Vin från Australifornia

Lily träffar Leyla ute på gatan och de blir snabbt vänner. De går till fabriken och dricker te och sedan hjälper Lily Leyla med att sy. Vad blev jag inte riktigt klar över eftersom hon ena stunden sa att det var extra jobb till Eric och i andra att det var till en kompis.

Gennie förbereder sin resa till Costa Del Sol och Brenda blir mer och mer orolig. Bob föreslår att hon ska åka med men när Brenda säger det till Gennie så blir det inte så populärt. Gennie säger då att det är en resa för bara dem som är under 30 år. Brenda blir givetvis ledsen igen och när Bob hör det så säger han åt henne att boka ett hotell i närheten i stället.  Gennie kan inte annat än acceptera att hennes mamma kommer att följa med.

Paret Montclares är på väg att checka ut från B&B:t innan Rodney fått tillfälle att träffa Pam så hon skyller på huvudvärk så hon orkar inte åka bil just nu. Jamie får gå runt och visa trakten för hennes man Patrick.
Rodney flirtar hejdlöst med Pam när de tar en drink på puben och hon vill att de ska hem till Rodney. Det blir riktigt hett mellan dem tills Jamie råkar komma in i huset. Strax efter kommer även hennes man in. Pam säger att Rodney visat henne lite exklusiva viner. Jamie och Rodney försöker att övertala Patrick om att komma på en jaktträff ganska snart. Pam kommer nog att lyckas övertala sin man eftersom hon verkar vilja träffa Rodney igen.

Victoria är nedstämd och orkeslös. Hon har ingen lust att göra någonting men hon lyssnar ändå på Val som försöker få henne att förstå att Diane bara är orolig och omtänksam.
Daz är den enda som kan få Vic att prata och han lovar att de ska gå ner till sjön för att se om de ser något konstigt där.

Jasmine är väldigt nervös över att Victoria kan ha sett något i sjön och hon försöker få Eli och Debbie till att de måste flytta på liket. De tycker att det är bättre om det ligger kvar, för hur ska de kunna flytta på kroppen nu.
Eli ser att Jasmine står på bryggan vid sjön och han försöker få henne att förstå att de inte kan göra något.
Plötsligt dyker Daz och Victoria upp men Jas och Eli hinner försvinna innan de blir sedda.

Daz tar en lång gren och sticker ner i den nu helt isfria sjön, han känner runt hela bryggan. Rätt som det är så låtsas han att han har något som fastnat och Victoria får panik. Det visar sig bara vara en säck och hon blir arg på honom för att han driver med henne.
När de är på väg att gå därifrån så vänder sig Daz om för han tycker att han hör något konstigt ljud. De går åter igen ner mot sjön och plötsligt ser de något som flyter lite längre bort, en hand sticker upp ur sjön. 
De ringer polisen och nu blir det fullt pådrag med dykare.

Dykaren får tag i säcken med kroppen och även en resväska med lite kläder i. När polisen upptäcker bilden på Shane i passet så ber hon Donna att hjälpa till med identifieringen. Donna bekräftar att det är Shane.

Jas blir väldigt orolig nu när hon får höra att kroppen är hittad. När sedan polisen kommer för att berätta att de hittat Shane är hon väldigt nervös. Hon lyckas lugna ner sig och se riktigt ledsen ut när Donna berättar att Shanes kropp hittades i sjön.
Kommer de att klara sig från misstankar nu?


Kommentarer
Postat av: Åsa

Ska till London torsdag-måndag.

Går Emmerdale ngn av dessa dagar i England? Isåfall vilken kanal?

2011-03-16 @ 15:32:48
Postat av: Åsa

Leyla är väl hemlös? Jag antar att hon sover på fabriken...

2011-03-16 @ 15:33:43
Postat av: Lena

Såg att Colin undrade vad jag menade med p.gr.a..

Tyvärr är jag inte bra nog på engelska så jag kan förklara och vill inte vara oartig och bara strunta i hans fråga.



Så vill någon av er som är bättre på det (du Åsa som skall till London bör ju vara bättre:-)) svara i mitt ställe, så är ni snälla



(för just snälla är vi ju i den här bloggen:-))

2011-03-16 @ 16:17:55
Postat av: Colin

I would say it is definitely a case of Leyla not sticking to her story rather than inconsistencies in the script.



Surely Eli didn't help matters by keep sticking that branch in the water? The body might have stayed put were it not for him. What a fool!



Now, tomorrow you meet a new detective by the name of Nick Henshall. I can't say a lot obviously but in recent months he has been in the show quite a lot - and not always doing police work. On British discussion forums many pople had forgotten quite how long ago he was first seen. I'm just letting you know that he is worth remembering...



>>Åsa, many people regret looking too much into the future, but if you really want to take a peek, you should turn your television to channel 3 at 1900 GMT. Thursdays have a second episode at 2000 GMT. Enjoy your stay.

2011-03-16 @ 16:35:43
Postat av: Colin

Well thank you for acknowledging my querry anyway, Lena :)

2011-03-16 @ 16:39:37
Postat av: Adm

>>>Colin & Lena

P.gr.a = på grund av= because of

2011-03-16 @ 17:07:39
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Erik

I dag var isen borta igen, trots att den var jättetjock för bara några dagar sedan. Så fort går det inte, inte ens i Sverige - och i England är det väl sällan is över huvud taget. Visserligen kan vädret växla, men nu verkar det mer vår än vinter och snabbt som sjutton har det gått.

Och Jasmine som tappade kojaksflaskan när hon fick höra att de hittat Shane - ska hon verkligen kunna hålla tyst eller undgå att bryta samman. Eli och Debbie klarar det säkert, men Jasmine verkar mera bräcklig. Fast ingen tror väl att hon skulle kunna mörda någon över huvud taget ...

2011-03-16 @ 17:34:57
Postat av: Colin

Thanks Marie :)



The ice did go quickly but it just followed the physical laws of soapland! I say more about it on the previous entry! There's some pictures of the fake snow being layed etc as well.

2011-03-16 @ 19:30:52
Postat av: Lena

adm.

Tack

2011-03-16 @ 19:31:32
Postat av: Tina

Javisst är Leyla hemlös. Det var ju därför som hon ville ha tag i en exrtanyckel. Men varför hon inte har någon bostad det vet jag inte? Någon son vet?



Jag tycker också att det är konstigt med isen/snön, den var så overklig. Fast om man ser det som en illusion på vad som låg under isen och på att det var ett "underbart" julväder, så får det högsta poäng av mig. Vilka kontraster. " Beneath still waters"

2011-03-16 @ 19:43:50
Postat av: Madeleine

Tycker Donna ser löjlig ut som polis, passar inte!

Men Lilly, hon är snygg för sin ålder, fin frisyr och ja hon ser bra ut!

Trodde jag skulle sakna Jo, men nej bara skönt att hon är borta med sin bebisröst, men Sara stackarn, den ungen måste vara bra virrig nu!

2011-03-16 @ 20:27:49
Postat av: Lina

Snön(isen på sjön är inspelad i en studio och ser där av ej äkta ut

2011-03-17 @ 01:09:37
Postat av: Colin

They actually filmed the lake at a caravan park. Refer back to Mondays entry for more info.

2011-03-17 @ 01:35:16
Postat av: SoP

Apropå isens snabba försvinnande, idag sa ju nån att "det har ju varit is på sjön/sjön har varit frusen "- o nån frågade hur länge då? Och fick till svar "några veckor" - men det var ju jul bara för några dagar sen o nyårsafton har väl inte varit ännu ? Sen en annan tidsreflektion, då före jul sa Ashley att hans sista predikan skulle vara på "Boxing day"- Annandagen, o kören skulle sjunga,men de var ju i kyrkan på Juldagen? Sen undrar jag,jag tror att Debbie antingen får skulden för mordet,för hon är en Dingle,eller så tar hon på sig det för att rädda Jas.

2011-03-17 @ 03:14:02
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Colin

I'm not sure what your confusion is SoP. The reference was to how long the lake had been frozen, not thawed out. If we assume that the week of the murder was all set on the day of the murder, then Shane went in the lake on December 2nd. It could have begun freezing the next day and so the lake would have been frozen for a few weeks come christmas.



As for your second point, this comes from the ITV scene-by-scene page: "The Bishop told Ashley that St Mary's would close on Boxing Day. "Of course you can still conduct your Christmas Day sermon - but that will be your last in Emmerdale," he told the couple." http://www.itv.com/soaps/emmerdale/catchup/mon22dec/scenebyscene/default.html?ModuleId=249951&ImageIndex=3&XPos=0&YPos=0&ThumbScrollPos=0

2011-03-17 @ 04:34:03
Postat av: Erik





Några sällsynta bilder på Shirley Stelfox (Edna Birch) utan hatt:



http://www.emmerdale.net/interv/shirleystelfox/index.html

2011-03-17 @ 13:54:29
Postat av: Bo

Man undrade ju när man såg dom på bryggan i vinterkläder och det snurrade flugor runt dem...

Men jag vet att man ofta i TV produktioner spelar in i sektioner så inte ens skådisarna får ihop det utan får vänta på att se det i TV själva för att se sammanhanget...

2011-03-17 @ 14:11:17
Postat av: SoP

Colin:jag förstod det som att det var gudstjänsten på just annandagen som skulle bli den sista. Men jag kan ha fel- Och Emmerdale brukar ju utspelas i realtid,när det inte är uppehåll,så att Shane skulle ha varit död i flera veckor,det har gått mig helt förbi,därför blev jag lite förvånad.

2011-03-18 @ 00:47:01
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Adm

Jag fick också den uppfattningen om att gudstjänsten skulle vara på annandagen och den skulle avsluta allt och så refererade jag det som.

Nu när Colin förklarar allt så förstår jag hur det var menat.

2011-03-18 @ 07:38:58
URL: http://emmerdale.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0