"Bli celibat"

Det finns flera anledningar till varför jag inte alltid skriver samma dag. Det kan vara tidsbrist eller för att jag helt enkelt inte orkar ta tag i det beroende på många orsaker. De som läst ett tag vet att jag har vissa personliga problem och det blir inte lättare under helger. Denna blogg har jag för att jag älskar HTG, inte som en service för andra, sen att ni uppskattar den glädjer mig. Många gånger är det ni som får mig att må bättre mitt i mitt elände men jag fortsätter att skriva när jag får lust, inte för att jag måste och då blir det som det blir... (Det är inte många avsnitt som jag har låtit bli att skriva om sedan jag började för flera år sedan.)
Jag tänker inte be om ursäkt för förseningen för sådant händer, det är ju trots allt min blogg och jag gör som jag vill ;)
 
Däremot önskar jag er alla en trevlig helg för något annat firar jag inte.. =)
 
Inskrivet fredag 3/4 kl 11:55
 
Nicola är inslåst på toaletten när hon hör att någon kommer in. Det är Bernice som börjar undra vad som händer. Nicola är skärrad och har smått panik. Hon berättar för sin syster om att Anton är i närheten och hon ber Bernice att kolla de andra toalettbåsen. Bernice kollar alla båsen och de är tomma förutom det sista. Hon sparkar upp dörren så Anton får en rejäl smäll över ansiktet. Nicola kommer ut och vill att de ska gå medan Anton halvligger utslagen med blodig näsa på toalettgolvet. Bernice är inte redo än för hon vill ge igen. Hon tar hans kläder och fängslar honom i rören med de handklovar som hon blivit fängslad med. När han piggnar till börjar hon plåga honom med att hota med att tala om för alla vad som hänt. Hon tar hans mobil och fotar honom för att skicka mms till hans fru. Anton ber henne låta bli och tillslut går han med på att de ska få sina saker tillbaka.
 
Kerry blir förhörd på polisstationen. Hon får då veta att Brenda är släppt eftersom hon skyllt allt på Kerry, att det var Kerry som lagt tröjan i hennes väska. Kerry blir först förbannad men sedan erkänner hon att det var så det gick till.
 
Priya möter Leyla men har inte tid att fika med henne för hon säger att hon ska till tandläkaren. Leyla erbjuder sig att följa med men Priya vill inte det utan stressar iväg. När Leyla sedan kommer till puben så står Priya där och jobbar. Leyla frågar hur det gått hos tandläkaren och Priya svarar att det gick bra. Då ifrågasätter Leyla hur Priya hunnit iväg till stan på den korta tiden. Priya blir sur och svarar att det blev inställt och att Leyla inte ska spionera på henne.
 
Val och Eric fortsätter att bråka. Han vill följa med henne till kliniken när hon ska dit men hon vägrar ta med honom. Tillslut så ger hon med sig och han skjutsar henne dit. Där får hon veta att även andra testet visat att hon är positiv. Nu gäller det att göra fler kontroller för att se vilken sorts medicin hon ska få. Doktorn är noga med att påpeka att det hänt mycket sedan sjukdomen dök upp så idag kan man leva ett nästan normalt liv.
 
Brenda kommer hem från stan, in på kaféet och Bob frågar henne hur hon haft det eftersom hon kommer hem tomhänt. Hon är fåordig och vill inte prata om det. När Dan kommer in så får Bob veta att Kerry är på polisstationen. Brenda måste erkänna vad som hänt och att hon skyllt på Kerry för att själv slippa undan då hon nyss åkt dit för snatteri. Dan talar om att Kerry som har haft flera andra anklagelser på sig kan riskera fängelse nu. Bob och Dan följer med Brenda till stationen så hon kan erkänna att det var hon som snattade. Det gör att en förvånad Kerry plötsligt släpps fri.
 
Jimmy kommer hem och ser Nicola och Bernice med en okänd väska. Han ser direkt att de är skydiga till något. Nicola erkänner att de fått tillbaka sakerna från Anton. Jimmy blir besviken över att hon ljugit igen för honom.
Det leder till att han inte orkar gå till kontoret utan jobbar hemifrån. Han får Nicola till att lova att ta ett chaufförsjobb åt honom. Tyvärr får Nicola inte ledigt av Jai så hon blir tvungen att anlita Robbie istället trots att hon egentligen inte vill det.
 
Bernice bestämmer sig för att bli celibat, nåja leva i celibat får hon det förklarat för sig. Hon ska helt sluta tänka på män.
 
Jais annons om efterlysta Rachel och Archie har kommit i tidningen. Ali mår dåligt när hon ser den så hon sjukskriver sig. Det ringer sedan en kille som vill träffa Jai. Mark som killen heter berättar att han vet var Rachel är och att Archie till och med tagit sina första steg. Han undrar varför Jai vill hitta dem men när han får reda på att Rachel är efterlyst så vill han inte berätta mer för där han kommer ifrån så tjallar man inte på andra.
 
David vill följa med när Priya ska på ultraljud och hon går med på det. Georgia ifrågasätter det så mycket att Priya ångrar sig. När Leyla får höra det så säger hon att hon följer med istället.
 
Bob orkar inte med Brenda som inte kan lova att sluta stjäla och inte vill söka hjälp för hon vill fortsätta sörja Gennie varje dag och om hon får hjälp så kanske hon glömmer bort Gennie. Bob väljer att flytta hem till Dan tillfälligt. Kerry söker upp Brenda för att hämta Bobs saker. Brenda blir ledsen men säger inget. När Kerry bär ut några säckar med kläder ut i blåsten så går en säck sönder och kläderna flyger iväg. Hon ger upp och går in igen för att prata med Brenda. Hon berättar att  det inte var Bob som bad henne hämta sakerna utan hon gjorde det för att få en reaktion från Brenda.
 
Victoria är sur på Diane men när Diane säger ifrån att hon inte vill bli uppläxad av en tonåring så svarar Victoria att hon inte är förbannad utan mest besviken. Val och Eric kommer in till Diane för att prata men Val är så bitter att hon inte kan försöka bli sams med sin syster. Istället går hon ut till pubdelen och ringer i klockan för att tala om för alla att hennes syster legat med hennes man så Diane är minsann ingen ängel. Eric tar med sig Val därifrån medan Diane går in till sig och gråter.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Är Priya gravid fortfarande tro? Börjar misstänka att hon fått missfall eller så, med tanke på hur smal hon är och hur hon behandlar sin kropp.

2015-04-01 @ 12:44:00
Postat av: Stina

Barnet brukar ta vad det behöver men Priya kan inte må bra av att nästan aldrig äta

2015-04-01 @ 16:59:50
Postat av: Hannah

Händelserika avsnitt idag. Fy vad obehaglig han Anton var. Blev galen på Kerry efter gårdagen, men hon försöker ändå på sitt eget Kerry-vis att ställa allt till rätta igen ;) Önskar verkligen lite glädje för Bob & Brenda nu. Och för Val & Eric också, om de nu lyckas lappa ihop det som finns kvar.

2015-04-01 @ 20:51:06
Postat av: Sarah

Varför skriver du inte vad som har hänt i avsnitten?

2015-04-03 @ 10:11:27
Postat av: Viola

Sarah: Marie skriver säkert när hon har tid, lust och ork till det. Vi ska verkligen inte klaga för jag har sällan sett en bloggare som ger så mycket till sina läsare som hon gör.
Glad påsk!

2015-04-03 @ 11:02:15
Postat av: Sarah

Har missat dessa två avsnitt och vill gärna veta vad som händer..

Glad påsk

2015-04-03 @ 11:06:02
Postat av: Mammi

Du skriver precis när du vill, gumman, ta hand om dig själv först o främst, det här är trots allt bara en tv-serie. Om det är så bråttom att veta vad som händer finns alltid svt play o om inte det räcker kan man googla på emmerdale o se massvis av videos på youtube. Tack för att du ger den här servicen till oss emmerdale-nördar o ha en skön helg!

2015-04-03 @ 12:04:36
Postat av: Anonym

Kram till dig som skriver bloggen <3

2015-04-03 @ 12:40:02
Postat av: Astrantia

Håller med de andra här ovanför som skriver att du ska skriva när du vill, det är din blogg och jag är så tacksam för att du tar dig tid att sammanfatta avsnitten och gör det så bra! Jag har inte alltid tid att titta på inspelade avsnitt på kvällen eller på TV4-play, då är det så himla bra att man kan läsa här istället, så att man hänger med hyfsat vad som händer i byn. Och dessutom är det ju faktiskt gratis ;-). De som är missnöjda kan väl överväga att betala Marie för det arbete hon lägger ner, eller..? Nä, trodde inte det, var tacksamma istället för att den här bloggen funkar så bra som den gör! Glad Påsk önskar jag dig Marie och alla andra HTG-fantaster.

2015-04-03 @ 13:05:40
Postat av: Marie

En stor påsk kram till dej!!

2015-04-03 @ 13:26:46
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag håller med de andra om att du skriver när du vill, kan och har lust. Du gör ett toppenjobb med denna blogg, suveränt bra att komma ihåg varje avsnitt så bra som du gör :-)
GLAD PÅSK

2015-04-03 @ 13:29:17
Postat av: Mammi

Ha ha, jag skrev innan att man kunde titta på svt play, men det kan man ju inte, tv4 play ska det ju vara. Glad påsk från hjärndimman!

2015-04-03 @ 15:10:30
Postat av: Anonym

Ja, det är klart att du skriver när du vill! :)

2015-04-03 @ 15:39:35
Postat av: ELIZA

Otroligt att någon har synpunkter på din blogg!! Är ju hur tacksam som helst att den finns!! Jag ser ju alla avsnitt, men många jobbar skift eller annat, och reprisen på morgonen har dom ju tagit bort...Så för många är det här GULD värt!!! Jag är ju född nyfiken, så för mej är det roligt när folk skriver kommentarer...Håller med alla synpunkter ovanför mej, tänk på Dej själv i första hand, och skriv när det passar...Nog orkar vi vänta... Och önskar dej en så trevlig helg som du orkar ...Vad gäller HTG, varför tog inte Jai eller farsan hans bilnumret på Mark:s bil????? Lätt att kolla adress då...Fast det är klart, hade dom gjort det, så skulle ju inte dom 10 följande avsnitten fyllas av deras jakt på Rachel...Ha ha ha .....

2015-04-03 @ 15:57:43
Postat av: Lena

Jjag har sagt det förr o säger det igen du är rolig du Eliza, förgyller bloggen.
Tack och allt gott till dig Marie.
Har följt bloggen i många år nu och är så tacksam.

2015-04-03 @ 17:32:25
Postat av: TinaV

Jag tycker du ska skriva när du känner för det, vi kan alltid hjälpas åt att svara på vad som har hänt i avsnitten.

Vill också passa på att önska både dig Marie och alla andra här en glad påsk!

2015-04-03 @ 19:47:29
Postat av: Sarah

Du gör ett kanon jobb och att ja så så var för att ja har missat dessa två och väntade ivrigt att få Veta.. ber öm ursäkt

2015-04-04 @ 10:17:35
Postat av: Sarah

Ville inget illa.. ja missade dessa två avsnitt och ville veta vad som hände.. ber öm ursäkt

2015-04-05 @ 10:34:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0