Gemmas begravning

Inskrivet torsdag 16/4 kl 21:45
 
Dom ringer Harriet för att få träffa henne så hon åker till honom på Dingles gård. Han ber om ursäkt för sitt beteende och för att han anklagat henne. Harriet tar tacksamt emot ursäkten. När de börjar prata om begravningen så orkar inte Dom tänka på det så hon erbjuder sig att ordna allt tills i morgon. Det gör att hon frågar Sean om han kan kontakta deras vänner, vilket han gör. Även Ashley hjälper henne med kontakten med begravningsbyrån. Hon tackar för hans stöd och han svarar att de är ett bra team tillsammans.
 
Pete träffar Debbie på kaféet och han har svårt att inte visa sina känslor så han ställer sig väldigt nära henne. Ross som precis kommer in ser det trots att Pete går därifrån ganska snart. Ross följer efter sin bror för att fråga vad som står på. Först säger inte Pete något men erkänner sedan att de ses men att hon inte vill att alla andra ska få reda på det.
 
Lisa ringer hem till Zak ifrån semesterstället hon och Belle är på. Det visar sig att Belle har packat och stuckit medan Lisa var och handlade.
 
Sandy har råkat köra sin permobil för nära Ashleys bil så det blivit lite repor i lacken. Ashley lämnar in bilen på verkstan men när han ska hämta den har Ross inte gjort något åt det. Ross till och med förnekar att det finns några repor över huvud taget. Ashley blir irriterad men då tar Ross bilen och backar in i väggen så det blir ännu mer repor och bucklor. Ashley klagar givetvis för Debbie som blir rasande och kräver att Ross fixar allt på en gång.
 
Eric försöker få Val att ändra sig och inte flytta ifrån deras hus. Hon är helt inställd på att alla saker ska delas upp dem emellan. Diane får reda på det och skäller ut dem för hon vet att de två älskar varann och nu håller de på att göra ett stort misstag.
 
Gabby har är ledig från skolan så Bernice är lite frustrerad över att inte ha någon barnvakt. När de möter Paddy som är ute med grisarna så passar Bernice på att låta honom ta hand om Gabby eftersom hon blivit förtjust i de små kultingarna. Gabby är frågvis så Paddy får förklara varför han räddat dem och hur slaktningen går till. Gabby bestämmer sig då för att bli vegetarian till Bernice stora förtret.
 
Ross söker upp Pete för att pressa honom på pengar. Han vill ha 500£ för att inte berätta om kärleksaffären med Debbie.
Hon kommer sedan till gården för att träffa Pete. Han föreslår att de borde tala om för alla att de ses för tänk om Cain råkar komma på dem utan att de sagt något. Debbie håller fast vid att det är bäst för barnen att inget säga. Precis då kommer Cain ner till köket. Han undrar vad Debbie gör där och hon svarar att det är för att Moira måste prata med Ross som medvetet förstört Ashleys bil.
 
Belle kommer hem och ber om ursäkt för att hon bara stuckit men hon trodde att hon inte skulle få gå på begravningnen.
 
Ruby jobbar hos den sura gubben. Han fortsätter att prata nedsättande till henne men hon biter ihop och sätter ett stödförband på hans ben. När hon letade efter bandaget så hittade hon en burk full med pengar under diskbänken. Mannen fortsätter att vara elak så tillslut ger hon upp och säger att han får klara sig sjäv för nu säger hon upp sig. Hon går iväg men kommer strax tillbaka för att hjälpa honom. De blir sams när han fått förklara sig och hon talar om för honom att han måste gå till banken med pengarna.

Vanessa är ett stöd för Dom och hon hjälper honom så mycket hon kan. Begravningen blir en fin minnesstund med flera vänner som sjunger. Belle ska hålla ett tal och hon är på väg att berätta vad som hänt men sedan bryter hon ihop och rusar ut. Lisa och Zak följer efter men ser henne inte.
 
Pete söker upp Ross för att få honom att fixa Ashleys bil för Debbies skull. Ross tänker inte ge med sig utan om han inte får pengarna så tänker han skvallra för Debbie om vad Pete säger om henne, även om det inte stämmer...
 
Cain som kommit ut ur kyrkan märker att Lisa döljer något när hon vill låna hans bil utan att han är med. Han ger sig inte utan följer med henne hem för att kolla om Belle är där. Chas har också följt med. Hon hittar tre brev som Belle skrivit. Ett av dem är till Dom och ett till Lisa, det tredje tror jag var till Sean (minns inte). Lisa blir tvungen att berätta att Belle är på väg till polisen för att erkänna att hon dödat Gemma.
 

Kommentarer
Postat av: Mikis

Men jag blir sååå trött! Kan det inte få vara åtminstone ett avsnitt där det får vara lite trevligt?! Den där Ross är ju så blåst så klockorna stannar... Låt Debbie få vara lite glad!

2015-04-15 @ 21:16:52
Postat av: Catrin

Jag håller med, det är så tröttsamt med alla tråkigheter. Det slutar ju aldrig,bara elände hela tiden. Det enda man kan le lite åt är ju Paddy och grisarna,men egentligen är det ju ganska löjligt :)



2015-04-15 @ 22:23:07
Postat av: Julia

Tycker serien fick ett lyft för några veckor sedan, men nu är det elände igen - trist! Idag var nog första gången jag släppte en tår till ett avsnitt. Väldigt rörande begravning.

2015-04-15 @ 23:08:54
Postat av: Lena

Ja begravningen fick dom verkligen ihop fint, blev verkligen berörd trots att jag aldrig gillat Gemma, men hon var ju trots allt bara en tonåring så.
Hade önskat att vi sluppit löjleriet med grisarna i just detta avsnitt.
(helst i alla avsnitt men det är ju som det är nu)

2015-04-16 @ 09:43:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0