Milkshake med mobilsmak

Inskrivet kl 23:34
 
Lisa berättar för Cain och Chas om vad Belle berättat om kvällen Gemma dog. De åker iväg till polisstationen men ser henne inte där. Strax efter så ser de henne när hon är på väg men de lyckas stoppa henne. De åker hem för att prata ut. Belle är övertygad om att hon måste erkänna för polisen eftersom det var hennes fel för att hon knuffat Gemma hårt. Cain försöker skrämma henne med hur det blir i fängelset medan Chas talar om att även om man erkänner så kommer tankarna alltid att finnas kvar. Belle ger inte med sig men när Lisa pratar om att Zak inte skulle klara av att ha sin lilla flicka i fängelse för då skulle han bli lika sjuk som förut så ändrar hon sig. Belle lovar att inget säga för att skydda sin far.
 
Dom ska till krematoriet efter att ha varit i kyrkan. Zak får följa med eftersom Dom inte vill åka själv. Efteråt går de hem till Dom och Vanessa där vännerna samlats.
 
Leyla kommer dit och hon tycker att det inte är en lämplig miljö för Jacob. Alicia som tycker att han borde vara med även vid svåra tillfällen ger tillsist med sig och låter Leyla gå hem med honom.
När Alicia senare ska hämta sin son så sover han på soffan. Leyla får Alicia till att hämta en flaska vin som de kan dela på. Medan Alicia är borta så visar det sig att Jacob inte alls sover utan att han bara låtsas för att systrarna ska hålla sams. Leyla tackar för att han ställer upp och för att hon fått låna pengar till hyran av honom.
 
Debbie blir förbannad på Ross som ställt en stulen bil på verkstan. Han ger den till henne så hon kan sälja den men då blir hon mer förbannad och säger åt honom att ta bort den på en gång. När hon sedan står på puben så kommer Ross dit. Pete kommer också dit och blir nervös när han ser sin bror bredvid Debbie eftersom han tror att Ross kommer att säga något dumt.
Ross erkänner sedan att det är roligare att se Pete svettas och bli orolig än att berätta på en gång.
 
Marlon kommer hem till Bernice för att prata med Gabby om djur och mat. Eftersom han är kock och tillagar djuren så borde han kunna övertala henne att äta kött igen. Tyvärr så leder det till att Gabby bestämmer sig för att bli vegan istället så nu äter hon inte mjölkprodukter eller ägg heller.
 
Ruby blir sen hem ifrån assistentjobbet så hon har missat hela begravningen. Hon är ledsen för det eftersom hon velat vara ett stöd för Sean men hon skyndar sig till nästa jobb på kaféet istället.
Dan pratar med henne om att försöka bli gravid igen men Ruby tycker det är bättre de väntar en månad tills sorgen över Gemma lagt sig.
 
Priya fortsätter att jogga varje dag och hon säger att hon äter som hon ska. Jai är orolig för henne så hon döljer att hon tränar så han inte ser hur mycket det egentligen blir.
 
Lisa gör frukost till Belle men det visar sig att Belle smitit iväg till skolan. Lisa blir orolig men vill inte visa Zak det även om hon säger att det var nog för tidigit att gå tillbaka dit. Cain kommer till gården för att kolla hur Belle mår. Han blir inte heller glad när han hör att hon är i skolan.
 
Belle dyker upp hemma hos Chas på puben. De pratar länge och väl om Belles skuldkänslor. Chas kan ju förklara hur det känns när man tror att man dödat någon. När Chas sedan pratar med Lisa i telefon passar Belle på att sno en flaska vodka.
 
Ruby återvänder till assistansjobbet. Hon träffar barndomsvännen som ger henne betalt för gårdagen. Hon får veta att han och flickvännen ska bli föräldrar även om de inte är riktigt redo för det. Ruby tycker det är lite orättvist att de hade så lätt för att bli med barn medan hon får kämpa.
 
Noah och Jacob är på kaféet. Noah ställer frågor om  begravningen och Jacob svarar. Sean som hör det får ett utbrott och kallar Noah för sjuk som ställer sånna frågor. Sean rusar iväg och då börjar Noah att reta Jakey för att ha gråtit på begravningen. Jacob blir förbannad och tar Noahs mobil och slänger ned den i ett glas med milkshake. Priya som kommer dit för att träffa Leyla får sära på barnen. När Leyla kommer så ringer hon efter Alicia och David. Noah går och hämtar Charity som talar om att Noahs mobil var helt ny så de får ersätta den.
 
Alicia säger åt Jakey att han får ta sina sparpengar till ny mobil till Noah. Jacob blir nervös och vill erbjuda sin mobil istället  Leyla försvarar honom och säger att en avbetalning vore bättre men Alicia tycker inte det lär Jacob något. När de sedan kommer hem så upptäcker de att det saknas pengar på Jacobs sparkonto. Hon och David konfronterar sonen men han vägrar att tala om vad han gjort med pengarna.
 
Zak kommer hem och han märker att Lisa är orolig. Han säger att hon och Cain döljer något och han vill veta vad. Lisa säger att det inte alls är nåt utan att han bara är paranoid. Zak godtar den ursäkten eftersom hjärnan kan spela en ett spratt ibland. Han är ändå orolig för att Belle undviker honom så han vill prata med henne och bli en bättre pappa än han varit tidigare. Lisa säger åt honom att låta Belle vara. När Zak ifrågasätter det säger hon att de måste göra allt för Belles bästa och därför måste han lita på henne.
 

Kommentarer
Postat av: AnnaS

Jag tror att Ashley är kär i nya prästen!

Kommer Ruby och Ali att adoptera Rubys ex' barn? Vore väl en bra idé!

2015-04-16 @ 23:03:07
Postat av: AnnaS

Jag tycker förresten att Rubys ex är lite lik Declan.

Apropå Gabby: om de ger henne jättetråkig veganmat tröttnar hon nog snart. (Jag påstår inte att all veganmat är tråkig, men man kan ju göra den tråkig om man vill avskräcka små barn!)

2015-04-17 @ 03:09:13
Postat av: Stina

Det är lite trevligt gnabb mellan Ashley och den nya prästen. Har jag missat något tackade Ashley ja till att vara assistent till den nya prästen eller vad arbetar han med nu för tiden? Det var mycket tragiskt att Gemma dog, men det verkar inte vara några tittare som saknar henne. Och var hon verkligen en bra kompis. Ok att tonårskompisar ibland kan bråka, men Gemma verkade alltid föra in sina kompisar på dåligheter . hon var inte en person man själv skulle velat ha som kompis.

2015-04-17 @ 09:04:18
Postat av: Anonym

Nä, det var nog inte många tittare som var intresserade av att följa Gemma, men jag tycker det är så onödigt att hon skulle sluta i serien genom att dö. Har ju för inte så länge sedan kommit över Gennies död och så dör en ung människa så där. bland undrar jag vad manusförfattarna tänker? Som tittare har man ju inte ens lärt "känna" varken Genna eller Dom så om någon av dom inte ska vara med längre, så går det väl att hitta på något bättre sätt att skriva ut en karaktär. Usch, jag har verkligen tagit illa vid mig av att hon dog, drömde hemska mardrömmar i natt om en närstående i samma ålder :-/ Och så tror manusförfattarna att det tragiska vägs upp av buskishumor med Paddy, Marlon och grisarna. Nä, nu får dom göra skäl för sin lön produktionsteamet! Tur att det finns lite ögongodis att titta på mitt i allt elände, annars hade jag nog tagit en paus från Emmerdale ;-)

2015-04-17 @ 10:15:19
Postat av: Astrantia

PS: den anonyma här ovanför är jag, inställningarna hade visst försvunnit.

2015-04-17 @ 10:15:55
Postat av: Mikis

Var är Ali? Har missat helt vad hon är iväg på.

2015-04-17 @ 16:58:21
Postat av: jag blir lite irriterad på er människor som klagar på manusskribenterna. jag vet inte om detta är fallet men båda skådespelarna som spelar Gemma och Belle kanske vill lämna serien men den andra vill ha en öppen dörr för att kunna komma tillbaka. Hon som

Jag blir lite irriterad på er som klagar på manusskribenterna! Jag vet inte om detta är fallet, bara teorier! Men det kanske är så att både skådespelarna som spelar Gemma och Belle vill lämna serien men den ena vill hålla dörren öppen för att kunna komma tillbaka. Om nu Belle skulle bli dömd så kan hon ju alltid komma tillbaka! Hon som spelar Gemma kanske helt enkelt känner sig färdig med serien. Hade det inte vart konstigt om hon helt plötsligt skulle flytta från byn och Dom stannade kvar? Nä, jag skulle faktiskt vilja se er göra bättre!

2015-04-17 @ 17:45:39
URL: http://saveslillis.blogg.se/
Postat av: Astrantia

Ja, jag kan ju försöka svara dig du som blir irriterad på "er människor" (jag känner mig träffad eftersom jag skriver om manusförfattarna). Jag hade till exempel låtit Gemma flytta till sin mamma (vet ej om hon lever eller var, men bara som förslag)eller söka till en skola i någon annan del av landet. Se där, två små enkla och icke-dödsfall relaterade lösningar. Vad som händer Belle har jag inte skrivit något om så där lämnar jag över stafettpinnen till någon annan! Trevlig helg! Peace ;-)

2015-04-17 @ 18:36:20
Postat av: Alexsandra

Jag måste faktiskt hålla med saveslillis här. Läser bloggen och kommentarerna nästan varje dag och många som tycker att det är dåligt skrivet och storylines. Kan hålla med till viss del att det har hänt mycket tråkigt nu men livet är inte att sitta vid lägerelden och sjunga kumbaya hela tiden.

Livet är skit ibland från människa till människa. Livet är inte sockervadd och regnbågar 24/7, varför ska då en serie vara det?

De är ju bra att dom tar upp såna här viktiga saker som Val's HIV och Gemma's organdonation som får människor och öppna ögonen! Var glada istället att vi får våran HtG överhuvudtaget!

Trevlig helg på er alla HtG:are

2015-04-17 @ 20:25:43
Postat av: Frida

Belle verkar ju verkligen inte att må bra. Kan tänka mig att hon får något som kan liknas vid vad hennes pappa hade...

2015-04-17 @ 20:49:01
Postat av: Annika

Äntligen har jag tittat ikapp så jag kan vara med och kommentera :-)
Mycket tragiskt och hemskt att en ung person dör men jag måste tyvärr för egen del säga att det inte berört mig så himla hårt då jag faktiskt känt alldeles för dåligt engagemang för både Dom och Gemma. Har tom ogillat rollfiguren Gemma...
Har oxå lite svårt att tycka till Val's fördel trots att hon drabbats av en så allvarlig sjukdom. Hon ser sig fortfarande som felfri och utan skam och har inget överseende med någon annan än sig själv. Hon är bara patetisk! En stor eloge till Viktoria som är sådan schysst medmänniska!
Davi; vart har han hittat sin ryggrad äntligen?! Helfel bara att rikta den mot Alicia! Håller med om att Alicia haft en ängels tålamod!
Belle kan verkligen behöva professionell hjälp men att gå till polisen verkar inte vara en så bra idé där de bor, polisen har ju inte visat sig vara den skarpaste kniven i lådan...
Charity; herregud när ska karma komma ikapp henne??!!Tycker hon betett sig vidrigt och oerhört själviskt och barnsligt.
Kan man tro att Ali och Ruby kommer att adoptera Rubys ex barn...?

2015-04-20 @ 11:49:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0