Ännu en begravning...

Polisen fortsätter att förhöra Ross och de har även gjort en genomsökning hos Paddy för att se om Ross lämnat några bevis där. Ross får många frågor om hur mycket han egentligen säger är sant eftersom det har kommit fram att olyckan han var inblandad i så lät han Paddy ta på sig skulden.
Ross erkänner sedan att han varit vid Shanes lägenhet men att Shane inte varit hemma då. Sedan kommer han på att han faktiskt mötte Jasmine där.

Aaron är inte allt glad överf att Chas ska på Matthews begravning, han försöker övertala Chas att låta bli. Hon lyssnar inte på honom utan säger att hon faktiskt vill gå dit.
Ashley besöker bröderna Kings och försöker att få begravningen framskjuten eftersom det kommit fram att deras fars grav blivit skändad. Lexi tar på sig uppgiften att rengöra gravstenen så bröderna kan gå på begravningen.

Eli som hör av Paddy att Ross är misstänkt för mordet på Shane blir glad över den nyheten. Polisen måste ju ha bevis eftersom de inte släppt honom än anser han.
Han berättar det för Jas och Derbbie men Jas verkar inte övertygad. Hon mår inte alls bra över situationen.
När hon sedan blir hämtad av polisen när hon jobbar på puben så blir det inte lättare. Av någon anledning så lyckas hon hålla sig lugn när polisen frågar henne om sista besöket i Shanes lägenhet. Hon kommer också ihåg att hon mötte Ross den kvällen och att han skjutsade henne. Hon släpps och kan åka hem.
Debbie har bara hört att Jas blivit hämtad av polisen så hon var jätteorolig. Hon kan lugna sig när hon hör att Jasmine lyckats ljuga för poliserna och allt verkar lugnt. Jasmine mår ännu sämre och nu säger hon att hon önskar att det varit Shane som tagit livet av henne i stället...

Lexi rengör Tom Kings gravsten när Bob och Jamie kommer dit och säger att de kan fortsätta så hon kan gå på bergravningen i stället.
Jimmy ska hålla tal men han är så ledsen, bitter och onykter att han börjar anklaga byborna för att ha skändat hans fars grav istället för att prata om Matthew. Det var inga snälla ord han hade om folket, tillslut fick Carl ut honom ur kyrkan.
Carls tal blev något finare. Han berättade att Matthew antagligen slutat älska när deras mor dog men att han äntligen hittat kärleken när han träffade Anna.
Anna hade precis smygit sig in i kyrkan och hörde det.

Shaddrach är den som grävt graven men när han ska täcka den vill han hellre vara med och dricka öl med de andra så han lämnar kyrkogården. Jimmy som suttit och druckit vid en grav ser den otäckta graven så han börjar skyffla över jord som en galning.

Efter begravningen så samlas sällskapet på puben. Anna är där ett litet tag men sedan åker hon i från byn gråtandes. Chas är där ett tag men går sedan iväg, efter henne kommer Carl. Han erkänner att hon är den ende som förstår honom och att hon var den enda som han verkligen ville se i kyrkan. Han förstår inte varför han lät henne gå...
Chas går hem och sitter och dricker en öl. När hon vill ha en till hittar hon inga fler men däremot hittar hon en sprayburk som ligger gömd i soffan.

Donna besöker Ross i cellen. Hon frågar honom om han hade mördat Shane. Ross blir ledsen över att hon tvivlat men förstår att hon måste fråga. Eftersom hon inte hade rätt att träffa Ross får hon skäll av förhörspolisen som upptäcker henne i cellen.
Donna åker till Marlon och skäller på honom. Hon säger att han anmälde Ross bara för att ge igen, för att han var sviken men Marlon kontrar med att om Ross är oskyldig skulle polisen släppt honom.

Richard och Pam Montclare dyker upp på B&B:t en dag för tidigt. Tyvärr finns inga lediga rum men Jamie tycker att de kan bo hos Rodney en natt. Givetvis har Pam inget emot det och hennes man är glad så länge frun är glad.
De sitter hemma hos Rodney sedan och dricker vin. Richard blir full och måste gå och lägga sig men Pam ska bara dricka upp först. Hon blir ensam med Rodney på nedervåningen och de sitter bredvid varann i soffan. De börjar kyssas men blir avbrutna när Richard ropar på henne och vill att hon ska komma upp.
Kommer Rodney att få till det med denna dam månntro...


Kommentarer
Postat av: Åsaa

Lite intet sägande avsnitt tycker jag. Kändes lite fånigt när Carl höll tal på Matthews begravning.



Gör ont i mig när Anna står där. Önskar såååå att hon och Matthew hade fått leva tillsammans.



Alla verkar vara så olyckliga. Jag längtar efter värme och kärlek och lite roliga saker nu!!!

2011-03-21 @ 17:12:57
Postat av: Erik

Jimmy sa verkligen en del sanningens ord om alla i byn ... Anna är tydligen på väg ut ur serien... Och hur ska Jasmine reagera när hon får reda på att Ross är anhållen? Får hon samvetskval, tro? Varför blev han anhållen egentligen? Fanns det verkligen så starka bevis mot honom, när de inte hade fått svar på alla prover än. Känns som om det var konstruerat bara för att Jasmine skulle bryta samman och inte orka dölja sanningen längre. Men Debbie och Eli lär väl stoppa henne, om de kan, så att inte de råkar illa ut också.

Ska det bli något mellan Carl och Chas igen? Jag har alltid trott att de skulle bli ett par, de passade så bra ihop.

2011-03-21 @ 17:30:19
Postat av: Honey

Det är ganska overkligt att Ross blir anhållen bara för att någon såg honom slåss med Shane. Klart att Jasmine kommer må dåligt eftersom hon vet att Ross är oskyldig.



Lena: I morgondagens avsnitt av Holby City är han som spelade James (Herrskap och Tjänstefolk) med igen.

2011-03-21 @ 18:18:51
Postat av: Lena

Tack Honey då skall förlänga morgondagens inspelning

Skall bli kul o se om han överträffar Rodney

2011-03-21 @ 19:41:44
Postat av: Lena

Rättelse



Tack Honey då skall jag förlänga morgondagens inspelning

Skall bli kul att se om han överträffar Rodney:-)



sen vill jag tillägga att trots att jag är en riktig lipsill o har lätt för att gråta när jag ser film så var jag helt oberörd av begravningen idag

eftersom jag aldrig har kunnat känna något annat än leda inför Mattt



Annat blir det nog när det är dags för Jack´s begravning



2011-03-21 @ 19:54:30
Postat av: Camilla

Jag tycker nog det fanns ganska goda skäl att anhålla Ross. Han blev utpressad av Shane flera gånger. Han slogs med honom och han befann sig på mordplatsen vid tidpunkt för mordet.

Undrar hur många förhör Jasmine klarar av? Och håller Debbie ihop om de skulle förhöra henne?



Jag antar att både Anna, Miles och Donalds arv är ute ur serien nu. Annars hade man ju kunnat tänka sig en okänd arvinge till Donald som tar plats som byns riking.

2011-03-21 @ 20:16:16
Postat av: Tina

Ja, vem ärver Donald?



Jag fällde faktiskt en liten tår under begraviningsscenerna.

Sedan, var det inte lite odd att Shadrack skulle vara dödgravare?

2011-03-21 @ 21:09:45
Postat av: Liina

Vaddå ärver donald? Anna ärver ju men inte på det sättet att hon kan bestämma över pengar ovs , hon får ut en lön från företaget... Dem sa ju det förut?

2011-03-22 @ 02:05:47
Postat av: SoP

Shadrack har väl grävt gravar länge- Men, alltså, Lily när hon satt o flinade i kyrkan,jäkla subba rent ut sagt,och jag älskade Ednas kommentar. Inte grät jag över Matt,men att se Jimmy dyngfull o förtvivlad stå o skotta igen sin brors grav . .. Och Carl ränner efter Chas,inte för jag tycker om Lexie men hon är hängiven så varför ska Carl kasta bort henne som en förbrukad trasa- Sen undrar jag varför Aaron verkar hata Kings så mycket ? Har de gjort honom nåt jag glömt?

2011-03-22 @ 02:34:43
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: SoP

PS-tycker det var stort av Bob att ta över rengöringen av gravstenen.

2011-03-22 @ 02:37:42
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag tycker också att det var smaklöst att skratta i kyrkan.



Aaron började trakassera Kings när han såg Carl som försökte kyssa Chas och hon knuffade bort honom.

Men frågan är om han gör det för att "skydda" sin mamma, jävlas med mamma eller om han hyser agg mot Carl sedan han bodde hos honom (när han hälsade på Chas och Carl och Chas bodde ihop). Jag har inte riktigt fått grepp om honom än.

2011-03-22 @ 10:36:56
Postat av: Colin

Just popped in for a couple of minutes, so not got time to say much. However, while I'm here I can explain the reason why Lily laughed which I am guessing the translator didn't pick up on. Although Jimmy meant to say "desecrate" (to treat a sacred thing with disrespect), what he actually said was "defecate" which implies that, rather than graffiti, something brown and rather smelly had been deposited. In other words, Jimmy was so drunk and distraught, that he was talking sh*t, literally.



By the way, yesterday was not only the final appearance of Anna De Souza, but also (I think) Charles Vaugan. When I previously said how many people would be leaving before the end of January, I may or may not have been counting him ;)

2011-03-22 @ 11:28:01
Postat av: Honey

Colin: Who is Charles Vaugan?

2011-03-22 @ 13:59:06
Postat av: Colin

No one! I meant Charles Vaughan - the head police man.

2011-03-22 @ 14:19:34
Postat av: SoP

Hm,var Carl taskig mot Aaron då, när han o Chas bodde ihop ?Jag kommer inte ihåg- Och jag hörde Inte felsägningen av Jimmy i kyrkan.

2011-03-23 @ 00:17:11
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Mats

Hem till gården har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta. Kan inte riktigt svara på varför.

2011-04-07 @ 09:44:15
URL: http://begravningsbyra-gavle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0