Billig parfym

Inskrivet söndag 19/4 kl 22:02
 
Lisa och Cain sitter på kaféet och pratar om hur det går för Belle men de tystnar när Zak kommer in. Givetvis märker Zak det och han tror inte på deras bortförklaringar så han går iväg igen.
 
Seb, Rubys barndomsvän och hennes brukares sonson, kommer till kaféet för att träffa henne. Han vill prata lite om oron han känner över att flickvännen är gravid.
 
Jai jobbar hemifrån och det gör att Priya tror att han håller koll på henne. Hon går ändå med på att ses över en fika på kaféet lite senare. Jai går till Kings kontor för att säga åt dem att ordna med chaufförer som ska köra  ut godis eftersom de kommit överens om det. Samtidigt som han är där så flirtar han lite med Megan och det stör Charity utan att hon visar det. Så när hon säger att hon inte bryr sig om om de ses så bjuder Jai ut Megan som tackar ja.
 
Alicia letar efter något som kan visa på vad Jacob gjort för sina pengar men hittar inget i hans rum. Hon berättar det för David och att hon kommer att fråga ut sonen när han kommer hem. Leyla som hör det ber om att få prata med honom först för hon kanske kan få honom att berätta. Så när Jakey kommer så pratar Leyla med honom och hon tackar för att han inte skvallrat på henne. Alicia som är på väg in i rummet stannar till och tjuvlyssnar. Hon blir rasande när hon hör att det är Leyla som fått pengarna så hon konfronterar systern direkt. Jacob erkänner och då måste Leyla berätta. Alicia blir väldigt besviken på Leyla som utnyttjat Jacob för att få bo kvar i byn. Jacob svarar att det var hans pengar så han gör vad han vill med dem och han vill att Leyla bor kvar.
 
Zak går till verkstan för att prata med Cain eftersom han märker att något är på gång. Cain ser då Belle som står vid kyrkogården vid  Gemmas minnessaker och dricker vodka men han säger inget till Zak utan påtalar att allt är lugnt. Sedan hämtar han Belle och tvingar henne hem. Lisa som är hemma försöker prata med Belle men hon är trotsig och full. Zak kommer hem och Belle skyndar sig upp. Nu vill Zak verkligen få reda på vad som händer. Lisa och Cain säger att Belle är full och att hon druckit endel efter Gemmas död men att de inte velat säga något för att inte oroa honom. Zak godtar den ursäkten tillslut men vill hädanefter veta allt på en gång, han uppskattar deras ärlighet.
 
Priya kommer till kaféet för att träffa Jai som inte kommit än. Plötsligt mår hon dåligt och precis när Jai kommer så svimmar hon. Jai kallar på ambulans medan Jacob som är där springer och hämtar David. David får inte följa med till sjukhuset för att inte stressa Priya ännu mer men han åker sedan dit i alla fall. Där får han veta att Priya mår bättre men Jai blir tvungen att berätta om Priyas ätstörning och att hon haft det när hon var ung också. David blir förtvivlad eftersom det kan vara försent att rädda barnet om hon tagit skada.
 
Jai åker hem från sjukhuset och han berättar för Rishi och Georgia om vad som hänt med Priya. Han blir tvungen att erkänna att det inte är första gången som Priya har ätstörningar utan att hon haft det i tonåren också. Georgia blir bestört och vill åka till sjukhuset direkt men Jai lyckas stoppa henne.
 
Dom börjar leta efter boende på annan ort eftersom han känner att han inte behöver bo kvar i byn längre. Cain får höra det och nämner det för Lisa. Han säger att det är bra för Belle om Dom flyttar så de borde kanske hjälpa honom lite på traven.
 
Paddy frågar Bob om han kan baka en tårta till Marlon. Bob säger nej men Victoria som hör det erbjuder sig att hjälpa till. Paddy tvekar eftersom tårtan måste bli perfekt och Victoria har ingen erfarenhet av att baka tårtor.
 
James dyker upp på kaféet när Chas sitter där. Han överraskar henne med en flaska parfym och vill bjuda på middag på kvällen. Chas sprutar på sig massa parfym på en gång men sedan får hon klåda. Hon är allergisk mot billig parfym.
 
Charity tjatar på Megan om att de måste skriva kontrakt på att de är tre delägare i företaget men Megan vill läsa igenom allt innan hon skriver på något. När Megan gått så ger Declan ett telefonnummer till en skilsmässoadvokat som lär vara bra. Charity ska begära skilsmässa och därmed kommer hon på att om hon ska få pengar av Jai så kanske hon inte ska skriva på kontraktet på företaget än.
När hon är på toaletten på puben så pratar hon med advokaten i telefon. Hon berättar att hon mått så dåligt över att ha fått reda på Jais "hemliga kärleksbarn" så hon behöver massa pengar som kompensation så hon vill försöka få så mycket pengar som möjligt från Jai. Det hon inte märker är att Megan är också där inne och hör henne.
 
David kommer hem och han är rasande på Leyla och Alicia som inte sagt något om Priyas ätstörningar. Han går sedan över till Sharmas för att kolla hur Priya mår. Georgia börjar genast hacka på honom om att det är hans fel att Priya mår dåligt. David tjafsar tillbaka medan Priya hör deras bråk...Tillslut får David gå hem och där säger han till Alicia att om något hänt hans barn så kommer han aldrig att förlåta henne.
 

Kommentarer
Postat av: Nina

Nu förstår jag bättre varför Priyas föräldrar inte fattade ett smack. De har aldrig vetat om det! Alltså David är ju inte så smart i situationen...

2015-04-17 @ 18:24:47
Postat av: TinaV

David är rätt korkad just nu, Alicia har bara vetat ett kort tag och kan ju inte vara ansvarig ifall Davids barn inte mår bra.
Jag hade nog inte velat ha en man som haft tre kvinnor i samma by där en utav dom vore min syster.
Jag är rätt så trött på Belles roll som jobbig och trotsig tonåring, hon är mest till besvär för alla och Lisa är verkligen en jobbig mamma.
Hela familjen är inblandad i brottslighet och barnen går i samma spår.

2015-04-17 @ 21:46:18
Postat av: ELIZA

Tänkte skriva om spoilers, men hoppar över det...Läst en månad tillbaka...Tyckte det var d*j*ä*v*l*i*g*t onödigt med gris scenen (Paddy och Marlon) i samma avsnitt som Gemmas begravning, oavsett vad man tyckte om hennes rollfigur... Gillar inte HTG längre....

2015-04-17 @ 22:20:31
Postat av: Linn

Så länge jag har sett "Hem till gården", har manusförfattarna alltid blandat tragik och komik på det mest halsbrytande sätt. Ibland är det så tvära kast, att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Att den här storyn med grisarna kommer mitt i en story om ett tragiskt dödsfall är mer regel än undantag. Inte ovanligt alls. Det är bara så manusförfattarna gör i den här serien.
"Same procedure as last year"...
Men jag håller med om att det är lite väl smaklöst ibland.

2015-04-17 @ 23:08:47
Postat av: Astrantia

Eliza, håller med dig om att det blev lite väl mycket med grishistorien kontra Gemmas begravning! Nu borde Alicia lämna David, tycker hon förtjänar någon som bryr sig om henne i första hand. Hon har en ängels tålamod! Hoppas Rubys ex (kommer inte ihåg vad han heter) flyttar till byn - han verkar (än så länge) "normal" och trevlig, kanske någon som skulle passa Alicia? Men det kommer väl bli strul med bebisen, om jag känner serien rätt :-)

2015-04-18 @ 09:52:29
Postat av: Lena

Lisas skrikande är jag så trött på men Belle tycker jag är så bra i sin roll. Sen är jag däremot väldigt kluven till om hon skall gå till polisen eller ej. Kan nog behöva hjälp av en psykolog eller nåt. Det som hon går och bär på är inte något man bara låter vara, lär följe henne genom livet om hon inte får någon hjälp nu.

2015-04-18 @ 15:35:12
Postat av: Mammio

Jag hoppas allt går bra för Belle, har ju följt henne sen hon var liten.

2015-04-18 @ 16:33:28
Postat av: AnnaS

Pengarna som den där gubben hade i en burk under diskbänken... Hur länge kommer det att dröja tills Ruby blir anklagad för att ha stulit dem?

2015-04-18 @ 23:01:44
Postat av: Jonas

Ja, Ruby såg ju väldigt lockad ut av tanken att stjäla dem.

2015-04-20 @ 08:13:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0