En kyss som får alla andra att tystna

Charity kommer till verkstan för att prata med Cain. Hon bjuder över honom till puben på kvällen för att fira nyår med resten av familjen, allt för att störa Chas så mycket som möjligt. Cain säger att han är upptagen även om Charity försöker locka med att Moira kanske kommer dit.
 
Moira gör sig i ordning inför dejten med Dom. Adam är först orolig när han ser henne göra sig i ordning men när han hör att det inte är Cain hon ska träffa så blir han lugn.
 
Gemma och Belle drar iväg till festen. De är uppklädda men byter ändå om när ingen vuxen ser. Gemma får Belle till att låtsas vara äldre än hon är för att få killar till att bjuda på alkohol. Gemma träffar ganska snabbt den killen hon är intresserad av medan en annan kille kommer fram till Belle. Hon ser lite vilsen och bortkommen ut men får honom till att bjuda på en drink. Det visar sig att Luke, som killen heter, är en av Gemmas före detta pojkvänner.
 
Dom kommer in på kaféet och träffar Adam där. Adam får reda på att det är honom som Moira ska träffa. Cain hör dem också och vid tillfälle så kommer han fram till kafédisken, tar Doms nycklar till motorcykeln och drar iväg. Dom springer efter men hinner givetvis inte ikapp.
 
Gennie kommer över till Katie på Home Farm för att prata lite. Katie mår dåligt så Gennie försöker trösta henne med att man kan faktiskt adoptera barn, precis som Brenda gjorde. Katie säger att det inte är samma sak och sedan frågar hon om Molly är det bästa som hänt Gennie. Gennie kan inte neka till det...
 
Nyårsfesten på puben börjar och det visar sig att Bernice inte kan ta betalt för biljetter utan alla får komma in gratis. Bob och Dan kommer för att festa, så även om Dan inte är på humör så försöker Bob muntra upp honom. När det kommer in två okända damer så börjar givetvis Bob flirta med dem.  De båda kvinnorna blir gärna bjudna på champagne men när de inte får mer att dricka där utan Bob och Dan vill att de följer med hem får de plötsligt bråttom. Kvinnorna försöker få pengar till taxi in till stan men där är det stopp för deras del, de får betala resan själva.
 
Cain kommer med motorcykeln och hämtar Moira på gården. Han har hjälmen på sig så Zak som står och säger hejdå märker inte att det är Cain. De åker iväg till en övergiven lada. När han stannat mc:n så blir Moira rasande över att han dragit iväg med henne och dessutom är det kallt ute. Cain försvarar sig med att han saknat henne och han vill prata. Moira frågar om han hört talas om telefon. Moira står och skakar av kylan så Cain värmer henne med en kram.
 
Lukes flirtande med Belle går inte så bra och de båda går upp för att hämta Gemma. De avbryter Gemma och hennes dejt när de ligger på sängen och hånglar. Belle blir upprörd och råkar tala om att de bara är 14 år. Gemma blir förbannad och rusar därifrån.
 
Lisa pratar med Chas på puben och hon får veta att Bernice vill köpa Chas halva av puben. Hon är orolig för att Chas ska lämna byn och familjen för Camerons skull och hon säger att Charity och Debbie kommer att lugna ner sig så småningom. Chas pratar sedan med Bernice och talar om att hon inte tänker sälja än på några år.
 
Declan pratar med Katie och han föreslår att de kan adoptera om hon vill ha barn. Katie vill inte det och hon är fortfarande ledsen så hon säger åt honom att pengar inte kan lösa alla problem.
 
Zak och Lisa sitter på puben och han tackar Lisa för att hon finns i hans liv. Han vill att de går hem och myser en stund innan Belle och Gemma kommer hem. Precis när Zak och Lisa gosar i soffan kommer flickorna hem. Zak och Lisa blir rasande när de märker att tjejerna är lite onyktra och att de har andra kläder på sig än de de hade på sig när de gick.
 
Moira och Cain kommer ut från den övergivna ladan och han säger att han vill att de går till puben tillsammans. Moira blir förvånad över att han vill synas med henne. När de kommer in på puben så möter de Dom. Cain ger tillbaka nycklarna till mc:n och tackar för lånet. Dom är förbannad, inte lika mycket över att Cain snott hans dejt utan för att han tagit motorcykeln. Precis då börjar nedräkningen för tolvslaget...
Cain frågar Moira om hon är säker på att hon vill synas med honom och hon svarar att hon är det och hon vill att han lovar att låta Chas vara ifred. De två kysser varann vid bardisken. 
ALLA på puben blir väldigt förvånade =D
 
Declan märker att det är en massa jobb på kontoret som behöver göras men han vill vara med Katie. Hon säger åt honom att jobba för hon klarar sig själv. Declan tvekar men lovar att bara jobba en timme. Katie säger åt honom att ta den tid han behöver så det blir ordentligt gjort.
 
Gemma är besviken på Belle som först skvallrat om deras ålder för killarna och sedna flirtat med en föredetta pojkvän. Hon förklarar att om Belle gör så igen så kan de inte vara vänner längre.
 
Moira vaknar upp på nyårsdagen med Cain bredvid sig i sängen. Han skämtar om att han vill ha frukost och när hon inte vill göra den åt honom klagar han på servicen. När Moira kommer ner till köket så sitter Adam där. Han är inte glad över att ha sett sin mamma tillsammans med Cain kvällen innan. Inte blir han gladare när Cain kommer ner till köket. Cain märker att stämningen inte är den bästa så han går iväg. Adam är rasande men Moira säger att hon väljer själv vem hon umgås med. Adam säger att då får hon klara sig själv hädanefter för han kommer inte stödja henne när hon blir sårad av Cain.
 
Alla i byn verkar jobba denna nyårsdag. På fabriken är det fullt med arbete. Jai hör när Ali berättar att lille Archie får lämna intensiven denna dag.
 
Robbie pratar med Megan. Han säger att de borde utnyttja att Katie nästan dog och att hon har blivit infertil. Megan blir förbannad på honom för att han är så okänslig.
 
Ali hämtar smörgåsar på kaféet till fabriksarbetarna. Hon berättar att hon är lite stressad eftersom de ligger efter med arbetet. Edna står en bit därifrån och hör detta. Det leder till att hon går till fabriken för att prata med Jai. Jai är först inte intresserad av att anställa Edna på fabriksgolvet men hon är envis så han säger åt henne att hon kan börja nästa dag.
 
Zak och Lisa frågar ut Gemma och Belle. De märker att tjejerna ljuger och försöker skylla på en annan kompis. När Dom kommer så berättar de vad som hänt. Gemma fortsätter att ljuga och skylla ifrån sig medan Belle sitter tyst i soffan.
 
Zak träffar Cain på puben. Han har fått veta från Adam att Cain sovit över hos Moira så han säger åt Cain att inte strula med Moira. Cain säger att han inte har för avsikt att såra henne och då säger Zak att om han sköter sig så kan han faktiskt ha en framtid med henne.
 
Katie pratar med Megan om Declan. Megan säger att Declan är något stressad på arbetet eftersom han har så mycket annat att tänka på. Katie tvingar Megan att berätta vad Declan sagt och hon får veta att Declan inte alls mår så bra över att Katie fått svårigheter att få barn. Hon blir ledsen eftersom hon trodde på Declan när han sagt att barn inte är så viktigt för honom.
 
 
 
 
På torsdag 1:a maj är det givetvis uppehåll men fredag är det som vanligt i tablån.
 
Sommaruppehållet börjar från den 19 juni fram till augusti men ännu inget datum klart för det enligt tittarservicen på tv4.
 
 

Kommentarer
Postat av: Heléne

YES!!! Äntligen Moira och Cain! Hoppas det håller mer än en vecka nu bara....

2014-04-28 @ 20:34:32
Postat av: Catrin

Håller mé, ÄNTLIGEN Cain och Moira! :)

2014-04-29 @ 01:30:19
Postat av: Jackson

Måtte de inte förgöra varandra!

Rött kort för Gemma! Hon är inte alls bra sällskap för lättpåverkade tonåringar.



2014-04-29 @ 10:23:48
Postat av: Lena

Äntligen. Oj vad länge jag väntat på detta.
Tycker så illa om Jais pappa.
Alla gör vi fel ibland, det viktigaste är att stå för det och försöka göra det bästa av det.
Jais far är en riktigt usel förebild för sin son.
Så skönt. Nu fick jag ur mig det med :-)

2014-04-29 @ 12:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0