Dement? Jag minns ej

Inskrivet fredag 23/12 kl 08:38
 
Lawrence undviker Bernice. Han skyller på att han måste arbeta när hon vill att de äter middag ihop. Hon går till Chrissie och säger att hon inte vill ljuga längre för att skydda dem. Precis då kommer Andy för att träffa Chrissie så Bernice går. De bestämmer sig för att berätta för Lawrence senare på kvällen.
 
Gabby frågar Bernice om att få gå på konserten. Bernice säger att det beror på vad Ashley säger och då måste Gabby erkänna att han är emot det. Lawrence säger att han kan prata med Ashley. Vilket han gör och Ashley förklarar att texterna är olämpliga. Lawrence förstår och accepterar Ashleys beslut. Han vill dock prata lite om Bernice men vågar inte säga vad han egentligen oroar sig för. Ashley säger att Bernice älskar sin man.
 
Aaron berättar för Robert om att Liv har inspelat när han erkänner att han mutat Ryan. Det gör att när Robert träffar Chas säger han att han är beredd att gå till polisen och erkänna för att fria Aaron. Hon ber honom vänta och precis då kommer polisen för att ställa frågor om de vet något om det mutade vittnet. Robert är på väg att erkänna men Chas stoppar honom. De får veta att Gordon påstått att vittnet var mutat av dem och att Liv kan bekräfta det men problemet är att Liv och Sandra är försvunna.
 
Rishi hör när Belle hackar på Joanie så han säger åt henne att sluta för annars riskerar hon sin praktikplats. Belle säger att hon bara skojade.
 
Joanie blir tveksam på om de ska åka till nöjesfältet som planerat. Hon tänker på det Belle sagt, att Lisa bett om ledigt före Joanie men inte fått det. Kerry råder henne att göra som planerat för alla måste gå vidare. Rishi kommer in på puben där de sitter och önskar Joanie en trevlig dag. Han ger henne sedan pengar till den första åkturen.
 
Andy besöker Bernice på salongen för att berätta att de kommer att prata med Lawrence under kvällen. Precis då kommer Lawrence in med en stor blombukett. Andy får bråttom därifrån. Lawrence säger till Bernice att han älskar henne oavsett vad som händer. Han åker hem och ringer ett samtal till någon om att de ska fortsätta som planerat angående Andy.
 
Harriet får jobbet som kyrkoherde igen.
 
Andy söker upp Robert på puben för att berätta om förhållandet med Chrissie. Robert blir skitsur och tror att de är ihop bara för att reta honom. Andy åker iväg och stannar på en landsväg. Två stora busar kommer och säger åt honom att låta Mrs White vara. Han förnekar att det är något mellan honom och Bernice men busarna misshandlar honom ändå. Lawrence ser början på deras möte sedan åker han iväg.
 
Chrissie och Bernice sitter på puben och väntar på sina respektive. Ingen av dem dyker upp och Chrissie är övertygad om att Andy ångrat sig med att bli ett offentligt par.
 
Chas råder Aaron att prata mer med Robert eftersom han till och med var beredd att åka i fängelse för att fria Aaron från mutanklagelserna. Aaron bjuder ut Robert som förvånat tackar ja. När de sedan ses på kvällen så kan inte Robert sluta älta förhållandet mellan Chrissie och Andy så Aaron avbokar utekvällen.
 
Gabby får veta att Ashley inte ändrat sig angående konserten även om Lawrence pratat med honom. Lachlan säger åt henne att inte ge upp utan att utnyttja Ashleys demens, han kan ställa upp som vittne. Så när de ses på kaféet så säger Lachlan att de ändrat texterna så ungdomar under 16 får komma på konserten så det var bra att Ashley sagt ja till Gabby. Gabby håller med även om Ashley inte kan komma ihåg att han ändrat sig. Ashley ser ingen kommentar om det i sin bok så han går iväg för att ringa Bernice. Jacob som hört allt tycker det är fel att de utnyttjar Ashleys demens. Lachlan hotar med döden om han säger något.
 
Chrissie är besviken över att Andy inte hör av sig så hon raderar hans nummer. Bernice får veta att han inte kommit till Bartons gård så hon är övertygad om att det hänt något. Lawrence säger att Andy säkert bara är bakfull och träffat någon tjej.
 
Andy ligger blodig och avsvimmad i skogen. När kan vaknar till lyckas han kravla sig ut mot vägen där Moira kommer körandes. Hon stannar och ringer efter ambulans.
 
Zak får reda på att Rishi ger övertidarbete till Joanie men inte till Laurel eller Kerry. Tillsammans med alla de andra fördelar Joanie fått gör att han blir orolig för att Joanie ska falla för Rishi. Kerry förklarar att Joanie är inte intresserad av massa pengar och dyra bilar eller en man med en egen fabrik utan hon gillar Zak som har en halv hund och fint skägg.
 
Ashley har plockat fram sina gamla skivor och gitarr för att minnas sin ungdom. Gabby kommer dit och han visar henne sakerna och sedan tackar han henne för hennes ärlighet, att hon frågade om lov att gå på konserten för det hade han inte gjort när han var ung. De går till kaféet och Bob får se skivorna Gabby fått av sin far för att lyssna på. Bob får veta att Ashley har spelat i ett band förut och han föreslår att de kan starta ett band ihop.
 
Gabby får veta av Ashley att Lawrence är beredd att adoptera henne när demensen blivit värre. Hon protesterar för Ashley är hennes pappa för alltid.
 
Bernice får samtal om att Andy ligger på sjukhus så hon och Chrissie får bråttom dit trots att Lawrence försöker få dem att stanna hemma för Andy vill säkert bara ha anhöriga där.  De ändrar sig inte så Lawrence skjutsar dem till sjukhuset. Han fortsätter att skylla på att Andy säkert bara tagit sig en fylla och följt med en tjej hem men så ser han Chrissies oro när hon går fram till Andys sjuksäng och håller hans hand.
 
Andy vaknar upp och det visar sig inte vara några skador på hans hjärna. Lawrence säger att han är övertygad om att de tagit fel person de som misshandlat Andy. Robert och Victoria kommer till sjukhuset men Robert stannar inte när han ser Chrissie där.
 
Jacob hör när Ashley berättar om sin oro över att demensen blivit värre redan nu för Bob på kaféet. Han kan inte hålla tyst utan talar om att Gabby och Lachlan bara ljugit om att han gått med på att hon skulle få gå på konserten.
 
Gabby är hemma och lyssnar på Ashleys gamla skivor. Lachlan kommer in och klagar på hennes musiksmak. Hon blir förbannad och säger åt honom att hon tänker inte gå på konserten, att hon ångrat sig och hon tänker berätta sanningen för hennes far.
 
Lawrence är lättad över att det är Chrissie som Andy är ihop med så han berömmer Andy och önskar honom välkommen i familjen
 
Laurel skäller ut Gabby så fort hon kommer hem. De är så besvikna över att hon utnyttjat sin fars demens för att få som hon vill. Gabby talar om att hon ångrat sig, att hon skull erkänna och de kan fråga Lachlan om de inte tror henne. Ashley svarar att han tror inte alls på henne längre.
 
Chrissie och Bernice är på puben och Chrissie ser Robert. Hon är övertygad om att det är han som ligger bakom misshandeln av Andy och han kommer inte sluta förrän han fått som han vill. Bernice tror inte att ens bror kan sjunka så lågt.
 
Lawrence återvnder till sjukhuset för att be Andy om ursäkt. Han erkänner att han trodde det var Bernice som Andy var ihop med och nu vill han ersätta honom med en summa pengar för att glömma allt, om inte annat så för förlorad arbetsinkomst. Andy vill inte ha hans pengar utan han vill att Lawrence berättar sanningen för Chrissie och Bernice. Lawrence säger att det kommer att vara slutet på hans äktenskap och dottern kommer inte att vilja prata med honom. Andy säger att antingen säger Lawrence det eller så kommer han att berätta allt.
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Kommentarer
Postat av: ELIZA

Lustig serie det här... En del saker som skulle stanna inom familjen, avhandlas inför öppen ridå på puben... Det som borde komma ut, typ kärlek mellan några, det hålls tyst om... Som mellan Andy och Chrissie... Och då såg vi hur det gick med det missförståndet... Alltså Kerry... Var tvungen backa 3!!! ggr, och se om den obetalbara scenen när hon talade med Zak, om nackdelar och fördelar, Zak kontra Rishi... HA HA HA HA ..... Utnämner härmed den scenen till Årets bästa!! Fast vi har morgondagen kvar, men inget slår den.... Utifall att, God Jul Och Gott Nytt År till MARIE, som tillhandahåller denna blogg, och Till Alla Andra ifall det inte är nåt intressant att skriva om i morgon... Fast jag kan väl inte hålla mej härifrån i morgon... Så vi hörs!!!!

2016-12-22 @ 21:39:12
Postat av: jag%20bara

Håller med om att den var bra, man jag har en annan favvo. När Marlon säger till Robert att han skulle springa om han vore Aron, och Robert svarar, utan att röra en min, att jag skulle också springa om du vore Aron".

2016-12-22 @ 22:18:27
Postat av: Anonym

Jag har undrat varför vissa personer i Hem till gården får större utrymme än andra. Vissa hamnar i skymundan. Kan det bero på att serien har väldigt många huvudrollsinnehavare och alla kan inte få lika mycket utrymme? Kan det vara så att ju populärare en rollfigur är desto större utrymme och de mindre populära hamnar vid sidan om?

2016-12-23 @ 00:48:11
Postat av: Ylva

Jag bara: jag håller med om att Roberts kommentar till Marlon var väldigt kul!:) Mer sånt i HTG tack

2016-12-23 @ 10:05:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0