Mardrömmar, värmepanna, taxikrock och jaktmyteri

Biskopen ska besöka Laurel och Ashley men de är återigen inte hemma. Nicola tar emot biskopen och försöker att samtala med honom. När han är på väg för att gå så försöker Nicola att sälja en kostym till honom. Hon hade en över eftersom hon köpt den till David men det hade hunnit ta slut mellan dem innan han fick den.
När Ashley och Laurel äntligen kom hem fick de veta att de kunde bo kvar i prästgården tills nya köpare dök upp.
Nicola får även tillfälle att berätta för Laurel sin version om kyrkoköpet, allt hon ville i början var en bostad åt henne och David.

Lisa är orolig för att Debbie jobbar så mycket och hon tror att det är för att slippa ta ansvar för Sarah. För att Debbie ska få tid att vara med Sarah så låtsas Lisa beställa en taxi. När Debbie sedan kommer säger hon att nu kan hon leka med Sarah, hon får ändå betalt. Debbie försöker att förklara att hon inte kan ta hand om Sarah just nu eftersom det är så osäkert med allting.

Chas berättar för Debbie om Victorias olycka på isen. Debbie berättar det för Jas och Jas grips nästan av panik. Tänk om Victoria sett något, snart kommer isen att smälta ändå och allt kommer att avslöjas. Debbie försöker lugna Jasmine.

Victoria har mardrömmar efter händelsen ute vid sjön. Diane och Andy är oroliga för henne och de funderar på att kontakta en psykiatriker. Daz pratar med Victoria eftersom Val tror att det beror på honom att Vic mår dåligt.
Han erkänner kyssen men säger att det var dumt gjort av dem eftersom de är som syskon. Victoria frågar honom om han sett något under isen och berättar sedan om kroppen. Daz tror inte att hon sett något egentligen utan att det säkert var något annat. Han berättar det för Diane som kontaktar psykiatriken ändå.
När Victoria får veta det blir hon arg och besviken. Hon vill inte alls prata med någon proffesionell så hon säger till Diane att hon bara hittat på allt om kroppen i sjön eftersom hon bara är en tonåring som söker bekräftelse...

Lily vill flytta hem till Pearl igen eftersom hon tror att hon är i vägen för Edna. Edna pratar med Pearl om saken och ber om hjälp. Pearl hittar då på en historia om att hennes värmepanna har exploderat så det är alldeles för kallt hemma hos henne. Lily går inte riktigt på historien och när hon är ensam med Pearl så undrar hon vad som är på gång. Pearl förklarar då att Edna kanske behöver ha Lily där hos sig eftersom hon bryr sig om sin syster.

Gennie planerar en resa hon vill göra med sin syster Chas. Chas verkar inte vilja åka med så hon skyller på att det är mycket på veterinärkliniken så hon kan absolut inte resa nu. Då vill Gennie åka själv till Costa Del Sol men Brenda tycker inte det är en bra idé.

Brenda får annat att tänka på när hon får mail av Terry som berättar att han inte kommer hem från Marocko som planerat eftersom Jean krockat med en taxi och brutit benet och behöver hjälp.

Rodney och Jamie planerar jaktevenemanget som inte blivit avbokat på Home Farm när plötsligt han som bokat dyker upp. Det visar sig att frun till mannen som bokat vill ha uppmärksamhet och det kan Rodney ge henne.
Han flirtar hejdlöst med Pam Montclare för att hon ska hålla sig nöjd och därmed kommer hennes man att vara nöjd. Rodney engagerar Zak för att hjälpa till vid jakten och Marlon får ordna med maten. När de får höra av Lee att jaktintresserade betalar tusentals pund för att få jaga så inser de att Rodney lurat dem.
Zak och Jamie gör jaktmyteri och ser till att inga fåglar släpps ut när jaktlaget ska börja skjuta. Rodney blir givetvis väldigt orolig och försöker att få Zak och Jamie att ge med sig men de står på sig, vinsten skall delas på tre annars blir det inga fåglar att skjuta för laget. Rodney måste gå med på utpressningen och allt slutar med att alla är nöjda. Jamie inser att de kan ju fortsätta att ordna jakt på gården och tjäna en hacka på det, Rodney är först tveksam men går sedan med på det.


Kommentarer
Postat av: ylva

Vad hände med all snö och is???? Har det gått en massa tid? Idag sprang jag emellan o kastade en blick då o då, o blev helt förvirrad över att det inte fanns en gnutta snö kvar. Kan inte finnas någon is på sjön längre!

2011-03-15 @ 17:06:10
Postat av: Anonym

En kanal för 1992 Nostalgi?



http://www.youtube.com/user/emmerdalefarm1992

2011-03-15 @ 17:13:03
Postat av: Erik

Betydligt tråkigare avsnitt i dag. Men det är kanske lugnet före stormen, nu när Victoria har börjat prata och ska ut till sjön och kolla igen. Reagerade också på det här med barmarken vid lerduveskyttet, verkade inte det minsta vinterlikt. De borde de ha tänkt på när de sände det, kan inte vara så stor skillnad på några dagar bara. Om någon kommer till sjön igen är säkert isen kvar, det skulle inte förvåna mig.

2011-03-15 @ 17:49:29
Postat av: Katarina-Cinnamon

Svårt med filmning där i England, det kan komma snö ena dagen men sen nästa dag har det tinat bort och så filmar man aldrig inte i kronologisk ordning. Ena dagen kan det vara interiörfilmning, för att en annan dag ta exteriörfilmningen, så då kan det blir att ena stunden snö för att nästa vara barmark, tyvärr.

2011-03-15 @ 18:14:02
Postat av: ylva

Fast det var ju massor av snö, inte bara ett tunt lager och isen var rätt tjock. Rimfrost på träden, borde dom tänkt på...

2011-03-15 @ 18:18:16
Postat av: Tina

Jag fick den känslan av att all snö inte var äkta.

2011-03-15 @ 18:25:53
Postat av: Lena

Jag undrade mer igår vad all snö och is kom ifrån, hade inte märkt någon direkt vinter innan, idag tänkte jag inte på de för att



jag hade fullt upp av att njuta av denne underbart sliskige Rodney, i dag var han i sitt esse igen



längesen jag var så nöjd med ett avsnitt som idag

(och inte bara p.gr.a. Rodney:-)) utan tyckte verkligen att det var ett typsikt HTG-avsnitt precis i min smak



(börjar snart känna mig som kärringen mot strömmen här)



2011-03-15 @ 19:32:21
Postat av: ylva

Ja, Rodney var i högform, kul!

2011-03-15 @ 19:49:36
Postat av: Erika

Äntligen händer det något i HTG, i flera månader har man bara stått ut och väntat på att det ska hända grejjer. Och nu börjar det, ser fam emot en bra vår och sommar!

2011-03-15 @ 22:32:17
Postat av: Mariann

Jag har inget att kommentera om dagens avsnitt. Det känns som jag glömt vad som hände. Det kan bero på att jag tyckte det va tråkigt, men det kan också bero på att nu börjar jag gruva mig grovt inför flyget till Kuba i morgon och kan inte tänka på annat.

Just nu försöker jag undvika att gå och lägga mig för då är det snart morgon och jag måste åka. Så jag fördriver tiden med Vicar of Dibley för att hålla mig vaken :)

När jag är hemma om två veckor får jag fullt upp med att titta ikapp mig på mina inspelade avsnitt innan jag kan in här igen. Jag kommer inte att sakna HTG så mycket som jag kommer att sakna den här bloggen och alla roliga kommentarer. Det vet jag.

Vi "ses" igen i april. Hej så länge alla HTG-vänner!

2011-03-15 @ 23:15:14
Postat av: Lena

Ha en riktigt trevlig semester



(hur kan man glömma Rodneys uppvisning:-))

2011-03-15 @ 23:22:59
Postat av: Mariann

Tack Lena!

Nej, Rodney minns jag ju såklart. Han va tillbaka i sin gamla goda stil den borne charmören :)

2011-03-15 @ 23:43:38
Postat av: SoP

Hade väntat mig något bättre än dagens "gäsp" till avsnitt- En riktig antiklimax efter gårdagens. Jag tror det blir de "rika" som lurar Rodney jag,o inte tvärtom som han tror.

2011-03-15 @ 23:59:49
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Liina

min mamma tyckte avsnittet var jätte intressant :)

2011-03-16 @ 00:44:42
Postat av: Mariann

I'm still here :)

Ja, jag tänkte först om de där "rika" är familjen som ska ta över King's gård. Men så snabbt går det väl inte? Men nån skum känsla är det med de, fast det kanske bara är att de kommer att blåsa Rodders på pengarna.

2011-03-16 @ 00:46:27
Postat av: Lina

Skrivit i fel flik kanske Mariann ?=)

2011-03-16 @ 01:09:39
Postat av: Mariann

Nej, tänk för att det har jag inte!! Jag sitter inte och låtsas gissa sånt jag redan vet utan det va en helt genuin gissning. För jag gissar att det kommer nån annan rik familj som ska ta över King's roll i byn. Precis som familjen King kom och tog över när Tate's försvann. HTG verkar inte kunna klara sig utan en rik, hänsynslös miljonär. Men det är klart, bröderna King kanske vinner på lotto och flyttar tillbaka och bygger upp sitt imperium igen.

Men av din kommentar kan man kanske lista ut att jag gissar rätt och vem är det som spoilar då egentligen?

2011-03-16 @ 01:15:29
Postat av: ylva

Känns självklart att det kommer en ny, rik familj, HTG behöver en sån :-)

Ha det jätteskönt på semestern, Mariann, men du har väl redan åkt, kanske?

2011-03-16 @ 07:56:13
Postat av: Anonym

men snälla sluta skriv FRAMTIDEN I DESSA KOMMENTAR .. VÄLDIGT dumt

2011-03-16 @ 09:48:23
Postat av: Liina

Ställde dig en fråga om du inre hade skrivit i fel flik .. Du behöver inte var så otrevlig och spydig för det? ... Jag har inte skrivit någon spoiler? .. Ställde dig en fråga och så anklagar du mig för ta om något som jag inte alls har gjort?



Hur gammal är du 10?

2011-03-16 @ 10:07:17
Postat av: Colin

Not speaking the language, it wouldn't be fair to comment on accusations of sarcasm but I don't really see what the fuss is here - I can't see any spoliers!!



Just calm down - it's still christmas haha!!

2011-03-16 @ 10:33:15
Postat av: Colin

Would Lena or someone mind explaining the meaning of " p.gr.a.", please?



Yesterdays second episode was set on 29th December, but I think soapland has its own weather laws anyway!! Tina is right of course that the snow was not real, and Katarina-Cinnamon made some good points, too.



Today will be an English hour-long slot, so New Years Eve & New Years Day tomorrow!

2011-03-16 @ 10:53:55
Postat av: Adm

Jag håller med Colin, lugna o snälla ska vi vara det är ju trots allt jul ;)



Gissningar är inte spoilers så länge inte någon bekräftar gissningen... Vi måste ju få spekulera i vad vi tror kommer att hända, de som vet om det stämmer fortsätter att le för sig själva utan att säga något. OK?

2011-03-16 @ 10:57:19
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: ylva

Herregud, vi GISSAR ju bara och skriver vad vi tycker ska hända! Läs ordentligt är ni snälla, och ta det som sagt lugnt, här är vi trevliga mot varandra!

2011-03-16 @ 13:40:21
Postat av: ylva

Herregud, vi GISSAR ju bara och skriver vad vi tycker ska hända! Läs ordentligt är ni snälla, och ta det som sagt lugnt, här är vi trevliga mot varandra!

2011-03-16 @ 13:55:37
Postat av: ylva

Kan det verkligen vara låtsasnö i såna mängder? Men konstigt att det blev is o snöfritt på ett par dagar, vilken dundermiss och besvikelse, tycker jag.

Ja, lugna o snälla ska vi vara, det är så skönt med en blogg där oförskämdheterna inte haglar!

2011-03-16 @ 14:00:01
Postat av: Colin

This is curious - there should be another three comments here according to the main page? I wonder if this one will show up?...

2011-03-16 @ 15:58:06
Postat av: Jesper

Ja ni gissar ni.....:)

2011-03-16 @ 17:46:22
Postat av: Colin

Priceless! "låtsasnö" didn't translate, so I entered in into translate.google.co.uk and it says 'did you mean "låtsassnö"'. I still didn't get a translation. A standard google search lead me to think "låtsas snö" would be better, and indeed the transaltion page then told me that it was pretend snow. But it still asked me if I meant "låtsassnö"!!



Anyway I've done some archive research. Fake snow was laid on 29th October 2008, as can be seen in this picture: http://img368.imageshack.us/img368/2348/snow4ta1.jpg It was mysteriuosly gone again the next day. New slow was laid on 3rd November, and removed on the 5th of November. Here's a picture of it being washed away: http://img123.imageshack.us/img123/8728/cam3mw4.jpg



Here's an animated file from 10th November when it was being put back again - complete with the Calendar news van!: http://img528.imageshack.us/img528/2853/cam2aa4.gif And so it continued like this for a few days it seems. The real snow first arrived on 2nd December: http://img528.imageshack.us/img528/2853/cam2aa4.gif



You can follow the story of the fke snow with loads more pictures here: http://www.digitalspy.co.uk/forums/showthread.php?t=937428&page=82

2011-03-16 @ 17:59:41
Postat av: orcid

colin: p.gr.a. is short for "på grund av". the proper way is "p.g.a"

It means "because of" and I think even "due to" depending the sentence.



It has to be quite funny to read the translation of what we are writing here ;)



Måste berätta så klart att jag ska till England igen i april och kanske jag får se Emmerdale, jag hoppas det i alla fall :D

2011-03-16 @ 18:37:55
Postat av: orcid

colin yes "Låtsassnö" means fake snow :)



I was suprised today when I saw that the lake wasn´t frozen anymore.



they should have filmed more....do you called it rapidly? when you can se the lake go from frozen to non frozen as it was today in a few seconds. that would have helped and also maybe a time (clock/date) telling how soon it defrosted...or maybe I am to detail minded ;)

2011-03-16 @ 18:44:35
Postat av: Jesper

Ja inte va det någon "låtsassnö" i vintras i Emmerdale inte...!

2011-03-16 @ 18:54:11
Postat av: Colin

Let me try those last two links again!



Real snow 2/12/08: http://i158.photobucket.com/albums/t...ss/cam5-19.jpg



Emmerdale webcam discussion forum from first sight of fake snow: http://www.digitalspy.co.uk/forums/showthread.php?t=937428&page=82



>>orcid, thank you, that makes sense now. It can be fun sometimes. These online translators are great for the advancement of global communication, but they still need lots of improvement! Plus it relies on the writers to spell correctly in the first place. It also relies (as I keep mentioning, I know!) on the translator recognising that I don't need English "transalted" into gobbledegook English! I don't understand why Microsoft Translator leaves English words alone but Google Translate insists on tampering with them?! Very bizarre!!

2011-03-16 @ 18:58:33
Postat av: Colin

Ah, I think you are referring to what we call "time-lapse photography", orcid, and yes I think you are being too detail minded! :p As someone said at the time in England, if they'd waited for the ice to thaw in real-time the story couldn't have moved on - Victoria would still be trying to convince everyone she was telling the truth and Jasmine would have gone on worrying and saying they should move the body.



Soapland DOES have its own weather laws - you'll see the December '08 snow downfall before too long and I'm sure you'll see inconsistencies then. A particularly good example of this was earlier this year when there was a big event. The pre-event was snow-less, but post-event there was little choice but to film with snow. It was all set on the same day but it's just one of those things. It's worse in Emmerdale than other soaps because of the wide filming area - the village could be full of snow while Home Farm might be completely clear, for example. We as viewers have to accept that soap weather acts differently to real weather - so there's no reason why artifical soap snow and ice can't work in the same way!



So, if låtsassnö is the correct spelling, it makes sense that it said "did you mean låtsassnö" when I wrote it as "låtsas snö" - but how come that is the only version that gave me a translation?!!



By the way Jesper, I've no idea what you said! Microsoft didn't bother translating it for some reason, while google gives me "Yes no va a "låtsassnö" last winter in Emmerdale ... not!" It's the "Yes no va" that I find particularly confusing!!

2011-03-16 @ 19:24:37
Postat av: Jesper

Colin: It's not strange at all,what I meant was that there was plenty of snow in Emmerdale this winter! Do you agree?

2011-03-16 @ 19:46:17
Postat av: Jesper

Äh öht, varför införs inte Engelskan i alla europiska länder för?...Med olika dialekter,som till exempel Liverpooldialekt är ju helt fanatstisk,undra va vi skulle ha för olika dialekter här i Svea kungarike?

Nä.....Men det skulle underlätta mycket!

2011-03-16 @ 19:51:59
Postat av: Colin

That 2nd December picture only seems to work directly from digitalspy for some reason. You can find the link to it at this post: http://www.digitalspy.co.uk/forums/showpost.php?p=29190493&postcount=2520



>>Jesper, ah ok, thanks.

2011-03-16 @ 19:55:52
Postat av: Jesper

you're welcome

2011-03-16 @ 20:17:54
Postat av: SoP

:-) Fake snow- låtsassnö- Well, I think english don´t spell fake snow like fakesnow,or pretendsnow, it two words,but in sweden we do. The translator don´t understand the words together? Thats why some of us in sweden go bananas when more and more people are using that way of writing,In Swedish, writing the words apart thou they sholdn´t be. We call it "särskrivning" :-D

2011-03-16 @ 21:09:43
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Colin

>>Jesper, I'm afraid I struggled with your 19:51 post again. I gather you like English accents, particularly Liverpudlian (or "scouse" as it is often known), but I'm unsure what the questions are asking exactly. For one thing it hasn't translated "öht"!



Ah yes, SoP, we of course have compound nouns here - such as blackboard. Google Translate does seem to understand that "låtsassnö" is the correct spelling, but only tells me what it means when I seperate the words! I don't know if Microsoft Translator would be any better as it's having a bad day! It does seem to play up quite often. At the moment it's not translating most of the Swedish from todays 17:46 post onwards. Sometimes you just need to "refresh" but it doesn't seem to help today. Bloomin' computers!!

2011-03-17 @ 01:30:49
Postat av: Jesper

Colin: "öht" Was taken from a comic magasin expression,and means "what" or somthing like that!



Yeah I like "scouse" and I joking a bit when I suggest that we i Europe should have English as main language whith differnt dialect,because it have make it easier! :)



2011-03-17 @ 06:13:45
Postat av: Jesper

"we in Europe"

2011-03-17 @ 06:20:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0