soaps. It seems a wedding is not a big enough event in itself!



I would say that Marie is correct - I personally believe that the King brothers work much better as a pair than they did as a trio - they argue much less anyway!!

2011-03-08 @ 21:42:34
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag håller med dig Mariann angående Matt

2011-03-08 @ 21:54:48
Postat av: SoP

Kunde de inte haft ihjäl den där äcklige Carl istället? Och Matt o Anna fått gifta sig o sticka till Spanien,fattiga men lyckliga? Inte för jag gillar Anna men för Matt´s skull. Och ingen

"hyllar honom på en kvinnodag"- dumheter!Inte tycker jag att han var speciellt snygg heller,men praktfull i sina stunder. Sen undrar jag var "feel good-storyn" idag var nånstans? Hoppas Anna försvinner ur byn nu,hon har ju inget där att hämta mer kan jag tycka.

2011-03-09 @ 02:32:50
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Jesper

Va ute på en låångresa (105mil) i går men hann hem precis till 20,00 :)!



Håll ut det blir snart mycket bättre med 2 nya familjer och en riktig "bitch" kommer snart...



Håller med Liina (som fö. svarar på hemst många frågor varje dag om det som ska hända från nu 2008 och några veckor framöver...



Jag och några till vill ju diskutera det vi ser nu också!



Byt gärna namn på fliken till "Htg 2011" osv vid årsskifte el dyligt :=)

2011-03-09 @ 05:36:26
Postat av: Mariann

Feelgood-storyn va väl den med TJ och Tomtens brevlåda. Kändes väldigt konstigt att de la in det mitt i all dramatik. Man hade ju knappt tid att reflektera över den. Men å andra sidan: vi fick ju höra TJ säga en hel mening. :)Det tar sig...

Det är väldigt roligt att den här bloggen är så populär. Du får nog snart döpa om den till en STOR blogg om en stor serie. Men lite trist känns det att under framtids-fliken finns det antagligen en massa människor vi andra aldrig kommer i kontakt med eller lär känna. De tittar inte in här, och vi tittar inte in där.

2011-03-09 @ 07:22:14
Postat av: Mariann

Ja just ja: nä för mig är Matt ingen hottie, men han har onekligen varit en stark personlighet som aldrig backat undan. Och även om han varit ett svin så har det på nåt vis varit spännande att se nån som så ohämmat alltid kan va rak på sak och säga vad den tycker.

Då tycker jag att Carl har varit mer psykopat. Igår satt jag bara och tänkte: men gå och häng dig din dåre!

Jag ser fram emot om det kommer nån hunk att vila ögonen på.

Så är det därför Nicola plötsligt byter personlighet och ska bli "snäll", för att det kommer en ny bitch till byn?

2011-03-09 @ 07:28:50
Postat av: Erik

Här på västkusten kommer det just in snöblandat regn och blåser, just när man trodde det skulle bli vår och den första tranan kommit till Hornborgasjön. Vädrets makter tycks vara emot oss. Tur att man har HTG att trösta sig med.

2011-03-09 @ 09:00:07
Postat av: Rutigastolen

@ Mariann: Du behöver inte "oroa Dig" de flesta som tittar och kommenterar under framtiden fliken tittar också in här:-)

2011-03-09 @ 09:17:17
URL: http://www.rutigastolen.se
Postat av: Rutigastolen

@ Adm: Tack så mycket för de nya flikarna!!!:-)

2011-03-09 @ 09:18:45
URL: http://www.rutigastolen.se
Postat av: Mariann

Rutigastolen: Tack! Vi vill ju inte missa några nya vänner eller kommentarer :)

Erik: jag hörde också om det annalkande snöotäckheterna. Och jädrar va det blåser nu! Det känns skönt att få lämna Göteborg nästa vecka för några dagar på Kuba :)

Men tänk vilket sjå jag får DÅ för att se och läsa mig ikapp när jag kommit hem...

2011-03-09 @ 09:33:57
Postat av: Erik

Marianne: Den som kunde sticka till Kuba ändå, men det har jag varken tid eller råd med. Ett par dagar bara? Varför inte passa på att stanna längre? Det skulle jag göra. Ännu mera snö här i morgon som kommer att regna bort. Tur att man kan sitta hemma och jobba.

2011-03-09 @ 10:19:59
Postat av: Rutigastolen

@ Marianne: Ha det så trevligt på Kuba. Ta hem lite fint väder tack. Här i norra Skåne har vi haft ordentliga vårkänningar de senaste dagarna så jag ser inte fram emot någon nederbörd av det frusna slaget. Hoppas det blåser förbi oss:-)



Angående att ta igen avsnitt så var jag själv borta 1 vecka när det var sportlov och kunde trots att jag var i Sverige inte följa HTG. Då jag följer både i Sverige och i England var det lite kämpigt att titta igenom alla avsnitt. Men det var värt besväret:-)

2011-03-09 @ 10:24:41
URL: http://www.rutigastolen.se
Postat av: Mariann

Men fyyy ni ska se hur det snöar i centrala Göteborg just nu! Fy rutte!

Nja, Erik det va väl bara underdrift så ni inte skulle bli så avundsjuka. Fast egentligen vill jag att alla ska va avundsjuka så: vi ska va på Kuba två veckor. Tre nätter i Havanna och resten i Varadero. Dyrt, men vi har planerat och sparat i mer än ett år.

Jag åker inte förrän om en vecka så än hinner jag va här inne och sarva (som det heter på malungsmål)

Ja tack Rutigastolen, jag ska ha det trevligt. Men just nu gruvar jag mig nåt ofantligt för flygresan, redan en vecka innan. Hur ska det bli nästa vecka då...

2011-03-09 @ 10:56:19
Postat av: Lena

Men Mariann du har ju Rodney.



Nä jag vet där går våra åsikter isär:-)



och ha det så trevligt på resan, inte alls avundsjuk när blir så här vitt och fint :-(



Var aldrig förtjust i Matt, tyckte han var lit för endimensionell. Tycker ändå att det är lite tråkigt att han försvinner eftersom alla nya som dyker upp är så grå och tråkiga. (nja Gennie är väl knappast grå men...)

2011-03-09 @ 11:04:21
Postat av: ylva

Matthew, neeeeeeeejjjj, i mina ögon var han het o jag kommer sakna honom, han växte med tiden o blev riktigt mänsklig!

2011-03-09 @ 11:09:44
Postat av: Erik

Alla nya är väl inte grå och tråkiga? Jag har ingen koll på dem, vet bara att det är en hel drös, någon som är en riktig hunk och någon som var med redan i Dynastin. Kanske något att vila ögonen på för dem som saknat Matthew?

2011-03-09 @ 11:11:25
Postat av: Lena

Du Jesper var är "mitt" klipp??????????



Tänkte trösta mig lite nu när det är så trist allting

(både i hem till gården o utanför fönstret)



Har gått igenom alla klipp nu men nä...

fast Hillbilly-klippet var suveränt:-)

2011-03-09 @ 11:13:48
Postat av: Lena

Jamen Erik



Jag menar dem jag sett redan(typ Anna, Terrys pappa o.s.v) Som du vet vill jag inget veta om framtiden så jag bara ögnar igenom en dels inlägg och vet därför inget om de som skall komma.

2011-03-09 @ 11:17:32
Postat av: Erik

Lena: Nej Anna och Terrys pappa är verkligen inte roliga någon av dem. Sådana vill vi gärna slippa. Men vi får väl hoppas att det kommer några färgstarka, nu när allt påstås bli bättre snart, jag vet inte heller något om dem.

2011-03-09 @ 11:23:09
Postat av: Mariann

Här har du ett klipp: http://www.youtube.com/watch?v=yArXwzocZOo (lugn inget avslöjande om framtiden jag lovar)

Men vid närmare eftertanke va nog det där ett klipp mer för Ylva :)

2011-03-09 @ 11:26:17
Postat av: Mariann

En liten varning dock: när du tittat klart på youtube-klippet, stäng ner utan att titta på nåt annat för det KAN ligga nyare HTG-klipp i närheten med rubriker som avslöjar, såg det nu när jag tittade på en annan Matt King-tribute. Den va lite kul för där såg man "Carl" och "Jimmy" prata om hur det varit att jobba med Matt och att de kommer att sakna honom. Dålig kvalité tyvärr: http://www.youtube.com/watch?v=8n66OD-0l4g

2011-03-09 @ 11:36:02
Postat av: Honey

Jag tycker inte Matthew är en hottie. Det enda ögongodiset just nu är Ross. Han e hot!!

Här i Stockholmstrakten skiner solen, men det blåser....

2011-03-09 @ 11:42:17
Postat av: Lena



2011-03-09 @ 12:00:41
Postat av: Colin

I can definitely see the value in a "near future" spoilers page - the only thing is it has already gone beyond what I think most would consider "near" future - there has been quite a lot of plot info given for one character going up to June 2009, as well as announcing two departures who leave in August 2009 and one who doesn't leave until May 2010! If you can Admin-Marie, I suggest you change the name of the tab to remove the word "närmaste"!

2011-03-09 @ 15:13:37
Postat av: SoP

Hm, hotties,jag tycker inte nån av karlarna är någon snygging- Några ser bra ut,men smak är ju så olika. Rodney är ju fin för sin ålder,o jag tycker Terry har charm,Bob,är ganska snygg stundtals när han inte fånar sig så mycket,Ashley ser mer "trevlig" ut,och av King-bröderna har jag tyckt bäst om Jimmy,utom då han precis kom till byn,då var han synnerligen otrevlig. Han är ju inte vacker men vinner i längden- men inte faller jag direkt i trans inför någon.Iofs är Eli snygg bakom slusket.

2011-03-10 @ 01:48:09
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Marie nr2

<3 Min "darling"!!!!! Har börjat komma ikapp avsnitten nu efter att inte hunnit titta en tid och så går hunken nr 1 och döööööör! Buhu! Nä fy så trist. Känns inte lika angeläget att titta längre....suck

2011-03-10 @ 13:57:52
Postat av: Marie

Som sagt, Matt klarar jag mig utan, men den dagen Carl försvinner så slutar jag kolla!

2011-03-10 @ 18:23:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0