Småtjuvar och storskojare

Inskrivet kl 21:41
 
Lisa försöker hålla Belle hemma från skolan men Belle vägrar. Hon säger att enda stället att slippa mamma på är just i skolan. När Zak försöker be dottern om ursäkt för att han bjudit över Don trots att hon mår dåligt så säger hon att det är okej för hon gillar att vara nära Dom.
 
Jimmy försöker få ordning på företagets kvarvarande kunder men det är inte lätt eftersom Charity redan förvarnat dem om att de snart gör konkurs. Jimmy blir rasande och går hem men Charity kommer dit för att böna och be att han ska skriva på så de kan starta företaget på nytt. Jimmy vägrar återigen eftersom det vore olagligt. Då vädjar Charity till Nicola och säger att de bör tänka på Angels intressen som är rätt dyra. När Charity gått så är Jimmy på väg att ringa konkursförvaltaren men Nicola stoppar honom. Hon lyckas övertala honom att gå med på Charitys och Declans plan för Charity har lovat att ta på sig skulden om det går åt skogen.
 
Belle går över till Dom efter skolan. Hon har med sig ett minnesalbum om Gemma som eleverna gjort. De tittar på texterna och Belle blir ledsen. Hon är nära att berätta allt för Dom men hon nämner bara att de bråkat den kvällen men hon säger inget om knuffen.
 
Lisa vill ha ledigt i några veckor för att vara hemma med Belle men Jai ger henne inte det. Då säger hon upp sig och slutar omedelbart. Zak som är orolig för Belle föreslår för Lisa att de vänder sig till en terapeut. Lisa totalvägrar och blir förbannad för hon vet vad som är bäst för hennes dotter.
 
James och Chas träffas på puben och han har ett paket med sig till henne. Det är underkläder så hon plockar inte upp det där. Moira och Cain står vid bardisken så Chas ber dem att komma och sätta sig hos dem men de avböjer och går därifrån.
 
Rhona tackar Marlon för att han gått med på att låta Leo och April ses.
 
Jai och Rishi får reda på att kontraktet med Emmerdales åkeri är brutet eftersom företaget gått i konkurs. Rishi blir rasande då han sett att de haft tillräckligt med arbete men Charity säger att det inte stämmer och att de kan kolla med konkursförvaltaren. Både Rishi och Jai är tvunga att acceptera läget men Jai tänker ge igen. De är ändå glada för nu kom de billigare undan än om Charity fått hälften eller mer vid skilsmässan.
 
Jacob och Noah ses på kaféet. Noah frågar om Jacob fått tag på några varor men han vill vänta till efter skolan. När Jacob kommer hem råkar han höra när Eric pratar med David om Vals sjukdom. Eric blir orolig för att Jacob tjuvlyssnat och därmed kan hela byn snart få reda på det. David lovar att prata med Jakey och få honom att inget säga.
 
Kerry fortsätter sitt sockerätande som tröst Det är dags för Dan att lämna sina små "simmare" och därefter ska hon inte behöva vara utan sex längre.
 
Ruby och Ali hjälper till hos William för han fyller år. Med på kalaset är sonsonen Seb och hans sambo. Hon pratar med Ruby om att vara gravid när man inte är riktigt redo. Ruby svarar att man blir redo när barnet föds. William råkar spilla på tröjan så Ruby och Ali går in i köket för att hämta papper. Ali är besviken över att Ruby pratar om barn trots att de kommit överens om att inte göra det där. När de letar efter papper så ser de att pengaburken ligger kvar under diskhon.
 
Chas försöker få Cain att prata om James. Hon vill veta mer om hans förflutna men Cain säger inget. Tillslut lyckas hon tjata till sig ett svar och Cain berättar att James varit kär i Moira. Chas blir väldigt besviken och går hem. Cain följer efter henne för att berätta att hon inte behöver oroa sig eftersom Moira klargjort att det inte kommer att bli något mellan dem så James vet om det.
 
Zak pratar med Dom om Belle. Han berättar om sin oro över att Belle börjat supa. För att underlätta hennes sorg och få ett avslut så föreslår Dom att de ska hitta en plats för Gemmas aska. Belle försöker att hjälpa till med det blir förmycket för henne så hon rusar hem. Zak följer efter henne för att försöka få henne att prata om vad som stör henne. Tillslut brister det för Belle och hon berättar att hon dödat Gemma och att Lisa vet om det.
 
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Jag tycker inte att Ali och Rubys iseminationsproblem är så engagerande. Fast jag tycker Ruby är sympatisk

2015-04-23 @ 19:45:25
Postat av: Jonas

En av dem lär ju stjäla stackars Williams pengar.

2015-04-23 @ 22:22:54
Postat av: Heléne

Jag förstår inte hur en sån gullig tjej som Ruby kan vara ihop med Ali. Det finns överhuvudtaget inga sympatiska drag hos Ali tycker jag...

2015-04-24 @ 10:06:31
Postat av: AnnaS

Håller med! Ali är verkligen osympatisk!
Om dom nu inte har råd att spara mer än några pund, hur ska dom ha råd med en bebis då?
Williams pengar kommer garanterat att försvinna och Ruby få skulden, men skulle hon verkligen stjäla? Nåja, vi får väl se!

Nog vore det väl bättre om Belle fick prata med ett proffs istället för att ha sin mamma efter sig hela tiden!

2015-04-24 @ 10:23:57
Postat av: AnnaS

Håller med! Ali är verkligen osympatisk!
Om dom nu inte har råd att spara mer än några pund, hur ska dom ha råd med en bebis då?
Williams pengar kommer garanterat att försvinna och Ruby få skulden, men skulle hon verkligen stjäla? Nåja, vi får väl se!

Nog vore det väl bättre om Belle fick prata med ett proffs istället för att ha sin mamma efter sig hela tiden!

2015-04-24 @ 10:23:58
Postat av: Astrantia

Jag tycker Dom har vuxit som karaktär, men risken finns väl att han flippar ut om han får reda på hur det gick till kvällen Gemma dog. Lisa är påfrestande och irrationell, men jag tycker ändå det var strongt gjort av henne att säga till Jai att det visst var OK för honom att vara bort från jobbet och leta efter Archie, men inte för henne att ta hand om Belle. Men Lisa är ju inte den mest lämpade att ta hand om Belles problem, hoppas flickan får professionell hjälp istället eller att hon kan gå vidare i livet med stöd av Zak. Kerry och Dan är ju bara för gulliga, hoppas deras förhållande får hålla... ett lite längre tag i alla fall.

2015-04-24 @ 10:54:52
Postat av: Niitta

Tycker någon mer än jag att de dricks mängder med alkohol i serien. Finns ju nästan inga inomhus scener där inte vinglasen, ölburkarna eller drinkarna är med.

2015-04-24 @ 20:52:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0