April kommer till byn

Inskrivet kl 22:22
 
Cain pratar med Dom och berättar att han har en vän i Scarborough som behöver en kompanjon i sitt företag. Dom tackar för omtanken men har inga planer på att flytta än.
 
David söker upp Priyas läkare för att prata om hennes ätstörningar och hur det kan påverka barnet. Givetvis kan inte läkaren prata om en enskild patient men han berättar lite om sjukdomen och att David inget kan göra så länge babyn inte är född.
 
Megan skvallrar för Jai om att Charity väntar med att skriva på ett kontrakt för att verka fattig inför skilsmässan. Hon visar honom kontraktet och när Jai pratat med sin advokat om saken så lovar Megan att ställa upp som vittne på att Charity tänkt skriva på men ändrat sig tills skilsmässan är klar. Allt för att kunna sätta dit Charity.
 
Bob hälsar ett besök välkommen. Det visar sig vara Donna och hennes dotter April. Donna har brutit med sin förra sambo och nu planerar hon att flytta hem till byn igen. Hon ska på en anställningsintervju i Hotten. När hon får reda på att Marlon fyller 40 och att han är ihop med Laurel så vill hon inte störa dem så hon ska hålla sig undan den dagen.
 
Georgia och Rishi har lite svårt att hantera Priyas problem. De försöker få henne att äta genom att göra en massa mat och sedan tala om att hon kan äta så mycket hon vill. Priya kämpar med att få ned maten men det går trögt. Direkt efter middagen ska hon upp för att dusch. Rishi blir misstänksam och följer med henne upp för att vänta utanför. Efter en stund vill han komma in för att kolla att hon inte kräkts men han kolla bara toaletten. När Rishi gått spyr Priya upp maten i badkaret.
 
Chas har träffat James och ser Cains blickar när de säger hejdå till varann. Hon pratar med Moira om saken och föreslår en dubbeldejt. Moira tvekar men Chas är övertygad om att Cain kommer att kunna tycka om James bara han lär känna honom.
 
Belle fortsätter att må dåligt och det gör att hon är rätt bitsk mot Lisa. Lisa tror att Belle mår bättre bara hon försöker låta bli att älta det som hänt. Belle hör när Lisa och Cain pratar med varann om att försöka få Dom att flytta från stan.
 
Alicia är ledsen för att David är besviken på henne. Hon försöker ändå få honom att tänka på Priya och hon säger att han kanske ska ställa upp för henne eftersom Priya inte har så många vänner.
 
Donna ska iväg på en anställningsintervju och Bob passar April så länge 
(Jag tycker April påminner om Carola).
 
Paddy som ordnat med överraksningar för Marlon får reda på att flera av de evenemang han bokat blivit inställda då företaget gått i konkurs. Marlon hinner dock få en lite orkester som spelar "Happa birthday" för honom och alla vännerna är samlade utanför puben med champagne i glasen. De går sedan till kaféet för att göra upp nya planer för dagen. Bob kommer dit med April men ingen reagerar märkvärt på att det är en ny liten tjej i sällskapet.
 
Charity blir rasande när hon får veta av advokaten om att han fått reda på att hon har ett kontrakt på en tredjedel av Declans företag på gång. Hon tror genast att det är Finn som skvallrat även om han förnekar det. När Charity gått iväg så erkänner Megan för Declan att det var hon.  Han blir irriterad först men säger ändå inget till Charity när hon kommer tillbaka. Däremot så säger Megan att de måste ta reda på vem som skvallrat och håller med Charity att huvuden kommer att rulla.
 
När Paddy, Marlon, Laurel och Rhona går ut från kaféet för att möta Adam som kommer åkandes på fyrhjulingen så kommer Bob och April strax efter. April springer iväg ut på gatan så Marlon hinner precis stoppa henne från att bli påkörd av Adam. Precis då kommer Donna hem från intervjun. Marlon blir chockad över att se henne igen.
 
Marlon får svårt att koncentrera sig på firandet sedan Donna visat sig. Tillslut säger Laurel åt Marlon att gå och prata med Donna. Han träffar henne på kaféet och Bob tar med sig April hem så de kan prata i lugn och ro.
 
Donna vill helst inte ha samtalet med Marlon just nu när det är hans födelsedag men han tvingar henne att berätta vad hon gör där. Tillslut så får han veta att April är hans dotter...
(Det måste ju betyda att Donna var gravid när hon lämnade Marlon för att bli ihop med Ross. Inte sa väl Viv något om det när hon besökt Donna, eller?)

Kommentarer
Postat av: TinaV

Om inte Priya kan äta mat kunde hon ju dricka näringsdrycker, det är ju åtminstone vitaminer och näring i dessa.
Lustigt att läkaren inte vill behandla hennes ätstörning det borde ju vara skadligt för barnet.

2015-04-20 @ 11:48:52
Postat av: AnnaS

Ja, det känns orealistiskt att sjukvården skulle lägga hela ansvaret på Priya för att bli frisk från ätstörningarna. Hon borde ju tvångsomhändertas tills barnet är fött. Konstigt att hon inte fått missfall än och att alla läkare säger att barnet mår bra, hur kan det göra det när hon inte ens kan äta en liten morotsbit.

Donna tillbaka! Spännande att se hur det påverkar Marlon. Misstänker att han kommer att vela fram och tillbaka mellan Laurel och Donna. Jag har förresten glömt att Donna är så snygg!

Jag gillar Megan (numera). Hoppas hon lyckas med sina avsikter!

2015-04-20 @ 13:03:23
Postat av: AnnaS

Ja, det känns orealistiskt att sjukvården skulle lägga hela ansvaret på Priya för att bli frisk från ätstörningarna. Hon borde ju tvångsomhändertas tills barnet är fött. Konstigt att hon inte fått missfall än och att alla läkare säger att barnet mår bra, hur kan det göra det när hon inte ens kan äta en liten morotsbit.

Donna tillbaka! Spännande att se hur det påverkar Marlon. Misstänker att han kommer att vela fram och tillbaka mellan Laurel och Donna. Jag har förresten glömt att Donna är så snygg!

Jag gillar Megan (numera). Hoppas hon lyckas med sina avsikter!

2015-04-20 @ 13:03:24
Postat av: AnnaS

Ojdå, var inte meningen att posta två gånger...

2015-04-20 @ 13:04:21
Postat av: Ylva

Faktiskt spännande att Donna är tillbaka!

2015-04-20 @ 13:07:14
Postat av: Anonym

Men hur trött blir man inte på David?!?! Har gillat honom förut men nu är han ju bara föööör mycket! Roligt med Donna, undra vad det kan föra med sig för spännande saker :)

2015-04-20 @ 17:23:50
Postat av: ELIZA

Whaoo !!! Vilken 40 års present Marlon fick!! Kul, men vad säger Laurel...Hon ville ju inte ha Leo boendes för länge...

2015-04-20 @ 17:58:38
Postat av: Anette

:) Roligt avsnitt, nygammalt blod i serien. Chas lycklig och Charity får lite som hon förtjänar. Kul att ha lite att se fram emot i morgon.

2015-04-20 @ 19:15:17
Postat av: Nina

Jag säger bara GO MEGAN!

2015-04-20 @ 21:55:14
Postat av: Julia

Minns inte så mycket av Donna. Någon som kan ge en liten kort sammanfattning om henne? :)

2015-04-20 @ 22:12:19
Postat av: Jonas

Emmerdale blev just sju gånger bättre. Vilken härlig överraskning att Donna är tillbaka. Byn behöver lite galanta damer efter att ha förlorat Lexie, Jo och Amy. Priya är förvisso grann, men har varit lite för ensam.

Julia: Donna var dotter till Viv (som dog) och Bob är hennes styvfar. Hon var en av Marlons stora kärlekar, men hon blev tyvärr kär i PC Plonker (kanske den sämsta karaktären någonsin i Emmerdale - efter Stephanie) och flyttade iväg.

2015-04-20 @ 22:37:25
Postat av: Stina

Håller med , Megan blir bara trevligare och trevligare, hoppas att hon kan stoppa Charity. Roligt att det är så många som tycker att HTG har blivit bättre igen

2015-04-21 @ 10:09:28
Postat av: jackson

Med Donna tillbaka kan det nog bli en hel del förvecklingar.

2015-04-21 @ 11:09:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0