Loppor i armhålan

Inskrivet söndag 3/5 kl 11:25
 
Belle försöker förklara för sin pappa om hur skyldig hon känner sig. Hon säger att även om det inte var medvetet att döda Gemma så hatade hon henne. Hon kommer att erkänna sig skyldig till mord. Zak blir förvivlad och ringer Lisa. När Lisa kommer hem berättar Zak allt och att han känner att det är hans fel som skjutsat Belle till polisstationen.
 
Edna vägrar att lösa ut vinstlotten, hon säger att hon kommer att kasta den i soporna. Det gör att Harriet letar i Ednas soptunna i smyg efter lotten. Edna kommer ut och ser det. Hon säger till Harriet att hon räknat med att detta skulle hända så hon kastade lotten i en papperskorg i byn så om Harriet vill kan hon leta igenom alla som finns. Vilket Harriet gör, eller hon börjar i allafall.
 
Priya jobbar och har rast men kan inte äta så hon kastar sin smörgås i soporna. Diane som råkar se det undrar vad hon gör. Priya svarar att hon inte gillar senap och att hennes pappa haft på det. Hon skulle uppskatta om Diane inte sa något till Rishi om den kastade smörgåsen för han lagt ner så mycket möda och besvär på att göra den till henne. Diane lovar att inget säga. Senare så ger hon Priya en skål med pommes frites och säger åt henne att äta allt annars kommer hon att skvallra för Rishi. Både Leyla och Chas hör detta så när Leyla märker att Priya varit på toaletten direkt efteråt så ifrågasätter hon det. Givetivs förnekar Priya att hon skulle ha spytt därinne.
 
Bernice håller sin lilla marknadsundersökningsträff hemma. David, Priya, Kerry och Betty är deltagare men mötet går inte riktigt som planerat. David och Priya pratar om att det försvunnit varor ur butiken och Betty är upptagen med att ätan plockmaten. Jacob kommer dit efter skolan men får vänta på David och Priya ska bli klara. Bernice hinner bara börja prata för strax efter kommer en onykter Val in med Eric efter sig. Val hör Davids och Priya diskussion om försvunna varor. Hon råkar då nämna att hon vet vem det är och säger sedan "han må hata bananer men älskar att sno cigaretter och godis" medan hon nickar bort mot köket där Jacob precis sagt att han inte tycker om bananer. David och Priya konfronterar Jacob på en gång. Bernice försöker förtvivlat att återgå till mötet men ingen är längre intresserad. Jacob erkänner att han gjort det och att Val utpressat honom att göra en del arbetsuppgifter för att hon ska vara tyst. Han säger att allt är hennes fel för hade hon inte anmält Alicia som då hamnade i fängelse så hade David aldrig träffat Priya så nu hatar han Val. Eric inser på en gång att det är Jacob som varit nättrollet och skrivit att Val har HIV.
 
Debbie blir förhörd av polisen. Hon är nära att bryta ihop men erkänner att hon huggit skruvmejseln i mannens ben. Hon blir släppt mot borgen och när hon kommer ut ringer hon Pete för att hon vill att han hämtar henne. Pete som redan väntar utanför kör henne hem  utan att ställa frågor om vad som hänt. Väl hemma berättar Debbie om händelsen. Han ser sedan arbetsordern så han söker upp killen på sjukhuset och talar om att Debbie inte mår bra. Killen är kaxig och kallar henne för psyksjuk. Pete berättar då om Cameron och att hon var hans flickvän och vad som hände. Han säger att om killen inte tar tillbaka sin anmälan så kommer Pete själv att slutföra det Debbie påbörjade. Sedan åker Pete till Debbie och erkänner att han pratat med killen. Debbie kastar sig på honom och börjar kyssa honom.
 
Bernice ska till banken och börjar bli nervös inför mötet. Hon tar en kaffe på kaféet innan. Bob håller tummarna för hennes affärsidé så länge det inte är ett konkurrerande kafé hon ska öppna för i så fall hoppas han att "lopporna från 1000 kameler ska uppsöka hennes armhålor" . Mötet på banken går inte så bra som hoppats då det var en annan som tog hand om ärendet än den Bernice förväntade sig. Denna unga bankkvinna ifrågasatte Bernices lämplighet då hon inte har någon som helst erfarenhet att arbeta på en frisörssalong.
 
Diane fortsätter att hålla koll på Priya och gör allt för att få henne att äta. Hon försöker förklara att Priya inte bara kan tänka på sig själv utan måste tänka på barnet i första hand. Priya berättar då om sina svårigheter som började redan i skolan. Hon vill hellre sova hos Diane än att gå hem och tillslut går Diane med på det.
 
Polisen kommer till verkstan för att prata med Debbie. Ross blir nyfiken och håller sig i närheten så han får höra att misshandelsanklagelsen är tillbakatagen. När polisen gått säger Debbie till Ross att inte lägga sig i eftersom det inte angår honom. Hon träffar sedan Pete på puben och bjuder honom på en öl som tack. Hon säger seda till Pete att låta Ross vara ifred för de behöver inte tävla med varann. Ross kommer in och Debbie ber honom att låta de vuxna vara ifred.
 
Eric fixar en lunch till Val som precis kommit hem från en spabehandling. Ian dyker upp på värdshuset och Eric blir rasande när han inser vem det är. Eric blir så förbannad att han ger Ian en snyting. Ian går till kaféet och Val kommer dit. De sitter och pratar och han säger att han är avundsjuk på Val som har en vid sin sida, en som ställer upp för henne. Hon berättar att det inte är så bra mellan dem längre eftersom Eric inte kan vara fysisk med henne. Det uppstår en flirtig stämning och Ian föreslår att de två träffas igen eftersom det finns något magiskt mellan dem. De går ut och plötsligt kysser de varann. Eric som kommer ut från puben precis ser dem...
 
 

Kommentarer
Postat av: Astrantia

Jag brukar inte gilla att någon tar lagen i egna händer, men heja Pete, bra gjort! Vilka roliga scener det var idag med Bernice och hennes möte om salongen: skämten om Davids bröstvaxningar, Betty som åt upp allt tilltugg och Kerrys helgalna tröja med vitt lurv och röda hjärtan. Finns det verkligen såna att köpa, på riktigt?!? Och i vuxenstorlek dessutom :-)

Men usch, vad jag lider med Belle, hoppas inte hennes framtid är förstörd, hon som var en sådan lovande student som yngre.
Hoppas inte Bernice ger upp utan försöker komma på någon ny affärsidé, hon har onekligen ett driv och ger inte upp i första taget.

2015-04-29 @ 15:14:41
Postat av: Anette

Ian och Val då? Blir det något? :) Debbie behöver hon vrkligen en strulputte till?? Säljer piller och hotar folk. Belle den smarta duktiga tjejen, varför förstöra den enda fina Dingelsfamiljen hade? Nån kan väl det gå bra för väl det dör väl inteserien av. Edna ska väl ta pengarna?? Hon blev ju pank och skuldsatt av Tootsies cancerbehandlingar. Oj oj.. lite kul nu tycket jag och bra iaf trots allt. :)

2015-04-29 @ 21:23:49
Postat av: Niitta

Jag tycker att det inte tillför serien något, de här ständiga häktningarna och polisförhören. Det kan inte finnas en by någonstans i världen där hälften av den vuxna befolkningen suttit i polisförhör. Eller? Vem eller vilka skulle ni sakna mest av de som finns kvar om de försvann? Jag skulle sakna Diane, Moira, Cain, Chas, Bob, Marlon, Dan, Val och Betty. Ja det blev ju många. Minst skulle jag sakna Paddy, Rhona, Priya och Leila.

2015-04-29 @ 22:24:36
Postat av: Anonym

Niitta: Jag tror att det skulle vara Diane, Bob och Victoria, men jag kan ha missat person som tillhör Emmerdale-befolkningen för tillfället.

2015-04-29 @ 23:14:53
Postat av: Agneta

Jag skulle sakna Victoria och Zach allra mest tror jag. Minst skulle jag sakna samma personer som du, Niitta.

2015-04-30 @ 09:51:50
Postat av: Anonym

I och för sig skulle det vara ovanligt tomt utan Rodney, men han har man inte sett alltför mycket under den sista tiden. De som har sett Emmerdale sedan 80-talet inser vad jag menar med att det har varit mycket positiv utveckling av Eric. Hans rollfigur har vuxit och idag finns det värme i honom, vilket har varit fantastiskt att se. Det finns helt klart rollfigurer som man saknar som har försvunnit ur Emmerdale och som man inte ens hör talas om. Jag menar, det är vanligt att man fortfarande pratar om personer som har flyttat m.m, men i Emmerdale verkar det som att det blir tyst om de som försvinner ur byn om man räknar bort vissa undantag.

2015-04-30 @ 13:07:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0