Olika sätt för att få ihop pengar

Inskrivet kl 22:48
 
Rhona har svårt att acceptera att Marlon inte vill ha kontakt med April. Hon tycker att Leo bör träffa sin syster. När Paddy hör hur viktigt Rhona tycker att Leo har en stor familj så börjar han prata om att de ska skaffa barn. Rhona vill inte alls ha flera barn för hon är nöjd med att bara ha Leo.
 
Jimmy börjar leta efter papper på bokföringen inne på kontoret. Charity märker det och stoppar honom genom att be honom ta en körning istället.
 
Moira frågar ut Pete om vad han gjort härom natten då han kom hem sent. När han inte svarar så frågar hon rakt ut om han säljer droger igen. Givetvis förnekar han och tillslut så berättar han om Debbie. Moira lovar att inget säga till någon.
 
Jacob får jobba i butiken med att plocka varor för att betala för en ny mobil till Noah. Han vill ha ett fast jobb så han kan jobba ännu mer för att tjäna pengar till sig själv när skulden är betald. David säger att han är för ung utan får vänta några år till. Då får Jacob höra av någon att han kan starta ett eget företag att jobba med. När Noah hör det så säger han att de kan stjäla saker från butiken för att sedan sälja i skolan. Jacob går med på det.
 
Bob vill att Donna ska stanna men hon vill inte vara ivägen för Marlon och att April får veta att han inte vill träffa henne. Även Rhona försöker få henne att stanna. De ses vid parken så de båda syskonen får leka med varann. När de ska gå därifrån så kommer Marlon och ser att de är tillsammans. Han blir rasande på Rhona för han tror att hon försökt få honom att ändra sig om han ser April och Leo ihop. Rhona förnekar att det var därför utan för att Leo skulle få träffa sin syster. Donna åker iväg och tar farväl av Bob, Brenda och Rhona. 
 
Chas frågar ut Debbie om hur det går med Pete även om hon inte nämner honom vid namn. Ross står en bit ifrån vid bardisken och hör dem så han går fram till Debbie och säger att Pete pratat så mycket om henne, berättat hur de haft ihop det och vad de gjort och var, typiskt killsnack säger han. Debbie blir förbannad och när Pete kommer med bilen till verkstan så slår hon sönder strålkastarna. Han får veta att Ross "skvallrat" så han konfrontrerar sin bror och säger till honom att fixa bilen på en gång.
 
Zak bjuder in Dom på middag till Lisas förtret. När Dom sedan kommer över till dem har han Belles ryggsäck med sig. Den har han hittat vid Gemmas minnesplats på kyrkogården. Lisas oro gör att hon säger till Zak att han inte får bjuda över Dom fler gånger för Belle mår inte bra av att se honom hemma hos dem.
(ja varifrån kom baren hemma hos Dingles?)
 
Ali och Ruby fortsätter att bråka om hur de ska få ihop pengar till en insemination. Ruby vill sälja bilen men Ali vägrar. Hon börjar även att kolla efter dyra snabblån men då säger Ali ifrån.
 
Kerry ersätter sitt sexbehov med att äta massa sötsaker, även om det inte är bra eftersom hon har diabetes.
 
Rhona ger sig inte utan frågar Bob om Donnas telefonnummer men han vill inte ge henne det så hon går till Marlon istället. Han blir förbannad men hon talar om för honom att Leo har rätt till sin syster och nu är hon såpass ärlig att hon frågar honom om numret. Tillslut går Marlon med på att barnen träffas bara de inte får reda på att de är syskon.
 
James märker att Moira och Pete har något de pratar om som han inte får veta vad det är. När han blir ensam med Moira så får han henne att berätta om Debbie. Sedan går hon över till Debbie för att tala om hur bra Pete är. Debbie tycker att Moira inte ska lägga sig i eftersom det redan är slut mellan dem.
 
Charity ser till att Jimmy har en körning när konkursförvaltaren/revisor (eller vad hon nu var) kommer för att kolla alla dokument på kontoret. Innan besöket har Charity strimlat alla papper som kan vara bevis på vad de gjort på företaget. Hon och Declan lyckas få revisorn att gå med på en konkurs för att sedan starta upp ett företag igen under nytt namn. Jimmy kommer tillbaka från körningen lite tidigare än Charity förväntat sig. Han undrar vad som händer och de berättar att företaget är nära en konkurs. Jimmy vill inte tro det men de skyller på att han lånat pengar, 100 000, för att betala Steve. Precis då kommer Nicola och är rasande över vad som håller på att hända för att Charity inte kan hålla sams med Sharmas. Hon får också reda på att det är pengarna till Steve som stjälpt företaget.
 
När revisorn gått så börjar Jimmy att leta efter dokument som saknas. Han vägrar att låta sitt gamla familjeföretag gå i konkurs. Efter en liten stund hittar han högen med strimlade papper och inser vad som håller på att hända. Han blir förbannad och säger till dem att han tänker inte ge sig. Declan och Charity pratar med varann och han är övertygad om att Jimmy kommer att ändra sig.
 
Jimmy pratar med Nicola och han kommer fram till att han ska ringa konkursförvaltaren och berätta sanningen om vad Charity och Declan håller på med.
 

Kommentarer
Postat av: Agneta

Så Dingles har en bar! Har jag aldrig sett förut trots alla år som jag har hängt med dem :)

2015-04-22 @ 15:10:52
Postat av: ELIZA

Reagerade också på det !! Och varför skulle inte åkeriet ha klarat 100 tusen? Och vad gick Rishis pengar till ? Skulle vara intressant hur mycket det gällde... Är väl samma fantasi summor och låtsas "affärer" som tidigare....Tänkte att Donna har lite för bråttom därifrån, Marlon tänker om snart...Han ändrade ju sej redan , ang. att halvsyskonen ska få träffas och ha kontakt...Varför ser Debbie alltid såååå sur ut?????????????????

2015-04-22 @ 18:44:15
Postat av: Agneta

Jag fattar ingenting av "affärerna". Vad hände med Declans skulder som han var så desperat över att han tänkte ta livet av sig? Och hur var det förresten med hans syrra som ena dagen satt i rullstol och andra dagen knatade på hur bra som helst? So many questions, so few answers...HTG i ett nötskal :)

2015-04-22 @ 19:18:08
Postat av: Anonym

Fattade inte heller det där med affärerna, bara för att man maler pappret med tillgången så försvinner ju inte pengarna från kontot....

2015-04-22 @ 20:26:07
Postat av: Jonas

Jag har heller aldrig sett baren tidigare.

Mycket märkligt med de malda papperna, ja. Att dum-Charity tror att pengarna då försvinner kan jag köpa, men inte att Declan skulle göra det.

2015-04-22 @ 22:27:50
Postat av: schottistina.blogg.se

Förr spelades scenerna in från en annan vinkel och då syntes baren.

2015-04-22 @ 23:01:40
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: schottistina.blogg.se

Förr när scenerna spelades in från en annan vinkel syntes baren oftare

2015-04-22 @ 23:03:13
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Carina H

Har inte haft möjlighet att titta på HTG den här veckan, tack och lov finns den här bloggen så jag ändå kan hänga med :)
Jag undrar, hur gammal är April ungefär? Känns som det är jättelängesen Donna flyttade.

2015-04-22 @ 23:12:30
Postat av: Jonas

Carina: de säger att hon är mellan fyra och fem.

2015-04-23 @ 07:49:12
Postat av: Carina

Tack Jonas! Jag föreställde mig att hon var äldre.

2015-04-23 @ 19:50:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0