Två piffiga pensionärer

 
Även idag har jag ont om tid så inlägget kommer att komma i helgen.
 
Trevlig valborg allihop!
 
Inskrivet söndag 3/5 kl 21:48
 
Rhona berättar för Marlon att hon besökt Donna för att Leo skulle få träffa April. Marlon blir inte glad men säger att det är okej så länge de båda barnen inte får veta att de är syskon.
 
Victoria kommer in på kaféet för att köpa en kaffe. Ross står där med sin nygjorda kaffe och Vic passar på att ta den på vägen ut istället för att vänta på den hon beställde. Ross påpekar att det är hans men Victoria bara tackar för den och går iväg. Det gör att Ross börjar flirta med henne när han kommer till puben. Victoria som är stressad går in i köket och strax efter går han också in dit. Han bjuder ut henne men hon hinner inte svara förrän Marlon kommer in och undrar vad han gör där. Victoria svarar snabbt att han försöker bjuda ut henne men det har han inget för. Ross går ut ur köket med ett litet leende ändå.
 
Val träffar Ian i en bil inne i stan. Hon vill hellre träffa honom än Eric. Så när hon kommer hem så berättar hon det för Eric som ser väldigt besviken ut men säger att han kan inte hindra henne.
 
Kerry fortsätter att tjata på Bernice om att hon borde få jobbet på nya salongen. Bernice svarar att hon har inte ens fått ett godkännande av banken så hon kan inte ens tänka på personal än så länge. När Kerry hjälpt till lite på puben för att visa hur duktig hon är på service får hon gå till Betty med en matleverans. Hon sitter sedan och äter lunch med Betty och pratar om chansen att få ett annat kreativt jobb. Betty låter Kerry få göra om hennes stil så när de återvänder till puben så ser Betty väldigt annorlunda ut med lösögonfransar och spretigt hår.
 
Priya hör när Diane pratar om hur Bernice sparkade i magen innan hon blev född. När Priya sedan får en blödning berättar hon om sin oro över barnet som inte rör sig. Hon får åka akut till sjukhuset och både David och Alicia följer med henne. Det visar sig att babyn i magen mår bra trots allt. När Priya får veta det blir hon sitt vanliga jag och vill inte erkänna att hon har problem och behöver hjälp. Det gör att David blir irriterad och säger att hon ska bo hos dem för att han ska kunna hålla ett öga på henne. Alicia tittar förvånat på honom och han säger bara att hon inte ska käfta mot för nu blir det så.
 
Victoria kan inte hålla sig ifrån Ross utan går hem till honom på kvällen. Hon är rakt på sak och säger att det är inte något förhållande hon är ute efter utan bara en engångsgrej. De får ganska bråttom upp till sovrummet.
Morgonen efter undrar Andy vem Ross haft på besök under natten men Ross säger inte vem utan bara att det var någon Andy inte känner. När Andy gått kommer Vic ner men precis då kommer Adam in. Hon låtsas att ha hämtat Andys nycklar. Ross håller en rätt kylig attityd mot henne och han svarar inte när hon ringer eller sms:ar. Det gör Victoria rätt ledsen men hon vet att hon antagligen får skylla sig själv eftersom hon klargjort för honom att hon inte ville ha något mer.
 
Rhona får skynda sig till kyrkans lekgrupp för att Leo varit inblandad i en incident. Det visar sig att Arthur försvarat honom mot en annan pojke som börjat bråka och att Arthur då fått en smäll. Laurel är glad över att sonen försvarat sin lillebror så när hon pratar med Marlon säger hon åt honom att han är egoistisk som inte låter April få träffa sin familj. Diane håller med Laurel så tillslut ändrar han sig och ringer upp Donna.
 
Kerry ger sig inte utan hon känner att jobba på Bernices salong vore drömjobbet. Hon får möjlighet att styla om Pearl och det slutar med ett rosaskimrande hår. Pearl är jättenöjd och pratar om hur bra det är och att andra pensionärer kommer att bli så avundsjuka på henne. Bernice vill fortfarande inte anställa Kerry även om banken nu gett klartecken för lånet. Diane säger att även pensionärer behöver friseras så det vore dumt att tacka nej till en sådan stor grupp människor. Det gör att Bernice talar om för Kerry att hon får jobbet på prov.
 
Alicia tycker det är jobbigt med Priya boendes hos dem och även Jacob ser butter ut över situationen. David försöker förklara att han var rädd att babyn skulle dö för att Priya missköter sig själv och att han känner sig så totalt maktlös när han inte kan hjälpa henne. Han säger att han älskar Priya fast inte på samma sätt som han älskar Alicia. Priya hör hans förtvivlan och bestämmer sig för att söka hjälp. David och Alicia följer med henne till läkaren som lovar att hjälpa till men att det tar ett tag eftersom kliniken hon borde skrivas in på måste ha en remiss. Han säger att hon ska få förtur men att det tar 2-3 veckor innan det händer något.
 
Priya får panik och drar iväg. David och Alicia får gå runt och leta efter henne. Priya går in på akuten och talar om att hon håller på att döda sitt barn så hon MÅSTE få hjälp. När David, Alicia och Rishi kommer dit så får de veta att Priya ska skrivas in på en privat klinik för att få hjälp så fort som möjligt. Rishi säger att det får kosta hur mycket som helst. Priya gråter när hon förs iväg med två sköterskor.
 
 

Kommentarer
Postat av: Niitta

Trevlig helg till dig också som gör det här jobbet med att skriva varje dag. Tack så jättemycket. Du är fenomenal på att få med allt väsentligt. Jag missade första avsnittet idag och ser fram emot att få en uppdatering. Ovärderligt för alla Emmerdalefans.

2015-04-30 @ 17:15:40
Postat av: Anette

Trevlig helg tack för en fantastisk blogg Marie.

Bernice och Kerry. :)

Väldigt vad alla byns kvinnor är heta på gröten. ;) Räcker med en kyss för dom ska slänga kläderna.

2015-04-30 @ 17:52:50
Postat av: Lena

Ja du Anette dom tankarna hade jag faktiskt också.
Kerry verkar ju vara utsvulten för jämnan och så var det även innan Dan blev donator

Skulle just nu mest sakna
Rodney (naturligtvis, mitt ögongodis)
Chas, Diane, Viktoria

minst
Marley och Lisa

2015-04-30 @ 19:37:48
Postat av: anna

vem är Marley?: /

2015-05-01 @ 04:06:19
Postat av: Astrantia

Hoppsan, Ross och Victoria - det var ju lite oväntat faktiskt! Vad kul att Bernice kan öppna sin salong, och med Kerry som pensionärsstylist också, det kan nog bli många roliga scener där.

2015-05-01 @ 09:56:05
Postat av: Jackson

Jag är så fascinerad av Vals alltid superjämna och perfekta pagefrisyr. Tror ni att hon bär peruk? (Kanske ett kommande fall för Kerry.... Haha!)

2015-05-01 @ 11:06:37
Postat av: Mikis

Åh så härligt med några avsnitt utan Belle-historien! Roliga och bra avsnitt :)

2015-05-01 @ 12:17:06
Postat av: Anonym

Anna det blev lite fel där. Marlon menar jag. Fortsatt trevlig helg alla :-)

2015-05-01 @ 12:55:15
Postat av: Anonym

Undrar lite vad ni tycker när gamla karaktärer kommer tillbaka fast med nya skådespelare? Själv tycker jag inte om det, då kan man lika gärna skapa en ny karaktär.

2015-05-01 @ 14:24:13
Postat av: Niitta

Nya skådisar är alltid svåra att ta till sig i en sådan här serie tycker jag. Men med tiden accepterar man ju och glömmer den som var innan. Förutsatt att den nya är lika bra eller bättre förstås. Som Victoria tex.

2015-05-01 @ 15:20:09
Postat av: Linn

Jackson: Ja, Val använder peruk.
Har sett ett filmklipp (filmat "backstage") då skådespelerskan som spelar Val inte hade peruken på. Hon såg ganska gammal och grå ut, jämfört med i serien.

2015-05-01 @ 17:37:16
Postat av: anna

aha : )
Marlon, då förstår jag : )

tycker Victoria o ross passar bra ihop, konstigt nog, kanske blir dem ett par?? vad tror ni?
tycker även Debbie och den där andra bartongrabben passar ihop, tror ni den tredje bartongrabben också får napp snart? o tror ni dessa förhållande blir bestående, pappa barton också såklart : ) han o chas?
o de känns som pappa barton o moira bär en annan hemlighet? vad tror ni?
Med vänlig hälsning anna

2015-05-02 @ 04:35:20
Postat av: ELIZA

Tycker också det var skönt att få vila från Belle-historien...Jaha, så det ska bli ännu en låtsas firma?...En skönhets salong i lilla Emmerdale...Hur många kunder kan hon få per vecka...Ni har skrivit en massa om vem Ni skulle sakna... Skulle väl egentligen inte sakna nån, alla har sin plats i historien...Men Val´s falska leénde skulle jag inte sakna...Många skrivit om någon hemlighet mellan Kaktusmannen och Moira...Ni vet tydligen nåt...Apropå peruker, gammeltanten, namnet föll bort, hon hade alltid peruk innan hon var borta ett tag, och opererade höften,(i serien var hon väl på resa med Mr Alan Turner) nu har hon inte det och hon är mycket finare!!!!...Se där, nu kom det, BETTY...Är ju för eländigt med Marlon och Donna och Dottern...Men han fick nog en tankeställare när Diane sa sitt...Och Prijja, har hon äntligen tagit sitt förnuft till fånga? Ska hon svälta ut sitt stackars barn i magen???? Har hon inte hört talas om att äta för 2....???

2015-05-02 @ 15:27:20
Postat av: Jackson

Bra att Pr äntligen har insett att hon behöver hjälp med ätstörningarna. Alicia måste ha flera änglars tålamod, som står ut med cirkusen kring det ofödda barnet. Spola David!!

2015-05-02 @ 15:46:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0