My waaaaay

Inskrivet fredagen 16/12 kl 09:42
 
Chrissie ska till advokaten för den sista skilsmässouppgörelsen. Hon är orolig för att Robert kommer att kräva mer pengar än hon erbjuder även om hon varit generös i sitt erbjudande. När hon kommer hem igen verkar hon ändå rätt nöjd.
 
Andy kommer till Bartons gård och blir förvånad över att Cain är hemma då han nyss varit nära att bli prejad av vägen av Cains bil. Cain blir rasande när han inser att hans bil är stulen och han söker upp Charity på en gång. Hon nekar så Cain går till Ross som också nekar.
 
Charity och Ross tror givetvis att det är den andre som är skyldig trots förnekande.
 
Belle har ett affärsförslag till Priya som innebär heltidsjobb för Belle. Hon är beredd att offra skolan för att tjäna pengar så hon an köpa sitt föräldrahem. Priya tycker förslaget är bra men att Belle är för ung. Lisa märker Belles förtvivlan när hon kommer ut från kontoret. Hon pratar med Priya och får veta vad Belle ville.
 
Vanessa och Rhona kommer in i affären där Jimmy och Nicola är. Där råkar Vanessa få reda på vad Paddy gjort så hon och Rhona går hem för att prata. Rhona berättar allt och säger att hon är fast besluten att adoptera ändå för att Leo ska få ett syskon. Vanessa tycker inte det är så klokt och tjejerna blir osams när en del hårda ord sägs. Rhona rusar iväg till Paddy och beordrar honom att inte sabotera när damen från adoptionsbyrån kommer för adoptionen SKA bli av.
 
Robert hör när Charity säger till Jimmy om försäljningen av åkeriet. Även att Nicola försöker övertala Charity till att inte sälja en del av ett företag som växer och går bra för att satsa på puben. Charity vill ändå sälja.
 
Vals monumentala gravsten kommer och de ska ha en ceremoni för att den ska på plats. Ashley ska hålla tal men de får vänta för att Eric inte kommit. Kranbilsföraren som ska sätta stenen på plats har bråttom och inte tid att vänta men David lägger sig på platsen så föraren blir tvungen att vänta. Ashley går iväg för att få dit Eric. Han hittar honom på pubtoaletten. Eric följer med och ceremonin kan börja. Efter en liten stund måste Eric rusa iväg till toaletten igen. När de andra ska gå därifrån börjar gravstenen att låta, den spelar My way med Val.
 
Ross vill ha Charitys hjälp och de åker iväg tillsammans från byn. Cain ser dem så han och Moira åker efter i tron om att de ska leda dem till den stulna bilen. Moira håller sig på lagom avstånd för att inte synas men det gör att de tappar bort bilen med Charity och Ross. De stannar till och precis då kommer Cains bil och kör förbi. De följer efter den istället och prejar bilen så den måste stanna. Ut ur bilen rusar en kvinna med rånarluva. Cain hinner ikapp och får tag i Holly.
 
Paddy och Rhona träffar adoptionstanten och de försöker hålla skenet uppe. När Paddy ska ta på Rhona så rycker hon till och drar sig undan. Tanten ser det och då erkänner Rhona allt.
 
Rhona söker upp Vanessa och ber om ursäkt. De blir vänner och kan prata ut.  Rhona inser att hon måste komma ifrån byn ett tag så hon slipper bli påmind om det som hänt. Hon söker upp Paddy för att tala om att hon vill flytta till Tyskland där hon vet att det finns jobb för dem. Det skulle bara vara i sex månader. Paddy tvekar men säger sedan ja. Rhona blir arg och säger att han inte ska svara det hon vill höra utan det han vill själv. Hon rusar iväg och säger att hon åker med Leo i alla fall. Paddy kommer efter och förklarar sin kärlek för henne och att han följer med till Tyskland.
 
Charity och Ross kommer tillbaka och det visade sig att han är rädd för sprutor så Charity fick följa med när Moses skulle få en.
 
Holly skyller bilstölden på att hon inte ville störa Cain och Moira i sovrummet med att fråga om lov att låna bilen. Hon vet inte hur länge hon blir kvar och hon vägrar att erkänna om varför hon är där när Cain frågar. Adam blir glad över att se sin syster igen.
 
Lisa börjar packa ned saker och Belle är ledsen. De bestämmer sig för att låta allt vara och att försäljningen får bli när den blir, det är ingen brådska.
 
Adam och Holly ses sedan på puben. Hon är sur för att Cain tillhör familjen nu och att Adam verkar ha glömt vad han gjorde deras far. Adam säger att Cain ändrat sig och ställt upp för dem, att det var han som räddade Holly från drogerna så hon borde ge honom en ny chans.
 
Moira ber Cain att ge Holly en chans så när de ser henne vill de bjuda på lunch på puben. Holly tackar ja men måste bara ta ett samtal först. Cain och Moira går in, Holly pratar med någon om att hon ska betala tillbaka för nu har hon en plan.
 
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Kommentarer
Postat av: Camilla

Kändes ju inte såbra att Holly kom tillbaks till byn. Värkar väldigt opålitlig ..Paddy och Rona flytta till Tyskland. Kommer tycka väldigt synd om Marlon. Hur kan som få göra så mot honom.

2016-12-15 @ 12:46:40
Postat av: Ylva

Hollys inställning till Cain och Moiras förhållande verkar minst sagt negativt. Det lär bli problem...

Vad var det med Eric?

2016-12-15 @ 15:08:56
Postat av: Såpa fantast

Holly vet nog inte om att Cain har förändrats. Hon tycker inte att han är bra nog till hennes mamma.

2016-12-15 @ 15:14:25
Postat av: Anders

Att varken Cain eller Moira reagerade på att Holly var iklädd rånarhuva när dom tog fast henne är litet märkligt. Skall man bara låna familjens bil så behöver man ju knappast maskera sig tycker jag.

@Ylva:
Jag tror att Eric kan ha råkat ut för njursten eller liknande. Han verkar ha ont och verkar samtidigt ha problem med att gå på muggen. Klassisk symptom på njursten så jag tror inte att detta är Val-relaterat.

Vals gravsten sedan! Vilket åbäke! Ashleys min när Vals inspelning rullade igång var också rätt rolig.:D

2016-12-15 @ 15:15:20
Postat av: Ylva

Anders: Det låter som en trolig förklaring till Erics märkliga uppträdande

2016-12-15 @ 18:19:22
Postat av: Anonym

Problem på muggen, prostata? Njursten har man ju jätteont av... Han verkar ju inte ha ont, mest kissnödig..?? Fast jag är ju ingen läkare, förstås...Hallå!,, någon läkare här??... Varför ska Rhona och Paddy tro att dom lappar ihop nåt i Tyskland? Pratar någon av dom tyska? Vet dom vad "ARGA KATTER FÅR RIVET SKINN, heter på tyska??? Skulle inte tro det....Och sista scenen idag säger mej att vad nu dottern till Moira heter har problem med nå skulder... Holly, var det ju hon heter... Alltså, jag ids inte radera, skriver bara...

2016-12-15 @ 21:45:53
Postat av: ELIZA

Äsch då, blev bråttom det där, var ju jag!!!

2016-12-15 @ 21:46:55
Postat av: jackson

Just det, detta med rånarhuvan reagerade jag också starkt på. Holly knarkar antagligen fortfarande eller är inblandad i skumma affärer av något slag. Har så svårt för hennes babyröst.

Eric kanske har IBS eller annan magåkomma?

Det var då ett evigt hattande hit och dit mellan Rhona och Paddy! Man kan ju inte fly från sig själv, så Tyskland torde knappast hjälpa i långa loppet.

2016-12-15 @ 23:00:25
Postat av: jag bara

Neeeej Rhona, gör dig fri!

Tänkte på diarre när Eric lät så plågad och fick bråttom iväg.

2016-12-16 @ 05:02:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0